HCL.HR

Black Desert

  • 136 Odgovora
  • 63399 Hitova
*

Negan

  • *
  • 58
Odg: Black Desert
« Odgovori #135 : 15. Rujan, 2017., 13:03 »
Strašno što su od ove igre napravili. Pop-in dvije godine nakon izlaska igre na naše tržište još uvijek nije riješen. Mikrotransakcije olakšavaju igru ne duplo, nego troduplo. Uvijek možete krpati kraj sa krajem kad je riječ o inventory prostoru, prodavati iteme, vuči nepotrebne kočije i imati desetak storage housinga u x, y i z gradovima, ali na sve to dolazi još i problem težine, odnosno toga da sa vama u inventoryu ne možete nositi što želite i koliko želite jer svaki item ima svoju apsurdnu težinu.

I zaista, sve ovo se može zaobići bez dodatne kupovine real-life valutom. No, za petnaestak euro mjesečno možete kupiti tzv, Value Pack koji za vas riješava sve probleme koje sam naveo i čovjek se može zapitati, zašto igra jednostavno nema mjesečnu pretplatu kad je dobra količina stvari koja je tu da vam olakša gameplay zaključana iza nekakve pretplate same po sebi. Ako ste dovoljni sretni moći ćete Value Pack ugrabiti u in-game marketu po smiješno visokoj cijeni, ali valja napomenuti da postoji stvar zvana pre-order i da su velike šanse da će netko sa dubljim džepom pljunuti par milijuna golda više od traženog i ugrabiti item čim se pojavi na marketplaceu.

Nažalost, sve to je samo "vrh ledenjaka" propusta i megalomanskih želja developera, a ovaj osvrt ću zaključiti komentarom da mi je od jučer hard disk lakši za 50GB i da mi nije nimalo žao.


Igra vas možda privuče smiješnom cijenom od 10 eura, ali računajte na to da ćete još toliko morati izdvojiti svaki mjesec ako je želite iskusiti u njenom punom sjaju, a ako zaista patite za dozom MMO sadržaja, a nikad niste igrali WoW, za istu cijenu od 10 eura možete kupiti tzv. BattleChest u kojemu dobivate sve ekspanzije osim posljednje (Legion) i mjesec dana pretplate.

Odg: Black Desert
« Odgovori #136 : 03. Listopad, 2017., 14:03 »
sto se mikrotransakcija tice, kostime i "pets"-e se moze kupiti preko in-game marketplace-a po uzasno niskim cijenama uz nesto strpljenja.
isto vrijedi i za "value pack"-ove (ti spominjes smijesno visoku cijenu ovdje sto je neistina.)
izuzetak su "weight limit" i takve stvarcice koje su nepotrebne (cak se moze odredjena kolicina kupiti "loyaltiy" valutom koju dobijas pasivno svaki dan prilikom logina. )
igru sam platio 20 eura kad je izasla i nisam ni lipe potrosio nakon toga ali imam i tier3 pets-e i kostime i tier8 konja i nisam niti dana odigrao bez "value pack"-a.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9