HCL.HR

Kako napraviti dobar oglas?

  • 0 Odgovora
  • 62155 Hitova
*

Ementaler

  • Administrator
  • *********
  • 39422
  • Embrace the mountain
    • HCL.hr
Kako napraviti dobar oglas?
« : 15. Studeni, 2011., 13:10 »
Kako bismo vam pomogli u trgovanju HCL E-Martom pripremili smo par kratkih smjernica za pisanje i objavu što boljeg i učinkovitijeg malog oglasa.

1. Pored slova P: za prodaju, M: za mijenjanje i K: za kupnju, naslov vašeg oglasa (forumske teme) bi također trebao sadržavati puni naziv onoga što prodajete/kupujete/mijenjate. Naslov vašeg oglasa je ključan za privlačenje zainteresiranih kupaca pa ostanite minutu ili dvije na njemu i pokušajte ga što bolje napisati.
2. Pokušajte izbjegavati greške u pisanju (to će odbiti ozbiljne kupce) ili stavljati previše uskličnika u naslov - ako ste baš tako jako uzbuđeni oko svog oglasa vjerujte nam da je jedan uskličnik sasvim dovoljan
3. U samoj temi navedite što više informacija o predmetu koji prodajete. Koliko je predmet star? Ima li garanciju? Koliko je dobro očuvan? Uvijek pokušajte priložiti i sliku predmeta kad god je to moguće. Što više takvih informacija navedete u forumskoj temi to su vam veće šanse da ćete stvar prodati u kratkom roku.
4. Uvijek je dobro navesti i grad/državu gdje se nalazite te postoji li mogućnost slanja poštom ili kurirskom službom
5. Uvijek pokušajte navesti konkretnu cijenu za ono što prodajete, kao i to jeste li voljni spustiti je za ozbiljnog kupca.Kako bi HCL E-Mart oglasnik bio što poštenije mjesto za kupnju, prodaju i razmjenu raznih stvari, podsjećamo i potičemo vas da se nakon obavljene trgovine javite u temu Dobri i loši trgovci u HCL E-Martu, te nam napišete svoje pozitivno ili negativno iskustvo s određenim korisnikom. Nakon što nam u toj temi javite svoje iskustvo, ažurirati ćemo našu listu dobrih i loših trgovaca istaknutu kao sticky temu u E-Mart podforumu. Isto tako, prilikom kupnje bilo bi poželjno da provjerite ako je prodavač na listi pouzdanih.Primjer dobro objavljenog oglasa:

Citat:
Prodajem sljedeće stvari:

Sony Ericsson Xperia X10
Kupljena u VIP-u, stara svega 2 mjeseca.
U odličnom stanju, s pripadajućim papirima i garancijom
Više informacija o telefonu: http://www.usporedi.hr/katalog/mobiteli/sony-ericsson/xperia-x10-97465
Cijena: 2500 kn

Call Of Duty: Modern Warfare 2 PS3
Igra je kupljena u Algoritmu, stara oko pola godine, bez vidljivih ostecenja.
Više informacija o igri: http://www.hcl.hr/recenzije-call-of-duty-modern-warfare-2-pc-ps3-x360-400-18.html
Cijena: 200 kn

Sve stvari nalaze se u Zagrebu, po potrebi šaljem poštom bilo gdje.

Naravno, sitne izmjene i odstupanje od gore prikazanog primjera su moguće, ali uvijek pokušajte navesti što više informacija. Uvijek se sjetite da je vama u interesu prodati stvar što prije. Ako odmah u startu navedete dovoljno informacija oko predmeta prodaje, veća je vjerojatnost da ćete prodaju brže i obaviti. Pravila E-Mart oglasnika možete vidjeti klikom ovdje.

Sretno u trgovanju!
« Zadnja izmjena: 15. Kolovoz, 2015., 10:16 Ementaler »