HCL.hr forum

Gaming => Gaming kultura => Autor teme: Sylenth - 29. Siječanj, 2015., 22:36

Naslov: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
Autor: Sylenth - 29. Siječanj, 2015., 22:36
Pozdrav ljudi, evo da otvorim jednu temu na koju me zanimaju vaši odgovori. Pa odakle da počnem? U posljednje 2 godine prešao sam oko 70-tak igara, 50% od njih su kraće igre, 50% su veće igre. E sada, ne smatram se hardcore gamerom, već možda samo gamerom. Ali zanima me slijedeće. Svakim danom izlaze gomile, doslovce GOMILE igara. Nažalost jedan sam od onih kojemu se skoro svaka igra, ako je dobra, sviđa. I sve volim probati. E sada, stvar je što imam i neke svoje hobije (produkcija glazbe), u vezi sam, dakle imam i privatni život. Ne radim, ali svejedno... Kako vi stignete i kako izabirete igre? Jer ja imam onaj fenomen "manije". Poskidam 10 igara i onda na kraju pređem svega jednu/dvije. Da, piratiziram, većinom. Ali ajmo uzeti u obzir da piratstvo ne postoji. Ili lakše predočiti, da se igram na PS-u ili X1. Kako izdvojiti 300-500 kuna za jednu igru, a toliko mi ih se igra i sviđa? Kako se vi nosite sa time? Kakva su vaša pravila? Birate li baš najbolje od najboljega ili? Jer eto, da imam PS4 i da se na njemu igram, prešao bi svega 10-tak igara godišnje. Što sa neke strane bi bilo i bolje. Svaka igra obećava, draži, mami, ali kako se riješiti te "gaming groznice"? Iskreno, najrađe bi da propadnu svi torrent siteovi i da moram kupovati originale. I to one, skupe. Jer tako bi zbilja možda zaista potpuno uživao u igri. Eto, toliko od mene, da čujem vaša razmišljanja :)
Naslov: Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
Autor: progabbeing-ixy - 29. Siječanj, 2015., 22:53
Nemam hobije, nisam u vezi i ne volim igrice pa ono nez, ne mogu ti pomoći.
Naslov: Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
Autor: Wyzard - 29. Siječanj, 2015., 23:00
Imam tu sreću da igre same pronalaze put do mene.

Ali u zadnje vrijeme sve manje igram, moram priznat. Nemam neku igru koju stalno igram. Prije je to bila Fifa, prošle godine sam ju preskočio pa apstiniram. Ne mogu reći da nemam vremena toliko za igranje, nego me jednostavno ne zaokuplja više toliko... Tj. tek rijetke me hvataju. Kao Resident Evil zadnje, ili Dragon Age.

Što se tiče draženja i obećavanja; a ono, za potrebe posla uvijek nastojim pronaći nešto zbog čega bih igru istaknuo kao zanimljivu, ali u biti sve sam skeptičniji prema svemu što izlazi, dobrim dijelom jer je posljednje dvije godine takav trend koji ne ulijeva previše povjerenja. Prije kad je neka igra izašla pokvarena nitko ju ne bi ni pogledao i to je to. Sad igra izađe pokvarena, milijuni ju kupe, i čak se za nju čuje više zato što je pokvarena nego što bi se čulo da je dobra. Tako to nekad izgleda.
Naslov: Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
Autor: Adam Jensen - 29. Siječanj, 2015., 23:27
Jebena stvar kad pomislim koliko dobrih igara koje imam volju zaigrat ali nikad neće biti vremena za njih :(. Ista stvar je i sa serijama i knjigama, jedino sa filmovima nemam taj problem (u protivnom ne bih svake godine odgledao sve dijelove Star Warsa :mrgreen:). Ajd barem sam se riješio te manije da me svaka igra po izlasku "vuče" da je probam, tako da igram po svom "planu i programu" (jedna igra mjesečno, svaki put drugi žanr) prednost je što uživam u svakoj (što se vidi po ocjenama koje dajem) a mana je što ih malo odigram u poređenju sa drugim gamerima.
Naslov: Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
Autor: Deadwalker - 29. Siječanj, 2015., 23:59
Kako izdvojiti 300-500 kuna za jednu igru, a toliko mi ih se igra i sviđa? Kako se vi nosite sa time? Kakva su vaša pravila? Birate li baš najbolje od najboljega ili?

Pa i nije neki problem zapravo - budući da nemaš neograničeno novca, vidiš što te u određenom trenutku najviše privlači (kod mene je to uvijek neki momentalni poriv), kupiš, odigraš i ideš dalje.
Naslov: Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
Autor: disc0 - 31. Siječanj, 2015., 18:16
Ja nemam curu/zenu, radim i iskreno i nemam previse vremena. A imam dosta konzola i isto tako skidam i kupujem tonu igara, ali ne odigram valjda ni 20%, isto je i sa knjigama i filmovima/serijama/animeima...
Cak mi je puno draze odigrat neku staru igru koju sam vec odigrao X puta i za koju znam da mi je odlicna, nego nesto novo.
Npr Flashback, stara igra iz '93e, odigrao sam ju bez pretjerivanja jedno 20-30 puta i uvijek je mogu igrat, isto je i sa bilo kojom verzijom Tetrisa i Mario Karta sa DS-a, to su igre koje mogu uvijek i svugdje odigrat.
Pa FPS-ovi iz pocetka 2000ih: Jedi Knight 2 i 3, Star Trek Elite Force 1 i 2, NOLF 1 i 2, AvP2, Wolfenstein, COD 1 i 2....to su sve igre koje sam odigrao puno puta.

Od novijih npr Diablo 3 na PS4, pa ta igra je takva prokleta zaraza, inace prijasnje nastavke sam samo probao i nikad zavrsio, a ovo kad sam krenuo igrat, nisam pustao gamepad iz ruku, x puta skoro zakasnio na posao, preskocio rucak/veceru, trpio nuzdu...Blizzard bili i ostali carevi!
Pa cudo zvano The Last of Us, jednostavno igra sa najboljom pricom, u mom topu 10 naj igara.

A imam i neke periode koji me pucaju, npr krenem igrat i onda 2-3 tjedna odigram tonu igara, pa isto sa filmovima, pocnem ih geldat po cijele dane... a ima i perioda kada samo bulaznim po internetu i nista mi se neda...kao sada :D
Naslov: Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
Autor: Hrv4tin4 - 31. Siječanj, 2015., 18:46
Hmmm...

Imam ženu, djete, posao, hobije, držim satove gitare, popravljam i slažem računala i igram...
Kako stignem?!? Pa jako teško. Al imam vrijeme za sebe, navečer kada svi spavaju. No ja sam od onih koji ne vole spavati i dosta mi je 5 sati sna da se probudim odmoran i poletan, ako spavam duže onda sam umorniji i teško mi je ustati.

