HCL.hr forum

Upiti i savjeti o tehnologiji => Hardver i gadgeti => Autor teme: vilim - 29. Svibanj, 2014., 22:51

Naslov: Novi ATI driveri -> roza boja
Autor: vilim - 29. Svibanj, 2014., 22:51
Jučer sam nakon sto godina stavio nove drivere za HD5770. Što je je, no službeni ATI-jevi driveri i catalysti su živi kaos. Sporo, nepouzdano, i još mi je sada natakario neki ATI GAMING EVOLVED koji mi samo smeta.

Ono što se desilo je da mi je u odreženim nijansama bijele i sive počela prevladavati roza. Negdje se to primjeti gdje bi boja trebala biti lagano sivkasta, ustvari više vuče na rozu. Nisam baš pronašao neki odgovor na googleu, ako se i spominje sličan problem onda je tema stara nekoliko godina i riješavalo se novijim driverima.

Pa ajmo ovako, ako netko ne zna rješenje za ovo, šta mi onda preporučujete umjesto službenih ATI catalysta(CCC) i drivera? Jer oni su katastrofa, sporo se otvara taj catalyst, bugovito do zla boga i još mi ne javlja sam za nove drivere, nego moram ja sam na njihovu stranicu skidat i instalirat drivere. Stabilnost i jednostavnost su mi na prvom mjestu!
Naslov: Odg: Novi ATI driveri -> roza boja
Autor: vilim - 29. Svibanj, 2014., 23:16
RJEŠENJE

Zašto se to događa, ne bih znao. Googlao sam još malo i ipak se to dešava ekipi koja je instalirala zadnji CCC, to je 14.4, a problem se može riješiti tako da se u CCC s lijeve strane otvori 'My Digital Flat-Panels', pa 'Display Color', i  temperatura boje se postavi na 6500 K.

Ujedno kažu da i brisanje CCC-a i drivera sa 'AMD Cleanup Utility' i instaliranje nanovo također rješava problem.

Evo izvor: http://linustechtips.com/main/topic/153439-amd-144-color-issue-grey-is-now-pink-in-os/ (http://linustechtips.com/main/topic/153439-amd-144-color-issue-grey-is-now-pink-in-os/)