HCL.HR

Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca

  • 58 Odgovora
  • 16868 Hitova
*

Sylenth

  • *
  • 28
  • Nemesis
Pozdrav ljudi, evo da otvorim jednu temu na koju me zanimaju vaši odgovori. Pa odakle da počnem? U posljednje 2 godine prešao sam oko 70-tak igara, 50% od njih su kraće igre, 50% su veće igre. E sada, ne smatram se hardcore gamerom, već možda samo gamerom. Ali zanima me slijedeće. Svakim danom izlaze gomile, doslovce GOMILE igara. Nažalost jedan sam od onih kojemu se skoro svaka igra, ako je dobra, sviđa. I sve volim probati. E sada, stvar je što imam i neke svoje hobije (produkcija glazbe), u vezi sam, dakle imam i privatni život. Ne radim, ali svejedno... Kako vi stignete i kako izabirete igre? Jer ja imam onaj fenomen "manije". Poskidam 10 igara i onda na kraju pređem svega jednu/dvije. Da, piratiziram, većinom. Ali ajmo uzeti u obzir da piratstvo ne postoji. Ili lakše predočiti, da se igram na PS-u ili X1. Kako izdvojiti 300-500 kuna za jednu igru, a toliko mi ih se igra i sviđa? Kako se vi nosite sa time? Kakva su vaša pravila? Birate li baš najbolje od najboljega ili? Jer eto, da imam PS4 i da se na njemu igram, prešao bi svega 10-tak igara godišnje. Što sa neke strane bi bilo i bolje. Svaka igra obećava, draži, mami, ali kako se riješiti te "gaming groznice"? Iskreno, najrađe bi da propadnu svi torrent siteovi i da moram kupovati originale. I to one, skupe. Jer tako bi zbilja možda zaista potpuno uživao u igri. Eto, toliko od mene, da čujem vaša razmišljanja :)
“I believe… whatever doesn’t kill you simply makes you…stranger.”

Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
« Odgovori #1 : 29. Siječanj, 2015., 21:53 »
Nemam hobije, nisam u vezi i ne volim igrice pa ono nez, ne mogu ti pomoći.

*

Wyzard

  • Administrator
  • *******
  • 16146
    • HCL.hr
Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
« Odgovori #2 : 29. Siječanj, 2015., 22:00 »
Imam tu sreću da igre same pronalaze put do mene.

Ali u zadnje vrijeme sve manje igram, moram priznat. Nemam neku igru koju stalno igram. Prije je to bila Fifa, prošle godine sam ju preskočio pa apstiniram. Ne mogu reći da nemam vremena toliko za igranje, nego me jednostavno ne zaokuplja više toliko... Tj. tek rijetke me hvataju. Kao Resident Evil zadnje, ili Dragon Age.

Što se tiče draženja i obećavanja; a ono, za potrebe posla uvijek nastojim pronaći nešto zbog čega bih igru istaknuo kao zanimljivu, ali u biti sve sam skeptičniji prema svemu što izlazi, dobrim dijelom jer je posljednje dvije godine takav trend koji ne ulijeva previše povjerenja. Prije kad je neka igra izašla pokvarena nitko ju ne bi ni pogledao i to je to. Sad igra izađe pokvarena, milijuni ju kupe, i čak se za nju čuje više zato što je pokvarena nego što bi se čulo da je dobra. Tako to nekad izgleda.

*

Adam Jensen

  • *****
  • 2025
  • i didn't ASK fOr this
Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
« Odgovori #3 : 29. Siječanj, 2015., 22:27 »
Jebena stvar kad pomislim koliko dobrih igara koje imam volju zaigrat ali nikad neće biti vremena za njih :(. Ista stvar je i sa serijama i knjigama, jedino sa filmovima nemam taj problem (u protivnom ne bih svake godine odgledao sve dijelove Star Warsa :mrgreen:). Ajd barem sam se riješio te manije da me svaka igra po izlasku "vuče" da je probam, tako da igram po svom "planu i programu" (jedna igra mjesečno, svaki put drugi žanr) prednost je što uživam u svakoj (što se vidi po ocjenama koje dajem) a mana je što ih malo odigram u poređenju sa drugim gamerima.

