HCL.HR

Što ste zadnje gledali?

  • 18882 Odgovora
  • 1691554 Hitova
*

9mlg9

  • Gost
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17925 : 08. Siječanj, 2017., 22:17 »
St Vincent 8/10

Odlična, odlična komedija. Danas smo čoporativno to gledali na Cinester Premiereu, tata, mama, sestra i ja. Mama je na kraju filma i zaplakala. Baš predivan film, ocjena bi bila i viša da ne glumi Melissa McCarthy koju organski ne podnosim jer nije imala dobru ulogu od Gilmoreica. Bill Murray je rasturao, klinac također. Baš jako, jako lijep film.

*

Adam Jensen

  • *****
  • 2025
  • i didn't ASK fOr this
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17926 : 10. Siječanj, 2017., 00:25 »
The Eagle Has Landed (1976)

Film je radnjom na kraju WWII i prati grupu njemačkih padobranaca u misiji kidnapovanja Čerčila iz Engleske. Uživam, s vremena na vrijeme, pogledati neki od starijih filmova, imaju šmek koji ne mogu pronaći u novima, pogotovo kada glume takvi majstori kao što je Michael Caine, Donald Sutherland ili Robert Duvall. Zaista odličan film, pogotovo mi se svidjelo što je priča ispričana sa stanovišta Njemaca.
8,5

*

Armin44

  • ***
  • 886
  • I'll be one tough act to follow...
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17927 : 11. Siječanj, 2017., 13:04 »
Amadeus (1984) - 9/10
S vremena na vrijeme uhvati me čar klasične muzike predvođena neponovljivim genijem Mozartom čija me je priča uvijek zanimala i evo napokon sam odvojio tri sata života i pružio si užitak gledanja sjajnog filma starijeg od mene 14 godina.
Baš je film full iznenadio u mnogim aspektima, iako je Mozart sam po sebi jedan od najvećih umjetnika i samo da su tri sata prikazivali kako lik sklada svoja remek djela bilo bi za mene dovoljno.

The Martian (2015) - 9/10
Ne znam zašto ovo nisam pogledao prije dvije godine,uvijek je bio na nekoj listi čekanja koju sam zanemario odavno.
Long story short;baš ugodan film i stvarno sjajno i impresivno odrađeno,ovo mi je bolje sjelo
nego li Interstellar koji ima daleko bolje kritike.
Btw:koji je ovo put da se Matt Damon spašava u filmu,lik je postao prepoznatljiv kao Sean Bean samo što jadnog Seana niko ne spašava :/

 

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17928 : 12. Siječanj, 2017., 16:47 »
Inferno ( 2016 ) - 55/100

Sinoć nisam baš mogao spavati i odlučio pogledati neki flim. Ima dosta kvalitetnih filmova koje ne gledam navečer da slučajno ne zaspem pa da mi se film ne rascjepka i razbije mi se iskustvo filma, ali kada sam vidio ovaj, odlučio sam se za njega jer i nije neka šteta ako ga pola prespavam.
Od početka nisam očekivao ništa posebno, Da Vinčijev kod je bio uspješan jer, uz to što je bio zanimljiv“ donio je osvježenje u tematiku i to je bilo “nešto novo“. Anđeli i demoni su bili gledljiv nastavak i još je bilo pokoja zanimljiva zagonetka, a ovo je promašaj. Nema više onih zagonetki ili zanimljivog istraživanja, za razliku od prva dva filma u ovome uopće nije bilo zanimljivo “putovati“ prema lokacijama, osjetiti ih i otkrivati sa glumcima, kao da je bilo prije više istraživanja i truda te mozganja oko istraživanja. Nakraju bile su zanimljivoke same teme,  u Infernu mislim da je ova tema izabrana kako bi se iskoristilo trenutna situacija u svijetu ( ne znam kako sročiti a da ne otkrivam radnju haha :) ) i na taj jeftin način privukli gledatelji.
U filmu nema više jake simbolike i veze s prošlošću, a to mi je bilo važno i prvi film se temeljio upravo na tome. Naporna je i činjenica da je uvijek cijeli svijet protiv naših “junaka“ i njihovo izbjegavanje najsuvremenije opreme i ljudstva. Puno nelogičnosti i jeftinih trikova
Ovo je odavno potrošena priča i glumac i svaki sljedeći film kod mene neće dobiti priliku niti da ga pogledam.
Navodno je kraj drugačiji nego u knjizi, pa niti tu odluku između ostalih ne razumijem.
U filmu što se tiče glumaca, mislim da ima previše strana, većina njih uopće nije razrađena i za većinu sam se uopće pitao što oni rade tu i nakraju shvatio da je to jako loš način povezivanja raštrkane priče. Ne podnosim spajanje strana radi višeg cilja i to je prejeftino u ovakvim filmovima.
Tom Hanks - je meni standardno naporan sa svojom “prevelikom“ inteligencijom, činjenicom da on svakih nekoliko godina spašava svijet rješavajući zagonetke koje jedino on može. Naporan koncept glavnog junaka.
Felicity Jones - već viđen profil male slatke glumice ( kao i u prethodna 2 filma ), valjda čovijek ima fetiš na niže ( 159 ), tamne, slatkice u crnim hlačama ( crnoj suknji ) i nekoj svilenoj i svijetloj košulji. Bez prevelikog otkrivanja radnje, očekivana uloga i forsiranje prepametne cure kojoj je uloga na početku glas razuma i pomoć svojom inteligencijom i visokim školama, a poslje...
Uglavnom se sve svelo na ponovni pokušaj osvajanja publike na stari način, koji je već potrošen. U nedostatku ideja su neke veze previše labave, loše razrađeni likovi, slaba simbolika i jako puno napornih jeftinih rješenja situacija.
Znam da bi svaki flim trebao imati dobre strane, ali u ovome trenutku baš ih i ne nalazim.
Iako nisam očekivao ništa posebno, razočaravajuć film.
 

