HCL.HR

Je li problem u godinama, iskustvu, industriji, ili nešto treće?

  • 34 Odgovora
  • 10171 Hitova
Već neko vrijeme nemogu naći ni jednu igru da bi reka wow, ovo je epic dajem joj 10/10 ili bar 9/10. Zadnje igre koje su mi bile  epic su Mass effect 3, a prije toga Morrowind. Final Fantasy 7,8 pa i 9 su mi bila remek djela. 10 i 10-2 onako, a 12 sam odusta pred kraj jer mi je dosadila O_O. Witcher 1 mi je osta u dobrom sjećanju a dvica mi se nije toliko svidila, kao ni Skyrim ni Oblivion. Planetside 2 mi se svidila, ali propusti u optimizaciji i prevelika sličnost sve tri rase su mi ubile volju za igrom. Da ne spominjem Diablo 3 koji mi je bija teži promašaj nakon Diabla 2.
Jednostavno imam osjećaj da je sve u zadnje vrime poluproizvod. Sve te bljede  priče, day one patchevi nakon kojih dolazi šleper novih patcheva, ekspanzije koje su tribale biti dio igre a ne ekspanzije, forsiranje indie igara... Npr: Spelunky - igru nahvalili na dosta sajtova. Ja se trudim se da mi se igra svidi, ali nikako. Jednostavno nevidim ništa što bi me privuklo.
Onda na kraju malo pogledam po forumima i vidim da mi se ne sviđa isto što večini korisnika. Na primjer svi žele voice acting. Mene to iritira jer puno brže čitam nego ide acting pa izgleda retardirano kad ih prekidam u po rečenice. A i bolje se uživim bez voice actinga.

Uglavnom nakon svega rečenog pitam se:
-Da li je problem u godinama pa sam jednostavno ostarija i nemogu se uživit u večinu igara?
-Da li sam previše igara odigra da bi me nešto oduševilo?
-Da li su stvarno prije igre bile bolje zbog nemogućnosti patcheva, ili veče kreativnosti?
-Ili je industrija orjentirana samo na profit i izdaje nedovršene igre kako bi mogla zaraditi na ekspanzijama, uvodi mikro transakcije, izdaje preordere da bi lakše financirala igre?

Da li je problem u meni, ili u gameing industriji? Koja su vaša mišljena? :solidus:
« Zadnja izmjena: 21. Siječanj, 2014., 22:33 RandomGuy »

*

Dragster

  • ******
  • 7719
  • OKO SOKOLOVO xD
Odg: Je li problem u godinama, iskustvu, industriji, ili nešro treće?
« Odgovori #1 : 18. Siječanj, 2014., 21:42 »
:hiha:

igraj teslagrad. :hiha:


"There is great strength in numbers, but there is great power in one, for the strength of the will of one may gather numbers to it. There is strength not only in *knowing* the self, but *knowing* how to bring it forth in others."

tl;dr pušite mi kurac xD

*

Ramza

  • **
  • 390
Odg: Je li problem u godinama, iskustvu, industriji, ili nešro treće?
« Odgovori #2 : 18. Siječanj, 2014., 21:43 »
 :hiha:
Definitivno u industriji, koja je postala preskupa i preisplativa da bi si dopuštala kreativnost i uglavnom prodaje brendove, a ne kvalitetu. Ima super igara koje su novije ali ono.
Igraj stare igre na emulatorima i tjt.

*

Me666

  • ******
  • 5556
  • Snaketicus Murphy Jr.
Odg: Je li problem u godinama, iskustvu, industriji, ili nešro treće?
« Odgovori #3 : 18. Siječanj, 2014., 22:36 »
Ako ti se ne sviđa moderno igraj staro. Nema smisla u kukanju po forumima.
A i neistina je da sve novo ne valja, samo se treba osloniti malo na sebe i svoju mogućnost pronalaska zanimljivog igraćeg štiva kojeg definitivno ima.

*

metalni

  • ****
  • 1762
  • Seoski mudrac
    • My Art Gallery
Odg: Je li problem u godinama, iskustvu, industriji, ili nešro treće?
« Odgovori #4 : 18. Siječanj, 2014., 23:37 »
...

