HCL.HR

ArmA 2 CO - DayZ

  • 564 Odgovora
  • 112813 Hitova
*

snowblind

  • Suradnik
  • ******
  • 9339
ArmA 2 CO - DayZ
« : 18. Svibanj, 2012., 20:03 »

Napomena: Ova tema služiti će kao template za otvaranje novih tema u mod podforumu koji će nadam se uskoro uslijediti, no o tome biti ćete na vrijeme obaviješteni.

Unazad tjedan i pol poprilično se puno govorilo o DayZ modifikaciji za ArmA CO. O čemu se točno radi možete pročitati ovdje u slučaju da vam je ova vijest promaknula. Budući da je već bilo pitanja o tome kako se igra instalira uskoro će biti objavljen jedan članak na stranici koji se bavi tom tematikom. No kako smo mi predani za pomaganje igračima ovdje ću nadodati neke stvari koje će vam pomoći oko igranja i instaliranja.

Budući da je mod u alpha verziji nemojte se čuditi ako naiđete na bugove.

Za igranje potrebno vam je Combined Operations što uključuje Armu 2 i Operation Arrowhead ekspanziju. ArmA 2 se može skinuti u besplatnoj verziji ali neće uključivati kampanju, hd grafiku i podrušku za modove. Ovo vam neće utjecati na DayZ zato što se iz Arme 2 povlači samo mapa, no zato vam je potreban Operation Arrowhead. Budući da se igra može kupiti na puno mjesta nećemo ih posebno navoditi ali isplati se pregledati sve trgovine jer možete naletiti na kakav popust, inače cijena se kreće oko 15 eura.



OPIS MODA

Iako ovo nije prva zombie modifikacija za Armu, svakako je najinteresantnija zbog svojih mogućnosti koja pruža tokom igranja. U slučaju da niste nikada prije igrali ArmA igre, trebati će vam malo vremena na navikavanje jer kretanje i ciljanje nije kao u drugim FPS igrama. Upravo zbog toga igra ponekada ima problema s kolizijom kada ulazite u objekte poput kuća i zgrada. No vratimo se na fičure koje mod sadrži ako niste pročitali vijest.

Zombiji: primjetio sam ih nekoliko vrsta. Normalni, onda neki koji se kreću na sve četiri, te neki koji glume da su mrtvi, barem su me pokušali gricnuti dok su ležali na podu. Navodno postoje i neki koji uopće ne ispuštaju zvukove. Najbolje ih je gađati u glavu jer tada padaju odmah, a vi ćete uštedjeti streljivo koje se vrlo lagano može potrošiti. Nisam siguran dal zombiji mogu plivati i penjati se na ljestve pa ako je netko to vidio ili doživio neka slobodno potvrdi.

Loot: Sve što vam je potrebno za preživljavanje uključeno je u igru. Hrana, voda, medikamenti, municija, stvari za orijentaciju, baklje i NVG te slične stvari. Koliko sam shvatio princip je što veće mjesto više šansi za pokupiti stvari. Na osamljenim mjestima možete također naći divne stvari.

Oružja: Postoje različita oružja, od civilnih do vojnih. Budući da nisam puno igrao vidio sam jedino pištolj.

Sistem ranjavanja: ArmA sadrži dobar sistem ranjavanja koji se može kvalitetno modificirati. Ovdje možete krvariti, biti zaraženi, slomiti kosti i osjećati bol. Za krvarenje trebate zavoje ili krv ili jesti, za bol trebate tablete protiv boli, za slomljenu kost morfij. Ako igrate s prijateljem on vas također može liječiti.

Korištenje hrane i vode: Krećete sa čuturicom koju je moguće napuniti na različitim izvorima ali možete pronači i sokove. Pročitah da se u igri može i loviti što uključuje paljenje vatre pomoću šibica, nož za vađenje mesa iz mrtve životinje i naravno oružje s kojom ćete ubiti lovinu. Ovo nisam još doživio nego pročitah.

Vozila: Uvijek pokvarena dok ne sakupite potrebne dijelove za popravak dok čamce ne treba popravljati. S obzirom kolika je mapa možete shvatiti koja je prednost imati vozilo. No nisam siguran da li se u ovome modu troši gorivo.

PVP: Ponekada je zabavnije boriti se protiv drugih ljudi i pokupiti njihovu opremu ako preživite nego izbjegavati zombije.

Orijentacija: ArmA je vojni simulator koji koristi različite metode orijentacije, ako se ih učili u izviđačima ovdje ih možete primjeniti bez problema, nema jedino mahovine u igri. Isto tako na serverima vrijeme ide 1:1 što znači ako se spojite navečer na neki EU server očekujte mrak.