Većinu igara kupujem, odnosno što god mi se svidi kupim kad mogu. Neke igre kupim i 2 godine kasnije, jer kao što i ti sam kažeš ima puno igara i ne stignem ih sve odigrati. Za neke "dobre" ili obećavajuće igre znam često puta napraviti i pre order, no rijetko kada mi se to isplatilo, no i dalje imam običaj to raditi... Zašto, ne znam ni sam.

Svi "veliki" naslovi (AAA) u principu nakon godinu, dvije ili pred dolazak novog nastavka gube na cijeni i do 75% i to na stranicama "ovlaštenih" distributera i bez straha da ti igru deaktiviraju (iako ni ovako ne znam da su nekome deaktivirali igru osim ove hajke sad iz ubisofta i ukradnih ključeva).
Naslov: Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
Autor: Cole - 01. Veljača, 2015., 17:55
Prošlih godina sam imao puno manje vremena, jer sam imao dugu vezu i puno obaveza.
No od sredine prošle godine, riješio se tih utega i igram igre, gledam filmove, serije i zabavljam se na svoj način.

Ali uvijek bih pronašao vremena za gaming ili filmove/serije kako god vremena malo bilo, stvorio bih ga.
Ukoliko sam umoran naravno, nemogu ništa. Ali kompenzirao bi to sa manje spavanja i našlo bi se vremena.
E sada, što se tiče igara. Igram isključivo ono što me zanima i što mislim da bi mi moglo biti dobro. Nema šanse da igram nešto što mi nevalja.

Stvarno jako rijetko odustajem od igara, no čak i one igre koje smatram lošijima, ukoliko ima par segmenta koji me zadovoljavaju, ubacim igru u raspored.
No da imam jako malo vremena poput Hrv4tin4 gore, vjerovatno bi se fokusirao na dvije, tri igre koje me najviše zanimaju, a ovo bi ostavio za neke "bolja" vremena, kada će biti više cajta jel.
Naslov: Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
Autor: Kalibar .300 - 01. Veljača, 2015., 18:17
Ja nisam u vezi i nisam nikakav gejmer... Većinom igram igre koje imaju neku slavu(SAMP, Bf3, ETS2, WT)... Uz to, mrzim igre koje nisu realne(Lol, Dota, WoW itd...) i da znam, nije ni BF3 realan ali je mnogo realniji od Lola i tih igara. Dakle, ni ja ti ne mogu pomoći oko toga...

Uz to, više se bavim SAMPom(PAWN programerski jezik), radim na 99du i kad mi sve to dojadi, upalim Bf3 i onda pošto sam lijen, usjednem u grm s RECONom i derem ostale igrače...
Naslov: Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
Autor: Garamel - 01. Veljača, 2015., 18:20
Prije par godina mogao bih se svrstati u kategoriju "bolesnika". Igrao sam sve što mi se svidjelo, rijetko sam odustajao ali je bilo i tih slučajeva. Međutim sa godinama ohladi i to, nije mi draž više igrati svaku igru koja mi se svidi. Malo su mi porasli kriteriji. Pronašao sam utjehu u MMO igrama i MOBA-ma uz koje se ili odmorim ili postanem još više nervozan ali još uvijek mi je draž odigrati neki dobar RPG, neku dobru avanturu.

Nemam djevojku ali imam posao (dva) i faks. Ali pored igranja tu je i čitanje knjiga i gledanje filmova/serija pa je i vremena manje, ali možda kao i većina ovdje malo spavam.
Naslov: Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
Autor: Orionis - 01. Veljača, 2015., 18:33
Uff ajd redom. Curu/Zenu nemam, nezaposlen sam (osim sta visim na beskorisnom HZZ-u od kojega koristi "fala bogu" nikakve) nekih vecih obaveza nemam osim naravno dnevnih poslova ( trenutno ucenje kojekavih stvari na online tecajevima ((tPhotoshop)) itd. Vecinu vremena imam fraj tako da igram skoro par stvari. Od onoga sto bih mogao navesti kao "dnevne" igre znaci ono sta igram svaki dan to su League of Legends i STO (doduse STO u nocnoj smjeni od 01:00 - 04:00 pa na spavanje do 10 max :thumbs: :clap: xD). E sad sto se tice ovoga sto je Sylenth naveo imam isti problem, na kompu trenutno su instalirane 10 + igara od koji efektivno mozda igram onako full aktivno (minus znaci spomenute dvije gore) 2-3 jos. Ako ne igram obicno pratim serije na netu tipa Big Bang Theory, Marvel's Agents of SHIELD i Agent Carter. Sta se novih naslova tice e tu zavisi. Recimo ne volim avanture, puzzle, sportske igre, neke strategy igre (od strategija jedino sta volim igrat jest trenutni Sid Meier's Civilization : Beyond Earth i WarCraft 3 + FT od starijih ovak). No u vecini slucajeva volim arkade (opet ne sve), fps-ove (tu ne volim takticke fps-ove i sneaker-e ako nest prezirem to su sneakeri (bez uvrede ikome)) i naravno RPG-i tipa Skyrim, Kingdoms of Amalur 2, SWKOTOR itd... E sad ovo takodjer sto je rekao Sylenth danas je fakat pretesko izdvojiti lovu za igru (ako ko ja dolazis is prosjecne familije koja ima jednog u mirovini a drugog clana obitelji koji radi i ti ofc nezaposlen i naravno kredita za x/y na sto strana + nemas kreditnu karticu ilitiga tekuceg racuna pa da kupis igre sa Steama) pogotovo kod nas... covjece top naslovi i vecina novih je izmedju.. sta ? negdje 350-490 il tak nest kuna. I onda jos kupis nest sta svi hvale i neznas jel ce ti se svidit na kraju a refund ofc nemoz napravit za kupljeni naslov. Mogo bih mozda kupit igru al sta mi vrijedi na sad vec 5 godina starom PC-u ( i u ono vrijeme kad sam ga kupio bi je mid range jedva) + ako i kupim necu imat za racun za net xD Tak da kako god okrenes skup sport kako bi se reklo. Takodjer ponovno sta je Sylenth rekao tesko mi je naci igru onako da me full zaokupi osim ove 2 navedene, pa da bas onak igram full non stop. Zadnje mi se to dogodilo pred godinu i pol kad sam odlucio isprobat Mass Effect serijal, onda stvarno nit sam radio sta nit nista dok me drzalo to xD Tako da dugo nisam nasao nest vec sta ce me onako bas full zadrzati ispred ekrana pa da lupam samo po tome.
Naslov: Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
Autor: Tyga - 01. Veljača, 2015., 18:35
Radnim danima imam školu do 3 popodne,nakon toga nešto pojedem,uhvatim se knjige malo pa onda na laptop/x360 ili koji film pogledati.Za sve se ima vremena,ja apsolutno sve stignem,mora se naravno rasporediti i tjt.Evo sada sam si kupio Life is Strange ali nemam još vremena pa ću pričekati još tjedan dana da počnem,sada se igra Grim Fandango Remastered :solidus:
Naslov: Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
Autor: hanteed - 01. Veljača, 2015., 18:41
od 2012 imao pc na njemu sam skidao dosta igara oko 50ak a nisam sve presao,kupio ps4 prije par mjeseci i imam golfclub,fifu,gta5,ufc,bf4,da imam para sigurno bi uzeo da inqusitin,fc4,lastofus,i jos koji dobar naslov,igram svaku fifu koja izade i uz to par dobrih online mp naslova i po 3-4 sp naslova sa dobrom pricom,ugl u narednih 7 mjeseci uzimat cu project cars i hardline,nemam para za sve dobre igre ali npr od 5 dobrih ja 3 kupim, tako nadam se da ce uvijek biti par dobrih mp naslova a i naslova sa jakom pricom
Naslov: Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
Autor: sas.T - 01. Veljača, 2015., 18:45
Ja sam isto prijašnjih godina uspijevao više igrati nego sada.
Imamo poljoprivredu pa kako sam stariji, tako i sve više posla preuzimam na sebe.
Uz to sam i u vezi tako da slobodno vrijeme koje nađem za vikend provodim sa curom jer je ona preko tjedna na faksu.
Kupio sam PS da malo guštam preko zime, ali eto jedva lovim vrijeme nedjeljom odigrat 2-4 sata.
PC skoro pa i ne upalim, a što se se igara tiče isto odigram ono što me zanima.
Zadnje tri godine isključivo kupujem igre koje me zanimaju, samo da su barem malo jeftinije, moram misliti i na druga bitnija ulaganja, no eto tako je kako je...
Naslov: Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
Autor: lovac - 01. Veljača, 2015., 18:56
Evo da i ja podijelim svoju transformaciju.

