505171 Odgovora 10579 Tema - 13456 Članova - Najnoviji Član: Serpentius

Autor Tema: Prometheus (2012)  (Posjeta: 6474 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Pilip

• Reputacija: 1
Odg: Prometheus (2012)
« Odgovori #30 : 08. Lipanj, 2012., 01:13 »
Gledao. Nezz, ocekivao film u stilu alien a dobio nezz avatar-betlšip-rat svjetova. :wildboy: Puno je vise SF i AKCIJA nego horor ko Alien i to je bas zalosno. Nema klaustorfobije, zvukovi ne dizu atmosferu. Dijalozi i odnosi medu likovima su fakat... bulšit. Al ono... ja nezz ko je ovo radio. :wildboy: Doduse Idris Elba je maestralan. Kolko moze biti naspram drugih mrtvih nikakvih faca. Ostali su fakat jadni. Scenarij ja nezz opet,,,
Efekti rulaju. Bas ono sta sam ocekivao. Gledao u 3d pa mi je dojam jos veci. Glasni zvukovi su isto dojmljivi iako fali nest karakteristicno ko zvuk radara iz Aliena npr. Ili tisina pa nagli skok NECEG nezz Uglavnom, pun pogodak, vizualno jako dobro.
Ugl par bitnih stvari:

1. Nije strasan, rendom je i prostorno preotvoren
2. Glumci i likovi, njihovi odnosi i dijalozi su koma. Idris Elba zasluzuje jedno 9/10 za izvedbu neverdles
3. Neke stvari su totalno rendom, neozbiljne i ... nebite :( Prva scena npr
4. Efekti su fakat zakon. Pogotovo u kinu i u 3d-u. To me se recimo jako dojmilo posto sam prvi puta gledao 3d

7/10 :wildboy: :wildboy:
Hacker (1994.-2005.) R.I.P.<br /><br />Ja volim:<br />Facuuuu, Gr4gu, CMC program i Rengurzica

Offline Ixy

• Reputacija: 13
« Odgovori #31 : 08. Lipanj, 2012., 01:14 »
 :(

Offline n00b

• Reputacija: 6
  • Almost mad
« Odgovori #32 : 08. Lipanj, 2012., 02:19 »
Ovo je bilo jedno spektakularno loše iskustvo. Početak i razvijanje radnje je prilično kul, ali kako se to krene rasplitati, Bože sačuvaj. Bože sačuvaj.

Glazba je užasna jer sve pretvara u neko epsko gej smeće umjesto da je malo mračnije.

Imam osjećaj da pola scena fali u filmu. Možda će biti neki directors cut nešto al ne vidim čemu to.

bzvz, rendom. Nije sad ljuto smeće, ali realno... uopće mi se ne da ni pisati o tome što mi sve ne valja. Priča je jednostavno neuvjerljiva i ne boli te ona stvar za ikog od likova. Nekakva filozofija postanka/religije je plošna i nekako usput sprovedena. Akcija je lol, tu samo akcije radi. Nigdje ne vodi, scene su totalno besmislene.

I ta glazba. Ta fakin glazba.

Ako ne morate, nemojte u kino davati pare za ovo. Radije doma neki kvalitetan rip pogledati, film je jednostavno razočarenje. Radije Avengerse u kinu ako niste već.
"Nobody is in control. The world is rudderless."

-  Alan Moore

Offline Gerogerigegege

• Reputacija: 0
« Odgovori #33 : 08. Lipanj, 2012., 03:29 »
jebote prestani bit jedan od tih film ljudi kojima je SVAKI FILM IKAD osim nekog potpuno rendom filma smeće al taj rendom film im je najbolji ikad.

Offline Jadran

• abrah cadabrah
« Odgovori #34 : 08. Lipanj, 2012., 03:32 »
 :tired: :fpalm:

Film je...odličan. Uglavnom imho više nego sam očekivo.
Prvo, koji kurac to uspoređujete s elijenom? RENDOM. nije to elijen 5, da je vjerojatno ne bi ni otišo gledat.

