HCL.HR

Najbolje igre ikad, po žanrovima (pozor: subjektivno)

  • 81 Odgovora
  • 30112 Hitova
*

konjina

  • ****
  • 1168
Re: Najbolje igre ikad, po žanrovima (pozor: subjektivno)
« Odgovori #30 : 21. Prosinac, 2008., 13:03 »
ne znam zakaj nisi stavio Company of Heroes pod RTS jer to JE najbolja strategija ikad. zato ga stavi. odma sada, odma.  :syzygy:
i pod RTS također "Earth 2150". prvi u koji je imao opciju slaganja vlastitih jedinica.

i ne znam pod koji to žanr spada ali Wormsi su jedna od jačih igri. svi osim onih 3D wormsa.

*

Shimmy

  • ***
  • 894
  • konjsko drvo
Re: Najbolje igre ikad, po žanrovima (pozor: subjektivno)
« Odgovori #31 : 21. Prosinac, 2008., 13:16 »
Negooo, topic starter je rekao kako je Half Life remek djelo programera ili nešto slično. E pa s time se ne bih složio. Dapače, daaaaaleko od toga. Pogledaj malo bolje. Da ne bi bilo da pljujem po igri, i meni je jedno od boljih FPS iskustava, ali remek djelo programiranja??? Možda po optimizaciji, ali igra ima pre-previše skriptinga, doduše, lijepo skrivenih, ali ono, kada malo bolje pogledate, za što je uvjet da ste barem 2 puta završili igru, jer inaće je teško primjetiti, sve one famozne "slobodne" stvari, bilo fizika, bilo AI su popriličnoo skriptirani, a da ne govorim o nekim prelošim tehničkim rješenjima, kojima su se BTW jaaako hvalili. Šteta što sada ne mogu naći skrinšote, dapače, mislim da sma ih izbrisao, no imao sam baš jednu lijepu kolekciju za pokazivanje nevjernim Tomama. A sad mi se bome neda instalirat igru, pogotovo jer sam ju ne tako davno ponovno prešao. HINT: voda i sjene. Za vodu, stanite negdje visoko gdje imate dobar pogleda na vodu i promatrajte. Vrlo lako ćete uočiti jedan uzorak. A vodom su se dičili ko Bandić vodom Zagrebačkom. Također ima i problema sa sjenama.

Ugl - remek djelo mašte, dizajnera, scenarista? Da. Programera - paa, nije loše, ali nije ni tako bajno. I to mislim na razdoblje kada je igra izašla, ne danas. Jer imala je neke početničke greške kakve nisu neki konkurenti u to vrijeme. No da, to je mislim to....

Laku noć :piva:

Ti si loša osoba. Al onako, baš loša. Zla možda čak.
Isusa ti, pa glavna fora HL serijala JE SKRIPTIRANOST. Nikad nisu hvalili otvorenost jer je to najlinearnija igra ikad. Jebemu, ko da kazes da jabuka ima okus jabuke. Al da, zbog toga boguje.
Nisu se dicili vodom. HL jedan ima mozda pola litre vode jebemu. Sjene nema.


Pričao sma za HL2

Re: Najbolje igre ikad, po žanrovima (pozor: subjektivno)
« Odgovori #32 : 21. Prosinac, 2008., 13:16 »
ne znam zakaj nisi stavio Company of Heroes pod RTS jer to JE najbolja strategija ikad. zato ga stavi. odma sada, odma.  :syzygy:
i pod RTS također "Earth 2150". prvi u koji je imao opciju slaganja vlastitih jedinica.

i ne znam pod koji to žanr spada ali Wormsi su jedna od jačih igri. svi osim onih 3D wormsa.
+1
Ubiše nas bre vručina.

*

Dodo

  • ****
  • 1698
Re: Najbolje igre ikad, po žanrovima (pozor: subjektivno)
« Odgovori #33 : 21. Prosinac, 2008., 13:18 »
TBS

Heroes of Might & Magic 2, 3 & 5

*

Facaa

  • ******
  • 4455
  • Full of Stars
    • www.shuma.org
Re: Najbolje igre ikad, po žanrovima (pozor: subjektivno)
« Odgovori #34 : 21. Prosinac, 2008., 13:32 »

Pričao sma za HL2

Trebam čitat misli ili?
Ajd, isto ti vrijedi za 2, s tim da sjene boguju u HL2EP2. I voda je odlicna. Picajzlo.
I'm teaching myself to live without sleeping cause i don't trust my dreams.

