HCL.HR

Problem sa novim računarom

  • 10 Odgovora
  • 14493 Hitova
Problem sa novim računarom
« : 11. Listopad, 2017., 12:38 »
Pozdrav ljudi prvo da navedem konfu:
:AMD Ryzen 1300x
:GPU GTX 1050TI MSI
:napajanje EVGA 80 PLUS 500W
:matična B350 MSI PC MATE
:RAM 8gb vengeance LPX 3200mhz

PC je star nepunih 2 mjeseca,problem je taj kada mi se ugasi display monitor nakon 20 minuta znalo se desiti 3 4 puta da kada ujutru krenem da ga upalim preko miša tako što ga prodrmam neće da upali display/slika i moram ga restartat nakon toga i sve normalno radi,provjeravao sam 10 puta nakon 1 minute da se gasi display svih 10 puta mi je radilo tako što prodrmam miš,nakon par dana sve uredu.Danas mi se desilo kada sam palio računar,računar radi a neće slika niti bios da prikaže.ugasim računar izvadim kabal od napajanja ponovo ubacim i proradi normalno i evo par sati radi normalno,ali sinoć nakon što sam ugasio računar ugasio sam i onu tipku kod napojne stavio na 0,radio sam testove sa Fumark 15 minuta sve normalno maximalna temp bila 69,windows sam pregledao pomoću Troobleshootinga sve uredu nikakve greške nisu pronađene,virusa nema provjeravao sa antivirusom od windowsa i sa malwerbytes adw cleaner,ništa nisu pronašli,igre mi savršeno rade windows je brz,BF1 BF4 CS GO WARTHUNDER CODOVI,sve radi normalno,drajvere sam nove instaliravao i eo pronašao sam novi drajver na nvidia stranici kojeg ću instalirat,do čega bi mogao biti ovaj problem,da sumnjam u matičnu nema mi logike jer radi,malo više sumnjam u grafičku ali opet sve radi normalno tokom čitavog dana i nekoliko sati igranja,ramove sam vadio i vraćao ponovo.

*

andrash

  • ******
  • 5939
Odg: Problem sa novim računarom
« Odgovori #1 : 11. Listopad, 2017., 13:38 »
A monitor jel ti neki stari?

Probaj probati posuditi nečiji monitor ili svoj monitor probaj na nekom drugom pc.

Odg: Problem sa novim računarom
« Odgovori #2 : 11. Listopad, 2017., 17:07 »
e da zaboravio sam navesti Monitor mi je star jako iz 2012 LG Flatron vga je samo pa sam morao naknadno kupovati utor adapter hdmi/vga a konektujem na njega vga pa taj konektor na grafičku

*

andrash

  • ******
  • 5939
Odg: Problem sa novim računarom
« Odgovori #3 : 11. Listopad, 2017., 17:42 »
E probaj ono što sam napisao.

Longshot je da ti taj konverter gubi kontakt, loš kebel i sl. no malo vjerojatno
« Zadnja izmjena: 11. Listopad, 2017., 17:44 andrash »

Odg: Problem sa novim računarom
« Odgovori #4 : 11. Listopad, 2017., 18:07 »
a nemam kod koga,a i trebao bi najmanje 3,4 dana na nečijem računaru isprobavat,jer ne dešava se često samo par puta u mjesec ipol,2,3 puta ono sa displayom a jednom danas što nije htjela slika,eo radi cjeli dan normalno,tokom igre normalno nema nikakvih problema da se gasi display ili šteka igra tokom igre,trebao bi testirati pa bar 4 5 dana,al nemam nikoga da mi može posuditi monitor nekog novijeg tipa,ili da ja nekome dadnem svoj,

*

andrash

  • ******
  • 5939
Odg: Problem sa novim računarom
« Odgovori #5 : 11. Listopad, 2017., 19:35 »
Jbga ako ne možeš ništa poduzimat gledaj ovako - slika te može zajebavat radi - monitora, kablova/konvertera, grafičke ili softvera. Ostali hardver je 1% šanse.

