HCL.HR

Gaming masine koje ste posjedovali/posjedujete.

  • 17 Odgovora
  • 38498 Hitova
*

bartul_9

  • ******
  • 3854
  • Welcome to the matrix.
Gaming masine koje ste posjedovali/posjedujete.
« : 29. Kolovoz, 2016., 15:30 »
Kao sto sam naslov kaze u ovoj temi sa nama podjelite sve konzole i racunala na kojem ste igrali i na kojima igrate i danas.Po mogucnosti neke specifikacije, prica kako ste ih dobili itd.

Posto sam ja otvorio temu bio bi red da ja prvi i zapocmem sa pricom.


Prvu konzolu sam dobio sa 5 godina kad mi je otac kupio neki Nintendo sa pazara.Neznam jel to bio Nintendo ili nije, al imao je nekih 20,30 igara ukljucujuci Super Maria, onog pasa di pucas patke, motore sta skacu, Popaja, nisam siguran al mi se cini i neku Miki Maus igru itd.Za njih bi kupovao neke zute kazete, al svaki put kad bi uzeo kazetu sve igre bi bile vise, manje iste.



Onda sam dobio prvi pravi Nintendo, a to je bio Nintendo 64 Pokemo Edition.Njega sam dobio iz Njemacke od jedno kucnog prijatelja i sa njim samo jednu igru Diddy Kong Racing.Nisam nikako mogao nabavit igru za ovo cudo, niko u blizini nije imao nista slicno, tek kasnije mi se doselio prijetelj iz Njemacke od kojeg sam posudio neke naslove poput Mission Imposible, Golden Eye..


U meduvremenu mi je prijetelj kupio PC i kad sam vidio to cudo nisam dao svojima doma mira dok mi ga nisu kupili.Sjecam se da je imao Inte Pentium procesor, graficku totalno slabu ja mislim da je bilo 32 ili 64mb i 256 ili 128mb rama.HDD je bio ako sam u pravu 30gb, a sa PCom sam dobio i Win XP Home Edition.Prva igra koju sam instalirao bila je GTA3.



Onda mi je taj isti prijetelj kupio PS1 slim za nekih 700/800kn, drzao ga u sebe mjesec dana, al posto nije ima o TV za igrat prodao ga je meni za 600kn.Na njemu sam igrao hrpu igara, a najvise mi je ostao u sjecanju MGS, Medal of Honor, Tarzan..


Onda sam uspio nabavit PS2 al samo na pola godine dok je ovaj rodak bio na brodu ostavio ga je u mene.Najvise se igrao San Andreas.


Tada je dosla 2008 kad sam odlucio da trebam kupit novi PC jer je ovaj stari vec davnooo krepao.Kupio sam novu masinu u Peveca za 5500kn.Dobio sam 22" ekran, mis, tipkovnicu i kuciste sa: AMD Athlon 64 X2 4000 2,0 Gzh ako se dobro sjecam, 512 ddr2 AMD 6450(nisam siguran), 2gb rama i 250gb HDD.Na ovom racunalu sam mjenjao procesor i graficku, oba puta jer sam ga otvarao i dirao.Prva igra na njemu bila je Bioshock.



2015. godine sam kupio PS4, imao sam ga nekih 4,5 mjeseci, onda sam ga zamjenio za laptop.Prva igra na PS4 bila je Killzone Shadowfall.Laptop koristim i danas, a u njemu je: Intel Pentium 2020M 2,4 ghz, 8gb ddr3 ram, AMD 8750M 2gb ddr3 i 1000gb HDD.Radi se o HP Probook sa 15,6 " ekranom.Dobar laptop, nista posebno al moze vrtjet vecinu starijih igara bez problema.




2016. godine sam kupio PS4 ponovo, a onda sam ga nakon pola godine prodao jer se spremam na put za Njemacku i ne zelim ga nosit sa sobom.

Planiram kad dodem gore ponovo uzet PS4, vjerojatno NEO verziju, a kasnije kad zaradim vise para slozit cu sebi neki pravi PC.

Evo ukratko sve konzole i PCevi koje sam imao do sada.