Igrao sam stvarno ono, hardcore. Sad nakon posla s napornih 8 sati za računalom bude 17h kad stignem doma i najdem se. Nakon toga mi treba sat, sat i pol da dođem sebi. Tu je još i studij (srećom još samo diplomski).
Živimo u doba akcija, a ja sam kao žena kad vidi štikle na sniženju, pa tako imam debelo preko 200 igara na Steamu (i to uglavnom prave, AAA naslove), par desetaka na Originu, GOG-u i još na fizičkim medijima. Koliko sam ih završio? Iskreno možda 10%.

Killing Floor jedini igram stalno i bar 5 sati na tjedan. Curu nemam jer sam PC ovisnik i nakon što sam zadnju iznevjerio kad je htjela nešto ozbiljo i dugoročno rekao sam si da nisam ja za to i gotovo. Od hobija testiram AV software, stalno nešto experimentiram (ipak mi je to struka), bavim se pisanjem, a svirao sam i gitaru koja je naravno otpala zbog vremena. Volio bih se okušati u glumi, ali ovdje dobiti priliku... No to je off topic.

Ono što sam primjetio kao netko tko aktivno igra više od 15 godina je trend koji prati i filmsku industriju - prvo marketing i efekti, onda sve ostalo. To je da su igre građene oko achievementa (koji daju lažni osjećaj postignuća i često su retardirano lagani), grafike, DLC-a, pre-ordera i tumora zvanog early access. To mi olakšava odabir kad biram što igrati te sigurno neću igrati e-a igru koja je u alphi da bi se navolio i onda opet minorno drukčiju kad se autorima da oprostitie digne i istu dovrši.

Jako mi je bitna i mehanika, nešto što mi je prije bilo nevažno. Tako sada recimo DA: Inquisition nema šanse da igram jer su kontrole tipkovnica/miš užas (ili barem bili kad je došla). Drugo osjećao sam se kao da igram SP MMO, a ne duboku igru. To me onda vodi u prošlost i s nevjerojatnim guštom odigram prvi DeusEx (naravno s HD teksturama), System Shock 2, Silent Hill neki, Mass Effect od novijih i tako.
Vremenom naravno to sve dosadi i pitam se kuda ide gaming scena, zapravo 90% igara koje smatram danas dobrim su remastered izdanja starih naslova (da se ne zezam s rezolucijom, kompatibilnošću i sl.) i Kickstarter stvari tipa Shadowrun: Dragonfall. Probao sam CoD nakon dugo vremena (Ghosts mislim). I ono fino svemir, fancy, reko cool. I počne kampanija pa ono forsirani cinematic, 20m trčanja, stani i pucaj, pa tako u nedogled. Sve linearno i od A do B. Ko stari "on the rail" shooteri. Level dizajn, priča, gameplay - nula bodova.

Zapravo sve sam bliže da rasprodam sve što imam od igara jer jednostavno nemam vremena da ga gubim na većinu stvari koje danas izlaze. I da, po prvi puta mi gaming nije hobi već besmisleno gubljenje vremena.

Od šume ne vidim drvo - od stotina naslova ne vidim što igrati. Nekad, kad sam imao malo love i 5 igara birao sam ih kao Ronaldo žene i odigrao uzduž i poprijeko. Sad gledam u to i mislim si kako nemam što igrati. Starim li? Nestaje li volja za guštevima u sredini 20-ih? Ili je to sve samo produkt mojih misli te bi sve bilo drukčije da radim u HCL-u recimo, ili u Croteamu...

Eh da, idem pre-orderat GTA V. :piva:

Naslov: Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
Autor: buby8992 - 01. Veljača, 2015., 20:09
Studiram, nemam curu, hobije i prijatelje, sve slobodno vrijeme trošim igrajući igre, gledajući anime i čitajući mange. Igram se na PS3 i od nedavno na PS Vita TV-u, najviše igram RPG-ove (uglavnom japanske). Mjesečno odigram jedan, nekada i dva RPG-a (ako nisu baš dugački) a u međuvremenu znam nabaciti koju kampanju u Civilization: Beyond Earth ili Civilization V i odsvirati koju pjesmu u Hatsune Miku: Project DIVA F. Igre kupujem skoro uvijek na akcijama tek nekada kada mi se neka igra baš ono jako sviđa kupim po punoj cijeni. Zadnje sam tako kupio Ni No Kuni: Wrath of the White Witch na dan izlaska za 400 kn. Već duže vrijeme pikiram na Time and Eternity koji nikako da dođe na akciju a meni se tako igra pa ću mora izgleda uzeti igru po punoj cijeni.
Naslov: Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
Autor: iris94 - 01. Veljača, 2015., 20:40
Trenutno sam student, imam djevojku i svaki dan igram po nekoliko sati.

