HCL.HR

[Symbian S60v5] Preporuka aplikacija i igri | film + titl |

  • 2 Odgovora
  • 6199 Hitova
*

Dragster

  • ******
  • 7719
  • OKO SOKOLOVO xD
Pod Symbian S60v5 spadaju sljedeći uređaji:

Nokia N97
Nokia X6
Nokia 5800
Nokia 5530
Nokia 5250
Nokia 5230
Nokia 5228
.
.
.
Samsung i8910 HD
Sony Ericsson Satio


Internet

- Opera Mini / Opera Mobile
Meni osobno više odgovara Opera Mini, jer je manja, puno puno brža od mobile verzije i zasad nemam baš nikakvih loših stvari za reći. Znači ako čitate rss feedse, mail i slično, preporučam mini, ako baš treba 100% internet iskustvo (gdje planirate posjećivati i secured site-ove), odaberite Mobile. Greške nema, oba browsera su fenomenalna.

Instalaciju jednostavno možete obaviti i preko mobitela, u browser upišite m.opera.com i pratite korake.

- eBuddy
Zgodan mali IM klijent za:
Kompletan programčić, brz loading, jednostavno i vrlo brzo sučelje (da je bar cijeli symbian takav), kad se logirate na svoj eBuddy account, bit ćete online na svim servisima za koje ste se prijavili, te možete imati sve kontakte na jednom popisu ili ih sortirati... bolje ne može?

- Socially

 :hiha: E ova aplikacija povećava Symbianovu "integraciju" sa društvenim mrežama (usudit ću se reći, otvara integraciju. inače je nema  :tired:) i jako fino funkcionira. Integrira se sa contacts listom, možete povezivati brojeve iz imenika sa facebook accountovima, sinkronizirati slike kontakta sa slikama na fejsu itd itd, sve ono što jedan suvremeni mobitel mora imati po defaultu. Twitter radi besprijekorno, integracija na istom nivou. Uz facebook i twitter, podržani su i Linkedin i Foursquare. Tamo nemam account pa ne mogu u detalje opisati kako to izgleda, no posjetite njihov site i pogledajte demonstracijske videe.

- Gravity


Komercijalan program koji se reklamira kao nativni twitter klijent - ja ću ga reklamirati kao najboljeg twitter klijenta, jer je apsolutno svaki feature normalnog web based twittera u ovoj aplikaciji. Ako ste hardcore twitteraš, bolju aplikaciju od ove teško da ćete naći (ako nađete, postajte ovdje), znači može uploadati slike iz galerije (twitter/facebook), mjenjanje profil slike... u biti već sam rekao da se sve može? Eto. Isplati se i kupiti ga, ispoliran je do bola, sučelje glatko, brzo, oku ugodno... (opet, da je bar cijeli symbian takav)

- Snaptu

Program koji sadržava jednostavne verzije - svega i svačega. Možete obavljati osnovne daily radnje na facebooku, twitteru, čitati RSS feedse (po meni je za to i najbolji), prognozu (koja je iznenađujuće točna, nudi čak i satelitske snimke kontinenta), sve u vezi snaptu-a je besplatno (osim plaćanja prometa provideru), sučelje lagano baca na iPhone, brzo i učinkovito.

Citat:
Snaptu turns your favorite websites into ultra fast mobile apps that work on your phone.


Teško je bolje ga opisati.

Aplikacije

- MobiXplorer

Ovakvih programa nudi se jedno oveće brdo i malo koji nude sve što bi trebali. U najmanju ruku, morao bi imati i funkciju arhiviranja i ekstraktanja fileove iz .rar i .zip fileova. Ovaj ima i to te ću ga izdvojiti jer je brz, jednostavan i funkcionalan i radi sve što nekome može zatrebati. Ima i opcije poput task managera, screen capturinga, prisilnog restarta ili konstantno upaljenog svjetla ekrana (reviewi, prezentacije i slično)

- ZIP Utility


Java arhiver za touch symbian. Nit više nit manje.

- Tap2Screen

Ukoliko vam treba napredniji i standalone program za hvatanje skrinova, preporučam Tap2Screen. Spartansko sučelje sa brdo opcija garantira brzu i točnu izvedbu sa svim vašim parametrima (baš ništa ne ostavlja sebi i ne skriva ključne opcije)

- PDF +

Besplatan pdf reader. Radi ono što mu je i zadatak, eventualno bi mogao malo brže, ali kako je ipak besplatan, nećemo pretjerivati. Ako vam je potrebno kvalitetno rješenje, pogledajte Quick Office i Adobe Reader LE pakete (komercijalni programi). Probao sam trial i iznimno dobro i brzo rade. Ako ste zahtjevniji korisnik, preporučam kupnju!

Igre


Gorilla Rampage - nešto najbolje ikad. U ulozi ste gorile koja spašava djevojke od federalističkih seronja koje ih žele oteti radi ... ...  :hiha: ... ... malo izmišljam priču kako bi meni dobro legla, ali to je dobra stvar.  :approve

Uglavnom. Gorila ste, penjete se po katovima zgrade i kamenjem, tj. kamenčugama skidate službenike zlih svjetskih sila. Brdo levela, brdo različitih neprijatelja, brdo dobre zabave (igra vas iziritira taman toliko da ju želite završiti)


Flight Control - zanimljiva igra, ovakvih nema puno, pogotovo ne za symbian, u ulozi ste kontrolora leta (karikirano) te ručno ucrtavate putanje zrakoplovima (bržim/sporijim, većim/manjim), helikopterima i ostalim letjelicama, no morate paziti da ne bi došlo do sudara. Nažalost (ili na sreću, i ovako je dovoljno složeno), igra se odvija u dvije dimenzije (znači, nema treće, tj. visine, svi avioni su na istoj visini)


Galaga X - izvrsno odrađen space shooter. Izvođenje je glatko, što je valjda najbitnije za ovakve igre, iako se nakon par minuta stvori hrpa svemirskih seronja i nije baš lako izvući živu glavu!


