HCL.HR

Nintendo Switch - općenita rasprava

  • 207 Odgovora
  • 109715 Hitova
*

Ementaler

  • Administrator
  • *********
  • 38936
  • Embrace the mountain
    • HCL.hr
Odg: Nintendo Switch - općenita rasprava
« Odgovori #135 : 13. Kolovoz, 2017., 06:48 »
Ajde drago mi je da sam pomogao prevagnuti tu odluku da kupiš Switch. Uživaj ;)

*

Seda

  • n00b
  • 2
Odg: Nintendo Switch - općenita rasprava
« Odgovori #136 : 04. Rujan, 2017., 20:40 »
Šta ćemo mi iz BiH? Gdje mogu doći i kupiti u Hrvatskoj Nitendo Switch? :)
Koje mi igre preporučujete?
I da li postoje i digitalne verzije igara, ako postoje na koji način se skidaju i kupuju forumaši moji? :)

*

Asger

  • n00b
  • 3
Odg: Nintendo Switch - općenita rasprava
« Odgovori #137 : 04. Rujan, 2017., 20:59 »
Praktički u bilo kojoj trgovini koja prodaje i ostale konzole.Zelda,Infomark,Links,Svijet igara itd...
A za igre ovisi što voliš igrat proguglaj si igre za switch pa pogledaš što tebi najviše odgovara.Ja čekam da mi plaća sjedne i uzimam switch sa zeldom,splatoon2 i mario kart 8.Ovaj mjesec ti izlaze fifa 18 i nba2k18,a kasnije  skyrim,rocket league,novi mario tako da što se tiće igara sada ih zapravo ima i dosta.
Digitalne igre možeš kupovat preko eshop-a samo nisam siguran jer podržan u BiH tako da ćeš samo morat napravit acc negdje je ima npr UK i slično
« Zadnja izmjena: 04. Rujan, 2017., 21:00 Asger »

*

IvanHR

  • **
  • 225
Odg: Nintendo Switch - općenita rasprava
« Odgovori #138 : 04. Rujan, 2017., 21:14 »
Koje mi igre preporučujete?
A ovisi što te zanima,evo pogledaj neke igre :)

The Legend of Zelda: Breath of the Wild
Mario Kart 8 Deluxe
Mario + Rabbids Kingdom Battle
Splatoon 2
« Zadnja izmjena: 04. Rujan, 2017., 21:33 IvanHR »
Victory loves preparation

*

Seda

  • n00b
  • 2
Odg: Nintendo Switch - općenita rasprava
« Odgovori #139 : 04. Rujan, 2017., 21:33 »
Hvala puno :D

Odg: Nintendo Switch - općenita rasprava
« Odgovori #140 : 02. Studeni, 2017., 15:29 »
bocnia switch sa splatoon 2 dl se sve javim se s dojmovima

*

puco

  • n00b
  • 3
Odg: Nintendo Switch - općenita rasprava
« Odgovori #141 : 08. Studeni, 2017., 09:46 »
zanima me jel neko kupova switch od vanka tipa naruciva ga iz UK-a, kakva su mu iskustva, pakiranje, jel dode uredu i tipa ako ima neka greska kako sa popravcima/garancijom?

Odg: Nintendo Switch - općenita rasprava
« Odgovori #142 : 19. Prosinac, 2017., 12:32 »
Kupio. Cekao neku bolju ponudu pa nisam kupio odmah. Konzola + Odyssey 3150. I preko njuskala narucio Zeldu.

Na kraju ispalo malom i meni pod bor :)

Odg: Nintendo Switch - općenita rasprava
« Odgovori #143 : 19. Prosinac, 2017., 12:37 »
Ima li Switch kakav screen protector tipa gorilla glass? Ili je neophodan screen protector?
Grebe li se kad se stavlja u bazu?

*

Wyzard

  • Administrator
  • *******
  • 16146
    • HCL.hr
Odg: Nintendo Switch - općenita rasprava
« Odgovori #144 : 19. Prosinac, 2017., 13:10 »
Nema, ali mislim da možeš kupiti naknadno kao i za svaki mobitel.

Mislim da to grebanje nije toliko čest slučaj, pod uvjetom da normalno stavljaš konzolu u dock, a ne sad da ju pustiš u zraku. Ako se i dogode ogrebotine, obično je to po strani, ne sad nasred ekrana.

Odg: Nintendo Switch - općenita rasprava
« Odgovori #145 : 26. Prosinac, 2017., 15:34 »
Ja razmišljam o kupnji. Bilo bi mi drago kad bi mi netko preporučio igre i gdje ih mogu kupiti, jer koliko vidim nema prevelik broj igrica

Odg: Nintendo Switch - općenita rasprava
« Odgovori #146 : 28. Prosinac, 2017., 20:20 »
Kupio ga ove godine (2017.) u petom mjesecu. Prešao Zeldu, Mario Odisey. Probao Splatoon,  Arms, nisam ih kupio. Zelda i Mario su odlične igre. Htio probati Xenoblade. Možda Skyrim. Čisto iz pi*darije. Kad sam ga već kupio za sve platforme za koje je izašao, zašto ne odigrati i na Switchu, ali, kako stvari stoje, moje druženje sa ovom platformom je gotovo. Objašnjenje u nastavku.
 
