HCL.HR

OBLIVION

  • 8 Odgovora
  • 1139 Hitova
*

MrVivi

  • **
  • 296
OBLIVION
« : 07. Lipanj, 2009., 04:05 »
Evo naleti na tipa koji prodaje svoju oriđi verziju Obliviona za 50kn i rekoh daj amo dok nije nestalo.

Sad kad sam odigrao dovoljno igre i skoro sam na kraju, spreman sam reći koju riječ o njoj, najviše zato što sam bio veliki fan prijašnjih nastavaka pogotovo kraljevskog Morrowinda koji po meni stvarno uspijeva dočarati jednu atmosferu kao rjetko koja igra.

I tako počnem ja igrat, prva stvar koju odlučim napravit jest sredit sve guildove i fakcije pa tek onda na main quest. I tako radim ja te questove i shvatim da oni baš i nisu nešto zanimljivi većinom iz razloga što ih 90% ide na onu bazu, odi ode, ubij njega i donesi mi to, što bi možda moglo i proči da su barem monsteri jači pa da predstavljaju neki izazov, tako da sam ja nakon što su beštije počele padat pod jednim udarcom moro povuči difficulty slider skoro pa dokraja. Tako ja zaključih da su level dependet monsteri smeće jer evo ja sam na kraju igre i nijednom me nije ubilo ili mi čak zaprijetilo smrču. Za primjer sječam se u Morrowindu kad sam još kao mali LV naletio na Umbru i kako me on sredio ko p***u prvi 15 puta dok ga nisam zaglavio na stjenu i onda ga scrollsima sredio izdaleka ovo je naravno kad sam drugi put igro prvi put sam bježo ko gore več navedena dama.

Kad sam bio oko 30 LV otišao sam po prvi puta do trainera, rekoh sad imam nešto šuške ajmo trošit i malo bildat, nakon što sam koji puta odreniro shvatih da nemre više od 5 puta po LV u tom trenutku sam im j**o sve pod spisku jer nigdje se nije pojavio neki tutorial da mi to objasni nije da mi je to trebalo za prijelaz igre jer blade i magije koje koristim su bile na 100
ali htio sam se malo igrat s enchantom ali kad sam shvatio koliko če mi trebat da to istreniram a nisam imo nike questove preostale da ubijaju dosadu između treniranja odlučio sam odustati.

Igra ima mali miliun lokacija ali nama nikakvog ama baš nikakvog poticaja da ih posjetiš sve imaju isti loot koji je također LV dependent što znači da je uvijek isti samo malo jači, sjećam se u Morrowindu je bio gušt posječivati razne grobnice i ruševine jer uvijek je postojala mogučnos naletjeti na neki unique item koji ili ima odlične stase ili ako ništa izgleda samo malo bolje od onogo što trenutno nosiš.

Kad sam došao do Thief guilda opet razočaranje ni na jednom questu se zapravo nisam moro šuljat gdje god sam došo sam sam ušo uzeo ili podmetnuo šta mi je trebalo i niko me nije krivo ni pogledo i tako je to bilo sve do zadnjeg questa koji je bio malo više u stilu lopova ali opet ništa posebno. I još uzmimo u obzir da ništa ama baš ništa u cijeloj igri nema vrijedno ukrasti, tko se u Morrowindu nesječa Vivec Vaultsa koje se moglo opljačkat i dobro zaradit ali ako te uhvate označen si za sva vremena i dok se pojaviš čuvari trče da te likvidiraju a u oblivionu eventualno platiš 40g i koda se ništa desilo nije.


Kad sam došo do Dark Broderhood tu sam se čak malo i zabavio jer imao si one bonus zadatke za koje je trebalo upotrijebiti zrno mozga.

Travel sistem mi je totalno glup opet je Morrowind imo bolji a ako ne bolji onda realističniji i kad si trebo negdje otiči moro si se raspitat i onda to nači a ovdje sve imaš na karti  što opet uništava dio one atmosfere koju je Morrowind imao, ja bih recimo napravio tako da ti karta ili kompas daje opči položaj nečega a ne da ti točno nacrta gdje se šta nalazi.

Znam da je Oblivion podavno izašo ali ja više nisam u srednjoj da imam vremena  koliko oču za igranje tako da igram kad se ukaže prilika daču igru moči i završit u nekom razumnom vremenskom roku. Eto toliko od mene što se tiče Obliviona ja sam inače lijen u tipkanju i rjetko pišem pogotovo ovoliko ali Oblivion me razočarao, jednostavno sam očekivao više, Oblivion je ok, prosječna, možda koji bod i više od prosjeka, ali ni do koljena predhodnicima pogotovo onom direktnom, sve više naginjem ne nabavljanju ekspanzije.

