HCL.HR

Pomoc u kupovini novog Mobitela

  • 91 Odgovora
  • 66062 Hitova
Odg: Pomoc u kupovini novog Mobitela
« Odgovori #60 : 03. Studeni, 2017., 10:56 »
Kakva su vaša iskustva sa honorbuy? Pošto vidim da su cijene niže nego kod nas pa me zanima ima li carine i kakvih dodatnih poreza na uređaj?

Odg: Pomoc u kupovini novog Mobitela
« Odgovori #61 : 03. Studeni, 2017., 12:32 »
Ja sam već pisao o honorbuy i rekao sam da sam kupovao od njih i da su jako dobri.

Pazi da kupuješ sa EU store ( uvijek je naglašeno iznad uređaja ) i na to onda ide samo poštarina ( koja nije jeftina oko 20e, ali dođe za 2-3 radna dana)
Još obrati pažnju da bude internacionalna (global ) verzija ( zbog više jezika UI ).

Ako kupuješ iz EU onda nema nikakvih dodatnih davanja osim poštarine.
U slučaju da kupiš iz Kine, ide ti 25% poreza i 125kn DHL-u manipulativnih troškova.
 

Odg: Pomoc u kupovini novog Mobitela
« Odgovori #62 : 04. Studeni, 2017., 14:13 »
Ja sam već pisao o honorbuy i rekao sam da sam kupovao od njih i da su jako dobri.

Pazi da kupuješ sa EU store ( uvijek je naglašeno iznad uređaja ) i na to onda ide samo poštarina ( koja nije jeftina oko 20e, ali dođe za 2-3 radna dana)
Još obrati pažnju da bude internacionalna (global ) verzija ( zbog više jezika UI ).

Ako kupuješ iz EU onda nema nikakvih dodatnih davanja osim poštarine.
U slučaju da kupiš iz Kine, ide ti 25% poreza i 125kn DHL-u manipulativnih troškova.

Hvala puno na odgovoru i objašnjenju :piva:

Odg: Pomoc u kupovini novog Mobitela
« Odgovori #63 : 13. Studeni, 2017., 18:31 »
iPhone ili Samsung, sta je sigurnije na duzi vremenski period?
Imam s6 edge hocu da ga promijenim, iphone nikad nisam imao a nekako mi se kod iphone sedmice svidja taj jednostavni dizajn i moze jednom rukom da se barata. Samsung nakon 2 godine izlaska mobitela prestaje sa updateovima, dok iPhone pruza duze updateove po nekoliko godina(nisam siguran ali mislim da je tako). Nasao sam S8 i iPhone 7 po slicnim cijenama, iphone 8 je preskup dok nudi isto sto i 7 a o X da i ne govorim, mene samo brine sad da kad kupim telefon da ga ne mijenjam jedno 3-4 godine. Imam drugaricu koristi iPhone cetvorku i sluzi je odlicno a djevojka opet koristila samsung s4, imala jedno 2 godine, i maticna ploca crkne. 
« Zadnja izmjena: 13. Studeni, 2017., 18:37 Monday »

*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Pomoc u kupovini novog Mobitela
« Odgovori #64 : 13. Studeni, 2017., 18:38 »
Huawei!

Odg: Pomoc u kupovini novog Mobitela
« Odgovori #65 : 13. Studeni, 2017., 19:35 »
Mozes li dati neki konkretan model i razlog zbog cega Huawei?

Odg: Pomoc u kupovini novog Mobitela
« Odgovori #66 : 13. Studeni, 2017., 20:09 »
Nema pravila koliko će ti mobitel trajati, može ti se i iPhone i Samsung  i neki kinez pokvariti nakon mjesec, dva ili 24.
To ti tako u svijetu tehnologije.

Ti si u startu postavio krivo pitanje i na krivi način gledaš mobitele. Pitanje je za što ćeš koristiti mobitel? Što ti je važno na njemu ( baterija, zaslon, kamera... )?

I ne mogu shvatiti logiku većine ljudi koja vidi iPhone 8 i kaže da je isti kao prethodnik, samo cijena je veća. Ako već misliš toliko novaca dati, uzmi najnovije, a ne uređaj koji je na tržištu više od godine dana. Prvo što je noviji uređaj, novije su tehnologije i nuditi će duže softversku podršku. To je jedan uzorak koji prati sve Apple-ove uređaje, svake godine dio uređaja ostaje bez nadogradnji. A u tvoje 3-4 godine čak i iphone 6s neće izgubiti nadogradnje.
iPhone je najbolji kada koristiš njihov ekosustav: Mac, Watch, iPad, AirPods...
To radi savršeno.
Kod iPhone trebaš voditi računa i o veličini, ako ništa drugo bar zbog puno jače baterije.

