HCL.HR

Papo & Yo

  • 0 Odgovora
  • 1647 Hitova
*

Me666

  • ******
  • 5556
  • Snaketicus Murphy Jr.
Papo & Yo
« : 04. Siječanj, 2014., 13:48 »


PAPO & YO

Papo & Yo je fantasy avantura/logički platformer, objavljen 14. kolovoza 2012. za PlayStation 3 putem PlayStation Networka, a od 18. travnja 2013. dostupan je i na PC-u putem Steama. Igra prati mladog brazilskog dječaka imena Quico koji, dok se skrivao od svojeg nasilnog, alkoholiziranog oca, biva poveden u svijet snova u obliku magične verzije favela te tamo pronalazi pitomo stvorenje nazvano Čudovište. Igrač, kao Quico, može komunicirati s čudovištem i manipulirati zdanjima u favelama na jedinstven način, poput slaganja kolibica jednu na drugu za dovršetak zagonetke i napredak u igri. Papo & Yo dizajnirao je Vander Caballero, koji je stvorio priču utemeljenu na vlastitoj prošlosti i suočavanju s nasilnim, pijanim ocem.

Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Papo_%26_Yo
Metacritic PC: http://www.metacritic.com/game/pc/papo-yo
How Long To Beat: http://www.howlongtobeat.com/game.php?id=6917
Steam: http://store.steampowered.com/app/227080/
____________________________________________________________________________________________________

Eto, kad je trebalo nismo nažalost obratili pažnju na ovaj krasni platformer, a kako sam ga nedavno samoinicijativno nabavio i nakon nekog vremena provedenog uz igru ostao oduševljen - mislim da valja napraviti temu za nju.

Prije svega, igra je vizualno pravi šaroliki i lijepo dizajnirani eye-candy, a gameplay će vas podsjetiti na PlayStation One eru 3D platformera, posebice po načinu kretanja i skakanja glavnog lika, rješavanje zagonetki i interakciju s elementima u okolišu.

Priča je također, koliko sam do sad od nje pohvatao, dosta dobra i duboka, ali morati ću odigrati do kraja da vidim kako se cijela stvar otpetljava. Za sad je meni vrlo zanimljivo - tek sam upoznao Čudovište, doživio neke zanimljive situacije pa ćemo vidjeti što će dalje biti.

Je li netko igrao?

EDIT: Završio igru, fantastično iskustvo, pomalo predvidivo. Tu i tamo neke greškice poput zapinjanja o objekte, ali ništa strašno. Zbilja jedinstveno iskustvo vrijedno igranja.

« Zadnja izmjena: 04. Siječanj, 2014., 19:15 Me666 »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9