Air Squadron - neloš shooter, smeta ponekad zastajkivanje, što je očita greška kod nokie, jer su mobiteli preslabi za ovakve egzibicije, ali opet, ne šteka toliko često da je igra neigriva, što bi bila šteta, jer zaista se ima što vidjeti. Nekoliko kamera, bombe, mitraljezi, upravljanje pomoću akcelerometra... fora!


BlockGO

Odmah imate pristup svim levelima, cilj je jednostavan: dovući crveni pravokutnik do malog prolaza s desne strane, tako da mu korak po korak oslobađate put. Brza izvedba i par easter eggova čine ovu igrom zabavnom i dobrodošlom na nokiji...




Eto, toliko. Pripremam tutorial za konvertiranje i gledanje filmova na symbianu, koristeći real player koji je predinstaliran. Ima nekoliko caki koje rade veliku razliku, pa ću i to postati u dogledno vrijeme.

Inače, preporučam IPMart forum, ne samo za symbian, već za sve mobilne OS-ove današnjice. Ekipa je spremna pomoći, znaju svoj posao (80% ih je indijaca zaboga) i prebogat je sadržajem, u svim aspektima. Uglavnom sam na tom forumu pronašao sve što me zanima i što bi me nekad moglo zanimati.

« Zadnja izmjena: 09. Siječanj, 2011., 23:55 Dragster »


"There is great strength in numbers, but there is great power in one, for the strength of the will of one may gather numbers to it. There is strength not only in *knowing* the self, but *knowing* how to bring it forth in others."

tl;dr pušite mi kurac xD

*

Dragster

  • ******
  • 7719
  • OKO SOKOLOVO xD
Odg: [Symbian S60v5] Preporuka aplikacija i igri
« Odgovori #1 : 02. Siječanj, 2011., 12:02 »
Konvertiranje media fileova + titlovi

Što vam je potrebno:

Xvid4PSP

(tutorial je pisan za XviD4PSP 5.0, za prijašnje verzije je interface nešto drugačiji)

film/serija
titlovi

Pri instalaciji stavite kvačice na sve opcije:



Pokrenite program:



File - Open File(s)

Možete odabrati jedan ili više filmova (batch) za koje ćemo u idućem koraku odabrati titlove za svaki posebno.

Na sljedećem prozoru odaberite folder gdje će program smjestiti konvertirane filmove (najbolje desktop).

Program će sada obavljati pripremu fileova koja može potrajati i par minuta, ovisno o veličini file/fileova koje konvertiramo, kada završi pojavljuje se sljedeći prozor:



Sad možemo dodati titlove. Preporučam da titlove preimenujete na način da se file titla zove isto kao i film kojem taj titl pripada. U tom slučaju ste sigurni da se neće slučajno pomiješati.

Subtitles - Add

Pronađite titlove i ubacite ih u program.

Posljednji korak je definiranje formata slike i zvuka.

Što se Symbian S60v5 OS-a tiče, najbolje prolaze sljedeće opcije formata, koje odabiremo sa lijeve strane sučelja:

Format:
MP4 iPhone or Touch

Filtering:
Disabled

Color correction:
Disabled

Video encoding:
XviD 1P 768k Turbo

Audio encoding:
AAC-LC ABR 128k

XviD4PSP nudi i preview filmova koje je pripremio za konvertiranje te daje približnu sliku kako bi film trebao izgledati kada se cijela operacija završi. Uvijek je dobro pregledati fileove prije konvertiranja, pa to možemo i učiniti odabirom filma u listi pri vrhu programa i pritiskom na play button pri dnu.



Ako je sve u redu, možemo pritisnuti Encode.

Proces traje ovisno o veličini filma. Za 2 700MB DVD ripa potrebno je oko sat vremena na slabijem računalu, stoga je dobro pripremiti više filmova i pustiti program da radi preko noći.



Kad program završi svoje, preko Nokia PC Suite-a drag & drop metodom prebacimo fileove na mobitel i ... to je to.


Zahvale idu dečkima iz Brothersoft-a i Video Help forumu.
« Zadnja izmjena: 02. Siječanj, 2011., 12:04 Dragster »


"There is great strength in numbers, but there is great power in one, for the strength of the will of one may gather numbers to it. There is strength not only in *knowing* the self, but *knowing* how to bring it forth in others."

tl;dr pušite mi kurac xD

*

Ementaler

  • Administrator
  • *********
  • 38936
  • Embrace the mountain
    • HCL.hr
Odg: [Symbian S60v5] Preporuka aplikacija i igri
« Odgovori #2 : 05. Siječanj, 2011., 21:36 »
Odlična tema Dragster, nemam takav uređaj, ali sigurno će nekome pomoći ovo brdo dobrih informacija. Cjenim i dajem plusić na reputaciju  :hug

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9