HCL.HR

Što ste zadnje gledali?

  • 18882 Odgovora
  • 1690896 Hitova
*

BoBD

  • *
  • 94
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #18060 : 25. Travanj, 2017., 19:16 »
Da, tako nekako. Mada ti fale jos 2 filma, a Retribution je meni drugi najbolji u serijalu. A mozda sam dao i previsoku ocjenu The Final Chaperu, jos se ne mogu odlucit dal mi je losiji on ili dvojka.

*

c0bra123

  • ****
  • 1306
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #18061 : 25. Travanj, 2017., 19:33 »
Nisam htio dodat još ta dva, jer ih nisam pogledao. Nebi znao gdje bi snjima.  :D Budem do kraj tjedna pogledao preostala 2.



I am a gamer. Not because I don't have a life - I choose to have many.

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #18062 : 26. Travanj, 2017., 00:19 »
Moram se složiti da je McAvoy isčupao Split jer so dosta prekomplicira zadnju trećinu filma i mogli su puni zaplet napraviti iako je generalni dojam koji je ostavljen dobar. Dakle prvih satak i jače film odličan, kasnije se malo razvuče ali fina jedna 8ca.
The blood of youth is bubbling back..

*

c0bra123

  • ****
  • 1306
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #18063 : 26. Travanj, 2017., 14:21 »
La La Land (2016) 6/10.

Ovaj film ili ti se sviđa ili ne.

Sinoć sam pogledao film, ali jedva. Dali mi Shit, baš kad nisam raspoložen za to. Očekivao sam nešto tipa "Step Up (2006)", očito ništa od toga.

Možda i nisam jednostavno bio raspoložen, jer sam u prve dvije minute rekao na glas- "WTF?!?!" Zašto ja ovo uopće gledam?"

Ajde zagrizao sam početak, traje film, ja se nikako namjestit. Mislim u sebi "daj Bože da zaspem".  Prođe film, ja ostao paf. Bolje da nisam ni gledao. Ako ništa bar je dobro snimljen i osmišljen, i sviđa mi se Jazz muzika, možda me Jazz držao da ne prekinem film. Nezz.



I am a gamer. Not because I don't have a life - I choose to have many.

*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #18064 : 27. Travanj, 2017., 00:52 »
Apocalypse Now (1979)

Iako sam fan ratne i vojne tematike od svoje treće godine života, uspio sam sljedećih 26 godina izbjegavat ovaj film. Možda sam u dva navrata naletio na kakvih 5 minuta prikazivanja, no rekoh budem to već pogledao jednom u miru. Istini za volju, danas kada sam krenuo gledat film shvatio sam da sam ga krenuo gledat u totalno krivo vrijeme. Uopće nisam bio raspoložen za film. No želja da vidim zašto je ovaj film mnogima najbolji film ratnog užasa i zašto ga se toliko glorificira; jest ipak bila prejaka.

Moram odmah priznat da kako je film svakom minutom odmicao, da sam sve manje bio zainteresiran; ne sami plot filma, to me jako interesiralo; no očekivao sam apokalipsu pucnjave, klasičnog ratovanja u Vietnamu, a dobio napor dug tri sata. A onda; kao da me pogodio dijamantni metak, sve sjeda na svoje mjesto; upravo si progledao dragi moj Čole; ovo nije klasično ratovanje uz užas, ovo je užas. Zapanjujuća je činjenica da gledaš nešto dva i pol sata što ti se zapravo ne sviđa i odjednom iz vedra neba otvoriš oči i gledaš remek djelo Francis Coppole. Film u žanru iz kojeg je sam izletio iz svog kalupa. Potpuno ludi likovi koje srećeš u filmu odjedanput imaju smisla; savršenog smisla. Odjedanput počneš cijenit zašto se ovaj film glorificira. Odjednom sam imao strahovito poštovanje što film ne veže herojstvo, američku propagandu, požrtvovnost i osobine koje daju dobar osjećaj, nego stvara smrdljivu nelagodu. Kada napokon Willard dođe u Kurtzovo carstvo pa do zadnje scene filma, odmah sam ovoj gore zvijezdici pridodao još četri, čime sam htio zadati istu stvar čitaču ovog posta kao što sam ja doživio gledavši ovu produženu verziju ove filmčine.

