HCL.HR

Nova grafička, stari monitor (VGA)

  • 2 Odgovora
  • 12841 Hitova
Nova grafička, stari monitor (VGA)
« : 31. Prosinac, 2016., 13:17 »
Jučer sam kupio novu grafičku za svoj stari komp (XFX RX 470 single fan) i uopće zaboravio na to da moj stari monitor ima samo VGA izlaz. Dosad (HD 6850) sam koristio adapter za DVI-A ali isti ne ulazi u novu grafičku pošto ona ima samo DVI-D port. Ima još i 3 display porta pa pošto sam nakon temeljite potrage na internetu zaključio da VGA - DVI-D adapter vjerojatno ni ne postoji, odlučio sam pronači VGA - Displayport adapter, ali problem je što istog nema ni u jednoj lokalnoj hardware trgovini. Zanima me ako neko ima iskustva sa spajanjem VGA monitora na Displayport preko adaptera i dali to funkcionira, pošto nebi baš želio naručivat nešto s amazona za 200 kn ako postoji mogučnost da neće raditi.
Unaprijed hvala.
« Zadnja izmjena: 31. Prosinac, 2016., 13:35 Muflon »

*

andrash

  • ******
  • 5939
Odg: Nova grafička, stari monitor (VGA)
« Odgovori #1 : 31. Prosinac, 2016., 17:46 »
Nažalost treba ti konverter (signala iz digitalno u analogni), recimo vga to dvi/hdmi, a ne adapter (jer oni ne konvertiraju) a to ti bude tako oko 200kn (ne viđam ih po našim shopovima). Mislim da ti se više isplati prodati monitor i nadoplatiti tih 200kn i uzeti polovni sa dvi ili hdmi ako ti je ovo puno za novi

Postaje čest problem jer su nove gpu isključivo digitalni signal, očekujem da će biti sve više ovakvih slučajeva
« Zadnja izmjena: 31. Prosinac, 2016., 17:48 andrash »

Odg: Nova grafička, stari monitor (VGA)
« Odgovori #2 : 01. Siječanj, 2017., 21:12 »
Razmišljao sam već o kupnji novog monitora, ali to bi ipak pričekao do ljeta pa si nabavio neki malo bolji (možda Freesync itd) a ovo sam zamislio kao privremeno rješenje. Vidio sam da u Chipoteki imaju Displayport u DVI-A adapter (ili converter) za 85 kn s kojim bi u teoriji mogao spojiti svoj monitor s grafičkom ali ne znam dali bi to radilo pošto već koristim DVI-A u VGA adapter. Znači VGA kabel u DVI-A adapter pa onda taj u Displayport adapter, dali bi ta kombinacija radila pošto su u pitanju dva adaptera jedan za drugim (noob sam pa ne znam ako to uopće ima veze) i ako bi, dali ima kakvih posljedica tipa: smanjena kvaliteta slike ili veliki input lag?

Vidio sam i da imaju Displayport u VGA converter za 150 kn pa ne znam ako mi se to rješenje više isplati iako je 70 kn skuplje (u slučaju da je to pouzdanije i sigurnije rješenje)

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9