Chernarus: Mislim da je ovo trenutno najveća mapa koju možete trenutno zaigrati u bilo kojoj igri. 225 km na raspolaganju bez ikakvog loadinga. Mapa uključuje tri veća grada, različita sela, jezera, branu itd.

Ako sam nešto izostavio slobodno napišite pa ću nadodati ovdje.



ARMA 2 LAUNCHER

Sada kada znate o čemu se radi ovdje vrijeme je za instalaciju ako imate igru. No prije toga poželjno bi vam bilo skinuti ArmA 2 Launcher koji će vam omogućiti lakše baratanje s modovima, a i sadrži još nekoliko zanimljivih opcija.

Prvo što morate napraviti u settings tabu je namjestiti gdje su vam .exe fileovi jer ako to ne sredite neće moći pokrenuti igru ovim putem. Tu je i slika da vidite kako kod mene izgleda.



Zatim idete u profiles tab koji će vam služiti za različite profile, korisno ako koristite puno modova za igranje. Kod mene možete vidjeti da imam nekoliko profila uključujući i DayZ.



Idući tab vam je options gdje možete podesiti nekoliko različitih stvari poput windowed moda, koliko memorije imate i procesora te da vam se automatski pali Fraps te freetrack ili TrackIR ako posjedujete. Ono što je nabitnije jeste da trebate označiti u game dijelu ArmA 2 OA kao što je vidljivo na slici.



I za kraj start tab gdje kada instalirate mod vidjeti ćete popis modova. Ako ste napravili DayZ profil odaberite ga, to se nalazi ispod server browser opcije. Kada ga odaberete kliknete na kvačicu @DayZ i @CBA preporučljivo instalirati i zatim na disketu pored DayZ profila da vam se to snimi.





POSTUPCI INSTALACIJE

   1) Ručno

Vrijeme je za instalaciju koja će biti opisana u nadolazećoj vijesti, kao i kako instalirati beta patch koji će vam omogućiti pristup svim serverima. Bez beta patcha možete samo ući na servere koji su žuti. Crveni su sa patchem. Modovi se mogu instalirati na dva načina, prvi je ručno, a drugi je putem Six Updater aplikacije koja je baza za poveć broj modova kao i za ostale stvari vezane uz igru.

1. Link za download moda, SWE mirror. Trebate skinuti sve .rar fileove (anim, code, equip, sfx, v1.2.4., vehicles, weapons)

2. Zatim trebate gdje vam je igra instalirana napraviti @dayz folder. Iz prijašnjih slika mogli ste primjetiti da kod mene ovako izgleda E:\ArmA CO\Bohemia Interactive gdje je Bohemia Interactive root folder i unutar njega sam napravio @dayz

3. Unutar @dayz foldera trebate napraviti Addons folder. Kod mene struktura foldera izgleda ovako E:\ArmA CO\Bohemia Interactive\@dayz\Addons

4. Sve rar fileove ekstraktirate unutar tog Addons foldera.

5. Ako koristite ArmA 2 Launcher onda pokrečete igru opisanim putem, ako ne možete, a i ne morate kopirati ikonu za pokretanje. Bitno je napraviti desni klik, properties i upišete -nosplash -mod=@dayz. Ako sam s ovime pogriješio neka me netko ispravi jer se ne sjećam točno dal ovo treba upisati.

6. Pokrenete igru, odete u multiplayer i pod filter samo upišete dayz

   2) Six Updater postupak instalacije

Six skinete s ovog linka, trenutna verzija je 2.9. Nakon instalacije i prvog pokretanja kada se sve naštima trebate napraviti iduće korake kako je na slikama.




1. Kliknete na Preset tab

2. Pod profile odaberete A2 OA Any (autodetect)

3. Pod action odaberete Install or Update

4. Kliknete na Mods tab

5. Skrolate sve dok ne nađete @DayZ i zatim desni klik na njega te odaberete add to preset opciju

6. Kada ste dodali mod u preset, kliknete na ikonu Install or Update Mods.

Ovo vrijedi za sve modove koje želite instalirati putem Six Updatera.

   3) DayZ installer/updater

1. Skinite DayZ installer/updater sa ove stranice: http://www.worrom.com/   (cca velicina 975kb)

2.  1) Pokrenite DayZUpdater (slika dolje)
     2) Provjerite da je tocno upisana lokacija vaseg Arma 2: Operation Arrowhead foldera  (izgleda najcesci uzrok problema)
     3) Kliknite "Update" i chillajte
     4) Na Steamu, desni klik na Arma 2: OA i odaberite "Launch Options"
     5) Zalijepite slijedece: -mod=@dayz -nosplash
     6) Kliknite OK. Prilikom pokretanja odaberite Arma II: Combined Operations kao igru koju zelite pokrenuti (desni klik na OA na steamu)



Napomena: Ako koristite Arma2: Free sa OA, kopirajte cijeli folder "addons" iz amra2: free foldera u OA folder, inace cete dobivati error prilikom pokusaja konektiranja na server.
Obavezno prilikom pokretanja odaberite Combined Operations.


