HCL.HR

Amazon Kindle

  • 7 Odgovora
  • 3834 Hitova
*

Ementaler

  • Administrator
  • *********
  • 38936
  • Embrace the mountain
    • HCL.hr
Amazon Kindle
« : 02. Veljača, 2011., 11:20 »
Najpopularniji e-book čitač upravo smo recenzirali, a kako vidim da nema teme za diskusiju o Kindleu i sličnim čitačima, evo jednog.

RECENZIJA: Amazon Kindle Wi-Fi

Ako nite upućeni, pročitajte recenziju i saznajte o čemu se radi, a onda ostavite koji komentar u recenziji ili ovdje u temi.

*

Syzygy

  • *****
  • 1867
  • čvarkuša
Odg: Amazon Kindle
« Odgovori #1 : 02. Veljača, 2011., 12:02 »
Sirko znaš da sam ljubitelj hcl reca i sve to, ali ova mi se ne sviđa. Izgleda mi kao plaćeni članak napisan uz pomoć PR vijesti, službenog sajta i guglanja.

Nadam se da Robi neće zamjerit na podužoj listi pitanja :)

*

Ementaler

  • Administrator
  • *********
  • 38936
  • Embrace the mountain
    • HCL.hr
Odg: Amazon Kindle
« Odgovori #2 : 02. Veljača, 2011., 13:44 »
Mislim da si malo krivo shvatio nekakvu poantu članka, iako ju zapravo ne bi trebalo ni tražiti niti isticati jer mislim da članak govori sam za sebe o svojoj prirodi, a o tome govori i narav HCL portala na kojem je članak objavljen. Pomalo mi je čudno da ti ovo moram objašnjavati uopće gledajući da si dugo na HCL-u. Ali eto - dakle HCL je gaming portal, glavni fokus je na člancima o video igrama, ali svakako volimo ljudima donijeti i vijesti, teme i recenzije raznolikog hardvera.

Obično su to tekstovi na jedan ili drugi način povezani uz gaming, bilo da se radi o nekim "snažnim" računalnim komponentama (poput procesora i grafičkih kartica koje su značajne komponente u smislu PC gaminga) ili računalnoj periferiji (miševi, tipkovnice itd. uglavnom namijenjeni gamingu) i takvim člancima dajemo dodatnu pažnju i u smislu posebnih detalja. Ali ponekad su to i tekstovi povezani jednostavno uz zanimljive komade hardvera poput današnje recenzije Kindlea.

Vjerujem da bi iz ovoga već trebalo biti jasno zašto autor nije išao u detalje poput onih o kojima ti pričaš u komentarima članka, barem ako se ovo gore malo pročita između redova. Shvati jednostavno taj tekst kao dodatni sadfržaj na HCL-u koji našim čitateljima (koji dolaze na HCL uglavnom zbog stvari gamerske naravi) predstavlja Kindle, uređaj koji ih potencijalno uopće ne zanima jer mu je primarna namjena upravo čitanje knjiga.

Siguran sam štoviše da ovaj članak neće biti ni približno čitan kao neke udarne stvari na HCL-u koje se bave video igrama, ali sam ga htio objaviti jer sigurno puno naših čitatelja nije znalo neke od stvari napisanih u tekstu - kvragu vjerojatno puno posjetitelja nije niti čulo za Kindle, ili ako je - ne zna koje su mu mogućnosti i koja mu je primarna namijena.

Tvoj komentar, koliko nelogičan i pomalo nepotreban bio zbog ovdje rečenih stvari, pozdravljam jer će zapravo članak proširiti sa komentarima (kada Robert odgovori) koji će čitatlju dodatno produbiti neke stvari o kojima nismo htjeli ići u detalje iz jednostavno razloga što za time nije bilo potrebe na jednom HCL-u (primarna svrha objašnjena).