*

Armor

  • ******
  • 4195
Re: Najbolje igre ikad, po žanrovima (pozor: subjektivno)
« Odgovori #35 : 21. Prosinac, 2008., 13:41 »
TBS

Heroes of Might & Magic 2, 3 & 5

To, još neko ko zna cijeniti pravu strategiju :piva:
"Born with less, but you still precious.

You gotta be able to smile through all this bullshit."

*

Blaster32

  • ******
  • 6492
  • RIP HRVY ;(
Re: Najbolje igre ikad, po žanrovima (pozor: subjektivno)
« Odgovori #36 : 21. Prosinac, 2008., 14:07 »
RTS

Stronghold
Anno 1503

FPS

Medal of Honor: Allied Assault (iskrcavanjeeeeeeeeeeee)  :b_dodo:

AVANTURA

Syberia
Psychonauts (avantura/platforma, neznam ni sam)

SIM

Il2 Sturmovik (jedna od najboljih letackih simulacija)



i..


Sid Meirer's Pirates - to neznam kam bih stavio  :solidus:
Ja sam s godinama shvatio da postoje samo dva ukusa. Moj. I pogrešan. -  Weky
Moji djecacki snovi jesu moj zivot. Nikad ne radim i puno jebem. -  Rider on the Storm
Da za 18. rođendan dobijem strip od svog dečka mislim da bi si na rođendanskom tulumu našla nekog crnca da me pred njim brutalno izjebe. jebem te mrtvog. - Beaver Hunter

*

Dragster

  • ******
  • 7719
  • OKO SOKOLOVO xD
Re: Najbolje igre ikad, po žanrovima (pozor: subjektivno)
« Odgovori #37 : 21. Prosinac, 2008., 14:18 »
i pod RTS također "Earth 2150". prvi u koji je imao opciju slaganja vlastitih jedinica.

nije lawl, impossible creatures je prvi. Ali earth 2150 owna iz drugih razloga  :syzygy:

Negooo, topic starter je rekao kako je Half Life remek djelo programera ili nešto slično. E pa s time se ne bih složio.

Prijatelju! Tu si već mogao i stati jer ti i u samom topicu piše pozor: subjektivno. To je li HL2 remek djelo ili nije, ne ulazim u to, jer sam ja svoje mišljenje dao  :thumbs: I kanite se takvih postova jer nema smisla, tu se ne bi trebalo ništa komentirati
« Zadnja izmjena: 21. Prosinac, 2008., 14:21 Dragster »


"There is great strength in numbers, but there is great power in one, for the strength of the will of one may gather numbers to it. There is strength not only in *knowing* the self, but *knowing* how to bring it forth in others."

tl;dr pušite mi kurac xD

*

Shimmy

  • ***
  • 894
  • konjsko drvo
Re: Najbolje igre ikad, po žanrovima (pozor: subjektivno)
« Odgovori #38 : 21. Prosinac, 2008., 14:26 »
@Facaa - opet, nisma spominjao epizode, smao čisti HL2 :syzygy:

Enivej, da dodam još igara na listu, a radi ljepšeg pregleda, stavit ću i one koje sam naveo. Dakle, moja lista je ovakva (više-manje koliko se mogu sjetit):