Ono što prvo upada u oči je trajanje od 2 sata. Izgleda kratko, a stvarno i je. Film si je seemingly dao neku veliku zadaću ispričati epsku priču i stvarno ne vidim kako je on to zamislio u 2 sata jer sve je tako jebeno šrinkano. To je ustvari moj (a i vidim više manje svačiji) najveći problem s filmom. Samim time neko veće upoznavanje likova je palo u vodu, film nema skoro nikakav uvod i odma te baci u nekakvu radnju o kojoj bi stvarno htio znati više a nitko ti ništa ne govori. Međutim kako se priča odvija, iskreno, rješenja su jako dobra. Očekivo sam da će baš bit nekakav smećasti rasplet al nije, pametan je i zadovoljavajuć (iako ustvari nije rasplet..).
Doduše, likovi stvarno jesu smećasti. Je Elba je odličan, Charlize vrlo dobra (i Noomi), ali ostali su jako jako rendom castani. Charlie je odurno bezlično smeće, svi ostali su jednostavno nevažni jer dobivaju nula vremena na ekranu di ih imalo upoznajemo.
A ono, s tehničke strane, stvarno je flawless. Čudo kak je to sve dizajnirano i kak sve izgleda lijepo i uvjerljivo. Šteta je doduše što su sve EPIC scene već u trejleru pa to nekako smanjuje kulnes. Ovo s glazbom ne berem baš, nisam uopće primjetio glazbu da je nešto smetala il bila loša. :/

Da je tu još 30-40 minuta materijala, bilo bi dosta materijala za fin ep, al izgleda da će nastavak pa će dojam bit i bolji.

definitivno pogledati, ne slušat grinčeve.  :(
9

P.S. Jel mi iko može objasnit signifikans prve scene i povezanost s filmom i šta je to /di je to / nez?
« Zadnja izmjena: 08. Lipanj, 2012., 03:34 Jadran »
Bowie je definitivno najveći umjetnik svih vremena.

Offline Gerogerigegege

« Odgovori #35 : 08. Lipanj, 2012., 03:55 »
zašto svatko ikad kad se počne bavit filmom potpuno bude cijepljen od normalnog ukusa?

Offline Jadran

• abrah cadabrah
« Odgovori #36 : 08. Lipanj, 2012., 04:03 »
smiješ nešto i o filmu napisat  :hiha:
Bowie je definitivno najveći umjetnik svih vremena.

Offline Gerogerigegege

« Odgovori #37 : 08. Lipanj, 2012., 04:11 »
slažem se svima što ste oboje rekli. iako ne hejtam iz razloga tih jer nisam sitničava maklodušna osoba.

Offline Grzi

• *
« Odgovori #38 : 08. Lipanj, 2012., 09:29 »

P.S. Jel mi iko može objasnit signifikans prve scene i povezanost s filmom i šta je to /di je to / nez?

kako sam ja shvatio, scena pokazuje nastanak čovječanstva, tj. ono, svemirski brod je ostavio lika na zemlji, lik je popio ono govno, raspao se  i tako ubacio svoj DNK u rijeku il neko sranje i tako su nastali ljudi

i da, film je dobar, mrzitelji neka se provjere

Offline n00b

• Almost mad
« Odgovori #39 : 08. Lipanj, 2012., 10:09 »
jebote prestani bit jedan od tih film ljudi kojima je SVAKI FILM IKAD osim nekog potpuno rendom filma smeće al taj rendom film im je najbolji ikad.

Koji k to uopće znači lol.

Ne uspoređujem s ejlijenom, i ne kužim taj durr stav. Jednostavno je, film mi nije ni zabavan ni ugodan za gledanje bio i kako se primicao kraju razočaranje je jednostavno raslo. Ukusi bog vam pomogao.

Zbog priče svi gledamo filmove, barem ja. A ovdje me taj dio najviše ubio.

Cijeli svijet je zanimljiv, ko i ejlijeni i sve, ali ja ne znam kako možete biti toliko oduševljeni nizom RADNJI koje se samo vrte na ekranu. Konačan dojam je flah i nezadovoljavajuć. Nije smeće ko što kažem, al je rendom jednostavno, prosječno na kraju i užasno razočaraju te skok na skok na skok 'akcijske scene' koje su tu jer su... tu.

Štagod. Prvi sam koji najviše mrzi filmske kritičare i kritiku, al ovo je čisto subjektivno, film mi je loš i ako izađe directors cut pitanje je hoću li ga opet ikad pogledati.

-  Alan Moore

Offline Gerogerigegege

« Odgovori #40 : 08. Lipanj, 2012., 12:22 »
neznam film je dobar i na druge načine osim priče. ima dobar humor kad ga ima, rumi rapače je hot kao i scena operacije i poslije sve dok trči krvava. nasilje ima impact nekako. monsteri su dobri,. sve te stvari koje prosvjećenom gledatelju ne znače puno jer je on iznad toga.

Offline n00b

• Almost mad
« Odgovori #41 : 08. Lipanj, 2012., 12:29 »
sve te stvari koje prosvjećenom gledatelju ne znače puno jer je on iznad toga.

