HCL.HR

Vista mi je STRGALA INTERNETOVE

  • 9 Odgovora
  • 1004 Hitova
Vista mi je STRGALA INTERNETOVE
« : 15. Siječanj, 2009., 21:41 »
Imam Vistu već preko godinu dana i prije neki dan se dogodilo nešt retardirano. Apsolutno ništ nisam instalirao ili mijenjao, al internet je presto radit.
Naravno, nakon što sam desetak puta palio i gasio ruter, restarto komp, opet slago postavke i sve slično, uspješno sam se "spojio" na net. Il je bar tako Vista tvrdila. Piše mi connected i sve to, kao da jesam konektiran na net.

Al problem je što, s kojim god browserom probam (Chrome, FF, IE), ni jedna stranica se neće učitat. Kao da nisam spojen na net.
A najčudnije od svega je ovo - ako upalim neku igru i tražim servere, to radi. I igranje online radi - i to sa normalnim brzinama i pingom. Na MSN se neće spojit govno.

I budući da imam wlan ruter, probo sam se spojit sa laptopom. Na laptopu sve radi najnormalnije.

 :geek:
KAJ MU JE RECITE MIIII!!!!11  :wildboy:

*

Duksy

  • Web Tim
  • *
  • 10446
    • hcl
Re: Vista mi je STRGALA INTERNETOVE
« Odgovori #1 : 15. Siječanj, 2009., 21:46 »
Čekautaj firewall, mene zone alarm zna jebat nekad :(

*

wyzard

  • Administrator
  • ******
  • 13438
    • HCL.hr
Re: Vista mi je STRGALA INTERNETOVE
« Odgovori #2 : 15. Siječanj, 2009., 21:49 »
meni se nekad randomno nakon nekog vremena događala ista stvar, samo što se s restartom vraćao pristup netu, i tak nekih 15 min dok ponovo ne nestane.
nažalost, ne skužih zašto i čemu, puknuh reinstall

*

Dodo

  • ****
  • 1775
Re: Vista mi je STRGALA INTERNETOVE
« Odgovori #3 : 15. Siječanj, 2009., 21:51 »
Imaš vistu lol. Ne družim se više s tobom.

*

Facaa

  • ******
  • 4536
  • Full of Stars
    • www.shuma.org
Re: Vista mi je STRGALA INTERNETOVE
« Odgovori #4 : 15. Siječanj, 2009., 21:59 »
Rjesenje problema moze biti totalno rendom da nemres ni vjerovat.
Evo, recimo men nista nije htjelo radit. Dobivah tisuce errora i kodova i govna. Ni updejt ni net..nis nije tilo radit.
Problem je bio sto mi sat nije bio tocan. Naime, iz nekog, samo sebi znno razloa si je lik zabrio da je 2007 godina. Ugl, namjestio datum i sat i sve opet radi.

Vista ftw!!1
I'm teaching myself to live without sleeping cause i don't trust my dreams.

Re: Vista mi je STRGALA INTERNETOVE
« Odgovori #5 : 15. Siječanj, 2009., 22:08 »
Nope, i sat je okej.
I ne dobivam nikakav error.
Čak i kad stavim ono diagnose and repair (da, lol, probo sam), kaže da ne nalazi nikakve probleme. Mislim, nisam ni očekivo da će nešt radit kak treba, al ae.

A ne znam za vas, al ja imam orginal Vistu. I redovito i apdejtam i sve to.  :wildboy:


*

Facaa

  • ******
  • 4536
  • Full of Stars
    • www.shuma.org
Re: Vista mi je STRGALA INTERNETOVE
« Odgovori #6 : 15. Siječanj, 2009., 22:29 »
Orginal. 64 bit. Biznis.
Jej.
I'm teaching myself to live without sleeping cause i don't trust my dreams.

*

Ben

  • *
  • 110
Re: Vista mi je STRGALA INTERNETOVE
« Odgovori #7 : 15. Siječanj, 2009., 22:41 »
Jesi probao System Restore? Imao sam isti problem, to mi je riješilo. Zna mi se desiti nakon Windows Updatea...

Re: Vista mi je STRGALA INTERNETOVE
« Odgovori #8 : 15. Siječanj, 2009., 23:07 »
Sjetio sam se toga, ali posljednji restore point mi je od jučer. A jučer mi isto nije radio net.  :wildboy:

Re: Vista mi je STRGALA INTERNETOVE
« Odgovori #9 : 02. Veljača, 2009., 14:04 »
Znam da dižem temu iz naftalina ali...

Probaj s auto i manualnim postavkama mreže, ako koristiš wireless bilo bi dobro da u Visti isključiš broadcast flag jer zna nekad uzrokovat probleme.

Raspitaj se u susjedstvu kod onih koji koriste isti ISP da li imaju sličnih problema. Ukoliko je problem samo kod tebe probaj slijedeće:

Ako ti je IP rutera 192.168.1.1 tada si na kompu riješi fiksne postavke, IP: 192.168.1.2, subnet mask: 255.255.255.0, gateway: 192.168.1.1 (ruterova IP pošto ti je on izlaz na net), možeš postaviti i DNSove svog ISPa (njih pronađi na stranicama providera). (restartaj komp nakon podešavanja)

Isključi firewall i probaj surfat, pokrenut MSN ili što ti već ne radi.