RPG:
-Gothic serijal - daleko najbolji RPG serijal ako se mene pita, ikad na PC-u. Što god druge igre (RPG-i) govorile o slobodi (tj njeni proizvođači), to smao Gothic ima u toj mjeri da doista igraču ne pada na pamet "a zašto ne bih mogao ovo...". Ugl, RPG u kojem zatučeš vuka, pa mu onda odereš krzno i od njega si napraviš "kaput" te uzmeš njegovo meso, i lagano ispečeš na vatrici usput svirajući gitaru i provocirajući rendom ekipu usput koju onda na kraju zatučeš, i za kraj dobrog dana odeš do kurve, te poslije seksa se malo još napušiš te ispiješ rakije i mamuran odeš kući....hmmm, to je igretina! :thumbs:. Napomena - Trojka ne rula toliko koliko 1 i 2, iako da je loš, nije, daaaaleko od toga, jedino ima milion bugova, koji su većinom ispravljeni sa Community Patchem 1.6
-Diablo serijal - najjači Hack&Slash RPG ikad, te uzor po kojem su ostali nastajali. Nijedna igra ikad mi nije pružila toliku želju/potrebu/opsjednutost za lootanjem kao on. Eh...treba skupiti cijeli set....

RTS:
-Starcraft - sve riječi su suvišne. Igra koja postane nacionalni sport... =D> =D> =D>. Dan danas ga zaigram, a počeo još devedesetosme :ave:
-Ground Control II - Da nema Starcrafta, ovo bi mi bio najjači RTS ikad, ali eto, mora se zadovoljit drugim mjestom

TPS:
-Jedi Knight 2:Jedi Outcast - također jedna od prvih igara koje sam zaigrao na svom piceku, ali bez obzira na to, jedna od najboljih. I zato što sam Star Wars fanatik, ali i zato što je igra jednostavno nenadjebivo dobra!!! ČEKAM ČETVRTI DIO PI..E u LUCASU!!!!!!! (Trojka tj Jedi Academy isto jako dobra, ali slabije nego prethodnik)
-Max Payne 1 i 2 - ajooooooj, eto još jedne. Sa Jedi Outcastom i Unrealom 2, mislim da je to među prve 3 igre koje sma prošao na PC-u (svom), te vrijedi potpuno isti komentar kao za igru iznad. Pa i ovo za nastavak. Možda je bio ćal i bolji, ali jedinica mi je u srcu više :syzygy:
-Bloodrayne - PRVI DIO ISKLJUČIVO. Remek djelo TPS-a + presexy glavni lik. OK, palim se na vampirice, crnu kožu, crvenu kosu i općenito goth look, ali svejedno, igra je lupala guzicu, no ono što su napravili s nastavkom je neoprostivo. Grafika je bila bolja, Rayne još više sexy, ali igra je jednostavno sisala  :b_kita:
-Giants Citizen Kabuto - odigrao ju na PS-u (nažalost, jer nedavno sam ju po prvi put instalirao na PC-u, i owna mnogo više), ali pošto se pjavljuje i na piceku, stavit ću ju ovdje. NEPONOVLJIVO REMEK DJELO. Drago mi je da nema nastavka koji bi sve ujebao, i tko ga traži je šonja
-Gears of War - OK, originalno X360 igra, ali toliko dobra da ću ju imenovati PC igrom, baš me briga.
-The Suffering - još jedno iznenađenje, veliko, da. Atmosfera neponovljiva. IGRATI!