Volim kada ustanem da odigram šta i surfam *malo po netu. Nakon toga odem na fax ili učim za ispite. Izađem nekad sa prijateljem na kafu ili malo igram predvečer sa curom (trenutno smo oboje navučeni na battlefield bad company 2), pa onda ili odem do nje da igramo neki singleplayer, gledamo filmove ili čisto nako da se zabavljamo i mazimo. Ponekad izađemo zajedno vani sa zajedničkim društvom par puta sedmično i jednom sedmično visimo u kinu jer volilmo filmove. Poenta je da je ljubavni život lakše uskladiti ako ti je cura fan igara i filmova. Igre sam u životu uvijek piratizovao, i provodio sam i po 15 sati na dan na računaru, dok jedno vrijeme nisam svirao u bendu i izgubio volju za igrama. No kako se bend raspao posvetio sam više vremena djevojci i kvalitetnim filmovima i igrama. Dakle instalirao sam steam i sad pošto stvarno nemam para, jer mi sve odu na kino, izlaske i hranu, skupljam svaki mjesec po par eura i čekam summer sale i holiday sale da uzmem nekoliko igara u koje ću uložiti kvalitetno vrijeme. Jedino što još piratizujem su nove AAA igre koje su preskupe. Uvijek kupujem starije naslove do 2012, 2013 jer je to sve što mogu i da pokrenem solidno i vrijedi. Na steamu imam trenutno samo 9 igara. Shvatio sam koliko je ljepše kada se kupi neka igra jer joj se posveti vrijeme i uživa se igrajuči. Steam je u prevodu pimp kvalitetnih cura sa kojima želiš da provedeš vrijeme i znače ti. Pirate Bay je pimp kurvi kojih kad poj*beš vipe od 1000, okrene ti se želudac i prestaneš da cijeniš ljepotu. Kvalitet preko kvantiteta. No ipak i dalje imam malo vremena za igre i curu pogotovo kad su ispitni rokovi. Tada se posvetim više učenju, ali to je jedno mjesec do 2 kada se sve zbroji tokom godine.

Igre koje trenutno imam steamu i način na koji sam ih dobio
Bad Company 2 - 2.5 eura - 160 sati
Hitman Absolution - Rođendanski poklon - 36 sati
Borderlands 2 - 5 eura - čekam da co op sa djevojkom
Trine - 1,5 eura - 10 sati
Trine 2 - 2.5 eura - čekam da co op sa djevojkom
Two Worlds - 0.99 eura - Nisam još počeo
Tropico 3 - džaba - nisam počeo
Warlock - džaba - nisam počeo

Interesuje me nekoliko igara trenutno ali većina su one koje sam već prešao i za koje znam da su pouzdano dobre. Također čekam da mi legnu neke nove pare pa da uzmem 7770 HD grafičku pa da derem malo bolje igre jer je moja grafika sad očajna i sve vuče procesor i3 3240 3.4 ghz
Planiram uzeti Hitman serijal, Deus Ex goty edition, witcher kec i dvicu i Assassins creed 3 i black flag. Volio bi i neku ludu akciju na Dark Souls 2 jer mi se piratska verzija dopala. Dakle sjedim i čekam kvalitet. Živio steam :)
Naslov: Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
Autor: FIksos - 01. Veljača, 2015., 21:01
prije sam puno igrao i prelazio, sada sam shvatio da sam izgubila ona "magija" da je tako nazovem iliti sreća koju dobijem kad pređem igru. Imam gamerski PC koji je kupljen prije 2 godine, ne iskorištavam ni pola njegovih potencijala, gejmanje mi se polako svelo samo na PS4 i to većinom na igre koje mogu odigrati po pola sata u više navrata dnevno, znači fifa, ufc i take šeme, tako da mi nije teško dati jednom mjesečno po 400-500 kn za neku igru ako me baš zanima.
Naslov: Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
Autor: seedorf - 01. Veljača, 2015., 23:09
@Cole

Sta si raskinuo sa zenom? Znam da si bio dugo u vezi :wildboy:

Btw vecinom igram preko vikenda, radnim danima uvecer opalim nekad COD4 preko gamerangera, jer poso.rekreacija,umor.

Nisam odavno nista jebo, al ganjam neku drolju iz Doboj-juga. Neki dan mi je poslala pouku da mi zeli sjediti na faci, valjda necu pokupit sidu il nesto mada bi joj oprostio.
Naslov: Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
Autor: black_out - 01. Veljača, 2015., 23:15
:hihi:
Naslov: Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
Autor: Adam Jensen - 01. Veljača, 2015., 23:30
seedorf lud kao i uvijek :hihi:
Naslov: Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
Autor: iris94 - 01. Veljača, 2015., 23:30
@Cole

Sta si raskinuo sa zenom? Znam da si bio dugo u vezi :wildboy:

Btw vecinom igram preko vikenda, radnim danima uvecer opalim nekad COD4 preko gamerangera, jer poso.rekreacija,umor.

Nisam odavno nista jebo, al ganjam neku drolju iz Doboj-juga. Neki dan mi je poslala pouku da mi zeli sjediti na faci, valjda necu pokupit sidu il nesto mada bi joj oprostio.

Kondom sa okusom na jezik pa nek ti sjedne na facu. Ništa kreativnije ne mogu smislit. Poslje rokni alkohola kakvog oko usta i isperi tako facu da ubiješ bakterije i dobar si. :v
Btw hvala što si me podsjetio na dobra stara vremena kad sam sa frendom derao CoD 4 preko GameRangera. Onda je došlo vrijeme kadd je svaki server imao po dva tri wallhackera i stali smo. Šteta. Dali smo jedno 1200 sati na to :D
Naslov: Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
Autor: l)oolvl - 01. Veljača, 2015., 23:53
ja imam listu igara za isprobati i eventualno odigrati na kojoj je sad malo preko 100 igara, otprilike od 2010. godine do danas. Aktivno pratim gejmersku scenu i samo zapisujem na listu potencijalno zanimljive stvari.
Slično i za serije i filmove za pogledati te neke knjige za pročitati.  Toga imam puno manje ali svejedno zahtijeva vremena.   Ali ono, nema žurbe, stići će se jednog dana (valjda).
Treba ipak znati prioritete u životu, igre i ostalo su na kraju krajeva samo oblik zabave ili hobi  za kojeg će nekad biti više a nekad manje vremena  (vjerojatno manje ali što ćeš).    Pretpostavljam da samo ljudi koji su poslovno vezani uz igre poput HCL-a recimo ili nekih drugih portala i časopisa, uspiju naći kvalitetnog vremena za igrati sve i svašta.
Naslov: Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
Autor: progabbeing-ixy - 02. Veljača, 2015., 01:12
Nisam odavno nista jebo, al ganjam neku drolju iz Doboj-juga. Neki dan mi je poslala pouku da mi zeli sjediti na faci, valjda necu pokupit sidu il nesto mada bi joj oprostio.