*

metalni

  • ****
  • 1762
  • Seoski mudrac
    • My Art Gallery
Odg: Gaming masine koje ste posjedovali/posjedujete.
« Odgovori #1 : 29. Kolovoz, 2016., 15:36 »
Odlična tema Bartule i zaista odlično složen tekst!   :thumbs:
Na žalost, nemam sada vremena, ali svakako ću napisati koju pametnu o tome "kako je to bilo u moje vrijeme".  :D

Odg: Gaming masine koje ste posjedovali/posjedujete.
« Odgovori #2 : 29. Kolovoz, 2016., 16:06 »
Ja cu samo nabrojati :D

Sega mega drive 2
PS1
PS4
PSP
PS Vita
PC

*

bartul_9

  • ******
  • 3854
  • Welcome to the matrix.
Odg: Gaming masine koje ste posjedovali/posjedujete.
« Odgovori #3 : 29. Kolovoz, 2016., 16:13 »
Moze, veselim se vidjet vasu pricu.

*

general98

  • ***
  • 850
  • “Always trust computer games.”
Odg: Gaming masine koje ste posjedovali/posjedujete.
« Odgovori #4 : 29. Kolovoz, 2016., 18:39 »
Evo kako mi je malkice dosadno da napišem svoju priču.
Prvu igru u životu zaigrao sam na rođakovome kompjuteru neku igru sa herojima koju niti dan danas ne mogu pronaći,tada sam imao otprilike 3.5-4 godine.
Nedugo nakon toga roditelji su mi kupili PC,već složen u kompletu.
Specifikacije su bile: 256MB DDR1 RAM-a,Intel Celeron 2.00 Ghz,Nvidia GF2 MX/MX400,40GB HDD,400W PSU,neko bjelo obično kućište od MS-a,a matična je bila
Matsonic MS9317E+.Normalno CRT ekran,miš na kuglicu i neka tipkovnica koja radi i dan danas bez greške.Na njemu sam odigrao masu hitova GTA:SA,CoD1,CoD2,NFS:Hot Pursuit 2,GTA Vice City,Far Cry itd. da sad ne nabrajam.
Dugo nakon toga (2007/2008) kupio sam laptop.(Najveća greška u životu gamera).
Ukratko nisam znao da integrirane grafičke nisu stvorene za gaming,jer sam prvi put u životu bio upoznat sa njima (u glavi mi je bilo puno memorije dobra grafa,ali eto bilo je krivo...).Laptop je TOSHIBA Satellite L300.Na njemu sam odigrao hrpu i hrpu igara unatoč lošim performansama.Igrao sam Crysis 2,Mafiu 2,sve CoD-ove do AW,Far Cry 2,hrpu NFS-igara,Dirt 2 i 3 i još mnogo toga.Za čudo laptop i dan danas radi bez greške,samo što mu je baterija riknula ima 3-4 godine.
U međuvrenu kupio sam kupio PlayStation 2 (FAT) sa čipom i odigrao na njemu nešto sitno PS2 ekskluziva i od tada stoji,ponekad ga upalim i odigram ponešto.
Onda sam kupio i PS1 koji djeli istu priču kao i PS2.Baš oko toga  vremena dobio sam na nagradnoj igri laptop HP 620 koji ima skoro identične specifikacije kao i prijašnja TOSHIBA,pa sam odlučio nadograditi stari PC:Kupio Radeon HD4650 AGP,nabio RAM na 2GB,pa sam kupio drugu ploču pa Pentium Dual-Core i onda se već nešto moglo igrati.Naime zaboravio sam reći da je taj komp dobio upgrade nakon što sam dobio laptop,stavljeno je dodatnih 512MB RAM-a i još jedan HDD od 80GB.Uglavnom dalo se na tome nešto igrati.Nakon toga ohladio sam se za gaming,igrao sam više manje samo na Android-u i malo na PC-u.Prije godinu dana složio sam pravu zvjerku od PC-a.Specifikacije su:ASUS B85 PRO GAMER,Intel Core i5-4460,8GB RAM,Strix R7 370 4GB,1TB HDD.U pogledu uživam sa Samsungom S27C350 od 27".Dodatno sam još kupio pokvaren PS3 FAT kojeg sam popravio i imam još i PSP na kojeg peglam kad mi je dosadno.To je moja priča,sa pokojim izostavljenim detaljem jer bi post inače postao knjiga...
"If you have everything under control,you're not moving fast enough!"

