HCL.HR

Temperature, pregrijavanja en shit

  • 17 Odgovora
  • 6050 Hitova
Re: Temperature, pregrijavanja en shit
« Odgovori #15 : 10. Prosinac, 2008., 21:57 »
Pa mogao biš modati, da ti stane. Nije teško, ima ovdje nekoliko tuta pa vidi:
http://www.cro-modding.com/index.php

P.S. Stranice su trenutno dolje trebale bi se vratiti.

*

Shimmy

  • ***
  • 894
  • konjsko drvo
Re: Temperature, pregrijavanja en shit
« Odgovori #16 : 18. Prosinac, 2008., 13:20 »
Nije mi se dalo čitati sve, ali ovako. Prvo - Radeoni se ne kupuju sa stock hlađenjem, a oni sa kvalitetnim aftermarket dođu ili 100kn više ili ništa. Primjer: Powercolor 4870PCS+ - pogledaj cijenu u Vemilu (dao bih link, ali ne radi im nešto sajt). Evo, moja npr Palit Sonic DUal je apsolutno nečujna na stock postavkama, a drži karticu oko 38 stupnjeva idle, i oko 55 load. 60 kada pretjeram (tipa krajsis).
Drugo - Za takvu karticu moraš imati i kvalitetno prostrano kučište sa dobrim protokom zraka. Ne moraš imati sada milion ventova, konačno, ni ja nemam, a temperature svih komponenti su mi smiješne. Dovoljan je jedan veliki kvalitetni 120mm na ispuhu ako imaš dobro kučište. Važan i menadžment kablova.
Treće - hmmm, zaboravio sma što sam htio reći, ili sma rekao pod drugo, ali da, ugl, nećeš nikako previše skinut temp sa tim hladnjakom na kartici, kakav god protok imao, no možeš si pomoći lijepim sređivnajme kablova - evo ovako:

http://www.hcl.hr/forum/index.php/topic,2923.75.html

i ufradnjom venta na kučište. Coolermaster LED serija u Feniksu, oko 50kn 120mm, ili ako ti ne prima takve, oni manji su još i jeftiniji. A još i svijetle, no ne moraju ako ti smeta, imaš jumper s kojim reguliraš, ili na onim par kuna skupljim, sklopku. A ventovi su ultra tihi, a meni jedan takav smanjiio temp komponenti, SVIH KOMPONENTI kada sam ga ugradio za 5-7stupnjeva. No najfascinantnije da je HDD-ove smanjio za 7 stupnjeva,a pogledaj koliko su daleko od njega ;)

Re: Temperature, pregrijavanja en shit
« Odgovori #17 : 01. Veljača, 2009., 10:11 »
Ne da mi se čitat što ste namljeli, izgubio sam volju u prethodnim raspravama.


CPU može izdržat tempu do 90 stupnjeva, mada se tu i tamo pojavi neki heroj koji može izdržat i višu. Radna temperatura na 50 stupnjeva je ok. Predlažem da ne testiraš da li je i tvoj proc herojski nastrojen. :D

Što se grafe tiče, riješi si drivere s podržanom regulacijom hladnjaka.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9