HCL.hr forum

Gaming => Videoigre => Autor teme: snowblind - 18. Svibanj, 2012., 22:03

Naslov: ArmA 2 CO - DayZ
Autor: snowblind - 18. Svibanj, 2012., 22:03
(http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS9t1UuQr-SO1TaDBq4hVVSAyp_WQ7wNmH_sY04JA9XFt5gtusl2wTXP5Po)

Napomena: Ova tema služiti će kao template za otvaranje novih tema u mod podforumu koji će nadam se uskoro uslijediti, no o tome biti ćete na vrijeme obaviješteni.

Unazad tjedan i pol poprilično se puno govorilo o DayZ modifikaciji za ArmA CO. O čemu se točno radi možete pročitati ovdje (http://www.hcl.hr/vijesti-dayz-recept-za-mozda-najbolji-survival-fps-ikada-6531-17.html) u slučaju da vam je ova vijest promaknula. Budući da je već bilo pitanja o tome kako se igra instalira uskoro će biti objavljen jedan članak na stranici koji se bavi tom tematikom. No kako smo mi predani za pomaganje igračima ovdje ću nadodati neke stvari koje će vam pomoći oko igranja i instaliranja.

Budući da je mod u alpha verziji nemojte se čuditi ako naiđete na bugove.

Za igranje potrebno vam je Combined Operations što uključuje Armu 2 i Operation Arrowhead ekspanziju. ArmA 2 se može skinuti u besplatnoj verziji (http://www.arma2.com/free) ali neće uključivati kampanju, hd grafiku i podrušku za modove. Ovo vam neće utjecati na DayZ zato što se iz Arme 2 povlači samo mapa, no zato vam je potreban Operation Arrowhead. Budući da se igra može kupiti na puno mjesta nećemo ih posebno navoditi ali isplati se pregledati sve trgovine jer možete naletiti na kakav popust, inače cijena se kreće oko 15 eura.



OPIS MODA

Iako ovo nije prva zombie modifikacija za Armu, svakako je najinteresantnija zbog svojih mogućnosti koja pruža tokom igranja. U slučaju da niste nikada prije igrali ArmA igre, trebati će vam malo vremena na navikavanje jer kretanje i ciljanje nije kao u drugim FPS igrama. Upravo zbog toga igra ponekada ima problema s kolizijom kada ulazite u objekte poput kuća i zgrada. No vratimo se na fičure koje mod sadrži ako niste pročitali vijest.

Zombiji: primjetio sam ih nekoliko vrsta. Normalni, onda neki koji se kreću na sve četiri, te neki koji glume da su mrtvi, barem su me pokušali gricnuti dok su ležali na podu. Navodno postoje i neki koji uopće ne ispuštaju zvukove. Najbolje ih je gađati u glavu jer tada padaju odmah, a vi ćete uštedjeti streljivo koje se vrlo lagano može potrošiti. Nisam siguran dal zombiji mogu plivati i penjati se na ljestve pa ako je netko to vidio ili doživio neka slobodno potvrdi.

Loot: Sve što vam je potrebno za preživljavanje uključeno je u igru. Hrana, voda, medikamenti, municija, stvari za orijentaciju, baklje i NVG te slične stvari. Koliko sam shvatio princip je što veće mjesto više šansi za pokupiti stvari. Na osamljenim mjestima možete također naći divne stvari.

Oružja: Postoje različita oružja, od civilnih do vojnih. Budući da nisam puno igrao vidio sam jedino pištolj.

Sistem ranjavanja: ArmA sadrži dobar sistem ranjavanja koji se može kvalitetno modificirati. Ovdje možete krvariti, biti zaraženi, slomiti kosti i osjećati bol. Za krvarenje trebate zavoje ili krv ili jesti, za bol trebate tablete protiv boli, za slomljenu kost morfij. Ako igrate s prijateljem on vas također može liječiti.

Korištenje hrane i vode: Krećete sa čuturicom koju je moguće napuniti na različitim izvorima ali možete pronači i sokove. Pročitah da se u igri može i loviti što uključuje paljenje vatre pomoću šibica, nož za vađenje mesa iz mrtve životinje i naravno oružje s kojom ćete ubiti lovinu. Ovo nisam još doživio nego pročitah.

Vozila: Uvijek pokvarena dok ne sakupite potrebne dijelove za popravak dok čamce ne treba popravljati. S obzirom kolika je mapa možete shvatiti koja je prednost imati vozilo. No nisam siguran da li se u ovome modu troši gorivo.

PVP: Ponekada je zabavnije boriti se protiv drugih ljudi i pokupiti njihovu opremu ako preživite nego izbjegavati zombije.

Orijentacija: ArmA je vojni simulator koji koristi različite metode orijentacije, ako se ih učili u izviđačima ovdje ih možete primjeniti bez problema, nema jedino mahovine u igri. Isto tako na serverima vrijeme ide 1:1 što znači ako se spojite navečer na neki EU server očekujte mrak.

Chernarus: Mislim da je ovo trenutno najveća mapa koju možete trenutno zaigrati u bilo kojoj igri. 225 km na raspolaganju bez ikakvog loadinga. Mapa uključuje tri veća grada, različita sela, jezera, branu itd.

Ako sam nešto izostavio slobodno napišite pa ću nadodati ovdje.



ARMA 2 LAUNCHER

Sada kada znate o čemu se radi ovdje vrijeme je za instalaciju ako imate igru. No prije toga poželjno bi vam bilo skinuti ArmA 2 Launcher (http://arma2.paro-technology.com/) koji će vam omogućiti lakše baratanje s modovima, a i sadrži još nekoliko zanimljivih opcija.

Prvo što morate napraviti u settings tabu je namjestiti gdje su vam .exe fileovi jer ako to ne sredite neće moći pokrenuti igru ovim putem. Tu je i slika da vidite kako kod mene izgleda.

(http://i995.photobucket.com/albums/af75/chsignal/razne%20slike/th_A2Launchersetting.jpg) (http://s995.photobucket.com/albums/af75/chsignal/razne%20slike/?action=view&current=A2Launchersetting.jpg)

Zatim idete u profiles tab koji će vam služiti za različite profile, korisno ako koristite puno modova za igranje. Kod mene možete vidjeti da imam nekoliko profila uključujući i DayZ.

(http://i995.photobucket.com/albums/af75/chsignal/razne%20slike/th_A2Launchersetting.jpg) (http://s995.photobucket.com/albums/af75/chsignal/razne%20slike/?action=view&current=A2Launchersetting.jpg)

Idući tab vam je options gdje možete podesiti nekoliko različitih stvari poput windowed moda, koliko memorije imate i procesora te da vam se automatski pali Fraps te freetrack ili TrackIR ako posjedujete. Ono što je nabitnije jeste da trebate označiti u game dijelu ArmA 2 OA kao što je vidljivo na slici.

(http://i995.photobucket.com/albums/af75/chsignal/razne%20slike/th_A2Launcheroptions.jpg) (http://s995.photobucket.com/albums/af75/chsignal/razne%20slike/?action=view&current=A2Launcheroptions.jpg)

I za kraj start tab gdje kada instalirate mod vidjeti ćete popis modova. Ako ste napravili DayZ profil odaberite ga, to se nalazi ispod server browser opcije. Kada ga odaberete kliknete na kvačicu @DayZ i @CBA preporučljivo instalirati i zatim na disketu pored DayZ profila da vam se to snimi.

(http://i995.photobucket.com/albums/af75/chsignal/razne%20slike/th_A2Launcherstart.jpg) (http://s995.photobucket.com/albums/af75/chsignal/razne%20slike/?action=view&current=A2Launcherstart.jpg)



POSTUPCI INSTALACIJE

   1) Ručno

Vrijeme je za instalaciju koja će biti opisana u nadolazećoj vijesti, kao i kako instalirati beta patch koji će vam omogućiti pristup svim serverima. Bez beta patcha možete samo ući na servere koji su žuti. Crveni su sa patchem. Modovi se mogu instalirati na dva načina, prvi je ručno, a drugi je putem Six Updater aplikacije koja je baza za poveć broj modova kao i za ostale stvari vezane uz igru.

1. Link za download moda, SWE mirror (http://cdn.armafiles.info/). Trebate skinuti sve .rar fileove (anim, code, equip, sfx, v1.2.4., vehicles, weapons)

2. Zatim trebate gdje vam je igra instalirana napraviti @dayz folder. Iz prijašnjih slika mogli ste primjetiti da kod mene ovako izgleda E:\ArmA CO\Bohemia Interactive gdje je Bohemia Interactive root folder i unutar njega sam napravio @dayz

3. Unutar @dayz foldera trebate napraviti Addons folder. Kod mene struktura foldera izgleda ovako E:\ArmA CO\Bohemia Interactive\@dayz\Addons

4. Sve rar fileove ekstraktirate unutar tog Addons foldera.

5. Ako koristite ArmA 2 Launcher onda pokrečete igru opisanim putem, ako ne možete, a i ne morate kopirati ikonu za pokretanje. Bitno je napraviti desni klik, properties i upišete -nosplash -mod=@dayz. Ako sam s ovime pogriješio neka me netko ispravi jer se ne sjećam točno dal ovo treba upisati.

6. Pokrenete igru, odete u multiplayer i pod filter samo upišete dayz

   2) Six Updater postupak instalacije

Six skinete s ovog linka (http://www.six-updater.net/p/download.html), trenutna verzija je 2.9. Nakon instalacije i prvog pokretanja kada se sve naštima trebate napraviti iduće korake kako je na slikama.

(http://i995.photobucket.com/albums/af75/chsignal/razne%20slike/th_six1.jpg) (http://s995.photobucket.com/albums/af75/chsignal/razne%20slike/?action=view&current=six1.jpg) (http://i995.photobucket.com/albums/af75/chsignal/razne%20slike/th_six2.jpg) (http://s995.photobucket.com/albums/af75/chsignal/razne%20slike/?action=view&current=six2.jpg)


1. Kliknete na Preset tab

2. Pod profile odaberete A2 OA Any (autodetect)

3. Pod action odaberete Install or Update

4. Kliknete na Mods tab

5. Skrolate sve dok ne nađete @DayZ i zatim desni klik na njega te odaberete add to preset opciju

6. Kada ste dodali mod u preset, kliknete na ikonu Install or Update Mods.

Ovo vrijedi za sve modove koje želite instalirati putem Six Updatera.

   3) DayZ installer/updater

1. Skinite DayZ installer/updater sa ove stranice: http://www.worrom.com/ (http://www.worrom.com/)   (cca velicina 975kb)

2.  1) Pokrenite DayZUpdater (slika dolje)
     2) Provjerite da je tocno upisana lokacija vaseg Arma 2: Operation Arrowhead foldera  (izgleda najcesci uzrok problema)
     3) Kliknite "Update" i chillajte
     4) Na Steamu, desni klik na Arma 2: OA i odaberite "Launch Options"
     5) Zalijepite slijedece: -mod=@dayz -nosplash
     6) Kliknite OK. Prilikom pokretanja odaberite Arma II: Combined Operations kao igru koju zelite pokrenuti (desni klik na OA na steamu)

(http://www.zaslike.com/files/pboun1lc9gqtf3qu5k5f.jpg)

Napomena: Ako koristite Arma2: Free sa OA, kopirajte cijeli folder "addons" iz amra2: free foldera u OA folder, inace cete dobivati error prilikom pokusaja konektiranja na server.
Obavezno prilikom pokretanja odaberite Combined Operations.


   4) HCL tutorial za Steam verziju i instalacija beta patcha za Steam verziju
 (http://www.hcl.hr/special-dayz-arma-2-mod-detaljne-upute-za-steam-instalaciju-prohodi-i-tutorijali-1345-23.html)


POZNATI PROBLEMI I BUGOVI

U slučaju da vam se prilikom prvog pokretanja moda BattleEye klijent ne uspije automatski updejtati, osim ako vam je već na zadnjoj verziji tada ćete ga morati ručno. Klik ovdje (http://www.battleye.com/download.html) na upute kako to srediti.

Druga stvar kada se budete spajali na servere odnosi se na čekanje prilikom ulaska. Zbog velike popularnosti moda treba vremena za komunikaciju između servera gdje ste vi i master servera koji sadrži vašeg lika. To može potrajati do 10 minuta. Kada se spawnate na server i ako se nađete u šumi te se ne možete kretati niti pristupiti opremi to vam je bug. Tada je najbolje kompletno se diskonektati sa servera i probati opet na istom, ako se ponovi onda trebate ići na drugi server. To malo zna iritirati pogotovo ako dugo čekate da odgovor master servera.



TUTORIALI I SAVJETI

ArmA 2 PSO-1 sniping tutorial w/ SVD and KSVK (http://www.youtube.com/watch?v=QbA5d8Jq_hM#ws)

Savjeti by Wolfblade

1.) U 95% slucajeva ako mozete treba zaobilaziti kontakt s igračima koje ne poznajete, pogotovo ako se nalaze u Cherno-u ili Elektru. A posto se uskoro micu bandit skinovi ovo je jos nuznije.

2.) Najopasnije  zone su: Cherno, Elektro I Airfield.

3.)Svaka zgrada ima svoj spawn table koji mozete naci(zajedno s lokacijama) ovdje: http://teamfackin.com/moocow/dayz/map/ (http://teamfackin.com/moocow/dayz/map/)

4.) Prije bilo kakvog lootanja, pogotovo mrtvih igraca. Treba dobro pregledati okolinu, i paziti se vrlo vjerojatnog snajpera negdje u zbunju.

5.) Skupljaj te sibice i drva, postaju nuzni dio ove igre.

6.)To sto netko koristi voice chat neznaci da je friendly.

7.) Nemojte pucati Lee Enfield, Cz ili slicna oruzija u okolici zombija jer cete privuc vjerojatno i one iz susjedne drzave.



Ako vam zanima budućnost moda Kotaku (http://kotaku.com/5910279/pc-zombie-darling-causes-sale-explosion-arma-devs-happy-to-help) ima jedan tekst koji se isplati pročitati.

Nadam se da će i ostali čitatelji portala i foruma priključiti se raspravi kao i u updejtanju ovoga topica sa novim sadržajem. Još da HCL ima svoj TS ili Mumble coop igranje bilo bi puno zanimljivije. Može se koristiti i VOIP unutar igre ali tada svi koji su na vašem kanalu mogu čuti što pričate.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Ne[c]ro - 18. Svibanj, 2012., 23:33
 ArmA 2 se može skinuti u besplatnoj verziji ali neće uključivati kampanju, hd grafiku i podrušku za modove.

Nece moci biti HD? neko kolka je onda reza   :hiha2:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: snowblind - 18. Svibanj, 2012., 23:36
Kada budeš igrao biti će ti normalno zbog Arrowheada. Barem bi trebalo biti.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Ne[c]ro - 18. Svibanj, 2012., 23:53
Ok, hvala.... neznam zasto su onda svi na steamu kupovali bezveze paket u kojem je Arma I arrowhead za 25€ kad su mogli samo arrowhead uzet  :fpalm:

(http://prntscr.com/9egtm)
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KingMortal - 19. Svibanj, 2012., 06:08
Zombiji plivaju, znam iz iskustva. Za ljestve nisam siguran, al mislim da sam negdje pročitao da se mogu popet.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 19. Svibanj, 2012., 12:14
ja sam toliko nabrijan oko ove igre da je to strasno xD
ideja mi je odlicna. jedino sto je bed to sto je vrijeme 1:1, a ja uglavnom igram po noci
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KingMortal - 19. Svibanj, 2012., 16:38
Ak igraš po noći, probaj igrat na nekom daljem serveru, tipa američkom. Moš komotno imat ping manji od 200 na serverima u centralnom dijelu  i istočnoj obali
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Ne[c]ro - 19. Svibanj, 2012., 17:54
Bilo bi fora da mi s HCL-a ogramo zajedno i ono u skupini :)

Mozd acak da se postavi team speak ili mumble kanal za HCL-ovce  :mrgreen:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 19. Svibanj, 2012., 18:29
Bilo bi fora da mi s HCL-a ogramo zajedno i ono u skupini :)

Mozd acak da se postavi team speak ili mumble kanal za HCL-ovce  :mrgreen:


To sam i ja predlozio na vijesti :)
Da bilo bi super ako bi nas se bar 5/6 skupilo barem da imamo neke sanse za prezivit. A sto se teamspeaka tice, mislim da sama igra ima in-game voice chat pa te cuju i drugi ljudi tipa deres se preko polja cuje te zombi ili survivor neki. Barem sam tako zakljucio iz gameplaya koje sam gledao.


Jos jedna stvar me zanima, kada izadjem sa jednog servera i udjem na drugi, sav gear i itemi (neznam puske i konzerve razne) ostanu spremnjene jer se sprema na nekom vanjskom serveru? To bi bilo odlicno ako je istina.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Ne[c]ro - 19. Svibanj, 2012., 18:54
Bilo bi fora da mi s HCL-a ogramo zajedno i ono u skupini :)

Mozd acak da se postavi team speak ili mumble kanal za HCL-ovce  :mrgreen:


To sam i ja predlozio na vijesti :)
Da bilo bi super ako bi nas se bar 5/6 skupilo barem da imamo neke sanse za prezivit. A sto se teamspeaka tice, mislim da sama igra ima in-game voice chat pa te cuju i drugi ljudi tipa deres se preko polja cuje te zombi ili survivor neki. Barem sam tako zakljucio iz gameplaya koje sam gledao.


Jos jedna stvar me zanima, kada izadjem sa jednog servera i udjem na drugi, sav gear i itemi (neznam puske i konzerve razne) ostanu spremnjene jer se sprema na nekom vanjskom serveru? To bi bilo odlicno ako je istina.

Da koliko sam shvatio iz videa ti mozes promjeniti server i sve ce ostati na tebi odnosno tvoj like ce biti isti...

Ja jos neznam dal da nabavim ovo jer nemam paypal da kupim na steamu operation arrowhead  :(
Tako da neznam di se moze nabavit i kolika je cjena
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KingMortal - 19. Svibanj, 2012., 19:06
Kupit ću ti ja ak mi uplatiš na račun pare za to.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: snowblind - 19. Svibanj, 2012., 19:18
VOIP postoji al funkcionira samo putem kanala. Ako se dobro sjećam ti možeš biti na jednoj strani mape, a čuti ćeš osobu koja je na drugoj strani sve dok ste u istome kanalu. No nije poanta TS ili mumblea samo u tome. Kada se ide skupljati treba se dogovoriti server, pa javiti ako netko ima bug sa šumom itd itd.

Da, gear ti se sprema na master.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KingMortal - 19. Svibanj, 2012., 19:55
http://steamcommunity.com/groups/hcldayz/ (http://steamcommunity.com/groups/hcldayz/)

Ok, tu se joinajte svi. Kasnije ću stavit hcl avatar, lolo. Tu se možemo svi dogovarat za mečeve lakše, samo uđite u group chat.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 19. Svibanj, 2012., 19:55
Kupit ću ti ja ak mi uplatiš na račun pare za to.


Mozes meni? Uplatit cu ti vise radi usluge, postavio sam temu danas bas da kupujem igru :D
Javi mi se na pp da se dogovorimo ako zelis, mogu sutra odmah uplatiti ako si za



Btw joinao sam se na steam grupu, Tegla je nick tko me zeli addat
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: koken44 - 19. Svibanj, 2012., 20:10
eh kad bi mogao kupiti preko moba  :wildboy: :wildboy:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KingMortal - 19. Svibanj, 2012., 20:21
Uđite u group chat slobodno. Ja ću tamo idlat i odgovarat na pitanja ak ih netko ima. Osim tog, to bi nam trebalo služit za dogovore jer je lakše preko chata dogovarat servere nego preko foruma.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Ne[c]ro - 20. Svibanj, 2012., 00:18
Kupit ću ti ja ak mi uplatiš na račun pare za to.

E sad kad bi ja znao kako, kolko vremena treba i dal mogu sa 15god s obzirom da nikad prije nisam uplacivo...

A i necu imat jako puno vremena trenutno jer je ludnica sad sa skolom, no kad zavrsi cu vidjet kako mi je najlakse za nabavit.
I hvala na ponudi hehe  :hug
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KingMortal - 20. Svibanj, 2012., 01:35
Treba ti onolko kolko ti treba do banke. :wildboy:
Al oke, javi onda kad ti odgoavra. Sretno u školi.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: WEAPONX - 20. Svibanj, 2012., 01:49
Ovo je presavršeno, šteta kaj nemam vremena.  :wildboy:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 20. Svibanj, 2012., 02:49
Samo 4 nas je u steam grupi?   :tired:

Hajde znam da zelite tabanati zombije  :clap:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: redhillunited - 20. Svibanj, 2012., 13:55
Daj pare pa cu i ja igrati
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Ne[c]ro - 20. Svibanj, 2012., 15:14
Daj pare pa cu i ja igrati

 :fpalm:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 20. Svibanj, 2012., 17:30
A stvarno nije puno, Armu 2 skines sa steama besplatno (free iliti demo verziju barem), a Operation Arrowhead ekspanzija koja ti je potrebna za igrati kosta 15 eura (cca 100kn).
Ako ti kaj znaci, pogledaj statistike najprodavanijih igara na steamu, Arma 2 OA drzi zavidno mjesto, ili guglaj DayZ mod, svi imaju samo rijeci hvale za njega :)

Evo ako nekoga zanima, odgledao sam zanimljiv serijal gameplay videa, u njemu je manje/vise prikazano sve sto se u igri moze (osim vozila) i kako to izgleda. Traje sve zajedno oko 2 sata, al sa svakom minutom igra mi sve bolje i bolje izgleda, nemogu docekat sutra. (btw, hvala KingMortalu).

Sve manje vjerujem u prolazak ovog semestra  :wildboy:


The Days Ahead - Part 1 - Welcome to New Chernarus (http://www.youtube.com/watch?v=KRpPIyJDSEQ#ws)

The Days Ahead - Part 2 - Chernogorsk (http://www.youtube.com/watch?v=8gEMpcBTnJk#ws)

The Days Ahead - Part 3 - Green Mountain (http://www.youtube.com/watch?v=54pbaLNLTlA#ws)

The Days Ahead - Part 4 - Back to Chernogorsk (http://www.youtube.com/watch?v=Gf1M-9pKH4A#ws)

The Days Ahead - Part 5 - On the Trail (http://www.youtube.com/watch?v=xI7C5xlNXHc#ws)

The Days Ahead - Part 6 - Fumbling in the Dark (http://www.youtube.com/watch?v=C_dVgaHeJx0#ws)



EDIT: imam u pripremi par tutorijala ako se igra razmase i pokazete interes
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: koken44 - 20. Svibanj, 2012., 18:07
postoji li mogućnost preko mobitela jer imam na kartici 150kn
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: D.O.M.I. - 20. Svibanj, 2012., 18:12
Polažem sve nade u Steam trade i da negdje nabavim OA, ovo izgleda prebolesno dobro  :ave:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KingMortal - 20. Svibanj, 2012., 18:16
postoji li mogućnost preko mobitela jer imam na kartici 150kn
Da, postoji steam za mobitel. Zašto? Komp ti je na popravku il tak nešto?
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: koken44 - 20. Svibanj, 2012., 18:27
pa da platim preko sms-a  :mrgreen:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 20. Svibanj, 2012., 18:44
Polažem sve nade u Steam trade i da negdje nabavim OA, ovo izgleda prebolesno dobro  :ave:


Ako kupis na steamu udji u grupu imas na prvoj stranici teme link
I da, prebolesno  :thumbs:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 20. Svibanj, 2012., 19:08
pa da platim preko sms-a  :mrgreen:


(http://www.zaslike.com/files/09qabv81uymkyu0h0whv.png)



To su sve mogucnosti placanja koje sam nasao, mislim da nemozes preko sms-a?
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KingMortal - 20. Svibanj, 2012., 19:26
Naravno da ne moš preko sms-a. :hihi:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Ne[c]ro - 20. Svibanj, 2012., 19:29
A stvarno nije puno, Armu 2 skines sa steama besplatno (free iliti demo verziju barem), a Operation Arrowhead ekspanzija koja ti je potrebna za igrati kosta 15 eura (cca 100kn).
Ako ti kaj znaci, pogledaj statistike najprodavanijih igara na steamu, Arma 2 OA drzi zavidno mjesto, ili guglaj DayZ mod, svi imaju samo rijeci hvale za njega :)

Evo ako nekoga zanima, odgledao sam zanimljiv serijal gameplay videa, u njemu je manje/vise prikazano sve sto se u igri moze (osim vozila) i kako to izgleda. Traje sve zajedno oko 2 sata, al sa svakom minutom igra mi sve bolje i bolje izgleda, nemogu docekat sutra. (btw, hvala KingMortalu).

Sve manje vjerujem u prolazak ovog semestra  :wildboy:


The Days Ahead - Part 1 - Welcome to New Chernarus (http://www.youtube.com/watch?v=KRpPIyJDSEQ#ws)

The Days Ahead - Part 2 - Chernogorsk (http://www.youtube.com/watch?v=8gEMpcBTnJk#ws)

The Days Ahead - Part 3 - Green Mountain (http://www.youtube.com/watch?v=54pbaLNLTlA#ws)

The Days Ahead - Part 4 - Back to Chernogorsk (http://www.youtube.com/watch?v=Gf1M-9pKH4A#ws)

The Days Ahead - Part 5 - On the Trail (http://www.youtube.com/watch?v=xI7C5xlNXHc#ws)

The Days Ahead - Part 6 - Fumbling in the Dark (http://www.youtube.com/watch?v=C_dVgaHeJx0#ws)



EDIT: imam u pripremi par tutorijala ako se igra razmase i pokazete interes

Hehe pogledat cu naravno al moram odoljeti igri bar do kraja skolske  :wildboy:

Mislim da ce me ovaj gejming zeznut bas sad na kraju kad visim izmedu 2 ocjene  :hihi:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 20. Svibanj, 2012., 21:40
same here, samo sto ja ionako nebi prosao fax :P
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KingMortal - 20. Svibanj, 2012., 23:17
ArmA 2 PSO-1 sniping tutorial w/ SVD and KSVK (http://www.youtube.com/watch?v=QbA5d8Jq_hM#ws)

Vrlo korisno.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 21. Svibanj, 2012., 14:32
Eto nasao sam jedan laksi nacin instalacije ilitiga "lijen sam hocu da se samo instalira" verziju.
Na forumima svi hvale ovo kao jednostavniju verziju, testirat cu i eventualno prepraviti post ako nesto nebi radilo za koji sat :)


1. Skinite DayZ installer/updater sa ove stranice: http://www.worrom.com/ (http://www.worrom.com/)   (cca velicina 975kb)

2.  a) Pokrenite DayZUpdater (slika dolje)
     b) Provjerite da je tocno upisana lokacija vaseg Arma 2: Operation Arrowhead foldera  (izgleda najcesci uzrok problema)
     c) Kliknite "Update" i chillajte
     d) Na Steamu, desni klik na Arma 2: OA i odaberite "Launch Options"
     e) Zalijepite slijedece: -mod=@dayz -nosplash
      f) Kliknite OK. Prilikom pokretanja odaberite Arma II: Combined Operations kao igru koju zelite pokrenuti (desni klik na OA na steamu)




(http://www.zaslike.com/files/pboun1lc9gqtf3qu5k5f.jpg)






edit:  Ako koristite Arma2: Free sa OA, kopirajte cijeli folder "addons" iz amra2: free foldera u OA folder, inace cete dobivati error prilikom pokusaja konektiranja na server.
Obavezno prilikom pokretanja odaberite Combined Operations.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 22. Svibanj, 2012., 12:54
Ucis dok si ziv, ilitiga moj prvi dan u DayZ-u


Dakle, poceo sam igrati ovaj odlican mod i reko da podijelim par korisnih savjeta koje sam naucio u tih nekoliko sati igre.
Sto se tice ulazenja na servere, sa novim updateom 1.5.8 se (bar koliko se meni cini) znatno smanjilo vrijeme cekanja ulaska na server. Dakle, Kad udjete na server, na sredini imate listu igraca. Scrollajte do prvog sivog mjesta, kliknite i kad vidite da se tamo pojavi vase ime, kliknite na OK. E sad, dosta sporo ce se ucitavati, i savjet koji sam dobio i koji stvarno pomaze je da nastavite bubati po tipci Enter dok se ne pojavi crni ekran sa "Loading" ili "Waiting for server to respond"


Spawnao sam se u potpunom mraku pokusavajuci se orjentirati dobrih pola sata. Povecajte gammu na max, pomaze malo ali jednostavno nisam htio prvi dan poceti u mraku. Spojio sam se na US server (gdje je dan) i na moje iznenadjenje nije bilo lagga niti na njemu, niti na bilo kojem drugom US serveru na kojem sam bio.

Dakle, ponovno se spawnah po danu, uz obalu (kao i vecina igraca) i pojma nemam di sam. Sa desne strane kad se spawnate ce vam se pokazati otprilike lokacija, pa ako igrate na steamu, mozete otvoriti nesto slicno ovome za lakse snalazenje: http://avidblur.com/arma2/ (http://avidblur.com/arma2/)
Za malo detaljnije mape pogledajte ovdje: http://www.dayzmodwiki.com/index.php?title=Maps (http://www.dayzmodwiki.com/index.php?title=Maps)


Dakle, krenuh prema najblizem gradu, u mom slucaju Kamenka (mislim da se tako zove). Dosao sam tamo i na moju srecu nasao mrtvog survivora (malo morbidno zvuci ali eto), sa vecom torbom, namirnicama i cz 550 (snajper). Malo dalje nadjoh i winchester. Pocetnicka sreca  :thumbs:

Zombiji. Zombiji su kurve. Srecom gledao sam dosta gameplay videa prije igranja pa nisam raspalio po prvom na koga sam naisao, ali nisam nista bolje prosao. Iz mog iskustva, izbjegavajte zombije pod svaku cijenu, pogotovo ako tek pocinjete igrati. Trcanje u blizini njih ne dolazi u obzir. Dakle, suljam se ja kroz grad, prema sjeveru i jednom od najvecih gradova, Chernu, kad najednom cujem ARGAHARAAAAAA!!!!
Pretpostavio sam nekim cudnim instinktom kako to nije dobar zvuk  :fpalm:. Izgleda da nisam provjerio iza svojih ledja i uzbudio sam zombija. Dobro, nije problem, par hitaca i mrtav je (ponovno valjda..)
Not a good idea. Slijedeca scena trcim lijevo-desno po plazi sa 20 vristecih trupala iza sebe. Izgubio sam prilicno krvi, skoro pa mi nista nije ostalo. E tu dolazi koristan savjet: iskljucite post-processing. To sam saznao kasnije od igraca na chatu. Naime, kada izgubite puno krvi, ekran vam se zamagli i pocne "titrati" do granice neigrivosti, kada doslovno ne vidite metar ispred sebe, a sve dalje od 5 metara je uzasno zamagljeno. Iskljucivanje ovoga u video opcijama znatno pomaze.

Dakle, sto ze zombija tice. Kad mislite da ste predaleko da bi vas vidjeli, lezite. Ozbiljno. Ako namjeravate upucati jednoga ili ste nekom srecon naljutili samo nekolicinu, pokusajte ih odvuci cim dalje od bilo kakvih gradjevina (kuca, stala i sl, zombiji se spawnaju samo tamo) kako nebiste uzbudili cijelu hordu.

Na greskama se uci eto xD




Jos jedna stvar, mod je nesto nevjerojatno. 100 kuna koliko kosta arma OA na steamu za nesto sto nudi nekoliko stotina ili vise sati zabave je kao kusur koji ostavis teti u ducanu za frizuru. Poceo mi se svidjati jos dok sam gameplayeve gledao, ali kad sam ga poceo igrati....  :ave:


Anyways, gl hf  :piva:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: koken44 - 22. Svibanj, 2012., 18:31
Ucis dok si ziv, ilitiga moj prvi dan u DayZ-u


Dakle, poceo sam igrati ovaj odlican mod i reko da podijelim par korisnih savjeta koje sam naucio u tih nekoliko sati igre.
Sto se tice ulazenja na servere, sa novim updateom 1.5.8 se (bar koliko se meni cini) znatno smanjilo vrijeme cekanja ulaska na server. Dakle, Kad udjete na server, na sredini imate listu igraca. Scrollajte do prvog sivog mjesta, kliknite i kad vidite da se tamo pojavi vase ime, kliknite na OK. E sad, dosta sporo ce se ucitavati, i savjet koji sam dobio i koji stvarno pomaze je da nastavite bubati po tipci Enter dok se ne pojavi crni ekran sa "Loading" ili "Waiting for server to respond"


Spawnao sam se u potpunom mraku pokusavajuci se orjentirati dobrih pola sata. Povecajte gammu na max, pomaze malo ali jednostavno nisam htio prvi dan poceti u mraku. Spojio sam se na US server (gdje je dan) i na moje iznenadjenje nije bilo lagga niti na njemu, niti na bilo kojem drugom US serveru na kojem sam bio.

Dakle, ponovno se spawnah po danu, uz obalu (kao i vecina igraca) i pojma nemam di sam. Sa desne strane kad se spawnate ce vam se pokazati otprilike lokacija, pa ako igrate na steamu, mozete otvoriti nesto slicno ovome za lakse snalazenje: http://avidblur.com/arma2/ (http://avidblur.com/arma2/)
Za malo detaljnije mape pogledajte ovdje: http://www.dayzmodwiki.com/index.php?title=Maps (http://www.dayzmodwiki.com/index.php?title=Maps)


Dakle, krenuh prema najblizem gradu, u mom slucaju Kamenka (mislim da se tako zove). Dosao sam tamo i na moju srecu nasao mrtvog survivora (malo morbidno zvuci ali eto), sa vecom torbom, namirnicama i cz 550 (snajper). Malo dalje nadjoh i winchester. Pocetnicka sreca  :thumbs:

Zombiji. Zombiji su kurve. Srecom gledao sam dosta gameplay videa prije igranja pa nisam raspalio po prvom na koga sam naisao, ali nisam nista bolje prosao. Iz mog iskustva, izbjegavajte zombije pod svaku cijenu, pogotovo ako tek pocinjete igrati. Trcanje u blizini njih ne dolazi u obzir. Dakle, suljam se ja kroz grad, prema sjeveru i jednom od najvecih gradova, Chernu, kad najednom cujem ARGAHARAAAAAA!!!!
Pretpostavio sam nekim cudnim instinktom kako to nije dobar zvuk  :fpalm:. Izgleda da nisam provjerio iza svojih ledja i uzbudio sam zombija. Dobro, nije problem, par hitaca i mrtav je (ponovno valjda..)
Not a good idea. Slijedeca scena trcim lijevo-desno po plazi sa 20 vristecih trupala iza sebe. Izgubio sam prilicno krvi, skoro pa mi nista nije ostalo. E tu dolazi koristan savjet: iskljucite post-processing. To sam saznao kasnije od igraca na chatu. Naime, kada izgubite puno krvi, ekran vam se zamagli i pocne "titrati" do granice neigrivosti, kada doslovno ne vidite metar ispred sebe, a sve dalje od 5 metara je uzasno zamagljeno. Iskljucivanje ovoga u video opcijama znatno pomaze.

Dakle, sto ze zombija tice. Kad mislite da ste predaleko da bi vas vidjeli, lezite. Ozbiljno. Ako namjeravate upucati jednoga ili ste nekom srecon naljutili samo nekolicinu, pokusajte ih odvuci cim dalje od bilo kakvih gradjevina (kuca, stala i sl, zombiji se spawnaju samo tamo) kako nebiste uzbudili cijelu hordu.

Na greskama se uci eto xD




Jos jedna stvar, mod je nesto nevjerojatno. 100 kuna koliko kosta arma OA na steamu za nesto sto nudi nekoliko stotina ili vise sati zabave je kao kusur koji ostavis teti u ducanu za frizuru. Poceo mi se svidjati jos dok sam gameplayeve gledao, ali kad sam ga poceo igrati....  :ave:


Anyways, gl hf  :piva:
aj snimi neki video  :hihi:
razmišljam da prodam eRepublik acc za ovo , pa ti se možda pridružim  :ave:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Ementaler - 22. Svibanj, 2012., 19:23
Evo i King Mortalova Steam tutorijala za DayZ uređenog i objavljenog u svoj njegovoj slavi na HCL-u.