*

kaisersephirot

  • Suradnik
  • ******
  • 6514
  • "Estuans interius ira vehementi, Sephiroth!"
    • HCL.hr
Odg: Gaming masine koje ste posjedovali/posjedujete.
« Odgovori #5 : 29. Kolovoz, 2016., 19:07 »
Uhh, more i more konzola, pa idemo redom:

Prva konzola koju sam imao, tj. koju sam dobio (budući da je to bio poklon sestri) je GameBoy. U pitanju je bio crni model s ljubičastim tipkama, znam da sam dobio uz njega Super Marija i Tetris <3 Kasnije je bilo dosta drugih naslova koji su me vjerojatno odgojili kao gamera, primarno Pokemon Gold, Final Fantasy Legends III i Wario.



Nakon par godina sam sam dobio Nintendo 64 te uz njega Mario 64. Eh, taj odlazak u 3D svijet <3 Osim toga, igralo se aktivno Pokemon Snap te International Superstar Soccer 64.



Poslije toga uslijedilo je PC razdoblje sve do trenutka kada nisam sam počeo raditi. Kad sam se zaposlio krenuo sam manijakalno skupljati konzole. Prvo sam si kupio Nintendo DS Lite te na njemu zaigrao Pokemone, The World Ends with You i par drugih klasika.



Osim toga, u međuvremenu sam nabavio i SNES konzolu te broje klasike za istu, uključujući Super Ghouls n Goblins, Batletoads, Yoshies Island, Street Fighter II, Batman Return...
Uz ovo, kupio sam i PS2 te milijun igara, najviše JRPG-ova :)




Naravno, nabavio sam si nakon toga i Wii. Nisam imao nešto puno igara, no zaigrao sam oba Mario Galaxy naslova <3



I onda dolazimo do trenutnih konzola:

PlayStation 4 sam nabavio odmah na dan izlaska. Trenutno imam masu igara na njemu, no najviše u srcu su mi Bloodborne i The Last of Us <3



Nakon toga sam od šefa dobio i Xbox One, na čemu se najviše vrtio Black Flag, Killer Instinct te Dark Souls 2.



I najzadnja kupovina bio je plavi 3DS kojeg sam kupio primarno radi Pokemona, trenutno imam Pokemon X, a uskoro i Moon verziju <3



Što se tiče budućnosti, vjerojatno ću pri izlasku nabaviti i novi Neo, dok je vjerojatnost da nabavim i Nintendo NX ako mi se svidi :)))))

*

bartul_9

  • ******
  • 3854
  • Welcome to the matrix.
Odg: Gaming masine koje ste posjedovali/posjedujete.
« Odgovori #6 : 29. Kolovoz, 2016., 19:22 »
Sjecam se tog Pokemon Snapa, njega sam isto imao na N64, al ono bila mi je nejasna igra.Samo sam se vozio u vlaku i slikavao Pokemone.

Sta se tice Game Boya nikad nisam posjedovao nijedan al sam zelio vise nego ista da ga imam i da mogu peglat Pokemone.Onda mi je kasnije kolega iz razreda dao CD sa 5,6 Pokemon igara i emulatorom, pa sam ih peglao na PCu do iznemoglosti.

*

c0bra123

  • ****
  • 1306
Odg: Gaming masine koje ste posjedovali/posjedujete.
« Odgovori #7 : 29. Kolovoz, 2016., 20:56 »
Auff teme, teška za napisati.  :D

Prva konzola (ova dolje na slici ako moreš pucat u patke i igrat Super Mario) ne znam jesam li imao prije još ijednu, otkad znam za sebe yostic je u ruci.



2. konzola:

Poznati Sivonja s onim malim yosticom, bez analoga.



