HCL.hr forum

Upiti i savjeti o tehnologiji => Hardver i gadgeti => Autor teme: nasty-rabbit - 03. Travanj, 2015., 15:07

Naslov: Problem sa USB portovima?
Autor: nasty-rabbit - 03. Travanj, 2015., 15:07
Pozdrav ljudi, znači sa prednje strane boxa imam dva usb utora + za mic i sluške (nebitno), ugl, primjetio sam u zadnje vrijeme da mi na svaki malo veći trzaj joystickom "izbaci" joystick. Ispočetka sam mislio neki problem sa joystickom, ali mi je onda jedan dan kompletno prestao reagirat kad ga ubacim u port, probao sam i mob prikljucit na portove, nula bodova. Iza sve radi, sada šta ću sa time naprijed? Se to može kako zamjenit, kakav je postupak? Oprostite ako je retardirano pitanje. :fpalm:
Naslov: Odg: Problem sa USB portovima?
Autor: andrash - 03. Travanj, 2015., 15:12
Vjerojatno ti se sjebao kontakt na prednjim usb izlazima kućišta koji se spajaju sa matičnom. Trebao bi provjeriti front usb konekciju na matičnoj. Na stražnjim ti radi jer je to drito na matičnoj
Naslov: Odg: Problem sa USB portovima?
Autor: nasty-rabbit - 03. Travanj, 2015., 15:21
Šta da rastavim i vidim dal je sve fino spojeno?
Naslov: Odg: Problem sa USB portovima?
Autor: Track - 03. Travanj, 2015., 15:39
Imaš isti problem kao ja, jednostavno prenasilno uštekavanje i uzimanja USB-a van iz porta. Ali meni je dobro jer mi 1 port radi a drugi malo radi, malo neradi (većinom neradi). Mada možeš i iza uštekat USB tako da se novu matičnu ne isplati kupiti. Uglavno - nova matična ti treba :chair:
Naslov: Odg: Problem sa USB portovima?
Autor: andrash - 03. Travanj, 2015., 16:05
Šta da rastavim i vidim dal je sve fino spojeno?

Skini stranicu kućišta i pogledaj si manual od matične (imaš i na netu) gdje je front usb (ali uglavnom i piše sitnim slovima) i pogledaj dali ti dobro sjedi. Možeš i jednostavno pratit kabel iz usb-a gdje ide na matičnoj. Još može biti da se izjebao taj kabel ili taj usb na kućištu od navlačenja

Track

Ne lupetaj, zašto bi moralo biti do mbo? Najvjerojatnije nije
Naslov: Odg: Problem sa USB portovima?
Autor: yubs-d-rsc - 03. Travanj, 2015., 16:07
Moje iskustvo je da su ti portovi generalno lako kvarljici cas prima cas ne prima - vjerojatno jer nabijamo unutra i cupamo - konekcija se gubi - zice provjerit, ili bacit sve kroz prozor. :hiha: :hiha:
Naslov: Odg: Problem sa USB portovima?
Autor: andrash - 03. Travanj, 2015., 16:38
Ma da - gubi kontakt od navlačenja. Usb ulaz u kućištu vjerojatno gubi kontakat sa svojim pcb-om ili žice. Zato nekad "malo radi, malo ne"