Sada bi jako volio čuti svačija razmišljanja o ovom teškom klasiku. Zasigurno da se Apokalipsa nije svidjela svima, to je jednostavno nemoguće kod ovakvog filma koji je kalup za sebe, svijet za sebe; nepredvidljive radnje i teško probavljiv. Film je odbacio američku zastavu u scenariju, odbacio molitvu, odbacio bilo kakvu vezu sa ujakom Samom i stvorio neponovljivu, unikatnu, originalnu i uznemirujuću atmosferu. Francis Ford Coppola; ti si Bog. Cast je priča za sebe; luđaci koji su nevjerojatno dobro odglumili zadano. Kapa do poda za sve i jednu glumačku izvedbu. Odjava uz miris napalma ujutro. 

*

bartul_9

  • ******
  • 3854
  • Welcome to the matrix.
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #18065 : 27. Travanj, 2017., 06:42 »
Također izbjegavam gledati ovaj film već dugo vremena. Živo me zanima zašto je toliko dobro ocjenjen, jednom sam mu dao priliku al sam odustao nakon nekih 20 minuta. Odlično napisano Cole, svakako si mi probudio želju za gledanjem filma.

*

metalni

  • ****
  • 1762
  • Seoski mudrac
    • My Art Gallery
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #18066 : 27. Travanj, 2017., 07:42 »
Kupio sam ga na Tisku prije puno godina i gledao nekoliko puta... Da, jako dobar prikaz ratnog ludila.
Iz perpektive običnog čovjeka i kasnije vojnika, a ne iz perspektive režisera.

Za odmor, preporučujem Tropic Thunder.

*

bartul_9

  • ******
  • 3854
  • Welcome to the matrix.
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #18067 : 27. Travanj, 2017., 07:54 »
Tropic Thunder sam pogledao 10 puta, film je zivi show.

*

c0bra123

  • ****
  • 1306
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #18068 : 27. Travanj, 2017., 14:42 »
-Resident Evil: Retribution (2012) 7.4/10

Nisam ljubitelj Horrora,ali zombije mogu da pogledam. Sinoć sam oko 3h upalio film, jer nisam imao više šta da gledam, jer mi se ne spava. Većinom sam ovaj serijal Resident Evil, gledao po danu. Iskreno nisam sinoć trebao gledat.

Ovaj dio u serijalu je "zatvoren" tu si gdje jesi i to je to, pokušaj pobjeć. Ja nisam ljubitelj toga; "bježanja iz zatvorenog" više sam fan, "otvorenog, svijeta" na više lokacija da je, može i u gradu, ali nemoj u podrum, pa bježat...!
Ovaj su nastavak napravili čisto eto, da se nastavi. Sve je dosad viđeno u prijašnjim nastavcim, ali sve, doslovno. samo jumpscarovi jedu gov*a jutri u 3h, ali i dalje prvi dio stavljam na vrh, a sličan je princip, zbog toga što nije bilo prijašnih nastavaka da kopiraju...

Sviđa mi se kako se priča nastavlja, jako me to iznenadilo,jedva čekam nastavak.   


-Manchester by the Sea (2016) Č/10

Tako me je film iznenadio, da je to prosto nevjerovatno. Očekivao sam neku mini dramu, ne znam ni ja više šta sam očekivao. Nešto duplo lošije od ovog, nisam vele ni čitao o filmu, niti trailer pogledao nego- jednostavno skinio film i stajao mi neko vrijeme, do neku večer kad sam ga pogledao.

Zasluženo sam mu dao ocjenu maximalnu na HCL-u "Č/10". Šteta samo je dva oscara film pokupio, zaslužuje više.

Kad je počeo film, smijao sam na sarkastičnog Casey Affleck, mislio sam da će cijeli film bit takav, da mi neće dirnut osjećaje. Kad je počelo pomalo da film izbaciva iskre, volio bi da nikad ne završi i da čovjek napravi najbolju, najprodavaniju igru i dao bi mu sve, samo nemoj bit tužan i blesav.
Toliko sam se sa glavnim likom povezao, kao nikad dosad, ni prijatelja nemam takvog, da mi je ga je žao kao Casey-a. Extra je prikazano i dobro oglumljeno "život depresivnog čovjeka". Nema, film je vrh.
Sumljam da će bit film koji ga je nadmašio, ovaj film iđe među top 3 koje sam pogledao.
Glumica Michelle Williams- nekako mi je, mehh, moglo je bolje, čudna izgleda, obraćala mi je pozornost.Da su stavili neku extra super HOT GIRL, to nebi bilo to.


