HCL.HR

Zoran Žalac

Dežurno čangrizalo. Primarno je na PC-u, no konzolaškog je porijekla. Voli kad igre filozofiraju, gunđa kad ne idu u 60 frejmova. Najtekstualniji recenzent HCL portala, a u slobodno vrijeme magistar opskurne znanosti koja se naziva kulturologijom. Nije isključiv, ali...

Recenzije

RecenzijaGhost Recon Wildlands

Zoran Žalac 13.03.2017.

Destabilizirali smo meksički narko-kartel u Boliviji, no do kraja te operacije u Ghost Recon Wildlandsu i sami smo ostali destabilizirani.

RecenzijaTorment: Tides of Numenera

Zoran Žalac 08.03.2017.

Torment: Tides of Numenera nedvojbeno je najčudnija igra koju trenutno možete zaigrati. No, vrijedi napomenuti da njezina originalnost dolazi uz cijenu na koju neće svatko pristati.

RecenzijaSniper Elite 4

Zoran Žalac 28.02.2017.

Pridružili smo se talijanskim partizanima u pružanju otpora fašizmu te uz snajpersku cijev Karla Fairburnea usmjerili tijek povijesti na prave tračnice.

Vijesti

Street Fighter V idućeg je tjedna besplatan za PC igrače

Zoran Žalac prije 22 sata

Godina dana prošla je od izlaska Street Fightera 5 na tržište, a Capcom želi da se igrači uvjere u napredak koji je tijekom tog razdoblja ostvaren.

Destiny 2 uskoro bi trebao biti najavljen, stiže prvo na PS4

Zoran Žalac prije 22 sata

Promotivni materijali za još nenajavljeni Destiny 2 već su u opticaju, a otkrivaju dvije pomalo očekivane informacije.

YouTuber JonTron naknadno izbačen iz igre zbog anti-imigrantskih stavova

Zoran Žalac prije 23 sata

Nakon što je zbog političkih stavova izgubio manji broj pretplatnika na YouTubeu, JonTron je izgubio i angažman u igri Yooka-Laylee.

Outlast 2 ipak dobio zeleno svjetlo u Australiji

Zoran Žalac prije 23 sata

Australski odbor za klasifikaciju igara i dijeljenje dobnog rejtinga na kraju je povukao prvotnu odluku te dopustio da se Outlast 2 nađe u prodaji na australskom tržištu.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild već bi idućeg mjeseca mogla biti potpuno igriva na PC-u

Zoran Žalac prije 2 dana

Proces emuliranja nove Zelde ostvaruje sve brži i sve veći napredak. Kompletna igra mogla bi biti igriva na PC-u već u idućem izdanju CEMU emulatora početkom idućeg mjeseca.

Specijali

INTERVJU: Otkrivamo kako će izgledati prva horor avantura u Gorskom kotaru

Zoran Žalac prije 4 dana

Popričali smo s voditeljem hrvatskog studija Tanais Games koji u Gorski kotar planira smjestiti fiktivni psihološki horor po uzoru na Twin Peaks i Stranger Things.

Zbog igranja smo do 9% agresivniji, ali što taj postotak znači?

Zoran Žalac 07.03.2017.

Sinoć je u udarnom terminu na javnoj televiziji emitiran dokumentarni film o štetnosti videoigara na ponašanje igrača. I svi smo napokon mogli mirnije spavati nakon njega.

Gaming suvenirnica #03: Čišćenje crne magle

Zoran Žalac 05.03.2017.

Istraživanje zatamnjenih dijelova mapa za neke je igrače pravo zadovoljstvo koje graniči sa opsesivno kompulzivnim poremećajem.

Igre

Tale of Ronin

Zoran Žalac prije 1 tjedan

Premda će borbe na poteze biti, a ni krvi neće faliti, ova 2D indie igra pokušat će nam približiti kako su Samuraji doživljavali pojmove časti, mira, ratovanja, društva i izdaje.

Full Throttle Remastered

Zoran Žalac prije 1 tjedan

Jedna od najboljih PNC avantura devedesetih godina u moderniziranom izdanju donosi priču o motociklističkoj bandi i njihovim kožnim pustolovinama.

Everything

Zoran Žalac prije 1 tjedan

Tvorac eksperimentalne igre Mountain u svom novom projektu simulira svijest bića, a igrač u igri može preuzeti kontrolu nad svime što vidi pred sobom.