HCL.HR

Problem sa Port Forwardom!

  • 18 Odgovora
  • 30991 Hitova
Problem sa Port Forwardom!
« : 22. Ožujak, 2017., 15:34 »
Pozdrav, znaci vec dugo je proslo otkada nisam mogao otvoriti portove... To jest mogao sam ih otvoriti, ali ih stranica koja gleda jesu li otvoreni nikada nebi nasla, ne bi me mogla pingat niti ista od toga.. Do sada nisam sumnjao u nista pa sam tako i igrao kako bi koja igra radila.

No sada kada mi je prijatelj kupio Rainbow Six Siege, mi smo pokusali igrat. Nije mu htjelo pridruzit se mom lobbyu, probali smo i vice versa tako da on mene pozove, no ni to nije radilo. "Otvorio" sam portove (Sve je tocno namjesteno) kao sto bih i prije koju godinu radio za CoD4 i razne druge igre kada bi hostao server. NAT bi bio naveden kao OPEN, no on i dalje nije mogao uci.

Malo sam guglao i pronasao da mi je WAN IP drugacij od onoga sta dobijem na WhatsMyIP i takvim stranicama. Navodno je to nekakav problem kojeg nisam bio svjestan.

Trenutacno sam na BNetu i nemam opciju mijenjanja na druge mreze posto moj otac placa sve racune i tako to, pa mi jedino preostaje pitati vas na forumu ako ima ikakvo rjesenje? Cuo sam za nekakav bridge mode, no neznam kako niti zasto funkcionira, ali ako ce radit super. Iako bi bilo bolje da se to moze besplatno rjesiti umjesto kupovanja jos jednog rutera  :wildboy:

Hvala unaprijed!  :D :D :D

*

hrv4tin4

  • Gost
Odg: Problem sa Port Forwardom!
« Odgovori #1 : 22. Ožujak, 2017., 15:50 »
To nije nikakav problem. Ti imaš na svom računalu samo lokalnu IP adresu, a ono što dobiješ od operatera na zadnjoj instanci je prava IP ili ti public IP adresa koja se mijenja (ovisno o operateru) svakih par dana.
Ovdje mogu odmah reći da je vjerojatno problem kod tvog prijatelja, jer znam da ekipa koja je na Bnetu nema nikakvih problema. Ja dok sam bio na jednom drugom ISPu nisam se mogao spojiti s nikime, pa sam čak sumnjao i na kolegu koji je bio na Bnetu, na kraju je bilo do mene...


Situacija je slijedeća:
1. Napravi statičku lokalnu IP adresu.
2. Otvori točne NAT portove koje trebaš i uputi ih (prikvači) na tu svoju statičku lokalnu IP adresu.
3. Otvori windows (ili od programa koji koristiš za AV zaštitu) firewall i dodaj iznimke za te portove.


I to bi bilo to. Za svaki slučaj vidi je li upaljen Upnp.
Istu stvar mora proći i tvoj kolega.


Kod mene je bio problem (konkretno kod Amisa) da sam ja otvarao portove, ali uzaludno jer su routeri dalje na koje te oni prebacuju imali te portove zaključane... Jedino rješenje tada je bilo napraviti DMZ što i nije toliko sigurno jer tada ideš direktno na internet i svi vide tvoje računalo, odnosno tvoju IP adresu.


Procedura redovnog spajanja ti ide da ti dodijeliš unutar lokalne mreže IP adresu za XY uređaj, zatim se on spaja s tom adresom na tvoj router, zatim se tvoj router spaja na XY router od tvog ISPa, zatim se taj roter spaja na XY router ponovno od tvog ISPa, i tako hrpa bouncanja okolo dok ne dođeš na sam net.
Neki ISPovi imaju i 5 routera koje moraš proći da bi došao do neta... E sad ako samo jedan od njih ima zatvorene portove koji tebi trebaju - piši kući propalo...




Odg: Problem sa Port Forwardom!
« Odgovori #2 : 22. Ožujak, 2017., 18:27 »
Hvala ti na objasnjenu, ali ja i dalje ne razumijem zbog cega su mi onda prije radili svi i svakakvi serveri (dedicated logicno) kada bi ih otvara, od tf2 do cod4 pa do minecraft. Sada nista od toga ne radi. Uvijek je isti proces bio port forwardanja na mom kraju. Kako i prije, tako i sada (naravno ip se mijenja) ali stvarno nerazumijem  :bonk:

Je li to mozda znaci da su oni mijenjali njihove rutere pa vjerojatno zakljucali tamo portove?