To je uvreda? Sarkastična?

Genijalno.  :wildboy:

-  Alan Moore

Offline Gerogerigegege

« Odgovori #42 : 08. Lipanj, 2012., 13:05 »
nije uvreda, al realno nitko ne voli prosvjećenog gledatelja.

ni čovjeka općenito,,

Offline n00b

• Almost mad
« Odgovori #43 : 08. Lipanj, 2012., 13:34 »
SPOJLERI NE DA MI SE U CRVENO

Cijela ta drama sa operacijom je antiklimatična jer ona nakon svega ušeta u sobu gdje svi... ništa. Ko da se ništa nije dogodilo. Ni ona ne kaže što je bilo već odma nonšalantno po treći put odu natrag.
Tu mi sve pada u vodu jer mi djeluje glupo i namješteno. Porođeni ejlijen sea zaboravi i u biti je tu samo da na kraju sjebe onog velikog. Jednostavno se u jednoj sceni pojavi, paf, ni riječi o JEBENOM EJLIJENSKOM PORODU ZBOG KOJEG JE ŽENA SKORO UMRLA, i onda na kraju bum.

Kuiš, nema to veze s tim što sad pizdiš o prosvjećenosti (lol) ili štagod. Jednostavno mi je to preglupo. Ja se ne mogu uživiti u te scene. Cijelo vrijeme mi je bilo prazno, nepopunjeno, nečisto... jednostavno ne mogu uživati u samom monsteru kao takvom koji je tu STAVLJEN.

SPOJLERI GOTOVI LOLO

Motivi u filmu su lijepi i jebeno zanimljivi sami za sebe, ali svaki čovjek, SVAKI, ima super ideje i motive za neki film ili serije. Svatko ima neku jebenu scenu u glavi, villaine, protagoniste, situacije itd itd. Stvarno ima, bez parodije.

Point je u načinu na koji se to ispriča i dojmu koji to ostavi na gledatelja. Tu je razlika između 'kul monstera' i 'kul monstera do kojeg mi je stalo i bojim ga se/navijam za njega'. Nikad ne gledam tako analitički, to je jednostavno stvar dojma i sad pokušavam to pojasniti pa otud ovi blokovi teksta.

Nasilje ima impact kažeš. Pazi -

SPOJLERI

Nasilje je super primjer kad uleti onaj frajer koji je zaražen bio i napadne ih.

Ok. Taj dio dobro izgleda. I kul je. I šta s njim? Koji je to isus? Zašto bi meni bilo stalo do tog lika ili ijednog drugog u tom sukobu? Totalno je prazno jebote led, pa isto mi je gledao reklamu za Kinder jaje ili tu scenu jer me ničim to ne privlači. Isprazno je jebote, uistinu je isprazno. Ja sam to tako doživio jer jednostavno jesam, ne zbog analize ičega.

SPOJLERI FINITO

U konačnici, jednostavno nisam uživao u filmu i ne volim secirati zašto je tome tako. Ne kažem da monsteri, borbe, CGI i lokacije nisu dobri. Al to meni nije dovoljno za dobar film, jer većina (svi?) high-budget filmova danas jebeno izgleda i ima jebene motive i situacije i scene. Očekivao sam malo više od Prometheusa. Simple as that.

-  Alan Moore

Offline Pilip

• Reputacija: 1
« Odgovori #44 : 08. Lipanj, 2012., 13:45 »
Sve na n00ba :hiha2:

Niti jedan lik u filmu nije poseban. Osim Janeka koji je barem malo okarakteriziran. Svi ostali su... nista. Pogotovo ostatak ekipe za koje niti neznas kako se zovu i umru odma :wildboy: Cak niti elieni nisu posebni. Ono >VELIKI LJUDI<
Ali ti razgovori :wildboy: U trenutku sam se neugodno osjecao. ergo ELI TI SI NAJPOSEBNIJA ZENA KOJU SAM UPOZNAO U ZIVOTU....... I VOLIM TE. Daj ono, frajeru u mrtvom PROMETHEUSU to kaze :wildboy: I dijalozi u tom stilu.
Cijeli film je toliko banalan, sve se desi cisto da se desi.
Hacker (1994.-2005.) R.I.P.<br /><br />Ja volim:<br />Facuuuu, Gr4gu, CMC program i Rengurzica

Dobrodošli

Dobrodošli, Gost. Molimo prijavite se ili se registrirajte. Jeste li propustili svoj aktivacijski email?

Novo na YouTube kanalu

Mali oglasi

No posts were found.

Gaming novosti