HCL.HR

Zoran Žalac

Dežurno čangrizalo. Primarno je na PC-u, no konzolaškog je porijekla. Voli kad igre filozofiraju, gunđa kad ne idu u 60 frejmova. Najtekstualniji recenzent HCL portala, a u slobodno vrijeme magistar opskurne znanosti koja se naziva kulturologijom. Nije isključiv, ali...

Recenzije

RecenzijaResident Evil 7

Zoran Žalac 23.01.2017.

Otkrivamo je li Resident Evil 7 povratkom korijenima uspješno revitalizirao svoj serijal ili je pak prebacivanjem u prvo lice mutirao u neprepoznatljivu abominaciju.

RecenzijaAssassin’s Creed

Zoran Žalac 02.01.2017.

Ako ste od Assassin’s Creed filma očekivali da prekine dugogodišnju tradiciju loših i osrednjih filmova rađenih po predlošku videoigara, ostat ćete u iščekivanju do daljnjega.

RecenzijaRogue One: A Star Wars Story

Zoran Žalac 18.12.2016.

Novi Star Wars film je u kinima, no treba li od njega očekivati isto što i od glavnog serijala ako se on sam želi odmaknuti od njega drugačijim stilom?

Vijesti

Dungeons 3 pokušat će privući igrače novom seksi protagonisticom

Zoran Žalac prije 15 sati

Kalypso Media i Realmforge Studios najavili su treći nastavak Dungeons serijala humorističnim trailerom i novom protagonisticom koja će proširiti vladavinu Dungeon Lorda.

Here They Lie je PSVR igra za koju PSVR više nije potreban

Zoran Žalac prije 16 sati

Prebacivanje postojećih igara u VR okruženje priličan je izazov, ali obrnuti postupak prebacivanja VR igre u standardno TV iskustvo znatno je lakše, što dokazuje i primjer igre Here They Lie.

Kreator Mortal Kombata ne bi imao ništa protiv da se potuče sa Street Fighterom

Zoran Žalac prije 17 sati

Tvorac Mortal Kombat serijala bio bi zainteresiran za ideju crossovera sa Street Fighter serijalom, premda vjeruje kako to ne bi bilo jednostavno za izvesti.

Pokažite znanje o FPS igrama na trećem Game Quizu u KSET-u

Zoran Žalac prije 18 sati

Idućeg tjedna u zagrebačkom klubu KSET održat će se kviz na kojemu ćete moći pokazati svoje znanje o FPS žanru, osvojiti nagrade i ekskluzivno isprobati Serious Sam VR.

Redatelj Metal Gear Solid filma napokon progovorio o projektu koji je još uvijek u izradi

Zoran Žalac prije 2 dana

Metal Gear serijal otići će u sasvim novom smjeru pod vlasništvom Konamija, no stari Metal Gear možda dobije zadnju počast filmskom adaptacijom od koje se nije odustalo.

Specijali

Doznali smo što sve donosi povratak u Morrowind

Zoran Žalac prije 9 sati

Posjetili smo ZeniMaxovu prezentaciju u Londonu kako bismo doznali detalje o službenom povratku u Morrowind te vam izvijestili što sve stiže u novoj ekspanziji za The Elder Scrolls Online.

Gaming suvenirnica #02: Blesave šifre za igre

Zoran Žalac 12.02.2017.

Varanje pomoću unošenja posebnih kodova u igre obično je služilo tome da igrač izvuče nekakvu korist. No, takozvane šifre ponekad su igrama davale i novu dimenziju zabave.

Gaming suvenirnica #01: Posteri na temu igara

Zoran Žalac 12.02.2017.

Dobrodošli u novi serijal članaka na HCL portalu koji se bavi isključivo genijalnim stvarima iz kulture gaminga i svijeta videoigara.

Igre

Project Prelude Rune

Zoran Žalac prije 2 dana

Prvi projekt novog japanskog studija pod nazivom Istolia bit će fantazijski RPG čiji konceptualni crteži upućuju na vitezove, zmajeve i netaknutu prirodu.

Full Metal Furies

Zoran Žalac prije 2 dana

Kooperativni 2D brawler nalik Castle Crashersima, ali i s dubinom RPG igara poziva vas da pratite set pravila kroz svoju avanturu prije nego ih budete morali kompletno prekršiti.

My Memory of Us

Zoran Žalac prije 2 dana

Avantura dječaka i djevojčice bježe iz židovskog geta za vrijeme 2. svjetskog rata, uz izvrnutu viziju Nacista kao robota koji okupiraju Poljsku.