HCL.HR

Pitanje za vlasnike high end IPS monitora

  • 4 Odgovora
  • 14358 Hitova
Pitanje za vlasnike high end IPS monitora
« : 25. Travanj, 2017., 16:35 »
Nedavno sam postao vlasnik Asusa PG279Q - zvijerska stvar . Vjerojatno znate da kupnja takvih monitora je rizik vezano uz kvalitetu IPS panela - pa imam samo jedno pitanje,ako će možda ovo čitati netko tko je vlasnik sličnog monitora,što biste vi učinili na mome mjestu ? Zadržali ga ili ga vratili natrag ? Kupio sam ga preko Alzashopa,i imam osjećaj da sam dobio monitor kojeg je netko prije mene već koristio dosta,jer alzashop imam opciju da ako se nadoplate dodatne pare,monitor možeš vratiti unutar dva mjeseca od kupnje . Također monitor ima malenu ogrebotinu na stalku .

http://imgur.com/beZ98rf
http://imgur.com/E3uzNLp

Da sam kupovao neki jeftiniji monitor sa IPS-om,vjerojatno mi nebi smetalo,ali kada kupujem nešto što mnogi proglašavaju najboljim na svijetu .... zbog toga sam još u dvojbi .

*

doktor1

  • ****
  • 1407
Odg: Pitanje za vlasnike high end IPS monitora
« Odgovori #1 : 25. Travanj, 2017., 19:29 »
Ne vjerujem da će ti priznat BLB! Iako ja mislim da neke kompanije to uvaže ako je izrazito velik.
No dosta sam pratio temu o ultrawide monitorima prije kupovine istog i jednostavno mnogo monitora dođe sa tim problemom - evo primjer x34 Predatora, monitora od 10000 kuna



Kontaktiraj Asus support te se rapitaj.

*

10RV

  • *
  • 110
Odg: Pitanje za vlasnike high end IPS monitora
« Odgovori #2 : 30. Travanj, 2017., 11:51 »
Evo ponosni vlasnik acer x34 ovdje. Imas na r/ultrawidemasterrace dobru tablicu kako hendlati blb. Ja osobno imam zamjetan blb na x34 ali necu se ubijati s vracanjem kako bi dobio isti panel pa opet nanovo... Ugl ako tokom igranja i rada ne primjecujes blb jednostavno ces morati prihvatiti. Jebiga ipak je vise pluseva samo za jedan minus, ja imam ogromni ocd i navikao sam se :) ips, prekrasne boje, gsync i 100hz bez problema kod mene zasjene blb koji se iskreno vidi samo na potpuno tamnim scenama.

A sto se tice ostecene robe ja bi odmah vratio jer sam kupio novi monitor, i to skupi monitor koji je kupljen NOV, a ne neke second hand gluposti..

Ovo sto je doktor1 stavio, slican blb,nesto manji, imam ja na monitoru ali jbg, treba mi black screen da to primjetim a da ne govorim koliko je bozanski igrati na UW

*

doktor1

  • ****
  • 1407
Odg: Pitanje za vlasnike high end IPS monitora
« Odgovori #3 : 30. Travanj, 2017., 11:59 »
da ne govorim koliko je bozanski igrati na UW

Ja sam na 29" UW i trenutno nema šanse da se vratim na 16:9 za igre... Imam neke kombinacije da pređem na 34" UW ali 2560x1080 radi hardverske snage no i ovo mi je dosta veliko...

Ovo je moj BLB sa 80% brightnessa; općenito sam dobio odličan panel  :thumbs:


Odg: Pitanje za vlasnike high end IPS monitora
« Odgovori #4 : 30. Travanj, 2017., 12:13 »
CordisDia@

To pozadinsko osvjetljenje je više vidljivo na fotografiji nego uživo. Pretpostavljam kako ti to izgleda uživo ali mislim da nije nešto pretjerano strašno s obzirom da si fotku napravio malo pod blagim kutem tj. iz gornje perspektive. Trebao si slikati sredinu monitora pod pravim kutom ali dobro nema veze.
 
Uglavnom to ti je tako kod IPS panela može on biti najjeftiniji ili najskuplji stvar je kako te sreća posluži. Žalosno je  da je to tako barem kad su u pitanju high end monitori koji koštaju kao sv. Petra kajgana.

Imam isti monitor ali sreća je bila na mojoj strani tako da sam dobio savršen panel sa min. pozadinskim osvjetljenjem, bez mrtvih piksela i ogrebotina :P

Po pitanju ogrebotine na stalku imaš pravo povrat monitora

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9