HCL.HR

Lenovo B590 ubrzanje i poboljšanje (procesor,SSD)

  • 8 Odgovora
  • 17413 Hitova
Lenovo B590 ubrzanje i poboljšanje (procesor,SSD)
« : 28. Siječanj, 2017., 13:47 »
Lp
Zanima me mogu li ubaciti u njega SSD disk i drugi procesor jer mi je portreban za malo zahtjevnije programe kao AutoCAD, Catia, Mastecam itd.
Također volio bi malo sve ubrzati ali i u njemu sacuvati stari disk na kojem mogu imati podatke.
A što se tiče procesora, utjeće li on puno na to koliko dobro programi rade? U laptopu ima 1.3GHz Duo pa se pitam isplati li se mijenjati.
Hvala.

http://www.ebay.com/itm/12-7mm-SATA-2nd-HDD-HD-SSD-Hard-Drive-Caddy-Adapter-for-Lenovo-B570-B580-B590-/251520079777?hash=item3a8fc3d7a1:g:wEYAAOSwvt1WSDSN


*

andrash

  • ******
  • 5939
Odg: Lenovo B590 ubrzanje i poboljšanje (procesor,SSD)
« Odgovori #1 : 28. Siječanj, 2017., 16:58 »
Moras prvo vidjeti koji točno procesor, odnosno socket imaš. No većinom se ne može mjenjati na laptopima. A i da može pitanje je gdje bi ga našao i koliko bi ga platio tj. dal bi uopće bilo isplativo.

Ssd naravno možeš ubaciti (ili na mjesto hdd-a ili ubacit caddy kao što si linkao). Ssd se uvijek isplati. Jer ako laptop i ode u bananu možeš ga prenijeti na desktop ili drugi laptop.

Također ti tu može pomoći još rama. Samo moraš vidjeti dali imaš slobodnih utora (to možeš i softverski sa cpu-z) ili zamjeniti sa većim modulima rama. Njih ima i polovnih u prodaji ko pljeve tako da to nije neka skupa investicija.


Odg: Lenovo B590 ubrzanje i poboljšanje (procesor,SSD)
« Odgovori #3 : 29. Siječanj, 2017., 07:33 »
evo jos pitanja na koje bi molio odgovor:

Rabljeni procesor?

Nakon umetanja procesora mogu nastaviti sa radom ili moram nesto instalirati?

Ukoliko instaliram programe na SSD, hoće li u tom slucaju raditi brze nego na HHDu?

Je li isto ako na mjesto HDDa stavim SSD a stari HDD stavim pomocu caddya ili ako ostavim HDD na mjestu a SSD stavim pomocu caddya?

Hvala
« Zadnja izmjena: 29. Siječanj, 2017., 08:28 maxy123 »

*

hrv4tin4

  • Gost
Odg: Lenovo B590 ubrzanje i poboljšanje (procesor,SSD)
« Odgovori #4 : 29. Siječanj, 2017., 12:19 »
Teško ćeš sam uopće instalirati CPU ukoliko nisi nikada rastavljao laptope i radio s istima. Moraš apsolutno sve rastaviti i ogoliti laptop do temelja. Isto tako moraš paziti ima li tvoj CPU cooler termal padove ili termalnu pastu. Ako ima pastu meni je to 10x draže i lakše, ako su pak jastučići moraš dobro paziti i po mogućnosti kupiti nove.


Nemoraš ništa posebno instalirati za promjenu CPUa, ali moraš biti 100% siguran da tvoja MBO podržava taj CPU koji želiš. Ako nisi siguran najbolje je poslati upit proizvođaču da ti to i sam potvrdi u mailu.


Sve što instaliraš (zajedno s OSom) na SSD će raditi brže. Browser će se prije podići, jednako kao i MS Office ili bilo koji drugi program, to znači da će se brže učitati, ali ne doslovno i brže raditi. Ti navodiš programe u kojima trebaš CPU, GPU i RAM u takvim situacijama ovisiš o tim karakteristikama i SSD tu ne pomaže u ničemu osim u bržem učitavanju velike datoteke koju npr. importaš u Auto CAD...


Možeš kombinirati kako želiš, ali moj prijedlog je staviti SSD na mjesto HDD-a, a HDD staviti tamo gdje je bila optika. Možeš se i poigrati (recimo ako ti je optika bitna), kupiti USB 3.0 ladicu za HDD i spojiti ga kao eksterni disk. I onda ga uvijek nosiš sa sobom, a ako imaš USB 3.0 to bi bila dobra priča i dosta brz prijenos podataka.

Odg: Lenovo B590 ubrzanje i poboljšanje (procesor,SSD)
« Odgovori #5 : 29. Siječanj, 2017., 13:20 »
hvala na trudu

da rastavio sam vec ja cijeli laptop i procesor ima termalnu pastu a i na youtubeu sam na tutorialu vidio da covjek umece bas isti procesor koji ja imam u planu. 

ako bi mi mogli pomoci jos malo. zanima me dali cu trebati i novi hladnjak za procesor posto je procesor jaci od ovog kojeg sad imam i ako se isplati kupiti rabljeni procesor

hvala

*

hrv4tin4

  • Gost
Odg: Lenovo B590 ubrzanje i poboljšanje (procesor,SSD)
« Odgovori #6 : 29. Siječanj, 2017., 13:44 »
Nemaš tu neke mogućnosti za novi hladnjak, šta imaš imaš... Isto tako ja bih prvo istestirao CPU pa ga onda tek kupio... Nitko ti kod rabljenog ne može reći je li patka ili svarno radi.
Tek nakon odvrtanja pra stres testova bih ga uzeo kad se uvjeim da neće crkavat ili bacat BSOD...
Zato nikadl, ali nikad ne kupujem polovno CPU, MBO, GPU ili RAM bez dobrog testiranja od 30 minuta +... A ti to u ovom slučaju nećeš moći napraviti i sam moraš procijeeniti rizike i dobiti...
Uz sve to gubiš garanciju (ako ju uopće viuše i imaš). Znači što god da pođe po zlu - gubiš sve.


Možeš kupiti postolje za hlađenje laptopa (cca 150kn) i tako olakšati samo hlađenje CPUa i kompletnog stroja.

Odg: Lenovo B590 ubrzanje i poboljšanje (procesor,SSD)
« Odgovori #7 : 29. Siječanj, 2017., 14:08 »
nije neka investicija covjeku su hitno potrebni novci a novi takav je peterostruko skuplji

moze li neki link kako to postolje uopce izgleda?

*

hrv4tin4

  • Gost
Odg: Lenovo B590 ubrzanje i poboljšanje (procesor,SSD)
« Odgovori #8 : 29. Siječanj, 2017., 14:51 »
Ovisi o veličini laptopa, ali to ti je u principu postolje s mrežicom ispod koje se nalazi jedan ili više ventilatora, a napajaju se putem USBa.
Neki od njih imaju odmah i HUB tako da ne gubiš taj USB utor.


Evo pogledaj si ovaj ovdje

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9