*

Armor

  • ******
  • 4286
Re: OBLIVION
« Odgovori #1 : 07. Lipanj, 2009., 10:07 »
Lijepo od tebe kaj ti se dalo tolko pisati odjednom, u nekim stvarima se slažem s tobom ali u više njih ne.
Naravno da oni mali gmizavci padaju od prve ali u ponekim špiljama ili pak u Planes of Oblivion nejde sve ko podmazano.
Nema se kaj vrijedno ukrasti....?
Svakako da ima, od hrpe zlata do vrijednih oružja, oklopa ili potiona - koje ak ih već imaš lijepo prodaš i za skupljenu lovu pojačavaš si omiljeno oružje i oklop do besvijesti ili pak podižeš statse kod master trenera. Krađa itekak ima smisla :D
Veliš ne sviđaju ti se putovanja, pa ko ti brani da nejdeš pješice ili s konjem - ja sam cijelo vrijeme tak prolazil jer nije za propustiti sve divote koje se mogu vidjeti, a da ne govorim na kolko questova, bandi, špilja usput naiđeš...

Kaj se tiče guildova, apsolutno mi je najomiljeniji Dark Brotherhood iako završava neslavno ali ipak...
Ona obleka mi rula, a još više Shadowmere - koji su igrali znaju ko je to \:D/

Meni je Oblivion iznad prosjeka, jednak Morrowindu.
Oba su nastavka genijalna, Morrowind je izašel prije pa je pobral veću slavu, zasluženo.

I za kraj, kaj se tiče ekspanzija za Oblivion, imam obje; Knights of the Nine i Shivering Isles ali nažalost nisam ih igral.
Možda, čak i vjerojatno i njih zaigram - naravno da imam sejvse od Obliviona :thumbs:
A sad bu i grafika bolja jer sam sve odigral na starom kompu
"Born with less, but you still precious.

You gotta be able to smile through all this bullshit."

*

MrVivi

  • **
  • 296
Re: OBLIVION
« Odgovori #2 : 07. Lipanj, 2009., 15:37 »
Neznam ja sam provalio u plalaču sve kuče po svim gradovima obišo sve guildove i ništa nisam od nekog spomena našo vrijedno ukrast rijetko koji item ide preko 1000g navrijednije stvari su oni armori koje dobiješ kad nekog ucmekaš tako da sam ja skupio oko 500k na njima i to je jedna stvar koji je smisao imati item koji vrijedi 5k ako je najviše šta trgovac može imat 1200g.

Pješice i idem jer barem treniraš nešto dok šlampaš plus ja sad idem brže nego konj.

kad sam reko da sam sve questove završio osim nekoliko zadnjih, onih od main story, to sam i mislio svi ama baš svi su napravljeni čak i oni koji se ne prikazuju u quest logu i usvim questovima ama baš svim ja uvijek na isti loot nailazim uvijek isti armor uvijek ista oružja tu i tamo malo jači statsi malo drugačiji efekti osim onih deadric shrine ja sam vidio  veoma malo uniqu itema.

*

latz

  • **
  • 350
Re: OBLIVION
« Odgovori #3 : 07. Lipanj, 2009., 16:37 »
errr pitanjce

u mage gildu... u onoj prostoriji u kojoj u pocetku dobivas questove, gdje je teleport za sobu glavnog magea, s lijeve i desne strane imas vrata za dvoriste, a u sredini su zakljucana vrata, za koja nisam naso kljuc, a ne mogu se lock pickat, sta se nalazi tamo?

*

MrVivi

  • **
  • 296
Re: OBLIVION
« Odgovori #4 : 08. Lipanj, 2009., 02:24 »
to je ona soba na mage sveučilištu jel (Orrey nešto se zove), tu moraš skinuti službeni plugin da dobiješ quest da popraviš tu zvjezdarnicu koja ti onda s obzirom na položaj zvijezda daje neku dodatnu magiju čini mi se da taj spell povečava jedan atribut na račun drugog.

*

wyzard

  • Administrator
  • ******
  • 14657
    • HCL.hr
Re: OBLIVION
« Odgovori #5 : 08. Lipanj, 2009., 11:48 »
nego skini si neki od modova, oscuro overhaul npr.

popravlja ugrubo 90% stvari koje si spomenuo u prvom postu.

*

des3iny

  • ****
  • 1533
  • xD xD xD
Re: OBLIVION
« Odgovori #6 : 08. Lipanj, 2009., 21:40 »
*spoiler alert* - tekst sadrži veliku količinu spoilera

MrVivi, slažem se u većini, no neke bi stvari demantirao, a i neke nadodao.

