HCL.HR

Pomoć u vezi laptopa.

  • 1 Odgovora
  • 1590 Hitova
Pomoć u vezi laptopa.
« : 09. Ožujak, 2015., 15:52 »
Danas sam nešto radio na laptopu i odjednom je se samo ugasio. Bio je priključen na struju, i bez problema je radio tih nekih 5 minuta dok je bio uključen. Promijenio sam utičnicu, da vidim da nije do nje, nije radilo opet. Izvadio sam bateriju, pokrenuo laptop, i radio je. Ponovo sam ga ugasio da stavim bateriju, nije htio, tek nakon nekoliko pokušaja se uspio pokrenuti. Kada je Windows pokrenjen, primjetio sam crveni 'X' dolje gdje je status baterije. Da li bi to moglo biti do kabla, pošto ga moram nekako podesiti da se i na 'battery-free' pokrene, ili je do baterije ?
1) Radi bez baterije, sa baterijom ne.
2) Kablo se mora podešavati kada se laptop pokreće bez baterije.
I da, laptop je sinoć radio na bateriji dok se sam nije ugasio, nakon toga ništa nisam pokušavao, samo sam ga ostavio.
« Zadnja izmjena: 09. Ožujak, 2015., 15:54 elemental »

Odg: Pomoć u vezi laptopa.
« Odgovori #1 : 09. Ožujak, 2015., 17:28 »
Ako se već ne pregrijava da se sam gasi jer nisi pretpostavljam igrao nešto pa je temp bila niska, onda veoma moguće da je do punjača; provjeri kabal jeli ti se lomi negdje na spoju od prevelikog savijanja - izolir traka moze pomoci. Laptop mora raditi bez baterije ili sa ako je spojen u struju.

Odnesi električaru da ti pogleda konvertira li ti napon adapter pravilno ako ti se nastavi gasit ili gubit kontakt. Univerzalni punjači su bolji izbor ako ti ode original, iako sumnjam da je do adaptera vjerojatno kabal se gubi.

source: popravljo jedan te isti punjac par puta radi lomljenja kabla - kad ga kopčam iza ćoška i puno lomim

ps.

u najgorem slučaju je inverter otišao unutar laptopa ali ipak provjeri punjač.
The blood of youth is bubbling back..

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9