Od dodataka, kupio pro kontroler, 128 Gb karticu, etui za nosanje po selu i dva stakla za ekran. 

quick info:

Stalak je živo smeće. Jeftina plastika sa ogromnim switch logom koji se vidi iz aviona. Ja nisam jedan od onih pažljivih korisnika i često "nabadam" switch na stand u mraku ili kako stignem. Da, ogrebao sam ga. Nije to ništa strašno, ono, nisam napravio brazdu do baterije, ali više ne izgleda novo. Dok ga nisam ispolirao, crte i crtice su su vidjele kada gledaš refleksiju.   
Kupio sam zato ovo i prešerafio elektroniku: amazon link

To mi je druga zamjerka. Plastika na LCD ekranu. Loša plastika. Lako se ošteti i zagrebe, polirao sam je dva-tri puta, magnet za otiske prstiju. Ja volim da je površina čista pa je krpica od mikrofibre obvezna dodatna oprema. Stavio sam dodatno staklo  otprilike mjesc dana nakon kupovine i od tada nema brige. Dva stakla, 8.45$

Još nešto glede ekrana. Mislio sam da će biti bolji. Nije nešto. U usporedbi sa iPadom, loše. Doduše sve u usporedbi sa iPadom je loše. Mislim reći, ekran nema neki poseban kontrast i visoku rezoluciju pa se najbolje vidi u lagano zamračenom prostoru. Imao sam sreće pa nemam krepanih pixela. Na suncu, kao i svaki LCD, neigriv i nevidljiv.       

Na televiziji mi je praktičnije igrati nego u rukama. Jedno vrijeme sam ga igrao isključivo kao ručnu konzolu ali  zaključio sam da moje šape nisu po japanskom standardu pa su me boljeli prsti i cijela šaka nakon par sati igranja.  Igrati na joyconovima u tabletop modu  je užas. Barem meni. Pro kontroler je riješio problem. U prosjeku, baterija je trajala nekih 4 i pol sata.

Što se igara tiče, sve je radilo kao urica! Nemam prigovora. Igre su se vrtile glatko i bez grešaka. Baš kako to treba biti. Nikakvih problema i živa su uživancija.
 
Moj Switch je umro neki dan, pred Božić pa sam bio malo živčan jer sam taman na godišnjem. Igrao sam Odisey. Odjednom, leđenje, artefakti po ekranu i pištanje dok se nije ispraznila baterija. Off, on nijedno dugme, ništa nije reagiralo. Kada se ispraznila baterija, više ga nisam mogao napuniti niti upaliti. Mrtav k'o daska. Trenutno je na reklamaciji. Nakon koliko sati se ovo dogodilo? Otprilike, 450-500 sati korištenja, ne više. Ne mislim u komadu, nego ukupno u malo više od pola godine.  Obzirom da sam odigrao što me zanimalo, novih igara koje bih želio odigrati baš i nema,  sve ide u prodaju. Switch iskustvo me stajalo preko 5.000 kn pa da se barem nešto vrati nazad u kasu. Jako sam razočaran. Ovo nije prvi puta da sam imao problema sa Nintendovim proizvodima. Prvi Wii mi je isto krepao nakon par mjeseci, wiiU nakon godinu dana i sada Switch. Uz najbolju volju, ne mogu reći da sam imao dobra iskustva sa Nintendovim hardverom.     
 
Bez obzira na moguće kvarove (uostalom sva elektronika je podložna kvarenju), preporučio bih Switch casual igračima i gaming entuzjastima. Ovo nije konzola za hard core gamere. Ako bi ga trebao kupiti djeci, onda ne. Ni slučajno. Meni Switch nije pao na pod ali što bi se desilo kada bi ga klinci pljusnuli o pločice ili zalili sokom, ne želim zamišljati. Mislim da se ipak radi o malo preskupoj i osjetljivoj igračci ako su mlađa djeca u pitanju. Djeca. Množina. U tom slučaju morate kupiti više joycona , još koji pro kontroler, dodatne baterije, punjače, a to Nintendo masno naplaćuje i onda ukupna cijena više nije 300$ nego 600$.  Za "obiteljsku konzolu" malo previše. Sorry nintendoljupci.
« Zadnja izmjena: 29. Prosinac, 2017., 05:07 moordrak »

Odg: Nintendo Switch - općenita rasprava
« Odgovori #147 : 29. Prosinac, 2017., 19:18 »
Stvarno ne znam kupiti ili ne, volim super Mario igrice i Zeldu također. Ja imam Wii konzolu već 7 godina i radi odlično, ali sam vidio da Switch konzola ima dosta problema s mrtvim pixelima i nekim čudnim zvukovima, a opet je prodana prije 2 tjedna u 10 mil primjeraka. Kada bi maknuli sve dodatke potrebne za igru, sam “tablet” košta oko 1000kn. Na kraju ipak ne znam isplati li se, možda, a možda i neću imati problema