Također, moja public IP adresa se nije mijenjala kojih skoro pa 6 mjeseci. Mozda mi nevjerujes niti te trazim da vjerujes, ali mi je to cudno. Prema onome sta si naveo trebala bi ali jednostavno nije. 6 mjeseci mi se cini totalno nerealno da drzi adresu.
« Zadnja izmjena: 22. Ožujak, 2017., 18:32 kralj299 »

*

hrv4tin4

  • Gost
Odg: Problem sa Port Forwardom!
« Odgovori #3 : 22. Ožujak, 2017., 18:31 »
A nedavno su bez obavijesti korisnika promjenili DNSove... Tako da je svašta moguće. Ali ti svakako prvo prođi svu ovu proceduru.
Moraš imati statički lokalni IP, povezane portove na taj IP, otvoren firewall za te portove.
Nakon toga restart kompa i routera.


Pa probaj i javi rezultate.

Odg: Problem sa Port Forwardom!
« Odgovori #4 : 22. Ožujak, 2017., 19:04 »
Evo isprobao sam. Nema uspjeha nikakvog, pogledao jesu li portovi otvoreni preko Open port checker tool na internetu i pokusao uc na minecraft server preko svog public IP, nikakvog uspjeha. Ima jos sta sta se moze isprobat?

Jedino kada sam radio staticki ip, resetirao bi ruter pa bi mi vratilo sve na staro. Tako da sam odlucio samo komp restartirat nakon toga.

*

hrv4tin4

  • Gost
Odg: Problem sa Port Forwardom!
« Odgovori #5 : 22. Ožujak, 2017., 19:29 »
Nisi dobro procitao. Ne resetirat router nego restartat, napraviti reboot. Ovako si sve postavke izbrisao...
Hajde sad opet sva 3 koraka napravi i vidi je li ukljucen upnp u postavkama. I jesi li vezao svaki NAT port na svoju IP adresu?
I otvorio portove u firewallu?

Odg: Problem sa Port Forwardom!
« Odgovori #6 : 22. Ožujak, 2017., 19:32 »
pa to rebootao, nisam izbrisao nista, krivo sam se izrazio hehe  :fpalm: :fpalm:
Svaki NAT port je bio vezan na lokalnu adresu i otvoren u firewallu

*

hrv4tin4

  • Gost
Odg: Problem sa Port Forwardom!
« Odgovori #7 : 22. Ožujak, 2017., 19:42 »
Onda si nesto krivo napravio jer postavke ne mogu nestat...
Znaci lokalna IP adresa se radi na racunalu, a ne na routeru prema tome ona ostaje bez obzira na reset routera ili racunala.
Na tu adresu unutar routera otvaras portove i rucno upisujes za koju adresu se vezu.
Zatim kreiras novo pravila u windows firewallu za svaki port.

Nakon toga restart. I te stranice nisu mjerilo jer port vidis dal radi ili ne samo kada ima prometa na tom portu. Probaj u toj igri za koju otvaras zeljeni port. Pazi koja je vrsta porta i je li Upnp ukljucen.

Ako ni tad ne radi ukljuci dmz pa vidi radi li tada. Ako da, zovi sluzbu za korisnike da ti oni to podese jer ili ti radis nesto krivo ili su oni sve zablokirali.

Iako sudeci po tvojim postovima mislim da nisi obavio sve jer to traje, a ti prakticki odmah odgovaras.

Odg: Problem sa Port Forwardom!
« Odgovori #8 : 22. Ožujak, 2017., 19:56 »
Odgovaram odma zato jer mi je upaljen window stalno od HCL, pa brzo napisem.
Ne bi znao, pratio sam sve sto je pisalo na onoj stranici. Nakon svega sam rebootao komp i ruter. Prvo kada se upalio komp sam pogledao da je sve na mjestu. Bilo je. Onda nakon par minuta kada se sve ocitalo, vratilo se na stare postavke nekako. Otisao sam u adapter settings i vidio kako je sve bilo vraceno na "Automatically obtain xx"

Nego, dal da samo kreiram pravilo na firewallu, ili da ga takoder otvorim i u ruteru? Bar pokusam otvorit.

