HCL.HR

Lista odigranih igara 2016.

  • 19 Odgovora
  • 51687 Hitova
Odg: Lista odigranih igara 2016.
« Odgovori #15 : 29. Svibanj, 2016., 11:51 »
FIFA 16 [PS4] (82/100)
FIFA. Sviđa mi se trening u career modu i predsezonski turniri. Super je što su dodali i ženske timove. Golmani u igri su svi napravljeni kao Buffon. Dobiju se mnoge šanse,ali malo koja se realizira u gol. Izvođenje kornera je katastrofa. Jedina lopta koju golman neće uhvatiti je ona koja ide izvan „šesnajst“. Ako se igra na većoj težini protivnici odmah igraju "tikataku". Opet FIFA još uvijek dominira svojim multiplayerom točnije Ultimate Teamom koji je pojačan FUT Draftom u ovoj FIFA-i  što mi se jako sviđa. Još za kraj moram staviti minus na bugove.

Battlefield 4 [PS4] (90/100)
Odlična FPS igra. Proveo sam 50+ sati u multiplayeru i nemam nikakve zamjerke. Multiplayer mi se sviđa zbog velikog broja vozila i velikih mapa što daje odličan dojam stvarnog ratovanja. Snižena je ocjena zbog jako dosadnog singleplayera.

Table Top Racing: World Tour [PS4] (55/100)
Igru sam dobio preko PS Plus pretplate.  Ocjena  55 zbog  jako jako malenog  broja mapa, malen broj auta, nailazi se na bugove, igra ubrzo dosadi i dolazi do ponavljanja u natjecanjima. Sviđa mi se dizajn mapa i raznolikost power-upova iako je i njih manje nego što sam očekivao. Nema postavke težine u igri i nakon što se malo uigraš sve prolaziš bez problema. Multiplayer sam se ponadao da će „spasiti“ igru i dati tu dozu zabave kad se utrkuješ s prijateljima i jedan drugog živciraš, ali serveri su toliko loši da igrači nenormalno zastaju. I nisam nigdje vidio co-op play što bih očekivao od ovakve igre i to je još jedan minus.

Star Wars: Battlefront [PS4] (71/100)
Grafika ove igre je uistinu prekrasna. Svaki put kad igram igru čudim se grafici. Mape su mi super jer su u različitim dijelovima dana i za druge modove koji zahtijevaju manje mape igra se na istim planetima, ali drugim dijelovima. U igri mi se također sviđa količina vozila, heroja i biranja izgleda. Igra nema nikakav singleplayer što je ogroman minus tj. imaju singleplayer misije koje su jako dosadne.

Odg: Lista odigranih igara 2016.
« Odgovori #16 : 29. Svibanj, 2016., 17:08 »
Bastion: 80/100
Dobar gameplay, odlican dizajn igre, ali najveći problem je što igra želi da vas poveže sa svijetom, no ipak ne uspjeva

Brothers : A Tale of Two Sons : 70/100
Zanimljiva priča koja vas drži do kraja, gameplay je solidan, ali po meni ništa posebno

Guacamelee! Super Turbo Championship Edition : 80/100
2D platformer u stilu Metroidvania-je, zabavna i zarazna, dobar kombat, malo kratka

Half Life 2: 100/100
Igra koja me držala cijelo vrijeme uz sebe, nakon mnogo priča kako je igra dobra morao sam se uvjeriti i istina je. Jedini problem je bio sto nisam prešao Half Life pa mi je priča bila dosta zbunjujuća

Psychonauts : 95/100
Igra koja me totalno obuzela, super svijet, zanimljivi i šaljivi likovi, jedino mali problemi s kamerom

Max Payne: 60/100
Vjerojatno dobra igra prije 10 godina, sad je linearno i po meni dosadno iskustvo

Resident Evil 5: 70/100
Takodjer linearno, ali sam igrao u COOP-u sa frendom tako da je ipak bilo donekle i zanimljivo

