HCL.HR

Zoran Žalac

Dežurno čangrizalo. Primarno je na PC-u, no konzolaškog je porijekla. Voli kad igre filozofiraju, gunđa kad ne idu u 60 frejmova. Najtekstualniji recenzent HCL portala, a u slobodno vrijeme magistar opskurne znanosti koja se naziva kulturologijom. Nije isključiv, ali...

Recenzije

RecenzijaOutlast 2

Zoran Žalac prije 16 sati

Na stol smo stavili svijeću i bocu svete vodice, oko vrata krunicu, na zid raspelo i sliku pape Franje. Izašli smo iz Outlasta 2 živi i zdravi, te malo frustrirani.

RecenzijaEverything

Zoran Žalac 06.04.2017.

Rijetko koja igra može se pohvaliti mogućnošću da u njoj kontrolirate sve što vidite. U Everythingu radite upravo to, ali i ne baš mnogo više od toga.

RecenzijaGhost in the Shell

Zoran Žalac 06.04.2017.

Aktualni Ghost in the Shell podigao je dosta prašine amerikanizacijom japanskog uratka, no na kraju je ispao dosta vjeran materijal u usporedbi sa svojim predloškom.

Vijesti

Sniper Ghost Warrior 3 na konzolama ima učitavanja od pet minuta

Zoran Žalac prije 44 minute

Svaki put kad promijenite regiju u Sniper Ghost Warrior 3 na PlayStation 4 konzoli možete se pripremiti za petominutnu pauzu. Toliko, naime, traju učitavanja u igri.

Zaigrajte prekrasno 2D izdanje nove Zelde, sigurno neće dugo biti dostupno

Zoran Žalac prije 2 sata

Jedan je fan napravio svoju verziju Breath of the Wilda, smjestivši ju u klasični 2D svijet s toliko simpatičnosti da će nam se slomiti srce kad Nintendo zabrani daljnji razvoj projekta.

U Britaniji vjeruju da šifre i modovi za igre od djece rade kriminalce

Zoran Žalac prije 2 sata

Zaključak jednog istraživanja Agencije za kriminalistiku Velike Britanije navodi kako varanje u igrama i modificiranje istih može potaknuti mlade na cyber-kriminal.

Overwatch će do kraja godine dobiti tri nove mape

Zoran Žalac prije 3 sata

Blizzardova kompetitivna pucačina ove godine trebala bi biti obogaćena novim mapama, odnosno sadržajem koji do sada nije bio osobito zastupljen.

Odgođen je bestplatni DLC za Resident Evil 7

Zoran Žalac prije 3 sata

Not a Hero DLC za Resident Evil 7 ipak neće izaći tijekom proljeća jer u Capcomu nisu zadovoljni kvalitetom tog dodatnog sadržaja.

Specijali

Gameri okruglog stola #01: Ma što vam je to boardgaming i kakvo je to igranje bez ekrana?

Matej Žganec, Erna Fučić prije 2 dana

Brojni segmenti današnje gaming industrije potječu na temeljima igranja izvan ekrana. Upravo taj oblik igranja približit ćemo vam u našem novom serijalu o boardgaming i table-top igrama.

Posjetili smo prvi dan Reboot Developa 2017, najveće domaće manifestacije za industriju igara

Žarko Ćurić prije 4 dana

Hrvatska je barem na tri dana najvažnija destinacija za industriju videoigara. Na Reboot Develop 2017 došle su brojne face gaming industrije pa ni mi nismo mogli propustiti takav događaj.

Isplati li se ponovno igrati: S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl

Zoran Žalac prije 4 dana

U prvoj epizodi našeg novog video serijala vraćamo se deset godina staroj pucačini neponovljive atmosfere i pitamo se vrijedi li ju danas ponovno zaigrati.

Igre

Blitzkrieg 3

Zoran Žalac prije 5 dana

Blitzkrieg 3 je mrežni multiplayer RTS naslov u kojemu igrači moraju nadmudriti Borisa – umjetnu inteligenciju koja analizira sve odigrane mečeve i na taj način pokušava predvidjeti vaše ponašanje.

Need for Speed 2017

Zoran Žalac prije 5 dana

Dvadeseti dio glavnog Need for Speed serijala u 2017. godini nastavlja svoju utrku po temeljima koje je položio novi razvojni tim Ghost Games.

Call of Duty: WWII

Zoran Žalac prije 5 dana

Četrnaesta igra Call of Duty serijala akciju vraća u povijesni sukob 20. stoljeća i pokušava spasiti obraz serijalu kojemu prodaja pada već tri godine za redom.