*

hrv4tin4

  • Gost
Odg: Problem sa Port Forwardom!
« Odgovori #9 : 22. Ožujak, 2017., 20:12 »
Ne smije ti biti na automatic nikako. To znači kada si spremao postavke statičke IP adrese i DNSa nisi kliknuo apply svuda nego si udarao po X...
Znači kada na kompu postaviš statički IP i DNS onda lupiš kvačicu u kućicu Validate settings upon exit i udariš OK.
Zatim ne zatvaraš prozor koji je ostao nego lupiš prvo OK i onda se sam zatvori.
Tada bi postavke morale biti zapamćene!


Što se tiče pravila prvo ih kreiraš u routeru i napraviš npr. ovako:

Prvo je adresa na koju vežeš port i bez nje ti neće ništa raditi, zatim ti je port koji otvaraš, izabereš vrstu ili oboje da ne radiš 2x pravilo za obje vrste portova ukoliko se radi o istom portu.
Daš mu naziv i udariš apply.


Zatim otvaraš windows firewall with advanced security i na outbound radiš novo pravilo s tim portom gdje radiš posebno pravilo za UDP i posebno za TCP.
i to je to.



Uz to da nakon dodjele lokalne IP adrese samo računalo restartaj. Zatim provjeri jesi li uspješno spremio postavke inače ovi koraci iza ti neće vrijediti.

Odg: Problem sa Port Forwardom!
« Odgovori #10 : 22. Ožujak, 2017., 20:32 »
Moze bit da sam pogreskom stisnuo X, ali sada je sve u redu.
No iako je sada ip statican, portovi i dalje nerade, upravo sam probao sa minecraft posto mi je najlakse napravit server za to.
Ja sam krivi rule prije davao. Stavljao sam na inbound, ali ni na outbound ne radi. Sve je forwardano i portovi su dodani u firewall.
 Zadnje sto sam isprobao je DMZ no ni to izgleda ne radi.

*

hrv4tin4

  • Gost
Odg: Problem sa Port Forwardom!
« Odgovori #11 : 22. Ožujak, 2017., 20:41 »
DMZ mora raditi. Ako ne radi DMZ onda nešto nije u redu ili s routerom ili s postavkama kod tebe na kompu. DMZ ti daje direktan pristup netu i zaobilazi sve one skokove uokolo i zaštite. Probaj nešto drugo, možda nešto nije OK s MCom. Probaj neku MP steam igru ili nešto tipa FIFE gdje se spajaš na druge igrače.
Imaš i UO trace kao alat od EA za provjeru takvih situacija...
A kažem, ne bi bilo loše nazvati i službu za korisnike, jer DMZ jednostavno mora raditi bez obzira na sve...

Odg: Problem sa Port Forwardom!
« Odgovori #12 : 22. Ožujak, 2017., 20:46 »
Probat cemo ja i prijatelj sada fifu za par minuta..  Ali eto neznam sta da kazem. Ja znam da DMZ mora radit ali jednostavno ne radi. Ne znam zasto niti kako je prestao raditi. Ako ni fifa ne bude radila, zovem sutra sluzbu za korisnike pa cu javit vamo sta je bilo.
Hvala ti na pomoći svejedno  :piva:

Odg: Problem sa Port Forwardom!
« Odgovori #13 : 24. Ožujak, 2017., 09:56 »
Znaci danas sam zvao Bnet sluzbu za korisnike. Objasnio sam im problem sa pf i dmz-om covjek je sve lijepo razumio, rekao je da ce on probat port forwardat te da ce mi nestat int na 2-3 minute sto se i desilo, nakon toga nista. Nije bas da je sluzba nesto puno pomogla, no cini mi se da je nesto do rutera, tako je i on rekao.

Je li vrijedi mijenjati ruter u tom slucaju ili ga ubacivati u bridge mode?

*

hrv4tin4

  • Gost
Odg: Problem sa Port Forwardom!
« Odgovori #14 : 24. Ožujak, 2017., 10:05 »
Neće ti bridge mode ništa pomoć Napravi zahtjev da ti zamijene router. Dotle možeš još probati ugasiti firewall na PCu i na routeru i vidjeti je li pomoglo.
Inače, nisi napisao koji AV program koristiš. Možda i on ima svoj firewall koji te blokira. A i Windows (novije verzije) te pitaju prilikom prvog pokretanja igre želiš li igri omogućiti pristup na internet.
Pa ako si slučajno kliknuo ne ili samo private network, a tebi je net podešen kao public ili work onda neće raditi...

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9