Game of Thrones: 90/100
Odlična priča, iako više kao film (ipak poznato kod Telltale-a). Kraj mi se jedino nije svidjeo zato što direktno govori da bude bilo 2. sezone

The Walking Dead : Michonne: 80/100
Nakon dobrih priča Walking Dead-a ova mi nije baš nešto sjela

Resident Evil 6: 70/100
Igra je užasno duga, zbog toga i dosadna i repetitivna, čak se i čudim kako sam je uspio završit

The Last of Us: 100/100
Jedna od najboljih igri koje sam igrao, odlično napisana, likovi ko' da su živi, grafički izgleda super (PS3), jedino mi ending nije baš najbolje sjeo

God of War: 80/100
Odlicna igra, iako ponekad zivcira, pogotovo quick time eventi

God of War 2: 90/100
Puno bolja od jedinice

God of War 3: 100/100
Najbolji dio, puno toga je pobosljano, od grafike do gameplaya. Popravili su i quick time eventove, bossevi su odlicni i borbe su uvijek napete, jedina mala zamjerka mi je kraj igre

Max Payne 3: 75/100
Zabavan gameplay, dobra grafika, solidna priča, al' dok se sve skupi ništa posebno

Shovel Knight: 100/100
Odličan platformer, nemam nikakvih zamjerki

Uncharted: Drake's Fortune: 90/100
Osim platforminga koji je uzasno bezveze, igra je odlična

Uncharted 2 : Among Thieves: 100/100
Sve su pogodili, dobar gameplay, zanimljiva priča i dobra grafika

Uncharted 3 : Drake's Deception: 100/100
Također odlična
« Zadnja izmjena: 14. Studeni, 2016., 10:54 mile159 »

Odg: Lista odigranih igara 2016.
« Odgovori #17 : 08. Srpanj, 2016., 15:23 »
Resident evil 6 [100/100]

Jedan nastavak bolji od drugoga..

Devil May Cry 5 [100/100]

Sve što je dobro kratko traje..kojih 10-tak sati..

EDIT by moderator: Dozvoljen je jedan post po forumašu kojeg naknadno updejtaš, za primjer vidi ostale postove
« Zadnja izmjena: 08. Srpanj, 2016., 15:53 weaponx »

Odg: Lista odigranih igara 2016.
« Odgovori #18 : 01. Listopad, 2016., 22:01 »
Platforma: PC
Trenutno se igra: Assassin's Creed IV: Black Flag

Dragon Age: Inquisition

Kao igrač koji zaista cijeni Bioware (što je prirodno nakon ME serijala), puno sam očekivala od Inquisitiona i mogu reći da je igra i više nego ispunila sva moja očekivanja. Priča, likovi, svijet i ta dubina koju Bioware stvori u igri su još uvijek na vrhunskom nivou. Mehanika borbe mene lično nije baš oduševila. Pohvalna je opcija prebacivanja na kompanjone, ali taj MMORPG sistem borbe gdje imaš paletu skillova koje izvodiš samo klikom miša mi nije ni izazovna ni zanimljiva (uglavnom sam igrala s magom, možda je situacija drugačija sa ostalim klasama), jer sam kroz cijelu igru ponavljala tačno određeni patern skillova na koji sam bila navikla. S grafičkog gledišta, igra je zaista prelijepa, a lokacije kroz koje nas igra vodi raznolike, tako da s te strane nemam zamjerki. Ipak, priča i likovi su najjača karika igre po mom mišljenju, u tome je Bioware oduvijek bio najbolji i znala sam da sam se vezala za kompletan univerzum Inquisitiona  kad sam osjetila žalost gledajući creditse. Upravo iz oduševljenja ovom igrom sam nešto kasnije zaigrala i prethodnika bez obzira na lošu reputaciju. Ono što mi je malo zasmetalo je odsustvo zmajeva, tokom čitave  susrela sam tek nekolicinu. S obzirom da je motiv zmaja u samom nazivu , trebali su im dati nešto značajniju ulogu.
Ocjena: 90/100