SPECIAL: DayZ - ArmA 2 mod - detaljne upute za instalaciju (http://www.hcl.hr/special-dayz-arma-2-mod-detaljne-upute-za-steam-instalaciju-prohodi-i-tutorijali-1345-23.html)
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 22. Svibanj, 2012., 20:33
Citat:
aj snimi neki video  :hihi:
razmišljam da prodam eRepublik acc za ovo , pa ti se možda pridružim  :ave:



Ma ne eRepublik acc, prodaj bubreg ako nemas dosta igra rula  :thumbs:  :ave:
A sto se videa tice, linkaj mi nesto OSIM frapsa (koji mi ubije fps nenormalno) i drage volje :). Iako imas dosta gameplaya na youtubeu, postao sam gore negdje serijal pa si pogledaj
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: D.O.M.I. - 22. Svibanj, 2012., 21:18
Na netu nać za trade Operation Arrowhead je ravno nać 500 kn na cesti.  :wildboy: Navodno se očekuje da će bit u ljetnim popustima na Steamu pa će bit više primjeraka u optjecaju internetom al ko će čekat još mjesec dana, već sad mi sline cure  :ementaler:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 22. Svibanj, 2012., 21:37
Sumnjam da ce ti itko sad tradeat tu igru, bas je narasla potraznja za njom uzasno zbog ovog moda
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Blaster32 - 22. Svibanj, 2012., 22:20
to je ovako dosta zahtjevna igra jel?

imam:   
Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz (2 CPUs), ~3.0GHz
ATI Radeon HD 4850
i 2GB rama jer mi je jedan keks spizdio  :hiha2:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: snowblind - 22. Svibanj, 2012., 22:27
Mogao bi igrati, ne sve na high al max rezolucija i neke med high postavke bez problema.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: kalamarko94 - 22. Svibanj, 2012., 23:12
E ljudi, vidite šta sam ja našo  \:D/

ARMA 2 CO za 15 $
http://www.amazon.com/Meridian4-40365ned-Operations-ArmA2-Combined/dp/B003UV8RRE (http://www.amazon.com/Meridian4-40365ned-Operations-ArmA2-Combined/dp/B003UV8RRE)


se može taj key onda reddemat na steam ako kupiš tak prek amazona?
jer neda mi se prtljat s ovim launcherom
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 22. Svibanj, 2012., 23:23
E ljudi, vidite šta sam ja našo  \:D/

ARMA 2 CO za 15 $
http://www.amazon.com/Meridian4-40365ned-Operations-ArmA2-Combined/dp/B003UV8RRE (http://www.amazon.com/Meridian4-40365ned-Operations-ArmA2-Combined/dp/B003UV8RRE)


se može taj key onda reddemat na steam ako kupiš tak prek amazona?
jer neda mi se prtljat s ovim launcherom



Pa i na steamu su isto 15 eura. Ali kako ti pase :)
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KingMortal - 22. Svibanj, 2012., 23:45
Na Amazonu je 15$ CO, dok je na steamu AO 15€. Amazon je em jeftiniji, em dobiš dvije igre. Mislim da se ne može redeemat na steamu. Guglaj, pošalji mail i pitaj, snađi se.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Ne[c]ro - 23. Svibanj, 2012., 01:12
Must resist 2 more weeks!  :wildboy:

Nadam se da cete se nakupiti sa dobrim savjetima da budem spreman kad pocnem  :D
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: snowblind - 23. Svibanj, 2012., 01:57
Updejtao prvi post s postupcima instalacije i tutorial videom.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: ddoxy - 23. Svibanj, 2012., 07:16
Imam kupljenu Armu 2 ali nemam Arrowhead...užas...UŽAS!!!
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: dreger - 23. Svibanj, 2012., 09:37
 :wildboy: :wildboy: :wildboy: :wildboy:pitanje :wildboy: :wildboy: :wildboy:
arma:co,mora bit original,jel...?
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: D.O.M.I. - 23. Svibanj, 2012., 09:40
Kao što je rečeno, Operation Arrowhead MORA biti original dok ARMA II može biti i free verzija.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: dreger - 23. Svibanj, 2012., 09:47
kk, pitanje za ove koji igraju, ne kužim ako se odlogiram,drugi put kad uđem,rendom se spawnam na mapi ili tamo di sam bio zadnji put,uvijet da sam ostao živ jeli...
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 23. Svibanj, 2012., 11:07
kada prvi puta udjes spawnas se negdje uz obalu pisat ce ti najblizi grad pa provjeri na netu na mapi

kada izadjes i ponovno se spojis na server, bez obzira koji, spawnas se TOCNO tamo gdje si stao, sa svom opremom koju si skupio jer se sve sprema na glavni, vanjski server.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Wolfblade - 23. Svibanj, 2012., 12:39
Na kojim serverima igrate, mogli bi se naci da malo odigram s nekim ko ne puca po meni.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 23. Svibanj, 2012., 13:04
Na kojim serverima igrate, mogli bi se naci da malo odigram s nekim ko ne puca po meni.



uglavnom random, udji u steam grupu i dodaj me pa cemo se dogovorit za server :)
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Wolfblade - 23. Svibanj, 2012., 13:43
Na kojim serverima igrate, mogli bi se naci da malo odigram s nekim ko ne puca po meni.

uglavnom random, udji u steam grupu i dodaj me pa cemo se dogovorit za server :)

Moze, moze.

Nego evo igram vec 3-4 dana i naso sam par iskusnijih igrača koji su mi objasnili dosta stvari pa reko da vam bacim par tipova.

1.) U 95% slucajeva ako mozete treba zaobilaziti kontakt s igračima koje ne poznajete, pogotovo ako se nalaze u Cherno-u ili Elektru. A posto se uskoro micu bandit skinovi ovo je jos nuznije.

2.) Najopasnije  zone su: Cherno, Elektro I Airfield.

3.)Svaka zgrada ima svoj spawn table koji mozete naci(zajedno s lokacijama) ovdje: http://teamfackin.com/moocow/dayz/map/ (http://teamfackin.com/moocow/dayz/map/)

4.) Prije bilo kakvog lootanja, pogotovo mrtvih igraca. Treba dobro pregledati okolinu, i paziti se vrlo vjerojatnog snajpera negdje u zbunju.

5.) Skupljaj te sibice i drva, postaju nuzni dio ove igre.

6.)To sto netko koristi voice chat neznaci da je friendly.

7.) Nemojte pucati Lee Enfield, Cz ili slicna oruzija u okolici zombija jer cete privuc vjerojatno i one iz susjedne drzave.

Evo to je od prilike to, ako neko ima pitanja neka pita.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Blaster32 - 23. Svibanj, 2012., 14:00
Ne igram al gledam gameplay po jutubu. Kak znaš da si žedan il gladan?
I ima kakvih vozila? Vidio sam samo quad za sad.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Wolfblade - 23. Svibanj, 2012., 14:15
Ne igram al gledam gameplay po jutubu. Kak znaš da si žedan il gladan?
I ima kakvih vozila? Vidio sam samo quad za sad.
Poćne ti se malo po malo crvenit one ikonice dole desno. Čuturica za žeđ i Viljuška i nož za hranu, ali netrebas jest dok ne pocnu blinkat.
Ima i helica, i automobila prvo nadjes pokvarene i onda skupis dijelove da ih sastavis.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 23. Svibanj, 2012., 14:31
mapa je zakon tnx za ovo.
mozemo veceras igrati co op, igra i kingmortal. ja sam online od cca 9 do 3 negdje
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Wolfblade - 23. Svibanj, 2012., 14:35
Ja sam slobodan prakticki cijeli dan od 3 pa do 11 navece.
A mozemo navece bacit, ja sam si taman nabavio par stvarcica od mrtvih bandita
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 23. Svibanj, 2012., 15:01
ja upravo umro, idem u balotu prvo po gear neki xD
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: kalamarko94 - 23. Svibanj, 2012., 15:02
a šta ako se neko disconnecta sa servera usred borbe --> netko počne pucat po tebi, a ti bris?  

da li se to more opće i da li je možda zabranjeno?
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 23. Svibanj, 2012., 15:06
moze. nije zabranjeno al pizde ljudi zbog toga xD
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Blaster32 - 23. Svibanj, 2012., 15:09
čemu služe šatori?
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 23. Svibanj, 2012., 15:12
čemu služe šatori?


cemu sluze u RL? ;)
Al nemoj ih koristit bugovani su sad jako izgubit ces pol tog u njima a i ne prenose se s tobom po serverima
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Blaster32 - 23. Svibanj, 2012., 15:13
Za sejavnje pozicije il kaj?
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 23. Svibanj, 2012., 15:15
nene pozicija ti se sama sejva kad se disconnectas. kajaznam drzis stvari u njima i to
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 23. Svibanj, 2012., 22:18
Faaaaaakjeeeeea  :ave:  :ave:



http://dayzradio.com/ (http://dayzradio.com/)
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Yuri - 24. Svibanj, 2012., 02:28
Ovaj, se itko jos spawna sa blood lossom u igri sa kompletno novim likom?  :wildboy:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KingMortal - 24. Svibanj, 2012., 04:28
Osobno ne, al čitao sam na serveru da se događa. Bug jebiga. :wildboy:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Yuri - 24. Svibanj, 2012., 06:36
Fixano navodno, database error na glavnom serveru.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KingMortal - 24. Svibanj, 2012., 13:47
4 hotfixa u dva dana. :hihi:
Btw, beta serveri = najbolji serveri. :ementaler:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 24. Svibanj, 2012., 14:10
Isuse vec 1.5.8.4 sinoc sam .3 skinuo xD
Da ovo spomenuto gore je dosta cest problem bilo je barem 15 stranica na prosloj hotfix temi o tome, a izgleda da je ovo bio problem:

Changelog:
* [NEW]    Support for more than 1,000,000 characters




A dobro koliko god igra imala eventualnih bugova, lijepo je za znati da se skoro svaki dan (mozda i vise outa na dan) doradjuju neke stvari, zanima me kako ce igra izgledati kada bude beta, ili jos bolje, zavrsena  :ave:

Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Ne[c]ro - 24. Svibanj, 2012., 20:30
Baš bi mogli lansirati kao samostalnu igru jednog dana... da se ne mora sve prilagođavat armi :D
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: vilim - 24. Svibanj, 2012., 20:54
Odlično, išao kupit Operation Arrowhead i kad plaćam na paypalu javi ovo: "Your purchase has not been completed. The payment processor has reported an authorization failure. Please select a different payment method."

ooooodlično :chair:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 25. Svibanj, 2012., 11:50
Odlično, išao kupit Operation Arrowhead i kad plaćam na paypalu javi ovo: "Your purchase has not been completed. The payment processor has reported an authorization failure. Please select a different payment method."

ooooodlično :chair:




hahaha ajoj..
pa ako nece zamoli nekog da ti uzme :)
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: kalamarko94 - 25. Svibanj, 2012., 13:37
Odlično, išao kupit Operation Arrowhead i kad plaćam na paypalu javi ovo: "Your purchase has not been completed. The payment processor has reported an authorization failure. Please select a different payment method."

ooooodlično :chair:

a preko čega si pokušao kupiti, steama?
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: vilim - 25. Svibanj, 2012., 18:20
da... nisam do sada nikada imao problema s kupnjom preko steama...

EDIT: idiot, zaboravih da imam trajni nalog i da mi je sva lova uvijek na tekućem računu :chair: :chair: :chair:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: kalamarko94 - 25. Svibanj, 2012., 20:33
idiot, zaboravih da imam trajni nalog i da mi je sva lova uvijek na tekućem računu :chair: :chair: :chair:

a ok, već sam se pribojao da bi i ja mogao imat takvih problema jer si mislim napraviti paypal da s njim kupim sebi i dvojici frendova  OA na steamu  :clap:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: vilim - 25. Svibanj, 2012., 21:46
Dečki, ako netko nema karticu ili paypal, nije nikada plaćao preko neta ili jednostavno ima nekih drugih problema, slobodno neka mene kontaktira, kaže koju igru želi i ja mu dam broj svog računa, on mi uplati i ja naručim. I bez brige momci, predugo sam ovdje(i nick mi je pravo ime) da bi nestao s tom lovom :piva:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Ementaler - 25. Svibanj, 2012., 22:01
Dečki, ako netko nema karticu ili paypal, nije nikada plaćao preko neta ili jednostavno ima nekih drugih problema, slobodno neka mene kontaktira, kaže koju igru želi i ja mu dam broj svog računa, on mi uplati i ja naručim. I bez brige momci, predugo sam ovdje(i nick mi je pravo ime) da bi nestao s tom lovom :piva:

Evo da vam i ja potvrdim da je čovjek pouzdan, ako ga se plašite :piva:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: D.O.M.I. - 25. Svibanj, 2012., 22:02
Malo sam offtopic, al spreman sam dat Valve complete pack za Combined Operations ak netko ima za trade  :wildboy:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: vilim - 25. Svibanj, 2012., 22:12
Teško da će ti u ovom trenutku netko pristat na takav trade :mrgreen:

Nego, kupio igru, instalirao i free i operation arrowhead, pratio one upute u tutorijalu(na webu, ne na forumu) i kad idem pokrenut igru... ništa se ne dogodi, kliknem da pokrene kao COMBINED OPERATIONS, ali ništa...
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: snowblind - 25. Svibanj, 2012., 22:19
Onda nisi negdje nešt dobro napravio.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: vilim - 25. Svibanj, 2012., 22:21
ali interesantno je da mi isto nije htio pokrenut igru ni neposredno prije nego sam mod instalirao :solidus:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KingMortal - 25. Svibanj, 2012., 22:47
Reinstall. :wildboy:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: ripkeen - 25. Svibanj, 2012., 22:57
Pozdrav svima. Sad nas je malo više i na steam grupi, čim se tih par gigabajta arme skinu, bacam se na dayz i neću spavat tri dana i noći :)
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: snowblind - 25. Svibanj, 2012., 22:59
Ja našao gumu al me zombi zarazio i sada se mogu ubiti osim ako mi netko ne da lijek.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: vilim - 26. Svibanj, 2012., 00:57
Ok, lud sam... pokrene mi Arma 2 Free, pokrene Operation Arrowhead, ali neće Combined Operations :geek:

EDIT: ok, uspio sam pokrenut. Dakle, kada se igre skinu i instaliraju, treba prvo samo pokrenuti obje zasebno, i onda pokrenuti kao combined operations. Ako ni onda ne radi, potrebno je Steam pokrenuti kao admin.

Nadalje, kada pokrenem igru, javi mi error da ne može neke fileove naći. Upute sam STROGO pratio. Ili su upute onda krivo napisane, ili je normalno da taj error pokaže. Na server sam se uspio normalno spojit, ali je bio mrak i čim sam upalio baklju napala me hrpa zombija :clap:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: snowblind - 26. Svibanj, 2012., 02:11
Ako možeš igrati unatoč erroru onda je sve ok.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KingMortal - 26. Svibanj, 2012., 06:01
Stalno ti se pojavljuju ti errori da ti fali neki file ili nešto. Popravlja se s patchevima.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 26. Svibanj, 2012., 12:18
jesi kopirao addons folder iz arme free u oa?


btw, ako netko zeli trade ili co op, wolfblade i ja haracimo mapom tjerajuci bandite kasljem i naganjamo koze po polju :D
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 26. Svibanj, 2012., 12:21
Ja našao gumu al me zombi zarazio i sada se mogu ubiti osim ako mi netko ne da lijek.



zombi te nemoze zaraziti, prehladio si se :P
kako izgleda mozda znam lijek?
ak se treses, painkillersi, ak lasljes vatra i da ti temp poraste prestat ce samo od sebe
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: ripkeen - 26. Svibanj, 2012., 13:09
Instalacija protekla bez problema :) Slijedio upute sa HCL sajta, prilikom kopiranja iz Arma 2:Free AddOns direktorija u Arma 2:OA  Expansion/AddOns htio je prebrisati neke fajlove što mu NISAM dao, i nakon toga sa DayZ updaterom instalirao DayZ i odatle ga i pokrećem. Osim što je prvo pokretanje trajalo beskonačno, i što mi se čini da ako u lobbyju ne selektiram prazno mjesto kao Survivor Role i samo kliknem na OK, onda stojim na crnom "Waiting for server to respond" beskonačno, kad se napokon spojim, stvari rade :)

Prvi dojmovi: nije RAGE niti Skyrim, al' na i7, HD6950 sa svim postavkama nazviždanim na Very High, izgleda jako jako dobro. Prvi bug kojeg sam primjetio je na Gear izborniku gdje desni gumb miša pokaže prozorčić sa akcijom (tipa "Eat food", "Bandage yourself", ...) i taj prozorčić istog trena nestane ispod gear prozora i ne može se kliknuti. Čim malo pomaknem Gear prozor i probam ponovo, onda je sve ok. Drugi bug je sa alt-tabanjem ili shift-tabanjem za Steam, nakon čega cijeli UI podivlja i krene bljeskati sve dok ne izađem iz igre i uđem ponovo.

Spajanje na servere jest malo frustirajuće, češće neće nego hoće, al' jednom kad hoće, trenutak sreće je neprocjenjiv :D Ako itko ima iskustva sa dizanjem servera, možemo probati dići jedan na 50/50 Mbps sa Xeon procesorom, sve naravno pod uvjetom da je ARMA 2 server besplatan ;)
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: snowblind - 26. Svibanj, 2012., 16:38
Ne znam kak uspiješ uopće pokrenuti igru ako ne odabareš ulogu, no možd je to jedan od bugova. Ovo za server se slažem, nekada zna malo zajebavati prilikom spajanja al ništa strašno. Za dić server treba kontaktirati developera zbog nekog broja ili nešto.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 26. Svibanj, 2012., 18:23
Ja nikad ne odaberem ulogu pa mi normalno ulazi  :thumbs:
A sto se servera tice, sve ide preko glavnog servera koliko znam na kojem se sprema tvoja lokacija, gear i ostalo sto se prenosi na koji god server usao, tako da sumnjam da ce se moci otvarati privatni serveri bar dok je igra jos u alphi
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: sladic - 26. Svibanj, 2012., 20:13
Ako bi netko bio ljubazan i mogao objasniti kako se zapali vatra u igri znaci imam sibice imam drvo i nekuzim kako da zapalim xD

Hvala unaprijed  :D
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 26. Svibanj, 2012., 20:15
Mislim da bi trebao biti desni klik na drvo ili sibice i pisat ce ti "make fireplace"
Prije je bilo na scrool wheelu opcija dok nisu drvo uveli pa nisam 100% siguran
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Yuri - 26. Svibanj, 2012., 21:41
Krenulo mi pomalo napokon.

Nasao flashlight, mapu, kompas, watch(?), toolbox, veci backpack i Winchester lever-action shotgun sa dobrim clip kapacitetom.
Sad trenutno u Lumber Mill podrucju, mozda krenem prema vecim gradovima uskoro.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 26. Svibanj, 2012., 21:54
moja preporuka ti je da izbjegavas cherno i electro u siiiirokom luku. idi lootaj airfield iznad balote, toranj i barake
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Yuri - 26. Svibanj, 2012., 22:31
I sad se random sjebo u Lumber Millu.

Zombie me opalio, bleedao i to sve.
I poceo se tresti od boli, a nemam painkillera.  :fpalm:

Mislim, da se igrat, al' sjebano je. To mozda prode s vremenom ili bas trebam painkillere?
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 26. Svibanj, 2012., 22:55
samo painkillersi nazalost. znam kak ti je vjeruj mi :/
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Yuri - 26. Svibanj, 2012., 22:58
E to je vec blentavo, pogotovo ako se furaju na realnost.
Misli, bol se postepeno smanjuje i tako to ako si sanirao sve sto uzrokuje tu bol

Bitno da imam jos dvije morphine injekcije koje bi trebale radit istog boga, ali ne djeluju.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KingMortal - 27. Svibanj, 2012., 00:27
Morfij je za slomljene kosti.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Yuri - 27. Svibanj, 2012., 01:09
Znam za sto je. Samo ono, kazem, kad vec pucaju na realnost, morfij je isusbog painkiller sam po sebi u realnosti.
Ali umjesto toga moras naci bas painkillere.
A i morfij ne heala slomljene kosti magicno i tako to.

Sitnice koje smetaju, jebi ga.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: vilim - 27. Svibanj, 2012., 01:31
Malo previše su puknuli na realnost, a meni je recimo upravljanje likom u toj igri pakao... tolko je nespretan, upravljanje je tolko teško, i još bugova svako malo... odustao sam od igre jer imam jako malo slobodnog vremena i ne želim ga potrošit na živciranje oko jedne pizdarije.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: nije_zvone - 27. Svibanj, 2012., 01:42
A nije to do moda koliko do originala vjerojatno. Arma je takva i jebat ga ;(
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Yuri - 27. Svibanj, 2012., 02:49
Meni je kontrola lika recimo super zbog atmosfericnosti.

Istina, ponekad znas zapet u nekom uskom prolazu i ne mozes se okrenut dok ne spustis oruzje i tako to.

Al' ono, mozes recimo trcat u jednom smjeru i gledat u drugom. Super mi to za suljanje uokolo.
A s ozbirom da vecinu vremena puzim 3-4 metra od zombije, dobro mi dode da se mogu ogledat uokolo dok se krecem bez da si smanjujem brzinu.

Crawleri su mi ogavni zbog toga. Nemam pojma jel me svaki put skuze ili sto, ali uvijek prate put kojim ja puzim i iznenade me.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KingMortal - 27. Svibanj, 2012., 02:51
Nezz, meni upravljanje nije uopće sjebano. Vrlo je intuitivno i layout kontrola je vgg.
Obavezno smanji head bob, doduše. Taj me kurac nervira jako. :wildboy:


E da, ti crouch zombiji su mi užas. Uvijek se tresem kad su blizu jer en znam jel će aggroat il ne.
Btw, nikad nemojte bit dugo uz zid jer zombiji znaju clipat kroz njih.

edit
Di igrate? U ovo vrijeme ja sam uglavnom na Chicago 10. Koriste Beta patch tak da uglavnom ima mjesta jer ljudi ne znaju pratit upute. Plus server je stabilan, uđe mi u igru u roku odmah, ping je oko 140. Gg ak ne želite igrat po noći u ovo vrijeme.
Btw, kad zapnete na "waiting for server response", to je do servera. Virginia serveri su, primjerice, kompletno zakurac i jako skloni ovom. Isto i DE.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 27. Svibanj, 2012., 02:59
igra je u alphi onak xD
sam rocket (glavni dev) je reko da nismo ovdje da bi se zabavili. armin engine je takav kakav je jbg, ovo nije niti namjerava biti cod. igra je namjerno ne teska, nego nemoguce teska i ne prasta. znalo mi se desiti da se sav tresem i puzim do cherna po kutiju painkillersa sat vremena, samo da bi me upucao neki bandit na izlazu iz grada na plazi. jbg, desi se, stisnem makarov na plazi u ruci  i krenem dalje pametniji.

ili skupim kalas, alice backpack, mapu, kompas, dalekozor, cz 550 u torbi, revolver i svedski stol hrane, samo da bi me upucao bandit s ledja makarovom jer sam bio budala i pojavio se na balkonu u elektru usred bijela dana.

takve stvari te tjeraju na oprez, to i survivori koji te izdaju, zbog njih je napeto igrati i to cini ovaj mod jednim od najboljih multiplayer iskustava koje sam imao, ako ne i najboljim. i kad imas dobrog kolegu odma je bolje igrati :)
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Yuri - 27. Svibanj, 2012., 03:26
S ovim likom sad sam najduze ziv, 2 ingame dana trenutno.

Od utility itema imam map, kompas, hunting knife, watch, toolbox i jos par stvarcica mislim.
Obican flashlight, ali ne koristim ga jer ne igram po noci, plus zauzima sidearm slot.
Winchester lever-action shotgun, oko 45 rundi trenutno za njega.
Czech backpack.

Uglavnom, lutao random i naletio na Lumber Mill, ima pun kurac utility itema u onoj betonskoj zgradi. Uredi su unutra, jel. Isplati se posjetit ako vam fali nesto od survival geara.

Na putu do tamo usao u jednu tvornicu, imala je silose ili nesto.
Uglavnom, imalo random barbed wire unutra i hrpu raznih car parts.
Dosao do vrha zgrade, popeo se na krov, pa se vratio dolje i dozivio iznenadenje na stepenicama.
Tip stoji i cilja u mene. Vidim da ima obicnog Makarova i tako to, pa ga ne upucam odmah.
U slijedecem trenutku cujem nekoliko zombija kako vriste istodobno.
Na to tip pocne na voice chatu: "OH SHIEEEEEEEET! GET READY, WE'RE IN TROUBLE!"

Pobili valjda 20-ak zombija, sve ih je nekako povukao za sobom.
Ostali smo obojica zivi, ali otisao sam cim se tip okrenuo. 'Em me mogao random upucat, 'em je magnet za zombije.  :wildboy:

Igram na random serverima, ne zadrzavam se na jednom previse trenutno. Biram uvijek one koji imaju mid player count, pokusavam izbjegavat one koji su skoro pa puni. Ono, radi upoznavanja sa igrom i manje sanse da naletim na jos jednog takvog randomnjaka koji je magnet za nevolju.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: BlackyeZz - 27. Svibanj, 2012., 03:32
Znači kao prvo, pozdrav svima :)

Evo, gledajući gameplay na YouTube-u, jako mi se svidjela igra. Sada, želio bih malu pomoć. I nemojte reć "Odi čitaj upute" bla bla.

Ovako...
Mogu li igrat DayZ totalno besplatno? Bez da kupim ijedan dio potreban za instalaciju (s time mislim na Arma 2:OA i A2:CO)

Mislio sam na nešto ovako: Skinut Arma 2: CO NON STEAM, i onda install DayZ po uputama. Hoće li to raditi? Po nekim forumima govore da to radi jednako kako i Steam verzija.
Ali, neki ujedno govore da npr. možeš imat free Arma 2, ali MORAŠ kupit OA, ili sveukupno CO.

Molim za iskren odgovor.

(Ne želim skidat 15 giga samo kako bi na kraju vidio da to za ništa nije vrijedilo.)

Ako je moguće igrat "absolutely free", vidimo se ingame ^^
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Yuri - 27. Svibanj, 2012., 03:41
Odi citaj upute.

Ne, fakat, ozbiljno, citaj upute jer ti ama bas sve sto si upravo pitao pise u njima.

Al' eto kratak odgovor: ne, pirati ne mogu igrat i to je to.
Nemoj bit skrt i plati 15€, vrijedi svakog ojrocenta.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: BlackyeZz - 27. Svibanj, 2012., 03:44
Ma najmanji problem mi je dat 15€ za ovo. Čisto me zanimalo jel moguće sve za free nabavit i igrat.

Ovo je igra mojih snova, ima al baš sve o čemu sam ikad sanjao :D

Open world MMOFPS zombie survival, realistic features, perma death ... Ma epic, jednostavno epic :D
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 27. Svibanj, 2012., 04:00
yuri, savjet samo, shoot on sight. vjeruj mi.
previse ljudi ce te izdat, vise survivori nego banditi, nedaj svoj grah ;)
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: BlackyeZz - 27. Svibanj, 2012., 04:05
:D

(http://looneytunes09.files.wordpress.com/2010/01/trust-no-one.jpg)
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Yuri - 27. Svibanj, 2012., 04:06
Ha gle, to mi je generalno pravilo ako ne znam igraca.
Samo igram kao loner za pocetak i stealtham ko isus kad god mogu.

Nego, naisao sam jucer na fishing boat. Mogao uci u njega, ali nista drugo nije reagiralo.
To se moze osposobit ikako?
Imam toolbox, u blizini je bila tvornica sa hrpom car parts, jerry cans i tako to.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: BlackyeZz - 27. Svibanj, 2012., 04:20
Za fishing boat, jedino šta trebaš je gorivo.

Nabavi negdi, pa refill tank, i možeš krenit nakon toga :D

Na većini otoka ima kuća puuuuunih loota, tako da se isplati.

Edit:
Evo kakva je većina igrača, nema veze jel bandit ili ne :D

Arma 2 DayZ - Bandit Player Killing Montage (http://www.youtube.com/watch?v=585n7N2jkXQ#ws)
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Yuri - 27. Svibanj, 2012., 04:49
Zapadno od Lumber Mill je podrucje koje na mapi izgleda kao nogometno igraliste.
Zapravo je mali vojni camp. Pokupio AK i hrpu streljiva upravo tamo. <3

Sad tek pocinje paranoja. Imam geara u kitu.

EDIT:

Searchajte EU_EX1 server. EU server sa promjenjenim vremenskim postavkama.
Ispod 100 ping i po noci je dan.
I beta patch imaju.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Ne[c]ro - 27. Svibanj, 2012., 04:58
Hajd spavat kasno ti je :)
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KingMortal - 27. Svibanj, 2012., 06:24
Danas mi je bio 6. dan kako nisam umro. Imao Alice pack (20 slotova), masu, masu pića (8 boca vode + dvije sode), 4-5 pečenih odrezaka, AKM s 5 maga, Makarov (njega ne želim mijenjat jer je tih i idealan za gradsko ubijanje zombija + milijardu municije svugdje; kalaš je nešto prejebeno ako odvučeš zombije u vukojebinu ili za druge igrače), tri paketa krvi i još koješta vrlo korisno na čem bi mi svatko zavidio.
Od utility itema imao sam baš sve osim NVG-a kaj već danima želim naći. Ugl, polootao sam svašta kaj sam mogao po Vyboru i čekao zalazak sunca da se zaputim u NW airfield. Taman bio server restart i nakon pola sata je već bio mrak kompletan tamo. Nema veze, rekoh. Sad sigurno nikog nema. Prošuljali smo se do kontrolnog tornja nekako. Tu smo trebali počet spemat baklje i bacat ih čim dalje, al nismo jer se ovaj nije usudio, a ja nisam imao ni jednu na sebi. :wildboy:
Uspio sam se prošuljat kraj milijardu zombija i krepo sam jer... Ne znam, zapeo sam za nešto i neki se kurac zbugirao ovdje. :fpalm:
Prvi prioritet mi je nać kompas. Manje više znam mapu napamet sad, al bez kompasa mi je nemoguće igrat, naročito noću. Bez kompasa ni nema smisla igrat noću. :wildboy:
Al oke, znam sva bitna mjesta sad, za dva-tri dana bi trebo imat svu opremu opet.
Btw, još ni jednom nisam upucao nekog. :wildboy:
Dobro se klonim ljudi. :hiha:

E al jučer sam imao skroz creepy priču. Ono, idemo nas dvojica po jednoj ruti i u svakoj, al baš svakoj štali nekoliko mrtvih zombija. Tako prođemo par gradića, dođemo do Starog Sobora i idemo do vojnog kampa tamo jer je dobar loot. Tamo opet mrtvi zombiji. Isusati. Ko da sam pratio nekog lika i snimao dokumentarac o njemu. Osjećao sam kao da mi je sudbina slijediti trag krvi i doći do tog lika. :wildboy:
Nadam se da će uskoro lockat gammu i brightness u modu jer mi ide na jetru ekipa koja to napiči do daske pa praktički imaju NVG u igri. Nekima to ne pali radi monitora, doduše. Ovi kojima to pali se pravdaju kako to nije eksploitanje jer to svatko može, al se bune kad se netko disconnecta usred borbe da ne krepa jer je to očito papski makar to svi isto mogu, hohoho. :tired:


Gledo sam i kolko bi koštalo da dignem jedan server za DayZ, al to je sranje užasno skupo. Nema isusove teorije da to sam plaćam. :wildboy:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Yuri - 27. Svibanj, 2012., 06:59
Meh, ne grupira mi se i kad padne noc odmah se bacam na daylight server. Odlucio krenuti sjeverno i ignorirati vece gradove na obali.

E da, koja je fora sa tentovima? Zbuggani su jer ne mozes gear ostavljat u njima i tako to?
Mislim, idealno bi mi bilo da si mogu negdje usred sume ostavit tent, tamo stavljat gear viska i onda nekim vozilom lunjat uokolo.
Eventualno ako cu jos igrat u nekoj grupi s poznatim igracima, napravit kao malu bazu u pripizdini.
Mislim, postavis nekoliko tentova, wire fence oko svega i eventualno par vozila fixat.

To me zapravo najvise interesira u igri. Jedna je stvar lutat i istrazivat uokolo. Ali ono, random krepas zbog buga, zombija ili snajpera s vrha nekog tornja i popusis sve.
Nakon 20 puta max ce ti dojadit da ga jebes.
Ako ima nekakvih opcija za permanent stash u igri - gg. Onda definitivno ima potencijala za duze igranje.

Inace, osim camca jos nisam naisao ni na jedno vozilo. Makar, cuo sam da se navodno i helici mogu popraviti, od random tipova na US serveru. To istina?

Sto se tice ubijanja drugih igraca, koknuo sam jednog bandita sa 2. likom po redu mislim. Usao sam u neku kucu i vidio "Bandit" znak njemu iznad glave, bila su dvojica.
Ispucao full sarzer iz Makarova u obojicu. Jedan je sigurno krepo, dobio 2-3 headshota. Za drugog ne znam, do tad mi se sve vec zacrnilo i krepo sam. :(
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KingMortal - 27. Svibanj, 2012., 07:23
Da, heliće moš popravit. Treba pun kufer dijelova i troše masu goriva. Moš oko 50 kanistera goriva u njih ubavit. Baš sam jučer naletio na jedan helić. Mogao sam ući samo na vrata sa strojnicom i stavit "save [ime helikoptera]". Navodno su vozila zbugirana sad pa ono. Pričali su mi na mumble-u Ameri kak su vozili avto i tak. Vrlo je glasan i lako je njime navuć masu zombija na sebe. Btw, u vozila moš natovarit gomilu stvari. Helići naročito znaju imat prejeben loot. Ovaj moj helić je bio zbugiran, doduše, pa ga nisam mogao lootati uopće. :( Nego, moraš pazit i da ne ostaneš bez goriva na nezgodnom mjestu da ti ne bi helić krešo ili da ne bi auto stao kad te slijedi 30 zombija.

Kaj se tiče tentova, netko je u chatu jednom reko da traju dva dana otkad krepaš kaj bi ti trebalo bit i više neg dosta da odeš po sve to. Imaš i grupe koje tak negdje u pripizdini naprave tzv. "tent city" s desetak tentova i masu, masu equipmenta. To uglavnom rade ovi Arma 2 profiji. Svi su banditi, naravno, i opljačkali su svaki mogući vojni kutak tak da su natovareni svim najboljim oružjima kao M4, M16, Ak-74u, SVD snajper, itd. Zbog te se ekipe ne usudim ić na US3 i US4 servere, osim ak sam na TS-u s jednim od UO ekipe kojeg znam. Uglavnom, ne znam koja je točno fora sa šatorima. Danas su u chatu svi govorili da ih normalno koriste, al pretpostavljam da se zna neš zbugirat pa nestanu il tak neš.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: ripkeen - 27. Svibanj, 2012., 13:11
Jel ima netko neki savjet kako se nać u igri, recimo kad bih igrao sa nekim skupa, ja se spawnam negdje, netko negdje drugdje, kako se nać? Gledao sam onu mapu i kužim otprilike sistem, ima li neki lakši, nešto kao team opcija ili tome slično? Kako je sa odspajanjem i ponovnim spajanjem kad igra više igrača? Odspojimo se svi na jednom mjestu i kad se spojimo ponovo, svi smo tu. Da li to znači da ak se netko od nas spoji i igra solo, a poslije dođe na isto mjesto kad dođu ostali igrači i opet se svi vidimo?