Ne sjećam se prve igre.  :( Imao sam tad možda do 4. godine. Sjećam se kad sam došao u babe i ujac me zove da dođem u sobu i ja dolazim ne znam o čemu je riječ. Kad tamo vidim sivu veliku kutiju i gledam u nju okrećem je veselim se i ujac mi priključi na stari neki TV da mogu igrati.
Imao sam hrpu, čak preko 100 igara piratskih, kod kad je ujac često kupovao komad bio 40kn znao je nekad reći mi izaberi još jednu igru. Sve ostalo je povjest.

3. je bila PS 2 fat model.

Prva igra je bila Nascar 2003. Isto tako kao i PS Sivonja samo malo novija televizija i viče baba vratit ćeš mi penziju kad narasteš i zaposliš se. Nažalost nije to doživljela...

4. Sam imao stari neki PC sjećam se da me je drugi (strogi) ujac forsirao da se učim koristit miš i tipkovnicu.
Znam da sam uvjek miš vukao na desnu stranu tipkovnice, on dođe zagalami da stavljam miš na desnu stranu.
I tako kad čujem da će on doć ja prebacim miš sa ljeve strane tipkovnice na desnu stranu i tako sad mi je ne bitno jeli miš na desnoj ili ljevoj reci. :D

 5. Sam imao ps3. krajem 2008 godine.

dolazim u babe dogovorio sam se sa ujcem da mi kupi ps3.

A mater rekla da me uvatila da pušim i ja se poplašio da me neće napast i plus da mi ne kupi ps3, ali on što obeća i to ispuni. Cijelim putem mi je solio pamet, no dobro kupio je ps3.

Došli smo kući ja kopčam na staru TV ps3 i imao 2 igre u kutiji: Uncharted Drake's fortune i Motor storm.
Prvo ubacim Uncharted Drake's fortune jer sam čitao o igri na Reboot časopisu, to znači da sam bez okljevanja izabrao igru. Ta grafika...  :ave: :ave: Ujac sjedi do mene i gleda kako igram i njemu se svidilo, sve je tu jasno.


6. PC, ovaj što imam sam uzeo 2009 godine sastavljenog.
CPU: E7400. 2.80Ghz,
GPU: HD 4450 512mb, 64bit.
HD: 500gb.
MBO: P5KPL/1600 (Socket 775)
Prva je igra bila Stronghold 2.
I eto i odigrao sam mnogo naslova doklen je moglo na minimum i 800x600 da se more igrat.  :piva:



I am a gamer. Not because I don't have a life - I choose to have many.

Odg: Gaming masine koje ste posjedovali/posjedujete.
« Odgovori #8 : 30. Kolovoz, 2016., 03:36 »
Prva konzola koju sam ja dobio je bio ps1. Imao sam 4 ili 5 godina kad sam ga dobio od bratica. Imao sam par igrica, stuart little 2, tomb raider 3, chase the express, v-rally 2 koja je zapravo i moja prva igrica ikad, imao sam jos neku fps igricu na ps1, ali sam zaboravio ime. Moj tata i ja bi stalno igrali v-rally 2 na split screen i uvijek bi bio bolji od mene, haha.

Kroz sljedece godine sprijateljio sam se sa mojim prijateljem koji je takoder imo ps1, stalno bih dolazio kod njega i igrali bi cijele dane sve legendarne stare igrice. On ga je kasnije prodao i kupio je ps2, a tek koliko smo na tome igrali... igrali smo sve i svasta, naravno imao je pirated igrice i par kojih originalnih, ipak je to ps2. Neke od igrica koje smo najvise igrali: spyro the dragon, rayman 3d, gran turismo, nfs most wanted, nfs shift, nfs carbon, tomb raider, soul calibur, god of war, marvel nemesis, burnout 3, ride or die, scarface i jos tone njih.

Kad sam ja dobio svoj prvi comp 2007. godine, imao sam par igrica, ali najvise sam igrao gta san andreas. Ne sjecam se tocno full specs tog pc-a, ali znam da je imao athlon 4200+. Tokom godina igrao sam dovoljno igrica na tom compu.  U 2011 sam dobio i internet, tada mi je taj susjed rekao za neke igrice kao npr. cs 1.6, mw2, mw3 koje bi on i ja igrali mp. Kasnije u 2012. mi je taj comp krepao, ne znam razlog, ali bio je ionako vec dosta star. Tako sam ja bio jedno pola godine bez compa i igrao koliko sam mogao na mobitelu (samsung galaxy mini 2) i kod prijatelja.

