HCL.hr forum

Gaming => Gaming kultura => Autor teme: Overdeath - 02. Siječanj, 2011., 11:02

Naslov: Online kupovina igara - upiti i savjeti
Autor: Overdeath - 02. Siječanj, 2011., 11:02
S obzirom da su cijene originala danas u vrijeme akcija pretjerano smiješne (iznimno kvalitetan naslov za po 6-7 eura) i skidanje igara sa torrenta je postalo naporno i dosadno, napisat ću mali tutorijal o tome što vam treba za online kupnju, odnosno kako kupovati na internetu.

Online distribucija igara je dosegla veliku popularnost zbog brzine isporuke i jednostavnosti.

Postoji puno servisa za online kupnju fizičkih igara, ali i za digitalnu distribuciju igara online, pa evo nekoliko takvih:

STEAM - Pouzdan i najpoznatiji, najsigurnij servis za online isporuku igara (digitalne kopije za download). Vlasnik servisa je Valve, inače developeri Half Life serijala, Team Fortressa i drugih. Da ne spamam, detaljan opis sve pronađite u temi o Steamu (http://www.hcl.hr/forum/gaming-kultura/steam-pitanja-i-odgovori/).

ORIGIN - Electronic Artsov servis za digitalnu distribuciju igara - sve popularniji u posljednje vrijeme. Nema samo EA-ove igre u ponudi, već i sve više igara drugih proizvođača. Također vrlo pouzdan, ista shema kao Steam - naručiš, platiš i počneš skidat igru. Samo su cijene nekad malo više nego biste očekivali.

UPLAY - kao Origin i Steam, samo za Ubisoftove igre.

GAME.CO.UK - Britanski servis kod kojeg plaćate karticom, a oni nakon toga šalju igre poštom (fizičke igre, u kutiji). U svojoj ponudi imaju dosta širok izbor igara za svaku platformu (PC, XBOX 360, PS3, PS4, XBO, Wii U), i cijena igara je uglavnom i više nego dobra.

Postupak kupovine svodi se na odabir željene igre te klikom na gumb za kupnju unosimo potrebne podatke. Bitna napomena, za kartice je najbolje posjedovati devizni račun u funtama zajedno sa VISA ili MasterCard karticom. U nekim slučajevima prolazi i tekući račun (VISA - Raiffasien, ErsteBank), ali da budete sigurni radije potražite devizni račun, ili kreditnu karticu.

Nakon narudžbe, ako je sve u redu sa vašom bankom i imate dovoljnu količinu novaca na računu, trebali biste na mail dobiti potvrdu obavljenog plaćanja. Poštarina za naše prostore iznosi 2,94 funte na ukupan iznos igre. Poštarina se ne mijenja neovisno o broju naručenih igara.
 
Isporuka igara najviše ovisi o pošti. Obično stigne do 2, maksimalno 3 tjedna. Vaša igra stiže zapakirana u boxed izdanju. U slučaju da vaša igra npr. nikad ne stigne - Imate se pravo žaliti i poslat će vam novu igru, ali vaša adresa ide na blacklistu okarakterizirana kao neispravna adresa. (update: lipanj, 2014 - ova politika se možda promijenila do sada)

DVD.CO.UK - Uglavnom isti servis kao game.co.uk, samo je malo lošije web organiziran, te su cijene tu i tamo jeftnije koju kunu. Osim igara, prodaju još i glazbene cd-ove, i filmove i sl. Poprilično pouzdan servis. UPDATE: Sada je to base.com.

SHOPTO.NET - Još jedna trgovina boxed izdanjima igara iz UK. Isto na iznimno dobrom glasu, podržavaju sve moderne načine plaćanja i dostavljaju na kućnu adresu u roku 2 tjedna. Vrlo dobra ponuda (imaju sve što biste očekivali) i ponekad iznimno dobre cijene. Pogotovo nedjeljom kada imaju tzv. Cyber Sunday popuste na niz igara za razne platforme - pa tako za 4-5 funti možete ugrabiti neke dobre, malo starije igre.

ZAVVI.COM - i još jedna britanska trgovina boxed izdanjima. Isto na dobrom glasu, isto dostavljaju u roku tjedan-dva, isti načini plaćanja isto vrlo dobra ponuda s povremenim popustima na dobre igre.

G2PLAY.NET - Pouzdan servis koji samo online isporučuje CD-Key od određene igre. Podržava plaćanje preko PayPal-a, te isporuka keya (nakon uplate) se obično vrši unutar 10-15 minuta, a nekad i prije. Naruđžba je jednostavna - ulogirajte se u svoj korisnički račun, dodajte u košaricu igru(e), i krenite na postupak plaćanja. I ovdje vrijedi isto pravilo - VISA/MasterCard, ili PayPal. Nakon plaćanja, na uneseni e-mail u obrascu biste trebali dobiti key kojeg kasnije unosite u igru (poneke i u steam da aktivirate igru).

Što se tiče cijena, uglavnom su osjetno jeftiniji od Steama, a ponekad i od game.co.uk, a isporuka je pouzdana i brza. Ukoliko postoje i nesuglasice u vezi neispravno poslanog keya, support će vam dati novi key. Uglavnom tople preporuke - Jedina mana je što izbor igara nije bog zna kakav, ali tu su sve popularne igre na listi.

MALO O KARTICAMA I PAYPALU

Za plaćanje svega ovoga možda je i najpouzdanije koristiti PayPal. PayPal je servis za plaćanje preko interneta. Stvar je jednostavna - kada napravite odgovarajuću karticu u banci, napravite račun na paypal.net te registrirate svoju karticu na svoj account. Nakon toga Paypal skida neku siću s računa kako bi provjerio dali je sve u redu s bankon što se tiče transakcija. Nakon toga vraća vam novac na račun, a vi dobivate u banku određeni kod koji trebate unjeti u svoj račun na Paypalu. Otiđite do banke, upitajte tetu, i ona će vam dati kod koji unesite - I viola! Vaš PayPal račun je spreman za uporabu. Taj kod možete i bez posjeta banci provjeriti ako imate internet bankarstvo.

Kupovati možete i prije nego što potvrdite svoju karticu, ali tada imate limit od 100$. Prilikom pravljenja računa na PayPalu trebate unijeti isto ime i prezime kao i na kartici.
Prednosti Paypala su što na svim mjestima koje podržavaju plaćanje preko istog servisa ne trebate unositi dosadne brojeve kartice i CWC brojeve, već se samo ulogirate u svoj korisnički račun PayPala i obavite plaćanje. PayPal, inače, podržava i primanje novaca na račun - pa nekome samo javite svoju e-mail adresu asociranu uz PayPal račun i on vam može prebaciti novac na vaš račun putem svog PayPala. Taj novac se onda s vašeg PayPal računa besplatno prebaci na vaš devizni/tekući račun početkom narednog mjeseca - ili ga možete instantno prebaciti na bankovni račun za određenu proviziju koja ide PayPalu.

Za otvaranje računa na PayPal-u potrebno je imati najmanje tekući račun sa VISA karticom ili devizni račun. Preporučamo devizni račun, jer vaša banka onda ima uvid u sve obavljene transakcije pa možete kasnije tražiti kompletan uvid u transakcije. Dakle, VISA Electron (u nekim bankama ide i MasterCard) i tekući/devizni i trk na PayPal.

PayPal ima svoj tečaj po kome vrši transakcije i obično uzima manju proviziju ovisno o veličini transakcije. PayPal nije ovisan o valuti - recimo, ako želite kupiti nešto u funtama, a na vašem računu su kune/euri, on će automatski obaviti konverziju i izvršiti transakciju.

Što se tiče domaćih radnji, poput enabava, base host i sl. - Njih nikako ne preporučam. Prvo, zato što varaju državu neplaćanjem PDV-a (otud i niže cijene i svaki čas će ih zatvoriti nekakva inspekcija), pa do pretjerane naplate usluge, pa do upitne pouzdanosti - radije si napravite karticu i kupujte sami bez straha, provizije i čekanja na isporuku.

Za izradu kartice nema nikakvih prepreka - Osim što naravno morate imati barem 18 godina, osobnu iskaznicu i potvrdu o prebivalištu. Informirajte se o tome u svojoj banci. Kartica se obično čeka do 2 tjedna, nakon čega može početi šoping ludilo.

Eto, nadam se da je bilo nekome korisno :piva:

Dobre ponude i vrijeme za pravu kupovinu pratite u ovoj temi (http://www.hcl.hr/forum/index.php?topic=11498.0).
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: Armor - 02. Siječanj, 2011., 11:13
GG za topic, ubaci u prvi post jos i link na one "dobre ponude", a po mogucnosti malo izdvoji kartice koje "pale" (da budu bolje vidljive, a ne unutar teksta jel), jer to vecinom ljude muci  :piva:
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: Ementaler - 02. Siječanj, 2011., 11:37
Fino Overdeath, trebamo više takvih topica :hug Zasluženi sticky
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: pewpew - 07. Siječanj, 2011., 11:23
Igre nisu podložne carinjenu, jedino postoji mogućnost da naplate porez, ali još nisam čuo za ikoga ko je za igru imao ikakve dodatne troškove.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: Overdeath - 07. Siječanj, 2011., 13:04
Igre nisu podložne carinjenu, jedino postoji mogućnost da naplate porez, ali još nisam čuo za ikoga ko je za igru imao ikakve dodatne troškove.
Vidiš ja jesam. Pošiljke iznad 160 kuna jesu podložne carinjenju, ali neznači da će ih cariniti. Nekima je više puta došlo bez dodatnih troškvoa, a nekima su opako naplatili.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: Garamel - 19. Siječanj, 2011., 17:31
Zato je najbolje igre uzimati preko Steam-a. Nista dodatno ne uzima, samo skines :D
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: neRo4 - 22. Siječanj, 2012., 16:16
Dakle zelia bi od tu uzet igru,pa me zanima koliko bi me dosal postarina za koliko bi mi dosla igra itd...

Ako je igra 5 funti koliko bi me to doslo s postarinom
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: snowblind - 22. Siječanj, 2012., 16:19
Mislim da je kod njih poštarina manje od 3 funte, kada kupuješ pisati će ti točno.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: KasperskyKasa - 21. Veljača, 2012., 15:17
Sve igre koje kupim kupim preko steama,origina i drugih digitalnih servisa. Nisam fan box izdanja
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: MrMagarac - 21. Veljača, 2012., 18:00
U covjece! Na g2play.net -u MW 3 i BF3 su 128 kuna...jel to nes fejk il fakat tak jeftino? Ak nije..covjece, pa to je pre odlicno =)
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: Player38 - 01. Ožujak, 2012., 20:23
Želio bi pohvaliti web trgovinu cdkljucevi.com (http://cdkljucevi.com). Ne dugo nazad sam kod njih kupio cd-key za steamov CSS. Jako su jednostavni, platijo sam jim preko hub-a na pošti (vidijo sam da podupiru i Paypal) i idući dan sam već na E-mail dobio potpuno uredan cd-key. Čak sam dobijo cca. 30kn popusta, sa tim da sam kod izpunjavanja podataka o kupnji upisao i lozinku za popust "welcomehr". Tako da su meni bili super, prijatni i brzi.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: mokrEE - 02. Ožujak, 2012., 01:26
ispricavam se, ali moram spomenuti jedan link koji se cijenom namece kao najbolja opcija za nas sirotinju sa brdovitog balkana : ))

http://steel-servers.com/ (http://steel-servers.com/)

osobno sam kupio jedan key nedavno, dosao sljedeci dan, sve uredno. od prijatelja sam cuo za navedeni site, on je nesto vise toga uzimao i kaze nikada problemi. eto, moja preporuka.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: Player38 - 02. Ožujak, 2012., 21:22
ispricavam se, ali moram spomenuti jedan link koji se cijenom namece kao najbolja opcija za nas sirotinju sa brdovitog balkana : ))

http://steel-servers.com/ (http://steel-servers.com/)

osobno sam kupio jedan key nedavno, dosao sljedeci dan, sve uredno. od prijatelja sam cuo za navedeni site, on je nesto vise toga uzimao i kaze nikada problemi. eto, moja preporuka.

Moram reći da je ipak cdkljucevi.com jeftiniji. Recimo ako uzmem za primjer igru Battlefield 3: "Back to Karkand" Expansion Pack je kod Steel-servers 139kn a kod cdkljucevi 132kn (-30kn ako upišeš bon "welcomehr"), tj 102kn.

Tu je dokaz:

CDključevi: http://cdkey.si/product/battlefield-3-back-to-karkand-expansion-pack-dlc/game_id=674/lang=hr (http://cdkey.si/product/battlefield-3-back-to-karkand-expansion-pack-dlc/game_id=674/lang=hr)
SS: http://steel-servers.com/battlefield-keys.html (http://steel-servers.com/battlefield-keys.html)
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: Yuri - 02. Ožujak, 2012., 21:33
Back to Karkand je expansion pack, ne cijela igra. 102 kn je za to previse, kako god gledao.  :wildboy:
Uzmes BF3 Limited Edition, u kojem je Karkand ukljucen i gg.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: Player38 - 03. Ožujak, 2012., 11:39
Dobro onda uzmimo igru Starcraft 2 EU Wings of Liberty, koja je bez dodataka. Kod SS je 299kn, kod CDkljucevi 295kn (-30kn = 265kn). Moram reći da ima SS jako malu ponudu za razliku od cdkljucevi.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: steelservers - 06. Ožujak, 2012., 17:59
Samo da nadopunim Playera....

Ipak je najkorektnije uzeti igre koje se najviše igraju i prodaju kod nas.
               SS          cdkeys.si

CoD4    -75kn   - 128kn
CoD2    -65kn   - 88kn
CoDMW3    -120kn    - 340kn
Battlefield3 - 125kn   - 264kn
 :piva:

Razlika između ruskog i Multi je skoro nikakva jer se u par minuta igra aktivira ili prebaci na eng. jezik.  ;)
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: redhillunited - 06. Ožujak, 2012., 23:41
Vidim da na G2PLAY.net mi iz Hrvatske imamo mogućnost plačanje preko banke, pa me zanima jer nemam ni kreditnu karticu ni onu deviznu. Uplatim preko banke na njihov račun i to je to ili ću morati malo više uplatiti?
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: steelservers - 06. Ožujak, 2012., 23:47
Morat ćeš platiti poprilično više, neisplativo. Stvar je u tome što je račun u stranoj državi i banka naplaćuje jako veliku proviziju.
Ako ti treba nešto kupiti javi se na PM mogu ti pomoći putem kartice.

Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: redhillunited - 07. Ožujak, 2012., 08:39
Thanks na ponudi, ako bude sta javim ti se
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: Car:) - 01. Lipanj, 2012., 15:49
Evo jedno pitanje,je li kupovina preko gmc-a sto posto sigurna?
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: snowblind - 01. Lipanj, 2012., 23:19
Sigurna je.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: Car:) - 02. Lipanj, 2012., 00:46
Hvala na odgovoru =D>
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: manfromshadow - 05. Lipanj, 2012., 17:34
Evo da pitam i ovdje. Znači želim kupit Battlefield 3 Premium preko Origina i sad me zanima mogu li to sa kunama ili na kartici moraju biti eurići/dolari???
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: manfromshadow - 06. Lipanj, 2012., 15:02
Evo da pitam i ovdje. Znači želim kupit Battlefield 3 Premium preko Origina i sad me zanima mogu li to sa kunama ili na kartici moraju biti eurići/dolari???
Plizzz help!
Uzima li se srednji tečaj ili?
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: manfromshadow - 07. Lipanj, 2012., 21:12
Kupio. Nema veze. Hvala ni na čemu.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: ljubas98 - 05. Kolovoz, 2012., 01:57
To care, puno si mi pomogo !!! :thumbs: :thumbs:
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: des3iny - 05. Kolovoz, 2012., 09:18
E ovak, kad kupujete preko neta a imate samo karticu sa kunama vi praktički kupujete stranu valutu i koristite ju za plaćanje toga što želite kupiti. Tako da se gleda prodajni tečaj (jer banka vama prodaje valutu) i najvjerojatnije se koristi opcija "za devize" ali nisam 100% siguran u to.