Igra ima potencijala i duboko vjerujem da će ovakav sistem zaživjeti uz male modifikacije sitnica koje stvarno idu na živce. Mene osobno strašno smeta pojam vremena, možda da se ipak malo to ubrza, kad se već povlače neke paralele sa S.T.A.L.K.E.R. serijalom.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: vilim - 27. Svibanj, 2012., 13:28
A nije to do moda koliko do originala vjerojatno. Arma je takva i jebat ga ;(

A ne znam, igra previše vremena zahtijeva, a ja ne raspolažem s toliko vremena. Draže mi je kad sjednem za komp, spojim se u neku igru u par sekundi, odigram koliko mi paše i ugasim igricu.

Jel netko možda zainteresiran za zamjenu neke steam igre sa Operation Arrowhead?
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Yuri - 27. Svibanj, 2012., 19:17
Jel ima netko neki savjet kako se nać u igri, recimo kad bih igrao sa nekim skupa, ja se spawnam negdje, netko negdje drugdje, kako se nać? Gledao sam onu mapu i kužim otprilike sistem, ima li neki lakši, nešto kao team opcija ili tome slično? Kako je sa odspajanjem i ponovnim spajanjem kad igra više igrača? Odspojimo se svi na jednom mjestu i kad se spojimo ponovo, svi smo tu. Da li to znači da ak se netko od nas spoji i igra solo, a poslije dođe na isto mjesto kad dođu ostali igrači i opet se svi vidimo?

Igra ima potencijala i duboko vjerujem da će ovakav sistem zaživjeti uz male modifikacije sitnica koje stvarno idu na živce. Mene osobno strašno smeta pojam vremena, možda da se ipak malo to ubrza, kad se već povlače neke paralele sa S.T.A.L.K.E.R. serijalom.

Ako igrate u grupi i odlogirate se u isto vrijeme, da, mozete se ulogirati ponovno na istom serveru i svi cete biti na istom mjestu.
Naravno, solo igraci ce se morati vratiti do tog mjesta isto.

Vidio sam da neki imaju "Group Leader" status na pocetnom screenu servera, ali jos ne znam kako se to tocno dobiva.
U svakom slucaju se nije tesko naci ako imas mapu i kompas, ili barem neki alternativni nacin za orijentaciju.

Svi novi igraci se spawnaju negdje uz obalu.

Meni je recimo real-time prolazak vremena bolji nego da je ubrzano. Zasto? Pa, ako znas koje je vrijeme na serveru (ako je server recimo CET+1), mozes se otprilike orijentirat prema polozaju sunca. Nije precizno kao kompas, ali funkcionira.
Uz to, ako ti se ne da igrat po noci na serveru, jednostavno se prebaci na server u drugoj vremenskoj zoni.
Imas i servera koji imaju modificirane timezone settings, poput onog kojeg sam spomenuo na prosloj stranici. U EU je, a namjesten tako da je po noci dan u igri.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Yuri - 27. Svibanj, 2012., 20:10
Jebemu sve. Ulogiram se upravo iza leda dva bandita.  :hihi:
Gledam ih kojih pola minute, mislio ih upucat i onda cujem pucnjeve izvana.

Rekoh - bolje ne, vjerojatno nisu sami, drugi ce me upucat. I odlogiram se. Pickica.  :mrs:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: BlackyeZz - 27. Svibanj, 2012., 20:40
Ja i 4 frenda iz razreda smo sad svi banditi.
Skroz na sjevero-istoku imamo "bazu" od 4 šatora.
Uvjek krenemo samo sa pištoljem, pa killamo dalje s onim šta pokupimo od survivora. Ostatak u šatore, za slučaj da umremo.

Jučer 2 od nas brodom došli na otok, i tamo našli 4 survivora. Ubili sve, i od jednog sam napokon lootao SVD sniper ( 10/5 )
Na putu natrag smo se "sprijateljili" sa jednim banditom, kojeg smo doveli do baze, i dok sam kao išo do svojeg tenta, ošo u šumu, i testiro sniper na njemu. Imo je municije, vode, nightvision i šugavi Lee Enfield. Mislio sam uzet nightvision goggles, al već sam dobio sniper, i uz to ni nisam toliko aktivan kolko je jedan drugi frend, također sa SVD, pa sam njemu prepustio. Sljedeće idu meni :P

Danas smo se odvukli do Chernogrska, i tamo našli noobova na bacanje. Sve ih poubijali... hrane, vode, painkillersa, municije, sveg u tradeu za samo 2 metka po svakom :D

Također je i jedan frend otegnio papke... Čuvo je bazu, al su ga uhvatila dvojica survivora i ubili ga. Dobro pa nisu našli di su  šatori. Ostala ekipa se sad našla kod vojne baze, lootali smo pokoju pušku i tradeali sa drugim banditima u Elek. Na sreću nismo bili prevareni i ubijeni. Moramo sad svi krenit do šatora, ostavit loot, čekat da se frend vrati i pokupi sve stvari, i idemo na novi loot run. Nadam se NVG uskoro, pa da po noći malo divljam.

Sjevernije od Krasnostava ne zalazite, možda vas baš mi ubijemo :D
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: zg_rider111 - 27. Svibanj, 2012., 20:44
Moram novce nabavit što prije da vam se pridružim u igranju.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: vilim - 27. Svibanj, 2012., 20:47
Ja i 4 frenda iz razreda smo sad svi banditi.
Skroz na sjevero-istoku imamo "bazu" od 4 šatora.
Uvjek krenemo samo sa pištoljem, pa killamo dalje s onim šta pokupimo od survivora. Ostatak u šatore, za slučaj da umremo.

Jučer 2 od nas brodom došli na otok, i tamo našli 4 survivora. Ubili sve, i od jednog sam napokon lootao SVD sniper ( 10/5 )
Na putu natrag smo se "sprijateljili" sa jednim banditom, kojeg smo doveli do baze, i dok sam kao išo do svojeg tenta, ošo u šumu, i testiro sniper na njemu. Imo je municije, vode, nightvision i šugavi Lee Enfield. Mislio sam uzet nightvision goggles, al već sam dobio sniper, i uz to ni nisam toliko aktivan kolko je jedan drugi frend, također sa SVD, pa sam njemu prepustio. Sljedeće idu meni :P

Danas smo se odvukli do Chernogrska, i tamo našli noobova na bacanje. Sve ih poubijali... hrane, vode, painkillersa, municije, sveg u tradeu za samo 2 metka po svakom :D

Također je i jedan frend otegnio papke... Čuvo je bazu, al su ga uhvatila dvojica survivora i ubili ga. Dobro pa nisu našli di su  šatori. Ostala ekipa se sad našla kod vojne baze, lootali smo pokoju pušku i tradeali sa drugim banditima u Elek. Na sreću nismo bili prevareni i ubijeni. Moramo sad svi krenit do šatora, ostavit loot, čekat da se frend vrati i pokupi sve stvari, i idemo na novi loot run. Nadam se NVG uskoro, pa da po noći malo divljam.

Sjevernije od Krasnostava ne zalazite, možda vas baš mi ubijemo :D

Mladež HDZ-a, jelda? :mrgreen:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Ne[c]ro - 27. Svibanj, 2012., 20:50
Ja i 4 frenda iz razreda smo sad svi banditi.
Skroz na sjevero-istoku imamo "bazu" od 4 šatora.
Uvjek krenemo samo sa pištoljem, pa killamo dalje s onim šta pokupimo od survivora. Ostatak u šatore, za slučaj da umremo.

Jučer 2 od nas brodom došli na otok, i tamo našli 4 survivora. Ubili sve, i od jednog sam napokon lootao SVD sniper ( 10/5 )
Na putu natrag smo se "sprijateljili" sa jednim banditom, kojeg smo doveli do baze, i dok sam kao išo do svojeg tenta, ošo u šumu, i testiro sniper na njemu. Imo je municije, vode, nightvision i šugavi Lee Enfield. Mislio sam uzet nightvision goggles, al već sam dobio sniper, i uz to ni nisam toliko aktivan kolko je jedan drugi frend, također sa SVD, pa sam njemu prepustio. Sljedeće idu meni :P

Danas smo se odvukli do Chernogrska, i tamo našli noobova na bacanje. Sve ih poubijali... hrane, vode, painkillersa, municije, sveg u tradeu za samo 2 metka po svakom :D

Također je i jedan frend otegnio papke... Čuvo je bazu, al su ga uhvatila dvojica survivora i ubili ga. Dobro pa nisu našli di su  šatori. Ostala ekipa se sad našla kod vojne baze, lootali smo pokoju pušku i tradeali sa drugim banditima u Elek. Na sreću nismo bili prevareni i ubijeni. Moramo sad svi krenit do šatora, ostavit loot, čekat da se frend vrati i pokupi sve stvari, i idemo na novi loot run. Nadam se NVG uskoro, pa da po noći malo divljam.

Sjevernije od Krasnostava ne zalazite, možda vas baš mi ubijemo :D

Mladež HDZ-a, jelda? :mrgreen:

 :loludara: :loludara: :loludara: :loludara:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: koken44 - 27. Svibanj, 2012., 20:56
Moram novce nabavit što prije da vam se pridružim u igranju.
yeah :P
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: BlackyeZz - 27. Svibanj, 2012., 20:57
Haha, tako nekako ... Uglavnom, mrze nas ljudi na serveru xD

A najbolje kad, nakon što ih ubijemo kažu "I had this character for 1 week" ili slično... Pa onak ... Zaboli me  :fpalm:
Ja svojeg imam 2 dana, i da me neko ubije, pa šta ? Lol.

Edit: Upravo mi frend poslao ovaj vid haha ... Baš ono šta mi radimo u "slobodno" vrijeme DayZ-a :D

ArmA 2 dayz mod - Become a bandit! (http://www.youtube.com/watch?v=e1qABhnjZsk#ws)
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: nije_zvone - 27. Svibanj, 2012., 21:13
baš si 15 godina TROLL 9gag army čovjek.  :fpalm:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Yuri - 27. Svibanj, 2012., 21:55
Usao u Novy Sobor.

Sjebao stvar s jednim zombijem, nisam imao crossbow da ga se tiho rijesim pa ga morao ubit shotgunom.
Valjda je 50 zombija krenulo na mene. Al' ae, imao municije, krenuo prema obliznjem barnu za last stand, mozda uspijem prezivjet.

I onda... "no messages received for X seconds" - random disconnect.
Sad se pokusavam spojit da vidim jel mi je lik uspio prezivjet. Al' u picku ako nije, ode hrpa geara...  :wildboy:

EDIT:

Ziv je. \o/
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KingMortal - 27. Svibanj, 2012., 22:27
Ak si u gradu, koristi najtiše oružje. Ak te slijedi neki spori zombi, onda samo crouch otrči van u polje i tamo ih sve odriješi pištoljem. Meni Makarov služi za grad / nedaleko od grada, a kalaš za genocid barem 300m od grada / sela i druge igrače. NIKAD ne koristi kalaš / vinčesterku / bilo koje glasno oružje u gradu.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Yuri - 27. Svibanj, 2012., 23:56
Upravo me 3 jebena bandita zaskocila u vojnom campu kraj Starog Sobora.
Uspio ih svu trojicu pokosit s jednim clipom iz AK-a, idioti su svi bili u jednom tentu.
Potrosio jedan morphine shot i bandage, prezivio sa malo iznad 800 blood...

Ima koga u blizini sa cooked meat ili za blood transfusion?  :wildboy:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: BlackyeZz - 28. Svibanj, 2012., 01:02
Death awaits, Yuri ...  :chair:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Yuri - 28. Svibanj, 2012., 01:21
Nope. Digao se na 2000 blood nakon disconnecta i switchanja na drugi server.
Taj vojni kamp ima sansu za prejeben gear.

Sad gledam gdje mogu kojeg zeca koknut, posto imam drva i sibice za kuhanje mesa.
A cooked meat vraca blood vise nego canned food. Jos imam sanse.

Survivalist.  :hiha:

EDIT:

Upravo koknuo jos jednog bandita koji je dosao njuskat tuda. lol

EDIT 2:

I frenda mu. Pojeo sam im svu hranu, sad na 2500 blood. Jos uvijek mi se lik random onesvjestava.

Inace, camp ima mislim 12 malih vojnih tentova i 2 veca tenta, svi imaju sansu za spawnanje military-grade geara.
M101 shotgun, anti-materiel rifle, hrpu streljiva, smoke grenades i dosta medical supplies.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: BlackyeZz - 28. Svibanj, 2012., 01:36
Sretno s preživljavanjem, Bear Yuri Grylls xD

Što se vojnih kampova tiče, tu naravno da ima divljih pušaka na bacanje. Ja sutra idem "raidat" sa frendovima, pokušat meni nać nightvisionke ... Ako ih dobijem, onda se od tog trenutka moram samo brinut za municiju :D
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 28. Svibanj, 2012., 02:08
Evo jedne zanimljive. Kolega Wolfblade i ja igrali par dana, nakupili svega i svacega, od alice backpacka, cz 550, ak 47, enfield, revolver, tonu hrane i svega... I krenemo mi sjevernije, nalootali se u mogilevki i reko gore je jedan deer stand, pa da vidimo mozda koji kalas nadjemo. Popne se on, nema doslovno nista gore, a ja taman morao na wc pa reko popest cu se i ja gore da neki zombi ne napuzi na mene.

Nije me bilo minutu mozda, vratim se taman da vidim survivora ispod deer standa puca sa prokletim makarovom po nama i pobije nas obojicu -.-
Ispada da posto sam se ja legao gore, smetao sam wolfu koji zbog buga ocito nije mogao upucati tipa ..
Slijedecih sat vremena klali smo survivore random uz obalu na ulazu u elektro cisto da se osvetimo  \:D/


Ali dobro sve je to dio igre, nasli smo poslije jos bolju opremu nego sto smo imali, doslovno jedino sto nam nedostaje sad su sibice (i cz koji ja zelim :P). Nikad neznas kad ces naletiti na nekoga i koje ce mu namjere biti. Nikad neznas tko te slijedi ili tko te vidio. Jebiga, kliknes OK i pocnes opet od obale. Desi se.  :hug
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Yuri - 28. Svibanj, 2012., 02:47
Digao iznad 3000 blood, uzeo 6 raw meat i fire wood sa bandita kojeg sam ubio.
Krenuo to skuhat prema obliznjoj sumi, veselio se ko pseto jer sam se izvukao i cooked meat bi me digao blizu 10000 blood.

Negdje iz picke materine izleti survivor i ubije me Lee Enfieldom, usred mrkla mraka.  :fpalm:

Naravno da je privukao sve moguce zombije iz okolice i sam poginuo koju minutu kasnije.  :wildboy:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 28. Svibanj, 2012., 03:01
Digao iznad 3000 blood, uzeo 6 raw meat i fire wood sa bandita kojeg sam ubio.
Krenuo to skuhat prema obliznjoj sumi, veselio se ko pseto jer sam se izvukao i cooked meat bi me digao blizu 10000 blood.

Negdje iz picke materine izleti survivor i ubije me Lee Enfieldom, usred mrkla mraka.  :fpalm:

Naravno da je privukao sve moguce zombije iz okolice i sam poginuo koju minutu kasnije.  :wildboy:



Digni si gammu i stavi HDR quality na very high  :thumbs:
Pomaze u mraku prilicno iako su neki protiv toga. Neznam zasto doduse, ovo je fps, to je kao da ugasim monitor radi realisticnog dozivljaja mraka koji me stavlja u disadvantage



Btw, desi se  :hug
Uvijek budi na oprezu. Bas kada mislis kako od 10 ljudi na serveru, od kojih si ti jedan, nema teoretske sanse kako ce jedan biti bas u toj nekoj sumi, kilometrima od bilo kakvog puta, u mrklom mraku, kad evo izleti i ubije te makarovom ili necim banalnim a ti imas kalas samo nisi na vrijeme reagirao :/
Desavalo se....
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Yuri - 28. Svibanj, 2012., 03:08
To sam i napravio.
To je i survivor kripl sa Enfieldom napravio.

Mislim, maknuo sam se u jebenu sumetinu sjeverno od military campa u Starom Soboru i tip je doslovno iz Narnie izletio. Ne znam kako i gdje me vidio uopce.  :hihi:

Al' neka. Spawnao sam se na 5 minuta od Cherna. Idem se tamo nagledat sad malo. Mozda mi se posreci, mozda ne. Imam starting gear, pa nemam sto izgubit.
Do mjesta gdje sam poginuo bi mi predugo trebalo.


E da. Itko od vas ima naviku skrivat leseve bandita nakon sto ih ubijete?
To radim redovno. Ono, ako me probaju ubit i ne znam jel imaju frendace, brzinski lootam sve sto mi izgleda korisno i onda hide body.

Njihovi kompici nece moci spasit njihov gear i tako to.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KingMortal - 28. Svibanj, 2012., 03:16
 :hihi:
Zanimljive priče, Yuri. :ementaler:

Ja sam se danas spawnao istočno od Elektra. Trknuo sam do power planta - ograđem žicom, a friško spawnan nisam imao toolbox. Peder neki loot ostavio tamo i osigurao se protiv friško spawnanih. :hihi:
Zapalio sam do Prigorodkyja, do tamo sam našao jednu sjekiru, a u Prigorodkyju nabavio Winnie i otrčao sjeverno. Malo se smotao i završio u Nadeždinu. Kenuo prema Starom Soboru. Usput sam vidio jedan dvorac. Opljačkao sam ga, al nije bilo baš vrijedne opreme izuzev dalekozora. Zaputim se dalje, ima jedan deer stand između Vyshnoe i SS-a, tamo je stalno jedan ak 74, al nisam imao municije. Dođem do SS-a i evo mega prilike - krešani heli. Osam zombija oko njega, al nisu predstavljali problem za mene i vjerni mi Winnie. Naravno da je to bio gubitak vremena jer su vozila još uvijek zbugana i nisam ništa mogao lootati. :fpalm:
Uputim se prema brdu da imam pogled na vojne šatore kad vidim 7-8 šatora postavljenih na uzbrdici. Čujem pucnjevu - bježim kolko me noge nose. Trčao sam kriš kraš i molio se da me ne opale, a moguće je čak da nisu ni mene gađali, mada sumnjam. Mislim da su meci letjeli pored mene. Zapičio sam za Novi Sobor i tamo se skrio u štalu. Uzeo nešto municije, hrane i vode. Tad me neš počelo jebat i diskonekto sam se jer nisam mogao koristit iteme u gearu niti chat. Spojio sam se na drugi server jer se ovaj odmah popunio. Tamo sam u Novom Soboru sreo jednog lika koji mi je dao kompas. Krenuli smo prema SS-u, a na putu do tamo smo se nekako razdvojili. Dalekozorom sam ugledo dvojicu na brdu iznad vojnih šatora. Srećom, nisu bili neprijateljski nastrojeni. Bila su tri mrtva bandita tamo, a svaki je imao jebački gear. Maznuo Alice pack, par heat paketića, AK 74 Kobra s 4 maga i pobro sve utility iteme moguće. Samo mi fale toolbox, entrenching tool, nvg i rangefinder sad. :hiha:
Skompao sam se s onom dvojicom tamo i razmjenili smo skype. Bila su neka dva snajperista u okolici pa smo ih tražili, no nismo bili te sreće. Tad su valjda i prešli. Srećom, imali su šitne CZ-e koji su totalno zakurac i nisu mogli kurca pogodit. :hihi:
Izašli smo nedaleko od SS-a i tamo se odlogirali. Kad se ulogiramo, imat ćemo odličan pogled na brdo i možemo zaskočit debile koji ne slute ništa. :hiha:
Ah da, našao sam i PDW aka uzi. Jedan od ovih dana spremam se za barake gdje ima da nađem Ghillie (http://imgur.com/a/vgemK) camo i SVD snajper koji ima ugrađeni rangefinder. Nek to dvoje nađem i NVG pa ću samo stajat kilometar od Chernoa po noći i ubijat sve kao pravi sociopat. :hiha:

edit
Nabrijavanje gamme je pederski, IMO. Nikad to ne koristim. Noću uglavnom idem po svakvakim selima i zapuštenim mjestima gdje nema ljudi. Retardirano mi je eksplojtanje settingsa. To je isto ko ekipa koja se diskonekta usred borbe da ne poginu. Trebalo bi stavit neki lock na gammu i stavit log off delay od tipa 20 sekundi.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 28. Svibanj, 2012., 03:17
Nikad nisam probao hide body opciju. Sto, zakopas ih ko fol negdje ili ih jednostavno vuces za sobom?
A i pazi oko sobora, airfielda i slicnih hot spotova, uvijek imas nekoga po sumarcima cak i kada mislis da je prazno :/
Pogotovo airfield na baloti, nikad nisam dosao tamo da nije bilo bas nikoga, cak ni na skoro-pa-praznom serveru


Danas bio shootout tamo, ubio dvojicu, treci me rijesio xD


Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KingMortal - 28. Svibanj, 2012., 03:21
E i funfact - dosad nisam ni jednog igrača ubio. :wildboy:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 28. Svibanj, 2012., 03:22
edit
Nabrijavanje gamme je pederski, IMO. Nikad to ne koristim. Noću uglavnom idem po svakvakim selima i zapuštenim mjestima gdje nema ljudi. Retardirano mi je eksplojtanje settingsa. To je isto ko ekipa koja se diskonekta usred borbe da ne poginu. Trebalo bi stavit neki lock na gammu i stavit log off delay od tipa 20 sekundi.



Znaci ti namjerno i svjesno sebe stavljas u losiji polozaj zbog... dozivljaja?
Ja kad nafurim gammu uvjeravam se da su mi se oci privikle na tamu sto mi je nekako realnije ;)

Btwm ghillie camo skin izgleda....  :ave:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KingMortal - 28. Svibanj, 2012., 03:25
Ne, to nabrijavanje settinga je za pičke. Mislim, kužim da to drugi rade i ne želiš bit u lošijoj poziciji radi njih, al ono. :wildboy:
Osobno samo čekam da to lockaju, a hoće jednom. Noć je takva zamišljena da ti trebaju flashlight / chemlight / baklje, ne da sad opičiš po postavkama i preseravaš se. :wildboy:
Noću ne idem u gradove i ne igram sam. Igram s grupicom gdje onda nabacamo baklji po selu i sve lootamo. Alternativno, jedan ima flashlight i svi ga slijedimo. Atmosferično je i kul. :ementaler:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: BlackyeZz - 28. Svibanj, 2012., 03:26
Jel svi igrate kao Survivori samo?

Il ima i Bandita ovde ? :D

Malo da se nađemo, puckarat zajedno i tako ... ^^
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KingMortal - 28. Svibanj, 2012., 03:29
Ja sam survivor, al ak mi netko izleti, nema šanse da riskiram; pucat ću na licu mjesta. Baš da ću ić sad na manhunt, neću. Bar ne dok nemam željenu opremu. :hiha2:

Edit
Btw, Yuri, neš padat u nesvijest kad imaš iznad 3k krvi. Bit ćeš daltonist, doduše. :wildboy:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: BlackyeZz - 28. Svibanj, 2012., 03:33
Većina bandita je krenila tako ... Prvo survivor, sprijateljiš se s nekim, nabaviš opremu, pa onda udri :D
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KingMortal - 28. Svibanj, 2012., 03:34
Ja bi s ekipom prešo na NW airfield i tamo lootao. Idealno kad je zora / sumrak na serveru. Naravno, tamo se puca bez pitanja.
Doduše, glupavo mi je ubijat ove jadnike s obale. :wildboy:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 28. Svibanj, 2012., 03:35
pola/pola

survivor dok ne vidimo nekog, ako vidimo taj pada ;)



a za settings jbg, ne isplati mi se ginut zato sto zelim atmosferu. atmosfericno mi dost i ovako xD


btw, itko primjetio da je mjesec izasao? jedva cekam puni
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Yuri - 28. Svibanj, 2012., 03:39
Ja igram ko lone wolf trenutno jer se ne zadrzavam na istom serveru.
Pucam na druge igrace samo ako na side chatu ne pitaju jesam li friendly. Ako sute i ciljaju u mom generalnom smjeru, vjerojatno cu ih upucat.

Imao sam sav utility gear osim nightvision goggles. Tip koji me ubio je rekao "Holy shit, you have everything."
Dobio je hrpu mesa, streljiva, M1911, military flashlight, binoculars, AK-74(Cobra) i 5 clipova za svako oruzje, sve uz Alice pack...
I poginuo u roku od 5 minuta jer nije uopce pitao jesam li friendly i zapitao se da li ima u blizini zombija.

Isao sam na slijepo s tim svojim zadnjim likom solo od Kamyshova uz obalu cijelo vrijeme do Berezina (tamo naisao na fishing boat), kroz Dubrovku, Gorku, Novi Sobor i na kraju skoncao u maloj sumi sjeverno od Starog Sobora.
Destinacija mi je bio ovaj najveci airfield na mapi, zapadno od Grishina.

Sto je najbolje, koristio sam samo ingame mapu i kompas, sve na slijepo i bez koristenja mapa sa neta. Jeben dozivljaj tako.


Inace, jel se pozicija tenta kojeg postavite savea izmedu servera?
To me jako zanima. Jer ako se pozicija pamti bez obzira na server, slijedeci cilj bi mi mogao biti napraviti malo skroviste tako negdje u vecoj sumi.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: BlackyeZz - 28. Svibanj, 2012., 03:42
Postoje pričice po forumima da postoji takozvani "Blood moon", znači kad mjesec bude skroz crven ... Onda kreće nenormalan spawn zombija, puno agresivniji i slično...

Ako sve ide stvarno po real time, to ćemo tek doživit u 2015. godini, jer tada će se to i stvarno dogodit.

KingMortal, sa vremenom će ti dosadit samo trčat okolo i skupljat stvari, po prilici onog trenutka kad budeš imao sve ono što trebaš, i dovoljno hrane/vode da preživiš negdi malo na kamperski način igre... Tad će bit odluka, ili bit bandit, ili bandit hunter ... ^^

I što se settings tiče ... Neka si svako stavlja kako hoće :D
Istina je da je JAKO teško vidit po mraku bez mjenjanja gamme i sličnog ... Ali, možeš lootat po danu, sve dok ne nađeš nightvision, pa onda udri i po noći.
Sve ovisi o playstyleu igrača :D
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KingMortal - 28. Svibanj, 2012., 03:43
Kompas je najvažniji item u igri. Mapa ti ionako ne treba nakon nekog vremena jer znaš sve napamet.

Kako je uopće uspio krepat od zombija tamo? Nezz, krepavanje od zombija mi je ide u glavu nikako, naročito ako imaš kalaš. :wildboy:

Btw, uskoro će izbacit side chat tak da će bit još manje povjerenja i davanja infoa tko gdje puca.

edit
Blood Moon je glupost afaik.

edit 2
Ne, tent se sejva na serveru. Zato je najbolje nać jedan server na kojem ćeš često igrat. Ja igram 90% vremena na Chicago 10 jer je jako stabilan i odma uđem u igru. Plus znam admina i neku tamo ekipu. Korisne informacije znaju dat na Mumblu.
Najbolje da ne ideš ni pod razno na US3/4 jer je to UO ekipa. Ne želim nikako nabasat na njih ako nisam s njima, a trenutno nisam jer moj kontakt s njima treba kupit novi cpu cooler. :wildboy:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: BlackyeZz - 28. Svibanj, 2012., 03:46
Govore da će izbacit Bandit system iz gamea .. Tj. PvP ...

Ako se tako šta dogodi ... Eh ... Onda samo još jedan dosadni Half Life-ić u seriji ...

Igra kako sad stoji je odlična. Treba samo popravit da zombiji ne izljeću kroz zidove, i pokoji glitch, i sve je odlično.

Možda sa vremenom dodat više camo, vrste likova (female) i slično.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KingMortal - 28. Svibanj, 2012., 03:48
Zašto je glupo ako izbace bandite? Ovako neš nikad znat kog upucat. Ono, neš nikom moć vjerovat. Ovako vidiš skin i pucaš odmah / pitaš jel friendly. Kad to maknu, igra će biti dvostruko paranoičnijia. Neće PvP nikud pobjeć, lol.

Btw, moš birat spol lika, doduše samo jednom. To mi malo glupo. :wildboy:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Yuri - 28. Svibanj, 2012., 03:51
Ma privukao ih je sa Enfieldom iz tog military campa juzno.
Vjerojatno je derpao i lootao moj gear predugo i nije skuzio sa mu se priblizavaju.

PVP nece nikad izbacit. To je car cijele igre. Kraj 99% zombija propuzis bez pola muke usred bijela dana ako treba, oni nisu skoro pa nikakav problem ako nisi tuntlek koji im trci pred nosom.

Car DayZ-a je bas u tom "PvP" elementu. Makar nije ni sluzbeno PvP kao takav, jer nije tako dizajniran. Odluka lezi cisto individualno na igracima u igri.
Upravo zato funkcionira. Banditima moze dosadit biti bandit i krenu istrazivat ostatak mape kao lone wolf survivalist.
Survivori ce se grupirat i istrazivat, ili eventualno pocet loviti bandite, time sami postajuci banditi u neku ruku.

Sloboda izbora.

Zasad je jedini problem relativna oskudnost servera. Hrpa ljudi igra i tako to. Nije tesko zamisliti situaciju u kojoj se jedan klan/frakcija pocinje okupljati na jednom serveru i doslovno ga claima kao svojeg.
Ili invadeat tudi server i pokusati claimat jos jedan.

Doduse, server admini to vjerojatno nece dopustiti, al' jebat ga.

Ljudima smeta sto banditi ubijaju survivore, ili survivori izdaju druge survivore.
Meni je to odlicno. Imas tu opciju. Cak i ako igras totalno pozitivno, ako vidis da je jedan u tvom teamu magnet za nevolju i ne zna sto znaci oprez... pa... upucas ga, lootas mu les i gg.
Rijesis se utega i cijeli tvoj crew (ili ti sam) profitiras od toga.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 28. Svibanj, 2012., 03:52
pa nema vise bandita sa 1.6.0.1
skinite patch pa vidite ;)
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Yuri - 28. Svibanj, 2012., 03:55
Nema vise bandit skinova.

Ima i dalje bandita kao igraca koji love i lootaju druge igrace.

Black je spominjao kompletno izbacivanje PvP-a, sto se nikad nece dogoditi.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: BlackyeZz - 28. Svibanj, 2012., 03:58
Ovako je sve jasno bilo , zna se ko je bandit ko survivor... Šta je čiji posao i slično.

Što se dominacije servera tiče; Naravno da će se tako što dogodit. Ali uvjek ima šanse za pridošlice. Nalootaju se svačega na drugim serverima, pa ulete na taj na kojem dominiraju jedni. Nikad neće svi bit online 24/7. I tako, doć sa nekom ekipicom, i laganini 1 po 1.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 28. Svibanj, 2012., 14:30
Unique Players:   117 299

Jucer je bilo 105 000 i kusur, a u utorak mislim 100 000 ravno pa su slavili poklanjanjem igre.


Znaci od jucer do danas 12 000 novih igraca (cca) pocelo igrati mod? Mod je u alphi! Itko vidi genijalnost u tome? Jucer nisam mogao na dayz forum kratko vrijeme jer mi je pisalo da je server nedostupan. FORUM!
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Yuri - 28. Svibanj, 2012., 15:15
Ulogirao se nakratko i otisao na onaj airstrip kraj Chernoa.

Jeben loot nasao. M9 Silenced i AK-74 sa Cobra Sightom, mapu, hunting knife, hrpu hrane, streljiva i random itema.

Uglavnom, taman uzimam AK-74 s poda i cujem suskanje iza sebe. Pocinjem se okretat i cujem "PAM PAM PAM PAM".
Netko mi puca drito u leda iz neposredne blizine.

Uspijem se okrenut. Nisam krepo. Bleedam, ali ne faintam. Spucam dva metka u malog papka, pokusao me upucat Makarovom i ispucao cijeli sarzer, a ja uperio kalas u njega.
Pobjegao je glavom bez obzira, ali ne prije nego je popio 3-4 metka u leda. Vidljivo je bleedao.
Na server logu izbacilo "X has died", ali nisam bio siguran da li je to bio moj napadac ili netko drugi.
Normalno, pucnjava je privukla zombije, pa sam morao prvo to rijesit i onda se zakrpat. Ostalo mi oko 7000 blood, ali imam 6 cooked meat i blood pack, pa nije bed.

Uglavnom, odlucim sacekati, za svaki slucaj. Ja sam nekako popusio cijeli sarzer pa sam ziv i samo sam bleedao, mozda je i on tako prosao ili ima kompica.
Napisem na side chat da trebam bandages i da se friendly likovi najave ako ne zele da ih upucam na prvi pogled.
(Bait, jel. Friendly ce reci da je friendly. Bandit ce doci vidjet jesam li mrtav i probat me dovrsit. S obzirom da je cijeli sarzer ispraznio, vjerojatno je mislio da mi ne fali puno do smrti.)
Prode koja minuta, eto njega, sprinta u hangar, brze bolje iza nekog zaklona...
Na njegovu zalost, nije reagirao na vrijeme i doslovno je natrcao na mene.
3 metka ga srusila na pod, dobio je jos jedan u glavu i gg.

Al' ono, faking mali backstabbing smradovi nesposobni. Sprintaju na sve strane i ne mogu te ni ubit iz point blank rangea.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: progabbeing-ixy - 28. Svibanj, 2012., 15:22
Pročitao sam prvi post i par rendom postova kroz topik.
Ovo zvuči savršeno, ali nije mi sve baš jasno.

Jel ima NPC-ja u igri? U prvom postu kaže da ima nekoliko gradova. Jesu li napušteni ili što?
Postoji li neki konkretni cilj u igri? Misije neke?
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 28. Svibanj, 2012., 15:22
Hahahaha obozavam baitat ljude :D

"Ïma li netko u blizini *unesi ime mjesta/zgrade*, krvarim i jako sam ranjen. Zasto mi se slika tako jako trese?? Molim vas pomozite mi  :wildboy:. Nemojte pucati imam nvg i vidim vas u mraku blabla"


Onda samo cekam da se vrata otvore  \:D/
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 28. Svibanj, 2012., 15:25
Pročitao sam prvi post i par rendom postova kroz topik.
Ovo zvuči savršeno, ali nije mi sve baš jasno.

Jel ima NPC-ja u igri? U prvom postu kaže da ima nekoliko gradova. Jesu li napušteni ili što?
Postoji li neki konkretni cilj u igri? Misije neke?


Ima npc-a, zombiji. Ima masu ali bas masu gradova ( http://avidblur.com/arma2/ (http://avidblur.com/arma2/) ), izgledaju napusteni da ali uvijek nekoga ima okolo samo ceka :)
Uglavnom, zombi apokalipsa tako da neces naici na rgovine koje rade i to nego u vidu napustene zgrade,da.
Cilj? Prezivi :) Nema misija uglavnom open world multiplayer survival zombie fps  :thumbs:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: progabbeing-ixy - 28. Svibanj, 2012., 15:28
Ae. Znam za zombije, mislio sam neki merchanti il nešto.
Kul.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 28. Svibanj, 2012., 15:32
Nema merchanta nije skyrim ovo  :ne:
Pogledaj si neke gameplay videe na yt ako te zanima, zbilja je odlicna igra (erm... mod)  :thumbs:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KingMortal - 28. Svibanj, 2012., 15:39

Al' ono, faking mali backstabbing smradovi nesposobni. Sprintaju na sve strane i ne mogu te ni ubit iz point blank rangea.
E stvarno, nije mi jasno kak netko može bit takav kripl. :hihi:
Btw, AKM > svi drugi kalaši.
http://dayzwiki.com/wiki/index.php?title=Comparison_of_Weapons (http://dayzwiki.com/wiki/index.php?title=Comparison_of_Weapons)
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Yuri - 28. Svibanj, 2012., 15:50
Pročitao sam prvi post i par rendom postova kroz topik.
Ovo zvuči savršeno, ali nije mi sve baš jasno.

Jel ima NPC-ja u igri? U prvom postu kaže da ima nekoliko gradova. Jesu li napušteni ili što?
Postoji li neki konkretni cilj u igri? Misije neke?