*

bartul_9

  • ******
  • 3854
  • Welcome to the matrix.
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17929 : 12. Siječanj, 2017., 16:52 »
Odlican osvrt na film.

Gledao sam prvi dio nekoliko puta i odlican mi je bas radi toga istrazivanja i meni zanimljive tematike, drugi mi je dosta slabiji, a za ovaj treci sam cuo da je bas uzas.

Neznam kakve su knjige, mislim se njih procitat.

*

9mlg9

  • Gost
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17930 : 12. Siječanj, 2017., 21:18 »
Vidiš, meni je film bio ok kao takav, nije me toliko razočarao. Mislim da je ipak do knjiga, pročitaj ih, više će ti se svidjeti, a i glavni lik postane interesantniji. I da, da su napravili kraj kakav je u knjizi film bi bio bomba, ovako je meh.

A ja sam gledao X-Men: Apokalipsa (2016)
Solidan. Mnogo bolji od prethodnog koji me iživcirao raznim timelineovima itd. Wolverineova scena slična kao Darth Vader u novim SW - pretty fucking good. Villain nezanimljiv i on mi je najveća mana filma.

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17931 : 15. Siječanj, 2017., 20:34 »
The Huntsman: Winter's War (2016)
But even buried under ice and snow, love survives...And so, some fairy tales do come true, but none ever truly end.


Kao da mi nije dovoljna ova polarna zima u našim krajevima, gledam filmove o sniježnim ratovima i kraljevstvima okovanim ledom   :mrgreen: Izgleda da čovjek nikada nije prestar za bajke, barem mene nekako uvijek privuku, a ovakvo vrijeme mi se učinilo pogodnim za jedan ovakav film. Film je dobar, ali ne i odličan. Nekoć davno bila bih oduševljena jednim ovakvim filmom, ali već sada mi se učinio kao klišej. Radnja se odvija u kraljevstvu izvan zidina prostranstva kojim upravlja Snjeguljica, ali meni su obje priče strašno slične. Tu su zla kraljica, ogledalo, heroji koji spašavaju svijet, klasična borba između dobra i zla...Već izlizana priča za koju znaš kako završava, mogla sam predvidjeti svaki preokret, svaki prelazak lika sa dobre na mračnu stranu i obratno. Morali su biti mnogo kreativniji i pružiti nam nešto drugačije od klasične bajke. S te strane su podbacili, ali film svakako ima svojih kvaliteta koje su "osvjetlale obraz" - fantastični glumci, akcija, efekti. Akcija, odnosno borba u filmu mi se strašno dopala, bilo je tako dobrih scena da sam morala vratiti par minuta unazad da ih ponovo vidim. Svijet koji je prikazan je prekrasan i zaista ostavlja bez daha, pa čak i oni predjeli prekriveni snijegom i ledom.
Sve u svemu, okej je film. Daleko od neviđenog, očaravajućeg, ali mislim da je ipak vrijedan mog vremena.
Non temete l'oscurita - accettate il suo abbraccio (Fear not the darkness - but welcome its embrace).
 – Ezio Auditore da Firenze

*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17932 : 16. Siječanj, 2017., 00:30 »
Resident Evil (2002) ★★★★

Neznam kako fanovi Resident Evil game serijala reagiraju na filmsku sagu, no meni je ovo odlično. Više puta sam rivočao ovaj film, kao i serijal. Za mene kultni film sa kultnim scenama. Pogotovo scena lasera ili Alice vs psi. Fantastična gluma Mille Jovovich. Općenito mi je film odlično izrežiran, sa sjajnim pejsingom i odličnim akcijsko horrorskim elementima. Sjajan predložak za filmski serijal.