S druge strane, kad kupujete preko paypala on ima svoj interni tečaj i automatski ga pretvori u kune (odmah možete vidjeti koliko će te platiti). Tu naime postoji mali problem jer paypal radi dosta veliku razliku kad se radi konverzija iz eura pa bi ste bolje prošli ako bi stvari u eurima kupovali direktno preko kartice. stvari u dolarima su koliko toliko ok dok su na svim ostalim valutama dosta lošiji tečajevi.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: redhillunited - 13. Rujan, 2012., 18:27
nema veze s online kupovinom, ali me zanmina kada uplatim novac preko poste sutra ujutro kada ce doci ovima u zabi da je uplaceno?
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: snowblind - 13. Rujan, 2012., 19:23
Idući dan bi trebalo.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: LRusso465 - 15. Rujan, 2012., 13:43
Evo npr. kupujem preko GAME.CO.UK i igra kosta £50 i na kraju sa postarinom i carinom i svim koliko bi me doslo? ako je neko narucivao preko toga mozda bi mi mogao odgovoriti?
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: snowblind - 15. Rujan, 2012., 15:16
Poštarina ti piše kada kupuješ igru koliko košta. Ako te ocarine, na cijenu igre ti ide još 25% PDV. Barem mislim da je 25%.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: kruxzhlajfa - 15. Rujan, 2012., 22:20
Jel ima tko što za reć za kupovinu preko ShopTo.net?!
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: snowblind - 15. Rujan, 2012., 22:25
Brat preko njih uzeo GT5 kad je izlazio, sve uredno stiglo bez problema.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: kruxzhlajfa - 15. Rujan, 2012., 22:31
Nešto me sad zanima. Kod kupnje neke igre općenito online, ne mora bit u ShopTo.net, koliko se može vjerovati slici igre. Jer nikako ne podnosim one platinum verzije igrara za PS3 pa to pokušavam izbjeći?
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: snowblind - 15. Rujan, 2012., 22:32
Ako je na slici platinum, onda ćeš takvu verziju dobiti ako kupiš.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: kruxzhlajfa - 15. Rujan, 2012., 22:32
Znači ako nije u pravilu nebi trebalo bit?
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: snowblind - 15. Rujan, 2012., 22:33
Da, platinum verzije su ti inače jeftinije.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: kruxzhlajfa - 15. Rujan, 2012., 22:36
Znam al mi se nikako ne sviđaju pakiranja  :wildboy: Pogotovo ne za nešto zakon ko Assassin's Creed. Hvala  :thumbs:
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: snowblind - 15. Rujan, 2012., 22:41
Pa kažem ti, pregledaj malo oglasnike po forumima, možda i nađeš normalno pakiranje po niskoj cijeni.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: kruxzhlajfa - 15. Rujan, 2012., 22:43
Budem, već sam pogledal na njuškalu malo pa ćemo vidit. Hvala!  :thumbs:
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: redhillunited - 18. Rujan, 2012., 23:56
Ima li negdje ili ako netko zeli da napravi popis Hrvatskih trgovina u kojima se mogu kupovati igre (boxed verzija)?
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: kruxzhlajfa - 19. Rujan, 2012., 00:11
Jel zna netko kako mogu otkazati prednarudžbu u GMC-u?!
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: redhillunited - 19. Rujan, 2012., 00:28
Jednostavno im posalji email i pitaj ih
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: kruxzhlajfa - 19. Rujan, 2012., 00:30
Ma tak sam i mislil sam zadnji put mi se nisu javili. Nadam se da hoće ovaj put
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: kruxzhlajfa - 24. Rujan, 2012., 15:27
Koja od sljedećih webshopa je najbolja, najsigurnija i najbrža: Infomark, GMC i Svijet Igara?!
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: redhillunited - 24. Rujan, 2012., 15:55
Infomark, em sto su jeftini, em je dostava besplatna.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: kruxzhlajfa - 24. Rujan, 2012., 16:03
Jel brzo dostavljaju?
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: snowblind - 24. Rujan, 2012., 16:48
Dva frenda su od njih naručili LE Diablo 3 i sve je stiglo na vrijeme. Brat mi je jednom od GMC naručivao i isto je sve prošlo ok iako sam čitao da su se neki ljudi žalili na njih. Za Svijet Igara nemam pojma, nisam od njih nikad ništ uzimao ali isto vjerujem da su pouzdani, da nisu vjerujem da bi se pisalo po forumima. Nego zašto si se baš odlučio na ta tri webshopa?
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: kruxzhlajfa - 24. Rujan, 2012., 17:04
Ma kupujem AC3 Freedom edition i ova tri webshopa ih jedino za sad imaju u prednarudžbi, koliko znam. Pitam jer je u Infomarku i Svijetu Igara cijena nešto jeftinija nego u GMC-u pa da vidim gdje mi je najbolje da naručim. Po vašim odgovorima čini se da budem naručio u infomarku. Hvala  :thumbs:
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: redhillunited - 01. Listopad, 2012., 23:00
nasao sam neki XBOX gamepad na ebay: http://www.ebay.com/itm/Black-Wired-USB-Game-Pad-Controller-For-MICROSOFT-Xbox-360-Slim-PC-Windows-7-/110836285674?pt=Video_Games_Accessories&hash=item19ce5b80ea (http://www.ebay.com/itm/Black-Wired-USB-Game-Pad-Controller-For-MICROSOFT-Xbox-360-Slim-PC-Windows-7-/110836285674?pt=Video_Games_Accessories&hash=item19ce5b80ea)

Posto nisam kupovao prije na ebayu, ja uplatim na njegov racun, on meni posalje besplatno i sta dalje oce carina lupiti sta ili mozda PDV?

EDIT: Nitko nezna objasniti? Ovo mi je vazno, jel dobar oglas odnosno onaj tko prodaje, oce li mi naplatiti PDV, carine ukratko sve objasniti od samog narucivanja pa do dolaska na moju adresu?
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: zvucnjak - 03. Listopad, 2012., 17:04
Uvodnik za online nabavku igara, a ne pominje se GOG.com? C, c, c...   :ne:
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: LRusso465 - 08. Listopad, 2012., 22:35
Na g2play stranici sam vidio ovu stavku:
You get exclusive bonus of 600 Reward Points of the very first purchase your first friend makes

Ovo znači da ako pošaljem nekom prijatelju invite i on se registruje preko tog invitea, onda cu ja dobiti 600 Reward Points-a?

I vec kad sam kod toga. kako kupovati na toj stranici preko tih poena?
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: des3iny - 08. Listopad, 2012., 22:59
very first purchase

Ako se netko registrira preko tebe i onda kupi nešto, onda dobiješ te ekstra bodove.
te bodove koristiš kad ideš kupiti novu igru, možeš odrediti koliko bodova hoćeš iskoristiti za neki popust (500 bodova ti je negdje 2 dolara popusta)
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: Ementaler - 08. Listopad, 2012., 23:06
nasao sam neki XBOX gamepad na ebay: http://www.ebay.com/itm/Black-Wired-USB-Game-Pad-Controller-For-MICROSOFT-Xbox-360-Slim-PC-Windows-7-/110836285674?pt=Video_Games_Accessories&hash=item19ce5b80ea (http://www.ebay.com/itm/Black-Wired-USB-Game-Pad-Controller-For-MICROSOFT-Xbox-360-Slim-PC-Windows-7-/110836285674?pt=Video_Games_Accessories&hash=item19ce5b80ea)

Posto nisam kupovao prije na ebayu, ja uplatim na njegov racun, on meni posalje besplatno i sta dalje oce carina lupiti sta ili mozda PDV?

EDIT: Nitko nezna objasniti? Ovo mi je vazno, jel dobar oglas odnosno onaj tko prodaje, oce li mi naplatiti PDV, carine ukratko sve objasniti od samog narucivanja pa do dolaska na moju adresu?

Jesi ovo skužio u međuvremenu? Jer jednostavno je zapravo - kupiš stvar po "Buy it now" cijeni, platiš paypalom i čekaš. Doći će ti doma ili odmah paket s kontroler (ako si sretniji) ili papir s carine. Ako dođe papir s carine, prvo poštaru moraš platiti 10 kn da ti da taj papir, onda otići na carinu gdje su ti zadržali paket i predočiti im račun (isprintaš s PayPala transakciju kao dokaz), ako je to što si kupio ispod 160kn vrijednosti (a ovo je) po tom računu koji predočiš jednostavno će ti dati taj paket i to je to.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: redhillunited - 09. Listopad, 2012., 00:00
Saznao sam svejedno hvala
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: redhillunited - 18. Listopad, 2012., 18:52
jel mogu ja uplatiti na nečiji devizni račun u kunama i jel ide preko opće uplatnice i koji podaci osim imena i prezimena i sta jos
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: Ementaler - 23. Studeni, 2012., 09:58
jel mogu ja uplatiti na nečiji devizni račun u kunama i jel ide preko opće uplatnice i koji podaci osim imena i prezimena i sta jos

Ako baš moraš, možeš, banka bi to trebala po svom tečaju preračunat i stavit njemu na devizni u kunama. I da, možeš preko opće uplatnice, gdje osim toga što si naveo trebaš ključnu informaciju - broj računa onoga kome uplaćuješ.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: djaka - 28. Ožujak, 2013., 17:29
zanima me vasa iskustva kupovine igra online ili slicno...

naime kupio bi fifu 13 oriđiđi,znaci nova...

pa me sada zanima kako to ide,gdje je to najjeftinije kako se to radi sta kako ??

eto zamolio bi vas za pomoc
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: metalni - 28. Ožujak, 2013., 20:19
Ja kupujem na Steamu- ali čekam da budu akcije i sniženja....
Do sada nisam imao nikakvih problema sa njima i preporučio bih ih svima.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: Mile_Ronhill - 28. Ožujak, 2013., 20:38
Malo me zbunjuje ovaj GTA na Steamu samo GTA IV (http://store.steampowered.com/app/12210/) je 7,49, a Complete Pack (http://store.steampowered.com/sub/18832/?snr=1_4_4__106) isto 7,49. Ako kupim Complete Pack hoću li dobit i GTA 4 ?
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: snowblind - 28. Ožujak, 2013., 20:47
Dobiti ćeš. Piše ti ispod što sve uključuje.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: Mind_killer - 27. Travanj, 2013., 16:01
Ja nikad nisam kupio igru :D
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: Draka - 05. Svibanj, 2013., 12:34
Do skorije sam igre kupovao na g2play.net. Pocevsi od wowa, preko CS-a, itd itd..

Medjutim naidjoh na www.kinguin.net (http://www.kinguin.net) koji je, pa recimo, sabirno mjesto za sve resellere.

U sustini, moze se naci najbolja ponuda svega. Jer razni reselleri tamo stavljaju ponude, pa je i sirok asortiman.

Da vidite o cemu pricam, koliko ima prodavaca: http://www.kinguin.net/catalog/category/view/s/bioshock-infinite-steam-key/id/677/
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: kresoso - 31. Svibanj, 2013., 00:25
Ovdje piše da je Steam pouzdan..U vecini slucajeva jest Steam je pouzdan ali na kraju dana Steam je onaj tko mi je ispraznio racun na neki nacin :mrgreen:
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: Draka - 01. Lipanj, 2013., 01:33
Svakako :)

Steam i ne toliko koliko battle.net ... Dovede do prosjačenja :)
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: Garamel - 01. Lipanj, 2013., 03:03
Steam i Valve manipulisu nasim novcanicima sa onim raznim snizenjima. Mislis sta je dati 10 eura za igru koja je kostala 40 eura? A fazon je sto cemo tu igru igrati samo par sati. Zato ja svaku igru prvo pirat igram i ukoliko vidim da mi se igra svida i da cu jos dosta dosta sati provesti uz nju, onda je kupim.

Sent from my Sony Xperia Play!

Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: Draka - 03. Lipanj, 2013., 02:54
A to svakako. Nijesam lud kupiti igru dok je ne probam. Pa ni robu ne kupuješ  napamet, već je isprobaš.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: onmyway - 06. Lipanj, 2013., 12:33
Pa pogledas malo gameplay, procitas koji forum, nabavis neki lite key ako postoji ili trial, pa ako si jako zadovoljan kupis ju preko steama ako ima kakav popust ili trades s nekim, defitinitivno najbolje ;)
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: malimicek - 06. Lipanj, 2013., 15:01
Naravno da češ je igrat par sati kad si već prije od početka do kraja prošao pirata -.-

Ne razumijem čemu pljuvanje po Steamu. Jesu skupi al dođe i vrijeme kad imaju starije AAA naslove za par eura. Pa čak i novije. A ima puno drugih stranica jeftinijih sa češćim popustima...get games, green man gaming itd..

90% mojih igara na steamu nije kupljeno na steamu samo aktivirano tamo....zujte malo više i uvijek možete proć jeftino, naravno uz dozu strpljenja...
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: onmyway - 07. Lipanj, 2013., 13:23
Ma steam zna biti super s kuponima ili samim trejdanjem... Pogotovo ako imaš kakve dobre iteme iz dote ili tf2... lako tradeati za neku drugu gift igru
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: Lignja8 - 09. Rujan, 2013., 03:42
Pozdrav, kako kupujem novu pilu odlucih se i izaci iz nelegalnih voda. Prvo sto bi svakako htio su fifa13 i nba2k14.
i sad trazim po netu, vidim da ima na amaznu odlicna ponuda
http://www.amazon.com/FIFA-14-Online-Game-Code/dp/B00CMSCWGS/ref=sr_1_5?ie=UTF8&qid=1378686377&sr=8-5&keywords=FIFA+14 (http://www.amazon.com/FIFA-14-Online-Game-Code/dp/B00CMSCWGS/ref=sr_1_5?ie=UTF8&qid=1378686377&sr=8-5&keywords=FIFA+14)

to je samo kod, je li tako i ja si je fino dowloadam (stvarno sam tutlek) ?
buduci da me trazi katricu, zanimaju me vasa iskustva s zaba avenue karticom.
isto tako je li mi ovo pametno preko amazona ili?
hvala na pomoci.

Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: RaZiii - 09. Rujan, 2013., 09:07
Mozda ti je sigurnije cekati dok izade i kupis preko g2playa, on ce sigurno dati popusti, tako sam ja kupio GW2. sve sigurno.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: Lignja8 - 09. Rujan, 2013., 09:40
Ok, a kako placam na g2play-u. isto mi treba kreditna, ili neka od ovih jednokratnih kartica ili?
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: Raptileos - 21. Rujan, 2013., 19:03
Uzeo bi Fifu 14imate neku preporuku di da uzmem ? thxx :kava:
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: Buffic777 - 24. Rujan, 2013., 16:37
Pozdrav, zanima me od ovih naših ili stranih cd key shopova online, koji bi mi vi preporučili jer planiram uzet nba 2k14, a ne znan di bi uzea.

Ima neko iskustva s nekom stranicom stranom možda jer planiram platit kreditnom karticom?

Uzima san fifu prošle godine na jednoj stranici koja je sad ugašena, a ovi mamuti key4game ne odgovaraju na poruku.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: red_queen - 03. Listopad, 2013., 18:23
do sad sam narucivala sa Shopto.net-a i sve je bilo uredno i dosta brzo (mislim da mi je ME3 dosao za nekih 5 dana). inace svaki vikend imaju cyber sunday deals gdje je svaceg moze nac po ok cijeni.
neki dan sam preordala nba 2k14 i javili mi da su ga danas dispachali makar igra sluzbeno u europu izlazi sutra. #win
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: Lionking - 09. Listopad, 2013., 20:57
Ovdje ima dobrih ponuda https://www.g2a.com (https://www.g2a.com)
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: CracK1996 - 28. Studeni, 2013., 22:51
Mislio sam nesto kupiti sa amazona (digital games) ako mi moze neko objasniti kako to ide milslim da li ja dobijem key i da li je region free ? Hvala :D

da ne uzimam dzabe :D
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: KasperskyKasa - 04. Prosinac, 2013., 14:40
Sa Amazona su uglavnom region free. Jedino se sjećam da mi je Dead Island i Inversion region locked bili.