-Lion (2016) Č/10 i on!

Film po istinitom događaju. Svi znamo da su dobri filmovi po istinitom događaju, jer sama riječ "istinito" te privlači da pogledaš. Da vidiš šta je netko, i tko je šta preživio, dok mi u ovim jadnim zemljam, naspravn, njih živimo ko bubreg u loju.  Nesmim više govorit o filmu, šta got, kažem bit će spoiler.

Mogu reći za glumca Sunny Pawar, bravo dečko! Hvala ti što si dobro odglumio i dočarao kako je bilo! Mali je moćan, žao ti ga. Poslije ovog filma, drugačije i razumljevije ću gledat na beskućinke. Znači, žao mi je ih je skroz a sad još više i sad ih kao da razumijem.


-Hacksaw Ridge (2016) Č/10 isto.

Svi znamo da je tema za rat teška. Filmovi također. Američki nikako, znači ni blizu, ja ne znam zašto, navikli na njihovu laž. Kao da su Heroji, koji žele da spase svijet, a u biti je obrunuto.

Jedan vojnik Desmond Doss,dečko koji je pokazao da se nekad može bez, oružja, bez nasilja, sa Biblijom, otić u rat i izać iz njega kao Heroj! Heroji ne nose plaštove, kojekakve tajice.

Tako je film dobro prikazan da je to ne vjerovatno, nisam znao na koji će fazon išta i kako šta uspijet, svaka mu čast. Krvi posvuda, predobro dočaran rat. Predobro oglumljeno da nam glumci to serviraju, tu jad, patnju, strah, nad nadobrojanim neprijateljem.
Desmondu kapu skidam za hrabrost, zaslužijo si vojniče RESPECT! 7. veljače 1919. - 23. ožujka 2006  RIP!
« Zadnja izmjena: 27. Travanj, 2017., 14:45 c0bra123 »



I am a gamer. Not because I don't have a life - I choose to have many.

*

c0bra123

  • ****
  • 1306
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #18069 : 28. Travanj, 2017., 11:22 »
xXx: Povratak Xandera Cagea (2017) 5.5/10

Wow, vratio se Xandera... Bravo! Neka si!  Obično Američko prese*avanje. U ovom filmu se prkosi fizici, naderalna ubojstva, a nije ni nešto puno bolji prvi dio, ali eto nije nešto bolji.
Scenarist je vjerovatno proveo dosad život, čim ima ovaku bujnu maštu ili vjerovanto je pio dok je razmišljao o borbi.
Da imam 10godina, divio bi se Vin Dieselu kako je postao čipovani Turbo. Ovako sam samo okrećao glavu kad vidim glupost neku. 

Dobra strana su likovi koji su "gosti" došli koji nisu glumci, i dobro sam se na to nasmijao. Drago mi je da me nešto u ovom filmu iznenadilo. 


Da je film jedan od MARVELA, i da je glavni glumac netko od "SUPER HEROJA" okey, to je takav film,može!



I am a gamer. Not because I don't have a life - I choose to have many.

*

bartul_9

  • ******
  • 3854
  • Welcome to the matrix.
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #18070 : 28. Travanj, 2017., 11:34 »
Ovaj film ne puca na nikakvu realnost, ono je što je, konstantna over the top akcija sa neizvedivim akrobacijama koje izgledaju glupo, al zabavno.

Inače ovo je treći dio.

*

c0bra123

  • ****
  • 1306
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #18071 : 28. Travanj, 2017., 12:06 »
Znam to, ali što je previše to je previše. Pa ne moreš mi sa kroserom u more; znači potopio je krosera (ili ti ga Brdskog Motocikla) i izvuče ga iz mora on još radi, još bolje nego što je radio. Tu mi je film puko. (Aaa, Zato se kaže "puko mi je film")  :hihi:



I am a gamer. Not because I don't have a life - I choose to have many.

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #18072 : 28. Travanj, 2017., 19:42 »
Pa to je Vin Diesel, bro  :slini:  :hihi:

*

9mlg9

  • Gost
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #18073 : 30. Travanj, 2017., 22:15 »
Odjednom tata (2016) 8/10

Gledao s boljom polovicom na Popcornu doma. Par suza je palo na kraju filma. Zbilja je dobar.

*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #18074 : 01. Svibanj, 2017., 00:26 »
Jel poslje filma pala akcija kakva? :hiha:

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9