Od usporedi.hr-a primjerice bi očekivao nešto detaljniji članak od ovoga ovdje, jedan koji objašnjava i te bitne sitnice poput onih o kojima pričaš u komentaru, jer se zna da se taj portal bavi takvim stvarima. Ali kada odem na Usporedi.hr-u, na tražilicu evo što mi se javi:

"Pronađeno je 0 zapisa za traženi pojam "Kindle" "

:(

*

Dragster

  • ******
  • 7719
  • OKO SOKOLOVO xD
Odg: Amazon Kindle
« Odgovori #3 : 02. Veljača, 2011., 13:54 »
 :ave:

Uglavnom, promatram Kindle modele već neko vrijeme, bili su mi špica sve dok nisam vidio kako je trapavo listanje, ekran se zacrni i nakon sekunde dođe druga stranica. Ne mora značit da je to neki problem, ako se obraća veća pozornost svakoj stranici, ali imam osjećaj da iritira ako se iz nekog razloga traži češće listanje.
« Zadnja izmjena: 02. Veljača, 2011., 13:56 Dragster »


"There is great strength in numbers, but there is great power in one, for the strength of the will of one may gather numbers to it. There is strength not only in *knowing* the self, but *knowing* how to bring it forth in others."

tl;dr pušite mi kurac xD

*

Syzygy

  • *****
  • 1867
  • čvarkuša
Odg: Amazon Kindle
« Odgovori #4 : 02. Veljača, 2011., 14:09 »
Na Kindle sam zaboravio, sve dok ga netko nije spomenuo u onom Hazzovom topicu. No onda sam opet zaboravio na njega i, eto, danas ga vidio na hclu. Kako me uređaj zanima, recenziju sam pročitao do kraja, zato sam i imao toliko upita.

Recenzija treba obuhvacat opis uređaja i vlastito iskustvo autora, to ju čini vrijednijom od nekog PR članka. Kako ova recenzija ne obuhvaća vlastito iskustvo autora, nadam se da mi ne zamjeraš primjedbu. To što ste gaming portal uopće ne znači da ne bi trebali iznostiti svoje mišljenje o nekom uređaju nepovezanog segmenta. Wyzardova recenzija Arctic Sound P311 je znatno kraca od ove Kindleove, a daje puno više konkretnijih informacija o uređaju, kao i dojmu autora.
http://www.hcl.hr/recenzije-arctic-sound-p311-bluetooth-headset-527-22.html

Ne sviđa mi se to što moj komentar ne gledaš kao komentar čitatelja HCL portala, nego kao komentar "novinara konkurenta" s nekog drugog portala.
« Zadnja izmjena: 02. Veljača, 2011., 14:11 Syzygy »

*

Ementaler

  • Administrator
  • *********
  • 38936
  • Embrace the mountain
    • HCL.hr
Odg: Amazon Kindle
« Odgovori #5 : 02. Veljača, 2011., 15:35 »
Recenzija treba obuhvacat opis uređaja i vlastito iskustvo autora, to ju čini vrijednijom od nekog PR članka. Kako ova recenzija ne obuhvaća vlastito iskustvo autora, nadam se da mi ne zamjeraš primjedbu

Naravno da ne zamjeram primjedbu, samo ne vidim potrebu za njome. Recenzija to što si rekao i obuhvaća, samo ne u smislu opisivanja baš svih detalja (zašto nismo išli u tolike detalje prethodno sam objasnio), a mislim da ne treba isticati da ovo nije PR članak, pa iako ne zamjeram primjedbu zamjeram isticanje toga da je ovo PR članak. A mislim da znaš što znači taj izraz (iako ga ovdje krivo koristiš) i da nije primjeren u ovom slučaju ni u kojem pogledu.

Uglavnom, da skratimo malo. Vidim da naša recenzija ne odaje baš sve što si ti zamislio da bi trebala otkrivati ili barem ne na nčin na koji si ti to zamislio. Ali vjerujem da mnogim drugim manje upućenim čitateljima otkriva Kindle po prvi put i samim time daje odličan uvid u uređaj i u sve ono za što je isti sposoban. Nadam se da ćeš više informacija naći na nekom drugom hrvatskom portalu/ blogu koji je recenzirao uređaj i bavi se isključivo takvim stvarima. A nadam se i da će Robert uskoro ostaviti kakav poduži komentar sa odogovorima na tvoja pitanja u komentaru članka... Ako nije prezauzet skupljanjem novca koje nam je Amazon platio za ovaj "PR članak" :)