Nema misija niti ciljeva osim onih koje si sam postavis.

Mislim, igra te baci usred zombi apokalipse sa osnovnim gearom.
Dalje skupljas sam bolja oruzja, hranu, medical supplies, utility iteme (kompas, mapa, hunting knife, toolkits, vece backpackove, binoculars, NV goggles i slicna sranja).

Nema striktnog grupiranja, vec je sve ad-hoc i u letu.

Svi gradovi imaju zombije. Odnedavno nailazim na zombije na ravnicama i blizu suma, povecali su zed density na serverima u zadnjih nekoliko patcheva.
NPC-eva nema, jedino drugih igraca. S obzirom da sam vidio servere za do 75 igraca...
Mislim, ne znam kako da objasnim tocno. Imas 250 km podrucja, ali uvijek je velika sansa da ces naici na nekoga u nekom random gradicu.
A ako se motas oko loot hotspots, tu ti je garantiran nekakav encounter.

Smrt je smrt i trajna kao takva. Ako igras i dalje na istom serveru, imas sanse spasit gear sa svog lesa ako su te recimo zombiji ubili.
Ako su te banditi ubili... jebat ga, ode gear.

Helici, camci, auti, kamioni, autobusi i ATV's se mislim mogu repairat i koristit.
Mozes lovit zivotinje u divljini umjesto da strvinaris po gradovima.
Mozes bit bandit i lovit druge survivore, lone wolf koji izbjegava sve, grupirat se sa drugim survivorima ili bandit hunter.

Nezz. Generalno, nema cilja, nema neke motivacije osim boljeg loota i istrazivanja.
Ali u tome nije poanta DayZ-a.
DayZ je jednostavno jeben dozivljaj, pogotovo jer vecina stvari koje ces dozivjet ovisi o drugim igracima.
Interakcija, paranoja, udruzivanje i izdaja.

Jebo me pas ako se ovo sve skupa ne bi moglo koristiti za psiholoske studije. :P

EDIT:

Super. Imao sam M14, ali ga zamjenio za taj AK-74 Cobra.
Ae, barem je za AK streljivo cesce.  :wildboy:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: nije_zvone - 28. Svibanj, 2012., 18:56
a dobro, realno nemoš s tim "IDEŠ OKOLO RENDOM" đirom živit vječno. Triba ubacit mogućnost bidlanja i stvaranja gradova/nastambi nekakvih za skupine ljudi :<
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 28. Svibanj, 2012., 19:22
a dobro, realno nemoš s tim "IDEŠ OKOLO RENDOM" đirom živit vječno. Triba ubacit mogućnost bidlanja i stvaranja gradova/nastambi nekakvih za skupine ljudi :<


Pa mozes satore podizati, ali jos nisu rijesili da se satori prenose s tobom sa servera na server, iako ljudi rade vec velike kampove




Citat:
DayZ je jednostavno jeben dozivljaj, pogotovo jer vecina stvari koje ces dozivjet ovisi o drugim igracima.
Interakcija, paranoja, udruzivanje i izdaja.

Tocno to. Neznam da li mi je ikad od ijedne igre srce toliko lupalo, u najpozitivnijem koliko u najnegativnijem smislu. Shvatit ce samo oni koji igraju vjerojatno  :piva:






EDIT: Evo da citiram samog sebe:

Citat:
Unique Players:   117 299

Jucer je bilo 105 000 i kusur, a u utorak mislim 100 000 ravno pa su slavili poklanjanjem igre.

To je danas u pola 2, sada ih ima 120 699  :thumbs:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: BlackyeZz - 29. Svibanj, 2012., 01:56
Ma sve više i više igrača dolazi, jedva čekam da se nakupe puni serveri :D
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Yuri - 29. Svibanj, 2012., 02:21
a dobro, realno nemoš s tim "IDEŠ OKOLO RENDOM" đirom živit vječno. Triba ubacit mogućnost bidlanja i stvaranja gradova/nastambi nekakvih za skupine ljudi :<

Ne znam da li ce to uopce biti moguce u trenutnom engineu.

A i realno, vec sam rekao u cemu je glavna car igre. Socijalna interakcija lulz.
Ko Facebook/Twitter, samo sa zombijima i rizikom da ce te netko upucat i ukrast ti sve sto imas.


Nego, itko zna na kojim se lokacijama spawnaju camo i ghilie suits?
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KingMortal - 29. Svibanj, 2012., 03:00
Nemam pojma. Doduše, ubio sam danas jednog s ghilliejem.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Yuri - 29. Svibanj, 2012., 03:50
Cherno je u kitu dosadan. Dobro, ne bas. Ima akcije, samo nema loota.
Ljudi trce uokolo kao da su u CoD-u. Osluskujem gdje ima pucnjave, krenem u tom smjeru i obicno naletim na fajtove.

3 takva danas, cekam da dovrse i onda dovrsim prezivjele. Dobro, ne svaki put. Ako vidim da je neki novi survivor sa Makarovom, ostavim ga.
Ali ako vidim da imaju dobar backpack i lootaju nekog njuba, njih koknem.

Ima tamo ista osim medical supplies u bolnicama? Mislim, malo neiskoristen potencijal za tako velik grad.

EDIT:

Naravno, sve zahvaljujuci M9 Silenced.  :ementaler:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: BlackyeZz - 29. Svibanj, 2012., 04:19
Moja grupa je Ghillie našla u supermarketu.

Prvo lootali Polana supermarket, pa ošli sjeverno. Ne znam sad kako se točno zove mjesto, al ima 2 supermarketa poprilično blizu jedan drugome. Tamo našli Ghillie.

Potraga za NVG je idalje neuspješna ...
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 29. Svibanj, 2012., 11:31
berezino? skroz sjeverno uz obalu?
bas smo krenuli tamo, nadam se da se necemo sresti u negativnom smislu :D
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Yuri - 29. Svibanj, 2012., 12:49
Stigao sinoc do NW Airfielda.
Jos mi samo toolkit fali od starog geara. Mozda se zaletim prema nekom industrijskom podrucju za to.

Inace upecao G17 od boljeg geara. Nadao sam se nekoj M16 ili nekom drugom US oruzju, ali nisam imao srece. Odlogirao se u kutku jednog od hangara, mozda cu imat bolje srece kad se ponovno ulogiram danas kasnije.

Jedan tip i ja u isto vrijeme isli istom rutom do NW airfielda. Na 250 kvadratnih kilometara i ravno 5 ljudi na serveru u to vrijeme, uspijem ga spazit kako puzi meni 10 metara iza leda. Kasnije se opet nasli kod military barracks na Airfieldu, spazio sam mu flashlight iz daljine.
Tip je imao hrpu geara, tradeali smo par stvari, ali opet je bio magnet za nevolju. Razdvojimo se nakon nekog vremena i onda cujem pucnjeve u daljini. 5 minuta kasnije me pita jel mogu doci do njega za blood transfusion.

Al' da. Taj NW Airfield je valjda najbolje mjesto za loot u igri. Jedini problem? Hrpa tornjeva na kojima snajperi mogu imati pogled na vrlo veliko podrucje. Da ne spominjem da je airfield jedna ogromna ravnica, a ima par brdasca uokolo.
Nezz, ne zelim se tamo naci po danu ni pod razno. Prerizicno.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: BlackyeZz - 29. Svibanj, 2012., 13:00
@Tegla Da, Berezino :D
Btw, ostavi nickname ovdje ili u PMu, reću svojim da te ne napadaju ako se baš kojim slučajem sretnemo xD

@Yuri N-W Airfield je najbolje loot mjesto za oružja, to je utvrđeno :P
Što se tornjeva tiče, stvoreno za bandite da te kokaju ^^
Prvi može se reć "dobar" loot sam imao baš tamo, kad smo na tornju ubili bandita.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 29. Svibanj, 2012., 13:43
Pa nick je isti, Tegla. Putujem sa kolegom Wolfbladeom sa hcl-a ovdje  :piva:


Sto se tice NW airfielda, onda onog prokletog deathtrapa iznad Balote, ili starog sobora, nema mi nekog smisla pretjeranog tamo ic. Obicno military-grade oruzja nabavim u Elektru u fire i power stationima kad se tek spawnam i kad me nije briga, nevidim zasto bi riskirao zivot za neki rifle koji ima previse slova da bi ga izgovorio kad ionako necu naci ammo kasnije za njega bez da opet riskiram zivot.
Imamo aks 74 kobre oboje, ali kad ponestane magazina uzimam winchester ili cz 550 ionak je municija za njega na doslovno svakom loot spotu  :thumbs:

Jedina stvar koja me privlaci tamo su NVG, ali uz malo mjesecine i nabrijavanje gamme ( vec vidim kingmortala --->  :chair: ) nisu ni toliko potrebne
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: BlackyeZz - 29. Svibanj, 2012., 21:22
Danas ubili 2 bandita zbog NVG, i to smo pošteno najavili da oćemo fight i išli smo 2 na 2 :D

Sad nam se svidilo malo to ubijanje bandita, izazovnije je, pa možda svi krenemo bit bandit hunteri :P
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 29. Svibanj, 2012., 22:04
Ikakve sanse da ak nadjete viska NVG za trejd?
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: D.O.M.I. - 29. Svibanj, 2012., 22:10
Nabavio i ja igru konačno danas, upravo krećem namještat mod. Jedva čekam  :D
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: BlackyeZz - 29. Svibanj, 2012., 22:14
Naravno. Al tek 2 od 5 imaju NVG xD

Nickovi team: Blackye (naravno ja), Rival, Azos, Shibakusa i Mediorase ( čeka se da opet krene, to je lik koji je umro dok je čuvo bazu  :wildboy: )
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 29. Svibanj, 2012., 23:01
Oke pazit cu da ne naletimo :)
Ma kad svi nabavite, spremi ak dobijete viska u torbak ;)
Nemam za trejt nis preposebno, AKS 74 Kobra al biti ce nakon airfielda
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: koken44 - 29. Svibanj, 2012., 23:11
bili tko želio uplatiti igricu a ja mu pošaljem 150-190kn preko onebipa ?
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 29. Svibanj, 2012., 23:19
bili tko želio uplatiti igricu a ja mu pošaljem 150-190kn preko onebipa ?



100kn ti je na steamu
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: vilim - 29. Svibanj, 2012., 23:44
118
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: koken44 - 30. Svibanj, 2012., 00:04
bili tko želio uplatiti igricu a ja mu pošaljem 150-190kn preko onebipa ?


100kn ti je na steamu
da ali nemam trenutno mogućnost uplatiti karticom
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Yuri - 30. Svibanj, 2012., 00:06
A i nitko nece bit dovoljno mutav da prihvati uplatu Onebipom.
Uplati nekome direktno sa svog racuna na njihov.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: koken44 - 30. Svibanj, 2012., 00:08
A i nitko nece bit dovoljno mutav da prihvati uplatu Onebipom.
Uplati nekome direktno sa svog racuna na njihov.
ja sam zato pito dali bi itko  :chair:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 30. Svibanj, 2012., 01:12
BlackeyeZZ dodaj me na steam, u grupi sam isto se tegla zovem. Wolfblade i ja smo u Berezinu sada
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Sulik - 30. Svibanj, 2012., 02:27
Pozdrav ljudi, imam problem sa pokretanjem dayz..
pratio uputu odavde i kad sam završio pokrenuo combined operations, izlista mi ovo na slici i ništa se ne dogodi.. netko imao sličnih problema?

http://www.zaslike.com/files/rduzgl5lu5pbmyndww6z.png (http://www.zaslike.com/files/rduzgl5lu5pbmyndww6z.png)

Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KingMortal - 30. Svibanj, 2012., 03:12
Pojma nemam, iskreno. Probaj pokrenut igru iz njenog fodlera. :wildboy:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: BlackyeZz - 30. Svibanj, 2012., 03:25
Kod mene je to bilo kad sam tek instaliro sve ... Ošo sam restart PC, i potom je sve radilo :D
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 30. Svibanj, 2012., 11:38
ma pokusao sam mu rijesit sinoc to al nemogu naci gdje je problem sve je napravio kako treba :/
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: vilim - 30. Svibanj, 2012., 22:48
Pozdrav ljudi, imam problem sa pokretanjem dayz..
pratio uputu odavde i kad sam završio pokrenuo combined operations, izlista mi ovo na slici i ništa se ne dogodi.. netko imao sličnih problema?

http://www.zaslike.com/files/rduzgl5lu5pbmyndww6z.png (http://www.zaslike.com/files/rduzgl5lu5pbmyndww6z.png)



Imao ja taj problem, već sam napisao riješenje, ali da ne tražiš u ovoj hrpi postoja, evo ponavljam.

Dakle, prvo pokreni običan Arma 2, i onda Operation Arrowhead. Nebitno hoće li uspjet ili ne, onda ugasiš steam i pokreneš ga kao ADMIN, i onda pokreneš Combiner Operations. Probaj pa javi ishod.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KingMortal - 31. Svibanj, 2012., 04:39
Hedšoto me frajer danas u južnim barakama kroz prozor. Sam sam kriv jer mi je trebalo sto i pol godina da lootam sve. Šteta jer je bilo mali milijun odličnih itema u mom inventaru. No oke, trebo bih jako brzo vratit sve. Samo da mi nisu šator opljačkal. :solidus:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Yuri - 31. Svibanj, 2012., 04:57
Fino se ulogiram ranije danas i spawnam se na plazi kraj Elektra...

1.7 patch je izgleda zbuggao dosta stvari. Postojeci lik je u pitanju. Kad sam zadnji put igrao, bio sam na NW airfieldu.



Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KingMortal - 31. Svibanj, 2012., 04:58
Ma nije do patcha. Jučer i danas sam normalno igrao s 1.7.0. Danas se baš nešto zbrko master server i sve spawno na obali.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Yuri - 31. Svibanj, 2012., 05:33
Ubije me kripl sa Makarovom na vrhu vatrogasne stanice u Elektru. CoD style, samo poceo pucat.
Ubio i ja njega, al' jebat ga.

Dobra stvar kod ovog patcha? Spawnalo me opet na istom mjestu. Samo sam rushao kod vatrogasne stanice i pokupio sav gear sa svog bivseg lesa i lesa tog bandit kripla.

I onda sakrio oba lesa, tako da kripl ne nade nista kad se napokon dokotura do tu.  :hiha:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 31. Svibanj, 2012., 20:57
Igrali frend i ja, obisli pola sjevera i dosli do Polane, odmah nadomak Berezina. I izlogirali se u marketu, otisli pojest, vratili se natrag i ubije nas oboje bandit.
Ubio prvo njega jer se prije spawnao, ja sam taman usao u server i pucam po njemu (oboje imamo winchester), on me jednim metkom ubije -.-
Imali oboje ghillie suit, alice backpack, winnyje (jer su zakon), i sve ostale potrepstine tipa dalekozor,kompas, brdo hrane, blood bagovi, medicina opcenito...

Lagano zivcan krenem u sprint prema zelenogorskom (spawno se kod kamenke), ni ne sneakam se samo koljem zombije po putu i u marketu nasao valjda sve sto sam i imao, izuzev dalekozora i blood baga ajde xD
Not bad not bad  :thumbs:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: koken44 - 03. Lipanj, 2012., 00:28
nabavio igricu ali sam malo razočaran  :wildboy: ne znam pola komandi a i de sam :D
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: D.O.M.I. - 03. Lipanj, 2012., 08:54
Polako, pohvatat ćeš, meni je trebalo dobra 3 dana  :D Nije ovo COD  :wildboy:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: redhillunited - 03. Lipanj, 2012., 10:02
Svaka igra ima svoju težinu  :thumbs:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: marko.cakaric89 - 03. Lipanj, 2012., 12:22
jučer kupio igricu, malo se teže spojit na neke servere al ne smeta mi....zombija posvuda jedan je čak plivo zamnom   \:D/ \:D/ \:D/ \:D/
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 03. Lipanj, 2012., 12:26
Meni je trebalo dobrih tjedan dana dok shvatim komande i dok shvatim sto smijem a sto nesmijem raditi i cega se treba paziti, koja mjesta izbjegavati, gdje ima loota i kakvog...
Polako svi novi, pohvatat cete s vremenom, ali dotad cete puuuuuno ginuti  :hug
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: BlackyeZz - 06. Lipanj, 2012., 02:15
Bump ... Odustali ljudi? Šta li? :D
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: koken44 - 06. Lipanj, 2012., 11:10
igramo igramo :)
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: D.O.M.I. - 06. Lipanj, 2012., 12:37
Praši se na veliko, i fakultet pati  :ementaler:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: marko.cakaric89 - 06. Lipanj, 2012., 18:23
tek sam pohvato komande i taman se ufuro  \:D/ \:D/ \:D/ \:D/
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: D.O.M.I. - 06. Lipanj, 2012., 19:01
Upravo vidio na feysu

Citat:
Day Z
Tonight we are going to rollout a method to bring back land vehicles into all servers. This will be in the EU evening and we will announce it when we have implemented this system for all server hosters to restart so it can take effect.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 08. Lipanj, 2012., 13:24
Umrla tema malo xD
Evo da razveselim, nakon novog updatea servera napokon nasli vozilo frend i ja. Traktor  :thumbs: :thumbs:

Zabavljali se neko vrijeme, ali zavrsilo je smrcu moga frenda u prometnoj nesreci i mog babysittanja njegovog trupla dok se popone nazad do Polane.. Al bilo je zabavno  :clap:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Ne[c]ro - 08. Lipanj, 2012., 21:35
Umrla tema malo xD
Evo da razveselim, nakon novog updatea servera napokon nasli vozilo frend i ja. Traktor  :thumbs: :thumbs:

Zabavljali se neko vrijeme, ali zavrsilo je smrcu moga frenda u prometnoj nesreci i mog babysittanja njegovog trupla dok se popone nazad do Polane.. Al bilo je zabavno  :clap:

 :hihi:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: koken44 - 08. Lipanj, 2012., 23:03
Umrla tema malo xD
Evo da razveselim, nakon novog updatea servera napokon nasli vozilo frend i ja. Traktor  :thumbs: :thumbs:

Zabavljali se neko vrijeme, ali zavrsilo je smrcu moga frenda u prometnoj nesreci i mog babysittanja njegovog trupla dok se popone nazad do Polane.. Al bilo je zabavno  :clap:
uf :D idem ja u potragu onda  :bonk:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 09. Lipanj, 2012., 13:42
Koliko vidim po netu posvuda su sada, bice mozda zbog updejta novog  :thumbs:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: marko.cakaric89 - 09. Lipanj, 2012., 13:46
Ima i bicikl  :thumbs: :thumbs: :thumbs:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 09. Lipanj, 2012., 19:14
Ima i bicikl  :thumbs: :thumbs: :thumbs:


Znam cuo sam da su ga dodali i vidio po youtubu ali ga nazalost jos nisam nasao  :wildboy:
Izgleda zabavno doduse



Nego, da vas cujem, pohvalite se sto imate od opreme?
Ja trenutno picim ghillie suit, M4A3 CCO, DMR u backpacku (ALICE, prepustio sam coyote frendu) kad se zazelim malo "lova  :evil:", revolver (klasika, svidja mi se), od opreme sve esencijalno (noz, sikira, kompas, mapa...)
Na NVG jos nisam nazalost naletio, al imati cu izlet sada opet u juzne barake, ako nema u njima, onda ih ima netko oko njih ;)


http://www.zaslike.com/files/pm119l456qco9pyaej2.jpg (http://www.zaslike.com/files/pm119l456qco9pyaej2.jpg)




EDIT: ako koga zanima, nedavno saznah da definitivno najbolji nacin za skupiti high end gear je kempati negdje oko juznih baraka na NW airfieldu. Ima masa "server farmera" koji skacu sa servera na server kako bi prikupili sto bolji loot, i gotovo svi se spawnaju u barakama. Postane smijesno nakon nekog vremena, ubio sam ih 10ak u jednom od svojih zivota xD
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Ne[c]ro - 10. Lipanj, 2012., 01:56
Još tjedan dana  :wildboy:

Zadnji napori u skoli zadnjih 10-tak testova pa uskacem  :hug
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Yuri - 10. Lipanj, 2012., 19:29
Prestao igrat jer je pocelo bit poprilicno retardirano.

U smislu da nema vise ikakve sanse da naides na friendly survivora igdje - doslovno je deathmatch.
Nije vise zombie apokalipsa, vec je... ARMA II sa zombijima.
Nula motivacije da ikome igdje pomognes.

Ubij ili budi ubijen.
Cak i ako naides na nekoga usred veceg grada, opkoljen zombijima i ne pucas na njega jer znas da ces privuci hordu i obojica ce poginut - drugi ce pucat i svejedno napravit istu gresku. Ubio ti je lika koji je mozda ziv duze vrijeme i onda pola minute kasnije poginuo zbog horde zombija.

Rocketovi komentari (glavni dev) na to sve me ne odusevljavaju, u stilu:
"So the game has gone to shit? Good, it's a zombie apocalypse after all."

Realno, dok mi se svidala ta sloboda izbora i toga svega, na kraju se sve svodi na cinjenicu da je DayZ ipak igra.
Niti jedna igra ne moze privlaciti igrace na duze staze ako nema neke motivacije, sustava kazne i nagrada za odredene akcije.

Ubijanje drugih igraca jako, jako brzo dosadi.

Pogotovo jer ima jako puno exploitova u igri. Recimo, vidite nekoga da vas vreba u daljini?
Izlogirajte se, ulogirajte na drugi server.
Premjestite se malo iza pozicije gdje ste zadnje vidjeli neprijatelja.
Ulogirajte se natrag na server gdje ste ga vidjeli.
Cestitam, sad ste mu iza leda.
Makar, to moze dati poprilicno zabavne rezultate ako skuzite tu mogucnost na vrijeme.
Primjer ovdje:
http://www.rockpapershotgun.com/2012/06/08/ah-i-just-need-to-share-this-day-z-story/ (http://www.rockpapershotgun.com/2012/06/08/ah-i-just-need-to-share-this-day-z-story/)

Druga stvar je serverhop farming.
Dosli ste u neki vojni camp, ali nema vise loota?
Nema problema, samo se trebate prebacivat izmedu servera dok ne nadete nesto sto vam se svida na toj lokaciji.
Disconnect-reconnect-disconnect-reconnect.
I tako u krug.
Ili forsat loot respawn na nekoj lokaciji time da jednostavno bacite sav svoj loot na pod.
Iz nekog razloga to respawna sve loot dropove u blizini.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: nije_zvone - 10. Lipanj, 2012., 19:37
očekivano, nek vežu charachtera za server i dodaju >>>NEKAKAV<<< "endgame" u mmo smislu jel. nekakve "instance", dungeone, bossove i tako. ;__;
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Yuri - 10. Lipanj, 2012., 19:42
Trebaju dodat construction opcije.
Naselja, mogucnost da se ista presele na druge servere i tako to.

Eventualno mogucnost claimanja odredenih sela/gradova u igri. To bi recimo bilo zanimljivo.

To bi onda dalo konkretne ciljeve za grupe u igri. Jedini smisao grupiranja trenutno je radi dodatne sigurnosti. Lakse ubijas druge u grupi... i to je to.

Nista vise od toga.  :wildboy:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KingMortal - 10. Lipanj, 2012., 19:49
@zvone
Kakav je to glupi prijedlog? Ovo nije MMO. :wildboy:
Ili si sarkastičan?


Also, Yuri, shvati da je ovo Alpha još uvijek. :wildboy:
Još se dodaje sadržaj, neke stvari treba popraviti, neke dodati, neke izmijeniti, itd. Bilo je nekakvih rasprava o "krvavim facama" za ubojice i tak. Rocket je i pričao da neće izbacit humanity, neg da će i to kasnije dobit neku ulogu, neš kao bandit skinovi, al nije išao u detalje. Server hopanje će isto bit riješeno jer i Rocketu to ide na kurac. Dodat će neki timer ko u WoWu il tak neš.
A i ono, nije nemoguće nać neke friendlije, mada je teže u svakom slučaju. Doduše, najlakše se skompat kad krepaš i kreneš s Makarovom. Ili nađi grupu i igraj s njima. Ja imam svoju grupu s kojom igram svaki dan i zabavno mi je. Ne igramo deathmatch, al ak nas netko napada, počinje manevriranje i timski rad, prilagođavanje situaciji, itd. Uglavnom izbjegavamo druge ljude i teške pvp zone kao černo / elektro. Tu i tamo idemo do NWA.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: snowblind - 10. Lipanj, 2012., 19:55
Construction opcije postoje u Armi ali to su jednostavne stvari poput bunkera, malih tvornica za vozila i slično. Claim gradova i naselja mogao bi funkcionirati na principu capture & hold mapa ili Warfare moda ali to bi se moralo komplet modificirati.

Nekako sam očekivao da će se dogoditi ovo što je Yuri napisao, samo je bilo pitanje vremena kada će se sve sitnice oko moda otkriti.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Yuri - 10. Lipanj, 2012., 20:10

Also, Yuri, shvati da je ovo Alpha još uvijek. :wildboy:

Dode na isto. Alpha, beta ili sto vec. U trenutnom obliku je isprazno, prepuno exploitova i nema neke motivacije da se igra dulje od desetak sati kad skuzis sve osnovne finte.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: nije_zvone - 10. Lipanj, 2012., 20:52
@babić: kako nije MMO?  :wildboy:

nije rpg doduše, al ima sličnosti. Al realno koji je smisao skupljanja itema radi... skupljanja itema?
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KingMortal - 10. Lipanj, 2012., 22:41
Jer... Nije. :wildboy:
50 ljudi na serveru, ono. Po tome je i difoltna arma 2 mmo jer može imat preko 100 ljudi u jednom meču.

Poanta je da radiš kaj želiš. Poanta je preživjet kako god znaš i usput radiš kaj želiš. Bilo ubijanje zombija, drugih igrača ili izbjegavanje svega skupa. Odrediš sam što želiš, bez nekih quest kompasa i koječeg.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Yuri - 10. Lipanj, 2012., 23:51
Vise je rougelike.
Nema bas toliko statistika koliko je role playing, ali cinjenica da ti je lootanje raznoraznog geara glavni cilj daje odreden RPG stih svemu.
Jer gear postaje progresivno bolji. Veci backpackovi, bolja oruzja, cammo suits, vozila itd.
Roguelike jer je permadeath i jedna mala greska ti moze ponistit 5 sati napretka, tjerajuci te da ides ispocetka ponovno, ali ti bas ne smeta sto ides od nule jer ti je sad lakse doci do prijasnjeg stupnja uz steceno znanje.
Imas konstantnu zelju za napredovanjem i lootanjem, ali se to sve skupa ispere jer nakon 10-20 likova skuzis da sve uvijek pocne i zavrsi u istim situacijama.

Zvone vjerojatno dobiva dojam da je MMO jer se likovi saveaju nakon disconnectanja.
Jer realno, to je model koji vecina MMO-a koristi.
I ako gledas na servere kao na odvojene istance kao u nekom MMORPG-u, stvari pocinju jos vise liciti na tipicnu MMO igru.
Default ARMA ima bas matcheve i kampanje, ne? Stvari koje imaju pocetak i zavrsetak.
DayZ je freeform, bez mogucnosti da ikad "zavrsis" ista, ali uvijek uz stvari koje mozes raditi, kao u tipicnom MMO-u.


nije rpg doduše, al ima sličnosti. Al realno koji je smisao skupljanja itema radi... skupljanja itema?

Da.
Diablo shema, ukratko.

Mozes zapravo prezivjet neograniceno dugo u igri ako nabavis sjekiru, sibice, noz i imas metaka u pocetnom oruzju za ubijanje jelena/krava/zeceva.
Ne moras ni prismrdit niti jednom selu ili gradu kad dodes do te tocke, mozes biti usred guste sume bez ikakvog straha da ces ikad naici na nekog random bandita ili zombija.
Ali to je dosadno. Loot, loot, loot.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: nije_zvone - 11. Lipanj, 2012., 00:03
Mislim igra se bazira na lootanju stvari da možeš loootat bolje stvari. Ako to nije baza svih MMO-a pa čak i više manje svih RPGA onda ne znam.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KingMortal - 11. Lipanj, 2012., 00:35
Ne bazira se na lootanju ffs. :wildboy:
Lootaš ako želiš. Moš ti komotno bit zadovoljan vinčesterkom, makarovom i ubijanjem jelena u šumi. Nećeš dobit xp, napredovati po priči, levelat i slično ak odeš na mjesta s najboljim lootom. Nema stvarno nikakve motivacije za tim osim preseravanja i/li OCD.
Lootanje kao baza RPGa... Kao da si igrao samo Diablo i WoW u životu.

Ček, to zapravo zvuči realno.  :solidus:



Prije je neki MP roguelike nego MMO, to svakako, al opet, roguelikeovi su jači po pitanju statova, imaju random generirane nivoe te početak i kraj.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: nije_zvone - 11. Lipanj, 2012., 01:55
prestao sam čitat kad si spomenio OCD
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 11. Lipanj, 2012., 03:25
Iss chill out. Ovakvih komentara kako je igra postala deathmatch je MILIJUN na dayz forumu. Doslovno, ne pretjerujem. Igra je stara koliko? 2/3/4 mjeseca mozda? Igra je u alphi ffs, tjedno izlaze nove verzije i  fixevi (sada ne jer je rocket bio na E3). Stalno se nesto dodaje, oduzima bit ce jos puuuuno toga :)
A i rocket je svjestan svih bugova i exploita vjeruj mi. Htjeli ljudi razlicite skinove - evo ti ghillie i camo. Htjeli bicikl - evo dodao covjek bicikle (upravo nasao jedan premocni su btw). Trenutno je popularna tema gdje svaki clan u posti treba nabrojati 3 buga koja zeli da se ispravi i 3 prijedloga sto bi htio da se doda. Rocket je komentirao kako ce pregledati sve to i kako mu se ideja jako svidja.

I da nema ljudi koji se ubijaju, sto bi drugo trebali raditi? Mislim, ako sretnem nekoga koga ne poznam, zasto bi ga htio drzati za ruku i raditi ista sranja koja sam radio do sada?
Ako zelis team up, nabavi si frenda, dodjite na teamspeak i igraj. Tko god nije samnom na teamspeaku, i ako ga prvi spazim, pada. Zasto bi htio riskirati? Mislis da u stvarnoj zombi apokalipsi gdje su zalihe hrane i vode ogranicene i ne respawnaju se magicno nebi popio metak ako netko vidi kako imas punu torbu mesa, ili bolje oruzje ili bilo sto sto bi njemu dalo vece sanse za prezivljavanje.

I da, zombiju su dosadni. Ako igras igru dulje od par dana skuzis kako prolaziti pokraj njih da nikad ne uzbudis ni jednog. Igraci predstavljaju izazov. Iskreno, osobno mi je uzitak lec se na brdo iznad elektra u ghillie suitu i DMR-om skidat ljude. Zasto? Zato sto ih volim nervirati, tko nije zivcan kad ga se vrati na obalu xD. Ili jos bolje, mamiti ih spikama "ima li koga treba mi pomoc, slab sam na krvi. o boze zasto se sve trese :(", pa kada me dodju ubiti jer sam, jelda, slab na krvi... ;)
Zabavno je pokusaj :)



Ako ti je igra dosadila, oke uzmi pauzu od nje. ALi se vrati barem kada udje u betu ako nista drugo i daj joj jos jednu sansu, tako genijalna igra je zasluzila  :thumbs:




EDIT: i sto se tice ovoga da mu odes na drugom serveru iza ledja i tako. da, izvedivo je, ali dok tebe stvarno spoji na server, pa onda opet na isti tip je na drugom kraju mape xD
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KingMortal - 11. Lipanj, 2012., 07:05
Iskreno, osobno mi je uzitak lec se na brdo iznad elektra u ghillie suitu i DMR-om skidat ljude. Zasto? Zato sto ih volim nervirati, tko nije zivcan kad ga se vrati na obalu xD. Ili jos bolje, mamiti ih spikama "ima li koga treba mi pomoc, slab sam na krvi. o boze zasto se sve trese :(", pa kada me dodju ubiti jer sam, jelda, slab na krvi... ;)
Zabavno je pokusaj :)
I TROLL U XDDD AM I COOL YET? XDD

Nezz, nisam nikad shvaćao te 11ogodišnje motivacije.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: snowblind - 11. Lipanj, 2012., 09:18
To je zato što nemaš 11 godina  :wildboy: Lako je ubijati druge koji nemaju oružje s optikom i koji ne poznaju okolinu. Da se na drugoj strani nalaze ljudi koji znaju igrati s jednakim oružjem ne bi se tako hvalio.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KingMortal - 11. Lipanj, 2012., 09:47
Kako mi ide na jetru što kad god se približim šumi, framerate ode ispod 20. Ako sam vani u nekom polju, ide na 60. :wildboy:
Probao sam smanjit rezu, ubit detalje razne preko inija, atoc stavio na nulu, al sve zakurac. Često u kritičnim situacijama imam ispod 20 fps-a, a to je stvarno neigrivo. :wildboy:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: snowblind - 11. Lipanj, 2012., 10:04
Moguće da ti se napuni memorija u grafičkoj pa zato dolazi do toga. Mene više pati što mi nekada zna zaštekati na sekundu kada treba zapucati pa to obično rezultira smrću. Uglavnom probaj ovo kada ti padne frame

Citat:
while in game type:
 left shift and hold it, then hit the top right minus key -
 then let go of shift and the minus key.
 then type the word flush.
 will flush your vram in game and help when things get bogged down to some extent.
 works just like arma 1 did.
 not saying it ever worked very well lol, but it works..
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: D.O.M.I. - 11. Lipanj, 2012., 10:58
Meni najviše trza u Chernu i Elektru, još ako je lošiji server stvarno je neigrivo tako da izbjegavam te velike gradove jer mi je šansa za obranom gotovo nikakva.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 11. Lipanj, 2012., 12:18
To je zato što nemaš 11 godina  :wildboy: Lako je ubijati druge koji nemaju oružje s optikom i koji ne poznaju okolinu. Da se na drugoj strani nalaze ljudi koji znaju igrati s jednakim oružjem ne bi se tako hvalio.




nemam 11 godina niti se hvalim niti "trollam". jednostavno sam losa osoba sto se tice igara. jbg, previse gta u zivotu.
meni je zabavno.
ne znaci da radim iskljucivo to, ako netko pita za pomoc na side channelu, pomognem ako je blizu nisam uvijek dubre samo kad sam posebno raspolozen :D
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: snowblind - 11. Lipanj, 2012., 12:50
Svatko igra kako je njemu zabavno i to je bit cijelog moda. Ja samo kažem da bi situacija bila drugačija da svi imaju oružje s optikom ali tu se onda gubi čar cijelog moda.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: marko.cakaric89 - 11. Lipanj, 2012., 14:54
http://www.zaslike.com/viewer.php?file=c1gk1xxb51kbmdmlfhmv.jpg (http://www.zaslike.com/viewer.php?file=c1gk1xxb51kbmdmlfhmv.jpg)

http://www.zaslike.com/viewer.php?file=nes5l1crdurckrfm5ft4.jpg (http://www.zaslike.com/viewer.php?file=nes5l1crdurckrfm5ft4.jpg)

http://www.zaslike.com/viewer.php?file=jl1okg5vek9k2g43i.jpg (http://www.zaslike.com/viewer.php?file=jl1okg5vek9k2g43i.jpg)


evo par screenshotova...nažalost imali smo prometnu u chernu iz koje sam se jedva izvuko živ sa 1800 krvi i polomljenim kostima hehhehehehe.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Ementaler - 11. Lipanj, 2012., 19:54
Čudno mi da ne pričate ništa još o ovome? Je da se više tiče amerikanaca, ali ipak, zanimljivo...