*

Deadwalker

  • *****
  • 2495
  • All the pieces matter
    • HCL
Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
« Odgovori #4 : 29. Siječanj, 2015., 22:59 »
Kako izdvojiti 300-500 kuna za jednu igru, a toliko mi ih se igra i sviđa? Kako se vi nosite sa time? Kakva su vaša pravila? Birate li baš najbolje od najboljega ili?

Pa i nije neki problem zapravo - budući da nemaš neograničeno novca, vidiš što te u određenom trenutku najviše privlači (kod mene je to uvijek neki momentalni poriv), kupiš, odigraš i ideš dalje.
The greatest teacher, failure is.

*

disc0

  • *****
  • 3274
Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
« Odgovori #5 : 31. Siječanj, 2015., 17:16 »
Ja nemam curu/zenu, radim i iskreno i nemam previse vremena. A imam dosta konzola i isto tako skidam i kupujem tonu igara, ali ne odigram valjda ni 20%, isto je i sa knjigama i filmovima/serijama/animeima...
Cak mi je puno draze odigrat neku staru igru koju sam vec odigrao X puta i za koju znam da mi je odlicna, nego nesto novo.
Npr Flashback, stara igra iz '93e, odigrao sam ju bez pretjerivanja jedno 20-30 puta i uvijek je mogu igrat, isto je i sa bilo kojom verzijom Tetrisa i Mario Karta sa DS-a, to su igre koje mogu uvijek i svugdje odigrat.
Pa FPS-ovi iz pocetka 2000ih: Jedi Knight 2 i 3, Star Trek Elite Force 1 i 2, NOLF 1 i 2, AvP2, Wolfenstein, COD 1 i 2....to su sve igre koje sam odigrao puno puta.

Od novijih npr Diablo 3 na PS4, pa ta igra je takva prokleta zaraza, inace prijasnje nastavke sam samo probao i nikad zavrsio, a ovo kad sam krenuo igrat, nisam pustao gamepad iz ruku, x puta skoro zakasnio na posao, preskocio rucak/veceru, trpio nuzdu...Blizzard bili i ostali carevi!
Pa cudo zvano The Last of Us, jednostavno igra sa najboljom pricom, u mom topu 10 naj igara.

A imam i neke periode koji me pucaju, npr krenem igrat i onda 2-3 tjedna odigram tonu igara, pa isto sa filmovima, pocnem ih geldat po cijele dane... a ima i perioda kada samo bulaznim po internetu i nista mi se neda...kao sada :D
« Zadnja izmjena: 31. Siječanj, 2015., 19:26 Disc0 »
3DS FC: 4768-7805-4966
PSN: DiSkAcH

*

Hrv4tin4

  • Gost
Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
« Odgovori #6 : 31. Siječanj, 2015., 17:46 »
Hmmm...

Imam ženu, djete, posao, hobije, držim satove gitare, popravljam i slažem računala i igram...
Kako stignem?!? Pa jako teško. Al imam vrijeme za sebe, navečer kada svi spavaju. No ja sam od onih koji ne vole spavati i dosta mi je 5 sati sna da se probudim odmoran i poletan, ako spavam duže onda sam umorniji i teško mi je ustati.

Većinu igara kupujem, odnosno što god mi se svidi kupim kad mogu. Neke igre kupim i 2 godine kasnije, jer kao što i ti sam kažeš ima puno igara i ne stignem ih sve odigrati. Za neke "dobre" ili obećavajuće igre znam često puta napraviti i pre order, no rijetko kada mi se to isplatilo, no i dalje imam običaj to raditi... Zašto, ne znam ni sam.

Svi "veliki" naslovi (AAA) u principu nakon godinu, dvije ili pred dolazak novog nastavka gube na cijeni i do 75% i to na stranicama "ovlaštenih" distributera i bez straha da ti igru deaktiviraju (iako ni ovako ne znam da su nekome deaktivirali igru osim ove hajke sad iz ubisofta i ukradnih ključeva).