Ima svega pomalo... :tired:
Prije nekog vremena sam i ja bio pred sličnim problemom, ali... Shvatio sam da jednostavno nema smisla lupati glavu sa tim, jer je svijet takav kakav jeste i nema se tu šta mjenjati.
Ono što mi možemo i što imamo, jeste mogućnost izbora.
:solidus:
Igram se već nekih 25 godina, i moram priznati da sam u stvari bio zaboravio da su igre stvorene da bi se mi zabavili- a ne suprotno. Kada se poslije tog mračnog "filozofskog" perioda sve to u glavi nekako sklopilo, instalirao sam opet neke stare NES i NEOGEO naslove iz 80-ih i zatim ih igrao danima i noćima, primjećujući po prvi put neke stvari koje prije nisam vidio. Pa onda COD2 & 4, pa AC, FC3 i tako dalje ka novijem dobu. :D
I zaista sam se nauživao... A bogme, uživam i sada- jer ne prođe ni dan, a da se ne bacim u neku od igara na kompu i zabavim se. 
Jer igre tome i služe.
:kava:
« Zadnja izmjena: 18. Siječanj, 2014., 23:49 Metalni »

*

Adam Jensen

  • *****
  • 2025
  • i didn't ASK fOr this
Odg: Je li problem u godinama, iskustvu, industriji, ili nešro treće?
« Odgovori #5 : 18. Siječanj, 2014., 23:38 »
Uvijek se mogu naći dobre igre za svačiji ukus. Tako je bilo i prije, tako je i sada. Nezz zašto neki kukaju kako se danas rade loše i nekreativne igre pa uzmite za primjer: Mass Effect, BioShock, TLOU, The Witcher itd. Dok sam bio mlađi igre sam gledao "drugim očima", baš ono poseban je osjećaj bio igrati igre i definitivno sam tada više uživao ali to nije zbog toga što su tada bile bolje igre (štaviše većinom su bile lošije jer su uglavnom bile linearnije a to ja mrzim, ali nisam tada) nego jednostavno kada si klinac tada ti je sve interesantno i posebno. Ali ja i danas veoma uživam u igrama, vjerovatno nema niko ovdje na forumu ko više od mene uživa u njima, i nadam se da se to neće promijeniti tj. da ću dočekati da zajedno sa svojom djecom igram :D.

Odg: Je li problem u godinama, iskustvu, industriji, ili nešro treće?
« Odgovori #6 : 18. Siječanj, 2014., 23:52 »
Ne mogu reći za druge; samo za sebe. I ja sam neko vrijeme bio u tzv. gamerskoj krizi kad nisam znao što bih igrao i, ako bih pokrenuo nešto, brzo bih ugasio. Na kraju sam shvatio da nije problem u meni, niti u igrama, niti u zasićenju. Problem je hype. Prevelika očekivanja. Slušaš druge, čitaš recenzije, pa misliš da ćeš dobiti neznam što u ruke. Na kraju se za većinu ispostavi da su nepotrebno razvikane (tj. da ti ne vidiš ništa specijalno u njima), pa si misliš koji ku*ac samnom nevalja.

Tako da... već neko vrijeme biram igre po nosu (čitaj: ono što mi se čini zanimljivo) i, iako znam fulati, često nađem neku dobru stvar.

Patchevi i meni uništavaju igrivost, pogotovo kad znaš da prije na konzolama nisu trebali. Točno se pitaš kog vraga developeri rade. No, na sreću, nemaju sve igre GT6 i Diablo 3 sindrom.


I ne, definitivno starost s time nema veze. Jednom gamer, uvijek gamer.

Odg: Je li problem u godinama, iskustvu, industriji, ili nešro treće?
« Odgovori #7 : 19. Siječanj, 2014., 00:20 »
@me666 Kukanje bi bilo da sam samo nezadovoljan i prigovaram a ne poduzimam nista po tom pitanju, tj ne želim mjenjat mišljenje. Ali ovo nije taj slučaj. Zanimalo me vidit što drugi misle, i svi su doprinjeli zaključku. Problem je sve po malo, ali najviše što Adam Jensen kaže. Ko klinac više uživaš i sve ti je novo i posebno, a nakon što odigraš nekih 200-300 igara od kojih večinu pređeš, svaki segment nove igre usporediš s najboljim segmentom koji si do onda vidija, i to ti više nije to. A i hype. Nahvale igru do neba, očekuješ revoluciju a dobiješ još jednu nadprosječnu igru.
Ali ko protuargument tome mi je FF7 koji me i danas kad ga odigram fascinira savršenim ugođajem i genijalnom glazbom. Tako stara igra a i dalje mi je draža od većine novih,
Mislim da je ukupni zaključak da ima previše ukusa da se ugodi svakom. I ako od beskonačno segmenata (bila to priča, način crtanja, izgled likova, sistem borbe, sistem save, itd itd) samo nekoliko nisu onakvi kakve želimo igra postaje umisto EPIC samo još jedna iznadprosječna igra.

