HCL.HR

Podmazivanje ventilatora na računalu.

  • 4 Odgovora
  • 2636 Hitova
Podmazivanje ventilatora na računalu.
« : 16. Srpanj, 2014., 13:25 »
Pozdrav ljudi!
Evo treba mi odgovor na ovo pitanje, sve piše u naslovu?
Podmazujete li i ako da, sa čime vaše ventilatore na kompu?
Meni je jako bučan u zadnje vrijeme i pročitao sam ovo: http://www.bhtuning.com/threads/podmazivanje-ventilatora-na-racunaru.58835/ Eh sad, ako ima netko da to radi mi moze preporucit kakvo sredstvo koristi bio bih mu zahvalan! Hvala unaprijed!!

*

Me666

  • ******
  • 5556
  • Snaketicus Murphy Jr.
Odg: Podmazivanje ventilatora na računalu.
« Odgovori #1 : 16. Srpanj, 2014., 13:35 »
Jesi li ga probao očistiti od prašine?
Mislim da bi ulje koje žene imaju za šivaće mašine bilo dobro rješenje, ali isto pripazi da ga ne staviš previše, odnosno da ne kaplje svugdje po računalu

*

Dragster

  • ******
  • 7719
  • OKO SOKOLOVO xD
Odg: Podmazivanje ventilatora na računalu.
« Odgovori #2 : 16. Srpanj, 2014., 15:33 »
kupi novi

kriste koji filozofi na bih topicu :ave: sa WD40 se primarno ČISTI, podmazivanje samo kao nužna potreba i ako se često koristi vrijeme upotrebe će se znatno skratiti zbog abrazivnih svojstava te tekućine

kao prvo ako se ventilator čuje to bi značilo da je ležaj otišao, a ležaj sam po sebi je potrošna roba. što to znači? kad dosegne određeni broj radnih sati se baca i kupuje se novo
« Zadnja izmjena: 16. Srpanj, 2014., 16:21 Dragster »


"There is great strength in numbers, but there is great power in one, for the strength of the will of one may gather numbers to it. There is strength not only in *knowing* the self, but *knowing* how to bring it forth in others."

tl;dr pušite mi kurac xD

*

andrash

  • ******
  • 5939
Odg: Podmazivanje ventilatora na računalu.
« Odgovori #3 : 16. Srpanj, 2014., 17:47 »
A što bi ti podmazivao i zašto? Vent od napajanja ili šta? Pitam da nebi bilo zbog toga što je glasan npr. neki vent na kućištu - a da je riječ o nekom ventu koji je jednostavno takav -  mal i sa velikim brojem okretaja. Ako je otišao znači da je jako loš, jako star, ili loš & star. Naravno ako je nešto novo pod garancijom - reklamiraj.

Evo ti baš slična diskusija za napajnje sa 12cm ventom

Citat:
...to bi značilo da je unutra vrlo vjerojatno Yate Loon sleeve ventilator. Može se probati odlijepiti naljepnicu i kapnuti malo (kap) ulja. Moglo bi pomoći. Usput bi bilo dobro ispuhati prašinu iz napajanja.

Ulje mu vidim nije pomoglo i dalje je bio glasan

Citat:
Ako je unutra originalni ventilator, onda je to D12SH-12 koji se nalazi u dosta napajanja. Možeš ga zamijeniti s Arctic Cooling F12 (obični).
http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=Arctic+F12

Ventilator ti je spojen na onu vertikalnu pločicu kraj šume žica iz koje ti se formiraju kablovi koji izlaze iz napajanja. On je na tu pločicu spojen pomoću 2-pinskog konektora (m-ž). E sad, ja to rješavam ovako. Možeš kompletno izbaciti konektore i direktno zalemiti ventilator na pločicu ili cvaknuti ženski konektora s starog ventilatora i zalemiti ga na žice od novog ventilatora (lemove izolirati). Na novom ventilatoru koristiš 12V i GND (na ventilatorima obično crvena i crna žica).

Naravno, može se i ostaviti originalan konektor na novom ventilatoru, izvući van i spojiti na ploču.

Usput pogledaj da nema napuhnutih kondenzatora u napajanju
https://www.google.hr/search?q=napuh...w=1272&bih=877

Citat:
Ja sam svoj zamjenio sa Articom F12 i ok je..zrak koji izlazi je hladan/mlak, a i napajanje je na dodir hladno i pod full loadom..nisam koristio lemilicu uopće, uzeo 2 pin konektor sa starog ADDA venta, ogolio žice, spojio ih dobrim starim rotiranjem, izoloriao izolir trakom i sve super..što se žica tiče: crna sa crnom, crvena sa crvenom, zelena za RPM samo stoji sa strane ako ću ga ikad vadit da vratim na 3 pin konektor koji stoji u ladici..

Nisam se bahćao sa takvim stvarima (nije bilo potrebe), al ako te neki detalji zanimaju traži na pc ekspert forumu ili nekim drugim uradi sam/sam svoj majstor specijaliziranim forumima
« Zadnja izmjena: 16. Srpanj, 2014., 17:58 Andrash »

Odg: Podmazivanje ventilatora na računalu.
« Odgovori #4 : 16. Srpanj, 2014., 20:51 »
Hvala svima, ovdje može lock. Kapnuo sam kap ulja za šivaće mašine i prethodno dobro očistio kučište od prašine, zada se ne čuje ni zvuk (nije uobičajno za moj komp, ali da kucnem u drvo xD :chair: :chair: ).

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9