VIJEST: DayZ serveri inficirani stvarnim virusom (http://www.hcl.hr/vijesti-dayz-serveri-inficirani-stvarnim-virusom-6689-17.html)
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KingMortal - 12. Lipanj, 2012., 00:06
Jel ima to veze s ovim (http://dayzmod.com/forum/showthread.php?tid=9606)?

edit
Eh, očito nema. Nisam niš takvo skido.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Ementaler - 12. Lipanj, 2012., 11:36
U vijesti ti je polinkana tema na DayZ forumima gdje se to sve objašnjava u detalje...
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: D.O.M.I. - 13. Lipanj, 2012., 12:10
Evo vijesti za slijedeći update, zvuči dobro  ;)

Citat:
Pending Update 1.7.1 Details
Rough outline of what to expect in the pending update.

I will update this as more stuff is put in. Changelog will then follow it.

Performance and Optimization

- Reduction/elimination of the new server lag. This is caused by the ArmA2 server expecting immediate response from the central server. Vehicles are the main cause of this, as whenever they are damaged everything stops while the server ensures this is recorded in the database.
- Bugs fixed that were possibly causing very significant netcode overhead (will need mass-scale testing to verify this).

Infected Behavior

- Infected can no longer see/attack through walls.
- Entirely new mocap'd attack and running animations

Content

- Additional Idle Infected sounds
- Revised Attack sounds
- Many new action sounds, including IV, bandaging etc...

Notes

- This update will REQUIRE the beta patch, so it is worth installing this now and getting used to it.
- Read up at the BI Forums about the beta patch install. It's pretty easy.

Current Changelog

Developer's Note:
* Requires ArmA2 Beta.

Changelog:
* [FIXED] Wire Spools, Toolboxes, hedgehog (tank trap) kits not spawning
* [FIXED] Bodies still being deleted too quickly sometimes
* [FIXED] No backpacks or medical boxes spawning
* [FIXED] "No Speaker..." debug report spam
* [FIXED] Infected spawning too close to players (minimum 30m now)
* [FIXED] Infected not spawning inside buildings any more
* [NEW] Infected can't attack through walls
* [NEW] Infected can't see through objects any more
* [NEW] Infected visibility increased (but limited by LOS)
* [NEW] Infected attack range increased (but limited by LOS)
* [NEW] Infected can cause greater damage when they hit you
* [NEW] You can hide from an infected chasing you
* [NEW] Optimized server cleanup routine
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: DaXx66 - 13. Lipanj, 2012., 15:20
kada bi to trebalo doc, i one more thing, gdje saznajes te stvari, twitter face ili sto vec daj link, hvala puno! :)
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 13. Lipanj, 2012., 22:34
kada bi to trebalo doc, i one more thing, gdje saznajes te stvari, twitter face ili sto vec daj link, hvala puno! :)


Nezna se jos tocno, evo ti link foruma, obicno pod announcments pise sve
http://dayzmod.com/forum/ (http://dayzmod.com/forum/)







Popravili dns kolega i ja UAZ (mislim da se tako zove, vojni jeep ugl). Skupljali cijeli dan kotace, benzin i svasta nesta. Na kraju je prokleta stvar eksplodirala i ubila nas oboje, ali eto bar je bilo zabavno te 2 i pol minute koje smo ga vozili i hvatali autobus.
Lik iz busa je kriv, izasao je i pucao po jeepu
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KingMortal - 17. Lipanj, 2012., 15:33
Op op. Novi patch. Dojmovi?

Zombiji su umnogo sjebaniji sada.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Yuri - 17. Lipanj, 2012., 16:13
* [NEW]    DayZ: Now with additional cruelty! Spawn with only a bandage, painkillers, and a torch.

Ohohooooo. Ovo mi se svida. Ili mozda ne. Treba vidjet. U svakom slucaju zanimljivo, barem ce smanjit sanse da te prvi survivor koji se spawna na plazi odmah napadne Makarovom.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KingMortal - 17. Lipanj, 2012., 18:02
Treba čekat hotfix da se sredi respawn. :wildboy:
Naletio sam an deerstand, išao upucat zombije okolo i kako su umirali, tako su se drugi istovremeno respawnali. :fpalm:
Osim tog, tamo ih više nema tri, već šest do devet.

Btw, zombiji udaraju dosta jače sad, vide te mnogo mnogo dalje nego prije i moš im pobjeć ak im se izgubiš iz vida.

Osim tog, išao sam na solo raid NWA. Krenuo sam od sjeverozapada i došao do baraka. Tamo su bila dva trupla, a unutra ništa baš korisno. Zatim sam zapičio za vatrogasnu postaju gdje sam nabasao na neko truplo s M249 i gomilom municije. Nakon tog sam samo pobjego otamo jer je na serveru bilo mnogo ljudi i nisam htio riskirat da me netko upuca.

Eh, i što se tieč respawna - ne dobiš niti grah, vodu i išta. Samo jedan painkiller i flashlight kolko sam skužio. Možda i dvije bandaže. Sviđa mi se.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: D.O.M.I. - 17. Lipanj, 2012., 20:32
Danas smo se naigrali bome dosta s novim updateom. Puno je teže i mogu reć da mi se sviđa. Problemi su jedino ti s luđačkim spawnanjem zombija i da još udaraju kroz zid  :b_wildy:. Navodno se očekuje hotfix u roku 48h koji bi sredio to. Igra je prava poslastica.  :thumbs:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: koken44 - 18. Lipanj, 2012., 00:09
jep je a ja je prodajem :)
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 18. Lipanj, 2012., 02:54
Zalim nove igrace stvarno ih zalim xD
Flashlight koji ne radi, jedan bandage i painkilleri. To je to

Dosao je novi hotfix vec koji rjesava zombie respawn time i par stvarcica, ali ne ono kaj sam se nadao(lagg)
Btw, mortal, jesi sretan sad? Nema vise gamme i brightnessa s obzirom na to da ti treba beta patch :P
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KingMortal - 18. Lipanj, 2012., 16:39
Skoro. Još da samo stave timer na diskonektanje i 5-10 minutni server ban za diskonektanje i bit će igrivo kako spada.

Ja sam pak zapeo istočno od NWA slomljenih nogu i čekam da mi dođe netko s morfijem. :wildboy:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 19. Lipanj, 2012., 11:00
Skoro. Još da samo stave timer na diskonektanje i 5-10 minutni server ban za diskonektanje i bit će igrivo kako spada.

Ja sam pak zapeo istočno od NWA slomljenih nogu i čekam da mi dođe netko s morfijem. :wildboy:




aha zato si me pitao :/
ja sam kod sobora trebao si reci dok sam u elektru bio..
pa haj vratit cu se do bolnice
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KingMortal - 19. Lipanj, 2012., 16:25
Ma ne treba. Pokupila me moja ekipa.

Bili smo kod onog mjesta di se auto spawna kod Lopatina, čuli smo ATV kako se približava. Ja sam htio da ih ubijemo dok još ne znaju da smo tamo i da ih uhvatimo nespremne, al oni su htjeli igrat dobrice i potiho se samo udaljit pa su poginuli. Ja sam uspio pobjeć. Jedan koji je poginuo je imao SVD. :fpalm:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 19. Lipanj, 2012., 16:51
SVD? sa rangefinderom u sebi i ghillie kamuflazom?
rofl odlicno
Ma kakve dobrice, shoot on sight :)

Ja si nakupio opet nekih dobrih stvarcica, M4A3 CCO (nisam imo jos life u kojem nisam naso taj rifle, voli me ocito xD), DMR, alice (bice coyote skoro opet nadam se), PDW(sucks, al nema m1911...)
Nije ni lose s obzirom da sam umro jucer



Nego, gdje si ti naso NVG?
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KingMortal - 19. Lipanj, 2012., 18:09
Našao šator s gomilom rangefindera, rijetkih oružja (SVD, između ostalog), gomilom ghillieja, NVG-a, GPS-a, itd.
Vjerojatno duplicirano / haxano. :wildboy:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 20. Lipanj, 2012., 01:30
Lucky you :D
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: D.O.M.I. - 20. Lipanj, 2012., 11:20
Ima ko antibiotike možda ? Naime zaražen sam već 5 dana i dosad mi je krv padala po 3 sve do 9999, ali izgleda nakon novog updatea pada do 5999. Cijenio bih bilokakvu pomoć  :wildboy:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 20. Lipanj, 2012., 13:19
Ima ko antibiotike možda ? Naime zaražen sam već 5 dana i dosad mi je krv padala po 3 sve do 9999, ali izgleda nakon novog updatea pada do 5999. Cijenio bih bilokakvu pomoć  :wildboy:


Nemam sori, ici cemo skoro do berezina raidat bolnicu pa mozda naletimo na nesto, iako sumnjam prilicno su rare.
A kako si se uspio zaraziti? Na svakom spawn pointu na koji sam naisao imas heat pack :/
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: D.O.M.I. - 20. Lipanj, 2012., 14:34
Okružili nas zombiji prije 5 dana u Zelenogorsku u kući i od nenormalne količine pucanja srušili smo kuću i ruševine me zatrpale i jedva preživih, kad sam se kasnije connectao u igru vidio sam da mi je krv počela padat po 3, i lik mi konstantno kašlje. Berezino bolnicu smo obišli već par puta i nismo našle antibiotike, a jučer je kolega imao al mu zbuggao inventory i nestali  :wildboy:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: zerocooloszoran - 20. Lipanj, 2012., 15:03
ljudi, na kojem serveru igrate?
ima toliko punih servera koji su smece, cesto puca konekcija...
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 20. Lipanj, 2012., 18:55
ljudi, na kojem serveru igrate?
ima toliko punih servera koji su smece, cesto puca konekcija...


To ti je bilo do .2 patcha. Posto su uveli melee oruzja (sikiru i pajser) kao novu stvar, bilo je par bugova tako da bi svatko tko ispusti nesto pritom odnekud ispustio "municiju" za melle oruzja, to je uzrokovalo lagg i server bi se rusio.
Ne brini sad se vec ceka .5 ;)


@DOMI nisam znao da se moze srusit kuca od pucanja. s cim ste toliko pucali xD
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: zerocooloszoran - 20. Lipanj, 2012., 18:57
ljudi, na kojem serveru igrate?
ima toliko punih servera koji su smece, cesto puca konekcija...


To ti je bilo do .2 patcha. Posto su uveli melee oruzja (sikiru i pajser) kao novu stvar, bilo je par bugova tako da bi svatko tko ispusti nesto pritom odnekud ispustio "municiju" za melle oruzja, to je uzrokovalo lagg i server bi se rusio.
Ne brini sad se vec ceka .5 ;)


@DOMI nisam znao da se moze srusit kuca od pucanja. s cim ste toliko pucali xD

ma da, sad je bolje, al sjekira je super za zombije :D

ima li kakve ekipe sa ovog foruma recimo da igra zejedno? na nekom serveru možda?
preglupo je sam igrati jer si lagana meta za druge igrace...
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: srna - 20. Lipanj, 2012., 19:18
bok ljudi,evo otvorio sam račun zbog Dayz-a,znači,frend i ja igramo i tražimo neku ekipu da nas bude više 4-5 ,pa ako je netko zainteresiran ili nešto da malo rokamo zajedno i pričamo na TS-u kontaktirajte me preko Xfire-a : " joao87 " ili preko Steama > " Dottore " ili dodite na naš Teamspeak
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: D.O.M.I. - 20. Lipanj, 2012., 19:24

@DOMI nisam znao da se moze srusit kuca od pucanja. s cim ste toliko pucali xD

Nismo ni mi znali dok nas nije zatrpalo skoro sve hahaha, e sad više nisam siguran al jedan od nas rokao je s jednim od LMG-a, neznam točno čime a mi ostali AKM-om ili nečim iste snage, uglavnom sprejali smo na sve strane jer su ulazili kroz zidove i odjednom bam xD
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: zerocooloszoran - 20. Lipanj, 2012., 19:25
bok ljudi,evo otvorio sam račun zbog Dayz-a,znači,frend i ja igramo i tražimo neku ekipu da nas bude više 4-5 ,pa ako je netko zainteresiran ili nešto da malo rokamo zajedno i pričamo na TS-u kontaktirajte me preko Xfire-a : " joao87 " ili preko Steama > " Dottore " ili dodite na naš Teamspeak

na steamu izbaci podosta nickova kao tvoj...
evo ti moj: zerocoolosZoran pa me dodaj
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 20. Lipanj, 2012., 19:48

@DOMI nisam znao da se moze srusit kuca od pucanja. s cim ste toliko pucali xD

Nismo ni mi znali dok nas nije zatrpalo skoro sve hahaha, e sad više nisam siguran al jedan od nas rokao je s jednim od LMG-a, neznam točno čime a mi ostali AKM-om ili nečim iste snage, uglavnom sprejali smo na sve strane jer su ulazili kroz zidove i odjednom bam xD



Haha predobro xD




Udjite svi u HCL DayZ steam grupu pa da se iglamo :)
Addajte me slobodno: Tegla
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: srna - 20. Lipanj, 2012., 20:19
http://steamcommunity.com/profiles/76561198048327385 (http://steamcommunity.com/profiles/76561198048327385)
Ovo vam je moj account,dodajte me slobodno da pičimo
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 20. Lipanj, 2012., 21:57
pejstat cu i ja svoj kad doma dodjem. frend i ja igramo, al ono bandit style pa ak vam pase to :)


EDIT: eto me :) http://steamcommunity.com/id/tegla/ (http://steamcommunity.com/id/tegla/)
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KingMortal - 23. Lipanj, 2012., 16:07
Napala nas dvojica bandita an ATV-u. Ja sam ih gađao jer su baš prolazili pored mene, al kako mi je baš tada vent na grafi počeo prdit, fps mi je pao na 10-15 pa ih nisam mogao dobro naciljat. :wildboy:
Oštetio sam im ATV, doduše. Udaljili su se i počeli me gađat DRM-om. Nema veze, unatoč par hitaca sam pobjegao, bandažiro se i najeo mesina da vratim HP natrag s 4k na 10k.
Još su nas ganjali, al neuspješno.

Drugi dan smo im našli skrovište u šumi. Opljačkali sve što su imali, uzeli par vozila, ostalo raznijeli u zrak da vide. :hihi:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 27. Lipanj, 2012., 00:29
E da li je tko zainteresiran za neki trading?
Ja imam Bizon SD sa 3 maga, svaki 64 metka, M1911 sa 6 magazina, i CZ 550 (umro sam sa epic lootom nedavno i sad sam na nuli skoro...)

Itko zainteresiran za trejd necega za DMR? I fucking love that gun xD


Ili ako netko opcenito ima DMR i zainteresiran je pa da mi javi za sto bi ga mijenjao da je u granicama normale pa mogu nabaviti?
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: zerocooloszoran - 27. Lipanj, 2012., 01:56
E da li je tko zainteresiran za neki trading?
Ja imam Bizon SD sa 3 maga, svaki 64 metka, M1911 sa 6 magazina, i CZ 550 (umro sam sa epic lootom nedavno i sad sam na nuli skoro...)

Itko zainteresiran za trejd necega za DMR? I fucking love that gun xD


Ili ako netko opcenito ima DMR i zainteresiran je pa da mi javi za sto bi ga mijenjao da je u granicama normale pa mogu nabaviti?

heh imam bizon, dmr i 1911, za sve puno metaka... nažalost ne treba ništa...

šta ne dodjes igrat s nama koji put? ekipa je odlicna
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KingMortal - 27. Lipanj, 2012., 08:15
Mislim da mogu nabavit DRM od svoje ekipe, nisam siguran. Ako mogu, dam ti ga za L85A2. :hiha:
Tu pušku želim jako.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 27. Lipanj, 2012., 15:04
Mislim da mogu nabavit DRM od svoje ekipe, nisam siguran. Ako mogu, dam ti ga za L85A2. :hiha:
Tu pušku želim jako.


Ti sad mene zajebavas xD
Da ja nabavim taj rifle vjerojatno bi bio najveci badass maderfaker na serveru  :hihi:




@zerocooloszoran Moze moze, te imam ja na steamu?
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: zerocooloszoran - 27. Lipanj, 2012., 18:16
Mislim da mogu nabavit DRM od svoje ekipe, nisam siguran. Ako mogu, dam ti ga za L85A2. :hiha:
Tu pušku želim jako.

Ti sad mene zajebavas xD
Da ja nabavim taj rifle vjerojatno bi bio najveci badass maderfaker na serveru  :hihi:




@zerocooloszoran Moze moze, te imam ja na steamu?
imas me na steamu, uvijek dodjemu i u chat grupe hcl, samo udjes u chat pa ti damo ip od teamspeaka
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: srna - 27. Lipanj, 2012., 18:28
zerocooloszoran ja sam tebe kontaktirao na steamu 2-3 puta a ti nikad ne odgovaraš
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: zerocooloszoran - 27. Lipanj, 2012., 18:29
zerocooloszoran ja sam tebe kontaktirao na steamu 2-3 puta a ti nikad ne odgovaraš

a gle, nije mi steam uvijek dostupan, cesto programiram pa ne gledam... ali kada dodjem na chat onda me mozes dobiti... svi su me do sada normalno dobili... evo sad probaj...
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: zg_rider111 - 27. Lipanj, 2012., 21:14
Evo jednog pitanjca, šta vi mislite da si kupim BF3 premium ili Armu 2 pa da halam DayZ?  :solidus:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: zerocooloszoran - 27. Lipanj, 2012., 21:20
Evo jednog pitanjca, šta vi mislite da si kupim BF3 premium ili Armu 2 pa da halam DayZ?  :solidus:

nik, jesi to ti?

naravno da armu kupi, neces niti malo pogrijesiti...
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: zg_rider111 - 27. Lipanj, 2012., 21:22
Evo jednog pitanjca, šta vi mislite da si kupim BF3 premium ili Armu 2 pa da halam DayZ?  :solidus:

nik, jesi to ti?

naravno da armu kupi, neces niti malo pogrijesiti...
Da nekad mi je taj nick bio na sampu.  :kava:

Moram još razmislit.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KingMortal - 27. Lipanj, 2012., 21:32
Ovisi jel želiš sandbox bez objektiva ili želiš igrat na high score.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: zerocooloszoran - 27. Lipanj, 2012., 21:44
Evo jednog pitanjca, šta vi mislite da si kupim BF3 premium ili Armu 2 pa da halam DayZ?  :solidus:

nik, jesi to ti?

naravno da armu kupi, neces niti malo pogrijesiti...
Da nekad mi je taj nick bio na sampu.  :kava:

Moram još razmislit.

ma nemoj reci, nikad ne bih to znao :P

sunce ti kalaisano pa jel ne znas tko sam?
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: zg_rider111 - 27. Lipanj, 2012., 23:13
Prepostavljam da si djuro_zero?  :winknkiss: Malo bolje sam ti pročitao nick pa shvatio da si to ti.  :hiha:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: zerocooloszoran - 27. Lipanj, 2012., 23:16
Prepostavljam da si djuro_zero?  :winknkiss: Malo bolje sam ti pročitao nick pa shvatio da si to ti.  :hiha:

yep, ajde kupi armu pa da igras s nama dayz ;)
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Parkus4 - 28. Lipanj, 2012., 18:17
Kako mrzim kad naidem na lika i on nema oruzje i kazem mu da ga necu ubit. Ne prode ni 20 sekundi idem niz stepenice lik dode sa strojnicom i mene ubije.(Od sad i ja postajem bandit :evil:) Igram s braticem i ako neko hoce igrati s nama da napravimo nekakvu bandu da se borimo protiv te gamadi neka mi se javi u poruke  :thumbs:

EDIT:Tek sam poceo igrati jedino sta znam napraviti je otici u crkvu i pomoliti se bogu da me neki razbojnik ne ubije.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 29. Lipanj, 2012., 01:42
Kako mrzim kad naidem na lika i on nema oruzje i kazem mu da ga necu ubit. Ne prode ni 20 sekundi idem niz stepenice lik dode sa strojnicom i mene ubije.(Od sad i ja postajem bandit :evil:) Igram s braticem i ako neko hoce igrati s nama da napravimo nekakvu bandu da se borimo protiv te gamadi neka mi se javi u poruke  :thumbs:

EDIT:Tek sam poceo igrati jedino sta znam napraviti je otici u crkvu i pomoliti se bogu da me neki razbojnik ne ubije.



Aj za 2 tjedna kad naucis kako i sto nesto funkcionira mozes s nama?
Banditi naravno ;)
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Parkus4 - 29. Lipanj, 2012., 13:35
Kako mrzim kad naidem na lika i on nema oruzje i kazem mu da ga necu ubit. Ne prode ni 20 sekundi idem niz stepenice lik dode sa strojnicom i mene ubije.(Od sad i ja postajem bandit :evil:) Igram s braticem i ako neko hoce igrati s nama da napravimo nekakvu bandu da se borimo protiv te gamadi neka mi se javi u poruke  :thumbs:

EDIT:Tek sam poceo igrati jedino sta znam napraviti je otici u crkvu i pomoliti se bogu da me neki razbojnik ne ubije.



Aj za 2 tjedna kad naucis kako i sto nesto funkcionira mozes s nama?
Banditi naravno ;)

Hehe ma dosta sam ja toga razumio,ali sta mi to vrijedi kad sam meka srca pa me razbojnici ubiju :D
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 29. Lipanj, 2012., 15:43
Kako mrzim kad naidem na lika i on nema oruzje i kazem mu da ga necu ubit. Ne prode ni 20 sekundi idem niz stepenice lik dode sa strojnicom i mene ubije.(Od sad i ja postajem bandit :evil:) Igram s braticem i ako neko hoce igrati s nama da napravimo nekakvu bandu da se borimo protiv te gamadi neka mi se javi u poruke  :thumbs:

EDIT:Tek sam poceo igrati jedino sta znam napraviti je otici u crkvu i pomoliti se bogu da me neki razbojnik ne ubije.



Aj za 2 tjedna kad naucis kako i sto nesto funkcionira mozes s nama?
Banditi naravno ;)

Hehe ma dosta sam ja toga razumio,ali sta mi to vrijedi kad sam meka srca pa me razbojnici ubiju :D



Nemoj oklijevati samo, pucaj prvi :)
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KingMortal - 29. Lipanj, 2012., 18:15
Evo ti jedan flowchart.

Dišu li? -> Da -> Neprijatelji su; ubij
            -> Ne -> ok, samo nastavi
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Parkus4 - 29. Lipanj, 2012., 19:57
Koji ste vi banditi ovdje e   :mrgreen:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: D.O.M.I. - 30. Lipanj, 2012., 15:08
Jednostavno ne shvaćam zašto ljudi ne dođu na grupni chat na steamu. Ima nas dosta koji igramo gotovo svaki dan, i na TS smo tako da slobodno dođite, što više to bolje.  :clap:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: zerocooloszoran - 30. Lipanj, 2012., 15:12
Jednostavno ne shvaćam zašto ljudi ne dođu na grupni chat na steamu. Ima nas dosta koji igramo gotovo svaki dan, i na TS smo tako da slobodno dođite, što više to bolje.  :clap:

baš to domi, nas nekoliko igramo svaki dan i odlična smo ekipa, daleko je bolje igrati kao tim nego igrati sam...
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 01. Srpanj, 2012., 18:43
Koji ste vi banditi ovdje e   :mrgreen:

friendly?  \:D/
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Pajko - 01. Srpanj, 2012., 21:41
Uzeti ArmA 2: OA ili CO?
Jel nedostatak HD grafike kod DayZ-a ili je sasvim okej igrati s Arrowheadom?
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KingMortal - 02. Srpanj, 2012., 00:42
Sasvim okej je igrat s Arrowheadom.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 02. Srpanj, 2012., 14:59
Zasto ljudi toliko na grafiku pate? Odlicno izgleda igra
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: snowblind - 02. Srpanj, 2012., 16:00
DayZ povlači samo mapu, dok se ostatak moda vrti na OA, tako da ne moraš kupovati CO. No ako budeš htio i druge modove probati koji zahtjevaju da imaš cijelu Armu 2 onda ih nećeš moć koristiti ako imaš free verziju jel.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: yaro - 04. Srpanj, 2012., 14:35
evo i ja vam se prikljucujem danas ako bog da :). Tako ako se nekom da sa pocetnikom svrljat okolo da me malo upozna sa igrom bilo bi ok. Posto sam dugogodisnji girac coda imam sve od steama/xfirea/tsa pa cemo se dogovorit tamo. igra se cini poprilicno zanimljivom pa jedva cekam krenut igrat :)
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: snowblind - 04. Srpanj, 2012., 14:39
Za početak na steamu pronađi hcl dayz grupu. Imaš u prvome postu neke savjete pa si i to malo pogledaj. Nego da pitam budući da nisam igrao jako jako dugo, na sixu mu pokazuje da je potreban i beta patch za igranje. Znači više nema da kažem normlanih servera, odnosno onih koji ne koriste beta patch?
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: yaro - 04. Srpanj, 2012., 14:41
evo i moje usputno pitanje, dakle ovaj prvi dio mogu skinut odakle hocu jel tako, a arrowhead moram kupit? Ili to sve moram preko steama obavit?
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: snowblind - 04. Srpanj, 2012., 14:43
Prvi dio skineš free verziju ako ne želiš kupovati, a Arrowhead moraš kupiti.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: yaro - 04. Srpanj, 2012., 14:44
pa posto sam tipicni balkanac ipak mislim da cu ic linijom manjeg otpora :D, samo sto ja nikako nemogu doc do te besplatne verzije....
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: zg_rider111 - 04. Srpanj, 2012., 14:46
Teško je bilo otić na njihovu stranicu? Evo ti direkt downloada. http://www.gamershell.com/download_75914.shtml (http://www.gamershell.com/download_75914.shtml)
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: yaro - 04. Srpanj, 2012., 14:51
ma malo sam zazujao da se to bas na steamu skida, pa sam tamo lutao...hvala ti ;)
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KingMortal - 05. Srpanj, 2012., 00:35
Priključi se u HCL Dayz grupu. Tamo u chatu moš pitat ak imaš kakve nejasnoće. Btw, moš skinut arma 2 free i sa Steama. Odeš na stranicu za Arma 2 i skineš demo. To je to.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: yaro - 05. Srpanj, 2012., 00:55
da nisam bio siguran dali taj demo, dali je to to. Poskido sam sve, cekam frenda da dodje da mi kupi igru (jer ja nemogu nikak neam karticu nit ista) i krecem u akciju :)
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: redhillunited - 05. Srpanj, 2012., 09:49
Šta mi sve treba za igrati DayZ? Arma 2 i nastavak?
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Pajko - 05. Srpanj, 2012., 09:55
Arma 2 i Operation Arrowhead
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: musp3r - 05. Srpanj, 2012., 22:01
Uključio sam se u HCL DayZ grupu na Steam-u, ali ne mogu na group chat jer nisam kupio niti jednu igru preko Steam-a. Svoj sam Arrowhead kupio preko oglasa, a ArmA 2 preko BIS-ovog shop-a.
Kupiti ću ArmA 3 kada izađe preko Steam-a, obzirom da Steam igre mogu kupiti i za virtualne valute.

Do tada ako me netko hoće u društvo za šetnju Charnarus-om, neka mi javi porukom preko steama za dogovor, ostaviti ću ga online.
Može i PM na forumu, valjda ću dobiti poruku mailom.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: snowblind - 08. Srpanj, 2012., 11:18
420 000 ljudi je isprobalo mod. Dok Boheima podržava modanje i shvaća koja je poanta toga, EA i Activision zabranjuju modanje igara da bi mogli prodavati DLC.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: musp3r - 08. Srpanj, 2012., 13:23
420 000 ljudi je isprobalo mod. Dok Boheima podržava modanje i shvaća koja je poanta toga, EA i Activision zabranjuju modanje igara da bi mogli prodavati DLC.

Bohemia je totalni svjetionik među današnjim proizvođačima/izdavateljima igara. ArmA serija je totalni pješčanik, gdje je samo mašta programera granica. Nešto poput HalfLife Garry Mod-a na anabolicima. Toliko zabavnih i potpuno različitih modova nisam vidio u niti jednoj igri dosada. Kupiš igru, i slijedećih 4-5 godina uživaš, pa ako ti dosadi standardni vojni štih, odabereš zabavni RPG mod tipa City/Zargabad Life, koji bi se mogao usporediti sa GTA serijom, gdje vrvi od murije, dilera, lopova...do trgovaca automobilima :) Hrpa SP misija koje su ti besplatno dostupne ako nisi raspoložen za MP, gdje mi se ne da niti pokušati procijeniti koliko MP misija postoji, kakav DLC... Pa sve do zadnjeg hype-a sa DayZ modom koji je, usput rečeno, još u alfa inačici, a zbog njega je ArmA na Steamu skočila u sam vrh prodaje (3 godine stara igra - Arrowhead) samo govori koliko potencijala je Bohemia ostavila na korištenje svekolikoj populaciji programera, digitalnih umjetnika i igrača. Oduševljava me i to što BIS pokušava zadržati kompatibilnost sa prijašnjim naslovima, pa je tako lako unapređivati već postojeći mod/mapu na novom pokretaču čim izađe u prodaju, a ne ponovo počinjati razvoj od nule.
Obzirom na napisano, malo je reći da sam vjerni BIS/ArmA sljedbenik, zar ne?
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: des3iny - 08. Srpanj, 2012., 18:04
420 000 ljudi je isprobalo mod. Dok Boheima podržava modanje i shvaća koja je poanta toga, EA i Activision zabranjuju modanje igara da bi mogli prodavati DLC.

Ne razumijem takvo razmišljanje od strane developera koji zabranjuju modanje u svrhu prodavanja DLCa. Fallout serijal ima ogromnog moderskog potencijala i isti takav community a svejedno uspijeva prodati DLCeve.

Inače me zanima DayZ al čekam da Arrowhead padne na nekih 20kn na steamu xD
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: zerocooloszoran - 08. Srpanj, 2012., 18:08
420 000 ljudi je isprobalo mod. Dok Boheima podržava modanje i shvaća koja je poanta toga, EA i Activision zabranjuju modanje igara da bi mogli prodavati DLC.

Ne razumijem takvo razmišljanje od strane developera koji zabranjuju modanje u svrhu prodavanja DLCa. Fallout serijal ima ogromnog moderskog potencijala i isti takav community a svejedno uspijeva prodati DLCeve.

Inače me zanima DayZ al čekam da Arrowhead padne na nekih 20kn na steamu xD


nitko ne zabranjuje modove, no preteško je adresirati memoriju da bi se neki mod mogao razviti na nekoj igri, problemi su mnogi, a rijetko koji će proizvođač tako lako omogućiti modificiranje ili upotrebu resursa igre jer moraju potrošiti vremena i za to + to njima ne donosi ništa...

Sto se tice Arrowhead-a cisto sumnjam da ce u skorasnje vrijeme pasti cijena, nisu ludi za to kad imaju najprodavaniju igru u zadnjih par mjeseci na steamu...
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: nije_zvone - 08. Srpanj, 2012., 18:22
+ to njima ne donosi ništa...
imaju najprodavaniju igru u zadnjih par mjeseci na steamu...

 :kava:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: musp3r - 08. Srpanj, 2012., 18:29

Inače me zanima DayZ al čekam da Arrowhead padne na nekih 20kn na steamu xD[/font]

20kn?  :ave:

Imaš A2CO na ljetnoj rasprodaji na bohemia site-u, steam ili bistore verziju za 25USDa.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: nije_zvone - 08. Srpanj, 2012., 19:08
Taj A2CO sadrži sve od arme 2?
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: des3iny - 08. Srpanj, 2012., 19:13
Ne bih bio tu gdje jesam da ne kupujem samo na masovnim rasprodajama. Sad će summer sale, 75% popusta neizbježno :D

@zerocooloszoran, kako ti je zvone to lijepo grafički predstavio, imaju profita od toga. U slučaju ultrapopularnog moda kao što je DayZ imaju nove igrače koje inače nije interesirala igra što uzrokuje povećanje prodaje starijeg naslova, te vraćanje starih igrača igri... sveg tog ne bi bilo da se netko nije odlučio modati. Tak da pričaš bezveze

@zvone, A2CO (http://store.steampowered.com/sub/4639/) sadrži armu 2 i operation arrowhead, sve što ti je potrebno za DayZ
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: zerocooloszoran - 08. Srpanj, 2012., 19:25
Ne bih bio tu gdje jesam da ne kupujem samo na masovnim rasprodajama. Sad će summer sale, 75% popusta neizbježno :D

@zerocooloszoran, kako ti je zvone to lijepo grafički predstavio, imaju profita od toga. U slučaju ultrapopularnog moda kao što je DayZ imaju nove igrače koje inače nije interesirala igra što uzrokuje povećanje prodaje starijeg naslova, te vraćanje starih igrača igri... sveg tog ne bi bilo da se netko nije odlučio modati. Tak da pričaš bezveze

@zvone, A2CO (http://store.steampowered.com/sub/4639/) sadrži armu 2 i operation arrowhead, sve što ti je potrebno za DayZ


lega, ti pričaš bezveze... tko kaže da će netko tko razvije mod donijeti novca tvorcu igre, pa nitko nece razvijati mod da sebi love ne zaradi, upitno je koliko izdavač igre zaradi od nekog moda...
Pročitaj tko razvija DayZ mod, nitko do li jedan od developera Bohemie, zato on ne uzima sebi lovu na modu, premda bi mogao, npr naknada za sluzbenu listu, itd... mogucnosti zarade su brojne...

Šta ti stvarno misliš da će se netko jebati mjesecima da uspije sinkronizirati svoj mod za neku igru za džabe, nemoj biti smiješan, sve je u lovi... DayZ se zato i razvija i dobro je marketinski bio pokriven u zadnjih par mjeseci jer ga je Bohemia vukla gdje god je stigla na predstavljanje bas tog moda, nista ovo nije slucajno...
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: nije_zvone - 08. Srpanj, 2012., 19:34
Ljudi iz GEJMING djelova hcla.  :hiha:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: snowblind - 08. Srpanj, 2012., 19:38
Svaki mod donosi novac developeru/izdavaču. Ako hoćeš zaigrati neki mod moraš kupiti igru. No modderi ne mogu zarađivati osim ako nisu potpisali nekakav ugovor oko toga.

Primjer je korištenje UDK, do ne znam koje svote ti je besplatno, ako ti mod/igra zaradi više od te svote moraš jedan dio dati Epicu. Rocket ne može zarađivati na DayZ jer on nije vlasnik SDK. Bohemia je pokazala da cijeni one koji pridonose razoju igre. Ako se ne varam Xeno je također zaposlen da radi nešto oko Arme 3, a on je jedan od najpoznatijih dizajnera misija.

Inače ti se modovi rade za džabe kako ti kažeš, jedina razlika je što ti to ulazi u životopis ako se misliš baviti time. DayZ je dobro pokrivn na netu iz razloga zato što je predstavio zanimljiv i zabavan gameplay gdje si se trudio preživjeti (inače ovo ti nije prva modifikacija s zombijima za Armu). Da je mod teže sranje ne bi se toliko pisalo o njemu, a Bohemia ga vuće iz razloga da pokaže što njihov engine može i zato što se puno govori o tome kako će se implementirati u Armu 3.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: zerocooloszoran - 08. Srpanj, 2012., 19:42
Svaki mod donosi novac developeru/izdavaču. Ako hoćeš zaigrati neki mod moraš kupiti igru. No modderi ne mogu zarađivati osim ako nisu potpisali nekakav ugovor oko toga.

Primjer je korištenje UDK, do ne znam koje svote ti je besplatno, ako ti mod/igra zaradi više od te svote moraš jedan dio dati Epicu. Rocket ne može zarađivati na DayZ jer on nije vlasnik SDK. Bohemia je pokazala da cijeni one koji pridonose razoju igre. Ako se ne varam Xeno je također zaposlen da radi nešto oko Arme 3, a on je jedan od najpoznatijih dizajnera misija.

