HCL.HR

Problem sa internetom

  • 12 Odgovora
  • 4863 Hitova
Problem sa internetom
« : 20. Svibanj, 2017., 00:51 »
Pozdrav, dakle kad uđem na Chroome i pokušam otvoriti bilo koju stranicu izbaci mi sljedeće: This site can’t be reached

www.hcl.hr’s server DNS address could not be found.

Svaka pomoć je dobrodošla, hvala unaprijed.

*

Hrv4tin4

  • Moderator
  • ******
  • 4881
  • Bez predrasuda
    • Steam
Odg: Problem sa internetom
« Odgovori #1 : 20. Svibanj, 2017., 08:34 »
Znači da si prčkao po DNS postavkama.


Za početak nekoliko stvari:


1) Puno više informacija ti nedostaje!
Koji Windowsi su u pitanju?
Radi li internet općenito na drugim browserima ili ne? Radi li Firefox?!?
Jesi li se igrao s postavkama interneta?


I pobogu kakve veze ova tema ima sa softwareom?!?! Ovo ide u Internet i umrežavanje!


Desni klik na ikonicu za internet u toolbaru (dolje desno) > Open network and sharing center > change adapter settings
Scrollaj i nađi Internet Protocol Version (IPv4)
I stavi sve na automatski i IP adresu i DNS.
Ukoliko to ne radi tada stavi DNS od svog providera ili upiši:
8.8.8.8
8.8.4.4


Odg: Problem sa internetom
« Odgovori #2 : 27. Svibanj, 2017., 08:37 »
Prije dva dana sam složio komp instalirao win 10 pro i brzina mi je bila oko 12mbps/1.6 Mbps, ping oko 20, sad mi je oko 1/1.6, ping isti
Znači imam WiFi, signal skoro pun, na laptopu brzine oko 12/1.6
Internet tcom, oko 20 Mbps zakupljeno
Stick d-link airplus 122 (fest star)
Ruter neki zte noviji
G4560
H110
8gb Rama

Prije 6 mj sam prodao konfu sa win 10 pro i nisam imao ovakvih problema
Nisam ništa dirao po postavkama
Drivere za stick je sam instalirao, na stranici nema za win 10, msm da je za win 7 zadnji

*

Hrv4tin4

  • Moderator
  • ******
  • 4881
  • Bez predrasuda
    • Steam
Odg: Problem sa internetom
« Odgovori #3 : 27. Svibanj, 2017., 08:55 »
Ti si svjestan da je taj stick star preko 12 godina (ako sam našao dovar stick, jer ovo što si naveo nije dovoljno precizno)... Laptop je druga stvar i iako nisi naveo ništa konkretno, sigurno ima bolju antenu i bolje protokole nego li stick koji je toliko star.
Nisam siguran i nisam shvatio jesi li taj stick koristio i ranije na nekom računalu i jesu li i na njemu bile takve brzine od 12Mb/s ili ne.
Isto tako ako sam dobro vidio maksimalna brzina tog sticka je 11Mb/s što je žešća banana...


Za početak vidi je li do sticka. Stavi taj stick u laptop i s njim se spoji pa vidi kakvo je stanje.
To je prastar uređaj i ima sigurno više smetnji nego li i najjeftiniji današnji stick. Inače na stolno računalo nikada nikome ni u snu ne bih preporučio WiFi nego isključivo kabel.
Signal se gubi i kroz knauf, a kamo li ne kroz ciglu, beton, itd.
Isto tako zakupljena brzina koju imaš u HR se isključivo verificira i potvrđuje putem kabla. Dakle sva mjerenja koja nisu napravljena sa žicom su ne važeća...




Odg: Problem sa internetom
« Odgovori #4 : 27. Svibanj, 2017., 09:27 »
Znam da je star
Isti stick je bio i sa prijašnjom konfom, bilo ok
Kad ga šteknem u laptop isto mala brzina, 2.5/1.6 ,na mjestu gdje je komp fizički, a na komp mi 0.8/1.6
Kad laptop prebacim bliže ruteru preko sticka 14/1.6, na laptopu bez sticka 19/1.6
Komp mi je oko 10 m od ruteru, ide signal kroz 2 zida, kabel nije opcija
Ali nejde mi u glavu, kad sam instalirao win prije 2 dana, odmah sam testirao i bilo je oko 12/1.6, puštao crtiće klinki sve super, sad šteka ko ludo
Nije me bilo doma zadnja dva dana, komp je manje-više stalno upaljen, možda neki win update pa se šta smrdalo, mada su i na starom kompjuteru bili isti win, možda je u međuvremenu izašao neki update koji to smrda
« Zadnja izmjena: 27. Svibanj, 2017., 09:38 doktordoc »

