HCL.hr forum

Upiti i savjeti o tehnologiji => Hardver i gadgeti => Televizori, mobiteli, tableti i ostali gadgeti => Autor teme: pastasuta - 29. Listopad, 2015., 16:25

Naslov: Ne zeli prebaciti aplikacije na memorijsku
Autor: pastasuta - 29. Listopad, 2015., 16:25
Pozdrav. Otac mi je dobijo mobitel ( Samsung Xcover2 Android 4.1.2. ) od firme i sada s njim mora slikavati puste slike a nema vise memorije pa sam stavio memorijsku ali kad idem prebacit aplikacije koje ima na karticu uopce ne prikaze opciju da prebaci na karticu. Sta sada napraviti.
Naslov: Odg: Ne zeli prebaciti aplikacije na memorijsku
Autor: Hrv4tin4 - 29. Listopad, 2015., 16:53
U novijim android telefonima i kod poznatijih proizvođača većina aplikacija ae ne može prebaciti namemorijsku karticu. Tako je gGoogle već davno najavio.
Određene aplikacije se mogu prebaciti.
Znaci SD kartica ti sluzi u 99% slučajeva kao storage za slike, glazbu i filmove. To je to, nema prebacivanja većih aplikacija na nju.
Neke pak aplikacije same bacaju dio svojih podataka na karticu kao sto su mape na navigacijskim aplikacijama.
Prebaci slike na karticu i onda ćeš imati mjesta.
Naslov: Odg: Ne zeli prebaciti aplikacije na memorijsku
Autor: Dragster - 29. Listopad, 2015., 18:39
Za početak instaliraj program tipa Clean Master (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cleanmaster.mguard) obzirom s takvim programima možeš jednostavno prebaciti sve aplikacije koje se daju prebaciti bez puno prčkanja.


Ako ti se ipak da prčkat, probaj ovaj postupak (http://www.howtogeek.com/114667/how-to-install-android-apps-to-the-sd-card-by-default-move-almost-any-app-to-the-sd-card/), za mog prošlog gigabytea je radilo ko po špagi ALI su neke aplikacije automatski pocrkavale jer su predviđene za pokretanje sa interne memorije pa imaj to na umu - može biti gnjavaža