Inače ti se modovi rade za džabe kako ti kažeš, jedina razlika je što ti to ulazi u životopis ako se misliš baviti time. DayZ je dobro pokrivn na netu iz razloga zato što je predstavio zanimljiv i zabavan gameplay gdje si se trudio preživjeti (inače ovo ti nije prva modifikacija s zombijima za Armu). Da je mod teže sranje ne bi se toliko pisalo o njemu, a Bohemia ga vuće iz razloga da pokaže što njihov engine može i zato što se puno govori o tome kako će se implementirati u Armu 3.

a tko kaze da moras koristit njihov sdk za razvoj moda, napravis vlastiti server i client side za bilo koju igru, pokreces s clientom igru i pri tome ne diras izvornu igru, znaci nitko ti nista ne moze zabraniti, a ti zaradjujes novac na vec koji god zelis nacin... primjer ti je najbolji za ovo SA:MP, rockstar ga ne priznaje kao mod ali developeru tog moda ne moze nista, a on zaradjuje tisuce eura na hosted listi, tako da....
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Yuri - 08. Srpanj, 2012., 19:43
DotA je bio(tj. jos je) free mod za Warcraft 3.
Razvio se u prakticki 3 standalone igre (LoL, HoN i DotA 2), s tim da na LoL-u i DotA 2 rade clanovi originalne DotA ekipe.

Ista je stvar i sa tonom ostalih besplatnih i hiper-popularnih modova koji su na kraju izasli kao standalone igre.
Red Orchestra je zapoceo kao mod za UT2004.
Alien Swarm je zapoceo kao mod za UT2004.
Killing Floor isto za UT2004.
Garry's Mod je bio free mod, da bi presao u komercijalnu verziju na placanje.

Normalno da se dobri modovi "guraju", ali nikad, nikad neces dozivjet da se los besplatni mod marketinski gura negdje.
Stovise, marketing za modove ne postoji.
U tome je zapravo cijela car mod communitya. Nema inicijalnog profita na svemu tome, nema izdavaca koji iza svega toga gura neku svoju filozofiju.
Mali mod team ponudi ono sto moze i mod postane popularan ako je dobar jer se siri medu gamerskom publikom.

Nisam nigdje cuo niti vidio da je Bohemia koristila DayZ da bi promovirala ARMA serijal.
Upravo suprotno. DayZ ce vjerojatno izaci kao standalone igra u nekoj blizoj buducnosti.
Imas tonu modova za ARMA igre, ali niti jedan nije bio toliko popularan kao DayZ.

To sto je Bohemia "iza" DayZ moda nije nimalo losa stvar zapravo, tako da ne kuzim cemu takav "zavjera MASONI" stav.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: zerocooloszoran - 08. Srpanj, 2012., 19:45
DotA je bio(tj. jos je) free mod za Warcraft 3.
Razvio se u prakticki 3 standalone igre (LoL, HoN i DotA 2), s tim da na LoL-u i DotA 2 rade clanovi originalne DotA ekipe.

Ista je stvar i sa tonom ostalih besplatnih i hiper-popularnih modova koji su na kraju izasli kao standalone igre.
Red Orchestra je zapoceo kao mod za UT2004.
Alien Swarm je zapoceo kao mod za UT2004.
Killing Floor isto za UT2004.
Garry's Mod je bio free mod, da bi presao u komercijalnu verziju na placanje.

Normalno da se dobri modovi "guraju", ali nikad, nikad neces dozivjet da se los besplatni mod marketinski gura negdje.
Stovise, marketing za modove ne postoji.
U tome je zapravo cijela car mod communitya. Nema inicijalnog profita na svemu tome, nema izdavaca koji iza svega toga gura neku svoju filozofiju.
Mali mod team ponudi ono sto moze i mod postane popularan ako je dobar jer se siri medu gamerskom publikom.

Nisam nigdje cuo niti vidio da je Bohemia koristila DayZ da bi promovirala ARMA serijal.
Upravo suprotno. DayZ ce vjerojatno izaci kao standalone igra u nekoj blizoj buducnosti.
Imas tonu modova za ARMA igre, ali niti jedan nije bio toliko popularan kao DayZ.

To sto je Bohemia "iza" DayZ moda nije nimalo losa stvar zapravo, tako da ne kuzim cemu takav "zavjera MASONI" stav.

baš to, slažem se sa svime, podrška bohemie u ovom slučaju samo donosi puno modu...
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Yuri - 08. Srpanj, 2012., 19:52
Al' bitno da si nasro rendom konfrontacijska kontra-govna.  :wildboy:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: snowblind - 08. Srpanj, 2012., 19:55
Ne bih se složio da niti jedan mod nije popularan kao DayZ. A.C.E. je popularan samo što se on bavi core mehanikom igre i zato se nije gurao po netu. Zombiji su ipak popularniji od hc simuliranja ratovanja.

Za DayZ sumnjam da će izaći kao samostalna igra, prije da će izaći kao updjet za sve vlasnike Arme 3.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: SkullCrusheR - 09. Srpanj, 2012., 18:47
Nas ima oko 10-ak i igramo redovno svakodnevno, tko hoce da nam se pridruzi evo mu grupa na steamu:

http://steamcommunity.com/groups/hcldayz (http://steamcommunity.com/groups/hcldayz)

SVI SU DOBRODOŠLI.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Daky101 - 09. Srpanj, 2012., 19:19
Ljudi,može li mi tko,molim vas,reći da li ja mogu pokrenuti Combined operations?
AMD Athlon 64 X2 Dual core processor 3600+ 2.01GHz,1 GB RAM
GeForce 8600 GT 1024MB
Konfiguracija je dosta stara jer inače igram igre na Xboxu,ali ovo jednostavno moram odigrati jer mi je preživljavanje hobi,a zombiji su mi najdraže životinje xD.
Pa ako mi tko može odgovoriti da ne kupujem bzvz igru koju ne mogu igrati.
Hvala unaprijed.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: musp3r - 09. Srpanj, 2012., 19:30
Biti će muka. Nemoj na taj komp. A2CO/DayZ ipak zahtjeva jači...podosta.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Daky101 - 09. Srpanj, 2012., 19:33
OK,hvala na odgovoru.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: snowblind - 09. Srpanj, 2012., 19:58
Mislim da ti je grafička preslaba i malo rama imaš.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Grenadier - 09. Srpanj, 2012., 22:52
jel trebam kupovat ArmA 2 i Operation Arrowhead ili je dovoljan samo Operation Arrowhead?
jako volim igre i filmove sa zombijima pa si namjeravam ovo uzet :D
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: snowblind - 09. Srpanj, 2012., 22:57
Možeš imati kombinaciju ArmA 2 free + Arrowhead.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: zerocooloszoran - 10. Srpanj, 2012., 00:20
Mislim da ti je grafička preslaba i malo rama imaš.

ne baš, ova igra jede najviše procesor, imam grafu od 1gb, ali i amd-a sa 6 jezgri pa mi igra leti na sve maksimalno pojacano...

Meni jede oko 3-8% procesora i stalno izmedju 800-1,5Gb rama(ddr3 1600), mislim da bi ti procesor jos i progutao no nabavi si rama... uvijek i neke stvari mozes smanjiti u igri, tako da prema procjeni moci ces igrati...
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KingMortal - 10. Srpanj, 2012., 02:12
Ako staviš sve na low, izgledat će ti isto, al jesti više procesor nego grafu. Sjebano je s Armom. :wildboy:

Btw, nemojte apdejtat igru još dok ne srede probleme. Ljudi masovno ostaju bez itema, posebice L85 i kod mijenjanja odjeće gube se itemi.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: redhillunited - 10. Srpanj, 2012., 10:13
Here are the 1.7.2 patch notes.

Changelog:
* [FIXED]   Infected hear perfectly through objects (noise reduced by 50% through an object)
* [FIXED]   Animal bodies despawn way too fast (now despawn automatically after 2 minutes)
* [FIXED]   Corrupted update data causes people to spawn in debug forest (now will not save corrupted position data)
* [FIXED]   States where animal might stop walking around (now should walk around more)
* [FIXED]   Animal AI routines consuming large amounts of FPS (now in line with Infected AI routines, reduced FPS usage)
* [NEW]    Player Syncing system replaced (increased performance and ammo quantity tracking)
* [FIXED]   Error reports are almost invisible (has now been fixed)
* [FIXED]   Daylight calculations causing slight FPS issue
* [NEW]    Visibility now smoothly alters based on sun, moon, cloud, rain, and fog state
* [NEW]    Aubility now dampened in rain and increased by fog
* [FIXED]   Object cleanup causing significant (huge) performance issue on servers (reduced by up to 50%, means more players + zombies possible)
* [FIXED]   Use of “allMissionObjects” causing performance issue on clients (new engine command “entities” used to improve FPS on clients)
* [FIXED]   Too easy to break legs due to infected (reduced probability of leg damage, reduced amount of leg damage)
* [FIXED]   Inspection of dead bodies does not work (fix only applies with ArmA2 Beta 94033 and above)
* [NEW] Exponent driven probability introduced into visibility calculation
* [FIXED]   Hatchet/Crowbar requires reloading ( https://dev-heaven.net/issues/34903 (https://dev-heaven.net/issues/34903) )
* [FIXED]   Unlimited Wire fence/Sandbag/Tank Trap Bug ( https://dev-heaven.net/issues/34283 (https://dev-heaven.net/issues/34283) )
* [FIXED]   Duplication Exploit on object pickup ( https://dev-heaven.net/issues/34031 (https://dev-heaven.net/issues/34031) )
* [FIXED]   Not full magazines disappear when you reconnect ( https://dev-heaven.net/issues/33998 (https://dev-heaven.net/issues/33998) )
* [NEW]    Set Bear Traps that break player and infected legs, kills animals, when activated
* [NEW]    Authentication process streamlined with new ArmA2 Beta commands (publicVariableServer and publicVariableClient)
* [NEW] Authentication for duplicate IDs supportive of the new beta patch (ArmAX users)

[IZVOR (http://www.pcgamer.com/2012/07/09/dayz-updates-to-add-dogs-and-bear-traps/)]
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Daky101 - 10. Srpanj, 2012., 14:43
Mislim da ti je grafička preslaba i malo rama imaš.

ne baš, ova igra jede najviše procesor, imam grafu od 1gb, ali i amd-a sa 6 jezgri pa mi igra leti na sve maksimalno pojacano...

Meni jede oko 3-8% procesora i stalno izmedju 800-1,5Gb rama(ddr3 1600), mislim da bi ti procesor jos i progutao no nabavi si rama... uvijek i neke stvari mozes smanjiti u igri, tako da prema procjeni moci ces igrati...
Znači ako samo nadogradim RAM-e,moći ću igrati?
Možeš li dati nekakvu preporuku?
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: zerocooloszoran - 10. Srpanj, 2012., 16:50
Mislim da ti je grafička preslaba i malo rama imaš.

ne baš, ova igra jede najviše procesor, imam grafu od 1gb, ali i amd-a sa 6 jezgri pa mi igra leti na sve maksimalno pojacano...

Meni jede oko 3-8% procesora i stalno izmedju 800-1,5Gb rama(ddr3 1600), mislim da bi ti procesor jos i progutao no nabavi si rama... uvijek i neke stvari mozes smanjiti u igri, tako da prema procjeni moci ces igrati...
Znači ako samo nadogradim RAM-e,moći ću igrati?
Možeš li dati nekakvu preporuku?


a kupi tip rama koji vec koristis, 2gb ti nece biti skupa...
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Daky101 - 10. Srpanj, 2012., 18:57
OK,puno hvala na pomoći. :)
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: D.O.M.I. - 10. Srpanj, 2012., 20:01

 Ljudi masovno ostaju bez itema, posebice L85 i kod mijenjanja odjeće gube se itemi.

 :wildboy: :wildboy:


Očekuje se hotfix danas čim forum ponovno proradi, nadam se da budu sve sredili.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: zerocooloszoran - 10. Srpanj, 2012., 20:03

 Ljudi masovno ostaju bez itema, posebice L85 i kod mijenjanja odjeće gube se itemi.

 :wildboy: :wildboy:


Očekuje se hotfix danas čim forum ponovno proradi, nadam se da budu sve sredili.

a zato mene amar danas pita danas jel imam gps, mora da je izgubio stvari :D
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: marko.cakaric89 - 10. Srpanj, 2012., 20:04
ok domi  :clap: :clap: :clap: :clap:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: n00b - 12. Srpanj, 2012., 01:27
Ne mogu IGRAT.

Instalirao sve po uputama, bla. Pokrenuo ko Combined operations. Spojim se na neki server. I taman u trenu kad (mislim) bi trebao početi igrati pojavi se LOADING. Koji traje zauvijek. Čuju se ptičice u pozadini i neki drugi SFX, al loading traje li ga traje. I onda zvukovi stanu. Loading screen ostane.

Probao sam preko beta patcha onaj shortkat opet isto.

Probao sam reinstalirati igru i opet ponoviti postupak, opet ništa. Mislim, imam osjećaj da sam sve dobro napravio jer sve u biti šljaka kako piše, al sam dio spajanja u ekšli igru ništa. Drajvere nove stavio od grafičke, komp je dovoljno jak da gura tu igru, nemam pojma zašto ne radi.

Neki propust sam napravio il nešto...?
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KingMortal - 12. Srpanj, 2012., 04:41
Moguće da se još uvijek ne može spojit s najnovijom verzijom. Kad je došao ovaj novi patch mogao si se spojit na 1% servera, a i onda bi izgubio neke iteme. Popravljali su to sa strane master servera i sad bi to kakti trebalo radit, al ne znam jel baš radi. Osobno neću igrat dok ne izađe hotfix koji će riješit probleme s nestajućom opremom i presvlačenjem.
S druge strane, možda si se spojio na neki šitan server. Btw, igraj isključivo s beta patchem.

Probaj ove servere, meni su bili pouzdani:
UK 9
DE 24
DE 25
DE 48
US 10 Chicago
US 88 Texas
US 3
US 4
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Parkus4 - 12. Srpanj, 2012., 14:51
Kako ovaj Dayz zna zivcirati s bugovima. Predem preko ograde i BAM! Umrem. I jos nesto dali se to samo meni cini ili su nakon zadnjeg patcha povecali radar zombija? tj. love te na vecoj udaljenosti.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Figo - 12. Srpanj, 2012., 16:47
ljudi može pitanje..
odlučio sam nabaviti Armu i zaigrati ovo.. možete mi reći koja je razlika ako kupim komplet Armu 2: Combined Operations ili skinem free demo verziju pa samo kupim Operation Arrowhead??

čitao sam negdje da postoji verzija bez HD tekstura pa se bojim da nebi tako bilo ako bi samo kupio dodatak Operation Arrowhead..
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KingMortal - 12. Srpanj, 2012., 16:56
Manje - više nema nikakve razlike.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Pajko - 12. Srpanj, 2012., 21:14
A sa Armom 2 Free mogu igrat samo DayZ od modova ili ima još nečeg zanimljivog?
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: snowblind - 12. Srpanj, 2012., 21:21
Ukratko da. Ako mod zahtjeva baš Armu 2 nećeš moć igrat.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: zg_rider111 - 12. Srpanj, 2012., 21:24
Sad je na steamu 20% popusta. Nadam se da će doć na daily deal pa da bude još veći. Ako se to može uopće dogodit.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Pajko - 12. Srpanj, 2012., 21:29
A mislim da ću uzet Operation Arrowhead i to je to. :(
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Grenadier - 13. Srpanj, 2012., 19:26
Sad je na steamu 20% popusta. Nadam se da će doć na daily deal pa da bude još veći. Ako se to može uopće dogodit.

Ja se nadam da hoće, jer bi i ja se strpio još kojih tjedan dana pa ću si ubost. A onda rokavela dok ne zaspim za kompom :D
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Parkus4 - 16. Srpanj, 2012., 22:48
Ljudi pomagajte ako boga znate,imam problem. Igrao sam DayZ normalno i sada kad je izasao novi beta patch ja ga probam instalirati i pise mi WRONG CD KEY,stinem ok i on nastavi instalaciju i kaze da je uspjesno instalirao patch sto nije istina jer ja u igri imam krizice.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: zg_rider111 - 16. Srpanj, 2012., 23:17
Pa pokušaj opet cd key upisat.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: DINbosnian - 18. Srpanj, 2012., 01:26
hej dečki
imali šanse da se skine besplatno arrowhead
nema teorije da platim 15 eura  :ne:
na offical site od dayz piše da nemožeš igrati bez toga
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: snowblind - 18. Srpanj, 2012., 01:30
Po ne znam koji puta, ne može se igrati bez originala.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: DINbosnian - 18. Srpanj, 2012., 01:43
moželi se skinuti original besplatno  :kava:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: zg_rider111 - 18. Srpanj, 2012., 01:46
Ništa nije besplatno.  ;) Ali imaš Arma 2 Free koja nema HD teksture,grafiku ali nemožeš samo sa njom igrat DayZ. I nema singleplayer kampanju.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: snowblind - 18. Srpanj, 2012., 01:51
I da skineš original besplatno, opet ti treba cd key. Ako toliko želiš igrati, kupi igru i riješena stvar.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: zg_rider111 - 18. Srpanj, 2012., 01:54
Ako kupuješ samo operation arrowhead kupi sada kada traje steam summer sale. 20% je discount pa košta negdje ~11€, prođeš malo jeftinije ali ni to nije loše!  ;)
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: DINbosnian - 18. Srpanj, 2012., 01:59
imali barem multplayer   :solidus:

nista onda nekupujem aj barem ima drugih besplatnih online igrica za igrati

Dupli postovi spojeni u jedan - molimo da se naučite koristiti  (http://www.hcl.hr/forum/Themes/HCLDark/images/buttons/modify.gif) Uredi tipkom  - WEAPONX
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Figo - 19. Srpanj, 2012., 21:42
ove godine nam stiže War Z, standalone multiplayer igra kao reakcija na odlični Day Z..

pročitajte o čemu se radi :)

http://www.ign.com/articles/2012/07/19/the-war-z-a-new-zombie-survival-experience?utm_campaign=ign+main+twitter&utm_source=twitter&utm_medium=social&page=1 (http://www.ign.com/articles/2012/07/19/the-war-z-a-new-zombie-survival-experience?utm_campaign=ign+main+twitter&utm_source=twitter&utm_medium=social&page=1)
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: zg_rider111 - 20. Srpanj, 2012., 00:14
Sad se pitam jel se isplati kupit armu 2 kad će ovo doć do kraja ove godine.  :solidus:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Pajko - 20. Srpanj, 2012., 00:27
Ja ću maznut Armu na winter saleu :approve
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: hoffa - 20. Srpanj, 2012., 19:56
Ja sam nabavio Arma 2 za sad, da se malo probam upoznati s kontrolama, imao sam ju par puta prilike probati i odustao sam nakon 3 minute. Jel postoji kakav tutorial dobar, ili nešto da se to lakše pohvata? Jedva da hodat znam kak se spada, kamoli švrljat po opremi, ili bilo šta drugo  :fpalm:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: snowblind - 20. Srpanj, 2012., 20:05
Unutar igre imaš tutoriale.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: hoffa - 20. Srpanj, 2012., 20:11
Vidio sam, nisam znao kolko su učinkoviti za pohvatat sve. Hvala!

Nego, sad ako bi ja htio igrati DayZ... znam da je već pisano, ali da vidim dal sam skužio - kupim negdje OA, s kojim radi DayZ, ali ne i svi ostali modovi i onda samo skinem mod, instaliram i to je to?
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: snowblind - 20. Srpanj, 2012., 20:14
Ako imaš ArmA 2 Free da, ako imaš cijelu ArmA 2 onda će ti i ostali modovi raditi koji zahtjevaju obje igre.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: redhillunited - 20. Srpanj, 2012., 21:38
Sprema se igra WarZ, zapravo DayZ ali u masivnoj verziji kao MMO. Znam da je offtopic, ali se tice DayZ indirektno http://news.mmosite.com/content/2012-07-19/the_war_z_zombie_shooter_mmo_coming_soon.shtml (http://news.mmosite.com/content/2012-07-19/the_war_z_zombie_shooter_mmo_coming_soon.shtml)
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: snowblind - 20. Srpanj, 2012., 21:41
Ne čitaš baš prijašnje postove?
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: hoffa - 21. Srpanj, 2012., 05:05
Ako imaš ArmA 2 Free da, ako imaš cijelu ArmA 2 onda će ti i ostali modovi raditi koji zahtjevaju obje igre.

Da, da, kužim to. DayZ zahtjeva OA, pa će radit bez problema, ali neki od modova neće jer trebaju obje igre, to sam pitao. A sad stvarno sramota, al ja bi molio da mi netko objasni kako mijenjati oružje  :fpalm: Pokrenuo sam trening, tj. bootcamp i krenuo od početka, drugi dio je target practice. Pokupim pištolj i ne znam ga izabrat da mi život ovisi o tome. Kontrole nisam dirao, pod toggle piše "F", pod switch weapon nema ništa. Uđem u (G) gear, kliknem na pištolj, nema promjene nikakve. Kliknem rearm, opet se ništa ne događa. Na kraju sam ispustio i pištolj i automat, pokupio pištolj da ga odmah uzme u ruke i onda ostalo. Znam da je glupo pitanje, ali ja pojma nemam kak to napraviti i kako promjeniti oružje, ili baratati stvarima u gear "izborniku".

Edit: možda ovome nije mjesto ovdje, al ako nije problem neka ostane ako mi netko odgovori, da ne tražim okolo. Imao sam barem i ovaj prvi dio vezan uz instalaciju DayZ-a  :mrgreen:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: snowblind - 21. Srpanj, 2012., 09:49
Oružje mijenjaš na kotačić od miša. Tipka F ti služi ako imaš M203 dodatak, dimne, za mijenjanje načina pucanja (single, burst, full).
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: SkullCrusheR - 21. Srpanj, 2012., 17:37
Ja i društvo sa HCL-a igramo ovu igru nekih mjesec dana, neko i više od nas, pa ako neko hoce da se pridruzi nama neka se join na ovu steam grupu: http://steamcommunity.com/groups/hcldayz (http://steamcommunity.com/groups/hcldayz)

Nemojte zalit dati 10-ak eura za igricu, mnogo je igriva i zarazna, eto uglavnom tko zeli moze nam se pridruzit, tu smo, igramo cesto, team speak i tako :)

Pozdrav :D
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: croatian007 - 21. Srpanj, 2012., 19:54
problem, sve sam instalirao ali kada uđem u neki server ne prolazi mi loading screen, onda sam instaliorao beta patch mi piše stalno waiting for host, pomoć :(
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: hoffa - 21. Srpanj, 2012., 20:06
Jel ima netko pouzdan tko bi bio voljan uzeti mi Operation Arrowhead kroz par tjedana vjerojatno, kad ću imati nešto novaca? Možda i prije, samo napišite tu tko bi mogao, pa ću se ja javiti pp-om kad budem mogao uplatiti novce.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Parkus4 - 21. Srpanj, 2012., 22:11
Pa pokušaj opet cd key upisat.
Kako? Ajde prosvijetli me.

EDIT:Evo ga desilo se je neko cudo izgleda da me se bog sjetio.Nije nikakav CD-Key bio problem,zapravo ni sam neznam sta je bio problem xd
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: st0l3 - 21. Srpanj, 2012., 23:00
Igra netko? Imas nas troje na DE #55 pa se pridruzite. Ako ce tko igrati a da je ozbiljan igrac (+21),saljem podatke za TS.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: zg_rider111 - 21. Srpanj, 2012., 23:26
Sutra ću i ja počet igrat DayZ, napokon kupio.  :approve
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: hoffa - 22. Srpanj, 2012., 03:26
Ja sam uzeo sa steama, na pola je download  :D

Nego, gledam sad one upute sa prve stranice, tj. kako instalirati DayZ na Steam, pa me zanima samo jedna stvar. Kad se kupi baš Combined Operations, postupak je isti? (mislim na onaj dio kad treba kopirati fileove iz arme 2 u operation arrowhead, odmah na početku) Ili je to već sve riješeno, budući da je igra kupljena "u komadu", pa samo pokrenem igru kao CO, izađem i onda ubacim one fileove sa linka?
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: zg_rider111 - 22. Srpanj, 2012., 03:31
Ne znam kako je tebi u komadu i ja sam isto kupio preko steama combined operations i skida se svaki zasebno.  :wildboy:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: hoffa - 22. Srpanj, 2012., 03:47
Ma skida se zasebno, zato sam stavio navodnike na "u komadu"  ;)
Zanima me dal su ti fileovi iz Addons direktorija već posloženi kako treba, ili ih treba svejedno kopirati iz Arma 2 u Operation Arrowhead. Sam početak instalacije DayZ-a.

Ovaj dio:
"U redu, znači skinuli ste besplatnu osnovnu igru i kupili ekspanziju. Prvo što sada treba napraviti je otvoriti direktorij u kojem vam je Arma II Free (\Steam\steamapps\common\arma 2 free). Otvorite "Addons" mapu i kopirajte sav sadržaj iz nje u Steam\steamapps\common\arma 2 operation arrowhead\Expansion\Addons. "
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KingMortal - 22. Srpanj, 2012., 05:50
Ne treba to ak si obje kupio na Steamu..
Svejedno, preporučam da skineš Arma 2 launcher koji će ti olakšati nekoliko stvari.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: st0l3 - 22. Srpanj, 2012., 14:06
DayZ je neoprostivo đubre od igre.
Da vam probam dočarati s čime ćete se susresti unutar nje.
Jučer na serveru DE #55 (najbolji po mišljenju nas par) Marac i ja krenemo lootati Cherno, kao i svaki dan do sada. Ali vidi ti to, pronašli smo mapu i kompas. Divotica jedna rekli bi neki, jer bez to dvoje i nekoliko konzervi graha i kole nećete dugo preživjeti u šumi.
Oduševljeni spoznajom da se možemo uputiti sjeverno, krenemo pored medicinskog postrojenja, gdje smo uzeli nekoliko transfuzija krvi i sredstva protiv bolova.
Čuli mso legende o aerodromu na sjeveru, koji je pun goodie-sa. I krenemo u avanturu.
Kako se radi o 250km2 terena, s ispravnim kretanjem, pregledavanjem horizonta i skrivanjem, put nam traje cca 2 sata.
Na aerodromu ne nalazimo ništa spektakularno, osim šatora nekog nesretnika koji je unutra sakrio snajper i automatsku sacmaricu. Lootamo i u znak zahvalnosti ostavljamo mu nekoliko konzervi hrane, da prezivi covjek.
Dolazi nam Pobjeda na teamspeak, nedavno spawnan, bez igdje ičega i ikoga, i stoga odlučimo pokuiti stvari, prekinuti našu aerodromsku avanturu i krenemo putem Elektrozavodska njemu u susret. Put nazad trajao je u punom trku zamornih sat vremena. Ne kazem da smo promasili nekoliko puteva, ali put nas je psihicki umorio.
U Elektrozavodsk dolazimo sa sjeverne strane, u tom trenutku čujemo Amara kako nam iz Stary Sobora javlja da se spušta prema Chernu kako bi se susreli i nastavili zajedno. U međuvremenu čujemo pucnjeve u Elektru, i pobjedu kako brzo diše i panično govori -Tu su, tu su! On se sakrio u sjenu pored zidića lokalnog restorana, a ispred njega događa se pokolj nekolicine preživjelih. Tako sakriven u sjeni, čuje pucnjeve, viku  -Friendly, friendly! -kojom preživjeli bezuspješno pokušavaju komunicirati drugima da nisu spremni pucati te da ne predstavljaju opasnost. Kako svaki novi igrač ubrzo nauči, u stanju apokalipse ubrzo nestaje sva ludskost. Svi su pokošeni, naš Pobjeda odjednom "uživa" u zvuku koračanja krvnika nekolicine i muha koje su se sjatile na tijela poginulih. Sve to slušamo sa sjevernog obronka Elektra.
Nakon neuspješnog nagovaranja da izađe iz zaklona i krene prema nama, Marac kreće u samostalnu misiju "Saving Private Pobjeda", sa svojim scoped m16 ualzi u grad sa sjeverne strane, a ja mu spottam najbolje što mogu kroz optiku svog novog snajpera.
Niste čuli sretnijeg čovjeka kad je Pobjeda usred opisivanja lokacije shvatio da je Marac udaljen svega 150m od njega. Nakon toga pucanj, muk i samo jedan -Mrtav sam.
Uslijedilo je razočaranje i povratak Marca na sjever Elektra, uz moje budno pokrivanje njegovih leđa snajperom.
Pobjedu smo pričekali da se spawna na novo. Na svu sreću stvorio se u blizini Elektra, te je trebalo samo 20ak minuta da u širokom luku obiđe grad i sretne nas. Opremili smo ga AK47, nešto magazina, hranom i pićem. Zadovoljstvo je napokon na našim licima jer kao u svim primitivnim okruženjima, brojka znači snagu. A trojica smo mogli puno više toga od dvojice.
Uto se javio Amar da je samo na kilometar od Cherna i da kreće prema nama, kako smo mi krenuli prema njemu.
Šećemo tako preko planina, između 2 najveća grada na obali i u tren učini nam se da vidimo nešto ispod nas, no zanemarujemo kako u planinama trči puno zečeva koji odvlače pozornost. Ni 5 minuta kasnije, možda 20m od nas proviri čovjek iza stabla sa snajperom uperenim prema nama. Upucamo ga u tren oka. Tišina.
Čovjek leži u lokvi krvi, dolazi sebi. Nije mrtav.
Upitam ga preko voip-a, Are you friendly? NA što bi svaki normalan čovjek odgovorio Yes i barem odglumio prijateljstvo dok ga ne pokrpamo. Ovaj šuti, vidimo ga kako polako hvata obarač i jedan metak poleti Marcu u glavu. On pada mrtav. Moj komrad, s kojim sam prošao Golgotu invazije na aerodrom, koji me štitio od naleta zombija i koji je skinuo jednog razbojnika koji nam se pokušao prišuljati s leđa.
Snajperistu smo napunili olovom i mrkog pogleda mu pregledali opremu. Snajper, ništa više.
U tom trenutku prošla me jeza da je mala vjerojatnost kako netko sam šeće ovom planinom i to saznanje sam podijelio s Pobjedom koji je bio zauzet kopanjem po torbi nesretnika.
Pucanj. Još jedan. Pobjeda pada mrtav. Nije mrtav, diše.
Bacam se u prone položaj pored mrtvih tijela i gledam preko nišana što se to dogodilo? Čujem pucnjeve ali ne vidim od kuda. Adrenalin, panika.
Kleknem na jedno koljeno i podignem pogled. Vidim trojicu kako u Ghillie odijelima prilaze našoj lokaciji. Onaj prokletnik bio je samo point, a trojica su ga pratila! Opalim jedan metak. Ništa.
Izvirim pored stabla, vidim jednog dobro, nanišanim, opalim, on pada!
Druga dvojca su za to vrijeme izašla iz zaklona i izrešetali me. Grč u želucu, padam.

Sva oprema, sva priprema, broj ljudi, ništa nas nije moglo zaštititi od nasumičnog susreta s grupom koja je bila malo bolje pripremljena. Kao jazavci smo sjeli na njihovu zamku.
Ništa zato, večeras dolazimo u Cherno, na server #55 u potrazi za ekipom u Ghillijima. Amar je naoružan i spreman. To je DayZ.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: hoffa - 22. Srpanj, 2012., 14:43
Instalirao sam sve, pokrenuo Combined Operations, ubacio fileove u '@dayz' datoteku, instalirao beta patch i kad hoću ući u server piše mi nešto tipa "You can not play this game, it is dependent on downloadable content that was deleted. dayz_code, dayz_weapons, days_vehicles..."
Jel ima tko riješenje za to?

Edit: Skužio sam još jednu stvar. Kad pokrenem sad igru preko beta patcha iz foldera, ne preko steama baš, piše mi u desnom gornjem kutu "expanison beta", bez "@dayz". Prije instaliranja beta patcha mi je pisalo @dayz, ali nisam probao pokrenuti igru. U target u properties od beta patcha sam dodao  "; @dayz" između Expansion i -nosplash, identično kako piše na uputama. Jel tu možda ovaj ; viška ili šta? Ne kužim šta bi moglo bit, u @dayz folderu u OA imam svih 14 fileova (nemam one .cfg fileove koji se vide na uputama, skinuo sam sve sa one stranice - ručno)
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: snowblind - 22. Srpanj, 2012., 15:00
cut

Ljudima je zanimljivije tako igrati da idu ubijati druge nego da probaju što duže preživjeti. Treba se naviknuti na to. Ako ništa drugo, barem si dao dobar opis što novi igrači mogu očekivati.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: hoffa - 22. Srpanj, 2012., 17:11
Proradilo, nisam imao checkiran DayZ u expansions  :fpalm:

Prva lekcija naučena - ne se penjati na krov ako ne znam dal postoji alternativni silazak, ili način za ubiti 2 zombija koji kampiraju ispod ljestava.

Na kojim serverima je najbolje igrati? EU i USA me zanima, jer bi na početku htio igrati po danu što je više moguće (+znam uzeti bateriju u ruke, ali ne znam ju upaliti  :fpalm:)
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: zg_rider111 - 22. Srpanj, 2012., 17:25
Već sam dva puta crko.  :wildboy: Nikako da pronađem neko vatreno oružje samo sjekire i municiju.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: D.O.M.I. - 22. Srpanj, 2012., 17:33
Proradilo, nisam imao checkiran DayZ u expansions  :fpalm:

Prva lekcija naučena - ne se penjati na krov ako ne znam dal postoji alternativni silazak, ili način za ubiti 2 zombija koji kampiraju ispod ljestava.

Na kojim serverima je najbolje igrati? EU i USA me zanima, jer bi na početku htio igrati po danu što je više moguće (+znam uzeti bateriju u ruke, ali ne znam ju upaliti  :fpalm:)

Preporučam DE 24 i DE 25 Berlin. Prvi je Expert, drugi Veteran, bez 3. lica i crosshaira, baš onako kako i treba igrati. Oba su super stabilna i na njima provodimo najviše sati, naročito na DE 24.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: hoffa - 22. Srpanj, 2012., 17:37
Ja sam jednom, svojom glupom greškom. A sad sam trenutno u jednom od onih gradova za koje, čini mi se, ljudi kažu da ih treba izbjegavati. Zaboravio sam šta je pisalo kad sam spawnao, vidim nekakvu građevinu sa zlatnom kupolom u daljini. Našao sam u nekoj šupi kutiju painkillera, dmr municiju i granatu. Sad pokušavam izaći od tuda, dočepati se nekog manjeg sela, ali okružen sam zombijima. Mislio sam da je dobra ideja bacit granatu, pa ih možda zvuk odvuče. Ništa. Tako da opet nemam apsolutno ništa šta bi mogao upotrijebiti.


Edit: Ona granata je očito ubila 2 zombija, jer mi je zombie kill count na 4 - 2 sam ubio susjed-stilom - sjekira!
Našao neki M16, prazan jasno, 2 mag za DMR, 1 za Makarova, 2 hrpe metala i 2 šajbe za auto. Hrane i vode nigdje, a pretrčao sam dvije šume kad sam izišao iz onog Electro-nešto. Upao sam na neki server ravno u sumrak, ili pred zoru, nemam sat, a ne sjećam se koji je server bio. Tako da se brže krećem, a i vidim nešto pred sobom, pa nije skroz grozno.

Osim one granate što sam potrošio na početku nisam imao više ništa od oružja. Ali svejedno, na kraju jedne šume kad sam spremio bateriju, na ekranu mi se pojavio ciljnik, ja pritisnuo miša i nešto je eksplodiralo valjda 4m ispred mene. Izgubio oko 6000 krvi dok se nisam osvjestio. Neki bug možda, zaostala nepostojeća granata u gear-u?
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Parkus4 - 22. Srpanj, 2012., 19:31
Polako odustajem od ove igrice,cini mi se da su s ovim zadnim updatom totalno sjebali igricu. Pa zombi me skuzi s 50 metara,a drzim shit i cucim. Dok to ne poprave necu paliti igricu,steta jer igra ima jako puno potencijala.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KingMortal - 22. Srpanj, 2012., 19:48
A najbolje da su skroz slijepi i dekor poput stupova za rasvjetu.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: hoffa - 22. Srpanj, 2012., 20:22
Ok, nešta ne štima. Zadnji put kad sam našao i pokupio oružje koje sam gore spomenuo, dobio sam poruku "no received messages in 5 seconds" i stalno mi je izbacivalo nove poruke, svakih 5s čini mi se. Ugasio sam igru normalno i sad kad sam ušao ponovo, opet me tražilo da biram spol i krenuo sam od početka. Zašto mi nije spremilo poziciju i gear koji sam imao?
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: SkullCrusheR - 22. Srpanj, 2012., 21:17
Ajde momci, zasto igrate sami  ?