The Witcher 3: Wild Hunt

Witcher 3 je bio igra koju sam prvu zaigrala pri kupovini nove mašine, sretna što sam napokon dočekala da ga mogu pokrenuti na visokim postavkama. To je definitivno bila najljepšta igra koju sam imala priliku zaigrati, dakle prva impresija je bila sa vizuelne strane. Witcher 3 bez dvojbe ima jednu od najboljih mehanika borbe, koja ne postane dosadna i repetativna upravo zbog raznolikosti protivnika kojima prustupaš drugačije i također zbog doze izazovnosti. Uvijek je zadovoljstvo biti u ulozi dragog nam Geralta koji mi je još od drugog dijela prirastao za srce,a bogami u ovoj igri izgleda još bolje. Priča je zanimljiva i tjera nas da idemo dalje, a likovi su također odlično odrađeni, tako da je i tu veliki plus od mene. Iako sam u igru uložila desetke sati, nisam je se zasitila i jedva čekam da odigram ekspanziju.

Ocjena: 96/100

Dragon Age 2

Iako je ovaj nastavak na lošem glasu, odlučila sam da i ovoj igri pružim priliku na osnovu poneke pozitivne kritike koju sam pročitala, jer me Inquisition oduševio i osjećala sam potrebu da se vratim u godine zmajeva. Slažem se da je igra zbrzana, da je svijet repetativan, da misije nisu bogzna šta, ali ipak svijetle tačke u svemu tome su priča i likovi. Nisu oni na nivou ostale dvije DA , ali u usporedbi sa ostalim igrama, mislim da su dosta dobro odrađeni. Borba je također na nekom zadovoljavajućem nivou. Sve u svemu, ja sam u ovoj igri uživala, bilo je tu elemenata za fantastičnu igru, ne znam zašto su je izbacili nedovršenu, da su je odgodili ne bi bila toliko popljuvana.
Ocjena: 75/100

Trine 3: The Artifacts of Power

Teško je reći koja je igra iz trilogije najbolja jer su sve zaista vrhunski odrađene 2D igre, ali trojka bez sumnje najbolje izgleda. Grafika i bajkoviti dizajn su fenomenalni, melem za oči, a sve je to fino upakovano zajedno sa zabavnim gejmplejem koji kombinuje borbu i rješavanje zagonetki koje su odlično osmišljene i šarmantnim likovima koji će vas nasmijavati dok međusobno čavrljaju. Pričica je poput bajke jednostavna, ali zanimljiva i pruža finu podlogu gejmpleju koji je znatno bitniji. Ovo nije čistokrvna 2D igra jer su uvedene i 3D sekvence koje igri daju novi osjećaj, i ovaj novitet mi se jako dopao. Šta više pohvaliti, Trine 3 je prekrasno iskustvo koje ću zasigurno ponoviti jednog dana.
Ocjena 90/100

Mass Effect 3

Prošlo je već par godina od mog prvog prelaska ME3, dosta toga se pozaboravljalo, pa sam ga prešla i po drugi put. U igri nisam uživala ništa manje nego prvi put, što je dobro ostaje dobro i vrijeme to ne može umanjiti.  Osjeti se tu malo zastarjelost grafike, ali ništa strašno s obzirom da to nije toliko stara igra i u svoje vrijeme imala je veoma dobru grafiku. Mass Effect je jedan od onih serijala kojeg će fanovi iznova i iznova prelaziti, trilogija je ispoštovala svoje ime i ostavila masivan efekat na gejming. Nema se tu šta više reći osim riječi hvale.
Ocjena: 97/100

