HCL.hr forum

Gaming => Gaming kultura => Klanovi i serveri => Autor teme: blejz - 31. Siječanj, 2012., 00:04

Naslov: LB Update 2.0 - Što očekivati?
Autor: blejz - 31. Siječanj, 2012., 00:04
Dragi igrači Los Balkan RPG/DM servera (a i ostali koji ovo čitaju), dugo ste čekali ovo stoga čitajte polako i uživajte.

Prije opisa, kratka informacija iako vjerujem da već ovo znate:

IP servera: 193.192.59.151:7777 // Adresa foruma: www.los-balkan.com (http://www.los-balkan.com) // Facebook: www.facebook.com/LosBalkanSAMP (http://www.facebook.com/LosBalkanSAMP)

ULAZAK NA SERVER

Registracija je redizajnirana, ubrzana te uljepšana. Prije registracije trebat će te pročitati skraćena server pravila te se složiti sa njima ili se nećete moći registrirati. Poslije toga slijede samo 3 koraka (odabir spola, odabir lozinke te provjera) i gotovi ste. Nakon registracije slijedi kratak tutorijal koji će vas upoznati s važnim lokacijama, poslovima te općenitim server stvarima.

ORGANIZACIJE

Broj organizacija na novom LB-u je ostao isti iako je bilo planirano da se doda još jedna. Odlučeno je da će se pričekati sa time te će dodavanje još jedne organizacije ovisiti o broju igrača. Unatoč tome - ne treba žaliti, sadašnje organizacije su dobile puno noviteta a i na kraju krajeva, važna je kvaliteta a ne kvantiteta.

POLICE DEPARTMENT











MAFIJE / BANDE









HITMAN AGENCY







Osim gore navedenih specifičnih stvari za svaku organizaciju, također ima stvari koje su iste u svakoj organizaciji.








POSLOVI

U početku je planirano povećati broj poslova no nakon malog istraživanja ta ideja je odbačena. Čak 90% sadašnjih igrača nema niti jedan posao završen (misli se na skill 500/500) a ovih preostalih 10% ima jedva 2 ili 3 posla završeno. Stoga, umjesto povećanja broja poslova napravljeno je suprotno - smanjeno ih je na 10. "Novi" poslovi (kako koji) imaju dosta novosti, detaljnije su napravljeni te maksimalni skill više nije 500 već 999. Kao i kod organizacija, kvaliteta ispred kvantitete, a s ovim potezom nadamo se da ćemo motivirati igrače da završe više poslova jer se dobivaju i nagrade (za svaki završen posao - bonus na plaću).

VOZAĆ BUSA







BOLNIČAR








MEHANIČAR







KAMIONDŽIJA







VATROGASAC








SMETLAR







ZAŠTITAR








ODVJETNIK






RIBOLOVAC






GROBAR






Osim gore navedenih specifičnih stvari za svaki posao, također ima stvari koje su iste u svakom poslu.





IMOVINA

Uvijek ste se žalili da ima premalo kuća i biznisa, te zašto nemožete kupiti aute (ne onako u kući, već da ih možete parkirati gdje želite). E pa, više se nemate zašto žaliti jer trenutno na serveru ima preko 300 kuća, preko 100 biznisa te više od 900 automobila spremih za kupnju.

KUĆE













BIZNISI










AUTOMOBILI









ADMIN SISTEM

O ovome neću u detalje jer obične igrače nebi trebalo zanimati kako radi naš admin sistem. Objasniti ću samo stvari koje se tiću samih igrača. Ukratko, najvažnija stvar je da nijedna admin komanda neće raditi ukoliko admin nije na dužnosti. Na ovaj naćin će se spriječiti puno dosadašnjeg iskorištavanja. Osim toga, mnogo je nepotrebnih komandi ukinuto ili prebaćeno na veće levele.

Također je popravljen bug oko nestajanja ljubičaste oznake za admine na dužnosti. Admini koji nisu na dužnosti su kao obični igrači, ne mogu koristiti admin komande, ne mogu koristiti admin chat, ne mogu ni vidjeti dolazeće /report-ove. To je dobro jer i admini na kraju krajeva su igrači i oni žele igrati u miru a ne da ih netko konstatno gnjavi.

Promjenjeni su admin leveli, te od sada jedino postoje: 1/2/3 i X (što je sadašnji 1338). Treba isto napomenut da je /lbteam komanda preimenovana u /admins te ispisuje popis admina na dužnosti.

I za kraj da objasnim banove, od sada admin može banati igrača bez obzira bio on online / offline te mu može dati vremenski ban tako da dobije automatski unban (a ne kao sad da mora pisati zahtjev). Ulogiranjem u svoj account igrač može vidjeti točno kada dobiva unban (točnost je u sekundu). Osim banova, od sada admin level 2 može davati i unban a ne kao do sada da samo 1338 (sadašnji X) može. To će DRASTIČNO ubrzati proces zahtjeva za unban ako ih uopće i bude jer vremenski banovi istiću sami.