Sredinom 2013. sam dobio novi comp, na kojem sam stvarno poceo ozbiljnije igrati igrice. Specs: celeron g540, intergrated gpu, 4gb ram, 400 watt neko random psu. No to me nije sprjecavalo od igranja. Igrao sam, cod4, mw2, mw3, dishonored, far cry 3, far cry 3 blood dragon, gone home, burnout paradise, borderlands 2, just cause 2, nfs most wanted 2012... pokusao sam i outlast, ali nisam mogao posto je nazalost taj comp bio slab i sve je stekalo. Onda sam poceo shvacati da necu moci igrati sve novije igrice koje bi izlazile. Igrao bi po koju igricu kod susjeda posto je imao bolji comp, a njemu runalo igrice cist oke.

Dvije godine nakon otkad sam imao taj comp sam ga odlucio upgrade, iako tada nisam imao pojma o hardware-u. Kupio sam dodatnih 4gb rama, pentium g3450 i r7 250 2gb. Toliko sam brzo htio kupiti nove komponente da sam na kraju krivi procesor narucio. Tako sam nastavio igrati na svom starom celeronu. Pocetkom ove godine sam kupio maticnu koja supporta pentiuma i igrao sam na njemu. No, ja sam ipak htio upgrade na nesto jace... U petom mjesecu sam upgrade na i5 4590 i gtx 960 4gb. Cak sam kupio i novi monitor, jer je moj stari bio 1680x1050, pa sam htio full hd monitor. Posto sam naucio malo o hardware-u i tome, ovaj put nisam napravio gresku, hahah. Trenutno igram just cause 3, the crew, need for speed, a i jos danas igram cod mw series, i nedavno sam kupio black ops 2, pa dosta toga igram. Pokusao sam igrati i na celeronu, ali stekalo. Iskreno, zna mi dosaditi igrati ove igrice koje imam. Znam cak skinuti neke od igrica koje sam vec prosao i opet prolazim. Kao npr. dishonored, borderlands i cod mw series... posto igrice koje cekam nisu jos vani.

Imam tek 15 godina, a pola svog zivota sam potrosio na igrice. Ljudi bi rekli da sam budala, ali ja mislim kako se to sve isplatilo. I da se nije, bilo je zabavno definitivno. Keep on gaming. :)

Odg: Gaming masine koje ste posjedovali/posjedujete.
« Odgovori #9 : 16. Rujan, 2016., 10:46 »
neki stari atari,nitendo,nitendo 64, ps 1, ps 2, xbox -al sve to prije nego sam vidio čari pc od 2005 samo pc :)

Odg: Gaming masine koje ste posjedovali/posjedujete.
« Odgovori #10 : 16. Rujan, 2016., 11:31 »
Svaka cast za temu!
Evo moje price:
Ja sam kao mali dobio za moj prvi rodjendan neki slab reacunar mislim to je za to vremem bilo vrh,na njemu sam igrao one manje igrice kao tipa na vreme sto su mogle da se igraju samo 1-2h kasnije sam dobio PS1 to je vec bila ludnica ceo dan sam igrao CRASH i MEDAL OF HONOR.Najvise sam volio igrati sa ocem jer je on obozavao PS1 i sa mojim ujkom pre su to mnogo igrali i stalno mi prica o tome.Secam se pre kao mali majka je radila 3. smenu otac i ja legnemo povezemo PS1 na nekom televizoru i igramo crash i tako se i uspavamo pa nam se majka posle ljuti,kad se setim toga zeleo bih da se ta vremena vrate  :D