Što se tiče Samsunga i konkretnog modela S8, on je preporuka za većinu publike. S njim ne možeš pogriješiti, dobra kamera, solidna baterija i vrhunski zaslon. Po mome sudu on je gotovo savršen. Kada se raspituješ sad o mobitelu, pretpostavljam da ćeš ga kupiti oko Božića, a samo 3 mjeseca poslje izlazi novi S model pa i o tome treba voditi računa.

Možeš i izaći iz okvira i gledati jako dobre kineze koji su jeftiniji...

Pitanje je samo za što ti treba mobitel...
 

Odg: Pomoc u kupovini novog Mobitela
« Odgovori #67 : 13. Studeni, 2017., 21:36 »
Vazna mi je kamera i baterija. Da mu dobra prednja kamera i baterija da mobitel moze dan izdrzati, nisam neki zahtjevan korisnik sto se tice baterije. Sa svojom s6icom bez problema moze citav dan baterija da izdrzi tako da to govori dosta o meni kao korisniku :D
Mobitel necu koristit za gaming uopste, imam racunar za to.

To sto sam za napisao za iPhone 8 je moje misljenje, ne kazem ja da je los telefon, nudi on novine kao sto je wireless i fast charging, bolji procesor koji pametnije koristi bateriju, ali vise mi taj mobitel lici na 7s nego na 8, nije doveo neke ogromne promjene koje svi ocekuju sa izlaskom novih generacija smartphona.

Nekako mi se ide na iPhone da probam iOS. Gledao sam sedmice obicne od 32gb po radnjama i ovako polovne koji su kao novi i cijene dosta koriguju od radnje do radnje i od osobe koja prodaje, 128gb nekih 500e, 32gb 450e. Pa onda 128gb i do 650e u nekim radnjama. A BH Telecom dere kozu, kod njih opet 900e 128gb  :kava:
« Zadnja izmjena: 14. Studeni, 2017., 14:36 Monday »

Odg: Pomoc u kupovini novog Mobitela
« Odgovori #68 : 13. Studeni, 2017., 22:03 »
Ako sa S6 izdržiš cijeli dan onda ne bi trebao imati problema niti sa iPhone 7/8 niti sa S8, jer je S6 slovio kao mob sa lošom baterijom.
Ako želiš brutalnu bateriju izaberi iPhone 7/8+.
Sto se tiče kamera tu opet iPhone 7/8 + ima prednost, a i bateriju možeš natjerati na puna dva dana korištenja, ali daleko od toga da ćeš sa S8 požaliti.
Napisao sam ti već, da novi Samsung S izlazi u ožujku, pa ako budeš kupovao kasno ove godine ili početkom sljedeće, da razmisliš o tome, jer ipak daješ velike novce.

Naravno da je tvoje mišljenje i razumijem zašto to misliš, ali ja se ne slažem sa tim. Prvo i najvažnije je brzo punjenje ( znam da su zeznuli sa slabim punjačem u pakiranju, ja koristim od iPada ili od S7 ), jer kao što i S8 ima to je meni presudno bilo skoro uvijek, nekada nemaš vremena za 2 sata punjenje, vec ga spojiš dok se otuširaš i imaš baterije za skoro cijeli novi dan. Danas imaš i one Powerbankove sa brzim punjenjem, uključiš ga u autu na njega i dok dođeš do odredišta on je spreman za cijeli dan. To je za mene ono što se mora imati i zbog toga i ne razmatram iPhone 7.
U pravu si kada kažeš da je on više 7s nego punokrvni 8, ali ako pogledaš Appleovu povijest vidit ćeš da s modeli su uvijek donosili veliki napredak.
I ono što sam napisao, a vjv nisi shvatio dobro je da iPhone 7 je star, više od godine je na tržištu i gubi polako podršku, iPhone 8 je novi i to ima svoje prednosti.
Jer meni je blesavo kupovati nešto što je staro i dugo na tržištu, jer ipak daješ velike novce. Možda ne ove ili sljedeće, ali bit će ti žao kada za 3-4 godine ne budeš mogao neke stvari raditi jer si uzeo staru generaciju iPhone-a. Zašto to govorim? Pa ako si pratio, vidio si koju su glupost napravili sa ARkitom. Većina iphonea ( mislim od 6s ) podržava ARkit, ali iPadovi baš i ne. Samo novi Pro modeli i novi iPad iz 2017. podržava ARkit. I sada ja koji imam Air 2 koji je jači od 6s ne mogu ga koristiti zbog glupe njihove politike. To su sitnice koje ja pratim i ne želim da se tebi dogodi, jer ipak to je preko 5.000kn.