SISTEM ZAHVALJIVANJA

Kao prvo moram spomenut da je /new komanda ukinuta, ako imate koje pitanje koristit će te /report komandu za to, možete tražiti port no budući da su admini jako zaposleni moguće da će se rijeđe portati do vas. Zato je napravljen sistem zahvaljivanja gdje se vi kao igrač možete zahvaliti drugom igraču ako vas je uveo u igru i pomogao vam oko mnogo toga. Jednom kada skupite level 5 na serveru dobit će te mogučnost korištenja /thank komande s kojom se možete zahvaliti nekom igraču. Igrač kojem se zahvaljujete će dobiti 15 respekata koji će mu se pribrojiti na one koje je već imao. Jedini uvjet je da igrač kojem se zahvaljujete je level 5 kao i vi ili više, jer logićno je da se nećete zahvaljivati nekome ko je manji level od vas (otkud bi on znao više o serveru nego vi). Komandu /thank možete iskoristiti samo jednom, poslije toga više nikad.

Nadamo se da će sada igrači biti bolji prema novima jer će htjet od tih novih igrača da im se zahvale jednom kada skupe level 5. Ne samo da će te se osjećati dobro što ste pomogli nekome, već će te možda steći i dobrog prijatelja koji će vas uvijek pamtiti po tome što ste mu pomogli. Za kraj bi još napomenuo da je dodana komanda /newbies koja izlistava sve nove igrače (level 1) tako da vam je i to olakšano.

OSTALO

Ovo su sve ostale novosti na serveru koje su manje važnije pa nisu dobile svoju kategoriju.






















Ima još mali milion ispravljenih bugova no tko bi to sve popamtio, isto je i za stvari, garant postoji još ali ih je toliko da su neke ostale zaboravljene. No tu ste vi i vi će te otkriti te stvari koje su eto meni promakle, neka vam to bude kao još neko dodatno iznenađenje.

SLIKE

Kao što ste mogli vidjeti, kroz tutorijal nisam stavljao nikakve slike radi preglednosti, stoga evo ih ovdje.

(http://i.imgur.com/X5qcP.jpg) (http://i.imgur.com/yzaKB.jpg) (http://i.imgur.com/wj2yW.jpg) (http://i.imgur.com/GtG1r.png) (http://i.imgur.com/qlFlb.jpg) (http://i.imgur.com/i3jRh.png) (http://i.imgur.com/jSYJ1.png) (http://i.imgur.com/4dreq.png) (http://i.imgur.com/qV8XL.jpg) (http://i.imgur.com/Ho3Kl.png) (http://i.imgur.com/xirws.png) (http://i.imgur.com/5e6HT.png) (http://i.imgur.com/J5wVw.jpg) (http://i.imgur.com/cl5Wk.jpg) (http://i.imgur.com/bmB0G.png) (http://i.imgur.com/l52vR.png) (http://i.imgur.com/96Ja0.png) (http://i.imgur.com/fpbaG.png) (http://i.imgur.com/iQ3nt.jpg) (http://i.imgur.com/pmWVE.png) (http://i.imgur.com/zG7Bw.jpg) (http://i.imgur.com/eqgZ5.jpg) (http://i.imgur.com/Rp3rW.png) (http://i.imgur.com/Iil2Y.png) (http://i.imgur.com/F1NYs.png) (http://i.imgur.com/gjh3X.png) (http://i.imgur.com/J8h9A.png) (http://i.imgur.com/uTq7Y.png) (http://i.imgur.com/0SwOZ.png) (http://i.imgur.com/2ZzKg.png) (http://i.imgur.com/3CJ4G.png) (http://i.imgur.com/Qrqa7.jpg) (http://i.imgur.com/rj2ar.jpg) (http://i.imgur.com/BuWk5.png) (http://i.imgur.com/ql7g8.png) (http://i.imgur.com/HeLiR.jpg) (http://i.imgur.com/BRak6.png) (http://i.imgur.com/qhPHp.jpg) (http://i.imgur.com/UQyaJ.jpg) (http://i.imgur.com/p4aSS.jpg) (http://i.imgur.com/68J3v.jpg) (http://i.imgur.com/W2gRn.jpg)

ZASLUGE

Osim mene koji je skriptao i tu i tamo mapao, svakako moram spomenuti i zahvaliti im se:

Carlo_Pacarelli - Napravio hrpu preodličnih mapa.
Fabio_Warren - Napravio nekoliko odličnih mapa.
Kenan_Named - Pomogao testirati i ukazati na dosta bugova.

PODSJETNIK

Iako već znate moram podsjetiti na datum i vrijeme updatea.

Update će se održati u ovaj petak (3.02.2012.) u 20:00 sati - očekujemo vas tamo u što većem broju.