HCL.HR

RAM

  • 12 Odgovora
  • 1000 Hitova
RAM
« : 03. Studeni, 2014., 11:50 »
Imao sam 4gb rama, uzeo sam jos 2gb. 3 keksa po 2gb. Dva keksa gdje god da stavim rade, al sva 3 nikako. Upali se racunalo, ali nema slike.
Zbog cega bi to moglo bit? Sve tri marke su razlicite pa da nije do toga? Transcend, Kingston i Adata.

Maticna: Asus M4a77
Graficka: Nvidia GTX 460 1gb
OS: Win 7 64bit

*

mrmuscolo

  • Moderator
  • ****
  • 1099
Odg: RAM
« Odgovori #1 : 03. Studeni, 2014., 12:56 »
Hehe, pa ne moze to tako ici. Uvijek je pozeljno kod nadogradnje rama gledati istog proizvodjaca te isti model upravo zato da bi otklonio mogucnost nekompatibilnosti.

*

andrash

  • Moderator
  • ******
  • 3787
Odg: RAM
« Odgovori #2 : 03. Studeni, 2014., 12:58 »
Vjerojatno se ne podnosi jedan ram sa ostalima - možda je različita voltaža, latencija, možda ga tvoja matična ne podnosi. Zamjeni za neki drugi u shopu i provjeri kakav ti ram treba sa cpu-z

Odg: RAM
« Odgovori #3 : 24. Studeni, 2014., 16:44 »
Vidim da je naslov "Ram" pa da pitam nešto
Dobio sam PC(stariji neki) koji ima 4GB ddr1 memoriju,hoću li moć igrat igre koje zahtjevaju npr,1,2,4 gb iako imam ddr1,tj. hoće li biti problema za igrat iako se danas koriste većinom ddr3 memorije
Jeli ima veze koja je vrsta rama ili samo koliko GB imaš
Hvala :)

*

andrash

  • Moderator
  • ******
  • 3787
Odg: RAM
« Odgovori #4 : 24. Studeni, 2014., 17:00 »
Samo količina je bitna za gaming, ALI tebi je tu najveći problem za nove igre što su te platforme sa ddr1 pre slabe tj. na takve mbo idu slabi procesori samim time nemožeš ni neke ozbiljnije grafičke isfurat

Odg: RAM
« Odgovori #5 : 24. Studeni, 2014., 19:23 »
Samo količina je bitna za gaming, ALI tebi je tu najveći problem za nove igre što su te platforme sa ddr1 pre slabe tj. na takve mbo idu slabi procesori samim time nemožeš ni neke ozbiljnije grafičke isfurat
imam amd athlon 64x2 4400+  2.2 ghz  nvidia 7800gtx sli(x2) 4 gb ram i asus a8n-sli premium matičnu
gledam na game debate i piše da mogu pokrenut far cry 3,arkham city...na medium/high postavkama,jel to važi što tamo piše?

*

mrmuscolo

  • Moderator
  • ****
  • 1099
Odg: RAM
« Odgovori #6 : 24. Studeni, 2014., 19:31 »
Važi, ako si na rezi od 640x400 :mrgreen: Isprobaj pa vidi, sto manja reza i kresi postavke, ipak je to dosta stari hw.

Odg: RAM
« Odgovori #7 : 24. Studeni, 2014., 19:53 »
Važi, ako si na rezi od 640x400 :mrgreen: Isprobaj pa vidi, sto manja reza i kresi postavke, ipak je to dosta stari hw.
a piše na rezi 1280x1024 takav mi je i monitor,najbolje i najjednostavnije da pokrenem i vidim..tko zna možda se iznenadim :solidus:

*

andrash

  • Moderator
  • ******
  • 3787
Odg: RAM
« Odgovori #8 : 25. Studeni, 2014., 01:12 »
Probaj, ali ako gledaš službene zahtjeve za te igre - cpu ti je ispod minimuma za obje (mada ne mora značit da ne možeš pokrenit). Grafičke - možda za pokrenit igru, al na nikakav medium/high se ja tu nebi kladio (a i pitanje je kako skaliraju te tvoje grafe u SLI u tim igrama)
« Zadnja izmjena: 25. Studeni, 2014., 01:13 Andrash »

Odg: RAM
« Odgovori #9 : 25. Studeni, 2014., 20:57 »
Probaj, ali ako gledaš službene zahtjeve za te igre - cpu ti je ispod minimuma za obje (mada ne mora značit da ne možeš pokrenit). Grafičke - možda za pokrenit igru, al na nikakav medium/high se ja tu nebi kladio (a i pitanje je kako skaliraju te tvoje grafe u SLI u tim igrama)
kako je ispod min kad za fc3 piše min athlon 64x2 3600+ a ja imam 4400+,jedino za arkham...

*

andrash

  • Moderator
  • ******
  • 3787
Odg: RAM
« Odgovori #10 : 25. Studeni, 2014., 21:12 »

Odg: RAM
« Odgovori #11 : 25. Studeni, 2014., 22:28 »
Pogledaj na ovome   :chair:
YouTube kanal - https://www.youtube.com/user/doctorofgamingCRO

Posjetite nas i uzivajte!!  <3

Far Cry 4,Cod Ghosts,Middle Earth: SoM,Tomb Rider...

Odg: RAM
« Odgovori #12 : 26. Studeni, 2014., 23:41 »