Ponavljam opet, to sve možeš tek shvatiti ako koristiš njihov ekosusta, inače ti je to više manje sve isto.

A ako ćemo ići u detalje danas rijetko se što novo može ponuditi, sada se radi na usavršavanju tehnologija, iOS i Android se jako malo mijenjanju, ma mene izbaci iz takta kada je jedna od glavnih prednosti iPhone-a emotikoni i oni animoji ( ili kako se već piše ). Pola se i macOS-a i iOS-a temelji na tome, oni znaju da ljudima ništa ne znače suhe performanse, pa im nude nešto što vide kao emotikoni.
Vjerojatno je problem u meni jer nisam baš ljubitelj emotikona, koristim ih rijetko, a oni nas uče da mi doslovno trebamo razgovarati pomoću njih.
Macbook Pro sa Touch ID ( onim LED zaslonom umjesto nekih tipki ) košta kao suho zlato, a većina ga koristi ( čak i apple u reklamama ) da šalju emotikone, a ima hrpa mogućnosti u profi programima za koje su vrhunski ( iako ja imam velike zamjerke za taj mini zaslon ).

Uglavnom, ako želiš promjenu, uzmi iPhone + model koji je skuplji, zbog kamere i bolje baterije, ako ti je on preskup, nećeš niti malo pogriješiti sa S8, naprotvi njegov zaslon će te oboriti sa nogu, kamera odlična, baterija solidna, ali puno bolja nego na S6.

EDIT:
Kasno sam vidio ovo za memorije i cijene, vidim da nisi zahtjevan korisnik i tebi će biti sasvim dovoljno i 32 GB, vjeruj mi, ja imam iPad od 16 i još ga nisam napunio, iPhone ima 64 nisam niti 1/4 napunio, na S7 imam 32, daleko od punoga. Pa čak i na MBP imam SSD, napunio sam samo 64 GB a to je punokrvno računalo.
Zašto? Jer slike možeš držati u oblaku ( google ili apple ) i tu ćeš uštedjeti hrpu, glazba nije velika koliko god je staviš, ja imam oko 130 pjesama, 10 sati glazbe, i potrošio sam 1 GB, a da ne spominjem ako koristiš YT za glazbu ili Deezer. A za filmove imas HBO, MaxTV i ostale streaming servise, malo je problem titlovane filmove staviti na iphone.
Ako nađeš povoljno puno memorije onda uzmi, ali siguran sam da nećeš potrošiti niti pola od 32GB.
« Zadnja izmjena: 14. Studeni, 2017., 22:43 DeusNIikola »
 

Odg: Pomoc u kupovini novog Mobitela
« Odgovori #69 : 14. Studeni, 2017., 15:38 »
Hvala na veoma detaljnom odgovoru.

Problem kod Samsunga je sto ce da izadje novi kroz par mjeseci, a zna im dosta pasti cijena kod prethodnika kada novi model izadje, ali ovo nije Samsung tako je generalno kod androida, i tu je jos jedna prednost sto mi se svidja kod iphona je sto se mogu prodat za veoma dobre novce, ovaj moj s6 edge kojeg sam kupio za 600e na samom izlasku, sad cu bit sretan ako ga za 200-250e prodam.

Vjerovatno cu se na kraju za iPhone opredijelit.

Gore si na pocetku napisao da kamera na iPhonu ima prednost a onda si u produzetku recenice rekao da traje dva dana, vjerovatno si mislio na bateriju u tom dijelu a ne na kameru.
Uglavnom hvala na veoma konstruktivnom odgovoru.
« Zadnja izmjena: 14. Studeni, 2017., 15:41 Monday »

Odg: Pomoc u kupovini novog Mobitela
« Odgovori #70 : 14. Studeni, 2017., 22:42 »
Da, da, mislio sam na bateriju. Ispravio sam, hvala ti. Ako imaš još kakvih nedoumica slobodno se javi.
 