Inversion sam aktivirao na steam preko VPN i dalje se može igrat bez problema dok za Dead Island nisam pokušavao nego sam ga prodao nekom ameru za istu cijenu koju sam platio.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: mxboy319 - 05. Prosinac, 2013., 13:06
Mislim da sam fulao temu,ali nema veze
Dajem popust na g2a u vrijednosti od 0.01 e do 5.20 e koliko popust zelite vi birate,a za uzvratz mi date neku igru,dogovorimo se koju,ako ocete javite se u PM
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: hoffa - 18. Prosinac, 2013., 01:36
Prvo, ne znam jel sam uopće pogodio podforum... ne znam ni dal je tema ok za forum, pa stoga molim modove da ili premjeste u prvom slučaju, ili pobrišu u drugom :)

Dakle, radi se o ovoj stranici: https://www.g2a.com/ (http://)
Kao netko tko nema previše para za igre, a voli igrati onlajn, one "loše" verzije igara nisu za mene. Tako da tražim nekakve alternative i naišao sam na ovo... naravno, nikakva iskustva nisam vidio, pa ako ih netko ima, ja bi molio da se očitujete :)
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: eLemEnKrox - 21. Prosinac, 2013., 19:10
Najbolje vam je kupovati na www.g2a.com (http://www.g2a.com) zato što za sve BLAGDANE je neki SALE, a i svaki dan ima neki SALE na nekoj IGRI ;) evo ja sam tu bio sve ukupno zaradio 50€ i kupio 2-3 igre i sve radilo savršeno dobijete ih u toku 5m
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: Smoke - 30. Prosinac, 2013., 14:06
www.g2a.com (http://www.g2a.com) je sigurna stranica 100% kupio sam oko 15-ak igrica sve online preko paypala. Osim sto je sigurna stalno su popusti i moze se reci da je najjeftinija za online kupovinu igara!
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: Crosby - 04. Siječanj, 2014., 12:27
Sve je to ljepo, sve je to bajno samo sto je problem sto ne mogu kupiti igru preko origina posto ne prihvacaju maestro karticu. Dali ima koja online trgovina, da je sigurna, koja salje Key-eve odmah, i naravno koja prihvaca maestro karticu? :mrgreen:
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: eLemEnKrox - 09. Siječanj, 2014., 14:59
Pa koju bi igru htio reci meni možda ti ja dam Key, pa ti meni nekako uplatiš ;)
...dog cemo se ;)
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: Simeola - 09. Veljača, 2014., 22:22
Preporučujem

http://www.thegamecollection.net (http://)

Posebno dobra stvar kod ove stranice što pri narudžbi van UK porez se ne plaća.
Sama dostava je 2 funte.
Također imaju dnevni sale.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: pass - 07. Svibanj, 2014., 09:30
jedan koristan savjet za online kupovinu, pogotovo ako nemate (pravo na) kreditnu karticu ili čak nemate tekući, ili ste pak skeptični radi prevara i sl (recimo neki no name sajt ima dobru ponudu, a  vi nemate feedback u tom trenu a želite naručiti, te taj sajt ne podržava paypal)

dakle, Prepaid kartice. Ja imam preko HPB-a:

http://www.hpb.hr/?hr=visa-prepaid-kartica-s-nadoplatom (http://www.hpb.hr/?hr=visa-prepaid-kartica-s-nadoplatom)

Plaćate jedino izdavanje kartice (50,00 kn), nema naknade za vođenje računa ni nikakvih drugih troškova, ne morate imati tekući račun kod njih ni općenito, mogu otvoriti čak i maljoljetnici uz potpis roditelja..
http://www.hpb.hr/?hr=visa-prepaid-kartica-za-mlade (http://www.hpb.hr/?hr=visa-prepaid-kartica-za-mlade)
ista stvar, samo drugi dizajn kartice. Ja imam tu, premda sam debelo u drugoj polovici dvadesetih :ementaler:

Funkcinira apsolutno svuda s tim da koliko stavite na nju, taj iznos imate kao raspoloživ. Dakle ne može se dogoditi da ostavite podatke na nekom manje pouzdanom sajtu bez PayPala pa da vam kao s kreditne povuče ne znam koji iznos (kupujete igru za 450,00, lijepo uplatite 500 i sigurni ste ;)) Mislim ovo zadnje govorim za one skeptične, a Bože moj, i to se dešava.

edit: pohvala za thegamecollection.com. Jako dobre cijene, paket mi je stigao za svega 5 dana, ali svakako koristiti PayPal opciju kod njih, čuo sam da često ne prihvate narudžbu direktnim plaćanjem ako ne posložite podatke na neki manje logičan način (billing i shipping adress detalji)
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: mariocro - 16. Svibanj, 2014., 22:17
 imam pitanje, prednraucio sam mario kart 8 preko monolitus crew ( nasao sam njihov profil na fb) pa me zanima dali je iko imao ikakva iskustva sa njima? da znam dali su posteni ili da trazim povrat novaca vec sad XD
nisam znao di drugo pitat pa  mi se ova tema cinila nekako najboljom za pitat ovu info :)
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: pass - 19. Svibanj, 2014., 20:48
ja sam jednom naručio od njih, iako si inače sve sam naručujem, imali su nešto što me zanimalo zbilja povoljno. Pale su dvije igre, jednu sam malo dulje čekao ali su me stalno obaviještavali o tome kad će igra stići, ispričavali se i sl. Sve 5, jendostavno, ne naplaćuju dodatno slanje putem Tiska i sl, već odmah znaš cijenu.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: mariocro - 19. Svibanj, 2014., 22:18
ja sam jednom naručio od njih, iako si inače sve sam naručujem, imali su nešto što me zanimalo zbilja povoljno. Pale su dvije igre, jednu sam malo dulje čekao ali su me stalno obaviještavali o tome kad će igra stići, ispričavali se i sl. Sve 5, jendostavno, ne naplaćuju dodatno slanje putem Tiska i sl, već odmah znaš cijenu.
ok sad sam siguran,hvalja ti ljepa :D
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: Cobalt - 07. Srpanj, 2014., 14:34
http://www.rhinokeys.com/ (http://www.rhinokeys.com/)

Mislim da je najeftinije mjesto za kupovinu ključeva. Upravo sam uzeo Diablo 3 (http://www.rhinokeys.com/category/5460/diablo-3-reaper-of-souls-battle-net-key-global-pc-mac/) i za dvije minute sam dobio ključ.

 :piva:
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: tvzovac11 - 02. Rujan, 2014., 20:39
Vi sto ste narucivali sa game.co.uk nakon kolko vam je doslo ?
Ja sam narucio BF4 i GTA5  25.8. popodne , dobio obavijest da je dispatchano 26.8. , a od tada je
proslo 6 radnih dana kako im i pise na stranici da Royal Mail dostavlja u 4-6 working days , no
jos nije stiglo .
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: disc0 - 27. Rujan, 2014., 12:41
Ako na deviznoj visi electron od Erste imam $ i €, i spojio sam ju sa PayPalom i platio transakciju u $, jel mi onda pocupalo $ sa deviznog ili je to prvo po bankinom tecaju konvertiralo u KN, pa iz njega opet po PP tecaju u $ (dakle popusio sam dobro na konverzijama) ili je povuklo $?
I ako platim nesto u €, kako onda ide?

Hvala.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: malimicek - 27. Rujan, 2014., 13:30
Erste uzima postotak za svaku transakciju.
I uzimaju sa deviznog tj. kad prebacuješ sa svog računa na devizni već ti tad konvertira po tečaju.
Ako plačaš u $ povući će to
ako u eurima povući će eure
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: disc0 - 27. Rujan, 2014., 13:58
Erste uzima postotak za svaku transakciju.
I uzimaju sa deviznog tj. kad prebacuješ sa svog računa na devizni već ti tad konvertira po tečaju.
Ako plačaš u $ povući će to
ako u eurima povući će eure

Fala, slobodno nek jos neko napise iskustva jer mi svako kaze drukcije pa mi vise nis nije jasno, a novi sam u ovome, dosada sam uvijek nekog tlacio da mi plati....
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: GaracLA - 14. Listopad, 2014., 22:25
Dali je neko kupovo preko ove https://www.g2a.com/ (https://www.g2a.com/)  stranice za PS4  mene zanima https://www.g2a.com/playstation-network-20-usd-card-psn-us.html (https://www.g2a.com/playstation-network-20-usd-card-psn-us.html)  ako bi mi neko mogao reci iskustva.

Zanima me dali je moguce uopce kupit US PSN CARD
I na koji nacin se dobija kod
Dali je moguce platit s paypal-om napravitim u hr na nasu karticu?

Kupio danas probni od 10 dolara dobio kod u roku 3 min
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: Fiuman - 23. Listopad, 2014., 15:28
Sve je to više manje isto i pouzdano. Po meni najbolje je otići ovdje http://www.allkeyshop.com/blog/ (http://www.allkeyshop.com/blog/) , zatim ukucati igru i platformu i fino ti izbaci usporedbu svih cijena po svim takvim stranicama od najjeftinije prema skupljima. Onda dalje biraš di ćeš kupit. Ja kupim uvijek tamo di je povoljnije.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: disc0 - 08. Studeni, 2014., 21:01
Ekipa, jel netko narucivao vise igara sa GamesCollectiona ?
Ako je jel oni to salju u jednom paketu ili svaki komad zasebno ?
Ako salju zajedno, dali naplacuju postarinu za svaku igru ili se placa samo 2 funte?

I zadnje pitanje je, ako niste bili doma jel vas docekao zuti papiric ilu igra u sanduciu kad se narucivali sa GC-a?
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: Ex39 - 03. Prosinac, 2014., 10:37
Koji shop skida porez? Koji je najpovoljniji??
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: virty - 12. Siječanj, 2015., 15:45
Ekipa, jel netko narucivao vise igara sa GamesCollectiona ?
Ako je jel oni to salju u jednom paketu ili svaki komad zasebno ?
Ako salju zajedno, dali naplacuju postarinu za svaku igru ili se placa samo 2 funte?

I zadnje pitanje je, ako niste bili doma jel vas docekao zuti papiric ilu igra u sanduciu kad se narucivali sa GC-a?
Više puta sam naručivao od njih. Šalju sve u jednom paketu te lupaju poštarinu za svaki "item" zasebno. 2 funte po itemu.
Uvijek je neko bio doma, tako da nije bilo omraženog žutog tiketa :)
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: blowfish - 12. Siječanj, 2015., 18:37
Ekipa, jel netko narucivao vise igara sa GamesCollectiona ?
Ako je jel oni to salju u jednom paketu ili svaki komad zasebno ?
Ako salju zajedno, dali naplacuju postarinu za svaku igru ili se placa samo 2 funte?

I zadnje pitanje je, ako niste bili doma jel vas docekao zuti papiric ilu igra u sanduciu kad se narucivali sa GC-a?
Više puta sam naručivao od njih. Šalju sve u jednom paketu te lupaju poštarinu za svaki "item" zasebno. 2 funte po itemu.
Uvijek je neko bio doma, tako da nije bilo omraženog žutog tiketa :)

Koliko vremenski treba da stigne?   
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: virty - 13. Siječanj, 2015., 10:10
Ekipa, jel netko narucivao vise igara sa GamesCollectiona ?
Ako je jel oni to salju u jednom paketu ili svaki komad zasebno ?
Ako salju zajedno, dali naplacuju postarinu za svaku igru ili se placa samo 2 funte?

I zadnje pitanje je, ako niste bili doma jel vas docekao zuti papiric ilu igra u sanduciu kad se narucivali sa GC-a?
Više puta sam naručivao od njih. Šalju sve u jednom paketu te lupaju poštarinu za svaki "item" zasebno. 2 funte po itemu.
Uvijek je neko bio doma, tako da nije bilo omraženog žutog tiketa :)

Koliko vremenski treba da stigne?   
To je sve lutrija, al od 5-14 dana. Ponekad paket zapne na našoj pošti, i tako prespava par dana :)
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: branjo84 - 28. Siječanj, 2015., 20:38
Koji su sajtovi jeftini za kupovinu kljuceva?
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: Snowrider1511 - 28. Siječanj, 2015., 21:13
http://www.g2play.net/ (http://www.g2play.net/)

- jeftino
- brzo
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: ajkula007 - 30. Siječanj, 2015., 00:56
hvala
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: Matteus - 15. Veljača, 2015., 22:10
Pozdrav evo gledam da kupim Heroes of the storm.Moze mi netko reci ako kupim Key preko G2A dobivam bonuse(Mount,Gold,3Chempiona)?!
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: Cholee3 - 11. Travanj, 2015., 12:56
DEL
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: Civa008 - 27. Lipanj, 2015., 23:06
Evo kao sto naslov kaze,bas se nemogu snaci , pa da pitam vas koji ste tamo uzimali igrice.Ja znaci hocu da si uzmem jednu igru od njih,tj. dobijes kod i s tim kodom otkljucam na stimu igru.E sad,ispod ima kao nešto kao da ljudi prodaju , jeftinije je.Dal' je pametno od njih uzimat? I dal je potrebna ona g2a zaštita? Netko to je kupovao od njih,i tko je upucen neka mi malo pojasni , LP! :)
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: Hrv4tin4 - 28. Lipanj, 2015., 10:29
OK. Znači pričaš o G2A stranici.
G2A shield ionako ne funkcionira. Najbitnije ti je, kad kupuješ igru, gledati regiju! Mora biti GLOBAL ili EU! Nikako druge regije!
Pogledaš je li igra gift ili key (kod keya je nacrtanm ključa, a kod gifta poklon). Osobno više preferiram key, jer je steam uveo lijepe restrikcije za giftove pa iako taj gift dolazi iz npr. GBR on ga je možda uzeo iz Brazila, pa ti opet igra neće raditi.
Do sada nisam nikada imao problema s njima. Radio sam i preordere i normalno kupovao i giftove i keyeve.
VAT stavi outside EU i biti će 0% poreza, koji je ionako čista muljaža i naravno ne ide tvojoj državi.

I to je to. Ako si dobio key onda ga normalno dodaš na Steamu, a ako si dobio gift onda pripazi jer ekipa koja šalje gift automastki se dodaje na tvoju friend listu. Ja ih sve odmah brišem, jer nikad ne znaš. Dogodilo se i gluposti kada dodaš nepoznate ljude na Steamu (gubljenje svih stvari iz inventorya i itd...)
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: IaMarmageddoN - 11. Srpanj, 2015., 22:32
Imam pitanje za vas iskusne kupovatelje igara sa raznih servisa.
Primjer na Battlefront igri:
http://www.allkeyshop.com/blog/buy-star-wars-battlefront-cd-key-compare-prices/ (http://) 
je neka stranica što sam je slučajno našao koja ima sve cijene određenih igara, igara koje su već
na policama i koje će to tek postati.  Naravno, ja bi htio kupiti igre čim jeftinije je moguće ali
pošto nisam nikada kupovao preko servisa koji su u ovom linku navedeni (na primjeru
Battlefronta) ne znam koliko bi vjere mogao imati u nešto ovakvoga. Zanima me, da li je
netko već pokušao nabavljati igre na ovaj način, znači da se kupi key za Origin od pojedine
igre jer sad sam npr. vidio da bi me kupnja dvije igre ovako došlo 80$ a inače ovako sama
igra pojedinačno dođe 60$.
Ima netko da je kupovao igre ovako?