Ajte sa nama igrajte mi cemo vam dati opremu koju nikad necete imati u solo play-u :D

Steam Grupa: http://steamcommunity.com/groups/hcldayz (http://steamcommunity.com/groups/hcldayz)

NA chatu u grupi se dogovaram i palimo na team speak, uvjek nas ima pa ko voli nek izvoli :D
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: hoffa - 22. Srpanj, 2012., 21:37
Ja sam se evo očitovao u grupi. Kad skupim malo iskustva i pohvatam konce što i kako najbolje (a moram i osposobit mikrofon na laptopu, jer mi je prdnuo nedavno), javim se pa ćemo se dogovorit za igru.  :D

Edit: Sredio sam mikrofon, nešta se pošemerilo u postavkama. Skinuo sam teamspeak 3, sutra ću instalirat, pa će mi možda trebati pomoć kako se spojiti s određenom grupom ljudi i ostalo. Nikad ga nisam koristio do sad, pa eto. Ako postoji tema negdje na forumu gdje je to sve objašnjeno, može mi netko linkat.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: SkullCrusheR - 23. Srpanj, 2012., 18:48
Ama to ti je jednostavno ko pasulj, cucemo se na grupnom chatu
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: supa - 23. Srpanj, 2012., 19:59
/

 =D&gt;

odličan sastav, vidi se da imas dara. uživao sam.  :thumbs:

Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: zg_rider111 - 23. Srpanj, 2012., 22:51
Ja imam neki čudni problem sa DayZ-om. Kada se spajam na neki server i prije onoga što se spawnas, creating charachter i to. Modem mi se resetira i izgubim internet konekciju. Nekad uspijem i skroz uć ali opet pukne. Sad neznam je li to do modema ili do moda.  :wildboy: Igrao sam Arma 2 vanilla serverima nikakvih problema tamo.


EDIT: Uspio uć danas navečer.  :bonk: Valjda je do rutera a ne do igre.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: hoffa - 23. Srpanj, 2012., 23:38
Šta mi se upravo dogodilo, ja nisam mogo vjerovat  :D
Sinoć navečer sam konačno našo kartu. Ne služi mi baš bez kompasa, al bar otprilike se mogu orijentirat. Danas je takav lag na tom istom serveru da je to strašno (DE 250, čini mi se), probao sam malo igrat da vidim oće proć, al ne. I naravno, u svom tom trzanju nisam ni skužio da hodam pored zombija (u Electru sam bio, taman na rubu grada uz obalu) Sva sreća pa sam našao i pištolj sinoć.
Ubijem tog koji me napadao, ali lag je prevelik da bi mogao bit precizan, pa trošim previše municije (imao sam 2 maga). Ti pucnjevi su privukli još 2 zombija i ubijem ih nekak sve, ali sad krvarim. A nemam više zavoja, jer sam jedini već potrošio.
Dosta brzo krvarim, ne mogu to zaustavit, i odlučim trčat po gradu dok ne nađem bolnicu. Na neku foru nisam naletio ni na jednog zombija, ušao sam u par kuća, ali jedina zanimljiva stvar koju sam našao je šator. Krenem dublje u grad i kod crkve me okruži par zombija. Jedan me vidio, na brzinu sam uletio unutra, upucao ga, okrenem se prema unutrašnjosti crkve i protrnem - vidim lika kako čući kraj oltara i cilja prema meni.
Brzo sam stao iza nekog stupa, mlatim po tipkovnici da nađem pravi chat i pišem ko sumanut "friendly, dont shoot, i have only a gun with few bullets, a need blood can you help?"
Lik ne odgovara.
Opet pišem "Dont shoot me, im friendly. I'll look up and come out of my cover, then drop my gun, can you help me with some blood or food?"
on opet ništa. Izađem ja ipak pred njega (mogu ili van među zombije s par metaka, ili čekati do sutra da on odgovori ili me napadne, tad je krvarenje već samo prestalo, na oko 5000), ciljam u plafon, ispustim pištolj, a on se ni ne miče.
Nakon nekog vremena lik izbaci blood bag na pod i napiše mi kao "its on the floor". Nisam mogo vjerovat, pogotovo šta ljudi pišu da ti nitko više ne pomaže, em šta je imao i pušku na ramenu, mogo me ubit samo tako. (kasnije sam skužio da je i on slab s mecima, a ime mu je bilo Ruben, ili nešto slično) Uzmem ja to, al skužim da si ne mogu sam dat transfuziju. A igra lagga i meni i njemu  :fpalm:
Nekak se sporazumimo, ja mu vratim blood bag i bacim i šator na pod, kao u znak zahvale za pomoć. Kad skupim nešto opreme, znam gdje je otprilike, idem po njega opet, ionak mi sad ne treba, a ako me imao namjeru ubit kasnije, možda ga to odobrovolji. I kak sam bacio to na pod, on je pokupio blood bag i napiše mi "behind"
Okrenem se, a ono još jedan lik ulazi unutra. za njim puže polumrtvi zombi. Opet pišem "dont shoot, were friendly, close the door so we can kill the zombie", nešto sam tako natrkeljao na brzinu. mogu si mislit kolko su slušalice i mikrofon super stvar u takvim slučajevima. Tek sam kasnije skužio, ali lik čim je ušo, pokupio je moj pištolj s ulaza.
Zatvori on vrata crkve, ja se sakrijem iza klupa jer imam samo sjekiru i čekam... al ova dvojica ne pucaju. Odaberem sjekiru, repetiram ju  :lol: i ubijem zombija sam dok pizde gledaju.
I tu je počela prava frka. Ovi dvojica se naganjaju po crkvi i pucaju (u mojem pištolju su bila još 3-4 metka). Sakrijem se iza stupa opet i pišem "stop shooting for fucks sake, zombies are out there". (btw, jel mogu zombiji otvorit vrata?) Na što prestaje pucnjava i dođe chat od Rubena "bastard shot me". Al upucao je i Ruben njega, jer ovaj krvari očito. I onda lom - skužim da niti jedan nema metaka i počnem naganjat ovog padobranca sjekirom :lol: Udario sam ga par puta, dok nije zapeo negdje u kutu - i tu sam ga umlatio do kraja. 20tak udaraca sigurno. Kak je umro, skužim da mi se vratila boja u igru. Dok sam ja ovoga mlatio, Ruben mi je davao transfuziju  :D Onda je bacio još dva paketa na pod, jedan za mene, a jedan da ja njemu dam transfuziju, pokupio moj šator koji sam mu dao, ja sam lootao padobranca da si uzmem nazad pištolj i skužim da lik ima nešto hrane, sokova, 2 prazne flaše vode, 2 baklje i još jednu transfuziju. Tako da sad imam nešto lijekova i hrane i vode za preživjeti neko vrijeme. Zahvalio sam mom prijatelju Rubenu na pomoći, on mi je rekao da čeka frenda, na što sam ja njemu rekao da mi je previše lagga i da ću se odlogirati, pa ako spawnam tamo dok još budu unutra, nek me ne ubiju. Valjda neće biti netko drugi  :mrgreen:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: st0l3 - 24. Srpanj, 2012., 17:30
/

 =D&gt;

odličan sastav, vidi se da imas dara. uživao sam.  :thumbs:


Drago mi je da ti se sviđa :)
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: hoffa - 25. Srpanj, 2012., 17:37
OK, pomoć, opet.

Jučer sam igrao na US 5 serveru i sad kad sam htio ući mi je javilo da imam "lošu verziju". Pogledao sam onu stranicu sa Beta Patch-evima i skinuo najnoviji (95310), instalirao i sad kad sam ponovo ušao u igru nemam više servera. Izbrišem US 5 iz filtera, probad DE 24, 25... sve na kojima sam igrao do sad, nema ni jednog. Kad sam probao ući u bilo koji od ovih ponuđenih javlja mi "Battle Eye: Unknown version of the game" i to nakon što uđem u lobby.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Daky101 - 27. Srpanj, 2012., 01:29
Ljudi,trebam opet pomoć.
Ranije sam bio pitao mogu li s ovom konfom igrati DayZ: AMD Athlon 64 X2 Dual core processor 3600+ 2.01GHz,1 GB RAM
GeForce 8600 GT 1024MB.
Danas sam skinuo Operation arrowhead demo sa steama i pokrenuo ga na very low postavkama i radi bez trzanja.
Znači li to da će i originalna igra raditi bez trzanja kada stavim DayZ mod na nju?
I još jedno pitanje.
Ne mogu naći Armu 2 besplatno na Steamu.Ima samo ona za 15eura.
U članku je pisalo da nude Armu 2 besplatno i da se mora kupiti samo Operation arrowhead.
Može li mi netko reći gdje se nalazi ta besplatna verzija Arme 2?
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: snowblind - 27. Srpanj, 2012., 01:49
Chernarus ti je zahtjevniji nego Takistan, tako da je pitanje koliko će se dobro vrtiti. Pogotovo unutar gradova ako bude još ljudi i zombija. Za Armu 2 Free samo to upišu u search i izbaciti će ti.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Daky101 - 27. Srpanj, 2012., 15:59
Ma meni je dovoljno samo da bude igrivo.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: SkullCrusheR - 27. Srpanj, 2012., 17:49
OK, pomoć, opet.

Jučer sam igrao na US 5 serveru i sad kad sam htio ući mi je javilo da imam "lošu verziju". Pogledao sam onu stranicu sa Beta Patch-evima i skinuo najnoviji (95310), instalirao i sad kad sam ponovo ušao u igru nemam više servera. Izbrišem US 5 iz filtera, probad DE 24, 25... sve na kojima sam igrao do sad, nema ni jednog. Kad sam probao ući u bilo koji od ovih ponuđenih javlja mi "Battle Eye: Unknown version of the game" i to nakon što uđem u lobby.

Kada više da shvatite da Beta Pečevi i Apdejti nisi isto !

Zadnji put objašnjavam tebi, nema veze što si skino Betu zadnju, to je samo patch kojom krpe ulazak na server i neke sitnice ovi sto rade na Armi a ne na DayZ modu !

Update je to sto ti nazivas "verzija" i on ti je najbitniji, sa njim se igrica mjenja kako to zeli vlasnik DayZ moda, ubacuje neke stvari, brise i mjenja kako zeli, imas na www.dayzmod.com (http://www.dayzmod.com) i prati, svako malo izađe novi update koji je neophodno da skineš i instaliras da bi mogao igrati, inace ako ga nemaš neces moci igrati na serverima sa tom verzijom.

Na svakom serveru, pored imena piše koja je verzija.

NPR: trenutno je na snazi verzija 1.7.2.3 i svaki server koji koristi tu verziju zahtjeva da ju imaš i ti inace ne mozes igrati na serveru.
Ubrzo treba izici 1.7.2.4 verzija, sve imaš na toj stranici koju sam ti dao i na hiljadu foruma i tema vam je objasnjena razlika između Bete i Verzije igrice ali vi opet lupate po svom !

Sa novom Betom mozes igrati sve servere koji koriste betu cak i one sa starijom betom dok sa starijom betom ne mozes igrat na serverima sa novijom betom.
Sa jednom verzijom igrice mozes igrati iskljucivo na tom serveru koji koristi istu tu verziju.

Nadam se da sam pomogao, pozdrav.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: zg_rider111 - 27. Srpanj, 2012., 19:34
Izašao je novi patch za armu ne govorim o beta patchu nego baš patch. Meni ga je steam downloadao automatski.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Daky101 - 27. Srpanj, 2012., 20:50
Chernarus ti je zahtjevniji nego Takistan, tako da je pitanje koliko će se dobro vrtiti. Pogotovo unutar gradova ako bude još ljudi i zombija. Za Armu 2 Free samo to upišu u search i izbaciti će ti.
Upišem u steamu arma II free,ali svejedno mogu downloadati samo demo.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: snowblind - 27. Srpanj, 2012., 21:09
Pa to ti je to onda valjd. Ugl pogledaj prvi post, tamo ima link kako instalirati steam verziju i link za download free verzije.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Daky101 - 27. Srpanj, 2012., 23:07
link je mrtav
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: snowblind - 27. Srpanj, 2012., 23:28
Kako je mrtav kada sam sada probao i radi. Uostalom vjerovatno ima na drugim stranicama za skinuti free verziju ako te već Steam pati.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: kalamarko94 - 28. Srpanj, 2012., 00:15
Na steamu vam je ARMA II FREE = ARMA II DEMO   

tj. ako tražiš armu free samo skini taj demo, to je to   :kava:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Daky101 - 28. Srpanj, 2012., 01:07
OK,hvala
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: kalamarko94 - 28. Srpanj, 2012., 02:34
Evo novog dayz updatea: 1.7.2.4

HOTFIX : 26 JULY 2012

   Affected addons:
      * dayz_code      1.7.2.4
      * dayz         1.3.2
      * dayz_anim      0.5
      * dayz_server    (server admins only)
   
   Developer's Note:
      * Should be used with Build 95310 and above on 1.62
      * 5 second timeout on disconnect is NOT implemented, as the engine is preventing it currently

   Changelog:
      * [NEW]      Respawn button is disabled during DayZ play
      * [NEW]      Optimized authentication process on login
      * [NEW]      Singleplayer mode disabled when DayZ is loaded
      * [NEW]      DayZ Logo and Version Number appear in game when DayZ is loaded
      * [NEW]      Hive now tracks login/logout (to assist in analysis for an ALT+F4 solution)
      * [FIXED]   Infected cannot hear weapon firing (now they actually hear again)
      * [FIXED]   Clothing no longer spawning (now it spawns as it used too)
      * [FIXED]   Tents and items with ID's above 1 million don't syncronize (now it should syncronize, players to confirm)
      * [NEW]      Respawn button is enabled if the player has a fracture
      * [FIXED]   Players switched to non-player skins (by hackers) sync to database (updates no longer saved for objects non-authorized skins)
      * [NEW]      Players spawning in debug area or "water world" will spawn on beach on next login (with their gear)
      * [NEW]      Client will automatically spawn player out of debug and waterworld to last known position
      * [NEW]      Radar removed from helicopter (UH1H will be added back to vehicle spawns)
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Parkus4 - 28. Srpanj, 2012., 15:43
A najbolje da su skroz slijepi i dekor poput stupova za rasvjetu.
Bolje to nego da me na 50 metara skuzi i pocne ganjat. Jednostavno je frustrirajuce kad cijelu godinu cucis i ides tiho i onda te lik spota.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KingMortal - 29. Srpanj, 2012., 00:12
Ako išta, preslijepi su. Jel se tebi odjednom zamagli vid na 50 metara?
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: sika32 - 29. Srpanj, 2012., 12:25
Pozdrav,

ja sam evo sad svježi član ovdje pa se unaprijed ispričavam ako ovo postam na krivom mjestu...al evo solo igranje Dayz-a koliko je interesantno toliko i ispadne uzalud kada naletite u igri na grupu ljudi koji igraju skupa i onda je to nažalost game over...pa ja bi ovdje ostavio svoju email adresu pa ako je neko zainteresiran možemo skupa odigrati par sati pa da vidimo kako če nam ič...uglavnom evo moje email adrese pa ko je za neka me slobodno add-a na steamu [email protected] unaprijed lijepi pozdrav i ako je ovo krivo mjesto za ovaj moj post ja se ispričavam i moderator ga drage volje neka prebaci,

LP
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: snowblind - 29. Srpanj, 2012., 12:50
Na Steamu imaš HCL DayZ grupu pa se tamo dodaj i samo pogledaj tko kada igra. Aktivnih igrača ima tako da ne bi ti trebao biti problem pridružiti se nekome.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: hoffa - 31. Srpanj, 2012., 19:05
Jebemti ovaj novi update, ginem ko majmun. Zombi me skuži s 50m makar ležim. Al bar je taj dio napetiji. I oni grafički glitchevi su katastrofa. Već 2 puta sam spawnao kod Kamenke i nema šanse da nešta lootam oko Balote, jer imam osjećaj ko da gledam ježa u leđa.
A neki dan sam se konačno spojio na TS, croatian mi je objasnio gdje ste, našo sam mapu taman i ubije me prolazak kroz vrata.  :fpalm: Ostalo mi je malo krvi, slomljena noga i zombi me na neku foru skužio. I više ne mogu spojit 2 dana da sam živ da se opremim za put i krenem prema vama. Valjda budem uspio ovaj mjesec  :mrgreen:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Parkus4 - 02. Kolovoz, 2012., 14:05
Ako išta, preslijepi su. Jel se tebi odjednom zamagli vid na 50 metara?
Ako su prije mogli i sada mogu. Btw zombiji su uvijek bili glupi,a u ovoj igri su pametniji nego prosjecni Amerikanac.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KingMortal - 03. Kolovoz, 2012., 08:30
Znači znaju čitati, pisati, upaliti TV i ne nasrtati na nekog s oružjem?
I dalje su retardirani. To što bi ti da su dekor poput stupova je tvoj problem. Poanta igre je preživljavanje, ne PvP arena. Zombiji bi trebali biti još opasniji i tim smjerom mod lagano ide, kako i treba. Izgleda da ovo jednostavno nije igra za tebe.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Parkus4 - 04. Kolovoz, 2012., 19:06
Znači znaju čitati, pisati, upaliti TV i ne nasrtati na nekog s oružjem?
I dalje su retardirani. To što bi ti da su dekor poput stupova je tvoj problem. Poanta igre je preživljavanje, ne PvP arena. Zombiji bi trebali biti još opasniji i tim smjerom mod lagano ide, kako i treba. Izgleda da ovo jednostavno nije igra za tebe.
Neshvacas sto sam htio reci no dobro.

EDIT: Upravo sam dozivio blagi slom zivaca. Konacno dodem do Aerodroma i onda neki likovi zamaskirani u travu izlete s kalashima i naprave pastetu od mene.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: WEAPONX - 07. Kolovoz, 2012., 15:50
Objavljeno je kako DayZ postaje standalone igra. Izdavač će biti Bohemia Interactive, a platni model bi trebao biti sličan Minecraftovom alphafundingu.

[Kotaku (http://kotaku.com/5932418/dayz-is-officially-being-turned-into-a-standalone-game)]
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: snowblind - 07. Kolovoz, 2012., 15:54
Pretpostavljam da će koristiti engine od Arme 3. Dobra je vijest da će se mod i igra razvijati paraleno.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: kalamarko94 - 07. Kolovoz, 2012., 17:58
ček sad to znači da mi se ne isplati kupovati armu 2 OA ako to izlazi ???
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 07. Kolovoz, 2012., 20:35
Pa, mod bi se trebo nastaviti usporedno razvijati, iako cisto sumnjam. skuzila ekipa da je dayz postao popularan masovno u kratkom vremenu
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: snowblind - 07. Kolovoz, 2012., 20:55
Razvijati će se do određene razine, vjerovatno će u modu testirati fičure za nadolazeću igru.

Kalamarko, datum izlaska se još ne zna tako da ako ti se igra kupi. Nećeš propasti za 15 eura ako kupiš igru.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Pajko - 07. Kolovoz, 2012., 21:03
Those already playing, don't worry: because development is taking place alongside support, "anyone who is playing the mod now will be able to continue to do so".

Predzadnji odlomak. :tired:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: ORnaBO - 09. Kolovoz, 2012., 16:31
je itko mozda za da se dogovori session pa da pokusamo koliko toliko opstat duze i ownat druge na serveru? :3
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KingMortal - 10. Kolovoz, 2012., 02:47
Učlani se u HCL dayz grupu. Tamo se u chatu moš dogovarat s ekipom.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: SkullCrusheR - 14. Kolovoz, 2012., 06:07
Ako neko zeli igrat sa nama koji prate HCL, neka dođe u ovu steam grupu : http://steamcommunity.com/groups/hcldayz/ (http://steamcommunity.com/groups/hcldayz/)

I neke redovno ulazi na njen chat :)

Pozdrav ;D
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: yaro - 15. Kolovoz, 2012., 14:56
evo napokon kupio i instaliravam igru, dakle jel ima kaki updejt oko instalacije ili mogu koristit ovaj iz prvog posta?
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: snowblind - 15. Kolovoz, 2012., 15:02
Za Six sam siguran da radi, a ostali načini bi isto trebali biti i dalje aktivni.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: SkullCrusheR - 16. Kolovoz, 2012., 00:48
Nemojte preko Six Lounchera i ostalih zajebancija.

Lijepo, manuelno instalirajte i nikad vam probleme nece praviti (u slucaju da hocete igrat drugu mapu i tome slicno)

5 minuta posla.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: snowblind - 16. Kolovoz, 2012., 01:04
Kakva veze Six ima s drugim mapama? Ako instalira preko Sixa može i druge mape igrati bez problema.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: SkullCrusheR - 16. Kolovoz, 2012., 11:37
Ima veze ! Druge mape na sixu prave probleme dayzlingor.tk pa citaj malo :)

http://www.youtube.com/watch?v=FpHiCGGkU74&feature=player_embedded
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: snowblind - 16. Kolovoz, 2012., 11:43
To je onda neki problem do mape i moda. Sve što sam skinio sa Sixa radi uredno. Izgleda da je onda LingorDayZ iznimka.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: SkullCrusheR - 16. Kolovoz, 2012., 19:16
Lingor nije officijalni mod DayZ-a vec su ga rusi naprevili tako da se ne moze igrati preko Sixa, razumi nemoj pokušavat ispast pametan, ne kažem da nisi al nebi bezveze pisao da ne može !

Par igraca je htjelo i nije moglo, moralo je manuelno sve obavit.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: snowblind - 16. Kolovoz, 2012., 19:24
Pa ja sam napisao da je to problem do te mape. Čak štoviše ako je mapa napravljena tako da se uništi instalacija moda preko Sixa od je to poprilična glupost.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: SkullCrusheR - 17. Kolovoz, 2012., 07:00
Mapa je naprevljana da se pokrece preko Bete, ko voli nek izvoli :)

Ako pogledaš DayZ statistiku dnevni broj igraca je opao za 50 k (vecina od toga je na Lingoru)

Al ok, kome se sviđa nek igra, kome ne, nek se smara po chernarusu :D
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: segii - 22. Kolovoz, 2012., 22:07
Ne mogu uci u igru. Port otvoren, sve je instalirano no nece proci zadnji loading screen.
Kad bi proslo onda bi bilo message not received i kicka me.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: snowblind - 22. Kolovoz, 2012., 22:08
To ti se događa na svim serverima?
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: segii - 22. Kolovoz, 2012., 22:14
Da.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: snowblind - 23. Kolovoz, 2012., 00:55
Probaj se spojiti na neki CO server. Znači pokreni armu ali nemoj mod. Ako se ni tada ne uspiješ onda je problem s tvoje strane, a ne do moda.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: segii - 23. Kolovoz, 2012., 21:47
Da, mislim da je s moje strane.
No nije do mog kompjutera.
Kad sam imao LAN party frend isto nije mogao proci taj zadnji loading.
Stvano ne razumijem posto imam solidan internet.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: mr-newization - 01. Rujan, 2012., 14:58
Na isti način na koji je i Minecraft postao senzacija, DayZ bi mogao osvojiti internet. DayZ je (još jedna) igra sa zombijima. Na početku se nađete bez ičega. Ne znate gdje ste. Morate jesti, piti, boriti se protiv infekcija, možete slomiti kosti, onesvijestiti se. Što je najgore, morate se i boriti protiv zombija i ostailh preživjelih koji vas žele ubiti. Zanimljivo zvuči, a želite li se i vi okušati u ultimativnom preživljavanju, morate samo imati Armu 2. Za lakše instaliranje igre možete posjetiti starnicu - http://dayzmod.com (http://dayzmod.com). Jeste li već odigrali, i kakva su vaša mišljena? Pišite ovdje.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KingMortal - 01. Rujan, 2012., 16:33
Koji kok? :hihi:
Frajer kao da je startao topik na 30. stranici. :hihi:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: zg_rider111 - 01. Rujan, 2012., 16:37
Možda je starto novi topic pa je moderator spojio?  :hiha2:

anywayˇ
Ja kupio Armu 2 zbog ovoga i više uopće ne igram, nemam s kim.  :fpalm:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: D.O.M.I. - 01. Rujan, 2012., 17:02
WTF nemaš s kim ?! Pa zna nas bit i do 10 na TS koji igramo  :wildboy:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KingMortal - 01. Rujan, 2012., 18:01
Za to imaš hcl dayz grupu na steamu. :wildboy:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: zerocooloszoran - 11. Rujan, 2012., 07:00
WTF nemaš s kim ?! Pa zna nas bit i do 10 na TS koji igramo  :wildboy:

baš tako, zadnjih par dana domi, hamby i ja smo cesto na steamu i temaspeaku...

ako jos jetko ne zna podatke:
na steamu grupa: HCL DayZ Grupa
teamspeak: ts.milf-cs.info, soba:  Dayz HCL(lozinka: dayz)
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 12. Rujan, 2012., 19:09
Uh nije me dugo bilo... Jeste probali nove dayz Takistan ili Utes?
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: MrHrenovka - 08. Listopad, 2012., 22:36
Pozdrav,

Malo sam gledao na youtube-u snimke gampley-a i mod mi se cini ok, ali sam citao po forumima da nije bas nesto stabilan i da ima brdo hackera na serverima zbog kojih su mnogi dobili global ban.
Sad mene zanima isplatili se davati 15€ za OA ? Mislim, kolika je vjerovatnost da se tako nesto dogodi jer bi onda prakticki bacio novce u vjetar i ostao samo na sp-u .
I druga stvar koja me zanima :$
Vidim da dayz postaje standalone igra i da ce biti razmjerno jeftina, koliko sam shvatio ne vise od 20€, i da izlazi navodno do kraja ove godine. Jel' onda pametnije da se strpim ili nesto ?  :ementaler:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Tegla - 08. Listopad, 2012., 22:57
Pozdrav,

Malo sam gledao na youtube-u snimke gampley-a i mod mi se cini ok, ali sam citao po forumima da nije bas nesto stabilan i da ima brdo hackera na serverima zbog kojih su mnogi dobili global ban.
Sad mene zanima isplatili se davati 15€ za OA ? Mislim, kolika je vjerovatnost da se tako nesto dogodi jer bi onda prakticki bacio novce u vjetar i ostao samo na sp-u .
I druga stvar koja me zanima :$
Vidim da dayz postaje standalone igra i da ce biti razmjerno jeftina, koliko sam shvatio ne vise od 20€, i da izlazi navodno do kraja ove godine. Jel' onda pametnije da se strpim ili nesto ?  :ementaler:[/]

Pa, da te utjesim nisi jedino koji ovako razmislja, reddit je put nlicnih pitanja.
Dakle da, istina je. Serveri su puni script kiddyja koji rade sve od spawnanja oruzja, do teleportiranja igraca sa jedne strane mape na drugu.
Ja sam mozda sretniji pa mi se dogodilo to samo dvaputa, u jednom slucaju sam uspio alt+f4 na vrijeme.

Doduse, nije SVAKI server pun hackera, mozes sigurno igrati na private hive serverima (serverima koji nisu povezani sa glavnim databaseom, ilitiga ne prenosi ti se lik niti na jedan drugi server) ili na serverima sa relativno niskom populacijom (10-15max). Hackeri u vecini slucajeva vise na serverima sa oko 40 igraca tako da si relativno siguran.
Istina je, trebala bi izaci do kraja godine tako da ako ti je 15 eura puno, mozes sacekati igru, ako nije ja bi to ulozio u armu posto je dayz i dalje jako zabavna igra, hackere nije toliko tesko izbjeci, a i dalje mozes igrati armu koja je isto zabavna sama po sebi  :thumbs:


Jos jedna stvar vezana uz engine igre. Toliko hackera ima zato sto je igra radjena kako bi ljudi sami mogli svoje scenarije pisati i engine dopusta svasta, zato svaka budala moze pokrenuti svoju skriptu.
Standalone ce imati poboljsanu verziju engina tako da bi trebalo biti sve u redu :)
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: snowblind - 08. Listopad, 2012., 23:03
Biti će jefitna dok je u alpha verziji. Kasnije će biti skuplja, ali nije još poznato koliko će koštati finalna verzija. Inače alpha se planira za kraj ove godine.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: zg_rider111 - 09. Listopad, 2012., 00:20
Ja mislim da ti je bolje pričekat alpha verziju.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: zerocooloszoran - 09. Listopad, 2012., 00:34
Pozdrav,

Malo sam gledao na youtube-u snimke gampley-a i mod mi se cini ok, ali sam citao po forumima da nije bas nesto stabilan i da ima brdo hackera na serverima zbog kojih su mnogi dobili global ban.
Sad mene zanima isplatili se davati 15€ za OA ? Mislim, kolika je vjerovatnost da se tako nesto dogodi jer bi onda prakticki bacio novce u vjetar i ostao samo na sp-u .
I druga stvar koja me zanima :$
Vidim da dayz postaje standalone igra i da ce biti razmjerno jeftina, koliko sam shvatio ne vise od 20€, i da izlazi navodno do kraja ove godine. Jel' onda pametnije da se strpim ili nesto ?  :ementaler:


neces dobiti zbog njih ban, samo ti upropaste igru...

Ja sam jedan od ekipe koja je provela tonu sati na DayZ-u, a danas sam odlucio obrisati Armu2 i Armu2:OA zauvijek, a pokusat cu ti objasniti kako je ti bilo prije ljeta igrati, a kako je sada...
Prije ljeta si igrato chernarus mapu koja je bila jedina u to vrijeme, bilo je vec i onda puno igraca, a ako si nasao češki sniper bio si faca i to si nasao jednom u dva tjedna, necu ni spominjati as50 ili m107 koje danas svaki bot ima. Onda smo se zajedno veselili igrajuci DayZ, mislim na ekipu koja je koristila onda HCL tak i koja i danas jos igra, a vecina nikad nije niti postala u ovoj temi, oni koji tu pisu ili su igrali jako malo ili uopce, no kako to biva spam im je vodilja.

I gdje je onda nastao problem kad je bilo tako dobro?
-Napravio sam od sredine sedmog do negdje sredine osmog malu pauzu zbog obaveza i tada je vec dosta toga bilo izmjenjeno, vec tada su svi imali puno jaca oruzja, lako se dolazilo do svega itd, itd. Tada je vec sam smisao igre bio unisten, no dobro, jos nije bilo puno klinaca sa raznim skriptama koje skidaju s neta, nikako ne prave sami. Tada izlazi i genijalni update gdje su do kraja usrali satore, pa ako si spremio opremu u sator i snimio sator, nakon rastarta oprema bi bila opet tamo i tocno takva kad si ju snimio, znaci mogao si samo staviti u sator i duplati opremu. Sto je najbolje takva se oprema stavljala u Topolka jezero, i svi su samo trcali tamo na toni servera kad te ubiju po opremu i bilo je lako igrati. Svi smo imali AS50 snajper i nebrojeno opreme, radi ilustracije cak smo i mi u jednoj prilici napravili takvu bazu, sa jedno 50-ak AS50 i od svake opreme po toliko komada... Do te opreme se doslo tako sto su je cheateri(skripteri sa skinutim skriptama) kreirali, a kasnije su je s bugom od satora samo svi duplirali.

A kako je onda danas?
-Heh, danas je jos 10 puta gore od prije recimo mjesec dana, premda je izasao 1.7.2.6 update, koji je donio popravak satora, no kao i inace izbacili su zbuganu verziju gdje HUD za informacije ne radi kako treba, tj ako ukljucis debug onda nemos vidjet jesi gladan ili zedan, a ako stavis default ne vidis kolko imas krvi i koliki ti je humanity. Klinaca je previse danas na ovoj igri, nadam se samo da ce kuptii WarZ i da se vise ovdje nece vracati, jer vise nema friendly likova, nego samo pucaj. Public serveri su totalno rasulo i nikako se ne isplati igrati jer vise nemos igrat cak niti servere s manje igraca, a da te netko ne porta u zrak i pogines i izgubis svu opremu. Probali smo skupljat opremu sami ovih dana, bez da uzimamo iz prepunih satora od drugih, no cak i kad stignes pokupit opremu ili te netko porta ili upravlja s tvojim likom pa puca po tvojoj ekipi i slicno.

Zasto brisem igru i odustajem od DayZ moda?
-Nemogucnost vise igranja public servera, a da ti igru ne uniste drugi
-Bezveze zivciranje jer pokusavas normalno igrati, no moroni ne mare za to
-Private hive serveri su okupili opet isto smece od igara, probali smo igrati ovih dana cak i neke na koje te moraju odobriti pa je opet samo dm, nema vise survive igranja, premda se neki serveri tako i zovu pa cak i imaju modificiran mod za to, a i dalje su smece kao public
-Ne vidim bolje  buducnosti za dayz mod, cak i najbolje ekipe imaju svoje sa lozinkom zasticene servere gdje samo oni igraju i ne primaju druge


Odustajem od DayZ-a?
-NE, ako standalone igra bude zasticena od cheatera budem igrao, obavezno cu je kupiti, ali cim se dogodi ovako nesto sa kreiranjem opreme i zajebavanjem igraca nikad vise ne zelim cuti za DayZ
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: MrHrenovka - 11. Listopad, 2012., 21:46
huh.
evo nakon malo vaganja ipak sam odlucio kupit OA preko steama. Mislim da 15€ ipak nije tolika lova, a i ako bude problema sa dayz modom igrat cu sp koji mi se po youtube snimkama ne cini tako los pa dok ne izade standalone i ako mu cijena bude prihvatljiva :D .
Btw mislio sam pitat sad kad skinem i instaliram to sve .. jel ima netko neki privatni server za preporucit ?  :ementaler: i gdje uopce mogu nac te privatne ?
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: marko.cakaric89 - 11. Listopad, 2012., 23:08
Momak imaš grupu na steamu HCL DayZ Grupa.
teamspeak: ts.milf-cs.info, soba:  Dayz HCL(lozinka: dayz)
javiš se pa će ti neko objasniti ako bude kakvih problema  :winknkiss: :winknkiss:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: SkullCrusheR - 14. Listopad, 2012., 16:32
Šta ovdje svi nešto nagađaju i pametuju ko da Auto uzimaju a ne igricu -.- nemojte solit pamet već ljepo kupite igru, ako vam je puno dati 15 eura onda nemojte ni kupovati i to je to.

Igram DayZ bukvalno odkad postoji i igram ju i sada i men je savršena posebno jer ima mnogo mapa razliciti, igra je jebeno zarazna i realisticna a tih 15 eura je mnogo jeftina igra u odnosu na druge i na to koliko ce te sati za njom provesti, igrivost je takva da ti ne moze dosaditi, nikakve banove neces dobit zbog nekog drugog vec samo ako pokusavas cheatati (znam iz svog iskustva, 2 cd-keya sam sjebo s tim).

Dakle, ako hocete kupovat onda kupite, nemojte solit pamet molim vas,nama puca k**** za vašom pricom o tome da vam je zao dati 15 e i tome slicno, imate ljepo naš team speak i steam grupu pa ko voli nek izvoli .

Poz.


Uh nije me dugo bilo... Jeste probali nove dayz Takistan ili Utes?


To su stare mape već.
Chernarus, Lingor, Takistan, Utes, Fallujah, Panthera i 3 su jos u izradi.

Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Mamija - 10. Studeni, 2012., 22:11
Pozdrav ljudi,
 
Skoro smo ja i jos par prijatelja otvorili DayZ server (Private Hive), ima Battleye i AntiHax tako da nema hakera, ubacili smo isto vise vozila :)
 
Svi su dobro došli!
 
