HCL.HR

Random nestanak slike na monitoru

  • 8 Odgovora
  • 14512 Hitova
*

steelrain

  • n00b
  • 4
Random nestanak slike na monitoru
« : 10. Rujan, 2017., 20:26 »
Random mi zna nestati slike na monitoru. Nije bitno što radim, dali igram neku igru (Overwatch, H1Z1, CS:GO) samo mi odjednom nestane slike na monitoru i piše mi DVI No signal. Promjenio sam DVI kabel na drugi, ista stvar. Probao sam i monitor spojiti s DisplayPort kabelom (na grafički imam MiniDP, pa sam spojio s adapterom koji sam dobio original uz grafu) međutim ista stvar. Mislio sam da je do napajanja kad se grafa malo jače optereti da nema dosta struje međutim nije ni to(valjda). Znalo se desiti da čim upalim PC i odem na Chrome mi nestane slike. Zamjenio sam mjesta s RAM pločicama, izvadio sam grafičku van očistio sve od prašine i spojio natrag, ne pomaže. Stavio sam nove windowse, ažurirao drivere za sve. Dali je itko imao isti/sličan problem? Do monitora nebi smijelo biti jer je kupljen doslovno prije mjesec i pol dana. Komp je na profilu, ako treba još koja informacija dodat ću. Nisam neki majstor što se tiče računala tak da imajte razumjevanja. Svaki savjet je dobrodošao. Hvala unaprijed.
PC komponente:
CPU: Intel i5 3570k
GPU: AMD R9 280x 3GB MSI
MOTHERBOARD:ASUS P8H61-M LE
SSD:Transcend 240gb
HDD:1x500 GB, 1x2 TB
CPU COOLER: Riing Silent 12 Pro Blue CPU Cooler
RAM: 8GB DDR3
MONITOR: Asus VG248QE 144hz
NAPAJANJE:TCM 550W Bronze

*

Prayer

  • **
  • 183
  • 1.6180339887
Odg: Random nestanak slike na monitoru
« Odgovori #1 : 10. Rujan, 2017., 23:59 »
Ne znaci ti to nista da je monitor nov jer upravo sve na njega i napucuje. Posudi od nekoga monitor ili ako imas ti koji viska pa vidi, isto tako mozes i na TV prikopcati komp pa vidi

Odg: Random nestanak slike na monitoru
« Odgovori #2 : 11. Rujan, 2017., 13:12 »
Kupio san sebi nedavno monitor za laptop, sve je u najboljem redu, no ima taj jedan problemcic. Naime, njegov kabel za napajanje ne sjeda bas 100% u utor, malo je klimav. Doduse, neman problema pri koristenju, ali kad bih recimo htio primaknit monitor malo blize ili malo dalje, ili pak malo na stranu, to bih triba izvest polagano, bez naglih pokreta jer bi se dogodilo isto to-no signal, a upravo zbog toga sta power kabel ne stoji cvrsto, vec je malo klimav. Eto pa provjeri to kod sebe. Nego, dali si instalira driver za monitor ?

Isto zapravo moze bit slucaj i s tim tvojim dvi-dp kabelima te njihovim utorima, mozda ne stoje cvrsto, a monitor je na vecoj udaljenosti od PCa pa su kabeli labavi.
« Zadnja izmjena: 11. Rujan, 2017., 13:21 Drunkenstein »

*

andrash

  • ******
  • 5939
Odg: Random nestanak slike na monitoru
« Odgovori #3 : 11. Rujan, 2017., 14:18 »
Ne instaliraju se driveri za monitor. Tebe vjerojatno zeza ili grafička ili monitor. Bilo bi dobro kad bi svoj monitor probao s nekim drugim pc, ili svoju grafičku u tuđi pc, ili tuđu grafičku u svoj pc.

Odg: Random nestanak slike na monitoru
« Odgovori #4 : 11. Rujan, 2017., 23:53 »
Kako ne ? Ja san sebi instalira driver s diska koji san dobio uz monitor. Radio je i prije drivera te nije bilo ocitih problema, no tek s driverom ga je softver poceo prepoznavat, odnosno specifikacije i oznaku modela.

*

hrv4tin4

  • Gost
Odg: Random nestanak slike na monitoru
« Odgovori #5 : 12. Rujan, 2017., 05:56 »
Driveri za monitor su totalno arhaična stvar koja se koristila najviše 2000-ih godina. Mogao si eventualno ući u postavke monitora putem programčića i onda tamo podešavat da ne moraš paliti menu od monitora, wow...  :mrs:


To nitko ne koristi i nikome nije potrebno, osim ako imaš zvjerski monitor s hrpom featura pa je driver poželjan, ali nikako nije potreban.
Verziju i model tvog monitora odmah otkrije tvoja grafa i možeš ga vidjeti u nVidia ili AMD control centru.
Bespotrebno smeće s kojim ćeš zatrpat komp.

*

steelrain

  • n00b
  • 4
Odg: Random nestanak slike na monitoru
« Odgovori #6 : 12. Rujan, 2017., 16:27 »
Jesam instalirao sam drivere, to zapravo nisu klasični driveri nego za kalibraciju boja monitora jer je ovaj moj kao gaming monitor. Nije do kablova jer imam komp pored na stolu, tak da su kablovi svi uštekani 100% i ne pomiću se. Probat ću i stari monitor vratiti pa vidjeti dal će onda dolaziti do problema. Otići ću kod frenda i probat prvo monitor, pa onda i grafu na njegovom kompu. Najgora solucija mi je ak je grafa prdnula, ak je s monitorom nešto imam garanciju pa nek vide u servisu. Hvala svima.

Odg: Random nestanak slike na monitoru
« Odgovori #7 : 12. Rujan, 2017., 17:18 »
Nisan ni ja nikad prije instalira driver za prijasnje monitore, no ovaj put je bilo potrebno. K'o sta rekoh, niti jedan softver, pa ni Intel HD/nVidia nisu bili u stanju pripoznat oznaku modela i specifikacije, a monitor san postavio i kalibrira kombinacijom njegovog izbornika i Intel HD, jedno je nadopunjavalo drugo te nije bilo univerzalnog pristupa svim mogucnostima. A sta se tice samog drivera i zatrpavanja sustava smecem, to mi nije nikakav problem jer mi je sustav potpuno cist i slobodan, bez ikakve automatizacije, suvisnih procesa i bilo kakvog sistemskog i vanjskog smeca. Drugim rijecima, sve funkcionira savrseno, sustav je lagan poput pera i cisci od 99% heroina, a i instalirano je svega par drivera. Nije da nisi u pravu, no izgleda da ima iznimaka.

*

steelrain

  • n00b
  • 4
Odg: Random nestanak slike na monitoru
« Odgovori #8 : 13. Rujan, 2017., 18:42 »
Upravo sam testirao sa starim monitorom i opet je nestalo slike, tak da nije stvar do monitora (nažalost). 

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9