nemoj lizati šule ;___;

ili liži, kajaznam :D

nećeš valjda primati seks savjete od mene lol
Naslov: Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
Autor: MindCorruPTioN - 02. Veljača, 2015., 01:26
Eo ovako, što se tiče mene: majka sam (31), imam blizance od nepunih godinu i pol, dva psa i muža. Trenutno sam na porodiljnom. Igram od nekih 5 - 6 godina, od commodoraca, gameboy-a, supernintenda pa do pc - a na kojem sam i ostala. Igranje je jedna moja velika ljubav koju nikakve obaveze u životu nisu uspjele uništiti. Dok mi nije krenuo fax, koristila sam svaku priliku za igru (kad si o nečemu ovisan, onda i pronađeš vremena za tu ovisnost), znači kad mi klinci spavaju po danu, navečer, ujutro... 20 minuta - 20 minuta. Međutim, kako mi je krenuo fax, pa odmah i kolokviji, raspravila sam sama sa sobom da moram ohladiti što se tiče igara, inače ništa od učenja. A baš kao za klinac je izašao da Inquisition pa me to stalno bockalo u podsvijeti, ali izdržavam. Još ovaj mjesec potegnem, a onda imam pauzu od nekih mjesec, mjesec i pol i već pravim popis svega što sam propustila.
Imam vrlo raznolik ukus što se tiče igara, od rpg - a, avantura, vožnji,  akcija, pa čak sam i neko vrijeme igrala Counter na starim Cro Judgesima, ali onda sam počela raditi, i skontala da nemam više vremena za on line igranje. Igre trenutno ne kupujem, ali sam svjesna da ću uskoro morati i s tim početi. Igre biram prema žanrovima koje volim igrati, ali prije nego išta zaigram (ukoliko nije nastavak na nešto) obavezno pogledam gameplay na youtubu da vidim dali me zanima ili ne, tako mi je najlakše odlučiti. Neće mi biti neki problem odvojiti novce za igre, naravno sve u skladu s financijskim mogućnostima, ali mi ga neće biti žao. Rađe si kupim neku dobru igricu nego da odem van, zdrobim 300 kn na ništa i cijelo večer gledam neke šabane kako se krevelje u bircu i traže dub - step dj - a da pusti narodnjake.
Naravno, osim igrana imam i hrpu drugih interesa, čitanje knjiga pod obavezno, praćenje kojekakvih serija i filmova, pretežito sf žanrova, surfanje i redovito praćenje hcl - a, naravno. Uz sva ta virtualna sranja odem ja i na kavu i u šoping i tako to, ali se uvijek vratim, mojoj pravoj i jedinoj istinskoj ljubavi - igranju!
Daklem, da rezimiramo, ukoliko nešto uistinu voliš, pronaći ćeš način da budete zajedno, ili u ovom kontekstu, da to zaigraš. Barem mislim da sam ja pravi dokaz za to.

Jah Bless!
Naslov: Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
Autor: Adam Jensen - 02. Veljača, 2015., 18:26
Blago se tvojoj djeci :approve
Naslov: Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
Autor: Deyo22 - 02. Veljača, 2015., 20:34
Blago se tvojoj djeci :approve

Bogme je tako =D>
Naslov: Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
Autor: MindCorruPTioN - 02. Veljača, 2015., 21:18
Pa bome i je. Imaju sve što mogu poželjeti, i više. Da smo bar svi imali tako lijepo djetinjstvo...
Naslov: Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
Autor: Sylenth - 02. Veljača, 2015., 21:41
Dok se mama igra, klinci stvaraju svoja pravila :loludara: A muž? Tko je to uopće XD
Naslov: Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
Autor: MindCorruPTioN - 02. Veljača, 2015., 22:24
Ne igra se mama dok čuva bebe, to je fizički nemoguće :) Ali o tome ćemo više kada netko otvori topic o gamingu i roditeljstvu.
Naslov: Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
Autor: ddoxy - 02. Veljača, 2015., 23:55
A eto, na steamu imam 310 igara, na originu desetak, uplayu 5.

Od toga 10% igram ili igrao sam. Najviše vremena gubim na f2p igre, iako si godišnje priuštim igara za 300-500 eura. Npr. iskeširao sam 60 eura na steamu za CoD: AW iako sam znao da je APSOLUTNO SMEĆE, al eto neka stoji u kolekciji.

Moja draga ode spavat onda se bacam na WoT i hearthstone, a kad ona ima volju odigramo Wormse ili Trine 2.

Uz posao i privatan život, uvijek nađem bar sat dnevno vremena za igre, ako nikaj bar dok je draga na treningu i maltretira klince.
Naslov: Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
Autor: sas.T - 02. Veljača, 2015., 23:59
Svaka čast, sigurno je lijepo gledat toliko igara, još je bolje kad se to može priuštit.

Ja sam kupio UFC da mogu igrat s dragom :hihi: :hihi:

E sad ona hoće za PS4 Crash Bandicoot ali ja to ne mogu nigdje pronaći... :solidus:
Naslov: Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
Autor: ddoxy - 03. Veljača, 2015., 00:29
Skini ga s nekom torrent sajta, i igraj preko emulatora, svaki emulator odradi odličan posao za tu igru.

E sad, taj steam imam 6-7 godina, al mi ga muka iskreno više gledati. Il ću ga prodat, il poklonit bratiću.
Naslov: Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
Autor: guls - 03. Veljača, 2015., 14:23
Iskreno posjedujem više od stotinjak igara (naravno, legalno kupljenih), no igram svega njih 3-4. LoL (koji polako prestajem aktivno igrati, pokušavam se prebaciti na HotS), C&C, BF4 i ponekad, vrlo ponekad, CoD serijal.
Jednostavno obveze uzimaju svoj danak, počelo je s okućnicom, pa s kuhanjem, pa s vešom, pa s čišćenjem kuće i završilo na kompletnim podjelama obveza u kućanstvu gdje dnevno uspijem uloviti jedva sat vremena za osobni užitak (u lascivnim sadržajima ili igrama, ovisno što mi se radi taj dan :D )
Naslov: Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
Autor: gamelaker - 03. Veljača, 2015., 16:28
Pohvale za topic :)))))
Ja sam cudna biljka sta se tih stvari tice. Zna se desit da i po tjedan dana ne pokrenem nijednu igru a realno ima bi vrimena. Isto tako, bude dana kad se ne skidam s kompa (proslo ljeto recimo, u 3 tjedna 150+ sati ma Skyrimu) al sto sam stariji sve rijedje se to desava ;___; Realno, kad provedem cijeli dan vani (obaveze n'stuff) rijetko pokrenem neku igru kad dodjem doma nego besproduktivno surfam po netu (hcl/face/yt) max sat vremena i odem spavati. Sta se privatnog zivota tice, i prije a bome i sada sve fino uskladim. Izlasci sa curama, prijateljima, familijom gotovo svaki dan i usput bih uvijek nasao vremena za gaming. Iako, ovih dana ne pokrecem nista (pocela voznja a vozim gotovo svaki dan pa nemam force navecer za nista).
Naslov: Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
Autor: hanteed - 03. Veljača, 2015., 21:14
meni je ogroman problem forma i koncentracija,na fifi nekad znam napravit niz 6 pobjeda sve perfekt u utakmici,a nekad nemogu nikako dobit  a nekad  koncentracija nula
Naslov: Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
Autor: 528491 - 04. Veljača, 2015., 18:13
Mislim da na problem zasicenja ocito bitno utjece piratski model nabave igara, pod jedan, a pod dva pc gaming kao platforma po sebi. Ne znam zasto ali cini mi se da pc gaming podrazumijeva kvantitetu.