Na grafičku imaš garanciju minimum 2 ili 3 godine, sofver je promjenjiv (OS, driveri, postavke), kablovi/konverter nisu skupi (kažem ionako malo vjerojatno da je do njih), a monitor ti je tako i tako star i vga only, pa bi magao razmišljat o njegovoj promjeni u sljedećoj godini-dvije čak i da nije do njega tj. nebi bili uludo bačeni novci i da nije do njega. Tako da imaš vremena i vidjet ćeš što je do tada ako ništa ne možeš sada.
« Zadnja izmjena: 11. Listopad, 2017., 19:39 andrash »

Odg: Problem sa novim računarom
« Odgovori #6 : 11. Listopad, 2017., 20:55 »
Ma ja uglavnom hvala na pomoći  ;)

Odg: Problem sa novim računarom
« Odgovori #7 : 12. Listopad, 2017., 14:30 »
Upisi u search: Event Viewer. Klikni, kad se pokrene, klikni 'Custom Views-->Administrative Events'. Tu poprati koje se greske i upozorenja pojavljuju. Ako ti se opet dogodi taj problem, resetiraj/upali racunalo i vidi u ovom alatu kakva se greska dogodila pa napisi vamo. Nisu sve greske-greske, niti se sva upozorenja trebaju shvatit ozbiljno, ima puno laznih i nepotrebno evidentiranih upozorenja i gresaka od strane sustava, tako i ako bude previse toga, ne moras se zabrinit. Najvaznije zapravo bude 'critical error', pa baci oko dali to sustav zabiljezi u ovom alatu kad ti se dogodi taj problem. Napisi vamo sta kaze.

Osim toga, napravi ovo: Odi u Device Manager, dole pri dnu klikni USB controllers. Desni klik na sve koje ti prikaze-->properties-->power managment-->allow the computer bla bla...-->Svugdi di je kvacica, makni je, neka sve kucice na svim usb uredajima ostanu prazne, bez kvacica. Eto, u slucaju da to ne popravi problem, a ne ustanovis neku konkretnu gresku u Event Vieweru, tada imas problem sa adapteron/kabelon/monitoron.

Odg: Problem sa novim računarom
« Odgovori #8 : 12. Listopad, 2017., 19:01 »
Uradio sam to odštrihiro sam sve kvačice,inače evo danas i jučer nemam problema nikakvih,malo sumnjam u kabal od napojne nov je ali kada ga ubacujem cuje se struja i trebam ga baš pritisnut unutra onda pc pali,čak i kada ga stavim normalno rekao bi da sam ga ušteko al pc neće već upali pc tek kada jače pritisnem utor u napojnu,kontam da je gubio kontakt ili slabiji napon bio,još sam neke stvari po windowsu radio pa da vidimo.Monitor mi je iz 2012 god VGA only,morao sam dodatno kupovati adapter hdmi/vga pošto je novija gpu a monitor star podosta.Od critical errora imam 1 u zadnjih 7 dana zove se kernel power 41 (63)

Odg: Problem sa novim računarom
« Odgovori #9 : 12. Listopad, 2017., 21:16 »
Kernel power gasi racunalo kad osjeti bilo kakav gubitak ili visak struje, ta greska moze bit povezana s tim tvojim naponskim kabelon kako si ga opisa, no ne mora nuzno ova greska bit povezana s tvojim problemon pa se sad time ne moras bavit. Ovo isto sta si otkvacio u device manageru, mozes napravit i za mis i za tipkovnicu, no na njima nemoj otkvacit 'allow this device to wake up the computer', tako da ih oboje mozes koristit za budenje iz sleep moda.

Eto pa pricekaj malo i vidi dali ces i dalje imat problem. A sta se tice te kernel power greske, vjerojatno nije povezana s problemom, no prati dali ce se ponovit. Nebi smjela jer ako se ponovi, to znaci da na nekom mistu sigurno imas gubitak struje, a to nije bas zanemarivo. Moze ti se dogadat da ti se racunalo naglo ugasi kad radis nesto zahtjevnije, recimo igras malo zahtjevniju igru.
« Zadnja izmjena: 12. Listopad, 2017., 21:23 Drunkenstein »

Odg: Problem sa novim računarom
« Odgovori #10 : 13. Listopad, 2017., 07:32 »
Aha hvala puno na odg,inače igram bf1 i bf4 Project Car 2 i još neke nisam imao nikakvih problema da se pc restarta ugasi ili da štopa rade savršeno pa mi čudno

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9