HCL.hr forum

Upiti i savjeti o tehnologiji => Hardver i gadgeti => Autor teme: jevnik - 22. Travanj, 2015., 00:30

Naslov: Specifični Problem s Volanom
Autor: jevnik - 22. Travanj, 2015., 00:30
Pozdrav,
Imam poblem koji se nadam da neko od vas može rješiti.
Imam "Thrustmasterom RGT force-feedback clutch edition" volan. KOristim ga na PC-u. Sve je radilo super do prije par dana. Usred igre force-feedback(u daljnjem tekstu: FFB) je prestao raditi. Znao bi se par puta upaliti nakratko i opet ugasiti. Tako par dana nije radio i onda je sam od sebe proradio. Naravno nije dugo trajo. odmah drugi dan se ponovila ista priča. Opet se počinje pomalo gasiti te nestaje skroz. Volan i dalje radi normalno bez FFB-a. FFB ima posebno napajanje pa sam pomislio da nije možda adapter krepao. Nije.

Sve do danas kad sam primjetio jednu za mene jako čudnu stvar. Ako u vožnji naglo trzem volan u lijevo tako da udari u lijevu krajnju točku, FFB se upali i radi normalno nekoliko minuta. jednostavno proradi i radi najnormalnije. Ako ponovo tako trznem u lijevo dok FFB radi pretat će radit. Pokušao sam više puta. Svaki put uspješno palim/gasim FFB. Problem je u tome što je jako nespretno svakih par minuta udarat s volanom samo da palim FFB .
Znali itko u čemu je problem? Dali je moguće to popraviti sam? servisirati za razumnu cijenu? Kakve veze ima nagli trzaj volana s FFB?
Naslov: Odg: Specifični Problem s Volanom
Autor: mrmuscolo - 22. Travanj, 2015., 09:32
Obrati se na crosim racing (http://crosimracing.hcl.hr/forum/), tamo ces vjerujem imati vise koristi odnosno pomoci u rjesavanju svog problema. Jamstvo isteklo?
Naslov: Odg: Specifični Problem s Volanom
Autor: jevnik - 22. Travanj, 2015., 16:10
Hvala probat ću.