Ima li netko sa iskustvom u ovim stvarima? Ne bih se baš htio opeći sa tih 400 kn kad bih probao jednu igru kupiti.[/left]
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: Hrv4tin4 - 11. Srpanj, 2015., 22:49
Znači postoji legalno i sivo tržište. 99% stranica koje ti allkeyshop prikazuje su siva zona.
Siva zona znači da postoji mogućnost ukradenih kreditnih kartica s kojom netko kupi igru za puni iznos i tebi proda za recimo pola, no kada vlasnik prijavi krađu kartice automatski sve transakcije koje su bile (npr. kupljena igra s tom ukradenom karticom) biva opozvana i key je registriran kao iskorišten ili faud.
Te postoji mogućnost kako ćeš moći aktivirati igru, ali će ti se kasnije poništiti. Najnoviji primjer ti je bio Far Cry 4 koji je bio deaktiviran ljudima koji su kupovali s g2a, kinguin, ali čak i s Origina...
Na kraju se Ubi smilovao i vratio igru ljudima koji su je već počeli igrati, ali oni koji su igru samo aktivirali i nisu je krenuli igrati su ostali bez igre, ali i love...

No recimo ja redovno znam uzimati igre iz sive zone jer su često puta duplo jeftinije i do sada nikada nisam imao problema.
Tu sam radio i preordere za Watc Dogs, Dying Light, Mortal Komat X, Batman Arkham Knight i itd. Uglavnom nikada nisam imao problema i sve je uvijek bilo super.
Samo moraš paziti na regije! Gledaš ili GLOBAL ili EU. Nikako druge keyeve uz sve to gledaj kada kupuješ od drugih korisnika je li gift ili CD-Key!
Ja osobno preferiram CD -Key, jer po novom su giftovi poprilično ograničeni.

Uz sve to siva zona, pogotovo ljudi od kojih kupuješ na marketplaceu redovno kupuju na akcijama i popustima, na humblebundleu, bundlestarsu i itd...
Znači realno te igre možeš dobiti i jeftinije nego li se tamo prodaju, ali samo ako pratiš akcije! Što znači da si mogao prići i jeftinije.
Uz sve to postoji meni genijalna ovlaštena online prodavaonica zvana greenmangaming koja ima svoj VIP room i gdje su ogromni popusti na odabrane igre, uz sve to imaju na svojoj početnoj stranici popuste od 20-25% na SVE igre, pa čak i na one koje želiš preorederat!

Postoji kao suprotnost allkeyshopu lista igara po ovlaštenim prodavaonicama cheapsark (http://www.cheapshark.com/)!
Tamo su igre svrstane po popustima i prodavaonicama, u svakom slučaju imaš filter pa se igraj s njime.


Ukratko:
Pre orderi se ponekada više isplate uzeti iz sive zone, dok za ostatak igara valja pratiti akcije i budle stranice jer ćeš proći jeftinije nego li u sivoj zoni.
Nadam se da nisam predug i da si dobio željeni odgovor.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: IaMarmageddoN - 11. Srpanj, 2015., 23:23
Volim takva detaljna objašnjenja. Sada definitivno znam više nego sam znao.
Hvala lijepa :clap:
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: maras234 - 07. Rujan, 2015., 21:05
Kupio bi neke igre preko amazona(USA) pa me zanima koliku cu platiti postarinu,hoce li biti problema preko carine i koliko treba da paket stigne?
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: eagle222 - 07. Rujan, 2015., 22:31
Šta nije stvar u tome da kad kupuješ preko $35 je besplatna poštarina.I zašto bi pobogu kupovao preko Amazona kad imaš mnoštvo stranicu za kupnju kao G2A,Kinguin,Instant Gaming,naravno u ove stranice ulažeš svoj rizik pri kupovini.
Od malo sigurnijih zona kupovine imaš GreenManGaming svaki tjedan imaju nove popuste,prati malo popuste pa si možda uhvatiš neku željenu igru :thumbs:
I fulo si podforum majstore :chair: ovo si trebo u Gaming kulturu. :piva:

Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: DeusNikola - 07. Rujan, 2015., 22:57
Ja sam prošle godine kupio igricu za PS3 preko Amazon USA. Mislim da je preko 35$ besplatna poštarina, a ispod 35$ je poštarina 10$. Nikakvih problema sa carinom neće biti, barem u mom slučaju, a čeka se oko 10 radnih dana, par dana više uglavnom.

Ako su igrice za PC, onda definitivno poslušaj eagle222, a ako su za konzole onda bih ti preporučio unutar EU, najbolje UK.

Ako tražiš igrice za PS3, XBox 360 imaš veliki izbor preowned ( polovnih ) igara i to na stranici game.co.uk. One budu jako povoljne, sve su ispravne i mislim da čak stranica daje određenu garanciju na njih. Naravno možeš kupiti i novu igricu.

Ostale stranice u UK sa kojih sam kupovao su zavvi.co.uk i The game collection. Posebno preporučujem ovaj posljednji, jer kada staviš da ti šalje u Hrvatsku, naplati ti igricu bez poreza tako da sam ja MGS V PP kupio za 360 kn ( £34 ).

Unutar EU ili u ovome slučaju UK->RH, trajanje dostave traje 3-5 radnih dana u idealnim uvjetima, ali unutar 10 radnih dana sigurno ćeš dobiti igricu.

Poštarina je uobičajeno od £2-£5.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: maras234 - 07. Rujan, 2015., 23:27
Ove cijene koje su na the game collectionu,jesu to sa PDV ili bez njega?
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: DeusNikola - 07. Rujan, 2015., 23:35
Ako si se registrirao i unio svoju adresu onda ti prikaže sve igrice bez PDV-a. Ako nisi, onda stavišigricu u košaricu i kada uneseš državu, on će ti prikazati cijenu bez PDV-a.

Uglavnom na TGC rijetko koj igrica prelazi £35

Na TGC poštarina je £2.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: maras234 - 08. Rujan, 2015., 18:00
Zasto sluze Rewar pointsi na TGC?
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: DeusNikola - 08. Rujan, 2015., 18:11
Nije mi problem odgovoriti, ali dovoljno bi bilo da si proveo 10 minuta na stranici i shvatio bi kolike su cijene igrica i čemu služe rewards pointsi.

Uglavnom 100 bodova je £0.25. Oni ti služe kao popust. Pri registraciji dobiješ 100 bodova, kod svake igrice vidiš koliko svaka igrica nosi bodova, mislim da je cijena igrice x 10 = iznos bodova koje dobiješ ( računa se cijena za UK, znači ona sa porezom ), ja sam za MGS V PP dobio 370 bodova.

Obrati pažnju ako plaćaš putem paypala da ti je paypal potvrđen i da ti je kartica potvrđena, imaš na njihovim stranicama kako to potvrditi, vrlo je jednostavno. Ako nisi potvrdio karticu, onda će ti TGC odbiti transakciju, meni su bili jednom odbili pa sam platio direktno karticom.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: maras234 - 08. Rujan, 2015., 19:09
Engleski mi nije bas jaca strana pa zato sve moram pitat,ja sve placam odmah s karticom pa valjda nece biti problema, jel mi mozes ako nije problem vidit zasto se PES 15(ps3) nemoze kupiti,a cijena je navedena?
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: DeusNikola - 08. Rujan, 2015., 20:41
Meni ne nudi uopće mogućnost za kupnju. Vjerojatno nemaju u zalihama više. Imaš PES 2016 za £23 što je jako jako povoljno i vjerojatno će ti doći do 18.9 kada i izlazi.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: pass - 09. Rujan, 2015., 19:20
Jedno pitanje, za sve koji se služe paypalom, da li mi Hrvati možemo primati uplate? Znam da se prije nije moglo...
Treba mi radi nekakve refundacije, pa da ne propadne ako se odlučim izvest na zamišljeni način
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: DeusNikola - 09. Rujan, 2015., 19:27
Za uplate neznam, ali povrat novca uvijek možeš dobiti preko paypala.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: pass - 09. Rujan, 2015., 19:33
Bio bi samo povrat dijela novca, dakle nekakva razlika koju bi mi refundirali, tj uplatili nazad

Dogodilo mi se prije par godina da sam naručivao nešto iz Amerike, platio sam predviđenu poštarinu, na kraju je poštarina ispala dosta manja, i prodavač mi nije mogao vratiti novce (provjerio sam tada, zbilja se nije moglo).

Sada kupujem nešto nekakve manje veličine (malo deblji paket, kao 3 DVD boxa recimo) i poštarina, koju mi izbaci na sajtu nakon registracije s lokacijom CRO i odabirom željenog proizvoda, iznosi masnih 140$.
Kontaktirao sam support, jedino rješenje koje imaju je da pod "notes" stavim da želim dodatnu provjeru poštarine i refundiranje, a ovaj mi garantira da će mi vratiti 110 USD-a nazad.
Ako se zbilja može-super, ako ne, odustajem od kupnje, pa mi je bitno
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: DeusNikola - 09. Rujan, 2015., 19:41
Bilo bi dobro da se još netko javi ako zna nešto konretnije, jer ja ne mogu 100% tvrditi nešto, pogotovo jer je to veliki iznos.

Ja znam da sam nekoliko puta kupovao preko ebaya i kada nije dosao paket tražio sam povrat novca, i uredno bi mi preko paypala vratili novac na karticu, jednom sam preko g2a i jednom preko amazona tražio povrat novca i uvijek je sve prošlo u najboljem redu.


Ponavljam, za tvoju situaciju nisam siguran, ali sigurno ima netko ovdje tko zna sigurno bolje od mene.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: pass - 09. Rujan, 2015., 20:22
Kužim. Svejedno, hvala ti na pomoći
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: Hrv4tin4 - 09. Rujan, 2015., 20:40
Možeš normalno i prodavati i primati lovu na paypalu. Samo moraš to uključiti u postavkama!
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: pass - 09. Rujan, 2015., 20:53
Odlično! Thanks!
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: focabezoca - 27. Listopad, 2015., 19:52
Znaci moj frend je kupio rocket league na www.instant-gaming.com (http://www.instant-gaming.com) i dobio kod i sve mu radi ali me nemoze dodati za frenda na steamu iako je potrosio vise od 5$. Neko zna zasto??
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: Hrv4tin4 - 27. Listopad, 2015., 19:55
Mora potrošiti 5€ baš na Steamu, a ne kupiti igru drugdje i staviti ju u library.
Znači nek na Steamu kupi igru u minimalnoj vrijednosti od 5€, ovo s drugih stranica se ne računa.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: focabezoca - 27. Listopad, 2015., 19:56
Mora potrošiti 5€ baš na Steamu, a ne kupiti igru drugdje i staviti ju u library.
Znači nek na Steamu kupi igru u minimalnoj vrijednosti od 5€, ovo s drugih stranica se ne računa.
Kako glupo ja nmgu vjerovat. Jel znas di mogu jeftino nabavit 20€ steam wallet card?
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: Hrv4tin4 - 27. Listopad, 2015., 20:00
Nigdje jer ti je svuda skuplji nego li na steamu. Svi si uzmu neku proviziju.
Odi na svoj profil i imaš add to my steam wallet.

Ovo ostalo ćeš za 20€ platiti 23€ i itd.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: focabezoca - 27. Listopad, 2015., 20:03
Nigdje jer ti je svuda skuplji nego li na steamu. Svi si uzmu neku proviziju.
Odi na svoj profil i imaš add to my steam wallet.

Ovo ostalo ćeš za 20€ platiti 23€ i itd.
Ahaa tako znaci oke falaa
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: focabezoca - 27. Listopad, 2015., 20:30
Zaboravi pitat: jel steam wallet card isto sto i steam gift card?
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: Novikmet - 17. Prosinac, 2015., 12:10
G2A uvijek i zauvjek. najlakše po meni
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: striborino - 28. Prosinac, 2015., 16:02
Pozdrav,ispričavam se ako sam temu napravio u krivi forum,nisam znao gdje da je stavim.No imam jedno pitanje u vezi Tom Clancy's Rainbow Six Siege Uplay Voucher. http://www.g2play.net/category/21157/tom-clancy-s-rainbow-six-siege-uplay-voucher/# (http://www.g2play.net/category/21157/tom-clancy-s-rainbow-six-siege-uplay-voucher/#)
Htio sam kupiti i vidim da ovdje na ovom linku je najjeftinija cijena.Zanima me sta bi trebalo da znaci ovo note: code expires on december 31st,2015? Da li to znaci da kad kupim moram aktivirat do 31.12? I da li dobijem full igru,da nema nikakve limite? I koliko ima gb za skinit?
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: hrv4tin4 - 28. Prosinac, 2015., 16:03
A trebao bi dobiti punu igru koju moraš aktivirati do 31.12.

Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: striborino - 28. Prosinac, 2015., 16:07
A trebao bi dobiti punu igru koju moraš aktivirati do 31.12.

Ok,hvala.I jel znaš možda koliko ima gigabajta za skinit?
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: hrv4tin4 - 28. Prosinac, 2015., 16:15
Pa to uvijek vidiš pod System Requirements...
Piše 30GB slobodnog prostora što znači da toliko zauzimana disku i u najgorem slučaju toliko moraš skinuti.
Inače skineš manje jer se skidaju kompresirane datoteke koje se raspakiraju na računalu pa npr umjesto 7GB skineš 5,5GB koji kad se raspakiraju budu 7GB.

Ukratko najviše ćeš morati skinuti 30GB
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: MIKI89 - 03. Siječanj, 2016., 11:26
E ovako ljudi,planiram kupiti CS GO preko G2A stranice.I sad mene zanima ako ja kupim pay safe card od 100 KN a CS GO na G2A je 10 EURA.Dali će se moja valuta(KUNE) preračunati u EURE? Šta trebab napraviti?
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: hrv4tin4 - 03. Siječanj, 2016., 11:30
Mislim da ti u ranijim postovima sve piše.
Uglavnom, ukratko:
Da, preračunaju se kn u € i još ti naplate proviziju. Dio koji ti ostane na kartici možeš ponovno iskoristiti, a možeš i zbrajati više kartica. Tada uneseš kod sa stare kartice + kod s nove kartice pa se oni zbrajaju.
Uglavnom sve možeš pročitati i na paysafe stranicama detaljnije.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: mr_joker1 - 12. Travanj, 2016., 17:35
Evo ovako,imam 8,45 eura na skrillu i mislio sam da kupim cs go.Nasao sam na g2a za 8,40 e igricu ako kada sam isao da platim pisalo je da je 9,10 jel to neka provizija ili nesto,mozda ne moze bez kartice ili tako nesto.Ako  neko zna nesto vise nek se javi.Pozz
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: hrv4tin4 - 12. Travanj, 2016., 17:44
Malo pročitaj prijašnje postove i nema potrebe za otvaranjem nove teme.


Oni uzimaju proviziju koju zapravo paypal uzima njima. Rade ono što tehnički nije korektno, ali je dopušteno. Prilikom prodaje paypal uzima određeni postotak, a oni taj postotak samo prebace na tebe i to je to. Oni onda imaju čisti profit.

Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: bartul_9 - 12. Travanj, 2016., 18:23
Ja kupujem preko G2A imam ukljucen njihov shield, kupio 6 kodova svi radili i svaka igra me izasla sa malim popustom.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: ProFencer - 05. Svibanj, 2016., 10:51
Hej ljudi!
Idem direktno - jel OK kupovati preko G2A i jel taj njihov shield cemu? Jeste imali problema ili sve k'o po loju? Hvala unaprijed,
ProFencer
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: general98 - 05. Svibanj, 2016., 11:18
Kupovao više puta putem BitCoin valute,sve je prošlo u redu,bez problema.
Jedino jedan put novac nije sjeo ali to je bila greška sa moje strane,javio se support-u i sve su riješili.
Tako da nema straha,samo gledaj koji prodavač ima dobre ocjene i miran si.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: donmate - 05. Svibanj, 2016., 11:20
Kupi shield za svaki slučaj i gledaj koji prodavač ima dobre ocjene. Ja nisam imao nikakvih problema kod kupovine, a i osobno sam prodao nekoliko igara  :D
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: general98 - 05. Svibanj, 2016., 11:24
Ma ne postoji nikakva potreba za tim shield-om,samo bezveze bacaš novac za koji možeš u nekim slučajevima i kupiti neku jefitniju igru.Ukoliko se nešto zezne,samo kontaktiraš support i to je to,jedina prednost shield-a je što ćeš odmah dobiti novac nazad,a preko support-a kroz par dana.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: hrv4tin4 - 05. Svibanj, 2016., 11:30
Sve ti je već objašnjeno u ovoj temi i idući puta koristi tražilicu. Nema potrebe za otvaranjem nove teme kad su sva iskustva već ovdje.