Odg: Nintendo Switch - općenita rasprava
« Odgovori #148 : 30. Prosinac, 2017., 02:30 »
Ja imam Wii konzolu već 7 godina i radi odlično,
Nakon što su mi zamijenili wiiU,  bio je kod mene još tri godine, a onda sam ga poklonio nećacima. Veći problem je bio što ga uopće nisam koristio. U to vrijeme sam peglao po x360.  Nisu me pretjerano zanimale igre za wiiU.

ali sam vidio da Switch konzola ima dosta problema s mrtvim pixelima i nekim čudnim zvukovima, a opet je prodana prije 2 tjedna u 10 mil primjeraka.
Kako sam napisao, ja nisam imao mrtvih piksela. Mislim da je to blamaža koju si Nitendo nije trebao dozvoliti. Jednostavno su odabrali jeftin i loš panel  i to je rezultat toga. Više od desetljeća LCD ekrani nemaju tih problema. Čim su se pojavili na tržištu, e to si trebao vidjeti. Bio si sretan ako si imao samo jedan pokvareni. Znalo ih je biti po 10 komada na ekranu od 17".  Kada budeš kupovao Switch, reci u dućanu da ga želiš upaliti. Imaš pravo na to. Ako vidiš da nešto ne valja, neka ti daju drugi. Kupuješ li ga online, izvana, e  jebiga. Kako ti padne grah. Nisam niti jednu tu skupu stvarčicu naručio izvana nego sam sve kupio kod nas. Garancija je garancija. 

Ninendu moram priznati da je napravio pravi bum. Zelda je prodala Switch. Switch kao komad hardvera nije bgznašto. Niti je moćan niti je neko posebno tehnološko čudo. Imaš wiiU. Switch je ista pašta samo malo stanjena sa zeru drugačijim hardverom. Mislim da se Nintendo svjesno kockao sa performansama Switcha i eto, isplatilo im se. 10 milijuna ljudi , u koje spadam i ja, to ne smatraju problematičnim.

 
Kada bi maknuli sve dodatke potrebne za igru, sam “tablet” košta oko 1000kn. Na kraju ipak ne znam isplati li se, možda, a možda i neću imati problema
Kod mene je Switch radio tuta forza, doslovno od jutra do mraka. Kad nešto igram onda to igram intenzivno. Sa Odisejom i Zeldom se dosta grijao dok je  bio na docku i to ga valjda dokrajčilo. Tko će ga znati.
 
Ja sam tehno geek pa neću kukati. Svi novi gadgeti imaju visoke cijene. Neki opravdano, neki ne. Ocijeni sam. Isplati li se odigrati Zeldu i Maria, svakako. Računaj milju kuna gore na cijenu Switcha. Ako misliš kupiti pro kontroler i dodatnu karticu, još milja kuna. Brzo se nakupi :)  Ja nisam kolekcionar niti mi treba platforma koja će mi samo skupljati prašinu na polici. Odigrao sam što me zanimalo. Realno, Switch je ono što je trebao biti wiiU. Hoće li biti još dobrih igara za Switch, vjerojatno hoće. Većina onoga što Nintendo izdaje me slabo zanima, a bome, igrivo je i na drugim platformama. Što ćeš ti igrati na Switchu ne znam. Ove godine je izašlo dosta naslova, izaći će i iduće godine , samo je pitanje privlače li te ti naslovi.
« Zadnja izmjena: 30. Prosinac, 2017., 03:20 moordrak »

Odg: Nintendo Switch - općenita rasprava
« Odgovori #149 : 02. Siječanj, 2018., 06:06 »

Moj Switch je umro neki dan,

Žao mi je što to čitam. Izgleda da si jedan od onih koji nemaju sreće jer Nintendo konzole su u mome slučaju vrlo žive, GBA još uvijek šljaka, NDS i Wii također. Čak i PSP koji je kupljen odmah premijerno u Europi još radi, mada sam ga prodao frendu, čak se nije proširio broj mrtvih piksela, svi su na svom mjestu :-)

Za "obiteljsku konzolu" malo previše. Sorry nintendoljupci.

Nema potrebe ua isprikom zbog izražavanja vlastitog stava. Vlasnik sam Switcha od prvog dana, točnije 02.03. i zahvaljujući jubito videima dobro sam se pripremio jer imam oklopljeni etui kao i rezervna stakla. Dodatna oprema jeste skupa i bit će skupa dok ne istekne rojalitet na Nintendo patente za joycone i prokontroler te dock ali to je tako jer je takva Nintendova politika. Mene osobno najviše smeta nedostatak punokrvne online usluge kao i nepreciznost prikaza stanja napunjenosti baterije prokontrolera. Nije mi jasno kako je precizan operativni sustav konzole prilikom prikaza stanja Switch baterije i joy con baterije ali u slučaju orikaza stanja baterije prokontrolera prikaz je izuzetno neprecizan i često mi se desi izbacivanje poruke o slaboj bateriji. Puno sreće sa gejmingom i molim te bez isprika, nisam ja baDar i neznam kako dalje ide njegov nick.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9