Osobno nemam taj problem jer mi je kapacitet maximalno 2 naslova, 3 uvrh glave, i vec ce ostali naslovi trpjeti. Ne mogu zamisliti posjedovati 100+ naslova nema smisla. Ok dok sam imao Commodore 64, ali danas...

Vise sam za konzole i npr. ne bi mi bio problem uzeti konzolu samo zbog 1 ekskluzivnog naslova.

I kao odgovor, mislim ako ti ne utjece na privatni zivot, posao, financije, zdravlje, ne znam ne vidim zapravo problem.
Naslov: Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
Autor: malimicek - 04. Veljača, 2015., 19:09
MindCoruption nemoj zaboravit nahranit dicu dok gejmaš :D
Naslov: Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
Autor: disc0 - 04. Veljača, 2015., 19:55
Mislim da na problem zasicenja ocito bitno utjece piratski model nabave igara, pod jedan, a pod dva pc gaming kao platforma po sebi. Ne znam zasto ali cini mi se da pc gaming podrazumijeva kvantitetu.

Osobno nemam taj problem jer mi je kapacitet maximalno 2 naslova, 3 uvrh glave, i vec ce ostali naslovi trpjeti. Ne mogu zamisliti posjedovati 100+ naslova nema smisla. Ok dok sam imao Commodore 64, ali danas...

Vise sam za konzole i npr. ne bi mi bio problem uzeti konzolu samo zbog 1 ekskluzivnog naslova.

I kao odgovor, mislim ako ti ne utjece na privatni zivot, posao, financije, zdravlje, ne znam ne vidim zapravo problem.

Pa ja sam npr na 3DS-u i Viti nakupovao jako puno originalnih igri (sto digitalnih na popustima sto bas tvrdih kopija), a nisam ih odigrao valja ni petinu...
A nemogu si pomoc, kada vidim nesto po dobroj cijeni i ako me imalo zanima...kupujem.
Naslov: Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
Autor: guls - 04. Veljača, 2015., 20:02
Pa ja sam npr na 3DS-u i Viti nakupovao jako puno originalnih igri (sto digitalnih na popustima sto bas tvrdih kopija), a nisam ih odigrao valja ni petinu...
A nemogu si pomoc, kada vidim nesto po dobroj cijeni i ako me imalo zanima...kupujem.

Isti problem imam i ja.
Naslov: Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
Autor: 528491 - 04. Veljača, 2015., 20:23
Hoarderi xd
Naslov: Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
Autor: MindCorruPTioN - 04. Veljača, 2015., 21:34
MindCoruption nemoj zaboravit nahranit dicu dok gejmaš :D

Prvo djeca, pa onda sve ostalo!
Naslov: Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
Autor: malimicek - 04. Veljača, 2015., 21:54
Treba nam Steam tim za čistoću xd
Naslov: Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
Autor: Sylenth - 06. Veljača, 2015., 20:13
Pa ja sam npr na 3DS-u i Viti nakupovao jako puno originalnih igri (sto digitalnih na popustima sto bas tvrdih kopija), a nisam ih odigrao valja ni petinu...
A nemogu si pomoc, kada vidim nesto po dobroj cijeni i ako me imalo zanima...kupujem.

Isti problem imam i ja.

+1 XD hahaha :loludara:
Naslov: Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
Autor: sackboy - 15. Veljača, 2015., 20:19
Bok svima,

Imam 35 godina a igram od svoje 5 godine (C64). Najviše sam igrao PC igre iako sam imao i sve playstatione.
Zaposlen sam puno radno vrijeme i imam ženu i dijete a igram vjerovatno više od većine ovdje...

Radim većinom noćne smjene i jedino što trebam raditi na poslu je biti budan cijelu noć i paziti da se ne uključi neki alarm... to znači 8 sati igranja na poslu. Kada sam kući i imam slobodan dan opet igram po cijele noći ner sam ionako zbog posla naučen ići spavati iza 7 ujutro... Zna mi se desiti čak da je žena negdje preko dana sa djetetom a ja radim noć tako da sam popodne sam kući pa igram i onda idem na posao pa igram dalje pa se desi i po 15 sati igranja dnevno iako je to rijetkost... ali 10-11 sati na dan bez beda pogotovo u zimskim mjesecima.

Od igara najviše volim RPG i FPS, igrao sam wow 10 godina, sve BF serijale, COD, witchere, final fantasy, ME  i još stotine drugih

Dosta su mi zapeli za oko ludi na ovom postu koji kupuju igre pa ih ne igraju... to mi nikako ne ide u glavu. Ja sam vrsta osobe kojoj nije problem na ništa u životu potrošiti ako se nešto koristi ali me doslovno ubija ako potrošim novac na nešto šta se ne koristi. Ili da netko ide kupiti novu igru a da ima druge kupljene igre koje nije završio.. Još bih i razumio da ih je netko piratizirao pa da stoje ali kupiti pa da se ne koristi ne kužim.
Naslov: Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
Autor: Hrv4tin4 - 15. Veljača, 2015., 20:27

Dosta su mi zapeli za oko ludi na ovom postu koji kupuju igre pa ih ne igraju... to mi nikako ne ide u glavu. Ja sam vrsta osobe kojoj nije problem na ništa u životu potrošiti ako se nešto koristi ali me doslovno ubija ako potrošim novac na nešto šta se ne koristi. Ili da netko ide kupiti novu igru a da ima druge kupljene igre koje nije završio.. Još bih i razumio da ih je netko piratizirao pa da stoje ali kupiti pa da se ne koristi ne kužim.

OK. Ali samo mi reci koliko ti imaš kupljenih igara? Ja ih imam na svim DRMovima i u fizičkim izdanjima 200+

Neke sam već prije igrao piratizirane i kupio sam ih kad su bile na dobroj akciji. Te ću igre ponovno odigrati, ali kasnije. Igram većinu svojih igara, ali ne stignem sve.
I ja imam obitelj i posao i hobije i itd, ali ne mogu, niti želim, igrati po 6 sati na dan, a kamo li 11-12...

Ako imaš hrpu igara (kupljenih) kao neki od nas ovdje onda bi znao da fizički ne možeš stići sve. No to ne znači da ih ljudi neće odigrati. Možda će to biti za 5 godina, možda za 10, ali ja ću svoj igre odigrati i nekoliko puta.
Ne volim igrati 5 igara od jednom. Nemam puno vremena i onda moram svaki dan birati koju ću igru igrati...
Recimo sad igram Dying Light i imam 20+ sati igre i na 50% sam... Dugo mi traju igre i definitivno ne stignem sve igrati, ali da kupujem i kupovati ću igre, a igrati ću ih poslije.