*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
« Odgovori #7 : 01. Veljača, 2015., 16:55 »
Prošlih godina sam imao puno manje vremena, jer sam imao dugu vezu i puno obaveza.
No od sredine prošle godine, riješio se tih utega i igram igre, gledam filmove, serije i zabavljam se na svoj način.

Ali uvijek bih pronašao vremena za gaming ili filmove/serije kako god vremena malo bilo, stvorio bih ga.
Ukoliko sam umoran naravno, nemogu ništa. Ali kompenzirao bi to sa manje spavanja i našlo bi se vremena.
E sada, što se tiče igara. Igram isključivo ono što me zanima i što mislim da bi mi moglo biti dobro. Nema šanse da igram nešto što mi nevalja.

Stvarno jako rijetko odustajem od igara, no čak i one igre koje smatram lošijima, ukoliko ima par segmenta koji me zadovoljavaju, ubacim igru u raspored.
No da imam jako malo vremena poput Hrv4tin4 gore, vjerovatno bi se fokusirao na dvije, tri igre koje me najviše zanimaju, a ovo bi ostavio za neke "bolja" vremena, kada će biti više cajta jel.

*

Kalibar .300

  • n00b
  • 4
  • Haswell Roleplay - Vlasnik & sve ostalo ;)
    • Haswell Roleplay
Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
« Odgovori #8 : 01. Veljača, 2015., 17:17 »
Ja nisam u vezi i nisam nikakav gejmer... Većinom igram igre koje imaju neku slavu(SAMP, Bf3, ETS2, WT)... Uz to, mrzim igre koje nisu realne(Lol, Dota, WoW itd...) i da znam, nije ni BF3 realan ali je mnogo realniji od Lola i tih igara. Dakle, ni ja ti ne mogu pomoći oko toga...

Uz to, više se bavim SAMPom(PAWN programerski jezik), radim na 99du i kad mi sve to dojadi, upalim Bf3 i onda pošto sam lijen, usjednem u grm s RECONom i derem ostale igrače...

Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
« Odgovori #9 : 01. Veljača, 2015., 17:20 »
Prije par godina mogao bih se svrstati u kategoriju "bolesnika". Igrao sam sve što mi se svidjelo, rijetko sam odustajao ali je bilo i tih slučajeva. Međutim sa godinama ohladi i to, nije mi draž više igrati svaku igru koja mi se svidi. Malo su mi porasli kriteriji. Pronašao sam utjehu u MMO igrama i MOBA-ma uz koje se ili odmorim ili postanem još više nervozan ali još uvijek mi je draž odigrati neki dobar RPG, neku dobru avanturu.

Nemam djevojku ali imam posao (dva) i faks. Ali pored igranja tu je i čitanje knjiga i gledanje filmova/serija pa je i vremena manje, ali možda kao i većina ovdje malo spavam.

Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
« Odgovori #10 : 01. Veljača, 2015., 17:33 »
Uff ajd redom. Curu/Zenu nemam, nezaposlen sam (osim sta visim na beskorisnom HZZ-u od kojega koristi "fala bogu" nikakve) nekih vecih obaveza nemam osim naravno dnevnih poslova ( trenutno ucenje kojekavih stvari na online tecajevima ((tPhotoshop)) itd. Vecinu vremena imam fraj tako da igram skoro par stvari. Od onoga sto bih mogao navesti kao "dnevne" igre znaci ono sta igram svaki dan to su League of Legends i STO (doduse STO u nocnoj smjeni od 01:00 - 04:00 pa na spavanje do 10 max :thumbs: :clap: xD). E sad sto se tice ovoga sto je Sylenth naveo imam isti problem, na kompu trenutno su instalirane 10 + igara od koji efektivno mozda igram onako full aktivno (minus znaci spomenute dvije gore) 2-3 jos. Ako ne igram obicno pratim serije na netu tipa Big Bang Theory, Marvel's Agents of SHIELD i Agent Carter. Sta se novih naslova tice e tu zavisi. Recimo ne volim avanture, puzzle, sportske igre, neke strategy igre (od strategija jedino sta volim igrat jest trenutni Sid Meier's Civilization : Beyond Earth i WarCraft 3 + FT od starijih ovak). No u vecini slucajeva volim arkade (opet ne sve), fps-ove (tu ne volim takticke fps-ove i sneaker-e ako nest prezirem to su sneakeri (bez uvrede ikome)) i naravno RPG-i tipa Skyrim, Kingdoms of Amalur 2, SWKOTOR itd... E sad ovo takodjer sto je rekao Sylenth danas je fakat pretesko izdvojiti lovu za igru (ako ko ja dolazis is prosjecne familije koja ima jednog u mirovini a drugog clana obitelji koji radi i ti ofc nezaposlen i naravno kredita za x/y na sto strana + nemas kreditnu karticu ilitiga tekuceg racuna pa da kupis igre sa Steama) pogotovo kod nas... covjece top naslovi i vecina novih je izmedju.. sta ? negdje 350-490 il tak nest kuna. I onda jos kupis nest sta svi hvale i neznas jel ce ti se svidit na kraju a refund ofc nemoz napravit za kupljeni naslov. Mogo bih mozda kupit igru al sta mi vrijedi na sad vec 5 godina starom PC-u ( i u ono vrijeme kad sam ga kupio bi je mid range jedva) + ako i kupim necu imat za racun za net xD Tak da kako god okrenes skup sport kako bi se reklo. Takodjer ponovno sta je Sylenth rekao tesko mi je naci igru onako da me full zaokupi osim ove 2 navedene, pa da bas onak igram full non stop. Zadnje mi se to dogodilo pred godinu i pol kad sam odlucio isprobat Mass Effect serijal, onda stvarno nit sam radio sta nit nista dok me drzalo to xD Tako da dugo nisam nasao nest vec sta ce me onako bas full zadrzati ispred ekrana pa da lupam samo po tome.
« Zadnja izmjena: 01. Veljača, 2015., 17:47 Orionis »

*

Tyga

  • *
  • 127
Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
« Odgovori #11 : 01. Veljača, 2015., 17:35 »
Radnim danima imam školu do 3 popodne,nakon toga nešto pojedem,uhvatim se knjige malo pa onda na laptop/x360 ili koji film pogledati.Za sve se ima vremena,ja apsolutno sve stignem,mora se naravno rasporediti i tjt.Evo sada sam si kupio Life is Strange ali nemam još vremena pa ću pričekati još tjedan dana da počnem,sada se igra Grim Fandango Remastered :solidus:

Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
« Odgovori #12 : 01. Veljača, 2015., 17:41 »
od 2012 imao pc na njemu sam skidao dosta igara oko 50ak a nisam sve presao,kupio ps4 prije par mjeseci i imam golfclub,fifu,gta5,ufc,bf4,da imam para sigurno bi uzeo da inqusitin,fc4,lastofus,i jos koji dobar naslov,igram svaku fifu koja izade i uz to par dobrih online mp naslova i po 3-4 sp naslova sa dobrom pricom,ugl u narednih 7 mjeseci uzimat cu project cars i hardline,nemam para za sve dobre igre ali npr od 5 dobrih ja 3 kupim, tako nadam se da ce uvijek biti par dobrih mp naslova a i naslova sa jakom pricom

*

sas.T

  • *
  • 68
Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
« Odgovori #13 : 01. Veljača, 2015., 17:45 »
Ja sam isto prijašnjih godina uspijevao više igrati nego sada.
Imamo poljoprivredu pa kako sam stariji, tako i sve više posla preuzimam na sebe.
Uz to sam i u vezi tako da slobodno vrijeme koje nađem za vikend provodim sa curom jer je ona preko tjedna na faksu.
Kupio sam PS da malo guštam preko zime, ali eto jedva lovim vrijeme nedjeljom odigrat 2-4 sata.
PC skoro pa i ne upalim, a što se se igara tiče isto odigram ono što me zanima.
Zadnje tri godine isključivo kupujem igre koje me zanimaju, samo da su barem malo jeftinije, moram misliti i na druga bitnija ulaganja, no eto tako je kako je...
Otkad sam upoznao ljude, zavolio sam životinje...