*

Hrv4tin4

  • Moderator
  • ******
  • 4881
  • Bez predrasuda
    • Steam
Odg: Problem sa internetom
« Odgovori #5 : 27. Svibanj, 2017., 10:19 »
Jesi provjerio kanale na routeru?
Možda je susjed ili netko drugi prebacio svoj kanal na routeru i sad se međusobno interferiraju.
Imaš za android app wifi analizer pa pogledaj koji sve WiFi uređaji su u tvojoj blizini i na kojem kanalu. Pa prebaci na kanal koji je najmanje zakrčen.
Isto tako za 2,4GHz WiFi koji većina ljudi koristi je veliki problem korištenje drugih uređaja koji rade u toj frekvenciji.
Tipa sve Logitech bežićne periferije, bluetooth, mikrovalna, itd.
Probaj eliminirati te stvari i vidi koji je kanal najmanje prometan pa se prebaci na njega.

Odg: Problem sa internetom
« Odgovori #6 : 27. Svibanj, 2017., 15:38 »
Evo riješio nadam se
Otišao sam ubiti oko jer sam iz noćne, probudim se bacim ookla test, 5/1.7, otprilike, za 5 min opet, 1.2/1.6
I onda napravio ono što si mi rekao za kanal, provjerio sa WiFi analizerom, poigrao se sa kanalima i sada 8.5/1.7, cijelo vrijeme je tu negdje
Hvala ti puno
Možda u skorije vrijeme promijeniti stick

P.s.
Ide i do 16/1.8
« Zadnja izmjena: 27. Svibanj, 2017., 15:41 doktordoc »

*

Hrv4tin4

  • Moderator
  • ******
  • 4881
  • Bez predrasuda
    • Steam
Odg: Problem sa internetom
« Odgovori #7 : 27. Svibanj, 2017., 15:43 »
Super, bitno da je pomoglo. Naravno neko bolje rješenje je nabaviti bolju opremu i po mogućnosti routera i drugih uređaja se prebaciti na 5GHz gdje praktički nema smetnji, veće su brzine, itd.


Odg: Problem sa internetom
« Odgovori #8 : 10. Lipanj, 2017., 16:45 »
Imam probleme jest da ovo nije problem sa internetom ali kada god negdje udjem kliknem na da komentarisem npr .. .Gta sifre meni izbacuje reklame izbacuje mi neke reklame ali necu da spominjem koje i bas mi je neugodno kada mi netko dojde pa kako se to moze ukloniti
Y̲̅σ̲̅υ̲̅т̲̅υ̲̅b̲̅є̲̅r


*

Hrv4tin4

  • Moderator
  • ******
  • 4881
  • Bez predrasuda
    • Steam
Odg: Problem sa internetom
« Odgovori #9 : 10. Lipanj, 2017., 17:07 »
Pobrao si hrpu virusa i malwarea. Skini HitmanPRO i riješi to. Aktiviraj besplatnu licencu na 30 dana tako da upišeš bilo koju email adresu.

Odg: Problem sa internetom
« Odgovori #10 : 16. Lipanj, 2017., 16:17 »
Zdravo imam problem.Instalirao sam windows 10 pre 5 dana i u poslednja 2 dana na komp posle nekog vremena mi se na internetu pokaze crveni (x) a ustavri imam internet i kako na mom ruteru kad je komp ukljucen svetli zeleno a kad se to desi pise kao da je ugasen.Takodje tastatura ne radi a svetli kad se to desi i kompjuter zuji.A kad idem da komp nadje problem pise ovo:an ethernet cable looks like a telephone cable but with larger connections on the ends. Plug the cable into the opening on the back or side of the computer. Make sure the other end of the cable is plugged into the router.
Mislim da je to glupo da uradim sta vi mislite? Kako da resim problem
Konfiguracija: Fx6300
GTX 750TI
Maticna Asrock R2.0
I 8 GB Rama

*

Hrv4tin4

  • Moderator
  • ******
  • 4881
  • Bez predrasuda
    • Steam
Odg: Problem sa internetom
« Odgovori #11 : 16. Lipanj, 2017., 16:23 »
Pa jesi instalirao drivere matične za Windows 10?
Ako nisi odi na stranice proizvođača matične i instaliraj ih.


I podržava li tvoja matična uopće Windows 10?
Nisi naveo konkretan model, pa nisam niti tražio.

Odg: Problem sa internetom
« Odgovori #12 : 16. Lipanj, 2017., 16:33 »
Jesam sve full baki AsRock R2.0 Pro valjda podrzava skinuo sam drivere al nisam skinuo Lan driver jer mi ne treba nije mi ni trebao na moj prosli Windows