Odg: Gaming masine koje ste posjedovali/posjedujete.
« Odgovori #11 : 16. Rujan, 2016., 12:35 »
Neman se čime pohvaliti, moja priča nije baš nešto zanimljiva ali svejedno ću je ispričati. Prva konzola koju sam imala je bila neka kineska kopija nintenda, igrala sam sa svojima najviše Super Maria i Tank 1990 i bilo je još dosta igri, i joysticki su se bili stalno kvarili, sjećam se da smo ih čak sa selotejpom bili lijepili. Prvi kompjuter sam tek dobila 2010, i tada su svi moji prijatelji već imali kompjuter, samo ja nisam. Kada sam i dobila kompjuter, taj kompjuter nije bio nešto ali sam svejedno bila  presretna. Čitavu osnovnu i srednju školu sam željela imati ps2 ali ga nikad nisam dobila. Tek kada sam završila srednju školu sam dobila ps3, koji i sada imam i to je to. Nadam se da ću za dvije godine moći sebi kupiti ps4. :bonk:

Odg: Gaming masine koje ste posjedovali/posjedujete.
« Odgovori #12 : 17. Rujan, 2016., 13:20 »
1999. SEGA MEGA DRIVE - Igrao sam samo Super Mario, nikad nisam uspio preci drugi level sa kretajucim platformama :(

Kasnije sam samo po igraonama visio, ali prvi kompjuter sam dobio tek 2006. imao je 512 SD rama 16mb graficku, 20GB HDD, napojna 300w. Racunar je bio horor za video igre, nisam nista mogao igrati od igara sto je izlazilo tih godina. Kasnije sam upgrade napravio i mogao sam igrati San Andreas, NBA, Fifu, Dotu itd.

Drugi racunar sam uzeo 2011, isto horor za igre, 4GB rama, P4 3.40 processor, 9800GT graficka, MS 500 PSU, g41-vs3 maticna (koja se frizovala). Isto nisam mogao nesto posebno igrati na njemu, dota ispod 30 fps, LoL isto. Kasnije sam upgrade napravio na c2q, ali nista posebno.

Treci komp sam kupio vec kada sam krenuo da zaradjujem prve pare od freelance rada. R9 390 8GB graficka, 8GB 1886mhz RAM, Maticna h81m-r, b600 Cooler Master napojna, monitor 24 incha DELL, i i5 4460 processor. Komp odlicno sluzi, ali moram uzeti nesto novo, jer ovo je vec staro.

Odg: Gaming masine koje ste posjedovali/posjedujete.
« Odgovori #13 : 17. Rujan, 2016., 16:30 »
1979 - Atarijeva konzola za Pong (dva kola koje vrtiš) - ovo je za starce bilo kad su vidili da im glava eksplodira



1981 - Atari Video Computer System - koliko polomljenih kontrolera



1985 - C64 - i opet - koliko polomljenih i po 50 puta popravljenih Quickshot joystika



1988 - Amiga 500 - kad sam vidio It came from the Desert - ajmeee neću to nikad zaboravit



1990 - Compaq PC 386SX na 20 MHz sa dva diska (Conner) od 40 MB (zvučnu karticu sam naknadno platio tadašnjih 300 orlića - to kao sada bar 300€)



1993 ili 94 - PC Pentium na 75MHZ - prva konfa (od tisuća) koju sam sam sastavio i nakon toga još 7-8 PCeva,


2001 - PS2 - najskuplja konzola što sam kupio (oko 4500 Kn onda) - nisam izlazio vanka godinu dana skupljajući pare, promjenio 3 komada (i 4 -5 lasera - 2 konzole u smeću)



2006 - PS3, dva komada imao - prvu - američku verziju (sa Linuxom i PS2 kompatibilnošću) koju sam prodao i za iste pare kupio slim model poslije



2006 - PSP i 2007 - PSP2000 - ovo mi je bila jedna od dražih konzola - koliko sam serija pogledao na ovom malom ekranu.



2014 - WiiU


2015 - PS4,
 
i
3DS XL kojeg sam imao, i ne znam koje godine, mjesec - dva te prodao zbog očajne kvalitete ekrana.
« Zadnja izmjena: 17. Rujan, 2016., 16:39 Meeple666 »

Odg: Gaming masine koje ste posjedovali/posjedujete.
« Odgovori #14 : 17. Rujan, 2016., 19:04 »
Game Boy Color
PS1
PS2
PS4
PC

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9