Naime, side stories iz Obliviona su jako dobro odrađene, imerzivne su i daju više nagrada od recimo glavne priče (u kojoj dobiješ dragon armor koji ćeš ostaviti u prvoj kući i vratiti se na Daedric/Glass), te mogu reći imaju svoje zanimljive trenutke , recimo kraj Thief guilda te tvoja transformacija u Gray Fox-a, cijela priča oko sap-a u fighters guildu, mages guild i borba protiv nekromantije i crnih gemova, posebno The Dark Brotherhood koji je imao najjaču priču u Oblivion svijetu.

veoma negativna stvar je što je sve level based. čak i neke posebne nagrade su level based (tj. njihova jačina ovisi o tvojem levelu kad ih dobiješ i ne mijenjaju se do kraja - ergo forsiraju te da budeš max lvl lik kad to rješavaš)

Dalje, enchantment je izgubio svoju čar. Više nema onog da možeš napraviti constant effect item samo sa posebnom dušom u gem-u, već ti je to dano odmah (tj. kad dobiješ pristup enchantanju). Plus, nikakav enchantment nemože biti onoliko jak kao neki unique itemi... što je donekle logično, no ti si najjači skiller u cijelom Cyrodiilu i morao bi biti sposoban raditi ultra iteme, što naravno nemožeš...

Slijedi ograničavanje efekata potiona na jedan efekt max (non - stackable) što je u redu. Ali da možeš maksimalno popiti 4 potiona u nekom vremenu? Možda ih je previše prestrašio efekt stackanja u Morrowindu gdje si mogao imati i do 30000 intelligence-a xD

Sve u svemu igra je ok, uz malo preinaka (community modova) je odlična.

btw preporučam prelaženje priče Shivering Isles-a. Bolja od svih priča u Oblivionu dosad, nije nešto nagrada ali način na koji je ispričana... uff :D

Knights of the Nine daje nagradu "dobrim" likovima, znači prođete "križni put", dobijete moćne iteme ali ako napravite nešto zlo, svi itemi gube moć i morate ponovno proći taj put. Nije nešto šta bi koristilo mom thiefu :D

Ostalo se slažem. osim za težinu. kad si na prvih par levela ak naletiš na medvjeda - bjež, rastrgat će te, muku mučio sa jednim. No na max lvlu nema ništa šta te može dobit, i to je ok.

Oblivion plainsi su mi bili najiritantniji. 4-5 istih mapa od kojih se 2 mogu prijeći prečacem, dvije su normalne, a kroz jednu (ili 2) moraš putovati sistemom hodnika koji iritiraju jer su mape nacrtane 2D i nije nikako naznačeno koje je područje iznad ili ispod (što se inače u kartografiji radilo shadingom, kotiranjem ili jednostavno iscrtavanjem na posebni papir) što zna j***t u mozak kod spilja... čak ni oni sigil stoneovi nisu ništa posebno za enchantanje (osim chameleona kojeg se može dogurat do 100% u par navrata - chameleon suit)

@wyzard - OOO je legendaran. Lik je ručno modificirao svako područje...

Re: OBLIVION
« Odgovori #7 : 09. Lipanj, 2009., 01:12 »
Joj, Oblivion. ;) To instaliram kad mi god bude dosadno ko u priči.

Više-manje sve mane što si postao se daju jako lijepo popraviti free modovima, kao sto je mister wyzard postao.

Za bolji izgled likova imaš Robert's Male/Female Bodies, za općenit improvement gameplaya tu je OOO, pa Mart's Monster Mod za pokoju hrpetinu monstera novih, pa imaš Cobl, Quest Award Leveler za one koji vole igrat kako im se smisli bez luđačkog levelanja prije ikakvih questova da dobiješ najbolji quest prize, pa user-made companions, pa user-made questovi, pa modovi za okoliš i vrijeme, custom rase...

Ima čak i jedan mod koji malo tweaka 'trainere' tako da možeš imat lika sa levelom 1, a da su mu npr. blade, blunt i destruction na 100% (ako možeš platit za trening) bez da si ubijao moždane stanice sa onim dosadnim i (meni) blesavim 'bash-slash-block-spell' ritualom.

Ima toga koliko voliš, samo pazi kod installa jer su neki spetljani da ne povjeruješ. :s I backup savegamea i original Meshes/Textures foldera obavezno napravit ako se planiraš igrat s modovima. Tu i tamo se znaju i pokoji modovi clashat, ali većinom to modderi naznače što može s čim, a što ne.

Da skratim - Oblivion je (bar meni) decent enough za ubit dosadu do neke mjere, samo mu je replay value masovno poboljšan zahvaljujući modding communityu. Kad ne bi bilo moguće moddati igru, mislim da ju nitko ne bi imao želudca odigrati (od početka do kraja) više od tri puta.

*

MrVivi

  • **
  • 296
Re: OBLIVION
« Odgovori #8 : 11. Lipanj, 2009., 01:14 »
vjerojatno je ču koristit modove ali prvi put sam htio preći igru onako u orginalu za sad sam samo ubacio mod za veče rezolucije textura tj. mjenja postoječe sa večim i opčenito poboljšavaju vizualni dojam.

Nisam ja reko da je priča loša ok nije vrhunsko književno djelo ali je ok meni je samo večina questova bila jednolična a kao što reče Oblivion plainsi su stvarno glupost nekoliko mapa se non stop ponavlja tako da sam ja nakon prvih 10 samo pretrčo i pokupio stone  sad ih imam hrpu.
« Zadnja izmjena: 11. Lipanj, 2009., 01:42 MrVivi »