Nema potrebe za G2A shieldom to je smao otimačina love.
Imao sam ovaj mjesec neugodno iskustvo kad mi je key od Game of Thronesa (na GOGu) otkazan radi ukradene kartice. Nisam imao g2a shield ali sam dobio lovu natrag.
Jedini problem je što ti ne žele i neće vratiti lovu na paypal nego usamo u njihov g2a wallet. Tako da opet možeš jedino kod njih nešto kupiti...
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: donmate - 07. Svibanj, 2016., 23:49
Zna li netko neku bolju stranicu za boxed izdanja za PS4 od ovih navedenih u prvom postu? Provjerio sam sve ove str. i niti jedna nije isplativija od amazona pa me zanima ima li još nešto isplativije od amazona ? :thumbs:
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: poire - 07. Svibanj, 2016., 23:54
Ja se malo zeznio, sa g2a uzeo igru, normalno gledao di je sto jeftinije i naravno falio sam regiju, ne mogu igrat igru koju sam aktivira na steamu i posla sam na paypal za refund... Napisa koji je problem i kroz mjesec dana provlacenja po mailovima refundali su mi novac, a igra je ostala kod mene, pa evo ako je netko slucajno iz rusije mogu mu dat racun da igra besplatno :piva:

Ovo sam napisao za one koji se znaju zeznit kao ja, probajte ako ste imali isti problem..
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: dinodinix - 08. Svibanj, 2016., 11:24
Sigurno ima Rusa ovdje, haha  :mrs:
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: gamer 192837465 - 15. Svibanj, 2016., 19:01
Ima li tko iskustva s navedenom trgovinom? http://ingames.hr/ingames-klub-cjenik/ (http://ingames.hr/ingames-klub-cjenik/) ovdje je The Gamer Pack za 100kn. Znači mogu dobiti neograničeno igara na korištenje? To me zanima za PS4.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: donmate - 16. Svibanj, 2016., 22:01
Evo da dodam na ovoj temi. PS4PriceCheck stranica na kojoj se mogu naći ps4 uglavnom fizička izdanja (ima i digitalnih) igara. To je zapravo stranica koja nudi sve cijene tih većih stranica.

http://ps4pricecheck.com/ (http://ps4pricecheck.com/)

Ista takva ima i za Xbox

http://www.xboxpricecheck.com/ (http://www.xboxpricecheck.com/)

Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: Iron666 - 20. Svibanj, 2016., 15:40
Koristim instant-gaming već neko vrijeme i bome sam prezadovoljan cijenom i kvalitetom usluge!
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: Sh00t3R - 22. Svibanj, 2016., 16:57
Koji je najeftiniji i najsigurniji sajt za kupovinu PS3 igara,ali u digitalnom obliku (kako li se kaze) ono bez dostave!
Necu da mi stari vidi da sam kupovao haha (da ga doceka posta ili da me vidi kako preuzimam)...
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: luyindula8 - 22. Svibanj, 2016., 23:37
Ima li tko iskustva sa kupovinom preko Base.com? Koliko su pouzdani, kolika im je brzina isporuke i to?
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: kr!s_CRO - 23. Svibanj, 2016., 00:39
par puta naručio preko base.com sve uredu osim sitnice da je bio slobodan disk unutar kutije ps4 ali mi se to događalo i kod kupovine drugih trgovina
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: hacksor1234 - 23. Svibanj, 2016., 19:13
Ja se malo zeznio, sa g2a uzeo igru, normalno gledao di je sto jeftinije i naravno falio sam regiju, ne mogu igrat igru koju sam aktivira na steamu i posla sam na paypal za refund... Napisa koji je problem i kroz mjesec dana provlacenja po mailovima refundali su mi novac, a igra je ostala kod mene, pa evo ako je netko slucajno iz rusije mogu mu dat racun da igra besplatno :piva:

Ovo sam napisao za one koji se znaju zeznit kao ja, probajte ako ste imali isti problem..

Mozes ladno igrati igru samo trebas skinuti neki vpn service sa rusijom
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: hrv4tin4 - 23. Svibanj, 2016., 19:19
Mozes ladno igrati igru samo trebas skinuti neki vpn service sa rusijom


Više nije tako jednostavno. Steam je sada stavio zaštitu na taj način da ne možeš niti skinuti igru ako nemaš ruski ili čiji već VPN i za vrijeme igranja igre moraš cijelo vrijeme biti na VPNu.
A to znači da bi trebao plaćati mjesečno neku cifru za ruski VPN jer ovi besplatni su užasno spori (po par Kb) ili su ograničeni prometom (do 1GB).


Lijepo su se ogradili i zaštitili.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: hacksor1234 - 23. Svibanj, 2016., 20:12
Prijatelj mi je shareao preko steam librarya rise of the tomb raider i igra je za rusku regiju
Skinuo sam vyprvpn i pokrenuo steam sa ruskim vpn-om,zapoceo skidanje igre i diskonektovao se sa ruskog vpna i uspeo sam skinuti tako igru
Igram igru tako da udem u nju sa ruskim vpnom i onda odmah ga iskljucim i radi bez problema
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: hrv4tin4 - 23. Svibanj, 2016., 20:20
Dok te Steam ne skuži ili te netko ne prijavi pa popiješ nekakvu kaznu.


S razlogom postoje regije i igre nisu toliko skupe da bi to bio toliki problem da ne možeš kupiti igru koja je Global ili EU.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: donmate - 23. Svibanj, 2016., 21:07
Ima li tko iskustva sa kupovinom preko Base.com? Koliko su pouzdani, kolika im je brzina isporuke i to?

Evo prvi put sam prošli tjedan naručio preko Base.coma i jutros mi je stigao Middle Earth GOTY. Sve je u super stanju. :)
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: hacksor1234 - 23. Svibanj, 2016., 21:38
Ja nisam ni kupio te igre
prijatelj je kupovao pa mi je family shareao svoj library
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: striborino - 29. Svibanj, 2016., 15:17
Pozdrav svima,planiram kupit za par dana Overwatch preko battle neta za 40€.Nikad nisam kupovo preko tog pa me zanima ako placam kreditnom karticom npr. visom,nece mi naplatit dodatno takse iliti "fees"? Znaci skinut ce mi samo oko 300 kn,nista vise?

btw ispricavam se ako sam slucajno u pogresni forum napravio temu jer nisam znao gdje treba  ;)
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: hrv4tin4 - 29. Svibanj, 2016., 15:22
Uzme ti tvoja banka određenu proviziju i naravno konvertira ti po najvećem (najnepovoljnijem) tečaju. Tako da ti jedino banka uzme neki svoj fee za konverziju i eventualno za kupnju (ovisi koju točno karticu imaš).
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: focabezoca - 30. Svibanj, 2016., 00:32
Planiram kupit Overwatch na nekom web shopu da prodjem jeftinije od 40€, ali gdje god odem ima samo origins edition a on je negdje oko 50€. Jel zna neko zasto ima smo origins edition i ako neko nadje nek posalje link od webshopa di prodaju normalan OW?
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: cromaster - 26. Lipanj, 2016., 15:35
Pozdrav, imam jedno pitanje sada dok je sale na Steam-u htio sam si kupiti Ark ali imam jedan problem a to je da nemam nikakvu karticu i dosad sam si kupovao igre paysafeom. No steam koliko znam ne podrzava paysafe te neznam kako da si kupim igru. Prijatelj mi je rekao da on koristi Visa gift kartice ali nista o tome nisam mogao naci na internetu pa ako bi me netko mogao uputiti kako bio bi jako zahvalan. I ako ovo nebi trebalo ici pod ovu temu sorry.
Hvala.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: hacksor1234 - 26. Lipanj, 2016., 16:13
Ja sam menjo sa holom vpn pa mi je omogucilo sa paysafom probaj i ti
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: cromaster - 30. Lipanj, 2016., 12:19
Ma probat cu sa karticom ali me zanima posto treba one stvari ispunit prije kupnje  sto se treba napisati pod Billing Address?
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: MrSkillzs - 30. Lipanj, 2016., 12:40
Ma probat cu sa karticom ali me zanima posto treba one stvari ispunit prije kupnje  sto se treba napisati pod Billing Address?

Napravi PayPal, tako ti je lakše.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: Big Boss - 07. Srpanj, 2016., 00:27
Pozdrav, zanima me da li je sajt Gk4.me pouzdan pošto planiram da kupim Windows 7 Professional?
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: mr_joker1 - 08. Srpanj, 2016., 19:58
Vjerujem da sam promasio podforum,ali je povezano sa pc gamingom.

Zelim da kupim neku igricu na steamu,nemam karticu.Imam 15 godina,na koji nacin preporucujete da kupujem igrice,da li postoji neka kartica koju mogu izvaditi?
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: DiabolicxX - 11. Srpanj, 2016., 23:35
Jedna vijest vrijedna spomena, G2A uvodi novi sustav provjere za sigurniju online kupovinu igara/keyeva (http://www.vidi.hr/Racunala/Novosti/Sigurnija-online-kupnja-game-keyeva), ništa novo za korisnike Steam-a koji su s tim oblikom zaštite već upoznati ali eto, dobro je znati da će i G2A od sada biti još sigurniji i pouzdaniji ..
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: general98 - 10. Kolovoz, 2016., 13:28
Ima li tko da bi mu se dalo kupiti mi preko G2A ključ za Insurgency?
Uplatio bih novce na račun,ako treba i prije jer me kreditna provocira evo već 2 tjedna.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: mroxplay - 18. Kolovoz, 2016., 11:26
Jedna vijest vrijedna spomena, G2A uvodi novi sustav provjere za sigurniju online kupovinu igara/keyeva (http://www.vidi.hr/Racunala/Novosti/Sigurnija-online-kupnja-game-keyeva), ništa novo za korisnike Steam-a koji su s tim oblikom zaštite već upoznati ali eto, dobro je znati da će i G2A od sada biti još sigurniji i pouzdaniji ..

Da,toliko je dobra da ti uzima 2 eura mjesecno
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: bartul_9 - 18. Kolovoz, 2016., 11:36
Ma malo mi je sumnjivo to, vec su imali neki G2A Shield koji je isto naplacivao mjesecno, nisam znao kako ga iskljucit.

Izbrisao sam racun, ne zelim da mi skidaju pare svaki mjesec bez moga znanja.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: mroxplay - 18. Kolovoz, 2016., 11:44
Ma malo mi je sumnjivo to, vec su imali neki G2A Shield koji je isto naplacivao mjesecno, nisam znao kako ga iskljucit.

Izbrisao sam racun, ne zelim da mi skidaju pare svaki mjesec bez moga znanja.

Ja sam jedva uklonio recimo "sranje" ,moras najmanje 2 sata provesti kraj racunara + stalno pratiti email..i ako ne potvrdis email u roku od 5 minuta moras sve ponovo,
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: Teknokyo - 18. Kolovoz, 2016., 14:38
Ma malo mi je sumnjivo to, vec su imali neki G2A Shield koji je isto naplacivao mjesecno, nisam znao kako ga iskljucit.

Izbrisao sam racun, ne zelim da mi skidaju pare svaki mjesec bez moga znanja.

Ja sam jedva uklonio recimo "sranje" ,moras najmanje 2 sata provesti kraj racunara + stalno pratiti email..i ako ne potvrdis email u roku od 5 minuta moras sve ponovo,

Ehm, pretpostavljam da nemaš smartphone i podešen e-mail client na njemu? Ili nemaš mobile data opciju?
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: hrv4tin4 - 19. Kolovoz, 2016., 15:30
Vi ste svi sjesni da te g2a štitove i kinguin i g2play protectioni su samo muljanje i izvlačenje novca za njih?!?


Tebe štiti jedino i isključivo paypal i to je sve, ovo ostalo je bacanje love u vjetar. Zaštiti se možete jedino ako pametno kupujete i NE uzimate giftove nego samo CD-Keyeve za EU ili GLOBAL regiju.
Nemojte bit ovce i dat se pljačkat tako lako.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: Big Boss - 19. Kolovoz, 2016., 15:35
Ja sam kupio Trine 2 gift preko g2a i radi super, tako da ne razumem zasto ne  kupovati giftove?
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: hrv4tin4 - 19. Kolovoz, 2016., 15:38
Zato što je Steam sada stavio vremensko ograničenje u kojem se okviru gift može aktivirati. Zato što je gift možda kupljen u drugoj regioji van EU ili GLOBAL pa ga nemožeš igru niti igrati.
I zato što moraš paziti kada primaš gift jer odmah automatski dodaješ tog prodavatelja na svoju listu prijatelja, pa ga moraš odmah i obrisati.
A i najčešće ukradene igre su giftovi koje netko kupi s ukradenom karticom i onda se takve igre deaktiviraju i ti ostaneš bez love i igre.
Meni se to par puta dogodilo, ali sam preko paypala uspio izvući lovu natrag.


Ne znam koliko si igara kupio, ali imam dovoljno iskustva (preko 320 kupljenih igara) i vjeruj mi uvijek kupi isključivo key koji je ili EU ili GLOBAL.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: general98 - 19. Kolovoz, 2016., 20:23
Ovo što je rekao Hrv4tin4 potpisujem.
Uvijek kupujem CD-keyeve i nikada giftove baš iz toga razloga.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: bhlazio - 30. Kolovoz, 2016., 04:16
Na G2A Assasin's Creed Unity za XBox One 2.93$. Je li to sigurno za kupovinu, nešto mi prejeftino?
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: hrv4tin4 - 30. Kolovoz, 2016., 08:15
Ako je key i ako je GLOBAL onda je to OK. Za svaki slučaj plati PayPalom, pa ako bude problema, odmah dobiješ svoju lovu natrag  :thumbs:
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: janarani - 26. Rujan, 2016., 23:03
Kako i gdje mogu najjeftinije kupiti igru u hr ako nemam kreditnu karticu?
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: bartul_9 - 27. Rujan, 2016., 18:10
Na Njuskalu.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: c0bra123 - 27. Rujan, 2016., 18:41
I ovdje na forumu.

Poslano sa mog LG-H815 koristeći Tapatalk

Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: hrv4tin4 - 27. Rujan, 2016., 19:23
PaySafe karticu kupiš na kiosku i onda kupuješ na g2a i drugim stranicama koje ju podržavaju. najsigurnije i bezbolnije.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: bartul_9 - 27. Rujan, 2016., 21:05
Hrvatina, kakve je to PaySafe kartica i kako to funkcionira? Koje je sve stranice podrzavaju?
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: hrv4tin4 - 27. Rujan, 2016., 21:14
Joj, imali smo negdje cijelu raspravu o tome, al ne znam gdje je potonula  :chair:


Uglavnom. Kartica koju kupiš na kiosku u apoenima od 100,200 i xy kn. Na kartici imaš kod koji upisuješ prilikom kupovine i onda se novac skida s kartice. Ostatak novca možeš normalno koristiti, a ako nemaš dvoljno novaca za igru upišeš 2 koda s 2 kartice i onda ih kombiniraš. Uglavnom dosta zgodan sistem ukoliko nemaš kreditnu karticu.
A koriste ju gotovo svi marketplaceovi poput g2a, kinguin, g2play, instant gaming, greenmangaming i itd. Uglavnom svi osim samog Steama...
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: bartul_9 - 27. Rujan, 2016., 21:24
Odlicna stvar, hvala na informaciji, ako budem mislio sta kupovat  uzet cu tu karticu.