Naslov: Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
Autor: sackboy - 15. Veljača, 2015., 21:01
OK. Ali samo mi reci koliko ti imaš kupljenih igara? Ja ih imam na svim DRMovima i u fizičkim izdanjima 200+

Kupljenih oko 20 zato što sam učlanjen u klub igara u Rijeci (ingames) gdje posudim igru (original) i kada završim vratim i uzmem drugu.
Problem je što vrijeme ide dalje, vremena je sve manje a igraća industrija je sve veća. Ja sa svojih 10+ sati na dan ne vidim kako bih uspio ikada odigrati 200+ naslova sa svim igrama koje svakodnevno izlaze.  I da ne zaboravimo WoW sa preko 600 days /played.
Evo trenutno igram i ja dying light i oduševljen sam nakon toga izlazi the order itd a starije igre postaju sve starije. Baš sam odigrao saints row 2 i rekao sam da je ovo zadnja igra sa tako lošom grafikom koju igram jer jednostavno ju je pregazilo vrijeme i koliko god da je igra dobra nakon dying lighta (kojeg igram na max u 60 fpsa) vidi se da je grafika dala svoje.
Naslov: Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
Autor: Hrv4tin4 - 15. Veljača, 2015., 21:08
Vidiš, ja uz Dying Light igram FF VII i moram reći da mi se više sviđaju neke stare igre od novih... Sve je stvar ukusa.

Meni grafika uopće nije bitna, bitnija mi je priča. No priča u Saints Row serijalu i nije priča (bar meni osobno, tako da igru ne bih ni igrao).

Meni je najbitnije uživati u igri i u njenoj priči. Recimo priča iz FF VII mi je 100x jača od Dying Lighta koji je ultra super nov i super izgeda.

No ima toliko starih igara koje još nisam do kraja prešao ili ih nisam prešao kupljene. Tako da polako imam ispred sebe godina i godina zabave. Nigdje mi se ne žuri.

Ova fora s iznajmljivanjem je OK, no više volim imati vlastitu kolekciju i ne znam je li iznajmljivanje uopće legalno (mislim da nije) i uz to ako je netko već iskoristio CD Key, a igra se aktivira putem DRMova na PCu ili online key za PS ili Xbox ne znam kako onda možeš uopće uživati u igri onako kako bi trebao, ako ne možeš igrati MP...

Naslov: Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
Autor: sackboy - 15. Veljača, 2015., 21:27
Vidiš, ja uz Dying Light igram FF VII i moram reći da mi se više sviđaju neke stare igre od novih... Sve je stvar ukusa.

Meni grafika uopće nije bitna, bitnija mi je priča. No priča u Saints Row serijalu i nije priča (bar meni osobno, tako da igru ne bih ni igrao).

Meni je najbitnije uživati u igri i u njenoj priči. Recimo priča iz FF VII mi je 100x jača od Dying Lighta koji je ultra super nov i super izgeda.

No ima toliko starih igara koje još nisam do kraja prešao ili ih nisam prešao kupljene. Tako da polako imam ispred sebe godina i godina zabave. Nigdje mi se ne žuri.

Ova fora s iznajmljivanjem je OK, no više volim imati vlastitu kolekciju i ne znam je li iznajmljivanje uopće legalno (mislim da nije) i uz to ako je netko već iskoristio CD Key, a igra se aktivira putem DRMova na PCu ili online key za PS ili Xbox ne znam kako onda možeš uopće uživati u igri onako kako bi trebao, ako ne možeš igrati MP...

FF7 mi je ostao kao jedna od najljepših uspomena iz mladosti (igrao sam ga sa 17 na psx) i oduvjek sam htio ponovo odigrati i uzeo sam ga kada je izašao remake ali jednostavno nisam mogao preko grafike. Naki dan sam odigrao witcher 1 enhanced edition i tu bih potegnuo crtu u prihvatljivoj grafci za današnje vrijeme.

Šta se iznajmljivanja tiče nebiš vjerovao ali DRM je vezan za fizičku kopiju. Ubaciš disk u PS4 i igraš online kao da je tek kupljen, a kada ga druga osoba koristi ista priča jer ga ionako ne možeš igrati ako disk nije u PS4, i ne treba upisivati kod u PS4. E sada koliko je legalno iznajmljivanje to valjda sami znaju kada imaju službeni dućan već godinama i web shop i rade (poštom) sa cijelom hrvatskom.
Naslov: Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
Autor: Hrv4tin4 - 15. Veljača, 2015., 21:38
Ja sam ih isto prešao većinu (od 3-10), no odlučio sam one "najbolje" ponovno odigrati i kupiti (VII, VIII i novi za pc XIII sam kupio).

Meni grafika definitivno ne smeta ako je priča dobra, ali ako me priča ne drži onda vjerojatno neću igru niti završiti do kraja... Imam Saints Row 2 i 3 i ne planiram ih ikada završiti niti u bližoj budućnosti instalirati, no ako netko od mojih odluči odigrati tu je Steam family sharing!

Meni je jednostavno bolje imati svoju igru u svojoj kolekciji nego li posđivati. Ne znam koliko igra može biti kod tebe, ali to mi nije to.Često puta igru koju sam već prešao igram ponovno. U ostalom nije legalno (provjerio sam) i nije mi neka fora.

A što se tiče kupnje igara i ne odigravanja istih usporedio bih ti to ovako:

Svaki dan visim na 101 stranici i pratim cijene igara. Ako je jako dobra cijena vjerojatno ću igru kupiti ili ako stvarno mislim da je nešto dobro nije mi strano napraviti i pre-order.
E sad zašto to radim i zašto neke stvari neću nikada odigrati (neke iz očitih razloga, ali kupim da netko od mojih može slobodno igrati, a kupim i neke stare klasike da mogu svojoj djeci za koju godinu pričati i pokazati)...

Zar ne rade isto i ekipa koja ide u kladionicu ili koji uplaćuju svaki tjedan loto?!?! Većinu si puta u gubitku (pogotovo loto) pa zašto onda to ponovno rade?
Možda ovisnost, možda glupost, neznam ni sam, ali tako je i sa mnom kada nađem dobru ponudu...
Naslov: Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
Autor: sackboy - 15. Veljača, 2015., 21:48
Zar ne rade isto i ekipa koja ide u kladionicu ili koji uplaćuju svaki tjedan loto?!?! Većinu si puta u gubitku (pogotovo loto) pa zašto onda to ponovno rade?
Možda ovisnost, možda glupost, neznam ni sam, ali tako je i sa mnom kada nađem dobru ponudu...

Možda zato ja ne igram loto ni ostale igre na sreću nikada :)

Da se razumijemo ja obožavam dobru ponudu ali ovo mi izgleda kao da mi netko nudi super povoljan auto a 5 mi ih je u vrtu parkirano, dok izvozam ovih 5 kako treba 6-ti bi istrunuo :)
Naslov: Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
Autor: 528491 - 16. Veljača, 2015., 02:42
Doslovno
Naslov: Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
Autor: malimicek - 16. Veljača, 2015., 22:51
Ne bi istrunuo. Trebalo bi ti 5-10 godina ali ne bi istrunuo.