*

Filzex

  • *
  • 107
Odg: Pomoc u kupovini novog Mobitela
« Odgovori #71 : 29. Studeni, 2017., 20:09 »
Može preporuka koji mob odabrati, evo zasada se mislim između Lg g6 i s8 mobiteli izgledaju dosta dobri, jedino što drži g6 u ovoj bitki je dupla kamera i izgleda da je dosta otporan na udarce, zasad imam Z3 Compact i mob je odlican al se mislim o nadogradnji, pa možete preporučiti i neki drugi. Inače stvari koje me zanimaju su kamera, baterija i sa što manje mesa na samom ekranu(u smislu mi mix).

Odg: Pomoc u kupovini novog Mobitela
« Odgovori #72 : 02. Prosinac, 2017., 14:05 »
Ne znam jesi li već kupio mob, ali moja definitivna preporuka ide Samsungu S8. Ekran je jedan od najljepših ikad, velik, bez rubova, sa vrlo malo “mesa“ iznad i ispod uređaja. Performase uređaja su izuzetne, kamera vrlo dobra, ali ne i odlična ( odličnu ocijenu kod mene nije zaslužila jer ima boljih, a takvih je 2 ili 3 uređaja ). Baterija je dobra, izdrži cijeli dan bez problema, jedini je problem položaj čitača otiska prsta, koji je pomalo nezgrapan. Bixby nije dovoljno dobar poput google assistanta ili siri, pa dosta vlasnika S8 tu tipku prenamjeni za nešto drugo.

Jedini problem je što je već prosinac, a u ožujku će već novi model izaći.

Ovo što si spomenuo otporan na udarce ili ne, to nema pravila, može ti npr. iPhone pasti jednom i cijeli se rasuti ( staklo ) , a prijateljev iphone pasti 10x i ništa mu osim ogrebotine. Jednostavno ga paziš, staviš u neku masku i to je to ( iako ja sam zagovornik prozirnih folija otpornih na grebanje ili skinova ).

Odlična stvar je i ta što S8 se često nađe na lijepim popustima.

LG G6 ti ne bi preporučio, prvo što je S8 bolji ( po meni ), dvije kamere ne znače nužno da je ukupna kvaliteta i dojam slike bolji ( Pixel 1 i 2 imaju fantastične slike, a imaju jednu kameru ). Baterija je i kod G6 standardno dobra. I ako se ne varam on je malo “stariji“ od S8. Tako da je za očekivati da će i LG otkriti ubrzo novi flagship.

LG zadnjih nekoliko godina puno eksperimentira ( modularni dizajn, sada 2 kamere iako LG uvijek ima dobre slike ), a to nije uvijek dobro, uvijek postoje dječije bolesti sa prvim modelima, tako da ja uvijek čekam 2 ili 3 generaciju naizgled sličnih modela koji samo tehnologiju usavršavaju.

Jedna opcija ti može biti i Pixel 2, njega je malo teže nabaviti, ali je moguće. Cijena je do 7.000kn.
 
Danas su uređaji dosegli jednu razinu gdje je većina stvari što izbace ( između flagship-ova ) jako dobra i sve ti ovisi o željema kupca.
 

*

Filzex

  • *
  • 107
Odg: Pomoc u kupovini novog Mobitela
« Odgovori #73 : 04. Prosinac, 2017., 18:35 »
Nisam još uzeo, ali malo sam istraživao i kako si rekao novi modeli su udaljeni svega 3-4 mjeseca pa ču se strpit i sačekat da  vidimo šta če to bit.
Što se tiče Pixela 2 xl vidim odličan mob samo na njuški duplo skuplji od S8 dosta je papren...

Odg: Pomoc u kupovini novog Mobitela
« Odgovori #74 : 04. Prosinac, 2017., 19:49 »
Da, to je meni uvijek odlučujući faktor.
Tri mjeseca će proletjeti, i kada izađe nešto novo i bolje, kajat ćeš se što si iskrcao ogroman novac za prošlu generaciju uređaja iako, eto, ona će još 3 mjeseca biti top.
Znam da je Pixel skup, osobno nisam našao opravdanje za toliku cijenu ( kao i kod iPhone X ), ali ljudi kupuju, pa im ta cijena valjda i odgovara.
 

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9