FPS:
-Unreal 2:The Awakening - možda ne ćak i baš najnajbolji, ali mi je u posebnom sjećanju kao prvi FPS koji sam prošao na svom prvom PC-u. Sa njim je počelo moje žešče PC igranje. Prije njega igrao Quake 2, ali sma ga ipak završio na PS-u. Na PC-u igrao samo LAN MP u igraoni, te još igrao Quake 1, Blood 2, Đuku 3D, i još mnoge, ali nažalost, smao kod frendova ili u igraoni te nisma završio da bih mogao sud donositi. Šteta, jer mislim da bi neki završili na listi. No bez obzira na subjektivnost u vezi Unreala 2, radilo se o igri jako dobre priče, tada fenomenalne grafike, koja je i dan danas solidna, tj ne izgleda baš loše, te nenadjebive atmosfere - pogotovo onaj jedan od zadnjih levela (mislim da je predzadnji bio) na Drakk planetu. Mislim da su baš od tamo autori Crysisa našli inspiraciju za njihov Core level.
-Chaser - jedno jako ugodno iznenađenje. Nabavio ga pročitavši recenziju u PC PLayu, u broju gdje je bila i reca Gothica 2, za koji sam tada prvi put čuo, te kako sam vidio da je njih poprilično (ugodno) iznenadio, a vidio isto da je bio isti izdavač ako onaj Gothica koji mi se instant svidio nakon pročitane recenzije, eto, nabavio ga, i dan danas ga pamtim kao jednog od najboljih
-Red Faction - mislim da ne treba ništa posebno reći. Svi znaju za njega, a tko ne zna, mora saznati. Dvojka ne tako dobra, iako se dala odigrat.
-Far Cry - totalno me osovjio još sa prvim demom koji sma igrao sa frendom kad mi ga je donio za staru godinu 2003. mislim. Meni osobno najbolji od 3 velikana tog doba - Doom3 I HL2 još. Nije da su ovi drugi bili lši, dapače, ali Far Cry je bio slobodniji, ljepšeg i daleko većeg okoliša, a meni osobno i grafički najimpresivniji. O tome znam da su se vodile rasprave koji najbolje izgleda, ali eto, meni je to bio Far Cry
-Half-Life prvi - šteta, odigrao sma ga tek prije godinu dana, sa sivm ekspanzijama, i nije mi bio među najboljima, ali opet je ostavio takav dojam da mislim da bi bio, ako ne i najbolji, da sma ga odigrao kada je izašao
-Star Wars Republic Commando - kao što rekoh, Star Wars fan(atik) :syzygy:
-Serious Sam 2 - najbolja igra svoje vrste. Daaaaa, vama svima je Secon Encounter bolji, ali moje subjektivno mišljenje je da nije. Eto. Second Encounter nema slovensku narodnu glazbu kao temu za nivo \:D/
-Chronicles of Riddick: Escape From Butcher Bay - možda i najbolja igra "po filmu" iako zapravo i nije to, ali eto, jaaako je dobra, sa jednim od najjačih menija ikad. Igdje!
-Prey - meni osobno najbolja igra na Doom 3 engineu, a i šire. Atmosfera me pomalo podsjećala na prvi Half Life, pomalo na Aliena, pomalo na Tommyknockers, pomalo na...da, sve sjajno, divno i strašno :syzygy:

Vožnja:
-GRID - neke stvari su bile bolje nego u TOCA serijalu, neke lošije, ali kako god se okrene, igra je čisti adrenalin, i meni osobno najbliže doživljaju utrkivanja što sam doživio. Sony-ev GT mi je i dalje najbolja "vožnja", ali GRID je najbolja utrka.
-NFS Hot Pursuit 2 - posljednji veliki NFS :b_wildy:
-NFS Most Wanted - najbolji od Underground+ ere. Vratio mi je nadu u NFS serijal, da bi godinu dana kasnije EA opet zajebao sve. I tako sjebavao do danas, a vjerojatno i ubuduće. Nakon Most Wanteda, NFS je definitivno propao...
-DIRT - tek ga igram, i iako mi nije najbolja rally simulacija, vidim da će biti najbolja na PC-u. =D>

Horror:
-Silent Hill 3 - jedan jedini. Oke, i dvojka je bila genijalna, no nju sam igrao na PS2, a i trojka mi ima ono nešto ipak što mi ga čini najboljim SH-om u serijalu. I najstaršnijim, da. Četvorka je bila teški krep, i ono, Silent Hill u kojem sam se možda 2, 3 puta scimao, a osjećaj jeze je bio prisutan smao kod "predstavljanja" nekoliko novih protivnika??? :geek: Lejm. Iako bebe sijamski blizanci su ownale

Avanture:
-Grim Fandango - još jedna igra za koju mi je drago da nema nastavka. Jednostavno genijalno!
-Sanitarium - pogledaj gore
-Fahrenheit (ili Indigo Prophecy) - najbolja avantura novije proizvodnje (zasad - vidjet ćemo Heavy Rain, iako, izgleda da neće na PC pa onda ni ne treba spominjati ovdje)

Ostalo:
-GTA Vice City - Take this broooken wiiiings.... I ne, nije Tupac :thumbs:
-HMM 3 - komentar suvišan

Eto. Mislim da je to to, ako sam nešto zaboravio, jebiga.