Resident Evil: Apocalypse (2004) ★★½

Sjećam se da mi je prošli put bio strahovito napet zbog Sienne Guillory aka Jill Valentine. No ne i sada. Više me je živcirala nego što bih je potrošio kao saržer AK-74 jurišne puške. No ajde, HT za mene bio je obavezan i za ovo gledanje. Ima dosta prekul scena, pa ga malo izvlači kao i ponovo gluma Mille. Nemesis je zakon doduše. Ajde moglo je pola zvijezdice gore ić, no nategnuto bi bilo. Samo okej film, ništa više.

Resident Evil: Extinction (2007) ★★★½

Jako paše Wasteland setting. Nije mi toliko savršen ni film ni sve, koliko opet izdanje Alice koja plijeni kako izgledom i pojavom, tako i borbenim scenama. Rula cast, plot, setting, pejsing, baš sve je na mjestu. Malo riskantno ekperimentiranje sa pustinjskim wasteland settingom, ali po mojem - isplatilo se. Kraj film najbolji zasada u serijalu.

Resident Evil: Degeneration (2008) ★★½

Okej spin off, makar ne spada u serijal filma, nego igre; ali našao se u RE kolekciji filmova, pa sam ga pogledao kao "svoj" spin-off. Sviđa mi se kako je napravljen CGI tehnikom. Kao da gledam cijelo vrijeme CGI animacije igre, umjesto filma. Sama radnja i scene i cijelokupan film iznenađujuće okej, ali ništa više od toga. Možda da poznam likove kroz game serijal bi mi bio draži/bolji. Ali eto. Okej je. Evo i male galerije slika iz filma.

*

Wyzard

  • Administrator
  • *******
  • 16146
    • HCL.hr
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17933 : 16. Siječanj, 2017., 00:57 »
Lajkam Resi maraton. Lajkam Čole život.

btw. bojim se pogledat originalni Resi ponovo jer mislim da bi mi pao u očima. Držim ga u dobrom smjećanju, za razliku od hrpe nastavaka za koje mislim da su  žešća pišaka.

*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17934 : 16. Siječanj, 2017., 02:25 »
Pogledaj.
Ja sam ga pogledao četri puta dosada, uključujuć zadnji.
I zadnje gledanje mi je ujedno i najbolje.

Sjećam se da sam u srednjoj školi kada je izašao film proživljavao muku gledajući ga. Sad rula.

*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17935 : 16. Siječanj, 2017., 17:27 »
Resident Evil: Afterlife (2010) ★★★

U smislu Resident Evil filma, nije mi nešto se dokazao, no full je zabavan. Ima scena koje ga izvlače  maksimum uz naravno Jovovićku čku. Sami početak i napad na Japansku Umbrela utvrdu je vrh. Ona scena s giljotinerom je vrh vrhova. Nezz, svjestan sam da filmovi nisu vrh, ali su u isto vrijeme jako jako zabavni. Jovovićka svakim filmom sve bolje izgleda ;(

Resident Evil: Retribution (2012) ★★★½

Retribution počinje spektakularno poput najvećih Sci-Fi blockbustera sa bakvarc sloumou-om. Malo mi je teško palo zbog priče i sve ti klonovi od nama ranije znani, ali ajde nije da su sad sasvim random ubačeni. Poligoni gradova stvarno impresivna ideja kao i izvedba. Na kraju plot je vrlo zabavan i unio je nekakvu svježinu u serijal. Milla kao mama <3. Zadnja scena rula i owna bogove i isuseke. <3

*

Adam Jensen

  • *****
  • 2025
  • i didn't ASK fOr this
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17936 : 16. Siječanj, 2017., 21:08 »
I ja lajkam Čole život

*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17937 : 16. Siječanj, 2017., 23:05 »
Cijena polusamačkog života je ZABAVA.

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17938 : 16. Siječanj, 2017., 23:13 »
Ja nemam blage da je izaslo ovoliko resi filmova,gledao sam keca i neki u gradu s nemesisom i to je to.
Oba su polu smetlje bila,al moze se pogledat...

*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17939 : 16. Siječanj, 2017., 23:20 »
Ima još jedan CGI film koji prati igru kao i Degenration, no njega sam preskočio.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9