Ovako moram skidat sa bratove pa mi on uvjek zuga, a i da budem iskren nije mi bas lako davat sve informacije od kartice raznim stranicama na koristenje.Zato sam i deaktivirao G2A racun jer sam imao neki G2A Shield koji nisam mogao iskljucit, a svaki mjesec mi skida po 10 kn.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: theth1ef - 27. Rujan, 2016., 22:39
Nije ti to prava kartica, nego bon sličan ovim mobilnim. Registriraš se kod njih na stranicu i tamo upišeš kod kojeg dobiješ na bonu.  :D
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: zackLS - 13. Listopad, 2016., 02:19
Čuo sam za Instant Gaming i kad sam pogledo cijene igrica pravo sam se iznenadio. Vidim npr. Gta 5 za 25€. Ima li tko da je kupovao preko toga i kakva su iskustva?
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: hrv4tin4 - 13. Listopad, 2016., 08:04
Čuo sam za Instant Gaming i kad sam pogledo cijene igrica pravo sam se iznenadio. Vidim npr. Gta 5 za 25€. Ima li tko da je kupovao preko toga i kakva su iskustva?


Kupio od tamo 4 igre. Sve rade i nema problema, većinom su bili preorderi. Iako im se na PESu 2017 zalomilo da su mi poslali krivi key, ali su u roku od sat vremena ispravili grešku i dobio sam odgovarajući key.
Jedini im je minus što se na plaćanje putem PayPal-a naplaćuje dodatno 2€ što nije fer i tako za svaku igru koštala ona 1€ ili 35€
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: jAY7 - 13. Listopad, 2016., 14:09
Čuo sam za Instant Gaming i kad sam pogledo cijene igrica pravo sam se iznenadio. Vidim npr. Gta 5 za 25€. Ima li tko da je kupovao preko toga i kakva su iskustva?
Uzeo od tamo frendu CS:GO za nekih 7€, platio preko paysafe-a i odmah nakon uplate izbace key za igru. Sve 5  ;)
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: zackLS - 13. Listopad, 2016., 17:58
Kakva su iskustva sa G2A i Instant Gaming? Jel valja to šta? Čujem na g2a treba nešta dodatno platiti jer se kod njih kupuje.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: hrv4tin4 - 13. Listopad, 2016., 18:24
Daj čitaj priješnje odgovore na ovoj i prošloj stranici. Sve ti je već odgovoreno. Bezveze otvoriš novu temu, ja ti ju spojim i odgovorim na nju, ti NE pročitaš i onda postavljaš ponovno ista pitanja. Malo više pažnje i sve će biti ok.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: Scope00 - 14. Listopad, 2016., 10:31
G2PLAY.NET-sve je dosta jeftinije i nema prevare
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: zackLS - 14. Listopad, 2016., 11:36
Izvinite čika Hrv4tin4
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: bartul_9 - 16. Listopad, 2016., 12:32
Kupio bon od 150 na Paysafecardu, otisao na G2A da kupim dva mjeseca pretplate za WOW.

Tamo pise cjena 25 dolara, ja racunam da ce mi 150kn bit dovoljno, na kraju ovi preracunali u eure, izaslo me 27 eura.Neznam po kojoj to oni racunici preraduju valute, al dobro.Sada moram kupit jos 100kn bona.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: hrv4tin4 - 16. Listopad, 2016., 12:36
A uzmu proviziju prilikom preračunavanja, još ako si stavio da si Croatia lupili su ti i nepostojeći porez jer si unuar EU, a onda moraš platiti porez.
Kad kupuješ stavi bosnu i onda nema poreza...
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: bartul_9 - 17. Listopad, 2016., 19:08
Kupio 2 mjeseca pretplate za WOW i ostalo mi 45 kn, mislim se sta cu, na kraju kupio 5 Steam Premium Keys pack na G2A i Boze sacuvaj.Nijedna normalna igra, sve neke gluposti, nijedna od njih nije premium.

Mogao sam uzet 2 dobre igre za nikakve novce, vidio sam Batman Arkham City GOTY za 2 eura.Mislio sam uzet to, na kraju kupio ovo i doslovno popusio.Ovo mi je vec drugi put da kupujem ove pakete sa 5,10 keyeva i nista.

Moja preporuka je da to ne kupujete, jer izvuc neku dobru igru iz paketa je kao dobit na lutriji.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: hacksor1234 - 18. Listopad, 2016., 00:04
Ja sam cak i uspeo dobiti neku ''poznatiju'' igru preko tog random keya
Dobio sam The Incredible Adventures of Van Helsing
Jeste nije neka super igra ali sa obzirom kakva se smeca dobijaju u tim random keyevima ovo je jos i super
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: 14maxx - 18. Listopad, 2016., 19:33
Ako ima neka dobra duša da bi mi pomogla...
Danas pokušavam cijeli dan nabaviti bon za ps4 preko G2A ali mi uporno obija i izbacuje "Transaction failed". Ranije je sve radilo uredno... Ima li neko ideju?

P.S. Izvinjavam se unaprijed ako je bilo riječi o ovome...
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: bartul_9 - 18. Listopad, 2016., 19:37
Valjda nemas dovoljno novaca na racunu ili si nesto krivo unio.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: 14maxx - 18. Listopad, 2016., 19:58
Nije do toga, baš je danas uplaćena dovoljna suma...
I da, paypal kartica je u pitanju...
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: hrv4tin4 - 18. Listopad, 2016., 21:08
Jel računaš da ti uvijek treba više novaca, a ne točan iznos? Znači računaj barem još 2€ (sveukupno) provizije od banke za konverziju, provizije PayPala i provizije od g2a jer plaćaš putem PayPala...
Isto tako koju državu staviš pri checkoutu? Stvai Bosnu jer ti onda ne lupi porez.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: 14maxx - 18. Listopad, 2016., 21:30
Ma naravno, ne kupujem prvi put.
Ali sad sam pregledao mjelove i vidio da imam jedan od Paypala u kom stoji da sam nekako uspio isključiti bilo kakva plaćanja sa G2A. Baš sad pričam sa supportom pa ćemo vidjeti...
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: blazee69 - 27. Listopad, 2016., 00:55
Lp, prvo isprika ako sam fulao topic!
Zanima me da li ima netko viška steam ključa za farming simulator 2015 ili rocket league za pokloniti ili prodati što je jeftinije moguće! Nemam baš veliki financijski izbor sa bih si mogao kupiti po full cijeni.
Unaprijed hvala!
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: Raskoljnikov - 27. Listopad, 2016., 11:32
Lp, prvo isprika ako sam fulao topic!
Zanima me da li ima netko viška steam ključa za farming simulator 2015 ili rocket league za pokloniti ili prodati što je jeftinije moguće! Nemam baš veliki financijski izbor sa bih si mogao kupiti po full cijeni.
Unaprijed hvala!

Teško da će ti netko tek tako pokloniti ili dati po ultra niskoj cijeni ono što je on platio po normalnoj cijeni (određeni popust ili full cijena) i nerealno je da to očekuješ i tražiš. Igre su ipak luksuz, a ne potreba.

Ne moraš platiti po full cijeni. Čekaj popust, uskoro bi mogao halloween steam sale, a nema puno ni do winter salea i Rocket League, te Farming Simulator bi mogli biti na popustu. Također bi se jednom mogli naći i u bundle izdanju. Rocket League je već bio dio humble monthly izdanja i smatram da je samo pitanja vremena kad će biti dio nekog jeftinijeg bundle izdanja.

Normalno možeš potražiti i na stranicama tipa g2a, no znam dosta ljudi koji su s njima imali problema, pa valja paziti kako se kupuje.



Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: shpeich - 27. Listopad, 2016., 21:24
Lp, prvo isprika ako sam fulao topic!
Zanima me da li ima netko viška steam ključa za farming simulator 2015 ili rocket league za pokloniti ili prodati što je jeftinije moguće! Nemam baš veliki financijski izbor sa bih si mogao kupiti po full cijeni.
Unaprijed hvala!

Odi na stranicu Allkeyshop i tamo ti ima tipa za 6-7 eura Rocket League, Farming Simulator 15 za cca 8 eura, no prije nego što odeš tamo i počneš ovdje postavljati pitanja, vrati se na stranicu 8 ove teme i post « Odgovori #110 : 11. Srpanj, 2015., 21:49 » od moderatora Hrv4tin4 i tamo ti je dosta detaljno objašnjeno sve  :D
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: gizmo2004 - 28. Studeni, 2016., 12:07
Poštovana gamerska ekipo,
evo jednog totalnog nooba u ovaj svijet. Napokon doma odlučio klinca počastiti računalom (nije da sam škrt al nije bilo uvjeta prije) i sad smo u nabavci jednog. No dok to rješavam trebao bih savjete i pomoć oko nabave igrica. Čitam razne postove al iskreno većinu ni ne razumijem pa eto trebam savjete kako povoljno nabavljati igre i kako to uopće ide. Mislio sam da se to kupuje cd pa se instalira na računalo i to je to, međutim na većini stranica vidim razne izraze i cijene tako da više neznam kako i kaj. One igre kaj su kao povoljne cijene spominju te nekakve ključeve, steamove i kaj ja znam, pa mi treba, doslovno kao početniku, nekakve upute kako uopće nabaviti igre po povoljnim cijenama i kako ih instalirati na računalo. Isplati li se kupnja rabljenih igrica? Gdje kupovati same igre?....
Ispričavam se na vama ovako glupim pitanjima no izgubio sam se u moru informacija  i svom neznanju pa nemam druge.
Unaprijed zahvaljujem na svakoj pomoći i ukoliko postoji kakav "vodič" za ovakve poput mene slobodno me uputite na te stranice ili šire objašnjenje pošaljite pp
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: hrv4tin4 - 28. Studeni, 2016., 12:18

Prvi post u ovoj temi ti govori o dosta stvari koje te zanimaju.

S obzirom da su cijene originala danas u vrijeme akcija pretjerano smiješne (iznimno kvalitetan naslov za po 6-7 eura) i skidanje igara sa torrenta je postalo naporno i dosadno, napisat ću mali tutorijal o tome što vam treba za online kupnju, odnosno kako kupovati na internetu.

Online distribucija igara je dosegla veliku popularnost zbog brzine isporuke i jednostavnosti.

Postoji puno servisa za online kupnju fizičkih igara, ali i za digitalnu distribuciju igara online, pa evo nekoliko takvih:

STEAM - Pouzdan i najpoznatiji, najsigurnij servis za online isporuku igara (digitalne kopije za download). Vlasnik servisa je Valve, inače developeri Half Life serijala, Team Fortressa i drugih. Da ne spamam, detaljan opis sve pronađite u temi o Steamu (http://www.hcl.hr/forum/gaming-kultura/steam-pitanja-i-odgovori/).

ORIGIN - Electronic Artsov servis za digitalnu distribuciju igara - sve popularniji u posljednje vrijeme. Nema samo EA-ove igre u ponudi, već i sve više igara drugih proizvođača. Također vrlo pouzdan, ista shema kao Steam - naručiš, platiš i počneš skidat igru. Samo su cijene nekad malo više nego biste očekivali.

UPLAY - kao Origin i Steam, samo za Ubisoftove igre.

GAME.CO.UK - Britanski servis kod kojeg plaćate karticom, a oni nakon toga šalju igre poštom (fizičke igre, u kutiji). U svojoj ponudi imaju dosta širok izbor igara za svaku platformu (PC, XBOX 360, PS3, PS4, XBO, Wii U), i cijena igara je uglavnom i više nego dobra.

Postupak kupovine svodi se na odabir željene igre te klikom na gumb za kupnju unosimo potrebne podatke. Bitna napomena, za kartice je najbolje posjedovati devizni račun u funtama zajedno sa VISA ili MasterCard karticom. U nekim slučajevima prolazi i tekući račun (VISA - Raiffasien, ErsteBank), ali da budete sigurni radije potražite devizni račun, ili kreditnu karticu.

Nakon narudžbe, ako je sve u redu sa vašom bankom i imate dovoljnu količinu novaca na računu, trebali biste na mail dobiti potvrdu obavljenog plaćanja. Poštarina za naše prostore iznosi 2,94 funte na ukupan iznos igre. Poštarina se ne mijenja neovisno o broju naručenih igara.
 
Isporuka igara najviše ovisi o pošti. Obično stigne do 2, maksimalno 3 tjedna. Vaša igra stiže zapakirana u boxed izdanju. U slučaju da vaša igra npr. nikad ne stigne - Imate se pravo žaliti i poslat će vam novu igru, ali vaša adresa ide na blacklistu okarakterizirana kao neispravna adresa. (update: lipanj, 2014 - ova politika se možda promijenila do sada)

DVD.CO.UK - Uglavnom isti servis kao game.co.uk, samo je malo lošije web organiziran, te su cijene tu i tamo jeftnije koju kunu. Osim igara, prodaju još i glazbene cd-ove, i filmove i sl. Poprilično pouzdan servis. UPDATE: Sada je to base.com.

SHOPTO.NET - Još jedna trgovina boxed izdanjima igara iz UK. Isto na iznimno dobrom glasu, podržavaju sve moderne načine plaćanja i dostavljaju na kućnu adresu u roku 2 tjedna. Vrlo dobra ponuda (imaju sve što biste očekivali) i ponekad iznimno dobre cijene. Pogotovo nedjeljom kada imaju tzv. Cyber Sunday popuste na niz igara za razne platforme - pa tako za 4-5 funti možete ugrabiti neke dobre, malo starije igre.

ZAVVI.COM - i još jedna britanska trgovina boxed izdanjima. Isto na dobrom glasu, isto dostavljaju u roku tjedan-dva, isti načini plaćanja isto vrlo dobra ponuda s povremenim popustima na dobre igre.

G2PLAY.NET - Pouzdan servis koji samo online isporučuje CD-Key od određene igre. Podržava plaćanje preko PayPal-a, te isporuka keya (nakon uplate) se obično vrši unutar 10-15 minuta, a nekad i prije. Naruđžba je jednostavna - ulogirajte se u svoj korisnički račun, dodajte u košaricu igru(e), i krenite na postupak plaćanja. I ovdje vrijedi isto pravilo - VISA/MasterCard, ili PayPal. Nakon plaćanja, na uneseni e-mail u obrascu biste trebali dobiti key kojeg kasnije unosite u igru (poneke i u steam da aktivirate igru).

Što se tiče cijena, uglavnom su osjetno jeftiniji od Steama, a ponekad i od game.co.uk, a isporuka je pouzdana i brza. Ukoliko postoje i nesuglasice u vezi neispravno poslanog keya, support će vam dati novi key. Uglavnom tople preporuke - Jedina mana je što izbor igara nije bog zna kakav, ali tu su sve popularne igre na listi.

MALO O KARTICAMA I PAYPALU

Za plaćanje svega ovoga možda je i najpouzdanije koristiti PayPal. PayPal je servis za plaćanje preko interneta. Stvar je jednostavna - kada napravite odgovarajuću karticu u banci, napravite račun na paypal.net te registrirate svoju karticu na svoj account. Nakon toga Paypal skida neku siću s računa kako bi provjerio dali je sve u redu s bankon što se tiče transakcija. Nakon toga vraća vam novac na račun, a vi dobivate u banku određeni kod koji trebate unjeti u svoj račun na Paypalu. Otiđite do banke, upitajte tetu, i ona će vam dati kod koji unesite - I viola! Vaš PayPal račun je spreman za uporabu. Taj kod možete i bez posjeta banci provjeriti ako imate internet bankarstvo.

Kupovati možete i prije nego što potvrdite svoju karticu, ali tada imate limit od 100$. Prilikom pravljenja računa na PayPalu trebate unijeti isto ime i prezime kao i na kartici.
Prednosti Paypala su što na svim mjestima koje podržavaju plaćanje preko istog servisa ne trebate unositi dosadne brojeve kartice i CWC brojeve, već se samo ulogirate u svoj korisnički račun PayPala i obavite plaćanje. PayPal, inače, podržava i primanje novaca na račun - pa nekome samo javite svoju e-mail adresu asociranu uz PayPal račun i on vam može prebaciti novac na vaš račun putem svog PayPala. Taj novac se onda s vašeg PayPal računa besplatno prebaci na vaš devizni/tekući račun početkom narednog mjeseca - ili ga možete instantno prebaciti na bankovni račun za određenu proviziju koja ide PayPalu.

