HCL.HR

HITNO!!!! Trebam pomoć

  • 12 Odgovora
  • 16818 Hitova
HITNO!!!! Trebam pomoć
« : 18. Listopad, 2016., 20:04 »
Pozdrav ljudi, treba mi pomoć, nedavno sam kupio novi cpu fan i od tada mi npr. fifa 17 kada je guzva oko lopte pocne stekati, fps mi opada u igrama strahovito , imam geforce gtx 1060 6gb i 4.0 ghz 8-core i 16gb ram tako da nije do toga, sa starim fanom i dalje sve normalno radi ali je preglasan, socket je ispravan tako da nije ni u tome problem, pastu sam nanio tisucu puta i deblje i tanje i svakako i sve uobicajeno sam probao, ima li netko nekakvo rjesenje? Hvala !

*

hrv4tin4

  • Gost
Odg: HITNO!!!! Trebam pomoć
« Odgovori #1 : 18. Listopad, 2016., 20:19 »
Vjerojatno ti cooler ne sjedne dobro.


Kolike su temperature u idleu, a kolike dok igraš? Ali točno navedi (i CPU i GPU).
Imaš li dobru ventilaciju unutar kućišta? Znači barem 1 vent za usis zraka i 1 vent za ispuh?


Koji je točno CPU u pitanju (pretpostavka je da je AMD) i koji točno cooler te muči?

*

andrash

  • ******
  • 5939
Odg: HITNO!!!! Trebam pomoć
« Odgovori #2 : 18. Listopad, 2016., 23:41 »
Ako ti sa starim coolerom radi normalno, a sa novim ne imaš 2 mogućnosti

- ili novi cooler nisi dobro instalirao (jesi dobro zašarafio, jesi uštekao vent)
- ili baza coolera ne valja i reklamiraj

Odg: HITNO!!!! Trebam pomoć
« Odgovori #3 : 20. Listopad, 2016., 20:53 »
hvala na odgovorima, sjelo je sve super, ali iz nepoznatog razloga ne radi, moja sumnja je da ima veze sa tim što je površina coolera manja od proca, a na starom cooleru nije takav slučaj, moguće je i da samim time što je ventilator veći možda se ne vrti dovoljno brzo, ali reklamirao sam i dobio novce nazad, probat ću sa nekim skupljim iako je i ovaj bio iz samog vrha ponude, hvala

*

andrash

  • ******
  • 5939
Odg: HITNO!!!! Trebam pomoć
« Odgovori #4 : 20. Listopad, 2016., 23:52 »
Čemu takva tajnovitost. Koji cooler za koji cpu?
Ako cooler službeno supporta socket, a dobro si ga instalirao onda je defektan i to je to. To znači (ako ga supporta) da bi drugi isti takav normalno radio.

Je li moja matična preslaba
« Odgovori #5 : 24. Studeni, 2016., 13:21 »
Pozdrav ljudi, imam geforce gtx 1060 6 gb, amd fx 8350, 16 gb ddr3 ram, noctua hlađenje trenutno najbolje na svijetu, znači sve odlične komponente i svaki put kad uđem u neku zahtjevniju igru performanse su loše, fps je ok ali bude sve usporeno kao da gledam usporenu snimku. Može pomoć? Inače moja matična je asrock 970 pro3 r2.0 je li to preslabo s obzirom da znam da je 6-core proc maksimum za njih a ja imam 8-core i koju biste mi preporučili matičnu, cijena nije problem ali da sad baš nije preskupa. HVALA TKOGOD MI POMOGNE!

*

andrash

  • ******
  • 5939
Odg: Je li moja matična preslaba
« Odgovori #6 : 24. Studeni, 2016., 13:33 »
Možda bolje da kažeš o kojim igrama se radi, koje postavke, koja rezolucija, koji fps i sl. Da ti mbo ne podržava cpu nebi radilo, tako da random mijenjanje mbo možda nije riješenje...

Odg: Je li moja matična preslaba
« Odgovori #7 : 28. Studeni, 2016., 16:28 »
Kada igram bilo koju igru performanse su slabije kada stavim bolje hlađenje. Probao sam i hyper 212 evo i noctua trenutno najbolje hlađenje na tržištu, Recimo u smiteu (MOBA igra) mi je fps u najgorem slucaju 90 za losijim hlađenjem, sa boljim hlađenjem padne i na 60 neovisno o postavkama. Fifu kad igram sa starim hlađenjem na ultra detaljima ne šteka ni sekunde, sve teče glatko ko suza, sa bilo kojim boljim hlađenjem i na najmanjim detaljima usporena je igra onako kao da sam stavio na speed x0.25 ako bi postojala ta opcija, ARK mi je bio oko 70 fps stabilno tu i tamo padne zato sto je igra takva kakva je u early accessu (sa lošijim hlađenjem), kada stavim bolje hlađenje oko 25 je fps .POSTAVKE SU UVIJEK ISTE. Logično mi je da ako mi sa jadnim hlađenjem koje sam dobio uz procesor radi sve ok, ne vidim razloga zašto bi se performanse pogoršale sa bilo kojim drugim hlađenjem. A to se događa

*

andrash

  • ******
  • 5939
Odg: Je li moja matična preslaba
« Odgovori #8 : 28. Studeni, 2016., 17:19 »
"bolje hlađenje" nebi trebalo imati nikakve veze s time. Postoje 2 opcije:

- ili ne namontiraš dobro "bolje hlađenje" pa ti cpu throttla, ili je hladnjak defektan (manje vjerojatno)

