HCL.HR

Mehanička tipkovnica - kupovina

  • 7 Odgovora
  • 5569 Hitova
Mehanička tipkovnica - kupovina
« : 28. Prosinac, 2014., 22:59 »
Kako kupujem novi gamerski PC, potrebna mi je dobra tipkovnica. Zapravo mi odabir tipkovnice zadaje puno veće glavobolje nego slaganje komponenti za novo računalo zbog različitih vrsta switcheva, inputa i raznoraznih dodatnih opcija, a pri tome većina naših online shopova ima poprilično nejasne informacije, pa bih trebao vjerojatno za svaki model zasebnopitati točne detalje budući da isti model tipkovnice dolazi u različitim varijantama pozadinskog osvjetljenja i Cherry MX switcheva.
Bilo bi lijepo kad bi mi netko skratio muke navodeći točan model i link do shopa gdje se određena tipkovnica može kupiti. Volio bih proći ispod 700-800kn (ako se isplati dati više za neku određenu tipkovnicu, onda neka tako bude) za tipkovnicu sljedećih karakteristika:
OBAVEZNO:
-Mehanička tipkovnica
-Hrvatski layout (po mogućnosti s većim enterom)

POŽELJNO:
-Pozadinsko osvjetljenje
-Multimedijske tipke
-Hand rest

Izgledom bih volio što jednostavniju tipkovnicu bez nekih dodatnih makrosa, što manja to bolje (ali da uključuje num pad) i da bude nekakav balans između gaminga i tipkanja (cherry brown ili blue switch). Osobno sam oko bacio na Cooler Master Storm Quickfire TK, Func KB-460, ali i za te ne znam koje switcheve imaju budući da u infou shopa nije jasno istaknuto.
Valjda su to sve potrebne informacije... :mrgreen:

Odg: Mehanička tipkovnica - kupovina
« Odgovori #1 : 30. Prosinac, 2014., 15:51 »
Osim navedenih pogledaj i Gamdiasov model.

Ja nisam previse in sto se tice meh. tipkovnica posto  se rijetko bavim tom temom (znam okvirne modele koji su ok) pa ti predlazem da malo zasukas rukave i istrazis sam jer ima dovoljno informacija. Par linkova za pomoc pri odabiru:

Func, CM Storm, opcenito o tipkovnica, usporedba tipki.

Predlozene modele mozes naci u sljedecim ducanima: FUNC,  Gamdias ti je gore linkan, a za CM se raspitaj kod Linksa jer je ona trenutno nedostupna i upitno je kad ce i da li ce uopce vise dolaziti.

*

andrash

  • ******
  • 5939
Odg: Mehanička tipkovnica - kupovina
« Odgovori #2 : 30. Prosinac, 2014., 16:58 »
Ja isto periferiju (keyboarde, mišonje, slušalice i zvučnike) baš nešto ne doživljavam, ali mogu reći da mi je lik koji je sav u tome rekao da proper mehaničke tipkovnice sa hrvatskim layoutom - ne postoje, eventualno imaju crappy naljepnice - koje se mogu lako i brzo izlizati...

Odg: Mehanička tipkovnica - kupovina
« Odgovori #3 : 08. Siječanj, 2015., 21:27 »
Ako sam već prisiljen koristiti neki od stranih layouta, da li netko ima iskustva s narudžbom preko Amazona ili neke slične stranice? Po mogućnosti Amazon.uk ili neki europski shop (preferiram UK layout zbog velikog entera :mrgreen:). Naplačuje li se dodatan porez? Kod nas je ponuda katastrofalna što se tiče ovakvih mehaničkih tipkovnica. Ako i nađem layout koji mi paše, neću naći switcheve i obrnuto :tired: .

Odg: Mehanička tipkovnica - kupovina
« Odgovori #4 : 09. Siječanj, 2015., 17:53 »
Ako naručuješ iz UK, odnosno iz EU ne plaćaš ni carinu, ni PDV. Za ostale zemlje možeš pogledati ovdje.
« Zadnja izmjena: 09. Siječanj, 2015., 17:55 peacewalker93 »

Odg: Mehanička tipkovnica - kupovina
« Odgovori #5 : 09. Siječanj, 2015., 20:05 »
To je odlično. Kod nas je zaista poprilično loša ponuda, a cijene su najviše u europi... Zaista mi nije jasno zašto mi imamo toliko skupu tehniku u odnosu na Amere koji imaju 5 puta veće prosječne plaće od naših, a cijene za tehnilku (bar na Amazonu) su čak 40-50% niže nego u HR. U čemu je caka? :mrgreen:

*

andrash

  • ******
  • 5939
Odg: Mehanička tipkovnica - kupovina
« Odgovori #6 : 09. Siječanj, 2015., 21:21 »
Kod nas je porez 25% + carina ako je iz USA. Također je mislim u nekim shopovima u USA cijena bez poreza napisana (to ti je ono VAT included ili bez)

Od stranih shopva pogledaj češki alzashop (brz i dostavljaju u hr), te njemački computeruniverse...

Također možete poslati mail uzishopu dal vam određenu tipkovnicu može nabaviti i koliko bi koštala
« Zadnja izmjena: 09. Siječanj, 2015., 21:25 Andrash »

Odg: Mehanička tipkovnica - kupovina
« Odgovori #7 : 09. Siječanj, 2015., 22:40 »
Što je najgore, VAT included je i opet 30% jeftinije. Vjerojatno je kod nas visoka cijena zbog pustih shippinga, poreza i dodatnih troškova, a i dućani trebaju zaraditi nešto :hihi:... Kako god bilo, mislim da je najpametnije naručivati izvana sad kad smo u EU jer je puno veći izbor i za nevjerovat jeftinije, pogotovo Njemačka npr. Hvala na preporučenim shopovima.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9