HCL.hr forum

Upiti i savjeti o tehnologiji => Hardver i gadgeti => Autor teme: Muflon - 31. Prosinac, 2016., 14:17

Naslov: Nova grafička, stari monitor (VGA)
Autor: Muflon - 31. Prosinac, 2016., 14:17
Jučer sam kupio novu grafičku za svoj stari komp (XFX RX 470 single fan) i uopće zaboravio na to da moj stari monitor ima samo VGA izlaz. Dosad (HD 6850) sam koristio adapter za DVI-A ali isti ne ulazi u novu grafičku pošto ona ima samo DVI-D port. Ima još i 3 display porta pa pošto sam nakon temeljite potrage na internetu zaključio da VGA - DVI-D adapter vjerojatno ni ne postoji, odlučio sam pronači VGA - Displayport adapter, ali problem je što istog nema ni u jednoj lokalnoj hardware trgovini. Zanima me ako neko ima iskustva sa spajanjem VGA monitora na Displayport preko adaptera i dali to funkcionira, pošto nebi baš želio naručivat nešto s amazona za 200 kn ako postoji mogučnost da neće raditi.
Unaprijed hvala.
Naslov: Odg: Nova grafička, stari monitor (VGA)
Autor: andrash - 31. Prosinac, 2016., 18:46
Nažalost treba ti konverter (signala iz digitalno u analogni), recimo vga to dvi/hdmi, a ne adapter (jer oni ne konvertiraju) a to ti bude tako oko 200kn (ne viđam ih po našim shopovima). Mislim da ti se više isplati prodati monitor i nadoplatiti tih 200kn i uzeti polovni sa dvi ili hdmi ako ti je ovo (http://www.nabava.net/search.php?q=GW2270) puno za novi

Postaje čest problem jer su nove gpu isključivo digitalni signal, očekujem da će biti sve više ovakvih slučajeva
Naslov: Odg: Nova grafička, stari monitor (VGA)
Autor: Muflon - 01. Siječanj, 2017., 22:12
Razmišljao sam već o kupnji novog monitora, ali to bi ipak pričekao do ljeta pa si nabavio neki malo bolji (možda Freesync itd) a ovo sam zamislio kao privremeno rješenje. Vidio sam da u Chipoteki imaju Displayport u DVI-A adapter (ili converter) za 85 kn s kojim bi u teoriji mogao spojiti svoj monitor s grafičkom ali ne znam dali bi to radilo pošto već koristim DVI-A u VGA adapter. Znači VGA kabel u DVI-A adapter pa onda taj u Displayport adapter, dali bi ta kombinacija radila pošto su u pitanju dva adaptera jedan za drugim (noob sam pa ne znam ako to uopće ima veze) i ako bi, dali ima kakvih posljedica tipa: smanjena kvaliteta slike ili veliki input lag?

Vidio sam i da imaju Displayport u VGA converter za 150 kn pa ne znam ako mi se to rješenje više isplati iako je 70 kn skuplje (u slučaju da je to pouzdanije i sigurnije rješenje)