Za otvaranje računa na PayPal-u potrebno je imati najmanje tekući račun sa VISA karticom ili devizni račun. Preporučamo devizni račun, jer vaša banka onda ima uvid u sve obavljene transakcije pa možete kasnije tražiti kompletan uvid u transakcije. Dakle, VISA Electron (u nekim bankama ide i MasterCard) i tekući/devizni i trk na PayPal.

PayPal ima svoj tečaj po kome vrši transakcije i obično uzima manju proviziju ovisno o veličini transakcije. PayPal nije ovisan o valuti - recimo, ako želite kupiti nešto u funtama, a na vašem računu su kune/euri, on će automatski obaviti konverziju i izvršiti transakciju.

Što se tiče domaćih radnji, poput enabava, base host i sl. - Njih nikako ne preporučam. Prvo, zato što varaju državu neplaćanjem PDV-a (otud i niže cijene i svaki čas će ih zatvoriti nekakva inspekcija), pa do pretjerane naplate usluge, pa do upitne pouzdanosti - radije si napravite karticu i kupujte sami bez straha, provizije i čekanja na isporuku.

Za izradu kartice nema nikakvih prepreka - Osim što naravno morate imati barem 18 godina, osobnu iskaznicu i potvrdu o prebivalištu. Informirajte se o tome u svojoj banci. Kartica se obično čeka do 2 tjedna, nakon čega može početi šoping ludilo.

Eto, nadam se da je bilo nekome korisno :piva:

Dobre ponude i vrijeme za pravu kupovinu pratite u ovoj temi (http://www.hcl.hr/forum/index.php?topic=11498.0).


Uglavnom i ukratko:
Steam, Uplay i Origin su glavni igrači (postoji i GOG i njihov Galaxy, ali je on zanemariv pokraj ove trojke).
To su besplatni servisi na kojima otvoriš acc. sa svojom email adresom, usrenameom i pass-om po želji.
On je baza svih tvojih igara i sadrži svaki od njih neke potpuno besplatne igre, demo igara i igre koje možeš igrati određeni broj sati.


Ti kupuješ key za igru i onda taj key aktiviraš na jednom od ta 4 servisa. Imaš u svakom opciju add a game ili add key ili nešto slično.
Kopiraš taj key i igra se pojavi u tvojoj biblioteci.
Te igre su sada zauvijek tvoje i možeš ih instaliravat i brisat koliko god puta želiš.


Što se tiče instalacije nemaš više nikakvih problema. Postaviš u postavkama tih servisa gdje želiš da im bude primaran folder za igre i kada klikneš na igruizabereš install i on sam skida i instalira igru.
Nakon toga samo pokreneš igru i igraš nesmetano.
Većina igara čak ima i backup tvojih save fileova, neki sadrže nagrade koje dobiješ ako nešto u igri napraviš pa dobiješ bodove s kojima kupuješ dodatne stvari za igre i itd.
Steam je tu najkompletniji i najjači servis koji uz sve to ima i grupe, community, modove za igre, kartice, marketplace i 1001 stvar koju ćeš otkriti.


Keyeve je najbolje tražiti na allkeyshop!
To je katalog gdje upišeš naziv igre ili gledaš igre po žanru i kada klikneš na igru on ti izlista najjeftinije cijene pa do najskupljih.
Ono što je bitno znati za kupovinu je da gledaš samo KEY koji mora biti GLOBAL ili EU.


Plaćanje je najsigurnije i najbolje preko PayPala.


Rabljene igre na PCu su izumrle s pojavom ovakvih servisa jer danas iako kupiš npr. DVD u dućanu s njim dobiješ kod koji uneseš u npr. Steam i igra se tamo pojavi i odatle ju skidaš. DVD je ili za ukras ili ti služi za osnovnu instalaciju igre, a igre se nadograđuju i krpaju svako malo. Tako da sve te zakrpe i nadogradnje dobivaš automatski na onim gore navedenim servisima.


Ako nešto nije dovoljno detaljno i jasno - pitaj


 :thumbs:
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: gizmo2004 - 28. Studeni, 2016., 12:42
 :ave:

vrlo iscrpno i puno hvala
eto tudum sam kaj nisam cital forum od pocetka al svejedno ove doatne informacije i pojasnjenja su bitna

fala jos jednom
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: Raptileos - 13. Prosinac, 2016., 23:16
ja sa gamecollectiona narucio stiglo u roku 5 dana super zadovoljan..
a sad i popuste neke stavljaju oke su :)
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: MIKI89 - 12. Siječanj, 2017., 12:56
Prije svega LP svima.

E ovako,posto sam dosad stalno kupovao igre na g2a,naletio sam neki dan na instant gaming i cuo kako su oni valjda najeftiniji.Sad me zanima dal se kod njih mora verificirati nalog,posto sam cuo da kao ako nisi verificiro da ti nece dat igru,a vratit novce ili odma mogu kupit kao kod G2A sa Gmail-om?Unapijed Hvala!
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: hrv4tin4 - 12. Siječanj, 2017., 13:04
Misliš moraš li dati svoje osobne podatke poput adrese, maila i napraviti acc kod njih - da mora. Kao i kod većine drugih. Mislim da su jedine iznimke g2a, čak i na g2play i kinguinu moraš dati podatke i imati acc.


I ne, ne isplati se kupovati većinu igara na instant gamingu jer za svaku igru koliko god koštala (makar i 0,01€) ti naplate pri checkoutu fee od 2€ za svaku kupnju.
Tako da su sve njihove cijene + 2€


Isplati se jedino kupiti ako nema na drugim stranicama.
A za sve cijene i shopove si pogledaj katalog. Samo upiši naziv igre i usporedi cijene pa vidi gdje je koja igra jeftinija.
Samo ponavljam, svuda ti treba acc, to je normalna procedura.


Katalog ti je ovdje (http://www.allkeyshop.com/blog/)
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: MIKI89 - 12. Siječanj, 2017., 20:06
Nisi me bas najbolje razumio.Oni ti imaju kao neki svoj "sustav"potvrđivanja naloga tamo postoji ta opcija.Uvjet im je da im moraš uslikat svoju osobnu i poslat ili uslikat Instant Gaming logo.To sam cuo od jednog lika, sad neznam dal je to tocno il ne,kod nekih radi a neki mi kazu da ti nece radit ako to nisi napravio
A za ovo mislio adresa,mail itd... Za to znam.Inace kupujem preko paysafe-a,a kod njega nadodaju 1 euro poreza..Mislim da sam ti sad malo bolje objasnio.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: hrv4tin4 - 12. Siječanj, 2017., 20:09
Kupujem redovno na 15 različitih stranica. Kupovao sam skoro na svim stranicama iz kataloga koji sam ti poslao. NITKO, ali nitko me nikada nije to tražio. Mislim da su to izmišljotine. I naravno da takvo nešto nećeš nikada napraviti i dati.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: MIKI89 - 12. Siječanj, 2017., 20:46
Tako sam i mislio,samo nisam bio siguran,a ćuj muljatori sta da ti kazem uvijek su se izdvajali od drugih po necemu..
A sto se tice G2A,kupovao sam uglavnom igre od 3 do 7 eura bez shield-a, a ove skuplje na steamu.Da li je shield cista prevara ili stvar koju svaki put trebam drzat ukljucenu da bi mi iskamcili 3 eura radi sigurnosti?
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: hrv4tin4 - 12. Siječanj, 2017., 20:52
Cista prevara pogotovo ako placas paypalom jer je on taj koji te stiti. Ja uvijek kupujem bez tog sranja i to igre i po 40€.

Dogodilo se jednom da su mi podvalili koristeni key ali i bez tog shielda su mi odmah vratili lovu.
To je samo navlakusa jer te oni po zakonu moraju stititi, a ovo je porez na budale pa ako prodje prodje....
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: MIKI89 - 12. Siječanj, 2017., 21:10
Nemam šta reći osim hvala i zivio ti meni!:D
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: majne89 - 20. Siječanj, 2017., 18:47
Ima li tko iskustva u kupovini igara kod ove trgovine? Jel netko kupovao bez njihovog shielda? Ima li kakve razlike osim 3 €?
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: hrv4tin4 - 20. Siječanj, 2017., 18:49
Pročitaj par postova iznad. Sve ti lijepo piše.  :thumbs:


Idući puta prvo pregledaj forum i teme, koristi tražilicu pa ako ne nađeš niti približno sličnu temu onda otvori novu.



Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: majne89 - 20. Siječanj, 2017., 22:58
Hvala  :D Bio mi premješten topic jer sam fulao grupu, otišao na pc gaming umjesto gaming kultura.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: nedac10 - 26. Siječanj, 2017., 16:01
pozdrav svima, ako moze neko samo da mi objasni, nikada nisam uzimao igrice preko npr orgina, uplaya ili steama, obicno kupim cd pa instaliram, zanima me da li kupovinom preko navedena 3 accounta, kada ukucam broj kartice i ostale podatke, da li oni meni odma skinu taj novac sa kartice i da li odma igricu dobijam tamo gdje mi i ostale igrice stoje, ili dobijem neki kod koji prvo trebam ukucati da bi se ona pojavila u GAMES ili se automatski tamo pojavi i ja samo trebam instalirati.
I da li je to sigurna kupovina?
Hvala unaprijed
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: snowblind - 26. Siječanj, 2017., 18:06
Sigurna kupovina, nema kodova igra je vezana za račun na platformi gdje je kupljena. Novac se skida odmah osim ako je riječ o prednarudžbi, odnosno kupiš prije nego izađe. Tada ti skinu čim postane dostupna.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: hrv4tin4 - 26. Siječanj, 2017., 18:11
Pročitaj postove par stranica iza, sve ti piše što te zanima.


Novac se skida odmah osim ako je riječ o prednarudžbi, odnosno kupiš prije nego izađe. Tada ti skinu čim postane dostupna.


Ovisi gdje prednaručuješ, većina ne prendaručuje sa Steama, Origina, itd. Ako uzima s bilo kojih drugih stranica (GMG, g2a, kinguin, g2play, instantgaming, itd) oni svi novce uzmu odmah i dobiješ igru za tu cijenu. Cijena kasnije može rast ili padaat, ali ti nemaš ni nadoplatu niti povrat sredstava pa trebaš dobro pratiti kretanje cijena. A igru dobiješ na sam dan izlaska.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: bazinga - 13. Veljača, 2017., 18:01
Jel možda netko isprobo http://gabe-keys.net/ (http://gabe-keys.net/) ?
Navodno su šanse 40% da se dobije igra kako tvrde neki balkanski yutuberi koje su sponzorirali da snime video. Meni sve smrdi na teški scam, ali me interesira ako je netko od vas probao šta je dobio. :D
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: IvanHR - 13. Veljača, 2017., 18:19
http://gabe-keys.net/ (http://gabe-keys.net/)
Meni sve smrdi na scam

Ja bi zaboravio na tu stranicu, zašto? ghost recon wildlands igra nije još niti izašla oni je "nude" za 10 $ isto tako For Honor tek će izaći 4 $,koliko sam vidio sličan koncept kao za cs go skinove.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: bazinga - 13. Veljača, 2017., 19:04
Ma jasno je to meni, ali interesira me ako je tko kupovo kak je prošlo. Ja ne vjerujem da su šanse 40%, ma reko bi da nisu ni 10%. Al kažem, ako je neko probo interesira me kak je prošlo :D
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: Big Boss - 13. Veljača, 2017., 19:15
Ja se sad razmisljam da li da uzmem neku igru sa ovog sajta, ako uzmem javicu.
EDIT: Kupio sam PvZ GW 2 i dobio Jet racing extreme... ne kupujte na njemu...
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: fostes - 17. Veljača, 2017., 17:58
Ja se sad razmisljam da li da uzmem neku igru sa ovog sajta, ako uzmem javicu.
EDIT: Kupio sam PvZ GW 2 i dobio Jet racing extreme... ne kupujte na njemu...
Gde god da kliknes on ti vrti i dobijas slucajnu igru, nemozes odabrati igru koju zelis kupiti.
Nzm, mozda probam sto znam..
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: Hackerstock - 19. Ožujak, 2017., 18:40
jedan koristan savjet za online kupovinu, pogotovo ako nemate (pravo na) kreditnu karticu ili čak nemate tekući, ili ste pak skeptični radi prevara i sl (recimo neki no name sajt ima dobru ponudu, a  vi nemate feedback u tom trenu a želite naručiti, te taj sajt ne podržava paypal)
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: aca - 13. Lipanj, 2017., 12:01
Ja sam prije par mjeseci otkrio stranicu allkeyshop i tamo kao imaju foru da se svaki dan dobije mail u kojem imalink za pristup kolu srece i na tom kolu srece su dva polja sa steam igrom( mislim da je po vasem izboru igra) i ostalih par polja sa bodovima. e sad sa tim bodovima se igra lutrija, moze se igrati za steam key po zelji, ili za igricu odnosno skin odnosno win10 odnosno nes za xbox pretplata neka, svaka ta lutrija ima razlicitu cijenu, mene sada zanima dali je itko ikad dobio kakav key ili je to samo gubljenje vremena( nafarmo sam +/- 112000 points za lutriju!)
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: hrv4tin4 - 13. Lipanj, 2017., 12:55
Ta lutrija već dugo postoji i imam hrpu bodova, ali nikada ništa nisam dobio. To je čisto pecanje ljudi.


Ali stranica je dobra i služi isključivo kao katalog za igre. Znači upišeš ime igre i vidiš koliko gdje košta.
Nešto kao nabava.net za software i igre.
Samo, kako smo već nebrojeno puta napomenuli, pazite dobro da kupujete KEY koji je GLOBAL ili EU, ponekada vrijedi i ROW (rest of the world), ali tada morate u opisu naći nalazi li se vaša zemlja u tom ROW KEY-u.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: aca - 19. Lipanj, 2017., 09:31
Ma i ja sam nakupio 131k bodova ali isto nikad nista nisam dobio a vidio sam da ljudi dobiju dva dana za redom... ali hvala na savjetu
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: fostes - 16. Srpanj, 2017., 08:47
Planiram uzeti GTA v, tamo je oko 20e. Dali se isplati uzeti i shield sa tim?
Ili ako ima gde jeftinije recite.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: Hackey - 17. Srpanj, 2017., 10:34
Planiram uzeti GTA v, tamo je oko 20e. Dali se isplati uzeti i shield sa tim?
Ili ako ima gde jeftinije recite.
Štp se tiče kupovine pročitaj post od Hrvaca sve ti fino piše, možeš uzeti na bilo koje od navedenih stranica samo prati da je global key ili sl. Moraš pratiti ako postoji ograničenje za određene zemlje.
Što se tiče shielda nemoj bezveze, ja sam sve igre kupovao bez toga i rade, a ne znam da li ćeš dobiti nazad novac i ako ga aktiviraš.
 Najsigurnije da napraviš paypal i tako plaćaš   :thumbs:
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: YusteR - 22. Srpanj, 2017., 20:01
Pozdrav, zanima me kolika provizija se uzme kada kupim igricu na npr na instant gamingu? Imam Visa Electron
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: hrv4tin4 - 22. Srpanj, 2017., 20:05
Instant gaming ti uvijek na prikazanu cijenu naplati dodatno još 2€ za plaćanje paypalom. A onda je pitanje koja je rata konverzije u tvoju valutu + nešto sitno uzme i banka kao proviziju.
Znači na instant gamingu je provizija 2€ + neka sića što će ti banka i konverzija sama po sebi uzet od iznosa cca 2-3%
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: YusteR - 22. Srpanj, 2017., 20:08
Instant gaming ti uvijek na prikazanu cijenu naplati dodatno još 2€ za plaćanje paypalom. A onda je pitanje koja je rata konverzije u tvoju valutu + nešto sitno uzme i banka kao proviziju.
Znači na instant gamingu je provizija 2€ + neka sića što će ti banka i konverzija sama po sebi uzet od iznosa cca 2-3%

Uzimam preko vise electron, da li je uopce moguce preko nje uzeti? To sam isto zaboravio pitati... Kunama placam, ali ne uzimam paypalom nego visom, dali je isto onda da ce mi 3% samo odbiti?
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: hrv4tin4 - 22. Srpanj, 2017., 20:21
Koliko ja znam tamo nema kuna, kao i drugdje, prema tome plaćaš u stranoj valuti koja se konvertira u kune i to je taj gubitak o kojem pričam.
I nisi valjda toliko lud plaćati samom karticom?!? Tako se najlakše poberu podatci.