*

lovac

  • *
  • 97
  • Angel of Retribution
Odg: Kada se od šume ne vidi drvo iliti puno igara, malo vremena/novaca
« Odgovori #14 : 01. Veljača, 2015., 17:56 »
Evo da i ja podijelim svoju transformaciju.

Igrao sam stvarno ono, hardcore. Sad nakon posla s napornih 8 sati za računalom bude 17h kad stignem doma i najdem se. Nakon toga mi treba sat, sat i pol da dođem sebi. Tu je još i studij (srećom još samo diplomski).
Živimo u doba akcija, a ja sam kao žena kad vidi štikle na sniženju, pa tako imam debelo preko 200 igara na Steamu (i to uglavnom prave, AAA naslove), par desetaka na Originu, GOG-u i još na fizičkim medijima. Koliko sam ih završio? Iskreno možda 10%.

Killing Floor jedini igram stalno i bar 5 sati na tjedan. Curu nemam jer sam PC ovisnik i nakon što sam zadnju iznevjerio kad je htjela nešto ozbiljo i dugoročno rekao sam si da nisam ja za to i gotovo. Od hobija testiram AV software, stalno nešto experimentiram (ipak mi je to struka), bavim se pisanjem, a svirao sam i gitaru koja je naravno otpala zbog vremena. Volio bih se okušati u glumi, ali ovdje dobiti priliku... No to je off topic.

Ono što sam primjetio kao netko tko aktivno igra više od 15 godina je trend koji prati i filmsku industriju - prvo marketing i efekti, onda sve ostalo. To je da su igre građene oko achievementa (koji daju lažni osjećaj postignuća i često su retardirano lagani), grafike, DLC-a, pre-ordera i tumora zvanog early access. To mi olakšava odabir kad biram što igrati te sigurno neću igrati e-a igru koja je u alphi da bi se navolio i onda opet minorno drukčiju kad se autorima da oprostitie digne i istu dovrši.

Jako mi je bitna i mehanika, nešto što mi je prije bilo nevažno. Tako sada recimo DA: Inquisition nema šanse da igram jer su kontrole tipkovnica/miš užas (ili barem bili kad je došla). Drugo osjećao sam se kao da igram SP MMO, a ne duboku igru. To me onda vodi u prošlost i s nevjerojatnim guštom odigram prvi DeusEx (naravno s HD teksturama), System Shock 2, Silent Hill neki, Mass Effect od novijih i tako.
Vremenom naravno to sve dosadi i pitam se kuda ide gaming scena, zapravo 90% igara koje smatram danas dobrim su remastered izdanja starih naslova (da se ne zezam s rezolucijom, kompatibilnošću i sl.) i Kickstarter stvari tipa Shadowrun: Dragonfall. Probao sam CoD nakon dugo vremena (Ghosts mislim). I ono fino svemir, fancy, reko cool. I počne kampanija pa ono forsirani cinematic, 20m trčanja, stani i pucaj, pa tako u nedogled. Sve linearno i od A do B. Ko stari "on the rail" shooteri. Level dizajn, priča, gameplay - nula bodova.

Zapravo sve sam bliže da rasprodam sve što imam od igara jer jednostavno nemam vremena da ga gubim na većinu stvari koje danas izlaze. I da, po prvi puta mi gaming nije hobi već besmisleno gubljenje vremena.

Od šume ne vidim drvo - od stotina naslova ne vidim što igrati. Nekad, kad sam imao malo love i 5 igara birao sam ih kao Ronaldo žene i odigrao uzduž i poprijeko. Sad gledam u to i mislim si kako nemam što igrati. Starim li? Nestaje li volja za guštevima u sredini 20-ih? Ili je to sve samo produkt mojih misli te bi sve bilo drukčije da radim u HCL-u recimo, ili u Croteamu...

Eh da, idem pre-orderat GTA V. :piva:


 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9