HCL.HR

Merc Elite

  • 0 Odgovora
  • 1594 Hitova
*

snowblind

  • Suradnik
  • ******
  • 9339
Merc Elite
« : 28. Lipanj, 2013., 12:06 »

Merc Elite iliti f2p near-future military-themed MOBA. Ako se zanemari generično ime, ovo je poprilično zabavno i podosta se razlikuje od LoL/DotA.

Evo trailer koji prikazuje osnove gameplaya da ja ne moram pisati.

Merc Elite - Gameplay Trailer

Igram već dva dana i kao što rekoh, meni poprilično zabavno jer runda obično traje desetak minuta. Jedini mod je domination, nema creepova, laneova, kupovanja itema unutar matcha i sličnih stvari.

Igra se 5vs5, trenutačno je unutar igre pet klasa iako ne znam hoće li će ih biti više ali pretpostavljam da hoće ako planiraju da igra zaživi. Kao što video prikazuje, gameplay je takav da se treba što više iskorištavati zaklon i uzvišeni teren, te je uvijek poželjno kretati se barem s još jednim suigračem koji će napadati s leđa protivnike budući da se tada radi puno više dmg.

Isto tako, pobjedu će uzeti onaj tim koji pametnije osvaja točke. Ovdje je puno bitnija taktika koje točke prepustiti, koje hvatati i koje braniti jer se spawn pointovi mijenjaju kako se mijenja kontrola nad točkama. TF jesu značajni ali nisu od presudne važnosti.

Gameplay je klasični MOBA sa skillovima, samo što se ovdje ultimate aktivira kada se sakupi 100 nekih bodova koji se opet dobivaju neutraliziranjem, osvajanjem, branjenjem točka i asistiranjem/ubijanjem. Čak mislim da se HP brže regenerira ako se stoji unutar osvojene točke.

Svaku klasu se može nadograditi i to do osmog tiera. Vidio sam da su neki skillovi od klasa zaključani pa pretpostavljam da se nadogradnjom njih treba otključati. Ja trenutačno imam samo Assaulta na drugom tieru i njegovo oružje sam nadogradio na drugi tier, a u borbi mogu imati još dvije klase sa sobom. Pretpostavljam da ako Assaulta dignem na treći tier da ću onda moći imati samo njega ili još jednu klasu.

Matchmaking je ok koliko toliko ali rade na bude još bolji jer sam jednom igrao gdje smo mi unutar tima imali igrača s tier 3 klasom, jednog s tier 2 i nas troje tier 1, dok je protivnik imao sve tier 2 pa su bili u maloj prednosti naspram nas koji smo bili tek počeli ali i ako se nađete 1vs1 s većim tierom od vas, pametnim korištenjem zaklona moguće je dobiti borbu. Jedino što mislim da bi bilo korisno je da se može tijekom igre vidjeti koliko nadogradnji protivnik ima unutar tiera.

Trenutačno su samo dvije mape dostupne, ponekada ima problema s konekcijom ali inače je dosta stabilno za zatvorenu betu. Imam još četiri ključa ako je netko zainteresiran. I da, ovo se igra putem browsera. Na Operi mi ne radi, dok je na FF sve ok.

tl;dr - gameplay video koji prikazuje kako to izgleda sve.

Merc Elite Exclusive Closed Beta gameplay (1080p)
« Zadnja izmjena: 28. Lipanj, 2013., 12:09 snowblind »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9