HCL.HR

Sta sa starim routerima

  • 3 Odgovora
  • 28643 Hitova
Sta sa starim routerima
« : 24. Kolovoz, 2016., 12:05 »
Tokom godina sam nakupio starih routera... imam 2 ona t-comova thomson routera, i jedan optimin tp- link, moram saznat tocno koji model. I imam jos onaj stari sivi max tv prijamnik. Sve funkcionira... al nemam pojma sta da radim sa svim tim. Bacit? Predat u elektronicki otpad? Prodat? Tko bi to uopce kupio?

*

andrash

  • ******
  • 5939
Odg: Sta sa starim routerima
« Odgovori #1 : 24. Kolovoz, 2016., 12:26 »
Hmm teško je reći. Svi koji imaju net dobiju router od operatera. Mogu ti poslužiti kao "ono što prenosi signal sa drugog routera kao wireless stick" (ne sjećam se tehničkog pojma za to). Osobno sam se probao zajebavati sa time, ali nije baš jako jednostavno, moraš ubacivati neki firmware i moraju biti 2 ista ako se dobro sjećam. Inače imaš i podforum "Internet i umrežavanje"

Odg: Sta sa starim routerima
« Odgovori #2 : 24. Kolovoz, 2016., 15:11 »
A bio sam postavio jedan router da mi radi kao hot spot (ili kako god se to vec zvalo), tako da sam imao dvije wireless mreze u kuci sa istim internetom (jer sam imao nekih problema sa spajanjem odredjenih uredjaja na wifi), drugi sam pretvorio u switch... ali evo danas sam dobio novi router od optime kojem za sad sve radi kako treba tako da mi je sad sve ovo visak :)
Mozd bi bilo najbolje to predat u elektronicki otpad, jer to sto kazes, svi dobiju router od operatera. Ili prodat ciganima na pijaci pa nek oni to dalje preprodaju :D

Nekako mi opis tog podforuma nije odgovarao za ovu temu, ali premjesti ako je na krivom mjestu.

*

general98

  • ***
  • 850
  • “Always trust computer games.”
Odg: Sta sa starim routerima
« Odgovori #3 : 25. Kolovoz, 2016., 12:04 »
A probaj ih prodati na Njuškalu za neku siću ili daj u tehnički otpad tj. T-Comu pa ih oni dalje odnesu ili ponovno upotrijebe.
"If you have everything under control,you're not moving fast enough!"

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9