HCL.hr forum

Upiti i savjeti o tehnologiji => Hardver i gadgeti => Autor teme: Sentiel FH-016 - 21. Kolovoz, 2017., 23:20

Naslov: Veliki problem - Deinstalacija programa MagicISO
Autor: Sentiel FH-016 - 21. Kolovoz, 2017., 23:20
Lijepi pozdrav svima, ne znam više što da radim, pa sam se došao posavjetovati sa braćom Hcl-ovcima! dale, da prijeđem na stvar, prije par dana sam instalirao program pod nazivom MagicISO zbog posla jer je jedan program koji mi je jako važan bio u .iso formatu, a morao sam ga instalirati! Shvatio sam da mi se taj program prikačio na računalo i da više ne želi da siđe (izbriše se), instalirao sam tako ja taj proram koji mi je trebao i reko, idem sada izbrisati taj MagicISO da ne zauzima prostor bez veze jer nije potreban više, ali kada sam ga pokušao deinstalirati, odnosno njegov folder koji se nalazi u C:\Program Files (x86)\MagicISO ne želi! Govori kako je program otvoren tamo negdje pitaj Boga gdje! Sve sam pokušao, išao u Program and Features, deinstalirao, pokušao u regedit nema šanse da ga nađeš, što da radim?? Pitam se da nije u pianju neki malware, aktivirao sam skeniranje Avastom, ništa ne nalazi, mada mi se, par puta dok sam pokušavao deinstalirati program CD/DVD Rom sam od sebe pokretao, pa sam se uplašio da nemam neki backdoor (da mi neko ne kontrolira računalo), pomozite!
(http://screenshot.sh/n9IQPONaICTMd)
Naslov: Odg: Veliki problem - Deinstalacija programa MagicISO
Autor: andrash - 22. Kolovoz, 2017., 01:48
Ne koristim magic iso, ali pretpkstavljam da imaš "mountan" neki cd/dvd u njemu. Odi u my computer pa ćeš vidjeti dali imaš virtualni cd/dvd. To makni i moći ćeš ga izbrisati

BTW nije to nikakav veliki problem, jednostavno imaš nešto otvoreno s njime pa zato ne možeš brisat
Naslov: Odg: Veliki problem - Deinstalacija programa MagicISO
Autor: hrv4tin4 - 22. Kolovoz, 2017., 07:55
Kao što ti je andrash rekao - aktivan ti je virtualni DVD ROM.


Dakle u My Computer uz tvoj DVD se prikazuje još jedan virtualni koji je sam stvorio Magic ISO.
Ti sad moraš desni klik na njega i eject bilo što što se nalazi u njemu. I nakon toga ga isto tako ukloniti. S nekim programima ga možeš ukloniti isto s desnim klikom, a negdje ćeš morati otvoriti program i ugasiti funkciju virtualnog DVD ROMa.


Najbolje je nakon toga pokrenuti RevoUninstaller i s njime maknuti program pod advanced kako bi izbrisao sve tragove programa - registry, sam program i sve foldere i datoteke koje je stvorio.


Problem je isto što ekipa skida programe sa svakakvih stranica, recimo filehippo je ok stranica, no dosta ekipe zna skinuti i sa sa stranice softonic koja je notorna po svojim instalerima koji ti nabace hrpu malwarea i bloatwarea pa je to onda malo zeznutije bez pravog alata.


Kad napraviš uninstall za svaki slučaj napravi pošten scan s HitmanPRO