HCL.hr forum

Upiti i savjeti o tehnologiji => Hardver i gadgeti => Autor teme: hoffa - 02. Kolovoz, 2012., 05:14

Naslov: Novi procesor za laptop
Autor: hoffa - 02. Kolovoz, 2012., 05:14
Evo ovako. Imam Toshiba P500-16F laptop i razmišljao sam promijeniti procesor, ako je to na ovom laptopu uopće moguće. Skinuo sam CPU-Z i piše mi "Socket 989 rPGA". Trenutno je unutra Intel i5 M430 2.27GHz.

E sad... gdje kod nas kupiti, da li kod nas kupiti, ili možda e-bay, kamo najbolje nositi da se ugradi (sam se ne želim igrati s tim) i koji procesor uopće kupiti? Oko toga svega mi treba pomoć, naravno - ako je moguće staviti drugi.

P.S. Ako kroz neko vrijeme budem mogao ocjeniti da je moguće kupiti PC, onda ću vjerojatno tražiti nekakvu konfiguraciju. Za sad me ovo zanima.
Naslov: Odg: Novi procesor za laptop
Autor: Lord of Destruction - 17. Kolovoz, 2012., 02:55
laptop se kupuje kao komplet i nije namjenjen nadogradnji. kod laptopa se jedino moze nadogradit RAM memorija, iako to za igre i za ostale stvari obicno nema potrebe jer memorija nije bitna, a ugradjena memorija je obicno i vise nego dovoljna, prije su preslabe neke druge komponente.

za laptop neces naci komponente za nadogradnju. mozes imati srece pa recimo da taj model P500 (pricam napamet) recimo dolazi s procesorima i3, i5 i i7 i sad ti hoces zamjeniti i5 sa i7, pa bi u tom slucaju mogao to napraviti (znaci, to je postupak kao da si imao procesor i7 i sprzio ti se i sad narucujes preko servirsa zamjenski procesor). ali to ti je u potpunosti neisplativo jer neces nista time znacajno postici, a kostat ce te par tisuca kuna jer su za laptope komponente skuplje + sigurno ce ih trebati naruciti (i pronaci) + ugradnja. na ebayu isto neces proci jeftinije. rjesenje: imaj ovaj laptop takav kakav je ili kupi novi ili kupi komp - puno jace komponente za puno manje para, ako ti ne treba mobilnost