(NOVI) IP: 217.198.139.106:2302

TS: 62.104.20.184:10043

Slika sa servera LOL (http://i.imgur.com/BmyqQ.jpg)
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KiwiCRO - 02. Prosinac, 2012., 20:54
Evo poceo sam ponovno igrati s dvojicom frendova pa ako nam se netko zeli pridruziti neka me doda na steamu. Igramo vecinom navecer ili kada se dogovorimo, Koristimo team speak.

Steam (http://steamcommunity.com/profiles/76561197998060264/)
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Dishonored - 23. Prosinac, 2012., 19:16
Zna li neko kada tocno izlazi standalone?
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: snowblind - 23. Prosinac, 2012., 20:18
Nema nikakvih informacija još.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Dishonored - 23. Prosinac, 2012., 20:23
Pa da li mi se isplati cekati standalone ili kupiti sad?I kad bi informacije mogle stici?
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: snowblind - 24. Prosinac, 2012., 00:22
Pa pročitaj malo dojmove o modu pa si sam odluči. Ne bih znao kada će informacije o izlasku alpha verzije igre doći.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KiwiCRO - 26. Prosinac, 2012., 11:19
Zadnja informacija je prvi mjesec ali nije službena pa ono.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Dishonored - 27. Prosinac, 2012., 15:32
Da li se isplati kupiti igru na steamu s obzirom da je upravo sada cijena opala za 50%?I naravno dobijam i igru Arma II i fantasnican DayZ mod.I zelio sam pitat da li ce mod biti toliko igriv kada izadje standalone?
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: snowblind - 27. Prosinac, 2012., 15:46
Ako ti se igra DayZ kupi, ako ti se ne igra nemoj kupiti. Vrlo jednostavno. Ovo drugo pitanje ti uopće ne razumijem.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Dishonored - 27. Prosinac, 2012., 15:56
Pa mislio sam kad izadje samostalna(standalone)igra DayZ da li ce vlasnici moda dobit igru besplatno ili tako nesto.I da li ce DayZ kao Armin mod ostat igriv kada izadje Standalone?
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: D.O.M.I. - 27. Prosinac, 2012., 16:59
DayZ mod će najnormalnije ostati aktivan i igriv te će se i dalje djelomično razvijati.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Dishonored - 27. Prosinac, 2012., 17:05
A neznam u dilemi sam da li da kupim sad ili da čekam standalone.Moze te mi oko toga pomoc?
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KiwiCRO - 27. Prosinac, 2012., 17:51
U mod budu stavljali sve patcheve koji budu isli na standalone. Ustvari mod ce biti testing site za standalone, barem je tako rocket rekao :D
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Dishonored - 27. Prosinac, 2012., 17:59
Znaci standalone nece biti bolji od moda?
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: zerocooloszoran - 27. Prosinac, 2012., 18:21
U mod budu stavljali sve patcheve koji budu isli na standalone. Ustvari mod ce biti testing site za standalone, barem je tako rocket rekao :D

www.dayzgame.com (http://www.dayzgame.com) - i nemoj vise lupat...

Veze day standalone nece imat sa daljenjim razvojem dayz moda za koji se brine community. Cak i da zele stavljati iste stvari to jednostavno nece biti moguce jer se u standaloneu planira sve raditi na server sideu...

nece dayz mod biti niti blizu po mogucnostima kakve ce imati standalone...


Isto tako informacijac da ce izaci u prvom nije istinita, sam rocket je stavio na facebooku ili twitteru da ce sigurno kasniti, cak i nekoliko mjeseci ukoliko na vrijeme ne rijese neke kljucne probleme na koje su naisli...
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Dishonored - 27. Prosinac, 2012., 18:53
Hvala vam svima.Zakljucio sam da je bolje cekati standalone pa makar i kasnio tih par mjeseci.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KiwiCRO - 27. Prosinac, 2012., 21:29
U mod budu stavljali sve patcheve koji budu isli na standalone. Ustvari mod ce biti testing site za standalone, barem je tako rocket rekao :D

www.dayzgame.com (http://www.dayzgame.com) - i nemoj vise lupat...

Veze day standalone nece imat sa daljenjim razvojem dayz moda za koji se brine community. Cak i da zele stavljati iste stvari to jednostavno nece biti moguce jer se u standaloneu planira sve raditi na server sideu...

nece dayz mod biti niti blizu po mogucnostima kakve ce imati standalone...


Isto tako informacijac da ce izaci u prvom nije istinita, sam rocket je stavio na facebooku ili twitteru da ce sigurno kasniti, cak i nekoliko mjeseci ukoliko na vrijeme ne rijese neke kljucne probleme na koje su naisli...

Napravio jeIAmA na redditu i tamo je osobno iznesao te informacija tako da ne lupam. I kao što sam rekao vec su stavili neke manje feature u mod da vide kako rade.

Igra je prvobitno trebala izaci ove godine ali su odgodili dok se sve ne zavrsi. Sam rocket je izjavio da se nada da ce biti gotovo u prvom mjesecu. Zato sam i rekao da nije sluzbena informacija. Molim te da naucis citat prije odgovranja. Hvala
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Dishonored - 27. Prosinac, 2012., 21:35
I kome ja sad da vjerujem.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: D.O.M.I. - 27. Prosinac, 2012., 22:13
Vjeruj kome hoćeš, standalone ne izlazi sigurno ove godine a kad će izać nezna se točno i to je to. Ak ti se igra ( a vidim da da), uzmi sad Armu i piči po Dayz-u i svim ostalim brutalnim modovima koje igra nudi.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Dishonored - 27. Prosinac, 2012., 22:23
HVALA ;)!!
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KiwiCRO - 28. Prosinac, 2012., 11:39
Nisam ni rekao da igra izlazi ove godine lol.

Ali da svejedno ti je dali uzmes mod ili standalone. Arma 2 kao sama igra je prezabavna kada se navikneš na engine. Stvarno nije puno 15 eura za te dvije igre + hrpa modova koje igra nudi.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: PugynhoAlmeira - 02. Siječanj, 2013., 18:34
DECKI DAJ AKO NEKO MOZE DAMI TO SREDI NA LAPTOPU DA IGRAM, JER JA NEMAM TE KREDITNE KARTICE.......ITD, JA TI PLATIM NADJEMO SE ODEMO DO TEBE TO MI SVE SREDIS I TO JE TO.......FAKAT BI VOLIO TO IGRAT........ AKO MI TKO MOZE "POMOC"I SREDIT + INSTALIRAT SVE DA TO LIJEPO RADI, PLATIM MU BEZ BEDA!!! NEKA MI SE JAVI NA MOB.. 0915109833 HVALA IZ ZAGREBA SAM.........n. ZAGREB
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Cole - 02. Siječanj, 2013., 22:47
Za početak bi mogao ne pisat velikim slovima, jer to označava deranje.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: PugynhoAlmeira - 03. Siječanj, 2013., 12:23
ma ne derem se ja nikad....... nego mi je pokvarena tipka od caps-locka.........:(
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: AmdLover21 - 04. Siječanj, 2013., 23:55
e pozz imam jedno pitanje dali se moze kako arma 2 sa dayz modom igrati preko tungle-a ili hamachi-a a da se pritom ne treba kupovat arma ao i nezz kak se zove ova druga ekspanzija
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: snowblind - 05. Siječanj, 2013., 00:07
Mislim da je moguće, ali budući da ovdje ne promoviramo piratstvo niti išta srodno tome, odgovor možeš dobiti jedino na pm ako je već netko tako igrao.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: koken44 - 05. Siječanj, 2013., 19:39
Može se isprobao sam, ali ne preporučam jer ti treba minimalno 2-3h da sve posložiš i na kraju pola servera ti ne bude radilo...
Tako da se isplati kupiti :)
Preporučam da i ne pokušavaš. :piva:


@snowblind
Znam da sam napravio suprotno onome što si napisao, ali neka nisam ništa loše rekao.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: AmdLover21 - 05. Siječanj, 2013., 21:06
Može se isprobao sam, ali ne preporučam jer ti treba minimalno 2-3h da sve posložiš i na kraju pola servera ti ne bude radilo...
Tako da se isplati kupiti :)
Preporučam da i ne pokušavaš. :piva:


@snowblind
Znam da sam napravio suprotno onome što si napisao, ali neka nisam ništa loše rekao.

Ma nema veze ako pola servera ne bude radilo ja sam sa jednim kolegom pokusavao da napravim ali nismo na kraju uspili ma ja bi samo igro na jednom serveru meni dost samo ako uspijem napravit da ja i moj kolega ga mozemo igrat i to je to
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: snowblind - 05. Siječanj, 2013., 21:14
Ako već toliko želiš igrati zar nije lakše jednostavno kupiti OA?
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KiwiCRO - 07. Siječanj, 2013., 21:04
Uz to dobiješ još hrpu drugih modova koji su predobri.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: nooir - 08. Siječanj, 2013., 17:34
Igra je bila 70 kuna, ako van je to teško dat za par stotina sati igre, koja je nešto savršeno, onda se pokopajte...

osjećaj kad zaustavite npr auto, kamion ili cijeli konvoj i porokate ekipu je neprocjenjiv.. Ili samo jednog lika kad spotate i roknete ga... Isto kao i kad pomognete nekome, nešto što ni jedna druga igra nema...
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: scopeoutfps - 20. Siječanj, 2013., 22:09
osjećaj kad zaustavite npr auto, kamion ili cijeli konvoj i porokate ekipu je neprocjenjiv.. Ili samo jednog lika kad spotate i roknete ga... Isto kao i kad pomognete nekome, nešto što ni jedna druga igra nema...

Ima Minecraft? :mrgreen:
Sad sam baš zagrijan za to, ali se još predomišljam dali je vrijedno toga da kupim. Jer igrao bi samo DayZ mod, a ne Arma2.
A neki su mi rekli da se samo radi DayZ ne isplati kupiti.
Sad sam u dilemi. :(
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Dishonored - 20. Siječanj, 2013., 22:24
Ne kupuj čekaj DayZ Standalone. Tako sam ja odlucio jer bih i ja zelio igrati samo DayZ, ali sa druge strane Arma II je fantastična igra sa puno, puno zanimljivih modova.  Pa ako želiš jednu kvalitetnu FPS igru sa dobrim modovima kupi Armu II ali ako želiš DayZ sacekaj mnogo bolju verziju moda DayZ a ta bolja verzija je dolazeći DayZ Standalone.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: scopeoutfps - 20. Siječanj, 2013., 22:28
Ma to je u izradi, tko zna kad će to izaći. :(
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: zerocooloszoran - 20. Siječanj, 2013., 22:32
Ma to je u izradi, tko zna kad će to izaći. :(

ovih dana krece zatvoreno testiranje za oko 1000 testera odabranih vecinom od strane communitya, tako da ce uskoro izaci alpha...
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Dishonored - 20. Siječanj, 2013., 22:37
Pa evo strpise malo i imaces vrhunsku igru. :clap:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: SimeKZ - 20. Siječanj, 2013., 23:08
Nece ovo prije 3 mjeseca... TO ce bit cudo.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Dishonored - 20. Siječanj, 2013., 23:09
Ma to se isplati cekati!
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: scopeoutfps - 20. Siječanj, 2013., 23:38
To što obožavam filmove sa zombijima, igrice sa zombijima ne ide na moju korist. Jer ću vjerojatno baciti novce na Arma 2 samo da bih igrao DayZ. :fpalm:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Dishonored - 20. Siječanj, 2013., 23:45
Pa da, ovako ces dobit vrhunsku igru a ne samo jedan mod. I to mozda pi nižoj ili istoj cijeni. Veca cijena nece biti sigurno.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KiwiCRO - 21. Siječanj, 2013., 03:44
Arma 2 ima masu drugih modova osim dayz-a koji su predobri. Postoje co-op serveri di si dio squada i obavljas misiju. Ima wasteland mod koji je pvp orijentiran. Svakako se isplati uzeti tu igru ako volite fps-ove. U pocetku je malo zeznuto dok se ne naviknete na engine.

Ali onaj osjecaj kada nekome pomognete u dayz-u ili imate svoj prvi veci okršaj s banditima. Ili ako igrate s ekipom pa napravite parachute drop usred grada i isprepadate cijeli server. Neopisivo iskustvo. :D
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Dishonored - 21. Siječanj, 2013., 11:48
To ce iskustvo biti mnogo bolje sa Standaloneom.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KiwiCRO - 22. Siječanj, 2013., 01:14
Definitivno ;)
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: scopeoutfps - 22. Siječanj, 2013., 19:15
Moja znatiželja i ljubav prema zombi igrama me natjerala da ipak kupim Armu i igram DayZ mod do zlaska standalone verzije.
Danas se prvi puta logirao u igri i shvatio sam da ima milijun opcija i da nije baš lagano za razumjeti ako si prvi put u igri.
Dosta je zahtjevna igra, trebaš imati dosta dobar comp da ti igra bude fluidna.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Dishonored - 22. Siječanj, 2013., 19:33
Ipak se nisi mogao sozdraza, ha? Ali dobro ja žalim sto ces ti igrat samo taj mod i izgleda da ces morati opet plaćati i Standalone. Mozes nam reci kakvi su prvi utisci?
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: scopeoutfps - 22. Siječanj, 2013., 19:47
A šta da kažem, mučim se sa kontrolama i pokušavam namjestiti da mi bude što fludinija igra, nisam mislio da je potreban toliko dobar pc.
Zvuk iz igre je dosta dobar, upravljanje sa iventorijem je zeznuto dosta, i teško je za skužiti.
Imaš milijun opcija, jako je teško razumjeti šta sa kojom tipkom radiš.

Ali je igra i dalje jako dobra iako još nisam ni osnove savladao. Znam samo da definitivno kupujem standalone.
:piva:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Dishonored - 22. Siječanj, 2013., 20:00
Vidis Standalone nece imati takvih problema. Posto si nov ja ti preporučujem da odgledas par tutoriala. A onda bi mogao snimat malo i za nas  ;)
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: ScaR - 22. Siječanj, 2013., 20:34
Baci oko na Wasteland.
HOW TO OBJECTIVE! (http://www.youtube.com/watch?v=MNaPhxXbrlk#ws)
;) Ostali modovi su jednako dobri kao i DayZ :)
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Dishonored - 22. Siječanj, 2013., 20:51
Pa da samo sto on zeli samo igrat taj mod :D
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: scopeoutfps - 23. Veljača, 2013., 00:01
Napokon mogu igrati DayZ mod, je da moram igrati na 50% kvalitete ali bolje išta nego ništa. Ali da bih i na tako lošim postavkama igrao morao sam uzeti 8GB ram. :fpalm:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: snowblind - 23. Veljača, 2013., 00:24
ArmA jede procesor i grafičku, ne ram. Koju konfiguraciju imaš?
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: scopeoutfps - 23. Veljača, 2013., 00:38
Ma imao sam 2 GB ram, morao sam pojačati. ;)

Procesor
Intel Pentium Dual-Core E5800, 3.20 GHz

Grafička
Ati Radeon R5450 1GB

Ram
G.Skill Sniper series 1333, DDR3 8GB
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: snowblind - 23. Veljača, 2013., 00:55
To je integirana jel? Zato tebe pati igra.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: scopeoutfps - 23. Veljača, 2013., 00:58
Pa nije integrirana.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: snowblind - 23. Veljača, 2013., 01:09
Onda moja greška. Ja sam imao 4670 i vukao sam na mid 1440x900.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KiwiCRO - 25. Veljača, 2013., 09:51
Dovoljno ti je 4gb rama :D
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Werewolf - 09. Ožujak, 2013., 12:02
Eto i sami vidite da je igra na steamu 10 eura. Eh sad idem ja na Can I Run It i kucam Arma II i prikaze mi da je mogu igrat, a zatim ukucam Arma II: OA i prikaze mi da ne mogu igrat. Mene interesira samo DayZ mod, i da li cu ga moci igrati. A takodje me interesira kada ce izaci DayZ Standalone, pa da njega kupim! Nezz sta da radim! Moze pomoc?
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: snowblind - 09. Ožujak, 2013., 14:32
Ako možeš igrati Armu 2 možeš i OA. Nitko još ne zna kada će Stanalone izaći.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: ScaR - 10. Ožujak, 2013., 01:18
15€ complete collection.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: zg_rider111 - 10. Ožujak, 2013., 01:24
Ako samo planiraš igrat DayZ ja bi se strpio par mjeseci i kupio samo standalone.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: latz - 01. Travanj, 2013., 12:43
Citat:
http://dayzmod.com/forum/index.php?/topic/103845-rolling-changelog-for-community-builds/

Next Build Community Change log:

    [Prerequisites] New mission file downloaded from (http://www.silentspy (http://www.silentspy)...sion-generator/)

    [Prerequisites] Battleye filters must be updated manually by server admins.

    [NEW] - Removed annoying "re-arm" option from actions menu

    [NEW] - Added Clear ground to crash sites (http://i.imgur.com/uVDfGym.jpg (http://i.imgur.com/uVDfGym.jpg))

    [NEW] - Models and textures for mutton.

    [NEW] - Seperate meat for goats, same blood regen as mutton.

    [NEW] - Can now combine magazines.

    [NEW] - Added new loot & table for church.

    [NEW] - Added new food and drink items (only found in supermarkets).

    [NEW] - Added model for a dropped map and watch.

    [NEW] - Weapon MakarovSD (Military, Military Special).

    [NEW] - Weapon RPK_74 (Mi8 Helicrash).

    [NEW] - Vehicle Damage in Percent (With a Toolbox).

    [NEW] - 5L Fuel can takes 1 inv slot.

    [NEW] - Zeds can now push players to the ground when attacked from behind.

    [NEW] - Bigger Compass (You can see the number of degrees).

    [NEW] - Added auth retry system to make sure clients are authed before they spawn (should stop seagull issue).

    [NEW] - Added force end mission for players joining with wrong version/failed auth. (Will replace timout later).

    [FIXED] - Vehicle Repair/Refuel should now always work correctly.

    [FIXED] - M107 & AS50 Lock on system removed.

    [FIXED] - Humanity skin change can now change during game play in all directions. (No longer have to die to change from hero to normal to bandit and vice versa)

    [FIXED] - StudyBody should now work

    [FIXED] - Crashsite loot should now spawn correct for all types of Crash model.

    [FIXED] - Hero Skin teleport issue.

    [FIXED] - BAF Bags so they don't set on fire. :-) (no moaning it was a bug)

    [FIXED] - Updated timeout timer from 40 secs to 60 secs, Should allow lower end system to keep up. (Something went wrong, please disconnect and try again!)

    [UPDATED] - Reset action alert of zeds, Zeds hearing from actions is now reset back to 1.7.5.1 (Max sight/hearing from movement forced to 80 meters)

    [UPDATED] - Updated rabbit to drop 2 raw food items. Lowered hp gain to Raw - 200 each / Cooked - 800 each.

    [UPDATED] - Moved anti teleport system to mission. Server admins can choose to enable/disable. (See prerequisites)

    [UPDATED] - M107 lowered chance in loot tables.

    [UPDATED] - AS50 lowered chance in loot tables.

    [UPDATED] - ALL loot table weights have been updated.

    [UPDATED] - Updated Czech, German, Spanish, French and Russian stringtable.

    [UPDATED] - CrashSite Loot should now represent each type of model more. (("MilitaryWEST","HeliCrashWEST") Two new crash site loot tables)

    [UPDATED] - Zed spawn timer to 5 mins from 2 mins this should allow an area to be cleared of zeds before more spawn.

    [UPDATED] - Readded Save option to tent and vehicles this is a fail save option. (Due to a small amount of servers reporting issues with tents saving. With no info for us to recreate we readded this option to save tents/vehicles)

    [UPDATED] - Zeds overall dmg has been updated per hit/per zed (Max possible dmg if headshot = 1200 blood, Max body dmg = 600 blood, Legs = 100, Hands = 50)

    [UPDATED] - Bleed from zed attacks will now only happen if the initial dmg is above 0.7 or the zed gives a head shot. (should reduce the amount of bandages needed)

Side Notes. (in testing) Damage multiply is now done from 0.1 to 1 changed from 0.3 to 1.2 Body,Legs,Hands now have a separate scale (body 600, Legs 100, Hands 50, Head 1200) (This is max possible damage if multiply = 1) When unconscious Scale is reduced to 50 no mater the part hit.(allow's for some survival chance when knocked out) Unconsciours now has a 50/50 chance if multiply is above 0.8 Bleed now only happens if multiply is above 0.7 Sight and sound chances readded so zeds can ignore you.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: tantrum - 02. Travanj, 2013., 18:51
Gamer.hr šerifovanje (http://www.youtube.com/watch?v=CPm-t_NQ3Ys#ws)

Gamer.hr Dayz NW Airfield raid (http://www.youtube.com/watch?v=5wasviW86EA#ws)
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: xeel - 03. Travanj, 2013., 23:06
Arma mi se dosta sviđa i volim taktičke igre i uživam ih igrati s prijateljima i sada se pitam...

Koju Armu da uzmem? Da kupim običnu Armu i uzmem DayZ (jel imaju jos koji igraniji modovi?) ili da uzmem samo Arma 2 Free ili Arma 3?
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: snowblind - 04. Travanj, 2013., 01:15
Imaš dosta modova, neki se više neki se manje igraju. Kad instaliraš A.C.E i I44 to su ti praktički nove igre.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: ScaR - 04. Travanj, 2013., 22:20
Arma mi se dosta sviđa i volim taktičke igre i uživam ih igrati s prijateljima i sada se pitam...

Koju Armu da uzmem? Da kupim običnu Armu i uzmem DayZ (jel imaju jos koji igraniji modovi?) ili da uzmem samo Arma 2 Free ili Arma 3?


Da bi igrao DayZ treba ti Combined Operations(Arma 2 i Operation Arrowhead).
Edit: DayZ standalone bi trebao biti na ljeto.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: latz - 10. Travanj, 2013., 11:51
jel pere tko s foruma na mydayz.de ?
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KiwiCRO - 11. Travanj, 2013., 18:00
Nemaju oni više servera?  Mogao bi ja poceti, koju mapu igras?
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: latz - 11. Travanj, 2013., 18:07
imaju

chernarus
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KiwiCRO - 11. Travanj, 2013., 19:37
Dodaj me na steamu http://steamcommunity.com/profiles/76561197998060264/ (http://steamcommunity.com/profiles/76561197998060264/) pa da zaigramo koji put ;)
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: latz - 18. Travanj, 2013., 12:02
nemam steam

gamer.hr DayZ - Grej Foks i zloba od smijeha (http://www.youtube.com/watch?v=FtnsG4Fr6ag#ws)

:D
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: SkullCrusheR - 07. Svibanj, 2013., 21:06
*** HCL DAYZ GRUPA ***

Momci, od prve sedmice postojanja DayZ-a otvorena je HCL DayZ grupa sa Administratorom Babićem, grupa broji nešto više od 130 članova.
Svi smo u isčekivanju DayZ Standalone mada su i dalje neki od naših igrača online.

Ukoliko želite neki savjet, da želite igrati sa nama (a svakako ste dobro došli SVI ) ili da imate problem možete nas kontaktirati na našoj Facebook / Steam stranici ili eventualno na TS3.

FACEBOOK : https://www.facebook.com/RMD123aaa
STEAM Grupa : http://steamcommunity.com/groups/hcldayz

Dobro došli i vidimo se ;)
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: tantrum - 11. Svibanj, 2013., 16:47
Gamer.hr Mi17 (http://www.youtube.com/watch?v=FzJPTwgqzDA#ws)
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: latz - 30. Svibanj, 2013., 21:51
dali je netko probao DayZero?
http://zombies.nu/ (http://zombies.nu/)

buduci da mydayz gasi servere. bacili  smo se u potragu za vanilla serverima, ali osim mydayza takvih servera nema, ali nasli samo zato ovaj gore navedeni mod...

ovako bi trebao izgledati dayz pravi barem sto se tice zombija...  dobro sto se tice malo custom loot tabela, i dosta dodatnih oruzja, DMRova nema kao na mydayz serverima, nije cisti vanilla server...

dakle zombiji, osim naravno sto su jos bagoviti, lupanje kroz zid itd... ima ih na tone, ne mozes im vise pobjeci tako da zapnu kroz drvo, sto je po meni odlicno, jako su brzi, ne sponaju se vise tako da izlaze iz kuca i krecu prema van naselja, vec se sponaju na rubu naselja, te se takodjer sponaju i u zgradama i to ne 2-3 po zgradi, vec 5-7 komada po zgradi... i ima ih doslovno svugdje.

ubijanje zombija u recimo elektru, s necim bez SD-a nema sanse... zombiji dolaze i samo dolaze, i tu recimo sad u elektru neki PVP mislim da nema sanse...

i to mi se svidja da je vise naglasak na prezivljavanje, evo od sponanja pa nekih 20 min igranja, potrosio sam nekih 10 painkillera, i isto toliko zavoja...
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: latz - 08. Lipanj, 2013., 13:15
Kad sam zadnji put gledao, od stotina servera možda je jedan donekle valjao, tj. nije imao treće lice omogućeno. Djelomično zašto sam prestao igrat je što je komjuniti retardiran i svi imaju neke glupe ideje kako bi igra trebala bit lagana tipa što je netko ovdje spomenuo "spawn sa snajperom i NVG".
Bome... spawn sa sniperom i NVG... way to go zombie survival :D

takvi serveri na kojima vec na pocetku imate opremu su deathmatch serveri, tj cisti PVP i nemaju veze s zombie survivalom

dayz je postao pvp nakon 1.5.nesto patcha, kad su zombiji postali to soft...

inace tko zeli izazov sto se tice zombie survivala moze probati ovaj gore DayZero

EDIT

vidim da tu svi igraju na public serverima, pa predpostavljam da nema smisla pitati dali netko zna za neke private vanilla servere, buduci da mydayz hive gasi svoje servere.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KiwiCRO - 09. Lipanj, 2013., 00:59
BMRF.ME imaju kvalitetan privatni hive. Uz to sam igrao i na AWA hiveu koji je isto dobar. Igra netko breaking point?
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: latz - 09. Lipanj, 2013., 03:41
probao sam na AWA i nije vanilla, dodatne zgrade na NEA, i custom vozila i spawn pointovi
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KiwiCRO - 09. Lipanj, 2013., 14:59
Ah nisam vidio da trazis vanilla. Ja imam isti problem, jako je tesko naci europski server koji je vanilla i da ima dobar broj igraca.

Ima par servera lociranih u NA ali su obicni prazni, nekad bude 5-6 ljudi. Jedina opcija je otici na public server i i grati dok te neki haker ne teleportira i ubije.

Kao alternativu bi ti preporucio taviana mapu koja je izbalansiranija sto se tice POI-ova. Svejedno dali je origins ili obicna taviana mapa.

A ako bas zelis da mapa bude chernaus probaj ovaj server 173.192.70.135:3017

Zna biti i do 10 ljudi online tamo iza pola noci. Vanilla server regular tezina.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: latz - 11. Lipanj, 2013., 11:39
izaso je 1.7.7.

http://dayzmod.com/forum/index.php?/topic/129843-dayz-mod-177-patch/#entry1222183 (http://dayzmod.com/forum/index.php?/topic/129843-dayz-mod-177-patch/#entry1222183)
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: latz - 11. Lipanj, 2013., 15:35
DayZ: 1.7.7 Patch First Look & Impressions (http://www.youtube.com/watch?v=McXyq83yR1M#ws)
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: scopeoutfps - 16. Lipanj, 2013., 12:58
Zna netko neki balkanski server? Probao sam googlati i pronašao negdje 3,4 i svi su zatvoreni. Zna netko balkanski server a da je još aktivan? :(
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: latz - 18. Lipanj, 2013., 11:14
svi balkanski serveri koje sam nasao su nocd, a buduci da imam original, ni na kraj pameti mi nije spajati se na takve servere...

ako tu opce jos nekoga zanimaju serveri evo jedan private hive
awkack.org
vanilla je server, znaci nema dodatnog oruzja, vozila, ekstra zgrada itd.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: scopeoutfps - 18. Lipanj, 2013., 11:20
Budem ja igrao malo na tom serveru da vidim kakav je. :D
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Yuri - 26. Lipanj, 2013., 15:58
Poceo igrat DayZ ponovno posto se horda novih modova pojavila.

DayZ Origins mi je trenutno favorit. Ima dosta dodataka poput ekstra humanity levela, custom UI, mogucnost izgradnje koliba, kuca, garaza i cak utvrda za klanove, customizaciju vozila itd.

Nema onih gluposti ala +500 vozila na njihovim serverima, sve skupa podsjeca na originalni DayZ. Zombiji su isto tako veca prijetnja.
Moraju se headshotat i skoro svaki hit od njih ima povecu sansu za bleed ili pain. Ako te zombiji nokautiraju, to je najcesce to, smrt.
Da bi stvari bile zivahnije, otocima patroliraju NPC helikopteri(nisu nimalo friendly) i odredeni gradovi isto imaju NPC-ove.

Mod cak ima neku formu end-gamea u obliku raidanja jednog od manjih otoka, Sector B.

Origins se inace igra na modificiranoj Taviana mapi, ima dosta dodatnih otoka i novih lokacija na glavnim otocima. Tezak je oko 1.6 GB.

Download i upute za instalaciju ovdje: http://www.gamersplatoon.com/forums/showthread.php?6244-Download-DayZ-Origins (http://www.gamersplatoon.com/forums/showthread.php?6244-Download-DayZ-Origins)
(Alternativno, sve se moze instalirat preko DayZ Commandera)

Igram s manjom ekipom ponesto, trenutno imamo par kuca, garaza i raznih vozila uz jedan custom helikopter.

Ako je itko zainteresiran, javite se ovdje ili na PM i dogovorimo se. Sto nas je vise, to bolje.
Official DayZ Origins #INT000: 88.150.243.242:2502


Ono, zbilja preporucujem. Najbolja DayZ varijanta trenutno.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KiwiCRO - 26. Lipanj, 2013., 17:43
Ima dosta vozila ali ih treba i popravljati pa se ima šta raditi, nije dosadno :)
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: RaZiii - 26. Lipanj, 2013., 18:21
Meni grafika izgleda malo lose....
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: KiwiCRO - 26. Lipanj, 2013., 18:30
Za igru koja je lockana na 30 fpsa izgleda super.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: ferroviere - 03. Srpanj, 2013., 04:23
Pozdrav, HCL DayZ grupa se opet aktivirala, koliko toliko. Uglavnom, par starih igrača još uvijek igra DayZ mod i došlo je i nekoliko novih i trenutno igramo razne DayZ modove, a ostali čekaju standalone.

Uglavnom igramo DayZ Origins i izgradili smo stronghold. Prije 2 dana smo počeli i sada je stronghold već podosta izgrađen. Trenutno nas ima 7 koji aktivno igramo DayZ Origins.

Igramo i vanilla DayZ na awa private hive-u. 2. - 3. aktivno igramo, ostali ponekad.

Ko hoće da se pridruži može doći na ovaj ts server, svaki dan smo tu igramo dosta:  88.198.66.15:6666    password: dayz

Svi su dobrodošli.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: tantrum - 03. Srpanj, 2013., 21:59
Tko od vas talibana pere na Awa 3 serveru?
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: latz - 03. Srpanj, 2013., 22:11
Goran i Josip
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: ferroviere - 04. Srpanj, 2013., 17:31
Rijetko igramo na awa #3, većinom na #1 serverima. Ako hoće neko da igra nek dođe na ovaj ts dogovorićemo se.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: scoob92 - 15. Srpanj, 2013., 00:36
trazim ljude za igranje wastelanda ili dayz-aa!!! znam engleski a i dobar sam all-round igrač tako da javitee see haha ;)
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Ementaler - 28. Srpanj, 2013., 09:45
DayZ portan i na Arma 3 engine, sa svim problemima iz Arma 2 verzije i s novim inventoryem:

http://www.hcl.hr/vijesti-dayz-mod-na-arma-3-engineu-9006-17.html (http://www.hcl.hr/vijesti-dayz-mod-na-arma-3-engineu-9006-17.html)
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: ferroviere - 31. Srpanj, 2013., 00:29
Ko dere na AWA private hive serveru ako hoće heli nek dođe na ts 88.198.66.15:6666 pw: dayz

Da mu dam podatke. Mogu vas i prevesti do tamo nije problem.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: RaZiii - 31. Srpanj, 2013., 02:13
Jel to free ili.. ja bih htio probat dayz arma 3.

EDIT: ArmA 2 :hihi: tek sad skuzio

EDIT 2:nvm sve skuzio
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: xeel - 26. Prosinac, 2013., 21:13
Trazin nekog ko bi igra samnon.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Necto - 30. Prosinac, 2013., 14:15
:approve
https://www.youtube.com/watch?v=sq6ndxuBcH4 (https://www.youtube.com/watch?v=sq6ndxuBcH4)
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: AMDrulez - 14. Siječanj, 2014., 20:12
najjaci mod ikada!
Igram ga odkad je izasao!!!
Sada planiram uzet DAYZ STANDALONE :piva:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: PhSxX! - 18. Siječanj, 2014., 13:42
Jel mrtvo ovo? Sad je na humble bundleu za 6 dolara. Isplati se uzet svakako, ako ima servera dakako.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: AMDrulez - 18. Siječanj, 2014., 13:52
Ima servera,ali polako ljudi prelaze na Standalone...
Po meni se isplati uzeti,6$ nije puno...
A mozda bi bilo i bolje uzeti Standalone za 24€ na steamu!
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: PhSxX! - 21. Siječanj, 2014., 18:58
Upravo sam kupio, jel igra jos tko sa haceela? Ako igra netko mozemo napravit neku bandicu ili nesto :)))) Bilo bi fun, ako netka igra neka doda na steamu.
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: ScaR - 24. Siječanj, 2014., 19:20
Uzeo i ja. Nemam pojma kako ući na server. Kaže da verzija nije ista. Kako da updatujem, zna neko?
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: AMDrulez - 03. Veljača, 2014., 20:40
1.Skini DayZ Commander:
http://www.dayzcommander.com/ (http://www.dayzcommander.com/)

2.Instaliraj

3.Pokreni

4.Gore u desnom kutu imaš "Install/Update" klikni na to
zatim će ti se pokazati desno jedan prozorčić i tamo skini DAYZ MOD i Beta Patch

Kada se skine i instalira pokreni Arma2OABETALAUNCHER koji će ti se instalirati gdje ti OA instalirana pokreni,odi u expansions i na sve stavi zelenu kockicu,pokreneš ponovo igru i odeš multiplayer i traži srv :)

Preporuka:
Skini DAYZ EPOCH mod ima vise servera i bolje je,možeš graditi bazu sa zidom i sl.

Sorry što nisam prije odgovorio nisam bio aktivan u zadnje vrijeme :)
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: ScaR - 04. Veljača, 2014., 01:10
1.Skini DayZ Commander:
http://www.dayzcommander.com/ (http://www.dayzcommander.com/)

2.Instaliraj

3.Pokreni

4.Gore u desnom kutu imaš "Install/Update" klikni na to
zatim će ti se pokazati desno jedan prozorčić i tamo skini DAYZ MOD i Beta Patch

Kada se skine i instalira pokreni Arma2OABETALAUNCHER koji će ti se instalirati gdje ti OA instalirana pokreni,odi u expansions i na sve stavi zelenu kockicu,pokreneš ponovo igru i odeš multiplayer i traži srv :)

Preporuka:
Skini DAYZ EPOCH mod ima vise servera i bolje je,možeš graditi bazu sa zidom i sl.

Sorry što nisam prije odgovorio nisam bio aktivan u zadnje vrijeme :)


Hvala! :piva:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: AMDrulez - 04. Veljača, 2014., 14:57
Ma ništa :thumbs:
Naslov: Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
Autor: Android - 05. Ožujak, 2014., 23:10
Ako je nekom ostalo iz Humble bundla ,treba arma 2 i  Operation Arrowhead dajm Mark of Ninja steam key i  5$ na paypal racun