Jedna napomena samo:
Sve igre koje sam naveo sma isključivo završio, dakle ne samo igrao, inače bi ih bilo još puno, puno, ali eto, odlučio sam staviti smao one o kojima mogu dati potpuni sud.

Živjeli! :piva:
« Zadnja izmjena: 21. Prosinac, 2008., 14:31 Shimmy »

*

konjina

  • ****
  • 1168
Re: Najbolje igre ikad, po žanrovima (pozor: subjektivno)
« Odgovori #39 : 21. Prosinac, 2008., 14:47 »
i pod RTS također "Earth 2150". prvi u koji je imao opciju slaganja vlastitih jedinica.
nije lawl, impossible creatures je prvi. Ali earth 2150 owna iz drugih razloga  :syzygy:

Earth 2150 je starija igra od impossible creatures  :winknkiss:

Re: Najbolje igre ikad, po žanrovima (pozor: subjektivno)
« Odgovori #40 : 21. Prosinac, 2008., 14:55 »
Resident Evil  :b_wildy:
Ubiše nas bre vručina.

*

Dragster

  • ******
  • 7719
  • OKO SOKOLOVO xD
Re: Najbolje igre ikad, po žanrovima (pozor: subjektivno)
« Odgovori #41 : 21. Prosinac, 2008., 15:03 »
i pod RTS također "Earth 2150". prvi u koji je imao opciju slaganja vlastitih jedinica.
nije lawl, impossible creatures je prvi. Ali earth 2150 owna iz drugih razloga  :syzygy:

Earth 2150 je starija igra od impossible creatures  :winknkiss:

lawl  :b_ae:

istina. priznajem self own.

Loky, budi određeniji, sigurno te nije baš svaki resident evil ostavio zapanjenim?


"There is great strength in numbers, but there is great power in one, for the strength of the will of one may gather numbers to it. There is strength not only in *knowing* the self, but *knowing* how to bring it forth in others."

tl;dr pušite mi kurac xD

Re: Najbolje igre ikad, po žanrovima (pozor: subjektivno)
« Odgovori #42 : 21. Prosinac, 2008., 15:06 »
Je  :b_wildy:
Ali evo, pošto pričamo o PCu, neka bude 4  :b_wildy:
@Shimmy
Citat:
-Prey - meni osobno najbolja igra na Doom 3 engineu, a i šire. Atmosfera me pomalo podsjećala na prvi Half Life, pomalo na Aliena, pomalo na Tommyknockers, pomalo na...da, sve sjajno, divno i strašno :syzygy:
Odvratno  :b_wildy:
Trebalo bi negdje i audiosurf svrstati jer... Ugl, trebalo bi...
« Zadnja izmjena: 21. Prosinac, 2008., 15:08 Loky1862 »
Ubiše nas bre vručina.

*

Seengeer

  • ******
  • 4945
  • ︻デ═一 not srs
Re: Najbolje igre ikad, po žanrovima (pozor: subjektivno)
« Odgovori #43 : 21. Prosinac, 2008., 16:19 »
Team Fortress 2, World in Conflict, Crysis, Far Cry, The Suffering, Fahrenheit, GTA: SA, Commandos: Behind Enemy Lines, Crash Bandicoot 2
, Prince of Persia serijal...

Ima još toga definitivno, al' se trenutno ne mogu sjetit.

*

Shimmy

  • ***
  • 894
  • konjsko drvo
Re: Najbolje igre ikad, po žanrovima (pozor: subjektivno)
« Odgovori #44 : 21. Prosinac, 2008., 16:26 »
Ali vi i dalje nabrajate uporno konzolaške igre :tired:

@Loky - ili i ti činiš isto, ili činiš glupost ako stavljaš na popis PC verziju bilokojeg RE-a jer su sakate. A pogotovo četvorka. To je kriminalno na šta to (ne) liči na PC-u. Ali srećom, po onome što Capcom u zadnje vrijeme radi, tj od odvratnih konverzija (RE4, DMC 3, Onimusha...) je počeo raditi genijalne (Lost Planet, DMC4...), RE5 kad dođe bi mogao ispasti kul, tj ono što RE4 na PC-u nije...

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9