HCL.HR

Glasni PC -riješenje?

  • 8 Odgovora
  • 3569 Hitova
*

Sylenth

  • *
  • 28
  • Nemesis
Glasni PC -riješenje?
« : 19. Veljača, 2015., 22:42 »
Nikako ne mogu da ne zamijetim, PC sadašnji, a i ostali prije njega bili su mi glasni. :solidus:
Mislim, stvarno ne razumijem zašto toliko buke. Već dok čitam web i dok nije ništa naporno, već proizvodi dosta buke. A kada se pokrene nešto što treba više snage, neka igra, e onda počne BZZZZZZZZZZZ! I to me silno nervira! Koliko sam upućen, mislim da kod konzola nema takvih problema. Zapravo, postoji li ikakvo riješenje da se ta buka smanji? Vrti se procesor, vrti se grafička, vrti se napajanje i vrti se još jedan ventilator + HDD. Za moje potrebe glazbene produkcije to dosta smeta. A i kada pokrenem neku igru, kao što reko, zuji. Sjećam se pretprošlog PC-a. Pa to je bilo kao da auto radi. Mislim, ok, stavi se vodeno hlađenje na CPU, ali što sa grafičkom? Sa napajanjem? I to isto zuji. I sada kada idući put kupujem računalo, na što treba paziti? Kako najjeftinije stišati PC? I kako sam imao temu za mala računala (SFF), kako njih utišati?

Eto, hvala vam na odgovorima.
“I believe… whatever doesn’t kill you simply makes you…stranger.”

*

metalni

  • ****
  • 1762
  • Seoski mudrac
    • My Art Gallery
Odg: Glasni PC -riješenje?
« Odgovori #1 : 19. Veljača, 2015., 22:49 »
Daj ti pogledaj da ti ne vibrira neki limeni dio unutar kućišta... 
A što se tiče starijih kompova... Moj komp recimo stoji u rupi u stolu, koji se ponaša poput zvučne kutije- tako da svako paljenje znači i hučanje. Niš strašno jer mi stalno svira radio, ali kad je tišina, čuje se itekako dobro.
« Zadnja izmjena: 19. Veljača, 2015., 22:51 Metalni »

Odg: Glasni PC -riješenje?
« Odgovori #2 : 19. Veljača, 2015., 23:17 »
Dosta toga može utjecati na buku računala. Kao prvo i prvo naravno ovisi o kvaliteti komponenti koje imaš (da li imaš jeftino napajanje, loš CPU cooler, jeftine bučne ventilatore itd). Druga stvar provjeri temperature s Hwmonitorom, te su možda ventilatori puni prašine, te zbog toga proizvode puno više buke, jednostavno otvori kućište i očisti ventilatore od prašine.
S konstatacijom da su konzole puno tiše od računala se ne bih složio, sve ovisi kakav PC imaš i kakve komponente.
Kod kupovine tihih računala imaš silent verzije kućišta koje su izolirane zvučnom izolacijom unutar kućišta, tihi ventilatori i slične stvari. Ono što isto  omogućava tiši rad je spajanje ventilatora na 3-4 pinske izvore napajanja na matičnoj. Na taj način možeš kontrolirati brzinu vrtnje ventilatora. Slična stvar postoji i za grafičku, gdje kontroliraš brzinu ventilatora preko softwarea. Naravno trebaš paziti, jer manja brzina omogućava smanjenje buke, ali smanjuje protok zraka, te se time komponente više griju.
« Zadnja izmjena: 19. Veljača, 2015., 23:19 peacewalker93 »

*

andrash

  • ******
  • 5939
Odg: Glasni PC -riješenje?
« Odgovori #3 : 20. Veljača, 2015., 00:46 »
samo nemoj kupit:
- šrotex napajanje
- nabrijanu grafu sa referentnim coolerom
- ostati na stock cooleru sa amd, naglasak na 95-125w cpu
- case sa nekakvim jeftinim i manjim 80cm i sl. ventovima sa velikim rpm

moguće su još vibracije kućišta zbog hdd-a (koji ostaje ako ovo gore eliminiraš kao najglasnija komponenta). Možeš probat popustit malo šaraf, postoje i gumice, a postoje i kvalitetnija kućišta overall

Skoro sve predložene konfiguracije na ovom forumu nemaju gore navedene stvari. Naravno pc koji npr. ima neku uber nabrijanu grafičku sa nabrijanim coolerom ne može biti potpuno tih (što ne znači da je glasan). To je cijena visokih performansi, no vjerojatno nisi neki silent freak nego samo istraumatiziran sa nečim od gore nabrojanim




« Zadnja izmjena: 20. Veljača, 2015., 00:47 Andrash »

Odg: Glasni PC -riješenje?
« Odgovori #4 : 10. Kolovoz, 2015., 22:07 »
Da ne otvaram novu temu,prije 3tjedna sam kupio novi pc,uglavnom kada igram cs go napajanje samo pocne zujati (ne zuji jako moze se tek primjetiti kada priblizim uho) nekada prestane ali rijetko najcesce je dok se igra cs go,a nekad i za vrijeme gta v ali rijetko,dok igram nba 2k14 ne zuji nista..
Napajanje je forton hyper 600w

*

Hrv4tin4

  • Gost
Odg: Glasni PC -riješenje?
« Odgovori #5 : 10. Kolovoz, 2015., 22:10 »
Ne mora značiti da je napajanje. Često puta taj coli whine dolazi od same grafičke. Pretpostavljam da imaš visok fps u CS:GO.
Samo uključi Vsync i problem će biti riješen.

Odg: Glasni PC -riješenje?
« Odgovori #6 : 10. Kolovoz, 2015., 22:13 »
150+ na svakoj mapi,hvala pokusat cu pa javim. :)

Odg: Glasni PC -riješenje?
« Odgovori #7 : 11. Kolovoz, 2015., 23:00 »
Hvalaaa! Ukljucio sam vsync i muliticore rendering,vise nista ne zuji! :clap: \:D/ :ave:

*

Hrv4tin4

  • Gost
Odg: Glasni PC -riješenje?
« Odgovori #8 : 12. Kolovoz, 2015., 07:53 »
Eto ga, bitno da je problem riješen :thumbs:

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9