   4) HCL tutorial za Steam verziju i instalacija beta patcha za Steam verziju



POZNATI PROBLEMI I BUGOVI

U slučaju da vam se prilikom prvog pokretanja moda BattleEye klijent ne uspije automatski updejtati, osim ako vam je već na zadnjoj verziji tada ćete ga morati ručno. Klik ovdje na upute kako to srediti.

Druga stvar kada se budete spajali na servere odnosi se na čekanje prilikom ulaska. Zbog velike popularnosti moda treba vremena za komunikaciju između servera gdje ste vi i master servera koji sadrži vašeg lika. To može potrajati do 10 minuta. Kada se spawnate na server i ako se nađete u šumi te se ne možete kretati niti pristupiti opremi to vam je bug. Tada je najbolje kompletno se diskonektati sa servera i probati opet na istom, ako se ponovi onda trebate ići na drugi server. To malo zna iritirati pogotovo ako dugo čekate da odgovor master servera.



TUTORIALI I SAVJETI

ArmA 2 PSO-1 sniping tutorial w/ SVD and KSVK

Savjeti by Wolfblade

1.) U 95% slucajeva ako mozete treba zaobilaziti kontakt s igračima koje ne poznajete, pogotovo ako se nalaze u Cherno-u ili Elektru. A posto se uskoro micu bandit skinovi ovo je jos nuznije.

2.) Najopasnije  zone su: Cherno, Elektro I Airfield.

3.)Svaka zgrada ima svoj spawn table koji mozete naci(zajedno s lokacijama) ovdje: http://teamfackin.com/moocow/dayz/map/

4.) Prije bilo kakvog lootanja, pogotovo mrtvih igraca. Treba dobro pregledati okolinu, i paziti se vrlo vjerojatnog snajpera negdje u zbunju.

5.) Skupljaj te sibice i drva, postaju nuzni dio ove igre.

6.)To sto netko koristi voice chat neznaci da je friendly.

7.) Nemojte pucati Lee Enfield, Cz ili slicna oruzija u okolici zombija jer cete privuc vjerojatno i one iz susjedne drzave.



Ako vam zanima budućnost moda Kotaku ima jedan tekst koji se isplati pročitati.

Nadam se da će i ostali čitatelji portala i foruma priključiti se raspravi kao i u updejtanju ovoga topica sa novim sadržajem. Još da HCL ima svoj TS ili Mumble coop igranje bilo bi puno zanimljivije. Može se koristiti i VOIP unutar igre ali tada svi koji su na vašem kanalu mogu čuti što pričate.
« Zadnja izmjena: 09. Listopad, 2019., 13:36 wyzard »

*

Ne[c]ro

  • *
  • 105
  • Once upon a time nobody gave a fuck!
Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
« Odgovori #1 : 18. Svibanj, 2012., 21:33 »
 ArmA 2 se može skinuti u besplatnoj verziji ali neće uključivati kampanju, hd grafiku i podrušku za modove.

Nece moci biti HD? neko kolka je onda reza   :hiha2:
The moon will illuminate my room and soon Im consumed by my doom.

*

snowblind

  • Suradnik
  • ******
  • 9339
Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
« Odgovori #2 : 18. Svibanj, 2012., 21:36 »
Kada budeš igrao biti će ti normalno zbog Arrowheada. Barem bi trebalo biti.

*

Ne[c]ro

  • *
  • 105
  • Once upon a time nobody gave a fuck!
Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
« Odgovori #3 : 18. Svibanj, 2012., 21:53 »
Ok, hvala.... neznam zasto su onda svi na steamu kupovali bezveze paket u kojem je Arma I arrowhead za 25€ kad su mogli samo arrowhead uzet  :fpalm:

The moon will illuminate my room and soon Im consumed by my doom.

Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
« Odgovori #4 : 19. Svibanj, 2012., 04:08 »
Zombiji plivaju, znam iz iskustva. Za ljestve nisam siguran, al mislim da sam negdje pročitao da se mogu popet.

*

Tegla

  • *
  • 96
  • Rizlu imam, licnu kartu nemam
Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
« Odgovori #5 : 19. Svibanj, 2012., 10:14 »
ja sam toliko nabrijan oko ove igre da je to strasno xD
ideja mi je odlicna. jedino sto je bed to sto je vrijeme 1:1, a ja uglavnom igram po noci

Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
« Odgovori #6 : 19. Svibanj, 2012., 14:38 »
Ak igraš po noći, probaj igrat na nekom daljem serveru, tipa američkom. Moš komotno imat ping manji od 200 na serverima u centralnom dijelu  i istočnoj obali

*

Ne[c]ro

  • *
  • 105
  • Once upon a time nobody gave a fuck!
Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
« Odgovori #7 : 19. Svibanj, 2012., 15:54 »
Bilo bi fora da mi s HCL-a ogramo zajedno i ono u skupini :)

Mozd acak da se postavi team speak ili mumble kanal za HCL-ovce  :mrgreen:
The moon will illuminate my room and soon Im consumed by my doom.