Dreamfall Chapters: The Longest Journey

Nakon par masivnih igara uvijek uzmem pauzu i odigram neku finu avanturu čisto da se odmorim od napucavanja i castanja spellova. Dreamfall Chapters je bajkovita igra u kojoj je priča stavljena na prvo mjesto, zatim tu su i zagonetke koje su fino osmišljene i to je, u biti, sve. Nema nikakve borbe, gameplay se svodi upravo na rješavanje zagonetki. Igra izgleda jako lijepo, dizajn je bajkovit, kao da igrate animirani film. Priča, kao najbitniji element , je široka i ima određenu dozu misterije, a dosta se oslanja na prethodne  koje ja nisam igrala, pa sam često bila u situaciji da ne razumijem priču u potpunosti. Kao ljubitelj avantura i dobre priče, uživala sam u ovom, ne baš tako dugom, putovanju.
Ocjena:  76/100

Watch Dogs

Otkako je igra najavljena, bila sam nahajpana, a ipak je pređoh tek nedavno. Watch Dogs je dosta velika igra koja pruža mnoštvo aktivnosti, dosta podsjeća na GTA, međutim nisu one ni približno na istom nivou. Možda zbog tolikog publiciteta stvorila sam si prevelika očekivanja koja Watch Dogs nije u potpunosti zadovoljio. Igra mi jednostavno nije "sjela". Možda sve ovo ide ka negativnom kontekstu, Watch Dogs je odlična igra, ima jedinstvenu crtu u pogledu hakovanja koje je centar svega, ali upravo to hakovanje je trebalo biti još više razrađeno jer je na njega stavljen akcenat. Daleko od toga da je loše, pri borbi, potjeri i slično hakovanje nam pruža mnoštvo mogućnosti da lakše dođemo do cilja, ali ipak su na tome segmentu trebali još malo poraditi. Priča nije ništa jedinstveno,u pitanju je stari klišej osvete na kojem se sva priča temelji. Glavni lik Adam Pierce se među gejmerskom publikom nije nešto proslavio, možda zbog njegove ozbiljnosti, ali meni se upravo zbog toga dojmio poprilično badass. Mehanika borbe je jača strana igre , imamo mogućnost stealth pristupa (koji je većinom bio moj pristup), ali tu je uvijek i ona opcija "run and gun" za ljubitelje dobre pucaljke. Svijet, tj. grad Čikago mi je bio dosta siv i monoton, što mi se naravno nije dopalo. Watch Dogs je svakako igra koju ne treba preskočiti, i sa svim manama to je igra kojoj vrijedi dati onoliko vremena koliko i traje.

Ocjena: 83/100

Middle - earth: Shadow of Mordor

Napokon se pojavila kvalitetna LOTR igra, koja je odmah postala jedna od onih "must play" za sve nas, fanove Gospodara Prstenova. Igra ima priču koja se koliko-toliko drži filmova i knjiga, ali svijet je premali i repetativan, ima samo dvije zone koje se ne razlikuju u mnogo čemu.  Borba je jako dobra, ista mehanika kao u Batman igrama, a na raspolaganju imamo 3 oružja (mač, luk i nož) i razne moći koje kombinuju Talion i Celebrimbor. Borba ima jednu zamjerku, a to je izazovnost, odnosno njen nedostatak. Igra je prelagana, možete srediti desetke neprijatelja bez da vas okrznu, što mi ni u Batmanu nije bilo realistično, čak su i bosovi mačji kašalj. Grafika je u skladu sa današnjim standardima, igra jako lijepo izgleda, međutim dizajn nije na nivou grafike.
Ocjena: 82/100

