HCL.HR

fx 6300 oc

  • 26 Odgovora
  • 2367 Hitova
fx 6300 oc
« : 25. Prosinac, 2014., 17:02 »
Trebam li overclockati svoj fx 6300 za xfx r9 280 edfd?

*

andrash

  • Moderator
  • ******
  • 3800
Odg: fx 6300 oc
« Odgovori #1 : 26. Prosinac, 2014., 22:03 »
Što se tiče moranja - ništa ti ne moraš...

Što se tiče koristi od overclockiranja - u nekim igrama bi imao nešto malo koristi s tom kombinacijom (tipa crysis 3 i sl.) - al nema govora o tome (barem nije preporučljivo) bez poštene mbo i nekakvog aftermaket coolera

Odg: fx 6300 oc
« Odgovori #2 : 27. Prosinac, 2014., 11:56 »
Imam asrock 970 extreme 3 r2.0 i na assassins creed unity na ultra dobijem samo 30 fps na 900p rezoluciji

*

andrash

  • Moderator
  • ******
  • 3800
Odg: fx 6300 oc
« Odgovori #3 : 27. Prosinac, 2014., 22:02 »
Ploča i nije nešto posebno dobra za OC (al se naravno može) ako imaš aftermaket cooler

Što se tiče te igre - svakako stavi patcheve, te updejtaj drivere grafičke na nove omega drivere

Odg: fx 6300 oc
« Odgovori #4 : 28. Prosinac, 2014., 10:16 »
driveri su mi omega

Odg: fx 6300 oc
« Odgovori #5 : 28. Prosinac, 2014., 11:18 »
sad sam stavio igru na ver. 1.4.0 i sad imam 35-45 fps sve ultra fxaa 900p sad je malo bolje, valjda fx 6300 malo bottlenecking-a

Odg: fx 6300 oc
« Odgovori #6 : 28. Prosinac, 2014., 15:43 »
FX6300 ne pravi bottleneck tvojoj grafičkoj. Assassins Creed Unity je poprilično neoptimiziran, tako da najveći problem je u optimizaciji (vjerovatno su patchevi sada malo popravili stanje).

Odg: fx 6300 oc
« Odgovori #7 : 28. Prosinac, 2014., 16:44 »
kupio bih novi monitor 1080p, koliko bi mi posto  bile lošije performanse (sad sam na 900p)?

*

andrash

  • Moderator
  • ******
  • 3800
Odg: fx 6300 oc
« Odgovori #8 : 28. Prosinac, 2014., 19:07 »
U tome buđetu:

AOC I2269VWM

ili malo skuplji

ACER V236HLBd

900p može biti 1440x900 i 1600x900, uglavnom nitko ti u bobu ne može reći koliko bi bile lošije - jer ovisi o dosta toga, al negdje možda uopće nebi bilo pada perfomansi, negdje samo mrvicu, negdje osjetno (karikiram 10 fps+ manje gdje je bilo 60fps) itd...

Odg: fx 6300 oc
« Odgovori #9 : 03. Siječanj, 2015., 19:39 »
Igrao sam watch dogs i otvorio sam upravitelj zadataka i vidio da mi procesor radi samo 52 do 60% a 30 fps

*

andrash

  • Moderator
  • ******
  • 3800
Odg: fx 6300 oc
« Odgovori #10 : 03. Siječanj, 2015., 20:49 »
detalji su na?
rama imaš koliko? Više od 4gb je poželjno (iako igra radi na 4)

Znaš da je ta igra veoma zahtjevna te da za ultra (pogotovo sa AA) i veliki fps moraš imati high-end grafičku?

sad sam stavio igru na ver. 1.4.0 i sad imam 35-45 fps sve ultra fxaa 900p sad je malo bolje, valjda fx 6300 malo bottlenecking-a

Ovo što si napisao mi djeluje kao sasvim normalne perfomanse za tu grafičku

Ako ti je stalno 30 možda si lockao fps uključivanjem vsynca

Odg: fx 6300 oc
« Odgovori #11 : 03. Siječanj, 2015., 20:54 »
sve na ultra fxaa 1440*900 rezolucija drži 30 ponekad dođe i do 40 cpu mi je na stock postavkama 8 gb rama (2*4)  to je za watch dogs
« Zadnja izmjena: 03. Siječanj, 2015., 21:01 gamer 192837465 »

*

andrash

  • Moderator
  • ******
  • 3800
Odg: fx 6300 oc
« Odgovori #12 : 03. Siječanj, 2015., 21:14 »
Kažem, djeluje mi normalno

Isključi AA i vsync svakako, ako želiš i veći fps možeš i još koji detalj kresnuti. Pročitaj si koji perfomance ili tweak guide za watch dogs. Mislim da ima i nekih modova za grafiku i performase.


Odg: fx 6300 oc
« Odgovori #13 : 03. Siječanj, 2015., 21:18 »
imam asrock 970 extreme3 r2.0 i ubiosu mogu clockati 5% do 50% i na mislim 20% je 4020mhz kupit cu i neki hladnjak za oko 250 kn. Zanima me hoću li dobiti veće performanse

*

andrash

  • Moderator
  • ******
  • 3800
Odg: fx 6300 oc
« Odgovori #14 : 03. Siječanj, 2015., 21:54 »
Inače auto OC nisu bog zna što - iskreno nemam pojma što će ta ploča raditi. Najbolje je manualno napravit OC - idealan za svoj primjerak procesora (s obzirom na mbo i cooler koji imaš).

Nebih ti znao reći točno, eventualno nešto malo možeš dobiti na performansama, ne očekuj čuda. U svakom slučaju ti treba aftermaket cooler za taj procesor - pa probaj