HCL.hr forum

Upiti i savjeti o tehnologiji => Hardver i gadgeti => Autor teme: Damko992 - 20. Veljača, 2016., 16:28

Naslov: Laptop graficka se pregrijava
Autor: Damko992 - 20. Veljača, 2016., 16:28
Pozz Forumasi, Imam problem sa Laptopom .
Situacija je ovakva , imam laptop koji posjeduje 2 graficke , jednu integrisanu drugu zasebnu .

I sa integrisanom nemam problema , dok zasebna dok otvorim neku igru ona se grije strasno , teperatura skace do 90° ( nosio u servis ,promjenjena termalna sve ocisceno ) ali situacija i dalje ista
bez obzira koju igru pokrenuo , da li pokusao na Low ili ultra High detaljima u oba slucaja se isto grije . A igra ide fluidno bez ikakvih padova FPS ili sta 
Nasao sam na jednom situ , covjek ima identican laptop i isti probem sa istom grafickom .I problem je rijesen
tako sto je nesto radjeno oko biosa ali taj file koji moram instalirati je zastario te vise ga ne mogu skinuti . Evo link stranice gdje momak sa istim laptopom trazi rjesenje istog problema ( [urlhttp://www.tomsguide.com/forum/83223-35-630m-temps-high-normal][/url] )


Hvala unaprijed
Naslov: Odg: Laptop graficka se pregrijava
Autor: andrash - 20. Veljača, 2016., 20:51
Nažalost visoke temperature su normalne za laptop u gamingu, neki gamerski laptopi idu i preko 95C. U linku se samo spominje undervoltanje i neki modani bios (na vlastiti rizik)
Naslov: Odg: Laptop graficka se pregrijava
Autor: Chux - 21. Veljača, 2016., 16:34
U pravilu, reko bi da je to normalno. Laptope kao takve je teško ohladit jednostavno. Najbolje što možeš je podignut ga na nešto da baš nije flat na stolu pa da ucpije više zraka pocicat, eventualno neki dock nabavit. BIOSi baš i nisu neko veselje općenito na prijenosnicima i ne nude bog zna kakve opcije. takva mrdanja su neka custom rješenja i kak di andrash kaže, you're on your own sa time.