- ili je to sve slučajnost (nije fps na istim djelu mape/levelu uvijek isti, ovisi i o broju linkova i sl) tj. nema veze sa hlađenjem s kojim si ti to povezao

Gledaj cpu temperature in game, ili još bolje takt  - msi afterburner + hw info (uključiti takt u monitoringu)

EDIT

Vidim da si imao istu temu, pa ćemo spojiti...
« Zadnja izmjena: 28. Studeni, 2016., 17:22 andrash »

Odg: HITNO!!!! Trebam pomoć
« Odgovori #9 : 28. Studeni, 2016., 19:22 »
DAKLE, DA NAPOMENEM, INSTALIRANO JE SVE DOBRO, NEMOGUĆE JE DA DOBRO NAMJESTIM STARI COOLER ALI NIJEDAN NOVI NE, TEMPERATURE SU NIŽE SA NOVIM COOLEROM, SVE TE BAZIČNE I JEDNOSTAVNE PROVJERE SAM NAPRAVIO, INAČE TEHNIČAR SAM ZA RAČUNALSTVO PO STRUCI, NISAM WIZARD, ALI RAZUMIJEM SE IAKO MORAM PRIZNATI DA NISAM BAŠ NAJJAČI SA MATIČNIM PLOČAMA, ZATO ME ZANIMA, SVE VALJA SVI TESTOVI VALJAJU, BENCHMARK BLABLA SVE JE BOLJE SA NOVIM COOLERIMA, ALI IMAM OSJEĆAJ DA JE MATIČNA PREFORSIRANA JER JEDINO ŠTO NIJE NOVO NA KOMPU JE UPRAVO MATIČNA ASUS 970 PRO3 R2.0, NADAM SE DA NISAM NAPORAN, ALI ZADNJIH MJESECI SAM TOLIKO NOVACA ULUPAO U PC A NIKAKO NA ZELENU GRANU.

*

hrv4tin4

  • Gost
Odg: HITNO!!!! Trebam pomoć
« Odgovori #10 : 28. Studeni, 2016., 19:51 »
Halo momak daj si mira malo.
Nema pisanja po forumu s Caps Lockom jer je to znak vikanja i/ili deranja. Tu ti svi pokušavaju pomoć, a ti neugodno vraćaš lopticu.


Isto tako radiš više tema o istoj stvari što nije dozvoljeno!


Malo se smiri i nema veze što si računalni tehničar jer znam pola takvih koji nemaju pojma o ičemu niti kvalitetno rade svoj posao.
Možda nanosiš i previše ili premalo paste na CPU. Možda ne stegneš dovoljno CPU, jel očistiš sve s alkoholom ili sredstvom za uklanjanje termalne paste? Ali baš sve i IHS i bazu coolera?!?
Jesi dirao IHS ili bazu coolera s ičim nakon čišćenja (možda prstima)?!?
Jesi li stavio cooler pa vidio da ga nisi dobro namjestio pa ga malo micao, dizao i itd.?!? Ako jesi to NE smiješ raditi tako ulazi zrak i dolazi do problema.

*

andrash

  • ******
  • 5939
Odg: HITNO!!!! Trebam pomoć
« Odgovori #11 : 28. Studeni, 2016., 20:36 »
ALI IMAM OSJEĆAJ DA JE MATIČNA PREFORSIRANA JER JEDINO ŠTO NIJE NOVO NA KOMPU JE UPRAVO MATIČNA ASUS 970 PRO3 R2.0, NADAM SE DA NISAM NAPORAN, ALI ZADNJIH MJESECI SAM TOLIKO NOVACA ULUPAO U PC A NIKAKO NA ZELENU GRANU.

... ali ako kažeš da sve opet radi bolje kad vratiš stari (stock) cooler onda to znači da ili nešto nije u redu ili da je lošiji rad tvoj subjektivni dojam (recimo ne možeš u multiplayer igrama replicirati identičnu situaciju da bi usporeba sa fps-om bila relevantna).

Zašto jednostavno ne provjeriš taktove tokom gameplaya kao što sam ti rekao?
Znači instaliraš msi afterbuner i držiš ga otvroreno (jer je u njemu monitoring program riva tuner), settings - monitoring - show on screen display, pa onda otvoriš i hw info pa u njegovom monitoringu staviš da prati cpu takt (jer msi burner nema cpu takt, a hw info koristi riva tuner). Onda upališ igru i gledaj

Inače matična nije cvijeće, izbjegavao sam je preporučivati u korist gigine ds3p, moguće je da ti throttla. Ono što je zanimljivo da na službenoj stranici mbo pored iole jačeg cpu-a piše

* For cooling the CPU and its surrounding components, please install a CPU cooler with a top-down blowing design.

Zbog loših vrm-ova. Znači moguće je da ti throttla, ali zašto jednostavno ne provjeriš već jednom te taktove umjesto da kupuješ napamet novu mbo? Ako throttla rješenje ti je kupiti top down cooler (stock je top down) ili drugu mbo ako hoćeš... BTW dal si ga overclockirao?
« Zadnja izmjena: 28. Studeni, 2016., 20:44 andrash »

Odg: HITNO!!!! Trebam pomoć
« Odgovori #12 : 29. Studeni, 2016., 10:50 »
jučer sam umjesto svih 8 jezgri stavio 4 i bolje mi je sve radilo, nisam overclockao proc, afterburner ću još probati svakako, ali eto čisto da javim promjene. NA FUR marku mi bolji rezultati budu kad su uključene 4 jezgre za razliku od svih 8 i na hw monitoru temperatura je oko 25 stupnjeva na cpu u mirnom stanju dakle dok ne radim ništa ludo osim dok recimo pišem ovdje sad komentar

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9