HCL.HR

Problem s rezolucijom

  • 12 Odgovora
  • 828 Hitova
*

tryon

  • *
  • 66
Problem s rezolucijom
« : 28. Travanj, 2014., 17:49 »
Dakle, imam laptop Lenovo G500. (grafe intelova hd4000 i radeon 8750m).
 
Od prije par dana, (neznam kaj se dogodilo, jesam ja nes instalirao il samo od sebe, neam pojma), mi slika na ekranu kad god stavim manje od native 1366*768 se smanji ovisno o rezi. Znaci ne rastegne se normalno preko cijelog ekrana nego imam onako crnog "viška" sa strane. Smeta me jer smanjujem rezu u igrama, jer i nije bas neka zvijer od laptopa. Probao sam s novim driverima (za obe grafe), s brisanjem svih drivera i instaliranjem ponovnno... Nemam više ideja...
 
Je li tko imao sličan problem i jeli ga uspio riješit kako.
 
Alternativa mi je dobri stari clean install windowsa, koji ionako nebi škodio.

*

andrash

  • Moderator
  • ******
  • 3795
Odg: Problem s rezolucijom
« Odgovori #1 : 28. Travanj, 2014., 20:00 »
Ako nije do drivera možda je do igre? Ne mogu sve igre widescreen prikazat pa zna biti crno, ili razvučena slika (ako je cijeli ekran)

*

tryon

  • *
  • 66
Odg: Problem s rezolucijom
« Odgovori #2 : 28. Travanj, 2014., 20:06 »
nije do igre. sve igre su tako. i kad u windowsima promjenim rezu isto se dogodi.

*

andrash

  • Moderator
  • ******
  • 3795
Odg: Problem s rezolucijom
« Odgovori #3 : 28. Travanj, 2014., 20:25 »
Ajd skini program driver sweeper, prvo deinstaliraj ručno drivere grafičke (kroz add/remove programs), onda u safe modu sa tim programom analiziraj amd display drivere, pa obriši sve ostatke tih drivera, restartira se, pa ponovo instaliraj drivere grafičke

*

tryon

  • *
  • 66
Odg: Problem s rezolucijom
« Odgovori #4 : 28. Travanj, 2014., 21:51 »
Driver Sweeper vise ne postoji. Ima neki driver fusion koji free vise nista ne radi, i neki display driver uninstaler. DDU kaze da jos nije kompaktibilan sa AMD switching laptopima. svejedno cu probati....

*

tryon

  • *
  • 66
Odg: Problem s rezolucijom
« Odgovori #5 : 05. Svibanj, 2014., 14:43 »
Ajd skini program driver sweeper, prvo deinstaliraj ručno drivere grafičke (kroz add/remove programs), onda u safe modu sa tim programom analiziraj amd display drivere, pa obriši sve ostatke tih drivera, restartira se, pa ponovo instaliraj drivere grafičke

jesam, i dalje imam isti problem

*

Hrv4tin4

  • Moderator
  • ******
  • 3998
  • Bez predrasuda
    • Steam
Odg: Problem s rezolucijom
« Odgovori #6 : 06. Svibanj, 2014., 22:06 »
Jesi pogledao pod Screen resolution što ti piše?

Ako ti piše generic non-pnp monitor onda imaš veliki problem, ali ako piše generic PnP monitor ili ime monitora onda je sve super...

*

tryon

  • *
  • 66
Odg: Problem s rezolucijom
« Odgovori #7 : 07. Svibanj, 2014., 10:04 »
mobile pc display..

*

Hrv4tin4

  • Moderator
  • ******
  • 3998
  • Bez predrasuda
    • Steam
Odg: Problem s rezolucijom
« Odgovori #8 : 07. Svibanj, 2014., 10:09 »
Onda nisam od neke velike pomoći nažalost...

Meni se dogodilo gore s tim non-pnp monitor pa je komplikacija do bola, al ovako stvarno ne znam...

Jesi probao reinstalirati windowse ili ih vratiti natrag na zadnji backup kad je stanje bilo dobro?!?

*

andrash

  • Moderator
  • ******
  • 3795
Odg: Problem s rezolucijom
« Odgovori #9 : 07. Svibanj, 2014., 13:16 »
Eventualno probaj nešto od ovoga:
http://social.technet.microsoft.com/Forums/windows/en-US/85d77ff8-738a-4e1d-aff2-f837894d6194/resolution-aspect-ratio-black-bars-how-to-stretch-screen?forum=w7itproui

Uglavnom il si nešto dirao/promjenio, ili mu fali neki driver (btw. jesi instalirao sve drivere od laptopa?). Također možeš probat win update, ili da makneš zadnji update.

EDIT
Možeš probati i system restore (ako ti win pravi restore pointove), pa odabereš neki datum prije negoli ti se to pojavilo. Možda riješi problem. Samo pazi na bitne podatke jer bi trebalo nestati sve što si instalirao, tj. mijenjao nakon te točke
« Zadnja izmjena: 07. Svibanj, 2014., 13:23 Andrash »

*

tryon

  • *
  • 66
Odg: Problem s rezolucijom
« Odgovori #10 : 07. Svibanj, 2014., 17:36 »
ma svi driveri su mi instalirani. a nemam restore point gledao sam vec...

*

tryon

  • *
  • 66
Odg: Problem s rezolucijom
« Odgovori #11 : 07. Svibanj, 2014., 17:42 »
a ovaj link sam isto gledao, samo meni ccc drukcije izgleda i ne mogu nista napravit da mi bude ko njemu. evo ss http://i60.tinypic.com/21k032c.png

*

andrash

  • Moderator
  • ******
  • 3795
Odg: Problem s rezolucijom
« Odgovori #12 : 07. Svibanj, 2014., 17:55 »
Vidim postovi su stari, to je stara verzija. Neznam ni sam, nisam te GPU scaling options ("Full Screen", "Maintain aspect ratio", "Centered") viđao u novom catalystu. Ako ništa, fresh install OS-a :mrgreen:
« Zadnja izmjena: 07. Svibanj, 2014., 17:59 Andrash »