HCL.HR

Strimanje kao novi dodatak HCL-u?

  • 10 Odgovora
  • 15514 Hitova
Strimanje kao novi dodatak HCL-u?
« : 16. Studeni, 2017., 22:29 »
Bok ljudi!

Već dugo vremena pratim HCL, najviše youtube kanal i Igorove gameplay videe, i nekako mislim da bi live stream odveo to na neku višu, bolju, kvalitetniju razinu. Ne želim imenovati konkretne streaming servise, ali volio bih kada bi se koji put HCL community našao s Igorom "uživo" preko nekog strima i uživao u "zajedničkim" pothvatima igranja igara,

Znam da Igor ima puno posla vezanog uz HCL portal i da i ovo oduzima vrijeme, ali realno jedina razlika između sada i potencijalnog strimanja je - pritisnuti gumb za "start streaming" :D
Nije potrebna obrada videa, nije potreban gotovo nikakav napor, osim što bi se zasigurno pokoji pojedinac pridružio Igoru dok igra u stvarnom vremenu.

Što mislite?? Nisam baš bio maštovit, nije mi se dalo pisati, ali već dugo imam ovakvu neku skriven uželju pa me  zanimaju vaša mišljenja!
Balrog sends their regards

*

Ementaler

  • Administrator
  • *********
  • 38936
  • Embrace the mountain
    • HCL.hr
Odg: Strimanje kao novi dodatak HCL-u?
« Odgovori #1 : 17. Studeni, 2017., 08:41 »
Live stream bismo voljeli pokrenuti, ali nemamo baš uvjete za to (internet) trenutno. Tako da do daljnjega - ništa od toga :)

Ali tražimo načine da si povećamo upload i smislit ćemo već nešto kroz dogledno vrijeme, pa samo ti nas nastavi pratiti.

*

9mlg9

  • Gost
Odg: Strimanje kao novi dodatak HCL-u?
« Odgovori #2 : 17. Studeni, 2017., 12:22 »
Kad smo kod strimanja, Igore pritisni malo svoje zaposlenike koji odlično streamaju da se vrate tome  :hiha2:
khm Žarko khm

*

c0bra123

  • ****
  • 1306
Odg: Strimanje kao novi dodatak HCL-u?
« Odgovori #3 : 17. Studeni, 2017., 18:36 »
Dečki ja u prolazu,

Khm Vjeran khm. :D



I am a gamer. Not because I don't have a life - I choose to have many.

Odg: Strimanje kao novi dodatak HCL-u?
« Odgovori #4 : 18. Studeni, 2017., 00:11 »
Drago mi je to čuti!
5Mbita je sasvim dovoljno za 720p ako se ne varam, ja imam 5,5 od svog operatera i kada sam htio normalno sam strimao MOBA igre u HD-u. Mislim da je infrastruktura u gradovima dovoljno razvijena za tu brzinu pod normalno, VDSL, uz neku nadoplatu ili malo jaču tarifu(kolko para, duplo manje muzike, ali svira..)

Pratim već jako dugo, da planiram prestati već bih odavno to i učinio.
Ja sam '93 generacija i igranje je u mojim venama, a ako ne stignem HCL mi je kompenzacija.

P.S.
Idete li na Reboot Infogamer?
Balrog sends their regards

*

Terox

  • ***
  • 650
    • Planet Minecraft-TeroXCro
Odg: Strimanje kao novi dodatak HCL-u?
« Odgovori #5 : 19. Studeni, 2017., 15:24 »
Ja koristim 9mbita za 1080p60 bez ikakvog laga bas.Streaman preko shadowplaya,

Odg: Strimanje kao novi dodatak HCL-u?
« Odgovori #6 : 11. Prosinac, 2017., 16:22 »
Kako znate koja je verodostojna jedinica uploada na PS4, jer meni je nekad kada proveram internet konekciju 25Mbit a nekada 3Mbit? Na kompu mi preko neke net stranice (Ookla.com) pokazuje da mi je 21 Mbs Upload, PING 7ms. Je li to verodostojno ili ono što piše ne test internet connection na konzoli?

Odg: Strimanje kao novi dodatak HCL-u?
« Odgovori #7 : 27. Prosinac, 2017., 12:10 »
Ja pokušavam streamati sa 10 mbit uploada sa ReLive, ali nejde. Sa OBS ide bez problema, ali kod njega gubim na performansama u igri, dok sa ReLive se ne gubi ništa, al moraš imati 20mb uploada da bi išlo glatko.

Ali definitivno stream bi vas razvikao za minimalno 300%. Smjer u kojem bi vjerojatno morali ići.

Odg: Strimanje kao novi dodatak HCL-u?
« Odgovori #8 : 02. Siječanj, 2018., 18:30 »
Eto posudim vam ja moj Tele2 ruter kada budete radili live stream. Će 74mbita uploada biti dosta? Mislim da je sila na Viškovu jaka :P 

Odg: Strimanje kao novi dodatak HCL-u?
« Odgovori #9 : 02. Siječanj, 2018., 19:45 »
Kako znate koja je verodostojna jedinica uploada na PS4, jer meni je nekad kada proveram internet konekciju 25Mbit a nekada 3Mbit?
Na plejki je ugrađeno mjerenje brzine neta baja. Zanemari te brojeve.  Nisam analizirao promet prema kojem to serveru plejka mjeri i nisam tražio geolokaciju servera,  ali mora da je negdje bogu iza tregera ili je capsan za upload jer niti preko žice ili  stakla 100/100 nikada nisam izmjerio više od 10-12 Mbps. Stalno imam nekih 5-6 mbita. Download nije problematičan premda isto pokazuje malo. Varira od 30 do 40 mbita.
 
Otvori browser na plejki i ukucaj http://testmy.net/  Tamo imaš posebno download posebno upload speed test. Možeš i servere odabrati. Obično bolje rade oni koji su ti bliže. To je koliko-toliko referentno mjerenje. Tu mi brzina obično bude 20-25 mbita. Mislim da je to puno realnija brojka.
Još sam se nešto sjetio. Nije mi palo napamet mjeriti koliko mi treba za upload nekog clipa  određene veličine na youtube recimo. To bi isto bila neka realna referenca upload brzine.
 
Uglavnom, za stream je dovoljno i onih 5-6 ako šalješ direktno sa plejke na kanal. Neki strimeri ne koristi ugrađene recording mogućnosti plejke nego koriste dodatni hardver tipa elgato hd60 pro na PC-u ili slično pa im upload/download na plejki i nije toliko bitan.
 
Plejku uvijek spajaš na kućnu mrežu preko žice. Zaboravi wireless. Osim ako nemaš jako skupi wireless router, na malo toga možeš utjecati kod spajanja različitih uređaja. Wireless uređaji konstantno komuniciraju dinamički određujući brzinu prijenosa ovisno o kvaliteti signala. Dovoljan je jedan uređaj na mreži koji ima slabiji signal ili koji radi nekim drugim standardom da brzina cijele mreže padne. Kod žice toga nema.   
« Zadnja izmjena: 02. Siječanj, 2018., 20:14 moordrak »

Odg: Strimanje kao novi dodatak HCL-u?
« Odgovori #10 : 23. Listopad, 2018., 15:38 »
Ovo je stvarno zanimljiva ideja :) Nadam se da cu uskoro videti to :)
YouTuber i Gamer --> nadji me na YT!

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9