*

Tegla

  • *
  • 96
  • Rizlu imam, licnu kartu nemam
Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
« Odgovori #8 : 19. Svibanj, 2012., 16:29 »
Bilo bi fora da mi s HCL-a ogramo zajedno i ono u skupini :)

Mozd acak da se postavi team speak ili mumble kanal za HCL-ovce  :mrgreen:


To sam i ja predlozio na vijesti :)
Da bilo bi super ako bi nas se bar 5/6 skupilo barem da imamo neke sanse za prezivit. A sto se teamspeaka tice, mislim da sama igra ima in-game voice chat pa te cuju i drugi ljudi tipa deres se preko polja cuje te zombi ili survivor neki. Barem sam tako zakljucio iz gameplaya koje sam gledao.


Jos jedna stvar me zanima, kada izadjem sa jednog servera i udjem na drugi, sav gear i itemi (neznam puske i konzerve razne) ostanu spremnjene jer se sprema na nekom vanjskom serveru? To bi bilo odlicno ako je istina.

*

Ne[c]ro

  • *
  • 105
  • Once upon a time nobody gave a fuck!
Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
« Odgovori #9 : 19. Svibanj, 2012., 16:54 »
Bilo bi fora da mi s HCL-a ogramo zajedno i ono u skupini :)

Mozd acak da se postavi team speak ili mumble kanal za HCL-ovce  :mrgreen:


To sam i ja predlozio na vijesti :)
Da bilo bi super ako bi nas se bar 5/6 skupilo barem da imamo neke sanse za prezivit. A sto se teamspeaka tice, mislim da sama igra ima in-game voice chat pa te cuju i drugi ljudi tipa deres se preko polja cuje te zombi ili survivor neki. Barem sam tako zakljucio iz gameplaya koje sam gledao.


Jos jedna stvar me zanima, kada izadjem sa jednog servera i udjem na drugi, sav gear i itemi (neznam puske i konzerve razne) ostanu spremnjene jer se sprema na nekom vanjskom serveru? To bi bilo odlicno ako je istina.

Da koliko sam shvatio iz videa ti mozes promjeniti server i sve ce ostati na tebi odnosno tvoj like ce biti isti...

Ja jos neznam dal da nabavim ovo jer nemam paypal da kupim na steamu operation arrowhead  :(
Tako da neznam di se moze nabavit i kolika je cjena
The moon will illuminate my room and soon Im consumed by my doom.

Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
« Odgovori #10 : 19. Svibanj, 2012., 17:06 »
Kupit ću ti ja ak mi uplatiš na račun pare za to.

*

snowblind

  • Suradnik
  • ******
  • 9339
Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
« Odgovori #11 : 19. Svibanj, 2012., 17:18 »
VOIP postoji al funkcionira samo putem kanala. Ako se dobro sjećam ti možeš biti na jednoj strani mape, a čuti ćeš osobu koja je na drugoj strani sve dok ste u istome kanalu. No nije poanta TS ili mumblea samo u tome. Kada se ide skupljati treba se dogovoriti server, pa javiti ako netko ima bug sa šumom itd itd.

Da, gear ti se sprema na master.

Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
« Odgovori #12 : 19. Svibanj, 2012., 17:55 »
http://steamcommunity.com/groups/hcldayz/

Ok, tu se joinajte svi. Kasnije ću stavit hcl avatar, lolo. Tu se možemo svi dogovarat za mečeve lakše, samo uđite u group chat.

*

Tegla

  • *
  • 96
  • Rizlu imam, licnu kartu nemam
Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
« Odgovori #13 : 19. Svibanj, 2012., 17:55 »
Kupit ću ti ja ak mi uplatiš na račun pare za to.


Mozes meni? Uplatit cu ti vise radi usluge, postavio sam temu danas bas da kupujem igru :D
Javi mi se na pp da se dogovorimo ako zelis, mogu sutra odmah uplatiti ako si za



Btw joinao sam se na steam grupu, Tegla je nick tko me zeli addat
« Zadnja izmjena: 19. Svibanj, 2012., 17:57 Tegla »

*

koken44

  • *
  • 135
  • HCL Fan :)
    • Termor Games
Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
« Odgovori #14 : 19. Svibanj, 2012., 18:10 »
eh kad bi mogao kupiti preko moba  :wildboy: :wildboy:

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9