Rise of the Tomb Raider

Laru Croft sam već neko vrijeme imala u planu i napokon je došla na moj desktop. Prethodnik me oduševio svojom grafikom, animacijom, glumom, misterioznom pričom i sve što važi da prošli Tomb Raider važi i za ovaj, samo što je još bolje. Grafika je nerealna (u pozitivnom smislu - fenomenalna), a Lara nikada nije zvučala i kretala se ubjedljivije. Malo fali da ovu igru svrstamo u interaktivni film. Sviđa mi se što je priča i dalje zaogrnuta misterioznim velom koji se polako otkriva, i tek na kraju saznajemo istinu, tako da nas većim dijelom igra drži u neizvjesnosti. Grobnice su stavljene u drugi plan, što nije pohvalno, ali meni to što su opcionalne nije značilo ništa jer sam ih sve obišla. Zagonetke nisu izazovne, mada nisu loše osmišljene. Mehanika borbe mi se u Tomb Raider igrama uvijek dopadala, imamo popriličan izbor oružja i skillova da ih prilagodimo svom stilu igranja (moj je stealth pa sam se fokusirala na luk i strijelu). AI neprijatelja je na zadovoljavajućem nivou, međutim lako ih je izolirati bacanjem flaše i sl. i neutralizovati jednog po jednog, tako da to dosta olakšava stealth. Napucavanje je zabavno, ali igra nije uopće izazovna. Ne mogu a da ne spomenem koliko mi smetaju one scene rušenja i eksplozija koje se neprestano dešavaju, a Lara ih nekom magijom uvijek za dlaku preživljava. Apsolutno nerealno, ne zna se više jel' ona cura ili je tenk.
Ocjena: 90/100

Assassin's Creed III

Ovo mi je dosad bila najlošija AC igra, možda je u pitanju zasićenost serijalom jer igre štancaju svake godine a to je nedovoljno vremena da se unese većih noviteta u igru. Svidjele su mi se pomorske borbe koje su uvedene, i osim toga nema nekih bitnijih promjena (tu su neka nova oružja i moći koje Connor dobije kasnije). Igra fino izgleda, ali nisu dovoljno radili na dizajnu, pogotovo kad su gradovi u pitanju. Priča je solidna, međutim nedovoljno da se uživim u igru kao što je to bilo u prethodnicima. Questovi nisu naročito zanimljivi, bilo je tu i tamo stvarno dobrih momenata, ali to je već sve viđeno u prethodnim igrama. Eh sad, tu je i Connor. Poslije šarmantnog Ezija, Connor mi se učinio jako dosadnim, više se ponašao kao poslušni vojnik koji samo sluša naredbe negoli pravi assassin. Od svih likova najviše mi se svidio Kenway. Od Black Flaga očekujem puno više.
Ocjena:75/100
« Zadnja izmjena: 22. Listopad, 2016., 15:49 Mademoiselle »
Non temete l'oscurita - accettate il suo abbraccio (Fear not the darkness - but welcome its embrace).
 – Ezio Auditore da Firenze

Odg: Lista odigranih igara 2016.
« Odgovori #19 : 02. Listopad, 2016., 15:53 »
Assassins creed chronicles: China 8/10
-Assassini u 2.5D modelu. Odličan gameplay s klasičnim šuljanjem i egzekucijom assassina. Igra orijentirana više na logiku i redosljed rješavanja protivnika nego na čistu tabačinu. Za sve one koji vole creed serijal i 2D igre (kao dobri stari Alladin i Prince of Persia). 



Assassins creed chronicles Russia i India
Igre su dobre i kvalitetne, ali definitivno nisu za one slabih živaca. Umjesto da sam igrao opušteno, igrao sam ih doslovno s grčem u želucu. Developeri su totalni sadisti. U igri sam umro više puta nego mnogi u Dark souls igrama. Znači u igri je konstantna utrka s vremenom i šuljanje i igra ne trpi niti jednu pogrešku. Sve se mora gotovo savršeno odraditi. Znači skok više-mrtav si. Skok manje-opet si mrtav. Ma užaš. S veseljem i olakšanjem sam kliknio na delete nakon prelaska.
« Zadnja izmjena: 09. Listopad, 2016., 13:59 Hrv4tin4 »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9