*

Seengeer

  • ******
  • 4945
  • ︻デ═一 not srs
Odg: Je li problem u godinama, iskustvu, industriji, ili nešro treće?
« Odgovori #8 : 19. Siječanj, 2014., 01:29 »
Meni su recimo jedino par MP igara zabavne u zadnjih par godina, ostalo sve jako brzo dosadi. Jedine igre koje bih ponovno želio igrati su commandosi (pogotvo BEL). To ću na gog-u kupit i to je to nezz. Ima svega pomalo od tih razloga realno. Al godine deff... Kad sam bio u osnovnoj, znao bih trčati doma prije čekanja busa da što prije igram nfs most wanted i da se divim svom karbonskom auto s neonkama xDDD
« Zadnja izmjena: 19. Siječanj, 2014., 01:31 Seengeer »

*

Me666

  • ******
  • 5556
  • Snaketicus Murphy Jr.
Odg: Je li problem u godinama, iskustvu, industriji, ili nešro treće?
« Odgovori #9 : 19. Siječanj, 2014., 09:52 »
@Sindžer - Commandose imaš u paketu za nezz ... 2 dolara po svim stranicama s bundleovima, budu i na steamu itd. samo drži oči otvorene, nemoj samo na GOG gledati

Citat: RandomGuy
Mislim da je ukupni zaključak da ima previše ukusa da se ugodi svakom.

Da, i zato je tvoj zadatak da pronađeš sam ono što zadovoljava tvoj ukus. Probaj nekad gledati tamo gdje prije nisi zalazio, žanrove koje nisi probao. Nezz - Puzzle Quest 2 - nikad nisam igrao igre Bejeweled tipa, ali kad sam čuo za taj mix "candy crusha" i RPG-a rekao sam definitivno moram probati - i ostao sam oduševljen. Hypea nije bilo, nikakve reklame - jednostavno sam nabasao na igru i bila je savršena.

Jedina igra koja je u zadnjih nekoliko godina gradila Hype i na kraju uspjela u potpunosti ispuniti očekivanja za mene je Alan Wake. I to upravo zato što sam unatoč hypeu očekivao malo. Najbolje je u životu ne očekivati brda i doline, pa na kraju kada se isproba završni proizvod ostati manje ili više zadovoljan.

A kad nema skrivenih hitova ili iznenađujuće hype-sustainable igara, onda se vratim svojim najdražim KOTOR-ima, kao što je to trenutno stvar. I to je najbolja rotacija za održavanje volje prema gamingom - iskušati nešto mainstream, vratiti se starom i onda zaigrati nešto skriveno.

Mislim, ne znam koliko sam ja tu u poziciji davati savjete sa svojih 20 godina, iako i mene pomalo hvata zasićenje (sama činjenica da mainstream uglavnom izbjegavam zadnjih 2-3 godine), ali dok sam još vitalan dobro je dati savjete kako ostati vitalan. #penzioner #dobrojutrohrvatska :hihi:

*

Dragster

  • ******
  • 7719
  • OKO SOKOLOVO xD
Odg: Je li problem u godinama, iskustvu, industriji, ili nešro treće?
« Odgovori #10 : 19. Siječanj, 2014., 10:11 »
teslagrad

kingdom rush

dust: an elysian tale

gunpoint

pozz


"There is great strength in numbers, but there is great power in one, for the strength of the will of one may gather numbers to it. There is strength not only in *knowing* the self, but *knowing* how to bring it forth in others."

tl;dr pušite mi kurac xD

*

black_out

  • ******
  • 4118
  • #IgračVrata
Odg: Je li problem u godinama, iskustvu, industriji, ili nešro treće?
« Odgovori #11 : 19. Siječanj, 2014., 11:08 »
Malo ti, malo industrija. Više ovo drugo, naravno.
Igraj Final Fantasy 6, serijal je dosegnao svoj vrhunac prije nego što je prešao na PS.

:kava::hiha:
hardcore gamer | rapist | nerd | cis scum | misogynist |

*

Ramza

  • **
  • 390
Odg: Je li problem u godinama, iskustvu, industriji, ili nešro treće?
« Odgovori #12 : 19. Siječanj, 2014., 11:10 »
Nije, ali FF6 rula.

*

black_out

  • ******
  • 4118
  • #IgračVrata
Odg: Je li problem u godinama, iskustvu, industriji, ili nešro treće?
« Odgovori #13 : 19. Siječanj, 2014., 11:14 »
Naravno da je. Pozz.
hardcore gamer | rapist | nerd | cis scum | misogynist |

*

Ramza

  • **
  • 390
Odg: Je li problem u godinama, iskustvu, industriji, ili nešro treće?
« Odgovori #14 : 19. Siječanj, 2014., 11:17 »
Nauči misliti sam kralju. Pozz ;)

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9