Eh i ako znaš za koji takav hrvatski portal ili blog sa podrobnijom recenzijom, slobodno ostavi link, ipak je ovo tema za diskusiju o Kindleu.  :piva:











*

Syzygy

  • *****
  • 1867
  • čvarkuša
Odg: Amazon Kindle
« Odgovori #6 : 02. Veljača, 2011., 16:14 »
Recenzija to što si rekao i obuhvaća, samo ne u smislu opisivanja baš svih detalja (zašto nismo išli u tolike detalje prethodno sam objasnio)

Ti možda to smatraš kao nepotrebnim i suvišnim detaljima, ali meni je ova recenzija postavila više pitanja nego odgovora. Zato je i rezultirala tolikom količinom pitanja.

Ali vjerujem da mnogim drugim manje upućenim čitateljima otkriva Kindle po prvi put i samim time daje odličan uvid u uređaj i u sve ono za što je isti sposoban.


Ostali manje upućeni? Na što ti ja izgledam s hrpom onih pitanja, kao netko iskusan s Kindleom? :)

Eh i ako znaš za koji takav hrvatski portal ili blog sa podrobnijom recenzijom, slobodno ostavi link, ipak je ovo tema za diskusiju o Kindleu.  :piva:

Ignorirat ću ovo između redova. Jedini hrvatski izvori za Kindle su recenzija na hclu i topic "Čitači E-knjiga" na forum.hr.

Na HCL-u imamo okvirne informacije o uređaju, fino i pregledno složeno, ali nikakve konkretne primjere.
Na Forum.hr imamo puno konkretnih primjera, puno prepricavanja i osobnih iskustva... ali topic sadrži 50 stranica teksta.

Ako je Robert već nabavio Kindle i ako ste odlučili prvi u našoj omanjoj zemlji napraviti neki konkretan tekst o tome, zašto ga onda ne napraviti kako treba?

Kada bi ja bio na tvom mjestu, onda bi prestao suptilno podjebavati svog čitatelja, djelomično ga poslušao, zamolio autora testa da nadopuni svoj uradak i napravi ga superiornijim, te cijeli hrvatski internet obavjestio o tome da je hcl prvi testirao kul e-book čitač.


Ako i dalje misliš da moje primjedbe nisu na mjestu, tj da nema potrebe za njima, slobodno ignoriraj cijelu priču, a ja ću se u buduće držat samo vaših game recenzija da ne bi ponovno došlo do ovakve rasprave. :)

*

Ementaler

  • Administrator
  • *********
  • 38936
  • Embrace the mountain
    • HCL.hr
Odg: Amazon Kindle
« Odgovori #7 : 02. Veljača, 2011., 16:44 »
Kažem da si upućen jer si spomenuo da si više-manje sve informacije iz recenzije o Kindleu već znao, saznao sa službenog sitea.

I da, tekst je napravljen "kako treba" za HCL i za ovaj uređaj, objasnio sam zašto i mislim da stvarno ne treba ponovno objašnjavati na kojem je portalu objavljen, ja ipak diktiram što je u redu za HCL. Ne bavimo se ne-gamerskim hardverom često, a kada se povremeno bavimo takvim stvarima, ovakve itekako detaljne (to moraš priznati da stoji, tekst obuhvaća puno toga, zajedno sa osobnim iskustvom u mnogim segmentima), ali ne predetaljne tekstove možeš očekivati.  :piva:

Iako, i to se može promijeniti, mislim na to da u budućnosti damo veći fokus na detaljnije recenzije ne-gamerskog hardvera, ali otom potom.

U svakom slučaju, tužno je pomalo da hrvatski internet ima samo recenziju sa jednog primarno gamerskog portala, a da nitijedan drugi portal nema nikakav detaljniji članak o ovom uređaju.

U našu recenziju bih eventualno još dodao neki dodatak o onim text-avanturama koje se mogu vrtiti na Kindleu, znam da sam čitao to negdje - povezano je sa gamingom, pa bi imalo smisla. Ali nažalost za to nismo imali vremena, danas ipak u planu imamo još jednu recenziju, nekoliko vijesti, screenshota itd... a radimo i na mnogim drugima recenzija koje su nama i našim čitateljima ipak nešto bitnije.


 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9