Ja imam nekih 160 igara na steamu i u skoro 6 godina odkad na steamu imam acc. odigrao sam ih negdje oko polovice, pa kaj.
ima još vremena do smaka svijeta :mrgreen:
Naslov: Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
Autor: l)oolvl - 17. Veljača, 2015., 00:36
imate malo glupe usporedbe sa kladionicom i autima, nhf.
radi se o kolekcionarstvu, jednostavno. netko skuplja igre a netko aute....  iako  meni osobno ima daleko više smisla aute.
Naslov: Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
Autor: 528491 - 17. Veljača, 2015., 08:27
Prestaje biti kolekcionarstvo onaj trenutak kad te vise ne veseli, autor teme, meni se cini, vec dugo ne nalazi radost u posjedovanju tolike kolicine igara. Cak ga opterecuje?
Naslov: Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
Autor: bad-cop - 17. Veljača, 2015., 14:59
Ja igram koliko igram, trenutno sjednem na pc kad klinci odu u krevet. Igre ne kupujem jer smatram da dati 500 kn za jednu igru je besmislica, a da su po pristupačnim cijenama definitivno bih ih kupovao. Dati 500 kn pa kasnije shvatiti da to nije igra za mene......
Što se samog igranja tiće do nedavno sam bio tip koji bi nešto instalirao, odigrao pola sata pa deinstalirao, dok sam sada malo promjenio politiku i tjeram se da ono što započnem i odigram do kraja (naravno ako je naslov koji me zanima) što me na kraju dovelo do mišljenja da je svaka igra vrijedna igranja do kraja. Igre: nfs serijali, wolfenstain, bioshock, ac, poneka strategija
Naslov: Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
Autor: Hrv4tin4 - 17. Veljača, 2015., 15:04
Ja igram koliko igram, trenutno sjednem na pc kad klinci odu u krevet. Igre ne kupujem jer smatram da dati 500 kn za jednu igru je besmislica, a da su po pristupačnim cijenama definitivno bih ih kupovao. Dati 500 kn pa kasnije shvatiti da to nije igra za mene......
Što se samog igranja tiće do nedavno sam bio tip koji bi nešto instalirao, odigrao pola sata pa deinstalirao, dok sam sada malo promjenio politiku i tjeram se da ono što započnem i odigram do kraja (naravno ako je naslov koji me zanima) što me na kraju dovelo do mišljenja da je svaka igra vrijedna igranja do kraja. Igre: nfs serijali, wolfenstain, bioshock, ac, poneka strategija

Igraš na PCu? Imas hrpu jeftinih digitalnih izdanja, osim ako bas želiš disk...
Npr Watch Dogs možeš uzet za 70ak kn. Far Cry 3 isto toliko. Tako da ne znam odakle cupas 500knpo igri, osim ako ne ppričaš o PS4.

GTA V za PC na pre orderu sam platio 48€ sto je cca 380kn.
Naslov: Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
Autor: bad-cop - 17. Veljača, 2015., 15:17
Ja igram koliko igram, trenutno sjednem na pc kad klinci odu u krevet. Igre ne kupujem jer smatram da dati 500 kn za jednu igru je besmislica, a da su po pristupačnim cijenama definitivno bih ih kupovao. Dati 500 kn pa kasnije shvatiti da to nije igra za mene......
Što se samog igranja tiće do nedavno sam bio tip koji bi nešto instalirao, odigrao pola sata pa deinstalirao, dok sam sada malo promjenio politiku i tjeram se da ono što započnem i odigram do kraja (naravno ako je naslov koji me zanima) što me na kraju dovelo do mišljenja da je svaka igra vrijedna igranja do kraja. Igre: nfs serijali, wolfenstain, bioshock, ac, poneka strategija

Igraš na PCu? Imas hrpu jeftinih digitalnih izdanja, osim ako bas želiš disk...
Npr Watch Dogs možeš uzet za 70ak kn. Far Cry 3 isto toliko. Tako da ne znam odakle cupas 500knpo igri, osim ako ne ppričaš o PS4.

GTA V za PC na pre orderu sam platio 48€ sto je cca 380kn.

ma govorim opčenito za cijene igri pa sam usporedio ps4. 380 kn za gta5 svejedno previše za jednu igru. ovako nedam ni lipe a da su kao što rekoh po normalijoj cijeni vjerujem da bi većina kupovala originale a ne podržavala pirate. svemu je razlog cijena ili neimaština što na kraju dođe isto. nemam sponzora koji će mi kupovati igre a kad od buđeta za kućanstvo na kraju mjeseca ne ostane ništa i 100 kn je puno dati za igru.
Naslov: Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
Autor: iris94 - 17. Veljača, 2015., 18:24
Ja igram koliko igram, trenutno sjednem na pc kad klinci odu u krevet. Igre ne kupujem jer smatram da dati 500 kn za jednu igru je besmislica, a da su po pristupačnim cijenama definitivno bih ih kupovao. Dati 500 kn pa kasnije shvatiti da to nije igra za mene......
Što se samog igranja tiće do nedavno sam bio tip koji bi nešto instalirao, odigrao pola sata pa deinstalirao, dok sam sada malo promjenio politiku i tjeram se da ono što započnem i odigram do kraja (naravno ako je naslov koji me zanima) što me na kraju dovelo do mišljenja da je svaka igra vrijedna igranja do kraja. Igre: nfs serijali, wolfenstain, bioshock, ac, poneka strategija

Igraš na PCu? Imas hrpu jeftinih digitalnih izdanja, osim ako bas želiš disk...
Npr Watch Dogs možeš uzet za 70ak kn. Far Cry 3 isto toliko. Tako da ne znam odakle cupas 500knpo igri, osim ako ne ppričaš o PS4.

GTA V za PC na pre orderu sam platio 48€ sto je cca 380kn.

ma govorim opčenito za cijene igri pa sam usporedio ps4. 380 kn za gta5 svejedno previše za jednu igru. ovako nedam ni lipe a da su kao što rekoh po normalijoj cijeni vjerujem da bi većina kupovala originale a ne podržavala pirate. svemu je razlog cijena ili neimaština što na kraju dođe isto. nemam sponzora koji će mi kupovati igre a kad od buđeta za kućanstvo na kraju mjeseca ne ostane ništa i 100 kn je puno dati za igru.

Ja imam 25 eura mjesečno da trošim i to mi je kao džeparac. I opet sam počeo odnedavno da uzimam originale i vjeruj da nisu skupi. Eno pokupio sam Borderlands 2 za 5 eura, Bad Company 2 za 2.5 eura, Final Fantasy XIII za 6 eura itd itd. Sad ostavljam pare da uzmem witcher serijal i Assassins creed III i Black flag. Sve po 5 eura na akcijama. Igre nisu skupe samo treba sačekati 2 godine od njihovog izlaženja, što mi nije problem. Plus ako baš ne mgu čekat onda piratizujem pa kupim poslje nekad :hug