Ako želiš biti siguran da ćeš dobiti igru (u slučaju da ju ne dobiješ ili dobiješ iskorišten key) ili natrag svoje novce i želiš biti zaštićen onda plaćaš s PayPalom u suprotnom si si sam kriv za sve što se dogodi.
To sve su grey market stranice i nisu odobrene od developera, itd. Znači ima tu svega.
A na kraju krajeva PayPal je jedan od najsigurnijih načina kupnje ičega.
Napravi si prvo acc, pa tek onda plaćaj i nikada nemoj davati podatke o svojim karticama nekoj XY stranici.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: YusteR - 22. Srpanj, 2017., 20:26
Koliko ja znam tamo nema kuna, kao i drugdje, prema tome plaćaš u stranoj valuti koja se konvertira u kune i to je taj gubitak o kojem pričam.
I nisi valjda toliko lud plaćati samom karticom?!? Tako se najlakše poberu podatci.


Ako želiš biti siguran da ćeš dobiti igru (u slučaju da ju ne dobiješ ili dobiješ iskorišten key) ili natrag svoje novce i želiš biti zaštićen onda plaćaš s PayPalom u suprotnom si si sam kriv za sve što se dogodi.
To sve su grey market stranice i nisu odobrene od developera, itd. Znači ima tu svega.
A na kraju krajeva PayPal je jedan od najsigurnijih načina kupnje ičega.
Napravi si prvo acc, pa tek onda plaćaj i nikada nemoj davati podatke o svojim karticama nekoj XY stranici.

E da taj gubitak me je zanimao. Uzeo sam na instantu preko bitcoina bo2 neki dan, a i reklamira se dosta, ovi nasi youtuberi itd.. Mislio sam da je uredu platiti samo karticom.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: hrv4tin4 - 22. Srpanj, 2017., 20:28
I sa BTC, zapravo mBTC ti uzmu dobru proviziju. Nema plaćanja kod takvih stranica bez dodatnih "provizija".
I kažem ne igraj se sa svojim podatcima. Druga stvar da je to tipa prepaid web kartica pa koliko uplatiš toliko imaš na njoj pa ti je svejedno za podatke.
Ovako ak te netko upeca ode sve.
Lijepo si napravi paypal, jer ovo nije provizija od PayPala, nego tih 2€ si uzima instant gaming. Ali oni uzimaju takvu proviziju na sve.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: darijoman - 22. Srpanj, 2017., 20:35
Instant  Gaming je sigurna stranica
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: YusteR - 22. Srpanj, 2017., 20:42
I sa BTC, zapravo mBTC ti uzmu dobru proviziju. Nema plaćanja kod takvih stranica bez dodatnih "provizija".
I kažem ne igraj se sa svojim podatcima. Druga stvar da je to tipa prepaid web kartica pa koliko uplatiš toliko imaš na njoj pa ti je svejedno za podatke.
Ovako ak te netko upeca ode sve.
Lijepo si napravi paypal, jer ovo nije provizija od PayPala, nego tih 2€ si uzima instant gaming. Ali oni uzimaju takvu proviziju na sve.

U redu. To me je zanimalo uglavnom te provizije i evo trenutno sigurnost stranica. Ja znam da se ne treba igrati tako sa podatcima, novcima i davati svugjde, ali sam cuo da je instant gaming sigurna i pouzdana stranica kao g2a.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: hrv4tin4 - 22. Srpanj, 2017., 20:47
Ne znam odakle čupaš podatke, al g2a je nekoliko puta prozivana od developera i pozivali su ljude da NE kupuju tamo jer oni ne vide ni lipe od toga.
Moraš znati da većina njih nisu stranice nego zapravo oglasnici. Ne kupuješ ti skoro ništa od njih, jedino tamo gdje baš piše g2a. Ovo ostalo su sve preprodavači i korisnici.
Kako pošteni, tako i lopovi. I meni su par keyeva deaktivirali zbog krađe koje sam kupio na g2a, pa mi je PayPal vratio lovu.
Jedine ovlaštene stranice za prodaju igara su ti navedene na cheapshark.com
A ovo sotalo ti je siva zona.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: YusteR - 22. Srpanj, 2017., 20:52
Ne znam odakle čupaš podatke, al g2a je nekoliko puta prozivana od developera i pozivali su ljude da NE kupuju tamo jer oni ne vide ni lipe od toga.
Moraš znati da većina njih nisu stranice nego zapravo oglasnici. Ne kupuješ ti skoro ništa od njih, jedino tamo gdje baš piše g2a. Ovo ostalo su sve preprodavači i korisnici.
Kako pošteni, tako i lopovi. I meni su par keyeva deaktivirali zbog krađe koje sam kupio na g2a, pa mi je PayPal vratio lovu.
Jedine ovlaštene stranice za prodaju igara su ti navedene na cheapshark.com
A ovo sotalo ti je siva zona.

Hvala na lijepo pojasnjenom odgovoru :).
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: MarkoSplit - 13. Kolovoz, 2017., 15:48
Pozdrav,
je li netko iz hrv( ili balkana) kupovao nešto s ove trgovine ?
Zanimljive i povoljne su cijene. Vidim da dosta ljudi je zadovoljno (mislim po recenzija).
Nadam se da sam bio jasan oko teme i da nisam pogriješio oko  ubacivanja teme tu, ako jesam neka administracija prebaci temu.
Unaprijed hvala :D


Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: snowblind - 13. Kolovoz, 2017., 16:51
Zaboravio si navesti ime trgovine ili staviti link.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: zagorac - 26. Kolovoz, 2017., 18:42
Pozdrav. Zanima me jel ima neko iskustva sa kupovinom igrica preko Amazona. S opcijom da vam oni posalju Digital code na mail
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: Freddy - 27. Kolovoz, 2017., 00:07
Nemam s digitalnim kodovima, ali imam s fizičkim kopijama. Fizičke kopije su po mom iskustvu potpuno sigurne ukoliko pratiš ocjene i uvjete prodavača, koji će uglavnom biti pouzdani jer nije privatni raspašoj kao EBay. Ono što čini Amazon nepopularnim u HR i susjednim zemljama je ogromna poštarina i razne takse ili jednostavno nedostupnost proizvoda. Ja sam svojevremeno bio pokriven Amazon.de, a sad sam pod Amazon.uk, pa mi se isplati, ali u Hrvatsku fizički nikada nisam niti vjerojatno bih naručivao išta fizički.

To kažem čisto za slučaj da nisi upućen, ali dijelom pretpostavljam da jesi ako razmatraš digitalni kod. Stvar s time je što se ne sjećam da sam ikada vidio da neka službena trgovina ili sam Amazon prodaje konzolaške kodove pa mi je malo neobično, ali možda jednosavno nisam dovoljno gledao. Ja bih očekivao da stvar bude slična kao i sa fizičkimkopijama... samo bez dostave, jel. Dakle ako si prilično siguran da prodavač ima iskustva, dostatan broj ocjena i dobre ocjene, mislim da bi trebao biti prilično siguran da će sve biti okej. :)
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: damirbritwa - 18. Listopad, 2017., 23:34
Poz, želim da kupim CoD IW ali je ograničen na Europu, ali na istant gamingu mi izbacuje da nije dostupno u mojoj državi (BiH). Dok na G2A pise da radi u BiH. Ako neko zna dali će mi radit ako ga kupim neka piše.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: luyindula8 - 26. Listopad, 2017., 12:22
Imam par pitanja pa ako mi netko može pomoći. Prednaručio sam igru sa The Game Collection-a, međutim, ipak bih otkazao narudžbu.. Kao način plaćanja sam odabrao Paypal. E sad, stvar je u tome što su meni novci skinuti s računa, a na Paypalu za tu transakciju stoji "Pending" i "Authorization". Konkretno, piše sljedeće:

This is a temporary authorization to make sure your payment method will cover the payment. Your payment method will be charged when The Game Collection completes your order.

Da li to znači da još uvijek mogu otkazat prednarudžbu i da ću dobiti novce nazad? I ako da, u kojem roku će mi vratiti?

Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: DeusNIikola - 26. Listopad, 2017., 12:36
Ti uvijek možeš prekinuti prednarudžbu, u većini slučajeva i narudžbu ( ako nije poslana ).

Samo zbog čega se opterećuješ u ovome trenutku sa PayPalom? Trenutno to je problem između tebe i TGC. S njima razgovaraj i kod njih prekini (pred)narudžbu i oni će ti vratiti novac. Vrijeme povrata ovisi koliko će dugo TGC trebati za prekid narudžbe, ali mislim da ne bi trebalo duže od 5 radnih dana.

Ako dođe do problema, onda se javi PayPalu.

Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: luyindula8 - 26. Listopad, 2017., 12:56
Okej, hvala ti.  :D Otkazao sam prednarudžbu i kontaktirao ih, pa ćemo vidjeti.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: luyindula8 - 26. Listopad, 2017., 17:01
Ispričavam se na duplom postu, ali evo vezano za ovo prije. Dobio sam odgovor od TGC u vezi povrata novca pa ako mi ga netko može malo pojasnit:

As we charge orders manually here at The Game Collection we had not charged this order yet.

When you place an order using PayPal you automatically authorise the seller the full amount and it is held in your account for 2-3 days (sometimes 3-5 days for European/International orders) before then being released back to you.

As it's been 10 days between you placing and cancelling your order, any money authorised will have already been released back to you.


Znam da možda pitam gluposti, ali nemam baš iskustva s tim autoriziranim transakcijama i povratom sredstava, ovo mi je prvi put da se susrećem s tim.  :fpalm:
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: N1cktin - 27. Studeni, 2017., 04:15
Ee ljudi,vjerojatno znate sta je ono cudo Season pass.
Mislim sad na igru Call of Duty Infinite Warfare i mislim uzimat Season pass,međutim nezz koliko taj Season pass traje- zauvijek,do kraja 2017 ili jednu godinu od trenutka kupnje. Vrijedi li uzimat sam cu procijenit po tome. Jos nesto,izašla su vec sva 4 dlca,i tamo gledam koje sve mape mogu Igrat,ali mi samo pokazuje zadnje mape iz zadnjeg dlc absolution (ja mislim da je to zadnji) i kad tražim ostale mape vidim da te iz drugih dlceva mogu Igrat samo na botovima.. Ako ovo zadnje niste skontali nmvz,komplicirano je. Ugl sta vi mislite. TNX
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: siblyx - 27. Studeni, 2017., 10:13
Season Pass inace vrijedi godinu dana. Znaci sve sto developer izbaci u tih godinu dana dobijes. ALI, u pitanju je CoD i to IW koji je mrtva igra i nema vise podrske od strane Activisiona. Osobno ti ne savjetujem da kupujes season pass za CoD jer je lifespan tih igara otprilike 8 mjeseci. Čim se bliži izlazak novog nastavka za aktualni ima sve manje i manje podrške.
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: boris.zajac - 14. Prosinac, 2017., 14:00
Ljudi... danas sam krenuo kupiti igru na g2a i idem je platiti.... medutim, nisam dobio mogucnost placanja paysafecardom ako nekto zna u cem je problem molim da mi odgovori na ovu poruku.... hvala  :D
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: hrv4tin4 - 14. Prosinac, 2017., 15:09
Vjerojatno su promijenili foru i moraš dodati taj novac na svoj acc, odnosno na g2a wallet pa onda sve kod njih i potrošiti...
Probaj tako pa vidi ako želiš sve spiskati kod njih...
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: BornaZglavnik2402 - 18. Lipanj, 2018., 16:25
Pozdrav svima!
Pitanje je kako radi Instant gaming i jel je on 100% siguran?
Znam ja kako on radi da platim dobijem steam key i sve to, ali kako on zapravo radi i kako može tako jeftino prodavati igre?
Još jedno pitanje je jel je ovo dobar PC koji ja upravo mislim sastaviti za nekih 3050 kn? Kako bi se na njemu igrale novije igre? Jedini problem mi je RAM jer je skup ali kasnije ću ga još dodati!
Moj PC: Ryzen 3 s hladnjakom Wraith sealth 65 w
Matična MSI A320M PRO-VD/S (S.AM4, 2xDDR4, VGA/DVI-D, mATX) RavenRidge ready
HDD - 500 gb
4gb RAM DDR4
 MSI GTX 1050 2g gddr5
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: delko - 21. Lipanj, 2018., 00:43
Pozdrav svima!
Pitanje je kako radi Instant gaming i jel je on 100% siguran?
Znam ja kako on radi da platim dobijem steam key i sve to, ali kako on zapravo radi i kako može tako jeftino prodavati igre?
Još jedno pitanje je jel je ovo dobar PC koji ja upravo mislim sastaviti za nekih 3050 kn? Kako bi se na njemu igrale novije igre? Jedini problem mi je RAM jer je skup ali kasnije ću ga još dodati!
Moj PC: Ryzen 3 s hladnjakom Wraith sealth 65 w
Matična MSI A320M PRO-VD/S (S.AM4, 2xDDR4, VGA/DVI-D, mATX) RavenRidge ready
HDD - 500 gb
4gb RAM DDR4
 MSI GTX 1050 2g gddr5

Sto se tice Instant Gaming-a ja sam kupio 10-ak igrica tamo i sve je bilo ekspresno, odmah dobio key i sve je funkcionisalo odlicno :)

Sto se tice racunara ukratko, sad je optimum neki 8GB RAM-a, graficka i processor su ono ok ali nista posebno, ne ocekuj da ces igrati sve na full high :) Btw nabavi SSD sto prije - drugi racunar bukvalno :)
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: Arci5 - 22. Srpanj, 2018., 18:07
Znaci kupio sam csgo na novi acc i ostalo mi 35.49kn na accu i tocno 25centi fali da bi otkljucao akaunt
Ima li neko mozda da netreba tih 25 centi? Da ne kupujem psc od 50kn
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: Tomina - 11. Prosinac, 2018., 14:39
Ekipa, moram kupiti fifu 19 ali u kutiji, ide klincu za Božić pa bih htio da bude box edition.

Trenutno najjeftinije sam našao na ebay-u, iz UK, 355kn za poštarinom.

Ima tko prijedlog gdje da još pogledam? Jel ova igra iz UK će ući u RH bez ikakvih dodatnih poreza i taksi ili? Jel će bez problema to meni raditi u RH na xbox-u?
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: Debeli2202 - 11. Prosinac, 2018., 15:30
https://www.thegamecollection.net/fifa-19-xbox-one/ (https://www.thegamecollection.net/fifa-19-xbox-one/)

+ dostava 2 funte i dode ti kroz 7-8 dana (barem je meni)

Iz UK nema dodatnih nameta

Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: Tomina - 11. Prosinac, 2018., 15:44
Hvala ti puno, znači provjerena stranica, mogu biti siguran?
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: Debeli2202 - 11. Prosinac, 2018., 16:38
4 puta narucio i proslo bez problema tako da mogu reci da je sigurna
Naslov: Odg: Online kupovina igara - kako, gdje, zašto?
Autor: Tomina - 12. Prosinac, 2018., 09:20
hvala puno, naručeno, valjda stigne do kraja idućeg tjedna...

Cijena je sasvim ok, ima jeftinijih ključeva, no želim baš u kutiji.